csak egy gyilkolnivalóan ostoba ember van, aki többször is fellép a szigeten, igaz ugyanazon név alatt. sziámi. és még túl nagy hőség sincsen, hogy megütné a guta.
Gyilkolni fogok!!! