No akkor ugorjunk csak vissza az iskolapadba - megpróbálok (korlátolt képességeimnek megfelelően) értelmezni egy vastagbetűvel leírt szöveget. Tantónéni, én készültem...
A sejtek intracelluláris alkotóit főként vízoldékony molekulák építik fel. Hogy a sejtek megtarthassák integritásukat, szükségük van egy lipidekből és fehérjékből felépülő biológiai membránra. Az endomembránok zárt citoplazma tereket határolnak el, ennek következtében a citoplazma szabadon levő komponensei nem csupán diffúzióval, hanem irányítottan is eljuthatnak a felhasználásuk helyére. Kompartmentbe zárva az anyagok irányított intracelluláris transzportjára van lehetőség. Az irányított transzport kétségkívül meggyorsítja a sejt metabolizmusát esélyt adva ezzel a megváltozott külső vagy belső környezethez való gyorsabb alkalmazkodásra, de ezt a hatást nem a külső energia (fény) váltja ki. A biomolekulák két legnagyobb csoportjában az aminosavaknál és a cukroknál szintén nem igazán hallottam a polarizált fény serkentő hatásáról, de az áltisiben is hiányoztam néhány matekórán - ezért lehet, hogy nekem a kilenc is néha páros.
Ha megtennéd nekem, a laikusnak, hogy elmagyarázod pontosan melyek is azok a bizonyos fényérzékeny intra-celluláris szerkezetek és felfeded előttem az összefüggéseket, hogy a polarizált fény mely biomolekulákat serkent és mi módon, akkor hálás szívvel tovább is léphetnénk a következő bombasztikus kinyilatkoztatásra.
Szóval mielőtt szénné offolom ezt a nickemet (ugyanis ezzel eredetileg nem a Tudomány fórumban szerettem volna aktívkodni) ezért értelmezzünk most kivételesen egy mondattal tovább, persze a névválasztásnak megfelelően.
A sejtmagot anizotróp extracelluláris neuronokkal bombázva sejten belüli láncreakciót válthatunk ki, mely recesszív mutációt okoz a blm génben a fellépő sejtmagroppanás miatt. A bekövetkező másodlagos roppanások tényleg nem csak a kezelt területre korlátozódnak hanem elhalhat az egész szervezet - köztudottan ez az alapja a Boom-szindrómának.
Végigolvastam a hozzászólásokat, de az ellenzők részéről semmi komoly ellenérv nem hangott el. Persze, hogy nem, hiszen nem ismerik a Bioptron lámpát. Biztos vagyok benne, nem is tudják, hogy a lámpa eredetileg magyar találmány. (Evolite lámpa) Felfedezője egy magyar orvos-fizikus csoport. A lámpa felfedezése dr. Fenyő Márta nevéhez füződik. Ő is egyik tagja volt a kutatócsoportnak. A 80-as években adták el, mivel a továbbfejlesztéséhez nem volt elég pénz. Azóta Svájcban továbbfejlesztették, és a világon már több mint 50 országban forgalmazzák, köztük Magyarországon is. Hatása forradalmasította az orvoslást, a lézer és az UV alkalmazása után új lehetőségek nyíltak. Ennek tudatában, ki merné megkérdőjelezni a Bioptron lámpa hatását? Hát a tudatlan, buta, tájékozatlan, földhözragadt, primitív ember. Úgy látom, itt is akad belőle egy-kettő.
Most akkor hogy is van ez?
Nem a lámpával van bajom, mondod. Akkor mi a baj? Ha a lámpa rendben van, akkor az arról szóló tapasztalatok elmondása miért becsapás?
Valóban úgy látszik, csak kötözködni jártok erre a topicra.
Ha nem használtátok a lámpát, milyen jogon állítjátok, hogy nem gyógyít. Ki hazudik itt? Szerintem Ti, akik alaptalanul fröcsögtök.
Megtisztelve érzem magam, hogy mindenki én vagyok, ha ha ha
Nem a lámpával van baj, csak szerintem unják már az emberek, hogy állandóan be akarják csapni őket! Egy újabb nick, vagy három hozzászólással, mind itt, ugyanúgy mint doktorbubó, és annácska más alteregói. Hát hogy higyjünk a termékben, ha a forgalmazó ilyen nyilvánvaló csalással él? (Az lenne az igazi reklám, ha csodálatos hatására leállnátok mások becsapásával.) Hangsúlyozom: a lámpával (nekem) semmi bajom. Az átveréssel viszont igen.
Csogu, egyáltalán nem Rád gondoltam, na persze, akinek szántam, az még ezt sem érti. Csak mindenkibe belerugni, mindegy az ember, vagy állat, elmondhassa, ma is jó napon volt.
