Kérdezz, jár erre pár guru. Hamarabb kapsz választ, ha precízen leírod mi a baj (oprendszer, sw verzió, hibaüzenetek, egyéb) - de kérünk, egy kérdést ne írj bele több topicba, kérdezés előtt keress vissza, hátha már volt a problémád.
Ja, és amennyiben warez windowsod lenne, ez nem az a hely ahol segítene bárki. És kodekpakkot, soha, sehova sem teszünk fel.
Nekem nem kell mondani, éppen ezért is említettem egy alkalmazást, ami a távtanulós és több más mókával is jól tud integrálódni. Abban hol a hiba, itt miért nem felelne meg és ha hiba van, akkor mit ajánlanál helyette?
A régebbi Office verziókhoz kel telepíteni valami izét, hogy le tudják játszani a .pptx-et. De mentheted sima .ppt-ben is, nem muszáj .pptx-ben. Vagy exportálhatod videofájlba (mp4, vagy wmv) is, ha nem kell hogy a kölök utólag bele tudjon pancsolni :)
És a haerdvernek mi köze ahhoz, hogy ingyenes vagy sem a cucc? Teljesen jó lenne az MS meg amit mondtam, főleg mert komplex szolgáltatást is adna, ha rendesen használnák. Azt nem tudom, hogy spéci kodekkel lehet-e bele hangot tenni, de minimum a fogadó félről kellene tudunk és látni a prezit, addig teljesen felesleges távgyógyítós tippelés minden.
Mivel nem tudjuk ki min nézi, meg egyáltalán, így mentse el régebbi verzióban vagy ugye érdemes komplexben gondolkozni és integrálni az egészet, osztályostól, feladatlapostól, ellenőrzőstől és erre legjobb tán a Sway...
Sziasztok! Egy barátnőm hanganyagos pptx-et csinál online-oktatási eszközként. Abban a hitben volt, hogy minden diáknál működik, a szarosok meg nem szóltak, hogy nem. :D Lehet-e a Office/PP verziók közötti különbség ennek az oka? Sima ppt-ben lehet hangot adni? Köszi.
Win10 beállításainál, a kezdőlap, könnyű kezelésnél lehet piszkálni a nyekergés ki-be kapcsolgatását. Win8-nál nem tudom hol van, kimaradt az életemből, de ha 5x megnyomja a shift-et elvileg el tud jutni oda. Írja is a numlock 5mp-es rátenyerelést, kipróbáltam, tényleg feljön, onnan is rá lehet menni. Ott járt már? Váltogatta? Újraindította a gépet? (Nem kikapcsolni-bekapcsolni, hanem direkte az újraindítást megnyomni)
Én úgy értelmeztem a helyzetet, hogy a billentyűzet alapvetően jól működik, csak nem csipog, amikor CAPS LOCK-ot nyom, pedig korábban csipogott. Pontosabban, a csipogást nem is maga a billentyűzet produkálja, hanem ez a Windows egyik beépített funkciója, és a hang a hangcsipből jön, illetve ez esetben nem jön.
Ilyen peremfeltételek mellett nem látom értelmét a billentyűzet csereberélésének, decaf-kúrának, stb. Vagy ha a billentyűzetre esetleg rá is férne egy kis tisztítás, az nincs összefüggésben a csipogás hiányával.
Ebben az esetben de, ugyanaz lesz. Bár én fogtam volna billt, vagy bootos pen, de ilyen alapot meg lehet egy bios mezőben is ki lehetet próbálni, hogy vas vagy sem.
Szerinted, egy mezei teljesen egyszerű billentyűzetcsere-próba nem oldhatja meg a gondot? Mert ha mondjuk jelszót kell beírnia, és pont azok a betűk vannak ott ami éppen érintett, akkor megint próbálkozhat. Illetve szintén egy egyszerű próba, ha csökkentett módban indítja újra. Mindezek lényege, hogy ha így nem produkálja neki a hülyeséget, máris előrébb van, persze lehet annak a masinának már régen véres a torka és újra kéne telepíteni.
