Keresés

Részletes keresés

potenetusz Creative Commons License 2004.08.05 0 0 297
Sziszóéknak tanácsolom az ovival kapcsolatban, hogy a környéken lévő ovik közül nézzétek ki, hogy melyiket szeretnétek és minél előbb jelezzétek az óvodavezetőnél a jelentkezést, mert iszonyú nagy a létszám itt minden oviban, és nekem van olyan ismerősöm, akinek a gyerekét nem vették fel, hiába tartozott a gyerek ahhoz a körzethez, mivel csak novemberi volt. Tehát minél előbb tudja az ovi annál biztosabb a felvétel. A június pedig nagyon késő, javaslom a március, áprilist!!! (Az Albert utcai ovi nagyon jó.)
Előzmény: Sziszoek (296)
Sziszoek Creative Commons License 2004.08.05 0 0 296

Sziasztok!

 

Azt hiszem Ági írta azt, hogy nem érti mire való ez az egész - nevezzük nevén - fikázás. A 10 %-tól eltekintve azt hiszem nem mondhatni, hogy a Kambekk által említett adat bármelyikével ne lettünk volna tisztában vásárláskor. Nem vagyunk agyament gyerekek, ismerjük a környéket, a műszaki feltételeket stb. Ha csak a semmiről akart tájékoztatást adni, hát szerintem jobb lett volna, ha csendben marad ( a stílusát pedig még nem is említettem!), vagy ha grafomán, hát élje ki ezeket a hajlamait máshol.

 

Nem tudom, hogy a fekete-fehér-szürke című közhely hogyan jön a témához. Sem én, sem más nem írta, hgy Kambekk rossz ember, csak a fórumot nem ezért hozták létre... Maradhat, hisz én is csak a véleményemet nyilvánítottam, ami, mint tudjuk szabad, mindaddig, amíg... Ja, bocs, ez már a demokrácia fogalma, de azért ez sem árt átnézni.

 

Azt hiszem CyberBob-bal váltottam annak idején néhány mailt, neki szintén hasonló "mondanivalója" volt (kisértetiesen hasonló), de kb. annyi köze volt a témához, annyire volt érintett mint amennyire nekem közöm van az Üllői u. 615. lakóinak életéhez.  Szeretném, ha visszaállna a régi rend és megint normális dolgokról beszélgetnénk, irogatnánk, mint pl.:

 

A XI. ker-ben dolgozom, és az egyik kollégám szerette volna, ha munkahely alapján egy XI. ker-i oviba veszik fel a kisfiát, de finoman szólva elhajtották, mondván, hogy nem kerületi lakos. Az ovikban a beiratkozás június környékén van, amikoris mi még biztosan nem fogunk ott lakni. Tud valaki valami jó tippet? Nem akarok hamarabb átjelentkezni, mert lehet, hgy mi nem is költöznénk be azonnal.

 

 

 

 

feedback Creative Commons License 2004.08.05 0 0 295
Érdeklődéssel figyelem a kivülállók és bennfentesek között kialakult vitát, és bár én egyike vagyok a valamikor beköltözők csapatának, nem vontam le azt a következtetést, hogy egy „jó kis csapat” rajzolódik épp ki, mert ezt a vitát egyszerűen gyerekesnek tartom. Leginkább azért, mert nem minden fekete és fehér, nem csak jó építtető nénik és bácsik illetve rossz építtető nénik és bácsik vannak. A nm árak szerintem is drágák, főleg miután mindenki lakásából leesett kb. 10% a bruttó és nettó szavakkal való játszadozás után. Ez mindenkinek keserű pirula, még ha szeretni is akarjuk a Csizy és Lukács Kft-ét. Persze az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy sokunk tavaly év végén írta alá a szerződést, mikor a kormány által meghozott intézkedések (pl. telekáfa) miatt nem igazán volt idő mindent átgondolni, az állandó áremelkedés miatt pedig minden leendő lakásvásárlóban volt egyfajta feszítő siettség aki lemarad az kimarad alapon. Emellett mindenki magánügye miért épp ezt vagy azt a döntést hozta meg, és ezt tiszteletben kell tartani. Egyszóval megértem a leendő lakosok lokálpatrióta hozzáállását, bár ha kételkedünk a döntésünkben akkor találunk ki egy csomó igazoló mechanizmust (saját magunknak is). Ugyanakkor ez a fórum nyilvános, véleményszabadság van, s néha érdemes is odafigyelni arra mit mondanak a látszólagos „ellenségeink”. Legalábbis gyerekes valakit felszólítani arra, hogy takarodjon erről a fórumról. Ami engem illet számos dologban kellemesen csalódtam az építető kapcsán, míg más dolgokkal kapcsolatban nem vagyok elégedett. Mint ahogy sok minden az életben nem fekete vagy fehér hanem szürke.



