Nekem a spanyol Tempranillo jött be, 300 alatt van, ha épp nem akciós, és az ausztrál sem rossz. Ezek a borok eredendően sem drágák, mert komoly támogatást kapnak a termelők. Tankhajókkal hozzák Lengyelországba, ott palackozzák és ezért tudják az alacsony árat tartani.
Borral egyszer-kétszer mi is mellényúltunk ott, abból tapasztalatom szerint a Metróban jobb a kínálat ilyesmi árban is (pl. ott 4-500 Ft-ért igazán remek chilei stb. borokat vettünk már, 6-700 körül pedig igazán kellemes franciát), viszont szilveszterre a Lidiben remek (egyébként olasz) pezsgőt vásároltunk. Ez volt az egyik legjobb eddig életemben, pedig már ittam mindenféle "nagy márkát" is.
Amivel nem voltam elégedett, az a vákuumos 2×25 dkg-os csomagolású kávéból a piros csomagolású (a neve sajnos nem jut eszembe), ami elvileg valami extra minőséget sejtet a névadás és a többihez képest magasabb ár miatt, de szerintem még közepesnek is gyenge. Ami azért is furcsa, mert a legjobb minőségű neszkávéjuk viszont remek.
belevágtam egy Milyen a bor a Lidl-ben projektbe. Eddigi eredmények:
Olasz vörösbor (pedig D.O.C.!) 299-ért - max főzésre való, vacak
Kaliforniai rozé 599-ért: Ez viszont egészen jó! mondjuk az amerikai borokat okosítják, az Európában nem elfogadott módszerekkel, de ennyi pénzért ez simán.
Akkor teljesen félreértettelek, bocs! :-) Manapság tényleg a sima tej is viszonylag hosszasan eláll. Bár nekem a tartós tejjel kapcsolatban sincs averzióm.
A kőkemény tejfölt én is pozitívumnak gondoltam. A tartós tejet meg azért gondoljuk műnek mert az íze rossszabb a nem tartósnál, meg nem is normális hogy egy egyébként romlandó élelmiszert ilyen hosszú ideig el lehessen fogyasztani. Most ebbe biztos bele lehet kötni, de én amondó vagyok ezen ne nyissunk vitát. Mi a romlandó ételekben hiszünk, mert ezt könnyebben emészthetőbbnek tartjuk. Mellesleg a sima tejnek is egyre hosszabb minőségmegőrzési ideje, már azért se kell naponta elmenni a boltba. A Dini tejfölben (miskolci- Auchan forgalmazza leginkább) stabilizátor is volt többek között, meg is fájdult tőle a gyomrom. Lidl: Nem tudom a honlapjukra miért nem tudják felrakni az akciós zöldség-gyümölcs árakat.
Tavaly ősszel (amennyire szemrevételezéssel ezt meg lehet állapítani) igen jó minőségű holland tulipánhagymákat vettem a Lidiben, 220-ért egy csomagot. Ha jól emlékszem, 20-25 darab volt egy csomagban. Olyan fajták voltak (pl. elég ritka és drága botanikai tulipánok), melyeknek sok helyen darabja is drágább, mint itt egy csomag volt. Én nagyon örültem neki. :-) Eddig úgyis tulipánszegény volt a kertünk, vettem vagy 10 csomaggal. Szebbnél szebb fajták voltak.
a Bresser 10x50-esét akkor is szanaszerte kapkodták, amikor 4999 Ft volt, és ennek egyetlen oka van: a magyar kereskedő ugyanezt a modellt (kisebb eltérésekkel) most 19 800 Ft-ért adja.
A múltkor az egyik gyereknek vettem meg -- hirtelen, próba-szerencse alapon -- egy akciós gyermekcsizmát, valami 3-4 ezer forint volt. Előtte kb. két héttel vettem a másik gyereknek egy ránézésre teljesen ugyanolyat, egy jó nevű cég termékét, tizenezerért. Azóta "tesztelik" mindkettőt, eddig még nem jött elő semmilyen minőségi különbség a két csizmi között (pedig nem igazán kíméletesek...). (A lidlis is német gyártmány egyébként.)
