Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

cs2cs Creative Commons License 2008.02.11 0 0 18
Nem tudom kinek hogy sült el a biztosítóváltás(már aki váltott), azt hittem meglépem a tutit mikor úgy döntöttem a GENERTEL biztosítót választom, az idei évre, új biztosító, jó árak, Tv reklám stb. interneten bármit el lehet intézni náluk!
Gondoltam ez jó lesz.
Az első benyomások még jók is voltak, jött a csekk időben, néhány más biztosítóval ellentétben, - tudni kell, utalással fizetem a csekkeket otthonról, így gondoltam hogy kérek zöldkártyát majd minden befizetésem után, hogy a közegnek tudjam bizonyítani biztosítva vagyok, mert ugye a TV-ből áradt a fenyegetés hogy a hatóságot nem érdekli de akinél nincs ott az igazolás a befizetésről keményen büntetik, ha küldtek csekket ha nem.
Én ugye a csekket megkaptam, jogkövető állampolgárként jan.02-án elutaltam.
És mivel a GENERTEL a hirdetései alapján és alapfilozófiáját tekintve is arra épít és azért jobbak az árai is mert nem tart fent irodákat csak ügyfélszolgálaton és interneten át lehet bármit elintézni - gondoltam ezt az igazolólapot megigénylem az oldalukon..
Bejelentkezek, keresgélek, találok is olyat hogy igazolólap kérése, rákattintok, OK gomb, vették az adást küldik majd a zöldkártyát ahogy kell...
Gondoltam ez már igen, így kell működni manapság egy biztosítónak..
Ezután eltelt 1-2-3 hét nem jött semmi.. mondom, már csak odatelefonálok.
Felveszi a kisasszony, mondom mi a helyzet, erre Ő azt mondja , felveszi az igényt és továbbítja, kérdezem, nem lehet inkább mindjárt küldeni egyet," Ő ilyet nem tud !" Hűűű gondoltam akkor minek az ügyfélszolgálat..
Türelmes vagyok, várok.... Bár már jan. 22 körül jártunk, és egyre nőtt a fenyegetés a sajtóból, hogy ugye 30.000.-ft a büntetés az ilyen törvényszegőknek.
Eltelt 1 hét... megint felhívom őket mert nem jött az igazolólap... Kisasszony megint ugyanaz, felveszi az igényt majd továbbítja stb... Kérdezem, a befizetésem megérkezett, nehogy véletlen rossz helyre utaltam, vagy vmi probléma csúszott a rendszerbe...." Ő azt nem látja" Ő csak ügyfélszolgálat..."CSAK" ügyfélszolgálat...mi kell akkor ehhez, egy külön hivatal ha az ügyfélszolgálat nem tudja elintézni????????
Jó, OK.. várok.. még 1 hét eltelik, semmi.. telefon újból már kicsit ingerültebben... de, ugyanaz a tehetetlenség sugárzik a kis hölgyből...
Annyit tudtam elérni, bár megígérni nem tudta, hogy utánanéz és visszahívnak...
visszahívás azóta sem történt..
Elmentem a Bankomhoz és kértem egy igazolólapot az átutalásról és jobb híján az lobogtatom majd a rendőrnek ha kérik....
Aki Őket(GENERTEL) választotta vagy a jövőben gondolt rá(mondjuk erre esély csak év végén lesz) rágja meg jól a dolgot, mert az ügyintézési módszereik nem veszik fel a versenytársak ritmusát.

Üdv mindenkinek
Cs.
lorib Creative Commons License 2006.10.09 0 0 17

Egy újabb online biztosítási oldalra bukkantam (ezeregyedikként):

www.pba.hu

Lassan külön fórumot lehetne nyitni ezeknek az oldalaknak és értékelni őket.