"nem működött, ugyanúgy kékhalálosat játszott. Úgy sejtem, végig a hardverbeállításokban lehetett a gond, talán a különböző hostok hardverképességeiben volt jelentős eltérés"
Hmmm. Nem lehet a hw-virtualizácóban a különbség? Mármint hogy maga az alaplap/csipszet tudgya-e, ill. be van-e kapcsolva!
Azt el tudom képzelni, hogy problémás, ha a vm 'keresné', oszt' nincsen...
Ha a 4. lépésben az derült ki, hogy a Home user nemrendszergazda, akkor ismerni kellene a rendszergazda fiók jelszavát, és azzal belépve hajtani végre a 6-17 pontokat
Az aligha fog menni, ugyanis a képen látszik (a kis lefelé nyíl mutatja), hogy a Rendszergazda felhasználó le van tiltva, ugyanúgy, mint a Vendég. Nyilván ezért nem jelennek meg a belépéskor. Viszont akkor a Home felhasználónak igen nagy eséllyel rendszergazdának kell lennie. Ha nem az, akkor elég komoly gebasz van, mert mezei júzerrel nem fogja tudni engedélyezni.
Na, hát végül sikerült összehozni a dolgot. :thumbs up:
Javasoltad, hogy a működő VM-et exportáljam OVA formátumba, és a másik hoston importáljam VM-ként, az biztosan működni fog. Hát nem működött, ugyanúgy kékhalálosat játszott. Úgy sejtem, végig a hardverbeállításokban lehetett a gond, talán a különböző hostok hardverképességeiben volt jelentős eltérés, de nem volt türelmem elölről kezdeni a VM létrehozását, és végigpróbálni mindent, amit leírtál. Viszont sikerült elfekvő elemekből összeraknom egy olyan céges hostot, ami képes a máshol sorozathaló VM-emet futtatni. Aztán eljátszadoztam egy darabig a VM-re migrált XP újraaktiválásával is, mivel az XP aktiváló szerverek nem válaszoltak, a telefonos robotnő meg nem ismerte fel a telepítési azonosítót... Aztán ez is meglett, az LPT portot is sikerült átjátszani a VM-nek, úgyhogy minden pöpec.
Ami a javaslataid közül egész biztosan és csont nélkül hasznosult, az a virtuális IDE disk átváltása virtuális SATA diskbe. Nem érzékeltem jelentősebb sebesség javulást, talán azért, mert a host SSD-vel megy, de legalább már tudom, hogy kell ezt csinálni.
Plusz, a tanulógörbe egy pontján megszűnt a vallásos félelmem a VBoxManage programmal szemben, ami tiszta haszon.
Szóval nagyon köszönöm a tippjeidet, és hogy érdemben foglalkoztál a kérdésemmel.
Bocsánat, most látom, hogy nem laptopról van szó. Ez gyakorlatilag semmin nem változtat, csak ahol a procedúrában "laptop" szót írtam, ott "asztali gép" értendő.
2. Bal oldali menüben Rendszereszközök/Helyi felhasználók és csoportok/Felhasználók útvonalat kiválasztani -> jobb oldalt megjelennek a felhasználók (valszleg ezt a képet kopiztad be a hsz-be)
3. Jobb oldalt a Home felhasználóra duplakatt -> megjelenik a Home felhasználó tulajdonságai ablak.
4. Az ablakban a Tagság fület kiválasztod -> itt kiderül hogy a Home nevű user milyen csoportoknak a tagja. Ha a listában ott van, hogy Rendszergazdák, akkor Home userként rendszergazdai jogokkal bírsz.
5. Home tulajdonságai ablakot bezárhatod.
A további lépések akkor érvényesek, ha a Home user rendszergazda.