Paco155 Creative Commons License 2004.08.05 0 0 294
Szia kambekk.
Oly szépen megfogalmaztad, hogy mit érzel furcsának, hogy szeretnék többet megtudni rólad. Remélem nem érzed degradáló tevékenységnek, hogy őszintén és nem egy szóban válaszolj a következő kérdésekre.

- Hol is lax pontosan? (Nem lakcímre számítok, hanem milyen építésű a lakás, tégla, vagy egyéb, hány nm, milyen övezet, mennyi szoba, van-e medence az udvaron).
- Saját tulajdonod a lakás? (saját, bérled, apádé/anyádé)
- Te véleményed szerint mennyit érhet?
- Te kerested meg rá a pénzt? Mennyi idő alatt?
- Milyen idős vagy?

Kérlek, hogy tényleg őszintén válaszolj. Szeretném megérteni, mi lehet az oka annak a belső késztetésnek, hogy felvilágosíts bennünket a kertvárosi élet előnyeiről.
Előzmény: kambekk (290)
stupeki Creative Commons License 2004.08.05 0 0 293

sziasztok !

 

egyre azért jó volt kambekk beszólása. látom már, hogy jó kis csapat lesz ebben a házban...

Előzmény: Sziszoek (292)
Sziszoek Creative Commons License 2004.08.05 0 0 292

Szia Kambekk!

 

Nem mennél inkább dolgozni? (dolgoztál már életedben?). Ha meg nagyon ráérsz, akkor is inkább a saját dolgoddal törődj, mondjuk nézd meg a bizidet és gondolkozz, hogy miért nem kaptál mindenből ötöst. Hagyj minket békén, túrkálj a többi fórum valamelyikében.

 

Félre téve a sértegetést, tényleg hasznosabbá tehetnéd magad máshol. Most például nagy parlagfűírtási akciók vannak. Azzal többet használnál...

Előzmény: kambekk (290)
potenetusz Creative Commons License 2004.08.05 0 0 291
MInt kívülálló én is szeretnék hozzászólni, ha már Kambekk dalra fakadt.Én csak egy panelban lakom itt a Kondorosi közelében, mégis büszke vagyok rá, hogy van fedél a fejem felett, fiatalként, még akkor is, ha kölcsönből vettük.De irigylem azokat, akik eljutottak idáig, hogy új lakásban fognak lakni.Ja és honnan veszed, hogy mindenki a benzinkútra vagy a Fehérvárira fog nézni.Egyébként én sem mennék a Hűvösvölgyi útra Stupeki.Könnyű kritizálni a másokét. Egyébként az árakról :igen nagyon drága, de talán nem jutott eszedbe, hogy ez egy nagyon jól frekventált kerület?
Előzmény: kambekk (290)
kambekk Creative Commons License 2004.08.05 0 0 290

Nem néztem én le senkit, csak kicsit furcsának élem meg a vasbeton falakat, a 405 fős össz lakótársszámot és a 65 szomszédos emeleteket, valamint a 28 nm-es lakásokat, ahol a fürdőszoba 4,05 nm területű (aminél még egy gazdagréti ltp-s fürdő is tágasabb). De mondom: éljetek békében, boldogan! Ám ha akad valaki, aki az általam felvetett érvek hatására nem itt költi el a pénzét és talál ezáltal másutt barátságosabb otthont magának -nos akkor már nem firkáltam hiába.

 

Rosszul érzitek ha úgy látjátok, hogy a lelketekbe gázoltam. Egy külső szemlélő véleménye még nem feltétlenül jelent világvégét :)

 

 

üdv

Danikó Creative Commons License 2004.08.02 0 0 289

Sziasztok!

