Keresés

Részletes keresés

kismolotov Creative Commons License 2025.01.23 0 1 5778

Tegnap este vettem be az első szemet. Az urológus mondta, hogy lehet 2-3 napra szükség lesz, mire hatni fog, mert az is SR. Nos nem kellett addig várni. Már az első éjszaka az első szemtől rendbe tett. Olyan este 10 körül elaludtam, hajnali kettőkor megébredtem, kimentem, öt perc múlva visszaaludtam és reggek fél hatig aludtam. És nem arra ébredtem, hogy WC-re kell mennem. Még negyed órát henteregtem mjad utána mentem ki. Szóval hét és fél órát aludtam, hosszú idő óta ennyi egy kis megszakítással. Egész nap rendben voltam, tán ha 5-6 alkalommal voltam felkeléstől most este ötig Wc-n Mondjam, hogy madarat lehetne velem fogatni? Így kihagyom a visszaemelés lehetőségét, majd szólok a pszichiáternek is, vagy nem is szólok, majd csak ha megyek kontrollra. Gondolom rosszat nem teszek ezzel a szabályszegéssel.

Gyulladásom nincs a prosztatában, PSA-ra sem küldött, mivel tapintásra rendben van, ultrahangal is megnézte a prosztatát, húgyhólyagot, veséket, vesevezetéket és nem lett nagyobb térfogata egy év alatt. Azt mondta - mivel tavaly is így tél közepe táján volt hasonló probléma - hogy érzékeny a hidegre, mondjuk hideg kocsi ülés, hiába van ülésfűtés, mire az melegedni kezd, már meg is csapta a hideg és az átlagnál érzékenyebb, még be sem gyullad. Az urológus egyébként azt mondta, hogy ez amit adott már egy ősrégi gyógyszer mármint az alapanyagot illetően. Nem veszélyes, nem csinál ki más szervet. Az a hatása, hogy ellazítja a prosztatát és az akörüli izmokat, a hólyagot, gátolja az ingerület átvivést, csak akkor jelez az agynak, ha már legalább három deciliter van a hólyagban, tehát telítettnek mondható. Szóval egy felesre nem reagál. (egyébként sosem iszom alkoholt, és ugye két és fél éve nem cigizek, pedig előtte 50 évig gyárkémény voltam, de ezt már említettem)

Előzmény: Reu (5777)
Reu Creative Commons License 2025.01.22 0 0 5777

Remélem, jó hatással lesz az alvásodra, ha nem ébredsz fel az éjszaka alatt @Kismolotov, bízzunk benne, működni fog a gyógyszer. Feltétlenül számolj be róla! 

Előzmény: kismolotov (5776)
kismolotov Creative Commons License 2025.01.22 0 1 5776

Nos gyerekek most voltam az urológusnál. Kaptam olyan valami ütősebb gyógyszert ami csökkenti a nappali és éjszakai vizelések számát. Az urológus azt mondta, hogy ha ez működik akkor szerinte nem kell este dupla adag az esti SR.-ből.

Szóval lehet, hogy nem kell növelnem az esti SR. adagot, az alvás miatt hanem maradok az eddigi fenntartói adagon. Akkor meg folytatható az ütemes lassú csökkentés, és nem nem lesz még 0,25-ös visszaemelés sem. Ámen, úgy legyen, majd referálok.

Előzmény: Reu (5771)
kismolotov Creative Commons License 2025.01.21 0 0 5775

Köszi Gombóc!

Nem magas, csak már nehéz követni a variációkat. Azért is megoldom.

Előzmény: gombóc63 (5774)
gombóc63 Creative Commons License 2025.01.21 0 0 5774

Fogadd részvétem! csúnya időszak ez, nekem is tegnap halt meg egy ismerősöm,vagyis annál kicsit több, ..ültünk mi bizony többször is egy asztalnál. Egész nap csak rá gondoltam.

Amit leírtál nekem nagyon magas. De becsülöm a türelmedet. 