Egyáltalán nem értem ezt az ellenséges hangot egyesek részéről. Egyetlen szó sem hangzott itt arról, hogy vegyek lámpát. Én nagyon örülök, hogy megismerhettem egy új terméket. Aki meg nem akarja megismerni, mi a csudát keres itt. Károgjatok másfelé.
Ha valaki veszi a fáradságot, és nem csak elolvassa, hanem értelmezi is (már aki képes erre) az alant írtakat, - még ha laikus is - megérti a lámpa működését, és a gyógyitás miértjét.
Először is, pont az ilyen fórumrombolók miatt választunk új nevet. Ezeknek az alakoknak nincs egyetlen normális gondolata sem, csak az a céljuk, hogy felhívják magukra a figyelmet. Egyetlen módon lehet ellenük védekezni, nem veszünk róluk tudomást. A hozzászólásukból érzékelhető, nem is ismerik azt amiről mocskolódnak. (csak mellékesen egy jótanács, a poposzex nem egészséges dolog, még buszjegynek is szüksége lehet a lámpa csodálatos teljesítményére :o)
Egy világszabadalmaztatott terméket, amit Magyarországon is támogatnak az egészségügyben, nem ajánlatos lejáratni. Az már hitelrontás, nem igaz, fiúk?
Bizony-bizony, kedveskéim, én vagyok anna is, de ezzel mi a probléma? Ebből talán az következik, hogy mindenki én vagyok, aki jót mond a lámpáról és aki rosszat mond, az mind buszjegy.
Akkor most már tisztáztuk, hogy én ki vagyok!!
Ismételten megkísérlem feltörni azt a kemény burkot, ami egyesek agyát körülveszi, és ezért nehezen jutnak el az információk a kívánt helyre.
A bioptron fény biológiai serkentő hatása a bőrre alkalmazva serkenti a fényérzékeny intra-celluláris szerkezeteket és biomolekulákat. Ez sejten belüli láncreakciókat és úgynevezett másodlagos válaszokat idéz elő, melyek nem csak a kezelt területre korlátozódnak, hanem kihatnak az egész szervezetre. A bioptron fényterápia serkenti és megváltoztatja a testben zajló regeneráló és helyreállító folyamatokat, valamint a test védelmi rendszerében zajló folyamatokat is. Természetes módon erősíti a szervezet regeneratív képességét és így hozzásegíti ahhoz, hogy felszabadítsa saját gyógyulási adottságait.
Nem szabad ilyen negatívan hozzáállni, kérem! Én a magam részéről az egésség elkötelezett híve vagyok. Most mondd meg az őszintét: sajnálnád a pénzt a családod egészségéért??? Hát milyen ember vagy te?! Okulásul olvasd el az én példámat!
Amint meghallottam hogy van ez a csodalámpa, rögtön vettem egyet, gondoltam hogy mit nekem selyemprotein meg bifiduszesszenzisz: polarizált fény a varázsszer! Először magamon próbáltam ki, mert óvatos vagyok: ÉS TÉNYLEG MŰKÖDIK, IGAZAK AZ EDDIG LEÍRTAK! Csak bekapcsoltam, és hipp-hopp: nem lett migrénes fejfájásom! Heuréka! Csak a kukacoskodók kedvéért jegyzem meg, hogy az a tény miszerint addig sem volt, semmit nem von le a hír értékéből. De ez még semmi! Szórakozott vagyok, és egyszer egy kicsit ottfelejtettem a lámpát bekapcsolva az asztalon a régi bögrém mellett. Nem hiszitek el, de eltűntek róla a repedések, sőt kitartó kezelés után ÚJRA KINŐTT A FÜLE!!! Az persze csak a (nem káros) mellékhatások közés sorolható, hogy az asztalból a kezelés során ágak bújtak elő amelyek kirügyeztek és kisvártatva levelet is bontottak. Gyorsan vettem még egy lámpát a nagymutternak is. Először ellenkezett amikor bele akartam nyomni az arcába, de mondtam neki hogy Mama, ki fogja köpni a protkóját! És így is lett mert én voltam az erősebb. Utoljára már egy érettségizős sráccal láttam, amikor mentek a diszkóba. Gyorsan vettem még egy lámpát és kicseréltem a lakásunk megvilágítására szolgáló Teszkó Gazdaságos Égőt (különben is untam már a kék-fehér csíkos megvilágítást). ÉS IGEN: nincs cukorbetegségre utaló tünetem, és nem csak a fülem nem cseng, hanem a telefon sem (bár az utóbbival kapcsolatosan még nem bizonyították be egyértelműen hogy a csodalámpának köszönhetem vagy annak, hogy fél éve nem fizettem ki az alapdíjat sem). DE ÉN HISZEK! Gyorsan vettem még egy lámpát a kertbe is: először csak a krókuszok bújtak ki, de hamarosan már saját termésű banánt szüretelhetünk. Bár családunk minden megtakarított pénze és az ismerősöktől tarhált kisebb vagyon ráment a 4 lámpa beszerzésére, de bizton állíthatom hogy megérte: tényleg nem lettünk betegek tőle, és még a befektetett vagyon is megtérülhet, ha nálunk lesz majd idén a kertben a Budapest Plázs!