 

Én csak ma kapcsolódtam be a fórumba, és nagyon jónak tartom, hogy van ilyen.

Egy olyan problémát hoznék fel, amit már alaposan megtárgyaltatok korábban,

de úgy láttam, kielégítő megoldás nem született, talán mert nincs is megoldás:

a bruttó-nettó négyzetméterekkel. Minket annyira megdöbbentett a dolog, amikor

ez kiderült, hogy teljesen elvesztettük addigi lelkesedésünket. :-(

A lakásunk pontosan 10%-kal lett kisebb így, és hát így már tényleg nem annyira

jutányos az ára...

Vajon nem lehet tenni semmit, akkor sem, ha sok lakó összefogna? Tudom, mi

magunk írtuk alá a szerződést, és hát figyelmetlenek voltunk, de úgy tűnik, itt majdnem mindenki... A lakás ugyan nem lesz nagyobb, de az ember igazságéreztének jót tenne, ha valamit lehetne tenni.

 

Üdv!

Paco155 Creative Commons License 2004.08.02 0 0 288
:)
Előzmény: Doki26 (286)
stupeki Creative Commons License 2004.08.02 0 0 287

arra gondoltam, hogy holnap már költözhetek ! viccet félre téve, nyilván a jövő nyárra gondoltam, ez csak azért érdekes, mert hogy szept.30. volt a határidő, tehát a nyár már tök jó lenne !

 

már én is megkaptam a papírt, hogy fizessek...

Előzmény: Doki26 (285)
Doki26 Creative Commons License 2004.08.02 0 0 286

A hely szelleme nem feltétlenül az ott élőkből sugárzik ki.  Lehet hogy igaz  USA Massachusetts államára a szlogen /Spirit of America/  Ennek alapot adhat pl. a  Harward University, a Massachusetts Technological Institute, Boston szerepe az USA függetlenné válásában. Hüvösvölgy egy szép zöldövezeti  területe  Budapestnek. Ennyi, nem több.  A Te írásodból egyfajta lenézés sugárzik ki azon honfitársaink iránt akik Náladnál "alantasabb" helyen fognak lakni. Helytelen, nem uriemberhez méltó a megnyilatkozásod.

Előzmény: kambekk (273)
Doki26 Creative Commons License 2004.08.01 0 0 285
2005 nyarát már biztos ott tölthetitek. De ha ez év nyarára gondoltál akkor Te még sohasem követtél nyomon egy építkezést sem.
Előzmény: stupeki (278)
Paco155 Creative Commons License 2004.08.01 0 0 284
Tehát te egy 13 kerületi 40+ évvel ezelőtt épült lakást 10%-al olcsóbban jobbnak találsz mint egy 11-kerületi új lakást. Érdekes szemlélet.

Már csak azért is, mert azt a 10 %-ot lazán ráköltöd a felújításra. Nos majd térj vissza ha érveid is lesznek nem csak elméleteid.
Előzmény: kambekk (283)
kambekk Creative Commons License 2004.07.31 0 0 283

7,5 millióért most vett egy másfél szoba összkomfortos lakást egy barátom a Salgótarjáni úton. Ligetes környezetben, jó tömegközlekedéssel (37-es villmaos, 95-ös busz). Igaz, nem új építésűt.

 

Ha lesz időm, megpróbálok keresni ajánlatot.

 

Most csak ezekre bukkantam a www.oc.hu -n.

 

 

üdv

Előzmény: Paco155 (282)
Paco155 Creative Commons License 2004.07.31 0 0 282
"10 milliót 28 nm-ért"

Nos a saját szavaid igazolására egyetlen érved lehet: Ajánlj jobbat.
Előzmény: kambekk (281)
kambekk Creative Commons License 2004.07.31 0 0 281

Nézd agihuszar (Huszár Ági ?), én nem belekötni akartam a jónépbe -meg ugye ez nem (sem) zárt topic-, csak tényleg kiváncsi voltam. Azt sem hiszem, hogy csak mert itt sok leendő lakó irogat, ne lehetne ellenérvekről beszélgetni.