Előzmény: kismolotov (5769)
kismolotov Creative Commons License 2025.01.20 0 0 5773

Ja az Ashton féle könyvvel és az újjal, amit említesz a dokim biztos tisztában van, mert az Ashtonról beszéltünk. Arról nem lekezelően, de annyit mondott, hogy alapjában jó, de már több területen is meghaladottá vált. A keletkezése óta újabb kutatási terültek miatt módosításra szorulnak egyes megállapításai. Majd utána megyek.

kismolotov Creative Commons License 2025.01.20 0 0 5772

Köszönöm a megértést REU! Bár azzal nyugtatgatom magamat, hogy lényegében csak megálltam a csökkentéssel és stagnálok. Lehet, hogy a dokinak igaza van, hogy ha 0,25-öt visszaemelnénk az nem lenne tragédia. Ha azt nézem, hogy 2-2,5-ről indultunk három-négy hónapja és most vagyunk 1,5-nél, akkor tán nem rossz arány. Minden esetre igaz az, amit annak idején a Gombóccal kapcsolatban tárgyaltunk: Van az a helyzet, amikor a visszaemelés nem szégyen, akár azért, mert a csökkentésre éppen nem alkalmas az ember lelki világa. Ugye ez sokminden miatt lehet.

Bár amilyen kemény fejű vagyok lehet megtartom ezt a szintet, melőzöm a déli felezést és az esti duplázást. Hátha sikerül. Meglepem vele a dokimat. Szerintem nem venné zokon, hogy a saját javamra (mármint csökkentésügyileg a javamra) dönteném el a kérdést.

Lehet kivárom a holnap utáni urológus vizsgálatot és ha ott kapnék olyan szert ami csökkentené az éjszakai megébredések számát, nem lenne szükség az esti emelésre. Ugyanis a dokim azért javasolta az esti SR duplázását, hogy csökkentse az ébredések számát. Mi a francért kell nekünk férfiaknak prosztata? Főleg közeledve a hetven évhez. Dilemma! Megoldom és majd referálok.

Reu Creative Commons License 2025.01.20 0 0 5771

Fogadd részvétem kismolotov, természetesen vannak olyan időszakok, amikor a csökkentés nem aktuális. A hasonló helyzetek feldolgozásához idő kell. Valószínűleg emiatt történt az ideiglenes emelés is. 

Kitartást és mihamarabbi vigasztalódást kívánok!

Amíg újra elkezdesz csökkenteni, nagyon ajánlom figyelmedbe a 2024-es év egyik (szerintem) fontos kiadványát, a The Maudsley Depescribing Guidelinest. A Maudsley könyvsorozatot bizonyára ismeri a pszichiátered is. Ebben a könyben gyógyszercsoportonként, majd gyógyszerenként tárgyalja a könyv az egyes elvonási sémákat táblázatokkal, grafikonokkal, javaslatokkal, stb., és természetsen az alprazolam is szerepel benne. 

Te is meg tudod vásárolni a kiadványt, Kindle formátumban is letölthető, és nekem is megvan, ha esetleg úgy gondolod, érdemes volna a vonatkozó részt átolvasni - angol nyelvű, de könnyen értelmezhető. Sok értelemben korszerűbb az Ashton kézikönyvnél.

https://www.libristo.hu/hu/konyv/the-maudsley-deprescribing-guidelines-in-psychiatry-antidepressants-benzodiazepines-gabapentinoids-and-z-drugs_44034679

Előzmény: kismolotov (5770)
kismolotov Creative Commons License 2025.01.20 0 0 5770

Ja azt nem akartam a nyilvánosság elé tárni (de sajnos hozzá tartozik) hogy a múlt héten a családban, szűkebb családban mindenkit megrendítő (engem is) haláleset történt. Ezt is fel kell dolgozni. A dokinak is mondtam.