Ma a sárbogárdi Lidliben akciósan kínáltak 10X50-es távcsövet, 2999 Ft. Vettem a gyereknek, mert amikor 4999-ért adták, akkor sem találtam drágának és semmivel sem rosszabb, mint a tízezres átlagok.
Örülök, hogy azért felvonultattad személyeskedő és előítéletes, prekoncepciókkal teletűzdelt felsorolásodat. :-)) Végül is ezzel is nagyban hozzájárultál saját jellemrajzodhoz. Valahogy éreztem, hogy nem fogod kibírni e nélkül az életet... :-)
Egyetértek, hogy nem kéne társalognunk. Ne feledd, most sem én kezdtem a "társalgást". Ugye? Részemről nincs akadálya, hogy ezután (is) levegőnek nézzük egymást. Ennek vélhetően alapfeltétele, hogy nem fűzöl személyeskedő megjegyzéseket az esetleges hozzászólásaimhoz.
Hát ez tényleg rossz hír, de majd valahogy kibírom azért.
Nem ocsmányságot, hanem marhaságot írtál. El lehetne vitatkozni azon, hogy melyik árt többet.
Az én gyomorforgató obszcenitásom, és nagggggyon durva személyeskedéseim maximum sáros bakancsnyomot hagynak a te - egészen nyilvánvalóan - feddhetetlen liliom lelkeden, és hibátlan egódon. Bár minden ember lenne oly tökéletesen makulátlan, mint te aki fényt mutatsz a sötét éjszakában és eligazítod a hozzám hasonló lelki nyomorultakat!
A tejporos dőreséghez hasonló ostobaságok azonban mételyként terjedő városi legendákat szülnek, melyből hadd idézzek egy csokorral alant:
- a mikró öl, pusztít és nyomorba dönt - a McDondald's addiktív szereket tesz az ételbe, porból csinál krumplit, stb. - a Danone gazdag cég, ezért jobb kerülni a termékeit, mert van pénze génkezelt nyersanyaggal mahinálni - az UHT tej tejporból készül - amiben E jelű adalék van, az rákkeltő - amiben nincs E jelű adalék, az nem rákkeltő - a márkás termék csak a neve miatt (marketing, csomagolás, stb.) drága, az olcsó meg azért olcsó mert ezekre nem költ
stb. stb. stb.. ....
Tekintsük egymást levegőnek a jövőben, ez lenne a kérésem.
Hát lehet, hogy ez rossz hír, de nem vagyok az aranyod... (Sajnálatos neveltetésbeni hiányosságaid sajnos lépten-nyomon előbukkannak e topicban.)
Én nem írtam semmiféle ocsmányságot, és nem személyeskedtem senkivel. Te mindkettőt megtetted.
Tudod, én úgy szoktam megoldani, hogy ne kelljen obszcenitást olvasgatnom a képernyőn, hogy nem írok ocsmányságokat. Az nem teszi semmivel szebbé, sem elfogadhatóbbá a trágárságot, hogy hibásan írod.
Ha a tényekre szorítkoznál, ahogy tanácsolod, nem kéne szinte minden hozzászólasodban ocsmány személyeskedéseket olvasni tőled. Nem igazán emlékszem olyanra, hogy ebben a topicban normális hangnemben tudtál volna szólni valakihez... Elég gyanús, hogy valamit, ami nem idetartozik, itt élsz ki. Milyen kár...
Pont akkora szükség volt rá, mint a tiédre aranyom...
A "fasság" egy elterjed írásmódja a "FASZSÁG" szónak internetes fórumokon, és pusztán azt a célt szolgáljam, hogy ne kerüljön direkt módon obszcenitás a képernyőre. De ha neked az a vágyad, nos akkor olvasgasd a nagybetűvel kiemeltet.
Ladybee mondta meg a tutit, nem pedig Degeczi, légyszi szorítkozzunk a tényekre.
Rendkívül nagy szükség volt a kioktatásodra -- különösen ebben az ordenáré hangnemben --, miután Degeczi már kulturált hangnemben és korrektül felvilágosított, hogy ez nem helytálló információ.
"orbitális nagy fasság:" A stílusoddal magadat minősíted, ráadásul még hibásan is írod... Én ezért sokkal jobban szégyenkeznék, mint azért, hogy nem tudom, milyen technológiával készül a tartós tej. :-)
Ugyanazért, amiért két nem-UHT, féltartós, vagy akár friss tej között is nagyon nagy íz- és egyéb jellemzők beli különbséget érezhetsz.
