Sajna nem nagyon emlékszem erre a filmre talán egy két kép lehet az emlékezetemben amit ilyen filmhez tudok azonosítani de az sem biztos:-(....a címe abszolút nem jön be ....pedig állítom ,hogy abban az időben a műsorok 80%-a ruszki volt......
Más: Emlékszik valaki egy olyan filmre ami valami krimi lehetett,és az volt a lényege,hogy a hősünk valamilyen szertől egy ideig átjárt a falon....volt valami olyasmi benne,hogy az asszonyát tetten érte egy pasival.....és közben tök simán sétált át a falakon...de csak egy bizonyos ideig volt képes erre....a végére pontosan emlékszem:egy beton kerítésen akart átmenni amikor elfogyott a képessége és beragadt a falba....még hol hol kidugta a fejét.....talán még beszélt is egy nővel(felesége?)....aztán eltűnt a falba...így lett vége.......szerintem angol film lehetett..... talán "Falon járó ember"....vagy"Láthatatlan ember"...... nem tudom az is lehet,hogy a "Meghökkentő mesékben"volt?...bár az ennyire nem misztikus....valakinek nem rémlik ilyesmi????
Szia Thunderboy itt is! :-) Én annyit tudtam kideríteni, hogy a "Hegyi barlang titka" ebben az időpontban ment: 1979.08.21 kedd. Csakhogy nekem onnan (a 70-es évekből) nincs infóm. De talán egyszer tudok többet is mondani.
más: Szintén '70-es években vetített film. Yorick kérdezte régebben a következőket (608-as és 613-as hozzászólás) Thunderboy vagy többiek tudnátok neki segíteni?:
Yorick írta: "Szünidei matinéban többször is volt egy szovjet filmsorozat, amiben egy falusi kissrác Sherlock Holmes módra nyomozgatott. Imádtam a főcímdalt, egy gyerekkórus énekelte. Vuk! Nem tudod véletlenül, hogy mi volt ez? Mindig megnéztem (pedig majd' minden szünetben leadták) a Mihál úr kalandjait is. Néhány éve itthon is kijött DVD-n a mozifilmes változat "A Kislovag" címmel. "
és
Yorick írta: "Rémlik, hogy talán a címében is valami ilyesmi volt, hogy "Az ifjú Sherlock Holmes" (Tudom, tudom, hogy a nyolcvanas években készült ilyen címmel amerikai film, de ez nem az.) Annyi maradt meg belőle, hogy a sorozat elején a kissráctól elkobozták a Sherlock Holmes könyvét az iskolában, mert órán a pad alatt olvasgatta. Aztán a legvégén a sikeres nyomozásokért kapott egy jutalomkönyvet, mit ad Isten, pont Sherlock Holmes kalandjairól. Az idő pedig 70-es évek közepe-vége lehetett. Természetesen tudom miből lett a Michal úr kalandjai, megvan a könyv is valahol. Emlékszem, ahogy Varga József bemondó sorolta a szereposztást és azt is mindig elmondta, hogy A kislovag című regényből készült. "
Sziasztok! most regisztráltam,látom van itt egy két ismerős név is.... 405x Ez a film amit keresel a "Hegyi barlang titka" c. szovjet film 1975-ből Tudomásom szerint a MOKÉP kiadta VHS-en egy pár éve de nem találtam róla mást ,csak rövid tartalmi leírást.Egyébként én moziban láttam egy párszor a 80-as évek elején....A filmmúzeum fórumán is kerestük páran ott is találhatsz róla egy két sort....Érdekes, hogy elég sokan ezekre a jelenetekre emlékeznek amire te is...a karra amit meghúznak a film végén aszem az van írva TOD vagy valami ilyesmi....és helikopterrel viszik őket el a végén...így már biztos,hogy talál nyomot a Vuk vagy a Gotha a címe alapján..... Üdv:Thunderboy
Szerintem is nézd meg a filmet. Én is a "A hegy gyomrában"-ra tippelek. Első körben próbáld a youtubeot: http://www.youtube.com/results?search_type=&search_query=a+hegy+gyomr%C3%A1ban&aq=f és: http://www.youtube.com/results?search_type=&search_query=Under+the+Mountain&aq=f
hát nem rémlik semmi iylesmi még olyan jutott eszembe hogy csúsznak lefele valami husszú szaron jah és a falak fehéren világítanak a fura helyen és a kétlábon járó pulikuttya szerű szörnyek
Sziasztok esetleg nektem is tudtok segíteni?? Én egy régi sorozatot keresek ifjusági fil volt sci-fi szerű asszem valamilyen matinéban ment tobb sorozattal egymás után azonos időben minden héten.