Előzmény: kismolotov (5769)
kismolotov Creative Commons License 2025.01.20 0 0 5769

Nos ígéretemhez híven jelentkezek. Ma voltam a dokinál. Hát nem azt mondom, hogy lehidaltam, de meglepődtem. Reggel marad a 0,5 SR. délben másnaponként felezzem le a hagyományos 0,5-öt, este duplázzam meg az SR 0,5-öt. Szóval ez végül is ha így csinálom másnaponként 0,25 emelés, 24 órára vetítve. Látta is, hogy meglepődtem, céloztam is rá, hogy ez akor egyik nap emelés, másnap emelés helyett csökkentés. Szóval hirtelen követni sem lehet.

Azt mondta ne aggódjak, nem olyan sok ez, (naponkénti 0,25 játszadozás) de jelenleg cél az alvás biztosítása ami már két hónapja kevés. Először az alvást kell stabilizálni, utána majd az SR helyett napszakonként viszamegyünk a hagyományosra és azt csökkentgetjük.

Illetve azt javasolta, hogy az esti két SR helyett néha próbáljam meg az esti egy SR-t, hogy hogy viselem. Ha bármelyik nem esik jól, akkor inkább összességében a 0,25 emeltet szedjem.

Bízom benne tudja mit csinál, bár nyilván kíváncsi rám hogy viselem, mert megadta a maszek telefonját, hogy azonnal szóljak ha valami van, és nem két, hanem egy hónap múlva rendelt vissza.

Az alvás szempontjából biztos igaza van, mert az nem normális, hogy hajnali kettőkor való megébredés (WC) után nem tudok visszaludni. Bár kíváncsi vagyok, hogy szerdán mit lép az urológus. (Halmozom az élvezeteket)Az urológusra azt mondta, hogy bármit is lép, vagy ad, az minket nem ronthat le, legfeljebb nem segít. Ha meg segít azt egy hónap alatt úgyis megtapasztalom, és akkor ahhoz képest módosítunk a pszichiátriai gyógyszereken. Hát ennyi.

gombóc63 Creative Commons License 2025.01.19 0 1 5768

Köszi Reu, így volt, és én is azt gondolom amit írtál, hátha elhagyhatom majd az altatót, de nem sietek, az első, hogy a gyomoridegem tünjön el és a nyugató is.

Előzmény: Reu (5767)
Reu Creative Commons License 2025.01.19 0 0 5767

Remélem azóta újra tudtál pihenni, gombóc63, és újra jobban telt talán az éjszaka.

Szerintem nyugodtan meséld el a tapasztalataidat a doktornőnek, az is elképzelhető hogy a Teperinep önmagában sokat segít, és az altatóra idővel kevesebb szükség lesz. 

Előzmény: gombóc63 (5765)
kismolotov Creative Commons License 2025.01.18 0 0 5766

No látod, hogy azért van "sikerélmény" is. Már ha az ilyen helyzetekben amikben mi vagyunk ez annak nevezhető.

Ha hétfőig nem jelentkezek, akkor majd hétfőn estefelé.

Előzmény: gombóc63 (5765)
gombóc63 Creative Commons License 2025.01.18 0 1 5765

Ez igaz, de én nem vagyok  és nem is voltam depressziós amikor beütött az inszomnia. Végül este bevettem a fél szem ( 12,5mg) Teperinepet, Helexet nem, úgy kiütött még az altató előtt, hogy csak na. Hajnalban pedig nem volt gyomoridegem. Persze ma Löoranxil megy, de bízom benne, hogy a Teperinep beválik és megoldja a nyugtató kérdést. Ami tetszett a doktornő gondolkodásában, hogy ha egyszer az Anafranil jó volt akkor talán a Teperin is az lesz. Más hatóanyag, de mindkettő triciklikus antidepi. Számolj majd be a jövő heti fejleményeidből!

Előzmény: kismolotov (5764)
kismolotov Creative Commons License 2025.01.17 0 0 5764

Igen nálam először depi volt és utána kialakult az alvászavar. Viszont a kettő kéz a kézben járhat. Annyi  mindent összeolvastam már erről, hogy magam se tudom mi az igazság.

