Ha még a 3 éven belül vagy, akkor szavatossági jogaidra hivatkozhatsz. Ebben az esetben a kereskedelmi egységhez kell menned a számláddal. A szavatossági jogokra vonatkozóan bővebbet a Polgári Törvénykönyvben találsz. A Fogyasztóvédelmi Felügyelőség biztosan segít kiismerni ebben a témakörben. Ügy tudom a fogyasztóvédelemnek nem ügyfélszolgálati telefonszáma.
A szellőzés fontos. Általában úgy vannak kiképezve a hűtőszekrények, hogy ha teljesen a falhoz tolod (távtartók), kielégítő a szellőzése. Lehet, a töltettel van gond, vagy esetleg a reléje rossz. (Hasonló esetben egy relécserével oldotta meg a szerelő nálam.)
Sziasztok ! 3 éve vásároltam egy Indesit hűtőt, de a nagy nyári melegekben max. fokozaton is csak kb. 10C -ig (most 15C)hűt. Tarthatatlan állapot. Persze én marha a garanciáli idő alatt nem kértem javítást. Lehet, hogy rossz helyen áll, nincs szintben, közel van a falhoz ? Valakinek van tippje ?
Köszönöm, de már túlfutó a szerkenty?, a garanciajegy egyébként is zavaros, pl. nincs rajta a márkaszerviz neve (a holmicskát nem én vettem). Konkrét tapasztalatokra, trükkökre várnék... Köszi még egyszer! Kellemes h?lést.:)
Segítséget szeretnék kérni: egy Vestel márkájú (török) h?tôvel veszôdöm (hiszen ez az egyik legizgalmasabb dolog, amit nyáron csinálhat az ember:):):).
Az ajtóval van gond, az a harmonikaszer? mágneses (?) izé szilárdan van magán az ajtón, de csak pár percig tapad a szekrényhez, aztán fokozatosan válik el / le, így a h?tô tárva-nyitva áll. A cégnek nincs magyar képviselete, hivatalos szervize, így mielôtt szerelôt hívnék szeretném tudni, hogy volt-e valakinek hasonló problémája, és mi lett a vége.
És megköszönném ha elküldenéd a levelet. Telefonon mi is egyezettünk már a bolt-márkakereskedővel és azt mondták "nagy flegmán", hogy a szerviz tudja mit csinál, ők nem szólnak bele, ha így kell javítani, akkor így kell javítani, ha megint elromlott ugyanaz a kütyű, akkor megint kicserélik.
Képzeljétek, azóta sem jött ki még a szerviz, csak telefonált, hogy most már megnézték a leírását (!!) a típusnak és rendeltek egy másik alkatrészt, ami még elromolhat a gépen és most azt várják, amikor megjön, akkor kijönnek és kicserélnik.
Kérdeztem tölük, hogy ha mér elfogyott a gaírancialevélen a letéphető cucc ,akkor mi a teendő. Azt mondta,hogy kicserélik! Kérdeztem hogy mit? Erre ők, a garanciajegyet!!! Mondtam, hogy én azzal mit érek? Aztán még egyszer rákérdeztem és azt mondták, hogy a gépet cserélik ki! Na hát ennyit a márkaszervizről!
Remelem azota megoldodott mar a gondod, de mivel mostanaban vettem, hatha erdekel meg valakit: Mester 1000 fokig hoallo tomito, a Brico Store-ban volt, es 2200 volt egy tubus. Mondjuk en masra fogom hasznalni.
A gáztűzhely vásárlása előtt feltétlen ki kell kérni egy gáztervező és a helyi gázszolgáltató véleményét.Szigorodtak a gáztűzhely beépítési előírásai. Bizonyos esetekben engedély köteles a beépítése, illetve nem építhető be. Véleményem szerint egy kerámialapos villanytűzhellyel sokkal jobban járnál. Ha meg szánsz rá pénzt, akkor egy indukciós tűzhelyt vegyél. Nekem semmi pénzért nem kéne gáztűzhely.
Spéci ragasztó szereket, amik bírják a hőt, keress pl. csapágyboltokban, ott tartanak Würth meg más márkák szervízeknek szánt termékeit (autószerelőknek mondjuk), talán ilyen helyen tudnak neked segíteni.
elallsz szoban a vasarlastol,elallsz irasban a vasarlastol,beirsz a vasarlok konyvebe,egyik peldanyt elhozod,ha erre sem reagalnak,akkor esettanulmannyal,papirokkal iparkamarai bekelteto testulet,na itt mar fizetnek
Azt szeretném kérdezni, hogy ha van egy akkumulátorról működő háztartási eszköz (pl. porszívó, borotva), akkor mennyire árt neki, ha úgy üzemeltetem, hogy a töltőre van téve?
A legtöbb ilyen kütyüt nem használnám igazából vezeték nélkül, és az akksik eléggé ramaty állapotban vannak. Engem nem zavarna, ha a vezeték végig be lenne dugva, csak nem tudom, mennyi kárt okozok ezzel.
