Ez a topik kötetlen beszélgetések okán nyílt - régi és új Bulgária fanoknak, akik nem csak kifejezetten a "hol találok szállást", "mivel menjek", "hova menjek" kérdésekre szeretnének választ kapni - persze arra is kapnak - hanem társalogni vágynak salátákról, borokról, lányokról, fiúkról... mindenről ami BULGÁRIA....
rgaszba Románián vagy Szerbián keresztül érdemes menni? Mik a tapasztalataitok mostanság az autós utazás során? Nagyon sokat kell a határátkelőknél várni. A nemzetközi zöldkártya mindenesetben kötelező?
Van 3 lista: egyáltalán nem szabad beutazni, be szabad utazni oltási papírokkal, szabadon be szabad utazni. Mo. a kettes listában van. Románia a hármasban.
Mivel komoly a lobbiereje a bolgár idegenforgalmi nagytőkének, így szinte biztos, hogy előbb-utóbb bárki jöhet, mehet. Ez csak akkor változna, ha megint lenne valamilyen drasztikus járványhullám.
De ami a pontos feltételeket illeti, minden bizonytalan. Áprilisban voltak a parlamneti választások, s most megint lesznek júlisuban, aztán elnökválasztás ősszel.
Lenne mégegy kérdésem a Várnai delfináriummal kapcsolatban.
Van ott elég parkoló? google mapon néztem, hát max 20 autó fér ott el ha jól láttam, ami párszáz fős csarnok esetében elég kevésnek tűnik, kivéve ha aranyáron mérik a parkolási díjat:)
Az ami most van nekem pozitiv mert oltàs ill kàrtya ,angol papiral van a pàromnak ill nekem is itt a 8 éves gyerek a kérdéses hogy júliusig mitt vàltoztatnak Bulgàriàban,max egy gyors teszt neki indulàs elött de remélem nem kell majd neki.
Én meg kiszolgáltatott, védtelen, elveszett embernek érzem magam komoly kp. nélkül. A plovdivi VM Petrol kúton szoktam megitatni a lovakat(850 literes tank) és ott pl. csak kp. lehet fizetni. Viszont 1.80 körül van a nyál! Azért az már nem 2,10 mint a Lukoil, ŐMV. Szóval kinek a pap, kinek a papné.
Készpénz azért kell, ha esetleg baj akad a bankkártyával.
Ismerősömmel megtörtént: elutazott Brazíliába, vett valamit, majd letiltotta a kártyáját a bank gyanús tranzakció miatt. Hívta a bankot, ott elmondták neki, Brazíliában visszaéltek a kártyával csalók, le lett tiltva, fáradjon be a bankfiókba. Ő elmondta, ő van Brazíliliában, nem volt visszaélés, ő használta a kártyát, de a bank mondta, sajnos nem lehet reaktiválni a kártyát biztonsági okok miatt, szóval fáradjon be a bankfiókba. Hiába magyarázta, így maradt.
Szerencséjére volt ismerőse Brazíliában, s tőle kölcsön kért pénzt. Különben hirtelen nem tudott volna mit kezdeni.
Alternatív megoldás: több bankkártya. Kicsi az esélye, hogy mindegyiket letiltják.