Előzmény: gombóc63 (5763)
gombóc63 Creative Commons License 2025.01.17 0 0 5763

Más bajjal, más gyógyszerekkel kezelnek. Te ha jól emlékszem SR gyógyszerrel alszol, én eleve inszomniával küzdök, ez az alapbajom. Leírtam a mai éjjelemet, egész nap az életemért küzdök annyira nem bírom a nemalvást. Nálam minden amúgy is fordítva működik, mikor az altató megsegítésére nyugtatót kaptam még rosszabbul aludtam. ma is ez történt. Este HelexSR és..ma meg hiába vettem be a Loranxilt is nyugtalan, ideges, belső remegéses, gyomorideges vagyok. Ezt 2 hónapig nem bírom. Ez nem a türelmetlenségi kategória 43 kilósan, mert hogy így a kaja se megy le. Hétfőn beszélek a doktornővel, mivel elkezdem ma a Teperint és remélem beválik talán érdemesebb lenne a Loranxillal kivárni a javulást. 

Köszönök minden támogató hozzászólást!

Előzmény: kismolotov (5762)
kismolotov Creative Commons License 2025.01.17 0 0 5762

Nos az összes előttem szólókhoz, akik jól írták le, ha jól értettem:

Mint azt már többször írtam a hagyományos 0,5-ös xanaról lettem átrakva a reggeli és esti SR-re és délben megmaradt a hagyományos 0,5-ös is. Kb. két hónapba tellett, mire beállt, ez a formáció, mert úgy éreztem az SR. nem hat, mintha nem is szedtem volna. Tulajdonképpen én ezt is elvonási tünetként érzékeltem. Holott 24 óra alatt bement ugyanaz a mennyiség csak hosszabb felezési idejűvel. A szervezetnek ennyi idő kellett az átállásra. Mostmár érzem! Ezért írtam korábban, hogy ha majd vissza kell állni a hagyományosra a további csökkentésekhez, akkor kisebb dózisokban sűrűbben kell szedni a hagyományost. Hétfőn délelőtt már okosabb leszek 8,30-ra megyek a dokihoz, két hónapja voltam utoljára. (már ha még befogadja ezt az agyam, ha új variáció jön, bár remélem nem akar drasztikus változást, nem az a fajta, jól tolerálja az én saját akaratomat, és mindig megbeszéli velem alaposan, hogy hogyan tovább.)

Gombóc, ne türelmetlenkedj, igaza van a többieknek. Szerintem.

Reu Creative Commons License 2025.01.17 0 0 5761

Igen, volt ráció abban, amit az orvosod mondott arról, hogy ne azonnal hagyd el a Loranxilt. Ha nem vagy jól, egy kis dózisban talán érdemes lehet megpróbálni a Loranxilt a Helex SR mellé, amíg annak szintje be nem áll. 

Valóban vannak szerek, amik szedálhatnak (pl Seduxen),  hajlamosíthatnak légzésdepresszióra - ami egyébként minden benzodiazepinre igaz, ha fennállnak hajlamosító körülmények. Számít az alapbetegség, a dózis, egyéb gyógyszerek, de továbbra is ritka jelenség -  nem barbiturátok, önmagukban legtöbbször biztonságosak. A gyakorlatban kifejezetten profitálnak abból, ha hosszabb félélet-idejű szert szednek.

Én attól tartok azonban, más van a háttérben: van egy tévhit a "fejekben" arról, hogy a rövidebb hatású benzodiazepinek (alprazolam) nem okoznak függőséget (vagy kevésbé teszik), vagy ez a függőség csak pszichés jellegű, amelyek közül természetesen egyik sem igaz, sőt. Mind a két feltevést sokszor hallottam már különböző helyeken...

Előzmény: gombóc63 (5760)
gombóc63 Creative Commons License 2025.01.17 0 1 5760

Mindenképpen elkezdem a Teperint, de most fogalmam sincs a nyugtatókkal mit kezdjek. Azt nem is gondoltam, hogy a helex sr nem hat azonnal, hanem be kell épülnie. Akkor a doktornő nem mondott butaságot, hogy a Helex mellé most még Loranxil? Csak nekem, főleg akinek maga a szorongása is a gyógyszerek soknak tünt.