Én egy 140E Ft-os Samsung Plano televízióval jártam úgy hogy gyors egymás utánban többször is elromlott. Természetesen a szervíz - mint interfész a gyártó és köztem - folyamatosan azt nyomta, hogy most már jó, stb. a harmadik elromlás után aztán őket kihagyva hivatalosan megkerestem Samsungot (Mo.-n): írtam egy dörgedelmes és kellően hosszú levelet (némi beijesztési felhanggal) --> Eredmény: jött a válasz, hogy mérlegelve az eddig történteket kiállítják a csereutalványt. Miután utána jártam, hogy ez tulajdonképpen annyit jelent, hogy kapok egy cetlit arról, hogy milyen készüléket cserélhetek le az eredeti vásárlás helyszínén az eredeti számlával bizonylatolva a vásárlást - elfogadtam. Persze azt is kiderítettem, hogy ezen csereutalvánnyal nem csak ugyanolyan típusú új készülékre cserélhetek, hanem másra is (árkülönbözet kp-ban rendezhető) - ami határesetben a zéró-cserhez konvergál. Én ezt is tettem: nem kívántam cserélni, kértem vissza a teljes vételárat a boltban; az ügyintéző hölgy tett még egy szerény kísérletet a meggyőzésre a csere mellett, én viszont udvariasan és határozottan nemet mondtam. Azóta már fel is használtam a visszakapott pénzt másra! :)
űhogy mindez törényekkel mennyire alá támasztható nem tudom megmondani, nekem sikerült.
Ha érdekelnek a "kálvária" részletei, el tudom küldeni a mail-t, mait a Samsungnak is írtam.
van valakinek arra tapasztalata, hogy garanciális idő alatt több mint 3x elromlott a háztartási gépén (hűtő) ugyanaz a kütyű.
Mert nálunk ez éppen mostanság megtörtént. :(
Az a kérdés, hogy a polgári törvénykönyv 305 paragrafusa alapján kérhetem, hogy "elállok a vásárlási szándékomtól" vagyis visszakérem a pénzt. Ezt a gyártók nem nagyon szeretik és úgy kerülik ki, hogy kicserélik a gépet. De mi van akkor ha az én esetemben ezt mondjuk nem ajánlják fel
Már beszéltem a fogyasaztóvédelemmel, és azt mondták, hogy más lehetőségem nem nagyon van, minden más esetben pereskedhetek.
sziasztok, nekem van egy AEG porszívom, aminek törkrement a csőve, össze lehet csukni és ez műanyagból van, ez tört el,.. ha valakinek van egy felesleges, mert ha ujonan akarom megvenni akkor már egy új gépet is vehetnék annyiért....
Koszi, sajna aktualis lett, a patex eddig birta...
Meg apamnak is van vmi otlete (neki is szetesett a suto ajto, es azzal ragasztotta meg kb 1 eve) azt meg megprobalom, aztan Aristonekra is ratelefonalok, hatha mondanak vmi ertelmeset.
Három éve vettem egy Samsung SC7060 tipusú porszívót. Legközelebb nem venném meg. Padló ápolásra megfelel, de ha valaki bútort akar tisztítani twister nélkül, akkor meg gyűlik a baja vele. A belső ksi méretű portartálya igen hamar eltömődik a finom szösszel. Twisterrel meg senki sem gondolja komolyan, hogy lehet bútort tisztítani, uyganis egy jó fél métertes rúd, azon az ormótlan twiszter... Megmonodm elég sete-suta, a tervezője sem gondolta komolyan. A másik, amiért nem venném meg, nagyon gyenge a csőtoldásoknél lévő kis billentyű lenyomásával működő kioldója. Az anyagából beleöntött kis nylevecske képezi a rugót, amely 1-2 év után, főleg, ha valaki cserélgeti a porszívó toldatot, szívófejeket, eltörik. Vagyis, csapnivaló a kiegészítők konstrukciója. A zoknicsapda is magától elrepedt. El kell még mondani, ha a fém toldócsövön levő kis billentyűs kioldó romlik el, akkor egy komplet fém toldócsövet kell vásárolni, mai 7 ezer Ft körüli összeg. Szerencsésebb, ha csak a twisternél levő billyentyűs kioldó romlik el, mert azt kb 2500 Ft körüli összegből meg lehet oldani. A postaköltséget most nem említettem. Nem tudom, hogy egy ilyen nagy gyár, hogy engedhet meg magának, hogy ilyen silány kiegészítővel bocsájtja kis a piacra.
És nem emlékszel, hogy mi volt a neve? Nálunk is van TESCO bemennék érdeklődni.
Amúgy épp tegnap jártam ott és körülnéztem porszívó fronton (persze vizes). Volt egy azt hiszem Hyunday vagy Daewo (??) vizes, dupla hepa filteres mindenféle kütyüvel; 1400W-os: 25E Ft-ért. Ezért aztán igazán gondolkodóba estem a reklámos téma kapcsán!
Hmmm... az apósom kandallójának gránit borítása ilyennel van kinyomva, úgyhogy biztos lehet kapni a barkácsáruházakban. De arra vigyázni kell, hogy vízben oldódik. (A kocsim ablakának gumiháza "eltűnt" egy kb. 10 cm-es szakaszon, ahol mindig befolyt az esővíz az utastérbe. Ezzel a szilóval pótoltuk - a színe miatt -, de az első eső szó szerint teljesen kimosta - sajnos.)
Azért kösz.Igazad volt, a gáz elillant(a ragasztás talán a végére már jó lett volna).A ragasztópisztollyal frankón hólyagosra égettem a kezem(rácsöpögött a műanyag).
Bekapcsoltam, de már nem hűt.
saccom szerint ha javítható kb egy tizes lehet(+-3 ezer).
Csak nem tudom érdemes-e, mivel 6 éves(sok vagy kevés a fene tudja), pár év múlva kéne nagyobb, mert már szűkös.
OFF:véletlenül nem tudod áruhitelt adnak-e nyugdíjasnak? és ha igen milyen iagzolásokat kérnek(auchanban nézegettem a hűtőket ha esetleg úgy alakul) vikusz