Más az alapanyag (sajnos), az állatok táplálása, a tárolás, a nyers "tej", amiből elindulnak.
Ez kb. olyan, mint a 100%-os narancslevek. 100% átb@szás. Tudod mi a 100% narancslé? Amit kifacsarsz magadnak. Dobozban olyat csak elvétve kapni, amúgy azért merik ráírni, mert rohadó, egészben (héjastól) komposztált, eladásra alkalmatlan narancsokból készített pempőt higítanak fel vízzel. Más tényleg nincs benne, csak "narancs" (meg víz). De legalább "No sugar added!" :))
Csak kíváncsi lennék arra, hgoy miért van két UHt tej között akár 40% árdifferencia, azonos boltban? Egyébként az ízük is más, a drágbbat pl Milli valahogyan finomabbnak érzem
"A (tartós) tejet mindenhol tejporból csinálják, vagy nem?"
Tejporból????? :))))))))))))))))))))))))))
Már megbocsáss, de ezt pont akkora orbitális nagy fasság, mint amikor valami főokos azt hintette el, hogy a McDonald's sültkrumplija meg krupliporból készül extrudálással.
Végre megtudtam, hogyan működik azt Ultrapasztőrözés! El nem tudtam volna képzelni, hogy tudják ilyen gyorsan felmelegíteni a tejet! Kösz, már nem halok meg hülyén! (Nem kérek kommenteket :)
Ezt hogy érted, hogy kőkemények a tejfölök? Szerintem az igazi tejföl nem folyik, mint manapság némelyik nagynevű gyártó terméke... Én legalábbis gyerekkoromból úgy emlékszem, mikor még paraszttejfölt vett a nagymamám, hogy az bizony egészen más, elég kemény állagú volt, nem ilyen "kvaccsos", mint manapság. Szóval ha kemény, az inkább talán pozitívum, mint hátrány...
A (tartós) tejet mindenhol tejporból csinálják, vagy nem? Mi a Milbonát szoktuk venni, szerintem semmivel inkább nem mű, mint bármelyik magyar tartós tej.
Mi benne a "mű" ? Friss tejjel például a következőképpen működik: először a tejet egy tartályban vagy csöves hőcserélőben előmelegítik 80 °C-ra. Gőznek a tejbe való injekciózásával hirtelen 140 °C-ra hevítik a folyadékot. Körülbelül négy másodpercig ezen a hőmérsékleten tartják a tejet. Ezután vákum tartályba engedik, ahol hirtelen 81 °C-ra hűtik le, valamint a gőz formájában befecskendezett vizet kicsapatják. Ezután a tejet homogenizálják és 20 °C-ra hűtik, mielőtt beletöltik az aszeptikus italoskartonokba. Ez a tartós UHT tej.
A tartós tej árakról fogalmam sincs, mert nálunk tiltólistán van, annyira mű. Az 1,5-ös kategóriában a cseh import a nyerő az Auchanban, ízben - árban egyaránt. Jó volt a hidegen füstölt lazac akciósan is 369-ért (máshol nincs ilyen áron?), kőkemények a tejfölök. A német joghurtokért nem rajongunk.
Azt elfelejtettem mondani, hogy a lidl-ben vásárolt élelmiszerben nagyon gakran vannak 50, 100 vagy néha 200 vagy 500 EURós bankjegyek elrejtve, erre több példa is volt a közelmútben
-egy turú rudiban találtam egy 50 EURóst !
-egy doboz kókuszos kekszebn találtam kéd darab 200 EURóst !
-a múltkor a szomszédom vett egy mikrosütőt, abban 500 Eur volt elrejtve !
Ez egy új titkos akció, hogy kedvet csináljanak a vásárláshoz
A múltkor a Kovács néni a házunkban a 9. emeleletről vett egy karton lejárt szavatosságú gyümölcsjoghurtot a lidlben és kicsit romlott volt. Visszavitte a lildbe és kapott kárpótlásul havi 1000 EURó plusz nyugdijat a lidltől, csakhogy ne terjessze el, hogy ilyenket árulnak.