Kedves Turi,
szegyelld magad hogy a CSODA nem mukodott az aposodnal es ne rontsd annacska-annyko-homezo-stb uzletet. Hogy mered gondolni hogy nem hat a lampa amikor ilyen sok jot mondtak rola az okos annacska-annyko neni kamu nickjei! O olyan okos hogy minden betegsegre tud valami szint ajanlani!!!
Mit kellene nekem cafolni? Eloszor annacska bizonyitson, hogy nem hazudik. Pl azzal hogy
1) nem megteveszto cimmel nyit topicot
2) nem kamu nickkel beszelget sajatmagaval hogy dicserje a lampat amit arul...
Ha elhiszed a meset akkor vegyel egy nagy lampat, meg egy kicsi lampat, erezd a CSODA-t es kerj egy fejezetet reklambol amit ide beirhatsz.
Kedves anykó, ha képes lennél elolvasni 1-2oldalt kideülne, hogy érdeklődtem 1 termék iránt(melyre választ ez idáig nem kaptam, de most lényegtelen), ez az 1oka volt regisztrációmnak, amugy ezzel a hozzászólásoddal NAGYON-NAGYON-NAGYON elcseszted, hiszen idézem:
"...Mert a neved csak az én topicomat tisztelte meg eddig..."
tehát igazam volt, és jó pár accot csináltál, tudtommal annavagyok nyitotta a topicot, akkor mitől a tiéd???
Pocakmicu! Az előzményeidet látva, Te valójában kivagy? Mert a neved csak az én topicomat tisztelte meg eddig. Úgy gondolom, nem Te vagy az egyetlen, aki nem kívánja felfedni eddigi nevét, és azért regisztrál új néven. Attól még lehet hiteles, nem? Esetleg lánykori neved: buszjegy
Kedves Turi!
Az, hogy apósok lábszárfekélye miért nem gyógyult, sok oka lehet.
Köztudott, hogy a lábszárfekély a cukorbetegség szövődménye. Hosszú, kitartó kezelés ereményes csak. A kezelés során ügyelnünk kell arra, hogy ezek a sebek belülről gyógyulnak. Ha a seb széle gyorsabban gyógyulna, mint a sebszövet, iktassunk be 3-5 nap kezelési szünetet. Az évek óta fennálló problémáknál is megindítható rendszeres kezeléssel a regenerálódási folyamat, 2-5 hónapon belül teljes gyógyulás érhető el. Ajánlatos a gyógyulási folyamatot orvossal rendszeresen ellenőriztetni.
Fontos a vércukor szigoru szintentartása.
A fegyelmezettlen, türelmét vesztett beteg, aki abbahagyja a rendszeres kezelést, ne várjon csodát, ez nem az Alladin csodalámpája.
Ha valaki rendelkezik színterápiával is, akkor ajánlott a sárga színnel, - a fekély nagyságától függően - 4-6 perig lámpázni, 2 cm-re a fekélyes sebtől.
Ha a fekélyfelszín fertőzött, akkor először a zöld színnel kezeljük, pásztázva 4-6 percig, utána közvetlenül a sárga színnel.
A rosszindulatú hozzászólásokra nem is reagálok, aki ilyen hülyeségeket írkál, elárulja a tudatlanságát, és hogy soha életében még csak nem is látott Bioptron lámpát.
Kedves CSOGU, jó a megközelítés, valóban az immunrendszer erősítése, és a szervezet öngyógyító mechanizmusának felgyorsítása a C S O D A!!!!!!!!
EZ ITT A REKLÁM HELYE?????????????????????????
Apósomnak a lábszárfekélye nem gyógyult egyáltalán a lámpától,sőt nagyobb lett.A doki le is állitotta erről.Nem a kedvet akarom elvenni,de jó lenne konkrét tapasztalatokhoz jutni,mielőtt bárki használná.Biztos vannak megkötések,mikor nem lehet lámpázni.
Egyébként tényleg úgy látszik,mintha valaki reklámozna és ügynökösködne vele ezen a topicon.