Jobbak. :-)))) :-PPP Na jó, valószínűleg más izzót használunk, más optikát. Bár azért nálunk is láttam már olyat, hogy elég szarul világított a jelző. De az alap, hogy jól világítson, hogy fókuszban legyen az izzó, és be legyen szabályozva az áram.
Érdekes volt például,hogy amikor északi szomszédunknál vonatoztam ők nagyobb lencsét használnak,de mégis a mi fényjelzőinkhez képest halványabban világítanak.
Na most gyorsan utána kerestem google-ben. A felső szám az aktuális jelzőnél való elhaladást jelzi, alsó a következőt. Itt van egy honlap, benne egy Java-s alkalmazás, abban benne van a dolog:
Vagy nem tudom, mert láttam olyat is, ahol volt alul is szám, meg felül is. De olyat is, ahol csak felül vagy csak alul volt. Volt kelet-német jelzési rendszer sokkal logikusabb.
Az nem lehet, hogy csökkentet 100, a követvetkezőn pedig megállj? Ha jól tévedek, itt az alsó indikátor jelzi (azaz ebben az esetben jelezné, ha lenne) a következőn várható sebességet, a felső pedig a mostanit.
Igaz hogy a SIMIS-IS-nél, de van tudomásom olyanról hogy jó volt az izzóban mind a két szál és mégis zavart adott be. A hiba oka az izzófoglalatban volt. Leragadt az érintkező és amiatt nem volt kontakt. Lehet hogy az ELEKTRA-nál is ugyanazt a foglalatot alkalmazzák?
Ötvös, egy nyugodt zöld, és ennyit tudok csak (nem vok szaki, csak reméltem, hogy valaki meg tudja mondani, sajnos a tegnap nem tudtam megvárni a helyszínen amíg végeznek). Amúgy kártyacsere volt. Amikor el kellet jönnöm azt mondták, hogy a kártyák szerint kint van a zöld, de a jelzőn csak felvillant, és visszaesett.
"....a sátorjelző nem tud többet, mint helyettesíteni a második embert. "
Nem tudja helyettesíteni, sokkal kevesebbet tud! Meg valamivel többet. Ha a térközbiztosító berendezés és a jelfeladás kifogástalan, a gépen elhelyezett vevő jól működik (és nem manipuláltak tiltott kapcsolókkal), a vezetőállásjelző a térközbiztosító berendezésen (az állomásokon) beállított menetiránynak megfelelő irányban haladó vonat számára a következő főjelző állásának megfelelő jelzési képet mutat. Ha nagot hibáztál - megállít /vagy mégsem/. (Ha ennyit se tud, akkor nem több, mint egy rakás ócskavas!) A második ember (ha van), segít a jelzési képek megfigyelésében és értelmezésében, az elhagyott jelzőtől vagy írásbeli rendelkezésen kapott parancs megjegyzésében, felidézésében és végrehajtásában, észleli és szóvá teszi a veszélyes helyzeteket, megakadályozza a járművezető veszélyes cselekedeteit, vészhelyzetben maga is megállíthatja a vonatot. Különösen hasznos olyankor, ha a térközbiztosító berendezés üzemképtelenség miatt alkalmatlanná vált a vonali foglaltság ellenőrzésére és a vonatforgalom automatikus szabályozására/, de szakértő jogtudorok szerint nem "HASZNÁLHATATLAN"/; ilyenkor akár életet menthetne/ [lásd Szőny, Monorierdő, és hol lesz a következő?] És a legfontosabb: egy rendes második ember tud jó vicceket!