Szia gondoltam én is arra hogy nem e szét hordja a fém darabokat de úgy tűnik hogy nem a pumpa része rossz hanem valami szelep zúg neki.Kerdeztem hogy lehet e csak a nnyomás szabajzo szelepet
cserélni, de harcban csak egyben fő darabot lehet.Hodeg motornál zúg csak rövid ideig.
úgy látszik, kifogtál egy hibásat, nekem nem rémlik hogy lett volna panasz a nagynyomású pumpára.
Ha véletlenül nem cserélnék ki, keresnék egy felújító céget, van néhány belőlük, és azokkal csináltatnám meg.
Csakhogy jó volna tudni, hogy koszt küldött e már a befecskendezőkhöz, turbóhoz vagy nem, mert előbbi esetben teljes felújítás kell, és kifejezetten ezzel a tevékenységgel foglalkozó céghez vinném el a kocsit, mert ők mindent szétszednek és bevizsgálnak és azt javítják/újítják fel, amit kell. Ha az egész rendszert, akkor azt. :(
A márkaszervíz remélem meg nem csak a pumpát cseréli ki, hanem ellenőrzi a befecskendezőket + turbót, mert ha nem, akkor lehet adnak a kakinak egy pofont, bár ez az ő munkájukat minősítené...
Voltam a szakszervizben,és az derült ki hogy a Bosch nagynyomású üzemanyag pumpa zúg rajta.Elbirálás alatt van a garanciális csere engedéjezése /280000ft. az ára/
Voltam a szakszervizben,és az derült ki hogy a Bosch nagynyomású üzemanyag pumpa zúg rajta.Elbirálás alatt van a garanciális csere engedéjezése /280000ft. az ára/
145.000 km harom eves koraban a futomotort csereltek (gariban) a kotelezo szervizeken kivul onhatalmulag csereltettem harom eve az akksit is, es iden osszel is csereltetni fogom; nem szeretnek telen meglepetest
van valakinek diesel ,vagy ECO diesel ceed-je? Milyen fogyasztást lehet kihozni,ha 90 felett nem megyek vele,illetve Kettős lendkerék van benne,meg EGR szelep? Probléma gond a ceeddel van valami?
Nem, nem is cseréltek még fékbetétet, de amit csak lehetett lecsiszoltak és lekentek. A szerelőm véleménye az, hogy egyébként léteznek olyan fékbetétek, amelyek hátoldala nem merev fémes felület, hanem megfelelően kezelt, ezáltal elasztikus mozgásokat tesz lehetővé, így a fékmunkahenger nyomása alatt beigazodik a tárcsához és nem pedig darabosan, ropogva- szaggatottan éri el a tárcsát. Az, hogy a ropogás oka ott keresendő, azt az is alátámasztja, hogy fék szerkezeti elemeinek megbontását követően, a jelenség ideiglenesen szünetel. Valakitől még olvastam olyasmit is, hogy a fékdugattyúk széleit is érdemes felcsiszolni, a jobb illeszkedés érdekében.
Szoval azt mondod hogy a fekbetet csereje megoldotta a dolgot?Egyebkent elso alkalommal mikor bevittem szervizbe azt mondtak h az a kicsi U alaku plé darab ami tartja a beteteket, az volt kitagulva es azert ropogott.Azt kicsereltek, 50 euromba fajt, utana kb 3 hetig nem csinalta de azota megint. Utana csereltek a toronycsapagyot hogy az majd segiteni fog, ugyanugy csinalja. Egyebkent 90 ezer km van a kocsin es meg nme volt fekbetet csere...neked is ugyanigy ropogott a kocsi eleje ha fekeztel es teritetted a kormanyt?