Előzmény: Reu (5758)
Man-Erg Creative Commons License 2025.01.17 -2 0 5759

Szerintem ez főleg azért van így, mert a Xanax (Frontin) egy viszonylag biztonságos gyógyszer. Természetesen a függőséget leszámítva, de az a többinél is jelen van. Szinte lehetetlen túladagolni, a betegek jó része azonnal jobban van tőle, jól tolerálhatók az esetleges mellékhatások, kevéssé szedál stb.

És azt se felejtsük el, hogy a szorongó betegek egy része (szerintem jelentős része) hajlamos egy kis plusz iszogatással is "gyógyítgatni" magát. Namost én egy 0.5-ös Xanaxra 5 óra múlva már simán mertem sörözni, egyszerűen semmi bajom nem volt tőle, és tudom, hogy többen vannak ezzel így. Természetesen senkit sem bíztatok erre, de ez is egy szempont lehet.

Egyszerűen kevés kockázatot vállal az orvos a Xanax felírásával, szinte semmi baj nem lehet tőle (mondom, a függőség persze igen!).

Előzmény: Reu (5758)
Reu Creative Commons License 2025.01.17 0 0 5758

Szia @gombóc63, így valóban nem célszerű gyógyszert váltani. Egyérszt a lorazepam (Loranxil) szintje gyoran elkezd csökkenni a vérben, míg az elnyújtott Helex SR-é pedig fel sem épült, ehhez idő kell... A Loranxil hirtelen elvonása ebben a formában - ideiglenesen - bizonyára ront a panaszaidon, valószínűleg ez magyarázza a negatív tapasztalataidat. Másrészt: egyszerre egy gyógyszeren érdemes csak változtatni, általában..

Egyébként van, akiknek a triciklikus antidepresszáns nagyon beválik, adj neki egy esélyt. Szerintem idővel a Helex SR szintje is beáll.

(Egy gondolat tőlem: Abszolút nem értem, miért mindenki az egyik létező legdurvább benzodiazepinben tud csak itthon gondolkodni (alprazolam- Frontin, Xanax), abszolút fals információk keringenek az egyéb hosszabb félélet-idejű benzókról, pedig azok helyesen adagolva sok ember problémáján tudnának segíteni - mint ahogy arra számtalan, szakirodalomban dokumentált példa van. De még akkor is, ha az ellátásban érzékelik, hogy az adagok közötti szérumszinttel probléma van, inkább alprazolamból SR-t írnak fel, és nem Seduxent, vagy Eleniumot, vagy egyéb hosszabb hatású gyógyszert, mert az "függőséget okoz". Mert az alprazolam nem?? Ez valami hihetetlen... - gondolat vége.) 

Előzmény: gombóc63 (5757)
gombóc63 Creative Commons License 2025.01.17 0 0 5757

Szia! Nos a doktornő idős, figyelmes, gondolkodik, bíztat...de egyenlőre két nap után nem mondhatnám, hogy reményt keltő a most felállított gyógyszerezésem. Loranxil helyett Helex SR, sajnos nekem az altatót is támogatni kellene, ma már nem aludtam, éjjel 1kor a konyhában eszegettem, mert nem hatott a nyugtató és az altató. Így 4 órás alvás sikeredett, mosott kaki vagyok. Ahogy érzékelem visszafele haladok, de még csak ma próbálom először a Teperint. Egy biztos, az esti Helex sr-től nyugtatlan vagyok és nem tudom, hogy így tényleg lehet nyugtatót váltani?! No és tegnap nem, de ma már gyomoridegre  ébredtem 5-kor. Elképesztően elkeseredettvagyok :_(( annyi jó, hogy felmérte nem depressziós, hanem gen.szorongásos vagyok. És én tudom, hogy mindezt az alvászavar okozza. Úgyhogy hiába REU tanácsa, benzo benzoval:-(((((