 

vomit Creative Commons License 2004.11.11 0 0 16
es mindenkit szeretettel csokoltat a delpesti afesz is. :-)
Előzmény: larryaferi (15)
larryaferi Creative Commons License 2004.11.11 0 0 15

Kedves Templi

 

Én a www.biztositaskereso.hu oldalon kötöttem át a biztosításomat. Tök korrekt oldal, összehasonlítottam más oldalakkal is és jól számolt. A 2-es golfom az Európánál volt és 40%-al (24e) emelte meg a biztosításom. Nos én nem sokat gondolkodtam és megkötöttem online a TIR-hez (kaptam még 10% online kedvezményt is a díjamból). Én mindent megkaptam ami kell az átkötéshez, sőt a kötés végén szépen kinyomtattam mindent (megbízás, felmondás) és már dobtam is postára. Már vissza is igazolták emilben (fokozott biztonságú aláírással!!!), hogy feldolgozták a dokumentumokat (nagyon profi ez a visszaigazolás) és intéznek mindent. Szóval nekem bejött az internetes kötés mindenkinek javaslom. Az SSL technológiáraól csak annyit tudok, hogy valami brutál kódolás, ami biztonságos adatkommunikációt biztosít a géped és a kiszolgáló szervere között.

Remélem segítettem.

 

Üdv

Larry Feri

Előzmény: Templi (-)
Zsoofi Creative Commons License 2004.11.10 0 0 14
Erre gondoltam. Köszi!
Előzmény: AZS (12)
TWK-001 Creative Commons License 2004.11.09 0 0 13

Tisztelt Veterán-, nosztalgia-, és hobbiautó tulajdonosok!

Egyesületünk a Kelet-európai Járműipar Gyöngyszemei Nosztalgiaautós és Motoros Klub a 2005-ös évre a jelenlegi legkedvezőbb kedvezményes kötelező biztosítási szerződéseket tudja kínálni egy a legnagyobb biztosítóval kötött közvetlen együttműködési szerződés alapján.

A kategória díjak minden eddiginél kedvezőbbek, és nem terheli MAVAMSZ díj

.Bejegyzett más autós motoros klubok tagjainak, amennyiben klubvezetőjük tagságukat igazolja, nem kell klubunk tagdíját kifizetnie, csak 1000 Ft éves kezelési díjat.

Újdonság nálunk továbbá,  hogy a 25 évesnél fiatalabb, hobbi célból tartott második járművek is biztosíthatók a kedvezményes rendszerben egyedi feltételek és tarifák szerint.

Amennyiben érdekel benneteket a lehetőség akkor még a biztosítási évforduló alatt, lehetőleg nov. 20.-ig jelentkezzetek a 06 30 924 11 29-es telefonon.

Tekintsétek meg honlapunkon a díjtáblázatot és a tájékoztatónkat, a főoldalon bal oldalt, a tudnivalók rovatban. Honlapunk címe: http://www.trabantklub.hu,

Üdvözlettel: Muczán Gábor klubvezető

AZS Creative Commons License 2004.11.09 0 0 12

mit értesz szabályzaton? a kötelezőre vonatkozó szabályok a kormányrendeletben vannak, az meg pl. a www.biztositas.hu tudásbázisában található meg:

http://www2.biztositas.hu/index.php?main=aloldal&rovatid=115

Előzmény: Zsoofi (11)
Zsoofi Creative Commons License 2004.11.08 0 0 11

Helló!

Tud valaki segíteni? A kötelező gépjárműbiztosításról szóló (most megjelent) szabályzatot hol lehet beszerezni? (vagy neten megtalálni?)

Köszi!