De tényleg bocsánat, ha megbántottam vele valakit. Remélem, jól érzitek majd magatokat az új otthonaitokban, és mégjobban remélem, hogy évek múltán sem csalódtok majd benne!

 

Ettől függetlenül "10 milliót 28 nm-ért" még mindig durva ajánlat (akkor is ha pillanatnyilag nem futja többre). Pláne mindezt "lakónegyedként" aposztrofálni. Miközben bevallottan semmiféle plusz szolgáltatással nem fog rendelkezni a ház.

 

Nem is az... inkább csak felbosszant ahogyan kénye kedve szerint használja a szakma -és ezáltal a vásárlók is- a kifejezéseket.

 

üdv

Előzmény: agihuszar (276)
Paco155 Creative Commons License 2004.07.30 0 0 280
Köszönjük.
Előzmény: Taip (279)
Taip Creative Commons License 2004.07.30 0 0 279
Sziasztok!
 
Ha már arra jártam, gyorsan csináltam néhány képet, hátha valakit érdekel.
 
 
stupeki Creative Commons License 2004.07.30 0 0 278
kaptatok már fizetési papírt ? szerintem iszonyat gyorsan haladnak, alulról már elkezdték téglával rakni. ha így haladnak, remélem nyáron költözhetünk !
Paco155 Creative Commons License 2004.07.30 0 0 277
Nyugi srácok, lesznek még ilyenek bőven. Én egyszerűen átugrottam a hozzászólását, mintha ott sem lenne.
agihuszar Creative Commons License 2004.07.30 0 0 276
Számomra is érthetetlen mire jó ez........ Ezt a topik a lakóknak szól elsősorban és ha már jót vagy informatívat nem tudsz mondani minek írsz be egyáltalán? Mindenki tisztában van azzal mit vett... erre volt pénze... Örülj, hogy neked Hűvösvölgyre futotta!!!
Előzmény: kambekk (273)
stupeki Creative Commons License 2004.07.30 0 0 275

egyszer már valakivel ugyanezt végig játszottuk (mármint, hogy leszólja leendő szerény otthonunkat).

 

végül csak ragozni tudnám ugyanazt, amit te írtál, nekem a fő szempont az volt, hogy:

 

- a környéken lakjak

- abból a kis pénzből amit össze tudtam kaparni, legalább ne egy lerobbant lakótelepi lakást vegyek, amire rá kell költenem, ugyanúgy kölcsönt kell felvennem stb..

- persze jobban szeretnék valahol ott (én pl. a hűvösvölgyi utat rühellem a közlekedés miatt) egy családi házban lakni, csak egy a baj, le vagyok maradva kb. 30 millióval.

 

ez van, de egy vigasztal, hogy a kedvemet nem tudja elrontani senkinek ez a különleges perverziója, hogy mások által vásárolt lakásokat lesajnálja.

 

én örülök, hogy legalább idáig eljutottam... (szörnyen szégyenkezem is miatta)

Előzmény: Sziszoek (274)
Sziszoek Creative Commons License 2004.07.30 0 0 274

Igen. De pl. ha a benzinkúton dolgozol, külön jól jöhet. :-)

 

 

De amúgy tényleg közel van, ezért választottunk egy olyan lakást, ami jó messze van onnan. Meg nem akartunk olyant, ahol két régi omladozó ház közé benyomorintanak egy újat. Lásd IX. ker. tömbrehabilitáció.

 

És én naivan bízok azért abban is, hogy ez tényleg egy új "negyed" lesz erre. Parkkal, játszótérrel...

 

Amúgy az újépítésű lakásoknál már egész jó elrendezések vannak, szerintem ezzel nincs probléma szinte sehol, meg te is tologathatod belül a falakat, ahogyan akarod.

 

Egyébként az olyan fiatalnak, aki önálló szeretne lenni kül. indokokból, akár a 28 nm-es lakás is megfelelhet. Persze nem örök életére. Nagyon sokan ennek is nagyon örülnek és ugyanolyan boldogan tervezgetik a kis odujukat, mint mások a 200 nm-es hodályukat, sőt...