Előzmény: Reu (5754)
kismolotov Creative Commons License 2025.01.14 0 0 5756

Igen, a dokim is azt mondta, hogy azért ügyeljek az óramű pontos beszedésre, hogy az idő teltével folyamatos és egyenletes legyen a szer mennyisége a szervezetben. Ugyanis korábban 1-2 órás eltérések voltak a reggeli-déli-esti dózisok bevétele között. Nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget. Most szigorúan reggel 5 óra, délben 11 óra, este 17 óra.

Egyébként a gondolatunk találkozott, mivel az SR-t nem lehet felezni, illetve lehet, de azzal lényegében simává alakítom át, úgy szívódik fel, mint a natur anyag.

Csak úgy gondolom, hogy előbb utóbb az SR-t visszaalakítjuk simává, amit lehet felezni, negyedelni stb. csak legfeljebb sűrűbb lesz a bevétel, mármint rövidebb időközönként, kisebb mennyiséget.

Egyébként nem annyira rosszabbodtak a tüneteim, hogy elviselhetetlen legyen, csak ha mondjuk eddig 100% volt, akkor felment 120-130%-ra. Elviselhető.

Tulajdonképpen ha elfoglalom magam és nincs időm "figyelni" magamat akkor nem is annyira számottevő. Tulajdonképpen kicsit csalódtam csak, mivel azt hittem ez lineárisan csökken az eltelt idő arányában, mármint az érzett elvonási tünet, és nem, hanem ez is hullámzóan. Ma pl. egészen jól elvoltam eddig, de igaz jobban aludtam az elmúlt éjjel. Ennyit jelent ha másfél-két órával többet alszok és nem 4-5 órát.

Egyébként meg ezek szerint gondolatolvasó is vagy, mert a már felnőtt korú gyermekeim körül voltak zűrök, mindkettőnél, igaz nem nekik felróható, hanem a munkahelyi körülmények, és ezek miatt jöttünk "idegbe" az elmúlt két hétben. Nagyon sajnálom őket, meg a mai fiatalok körülményeit általában, hogy szinte kilátástalan lenne az életük, ha nem lennének szülők, akik útmutatást tudnak adni, no meg zsebbe is tudnak nyúlni ha arra van szükség.

Előzmény: Reu (5753)
gombóc63 Creative Commons License 2025.01.14 0 0 5755

Köszönöm szépen kedves vagy!

Előzmény: Reu (5754)
Reu Creative Commons License 2025.01.14 0 0 5754

Nagyon remélem, hogy sikerrel jársz @gombóc63, őszintén szorítok Neked. 

Előzmény: gombóc63 (5752)
Reu Creative Commons License 2025.01.14 0 0 5753

Sajnálom, hogy erősödtek ezek a kellemetlen tünetek @Kismolotov. Ha nem volt változás a gyógyszer dozírozásában, a gyógyszerformában, vagy a gyártóban, akkor könnyen lehet, hogy valóban a stressz, vagy esetleg egyéb külső tényező miatt erősödtek a tüneteid. (A képhez hozzá tartozik, hogy benzó megvonásban előfordul, hogy a tünetek hetekkel, hónapokkal később "gyűrűznek be", ezért is jobb lassan csökkenteni, majd várni. ).

Szerintem jó ötlet, ha most nem csökkentesz egy darabig. Én a következő lépésben egyébként az elnyújtott eloszlasú SR gyógyszert váltanám át "sima" formára. Azért, mert az SR tabletta el fogja veszíteni az elnyújtott hatását egyébként is, ha majd csökkentesz (törsz) belőle, és jóval nehezebb lesz vele bánni, és más lesz a feltört állapotban felszívódása is.

A lassú csökkentés során egyébként minél egyenletesebben kell eloszlatni a gyógyszert, felváltva érdemes a napszaki adagokból csökkenteni (először keveset a déliből, utána reggeliből, estiből, utána újra a déliből, és így tovább). 