6. A felhasználók felsorolása ablakban jobb katt, majd Új felhasználó... parancs.
7. Az Új felhasználó ablakban adj meg egy tetszőleges user nevet, és egy jelszót.
8. A következő bejelentkezéskor változtasson jelszót pipát vedd ki.
9. Kattints a létrehozás gombra, aztán zárd be az ablakot. A felhasználók listájában megjelenik az új user.
10. Kattints duplán az új userre, lapozz a Tagság fülre.
11. Kattints a hozzáadás gombra.
12. A csoportok kiválasztása ablakban a fehér szövegmezőbe írd be, hogy rendszergazdák, kattints a névellenőrzés gombra. Ha minden jól megy, akkor a sima "rendszergazdák" szó átalakul arra, hogy "(gépnév)Rendszergazdák", ahol a gépnév a laptopod neve.
13. Kattints az OK gombra, okézz le ill. zárj be minden ablakot.
14. Nyomj Ctrl+Alt+Del kombót, aztán Kijelentkezés.
15. Lépj be az újonnan létrehozott felhasználóval
16. Ellenőrizd, hogy van-e hangja a CAPSLOCK-nak. (Ha nincs, akkor ellenőrizd a beállításoknál, hogy be van-e kapcsolva egyáltalán.) Az általam linkelt kérdező problémája ettől megoldódott.
17. Nyomj ismét Ctrl+Alt+Del kombót, aztán Kijelentkezés.
18. Jelentkezz be Home userként, és ellenőrizd, hogy van-e hang vagy nincs. Ha van, akkor örülünk, ha nincs, akkor ez a módszer nem működött.
19. Hajtsd végre a fenti 1. és 2. pontokat.
20. A felhasználók listájában jobb katt az új felhasználóra, majd törlés. (Vigyázz, nehogy a Home felhasználót töröld!!!)
Ha a 4. lépésben az derült ki, hogy a Home user nemrendszergazda, akkor ismerni kellene a rendszergazda fiók jelszavát, és azzal belépve hajtani végre a 6-17 pontokat, majd ismét a rendszergazda userként bejelentkezve a 19-20. pontokat.
Köszönöm, hogy segítesz. Pontosan az a problémám, mint annak volt, akinek a beírásáról linket küldtél. Még kérlek annyit tegyél meg, hogy alapszinten is érthetően (nem vagyok rendszergazda, csak egy mezei user) írd le nekem, hogyan kell egy linkben tanácsolt másik fiókot létrehozni. Nekem most van egy Home nevű fiókom, egy Rendszer nevű beépített fiókom és egy Vendég nevű beépített fiókom, de eddig csak a Home nevűvel találkoztam. Bekapcsolásnál jelszó nélkül áll fel a PC, és nem látom sehol, hogy a három fiók közül ilyenkor választanom kellene. Szeretném azt is, hogy ne kelljen később sem jelszót használnom, mert ezt az itthoni asztali PC-t én használom csak. Gondoltam, hogy a registry-ből is meg lehetne szüntetni a problémát, de annak átírásához - veszélyes vizekre evezés - csak pontos útmutató alapján mernék hozzáfogni, emiatt is kerestem meg a "windowsos guruk" felületet.
Ha egyszerű lenne egy másik fiók létrehozása, és utána vissza lehetne térni a jelenlegi jelszó nélkül bekapcsolható fiókra, az nagyon nyerő lenne, de ha az az ára a Caps Lock hangnak, hogy minden bekapcsoláskor ki kellene választani, hogy melyik fiókba akarok belépni, hát (nehéz szívvel) azt is elviselném. Kérlek tedd meg, hogy még segítesz ebben is, mert te vagy az egyetlen, aki olyan választ adott, ami felcsillantotta bennem a reményt arra, hogy helyreállhat a megszokott rend. Előre is nagyon köszönöm a már korábban is tapasztalt segítőkészségedet (na és persze a tudásodat).