 

AZt hiszem, hogy magasabb jövedelműként általában nehezebb belelátni az alacsonyabb jövedelműek fejébe. Ha mégis sikerül, akkor magas az EQ, ami sokszor segít abban, hogy ne tegyél fel olyan kérdéseket, mint amilyeneket feltettél.

 

Persze a kérdés úgy jogos, hogy mi kerül rajta 10 millába, de itt megint a piac jön elő, mint árformáló tényező.

 

Valamelyik nap a TV-ben láttam, hogy Herceghalmon egy telek(1000 nm), valahol a világ végén, (dombon, kilátással)  10 misibe kerül. Akkor már inkább ez. Erre legalább később is akad vevő.

 

 

 

Előzmény: kambekk (273)
kambekk Creative Commons License 2004.07.30 0 0 273

Tehát nem a lakás tetszett meg neked (kivéve a szellőzésbarát ablakokat), hanem a finanszírozhatóság. Oké! Máris egy indok. Érthető.

Én pillanatnyilag Hűvösvölgyben élek. Valóban szép hely -amíg szét nem zuzzák végleg hasonlóan frappáns lakóaparkokkal(telepekkel). Bár nálunk is inkább a hely szelleme az árfelhajtó tényező (amíg szét nem zuzzák végleg, mintmár említettem).

 

Közel a benzinkút... hát ez ugye csak önironia volt?

 

Előzmény: Sziszoek (272)
Sziszoek Creative Commons License 2004.07.30 0 0 272

Szia Kambekk!

 

Te most milyen lakásban laksz? Egyáltalán a sajátodban? Hallottál már olyanról, hogy piac? Első féléves közgazdaságtan (kb. 4. sor lehet minden erről szóló tankönyvben): mi alakítja ki az árat? Meglepő: Kereslet, kínálat.

 

Szerintem kicsit leegyszerűsítetted a dolgokat. Mindannyian szeretnénk patakparton, csendes, fás környzeteben lakni, 3 percre gyalog a városközponttól, lehetőleg ingyen. (Bár ott sok szok lenni a szúnyog, szóval inkább mégse.)

 

Amiért mi választottuk: Jó ára volt a többihez viszonyítva, a lakásnak nem csak egy oldalán vannak ablakok, ergo lehet szellőztetni, nem csak garzonok vannak a kínálatban, kicsi a közösktg. (mert nincs portás meg hasonló hülyeség), jó a tömegközlekedés, (közel a benzinkút :-) ) Közel lesz az Auchan, közel a munkahely, közel a szülők, a HVB a finanszírozó bank, és még sok egyéb, gondolom mindenkinek más és más, millió lehetőség ötvözete, különböző módon súlyozva, ami aztán kiad egy eredőt.

 

Persze mindenki védi a döntését és hisz a saját döntési mechanizmusában, de azt hiszem, hogy sem rossz döntésnek sem pedig jónak nem minősíthetünk egyetlen lakásvásárlást sem, amíg PONTOSAN nem ismered az vásárlók egyéni preferenciáit, a vásárlási döntés mozzanatait, befolyásoló tényezőit.

 

Ennyit gazdaságpszichológiából. :-) Lakótársak, én is kíváncsi vagyok, hogy nektek mi tetszett meg.

 

P.S.: Ez nem volt offtopic?

 

 

 

Előzmény: kambekk (271)
kambekk Creative Commons License 2004.07.30 0 0 271

Bocsássatok meg nekem kívülállónak, de az itt olvasottakból eddig nem dedrült ki számomra, hogy mi az igazi vonzereje ennek a "lakóparknak". A négylépésre zakatoló Fehérvári úti forgalom?! Vagy a szemközti ÖMV felől áramló lanygos esti benzingőz?! Esteleg a köpésnyire lévő Nagybani (egykorvolt Alfa) éjjelnappali vevő/szállító forgalma?!

 

Kedves Csizyés-Lukács urak!

Önök természetesen eladni szeretnének jó haszonnal. De kérdem én: Önök is reálisnak tartanak 10millió magyar forintot egy 28 nm-es garzonnak nevezett egyszobáért? Nem a luxust kérem számon az Önök által felhúzott vasbetonalapú kaptárházon, de a lakás fogalma egy jobbérzésű embernél 45 nm-nél kezdődik. Addig csak odu. Mégha frissen szárad is a festék a csempefugák fölött.