A történet egy fiú és egy lány valamilyen pajtának a pincéjében vagy alagút rendszerében ürhajó szerű építménybe kerülnek, és itt a lényeg amiről rá lehetne ismerni PULI kutya szerű lények kergetik őket sajna annyira homályos minden semmi nem jut eszembe róla.
ÜDv mindenkinek
Jah és jó volt a topicot olvasgatni amíg letelt a 60 perc melegséggel tölti el a szívem ha ezeket a címeket olvasgatom.
Esetleg akinek vannak ilyen ritka sorozatai engem érdekelne dvd-n van nekem is sok csere alapom rengeteg filmem van vagy perzse kp is szóba jöhet.
Sziasztok! Valóban csak emiatt regisztráltam, és köszönöm a segítséget! A Spellbinder az. Gratulálok a topikhoz, baromi jónak tartom, habár én nem vagyok nagy fórumozó. Kösz mégegyszer, további jó munkát és jó sorozatokat, filmélményeket mindenkinek!
Hello ena! A "Kakaskodó kakasfogó" c. francia filmet 1986 december 17.-én szerdán és 1987 január 16.-án vetítette az MTV. Íme az adatok és rövid leírás a képen:
Sziasztok! Lehet hogy már volt szo erröl de nem olvastam végig az összes oldalt. Ment egy sorozat régen ugy '95 környékén talán ti emlékeztek rá. Nekem annyi emlékem van az egészröl, hogy a fögonosz egy szőke nö volt akit Aska mágusnak szolitottak és a csodafegyver valami delejpáncél volt. Őgy rémlik, hogy a történet egy párhuzamos violágban játszodott, ahoval pár fiatal elkeveredett. Autentikus kinai vagy japán hangulata volt, harcmüvészeti elemekkel is ha jol emlékszem. Elöre is köszi, ha valaki tud segiteni. Szeretném megtudni a címét.
14.25 A vadon világa Finn rövidfilm Kanha tigrisei (Ism.) Esetleg ez?
Ilyen is volt, de ez végképp nem ismeretterjesztő:: 20.05 A tigris Olasz filmvígjáték (1967) Rendező: Dino Risi A parancsoláshoz szokott Francesco Vincenzini, 45 éves vezérigazgató képtelen elviselni azt a szomorú igazságot, hogy fiatalságától idestova búcsút kell ven* me. Elete megszokott ritmusát megzavarja, hogy fia barátnője, C arci ina, mindent elkövet a meghódítására Francesco — Vittorio Gassman (Szersén Gyula), Esperia — Ann Margret (Földi Teri), Carolina — Eleanor Parker (Jani Ildikó) Magyar szöveg: Somogyi Magda Szinkronrendező: Sípos Varga Eva
16.40 Tigris Thor Heyerdahl kalandos utazása IV/1. rész: Az építés Fényképezte: Martin Bell és Norris Brock. Irta és rendezte: Bruce Norman Magyar szöveg: dr. Hársing Lajos. Szakértő: dr. Marjai Imre. Rendező: Andor Péter (Az 1983. agusztus 27-i adás ismétlése) Vagy ez? Jó sok van.
21.10 Tigrisugrás Az első tudósítás Tajvanról A Híradó riportfilmje Szerkesztő: Elek János. Operatőr: Kiss Péter. Gyártásvezető: Dunavölgyi Péter (Cikk a 4. oldalon) Vagy ez?