Kinyitottam a motorháztetőt ,hogy megnézzem az utastér pollenszűrő méretét ,állapotát . Abból kiindulva , hogy az anyós ülés oldalán közvetlen a szélvédő alatt lesz . Hát ott nincs semmi . Nyilván a fülkében van ... de most behozozz a vihar .
Valaki megmondaná esetleg , hogy hová dugták el ? Aki már cserélte az tudna mondani 1 jó szót mielött eltörne bár mi is az öreg műanyagból .
Motor védő (alsó) ... műanyag burkolat , már meg van rendelve . ,-)) :-)) Nem nagyon drága ... Előre is köszi , ha valaki érdemben mondana valamit .
Az akasztófa humort félre téve , ...milyen fúrcsa látni , hogy nem is olyan régen még 80-90 frt volt egy autó motor .... Érdemes lenne beköttetni könyvkötővel , kész kincs .
Most nem off-olok ... de közben kicsit arattunk is .... ( 60-éves Claas kis kombályn vw boxer motoros) ... a tarki is amivel behordtuk a cuccot , az is régi ruszki traki . MTZ...
Azért mennyire más "tekknyika" ??.... szóval ha gubanc van azonnal áttekinthető a hibuci . Meg ilyen motor védő alsó lemez ,vagy elhagyni való kacat sincs bennük .
Végül is ezzel csak azt szerettem volna mondani , hogy egy JTD- böl át ülve egy régi szívó Dieselbe (ráadásul szinkron mentes seb .váltót málna kevergetni) .... ,azért szívet szorongatóan nagy élmény .
Az akció csak pár órás volt , mert nem "nagy parasztkodik" a városból kiköltöző ... xDD :-))
De jó ez az Alfa ,mert .... (ki van fizetve) ... xDD :-))
Segítséget szeretnék kérni annak kapcsán, hogy új Giuliettámba szeretnék riasztót (Vodafone Automotive 4627) szereltetni, de az ezzel foglalkozó cégeknek csak az eredeti 2010-es évjárathoz van pontos kapcsolási rajza. Nem teljesen biztosak abban, hogy a 2019-es modell can-busz csatlakozói ugyanazok, mint a kilenc évvel korábbiak...!? Van-e valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban? A válaszokat előre is köszönöm!
A remek zempléni utak nekem is megteptek, gozom sincs, hogy a közepén belógó műanyagot hogyan huzathatnam a helyére, távol minden rögzítési ponttól. Így meg a legkisebb nyomvalyunal is leér, tolatva pedig akad. Grr.
Nem-nem. A kartervédő az legalább 2,5-ös vagy 3-as acéllemezből készült cucc ami erős és képes a kényes alut megvédeni a féltégláktól, egyebektől. Amiről mi beszélünk az egy műanyag lófasz aminek csak hangcsillapító, meg olajcseppfogó szerepet lehet tulajdonítani mert simán eltörik egy nagyobb erőhatásra.
Ok-ok ... semmi "félre értés" részemről , de hát nem ismertem a házi szabályokat itt . Majd rákérdezek ha megakadnék valami miatt . Jelenleg semmi aktuállís nincs ami egetverő lenne . Alul a motort védő lemez...lap...védő burkolat ...(nem tudom a mgyar szaki nevét) ,az hiányzik és esztétikailag idővel egy váltó gomb (ami csúnyácska) ,azt kell cserélni és csinos akkor belül is . (na ez pletyka szint volt csupán és nem műszaki) ,-))
Van azért Szófin motor a családban , úgy hogy, nagyon nem fog megijeszteni késöbb se a JTD ,ahogy saccolom persze . Csak hát az 2.8 TD és hátsó hídas ...
"Olasz szem. autó termékben"... egy kis 900 az fityó 127-esem volt 1976-ban . Az is nagyon kevés km-el került hozzánk és valami 110 ezerig maradt is , nem emlékszem nagy gondokra , kis kaszni érzékenységet kivéve ...
Ennyi röviiden a viszonyom az olaszokhoz . A nagy Iveco turbó star-okon nyomtam sokat a pedált ,és szereltük is eleget őket . De az más kategória . üdv.
Ez így sajnos nagyon általános. Úgy vélem, hogy amikor belefutsz egy konkrét problémába (akár abba, hogy milyen olaj való bele), vagy, hogy le kell-e venni a váltót a kuplung cseréhez akkor nyugodtan tedd fel a kérdésed és akad majd aki válaszol rá.
Köszi , inkább a kaszni gyenge pontjai érdekeltek volna , vagy a kuplung cserénél milyen "meglepetések" érhetnek ... esetleg egyébb kopó alkatrészek javításánál , beszerzésénél a jó tanácsok . Amit természetesen meg köszönnék .
Kevésbé releváns a km-óra működési elmélete és a gépsárkány szine , folyadékok "márkái" olajos kannák szinei ...de a részecske szűrés elmélete sem különössen ... stb.
Még is csak lassan 15 éves kaszni és a jó tanács jól jöhet , gondoltam és beköszöntem ide .