 

üdv

CsizyésLukácsTházak Creative Commons License 2004.07.29 0 0 270

Tisztelt Feedback!

 

Köszönjük, hogy Ön is - építő jelleggel - segíti munkánkat. A korlátaink szabta határok között igyekszünk a lehető legtöbb információval segíteni Önöket. A weboldalon www.kondorosi.hu a bejelentkezés utáni főoldal bal felső sarkában - ahol a telefonszámaink is megjelennek - szerepel az az e-mail cím, amelyre várjuk továbbra is kérdéseiket. A forum lehetőséget Ön is megtalálta itt az INDEX oldalakon. Itt tudnak levelezni a leendő tulajdonosok, vagyis a leendő szomszédok és az érdeklődők egymással.

 

A weboldal fényképeit igyekszünk frissíteni, a kérést közvetítettük a számítástechnikus kollégának.

 

Üdvözlettel

 

Csizy és Lukács Társasházak Kft.

Előzmény: feedback (264)
agihuszar Creative Commons License 2004.07.27 0 0 269
Ott van egy rövid cikk is róla :) Egyébként igen, jól választottatok :) Gondok mindenhol vannak de tényleg korrekt cégnek tűnik egyelőre a Csizy. Jó, hogy van ilyen is :) Persze elkiabálni nem kell :) Még sok minden hátra van ám :) Mindenesetre az tetszett, hogy beszálltak a fórumotokba! Ezt más lakópark is megtehetné! További ilyen jó vevői hozzáállást kívánok nektek :)
Előzmény: tóték (268)
tóték Creative Commons License 2004.07.23 0 0 268

Sziasztok!

 

Olyan jó a nyári szabadság! Tegnap jártunk az építkezésnél és öröm látni ahogyan halad. Kaptatok értesítést a következő fizetésről? Megint késnek a levéllel Csizyék, mert a valóságban már majd' egy szinttel feljebb tart a ház.

 

Volt egy csomó időm körülnézni az index forumban a többi társasházak és épülő lakások oldalain és megnyugodtam. Mi nem voltunk olyan körültekintőek a lakásvásárlásnál mint közületek sokan. A telekáfa miatti riadalom "kényszeritett" a gyors döntésre és messze a legjobbnak a Kondorosi tűnt. Viszont amikor ráakadtam a Ti fórumotokra, kicsit letörtem, hiszen annyi kisebb-nagyobb "gondot" soroltatok föl...

Horizont házaknál a foglaló magasabb, mint a mi szerződéseinknél, ott 20% és ha valami miatt megszorulsz (történhetnek tragédiák a családban) 20% nem-teljesítési kötbért is fizettetnek. Panaszkodnak arról, hogy alapáras burkolatok igen silányak. Ezzel mi jól jártunk, mert igazán szépek voltak a csempék, nem?

Madarász házaknál gipszkarton válaszfalak lesznek. Nem tudom hogy bír el egy nagyobb festményt a gipszkarton... a polcokról nem is beszélve.

Gizela háznál külön kell kifizetniük a konyhabútort. Mi ezt a lakással együtt kapjuk.

Az Origo házasoknál minden egyes változtatásért (konnektorok helye...) borsos árat kérnek. Nálunk igen rugalmasak és az "elhagyott" dolgoknak LEVONJÁK az árát, levásárolhatjuk.

Sokan panaszkodtak az elején, hogy ügyvédi díjat akasztanak le róluk. Mondjuk mi is fizettünk az ügyvédünknek azért, hogy nézze át a csiziék szerződését, de a szerződéskötéskor nem kértek el külön pénzt "iktatási díjként"

A más lakóparkok lakói is sok hasonló gondolatot adtak, de a megnyugtatásotokra leírnám a legfontosabbakat:

 

Ezzel megerősítettük azt, hogy okos felnőtt emberként a paramétereit tekintve legjobb lakást választottuk.

Ehhez természetesen a beruházó hathatós munkája is kell, nehogy elkiabáljam!!!

 

Megnéztem a tűzoltók honlapján a képeket, amiket említettetek, de mi történt pontosan?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!