Előzmény: kismolotov (5751)
gombóc63 Creative Commons License 2025.01.14 0 0 5752

No hát nekem pont hogy gen. szorongásom van, próbálom kezelni, de most megyek a sokadik orvoshoz és nem vagyok egy bonyolult eset, mégis...na majd meglátjuk. Egy biztos, ha eltalálják a gyógyszeremet és jól leszek nincs isten, hogy letegyem ebben az életben. Megértelek, altatóval alszom, ha jobban sikerült az éjjelem a nappal se olyan kínzó. Épp a férjemmel beszéltük, a legnagyobb bajom a kiinduló pontom, ami 3 éve volt, maga az inszomnia. Kitartást neked (is)

Előzmény: kismolotov (5751)
kismolotov Creative Commons License 2025.01.14 0 0 5751

Hát túl göröngyösnek nem mondanám, de mivel az első hónap olyan simán indult nem gondoltam, hogy ennyi idő elteltével kicsit még erősödni is fognak az elvonási tünetek. Ki lehet bírni, csak zavaró, hogy minden logikával ellentétben ahogy telik az idő nem csökken, hanem még erősödik kicsit a tünet. Így a korábbi tervem, hogy a délit csökkentem az még a doki véleményétől függően változhat.

Ne aggód túl magad! Könnyű ezt mondani, de biztos előbb utóbb a helyére kerül minden. Na ez most olyan közhelyes volt, de nem lát az ember a jövőbe.

Csak úgy bele gondoltam, hogy mi lenne ha csak úgy hirtelen letenném, mint a cigit 50 év után. Lehet két nap múlva mentővel vinnének el, holott már "csak" 1,5 mg.-ról van szó.

A feneség az, hogy ha véletlenül van 1-2 jobban aludt éjszakám, akkor a nappali elvonási tünetek sem tűnnek jelentősnek, azaz nyugisabb napom van. Most az éjjel pl. hat órát aludtam és egészen jó napom van. Eddig. A délutánt meg majd látjuk.

Előzmény: gombóc63 (5750)
gombóc63 Creative Commons License 2025.01.14 0 0 5750

Szia! Eskü, ma akartam megkérdezni mi van veled. Szóval nem sima az út. Én holnap megyek új orvoshoz, persze megint magán, mert az állami mint írtam decemberben minősíthetetlen volt. Rettenetesen szorongok, félek, vajon helyére kerülnek a dolgok valaha még az életben?! 

Előzmény: kismolotov (5749)
kismolotov Creative Commons License 2025.01.13 0 0 5749

Sziasztok!

Rég nem jelentkeztem, vártam a hatásokat. Mármint önmagamon.

Az a helyzet, hogy furcsa a helyzet. Már, ha jól emlékszem bő két hónapja vagyok reggel és este 0,5 SR-en. délben 1 szem hagyományos 0,5-ön. Reggel 2 coaxil délben 1 koaxil.

A furcsa, hogy az első hónapban szinte észre sem vettem, minimális gyenge tünetek, most viszont az elmúlt 7-10 napban a tünetek mennyisége nem változott, de erősödött kicsit. Még bírható, de furcsa, hogy az elején nem jelentett szinte semmit, most meg erősödnek. Tipikusan kis izomfájdalom, néha nem találom a helyem, na és az alvás, ahogy valamelyikőtök mondta. Éjjelente max 4-5 óra, az is altatóval. Ha hajnali 3-kor felébredek (WC) szinte sosem tudok visszaaludni.

Kísértésbe még nem estem, hogy bekapok egy soron kívülit.

Mához egy hétre megyek vissza a dokihoz. Kíváncsi vagyok van-e újabb trükkje. Érzésem szerint még tartani kéne ezt a dózist, bár gondolkoztam, hogy a déli hagyományosból elveszek egy negyedet. Még ezt a hetet szerintem végig csinálom így megvárom mit mond a doki.

Előzmény: Reu (5745)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!