Az „Excel” fórum célja, hogy keretet adjon az Excel felhasználók széles táborának tapasztalataik megosztására, és lehetőséget a segítséget kérőknek. Az alábbi összefoglaló azért készült, hogy segítse a helyes kérdésfeltevést.
– Írd le szabatosan a problémát. Úgy fogalmazz, hogy ne csak te magad, de a szakértő is megértse, mire szeretnél választ kapni.
– Írd le, hogy milyen verziójú Excellel dolgozol. (Vagy ha nem – ill. nem csak – Excel, akkor micsoda?)
– Írd le, hogy milyen úton indultál el, és hol akadtál el rajta.
– A kérdés megértése szempontjából sokat segíthet, ha feltölteszt egy képet, amin látszik, hogy mit szeretnél, vagy illusztrálja azt.
– Még jobb, ha feltöltesz egy minta munkafüzetet valahová (pl. data.hu). Feltöltés előtt távolítsd el belőle a nem publikus adatokat.
– Ha a feladat jellege olyan, célszerű az "előtte" és "utána" állapotokat bemutatni. (Miből kellene csinálni mit?)
– Ha VBA kódon kell javítani, másold be a releváns kódrészt. Rövid kód mehet hozzászólásba, hosszú kód inkább ide: http://pastebin.com/
– Ha valami nem úgy működik, ahogy kellene, add meg a rendellenes viselkedés jellemzőit, a hibaüzenetet, és a hibát okozó programsort.
Sziasztok. Kérdezni szeretnék. Meg van adva két időpont, ki van számolva a közte eltelt idő, bizonyos dolgok levonásra kerültek . És a kérdés: milyen képlettel tudom kiszámolni azt hogy mennyi idő telt az ,,x,, idő elött és mennyi az ,,y,, idő után. Köszönöm.
Kevés az információ. Lehet, hogy számodra teljesen világos a feladat, de itt rajtad kívül senki nem gyárt ferdefogazású fogaskereket, és a csavarhorony emelkedése sem biztos, hogy mindenkinek ugyanazt jelenti, amire Te gondolsz. Az "előre meghatározott hányadospárokból kellene közelítenie" kifejezés pedig ezerféleképpen értelmezhető. Mi a közelítés módszere? Mi a kritériuma annak, hogy a közelítés megfelelő mértékűnek ítéltessék? stb. stb. Úgy kellene leírnod, hogy egy laikus is megértse.
Üdv, kérném segítségeteket a következő problémában:
Szeretnék egy olyan táblát írni, ahol beadok egy értéket kb.:0,2 és 1,5 (pl: 0,8425) között, és van egy meglévő számhalmazom (127-24 ig, 17elemből egész számok) és előre meghatározott hányadospárokból kellene közelítenie.
Tehát, úgykéne kiszámoljon egy ahhoz közeli számot, hogy az értékkészlet változatlan és az algoritmus is ugyanaz csak csak valahogyan tudjam meg hogy melyik számokból rakta be. Minta egyenlet: (x1/x2)*(x2/x3)*(x4/x5)
Amihez kell: Ferdefogazású fogaskereket gyártok és a csavarhorony emelkedéséből kapom meg a 0,2-1,5 számot (osztás a marógép asztalorsólya és az osztófej között) az érték készlet meg a fogaskerék készlet amiből elő kell állítsam az osztást.
Gondolkodom rajta már egy hete, hogy hogy lehetne ezt megoldani de nem jövök rá.
Bocsi az utolsó mondatod felett elsiklottam! Végülis nagy nehezen megértettem az Index+Hol van kombót. És sokkal jobb is mint az Fkeres ahogyan azt írták is. Így meg is tudtam oldani amit szerettem volna. A sima Template-t fel tudom tölteni de amivel a problémám volt azt teljesen átszabtam és feltöltöttem céges adatokkal. A sima üreset feltöltsem hátha jó lesz valamire?
Fkeres függvénnyel kapcsolatban kérnék segítséget. A gyári mintákból a Házi leltár nevűt alakítottam át. A házi leltár tételei MF-ben a C oszlopban használom az Fkerest. A Helyiségkereső MF-ben A1:B20-ig van a táblázat. A oszlop szöveg B oszlop szám. És random nem működik. A címke szónak nem találja meg a számát és #HIÁNYZIK-ot dob. De a zacskó szóhoz tökéletesen társítja az 4 számot. Cellaformázás/típusnák mindegyik általános. Van valami ötletetek?
És ha magával a Notepad-del szerkeszted? Az ugyan nem olyan kényelmes, mintha külön oszlopokban lenne minden, de legalább nem cseszi szét az elválasztó jelet meg a szövegjelölőket kedve szerint.
Vagy megpróbálhatod szövegként megnyitni az Excel szövegbeolvasó varázslóval?
Azon a weblapon amit belinkeltem, az van írva, hogy a gyártó kifejezetten biztat mindenkit, hogy szerkessze ezen fájlt, de le írja, hogy mire vigyázzunk.
Itt a probléma szerintem. Vagy az Excelen kell valamit beállítani, hogy a mentéskor ne hagyjon ki semmit, vagy nem is tudom, mert a szerkesztés nélkül mentett fájlon is jelentkezik a hiba.
Notepadon történő összehasonlítás sem járt eredménnyel.
Hát, a WIN API hívások nálam sajnos beletartoznak a "kínai" nyelvterületek közé. Pedig ez nem lenne haszontalan és talán nem is annyira sokszínű a lehetősége mint a Web-nek. (Legalábbis az MS csak egy szabvány...)
Nem tudom, mire véljem, hogy nem tudja megnyitni, mivel az általad elküldött fájl és a DOS verzióval lementett fájl byte-ra azonos, megnéztem.
Valószínűleg valami olyan védelem van benne - és játékról lévén szó ez nagyon is lehetséges - ami nem látható kívülről, de ha megsérted a file integritását, akkor már reklamál.
Ha az eredeti fájlt másolod vissza, akkor azt "megeszi"?
Hát, most mit mondjak...:) Fantasztikus, nagyon köszönöm!
(Tanulság: változók, paraméterek, indítók helyes megadása már szinte többet ér, mint a szintaktika tudása. Ebben én nagyon gyenge vagyok, Te viszont verhetetlen. Házi feladatként megoldottam az aktuális shape nevének lekérdezését, csak a parentet kellett kipiszkálni a slidenév megadásából. Még egyszer nagyon köszi!)