Cyberslider Creative Commons License 2004.10.30 0 0 10
Érdekes,az embernek milyen munkatársai vannak.. /voltak. Tépheti a száját,kicsit fel kellene világosítani,hogy a per kicsit hosszú lesz,meg az sincs ingyen. Na meg persze,semmi értelme sincs,úgy elfogják zavarni,mint a sicc. :))) Sajnálatos a dolog,ami történt,de ez előfordul,meg kéne neki azt is magyarázni,hogy ilyenkor egy szerződött szerelőhöz kell menni,mint ahogy én szoktam, (ugyanis belém is állandóan hátulról jönnek) és a szerelő szépen lerendezi a biztosítóval az ügyet. Nekem is úgy volt,egy fillért nem kellett fizetnem,odavittem a kocsit,megnézték,megállapították a kárt,kijavították a kocsit,és pár nap múlva átmentem. Megköszöntem szépen,aztán csókolom. Mellesleg én sem értem a jogsi elvételt,egyáltalán miért volt kint rendőr? Volt kárlapod? Én egy dologra vagyok / lennék allergiás,ha az okozó a KÖBÉ-nél lenne biztosított. Akkor azonnal rendőrt hívnék...... :-))) Attila
Előzmény: 1lany (9)
1lany Creative Commons License 2002.04.05 0 0 9
A helyszínelő rendőr úgy gondolta jó ötlet , ha feljelent ,én úgy gondoltam rossz ötlet . De megtette !!!! a követési távolságot nem tartottam be
Zolcsa Creative Commons License 2002.04.04 0 0 8
Ha ő kevesli a pénzt, amit a biztosítójától kapott, akkor azt ő rontotta el a kárfelvételnél, így járt.

Miért vették el a jogsidat, és miért a bünti?

Üdv, Zolcsa

Előzmény: 1lany (7)
1lany Creative Commons License 2002.04.04 0 0 7
Jó érzés tudni , hogy mások sokkal többet tudnak a törvény adta lehetőségekről . Ha ennek vége valószínűleg én is kiképzett leszek a biztosítás területén . Szeretném elmondani mivel is folytatódik az eset ezekben a napokban. Az illető aki nem is olyan régen a munkatársam volt most az édesapját kérte meg ,hogy az én apámat fenyegesse
meg . Most úgy gondolják ,hogy édesapámat kellene beperelni ,mivel az autó az ő tulajdona csak akkor éppen én vezettem ,a poén az hogy apunak még jogsítványa sincs. Értitek nekem jogsim neki autója . Visszatérve ő 60.000-ot kér és , ha megkapja nem perel ,de ha nem akkor perel 90.000-ra. Én ha olyan biztos lennék a dolgomban mint ők akik úgy tartják ,hogy a pert megnyerik biztos nem telefonálgatnék órákon át hanem perelnék. Azért én is utánajártam a dolognak és az illetékes biztósító kárrendezési szakembere elmondta , hogy semmiféle kárigénnyel nem élhet felénk csupán a biztosítót perelheti, mivel velem nem állok jogviszonyban az illető.
Már nagyon várom ,hogy vége legyen ennek a szerintem fölösleges vitának . Én is kárt szenvedtem casco nélkül minden költség az enyém sőt ,megbüntettek a zsaruk 20000-re és elvették a jogsimat 1 hónapra.
netrisk Creative Commons License 2002.04.03 0 0 6
Megtörténhet, de nem sok értelme van, mivel lehetőséged van arra, hogy az ellened indított perbe behívd a Biztosítód, és amennyiben a bíróság jogosnak ítélné a károsult követelését, azt nem neked hanem a Biztosítónak kellene kifizetni.
Előzmény: 1lany (4)
alpinaB6 Creative Commons License 2002.03.31 0 0 5
kedves 1lány:

nemtom, ha megszakértették a kárbecsüsök a dolgot x összegre és a károsult azt elfogadta- vagyis felvette az összeget- akkor nem sokat kavarhat. ha nem vette fel akkor még van esélye, de nem peres úton. ajánlom azért, hogy keresd meg a biztosítód irodáját, és kérj tájékoztatást az ügyben. a KGFB elvileg azért van hogy ne mi hanem a biztosítók fizessenek...

Előzmény: 1lany (4)
1lany Creative Commons License 2002.03.29 0 0 4
Megtörtént hogy balesetet okoztam ,mégpedig belementem egy wartburgba . A hibás én voltam elismertem a biztosításom rendben; a biztosító kifizzette az illetőnek a kárt ,de ő kevesli és most engem akkar perelni, létezik ilyen ????
zsombi Creative Commons License 2001.11.14 0 0 3
A HVG által ajánlott oldal a közelező gépjármű felelősség biztosítás kiszámításának megkönnyítése érdekében. Kattints ide és megtudod, hol kell a legkevesebbet fizetned. A döntést gyorsan kell meghozni, mert csak hó végéig lehet váltani.

Ja és egy kérdés: melyik az a Közlekedési Biztosító Egyesület, mert nekem ők adják a táblázat szerint a legkedvezőbb ajánlatot.

Szilagyi Jozsef Creative Commons License 2001.01.25 0 0 2
A napokban kötöttem az internet-en az új autómra on-line kötelező biztosítást. Szerintetek biztonságos megoldás ma Mo.-n az E-business. Mit tudtok az SSL technológiáról?

Az SSL technológia ún. nyíltkulcsú titkosításra alapszik, aminek biztonságossága a kulcshossz függvénye, amit bitben mérnek. Régebben Magyarországon csak az ún. 40bites technológia volt elérhető, ezt a több tízezer gép kb három nap alatt tudott csak feltörni. (Nem biztos, hogy a számokra pontosan emlékszem, de a nagyságrendek stimmelnek). Ez az USA exportkorlátozásának volt köszönhető. 1999 év elejétől már itthon is elérhető 128bites technológia. Ez gyakorlatilag feltörhetetlen (ez előbbi számokat 10 a huszadikonnal kéne megszorozni). Magyarországon már több bank és brókercég használja a 128bites SSL technológiát Internet Banking, Internet Brokering megoldásoknál.
Egyébként az SSL technológia azt biztosítja, hogy gépedről kiinduló adatcsomag tartalma a célgépig biztonságosan-más számára hozzáférhetetlenként utazik. Hogy a kiindulás előtt a te gépeden, vagy a megérkezés után a célgépen ki férhet hozzá az adatokhoz már más tészta.
Ha ettől szakszerűbb technikai-matematikai kérdéseid is vannak, akkor írj magánban.

Üdv
Szilágyi József

Előzmény: Templi (-)
műláb Creative Commons License 2001.01.24 0 0 1
Sorry, csak most néztem meg, hogy hbrt-s a téma.
Talán ha elterjedtebb lesz....
Üdv.:M.
Előzmény: Templi (-)
műláb Creative Commons License 2001.01.24 0 0 0
Hali!

0-áztam. :))))

Nem sokat tudok a témáról, de néhányszor még erre nézek, mert érdekel.
Nekem az ilyen dolgokkal kapcsolatban emocionális alapon fenntartásaim vannak.
Elektronikus aláírás, megadott bankszámlaszám, stb...
Én még maradi, 20. századi csóka vagyok, SZVSZ jobb az ilyet személyesen, max. üzletkötő útján intézni.
Lehet, hogy más nem így gondolja.
Ámbár az átlagember azért nem köt autó kfb-t havi rendszerességgel, 1-2-x évente pedig szerintem ez a "tortúra" nem pottyantja le az ember ujjáról az aranygyűrűt.
Esetleg ha az informatikai ismereteim kielégítőbbek lennének, akkor TALÁN, de akkor is csak ismert és feddhetetlen cégen keresztül.
Üdv.:Műláb

Előzmény: Templi (-)
Templi Creative Commons License 2001.01.24 0 0 topiknyitó
A napokban kötöttem az internet-en az új autómra on-line kötelező biztosítást. Szerintetek biztonságos megoldás ma Mo.-n az E-business. Mit tudtok az SSL technológiáról?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!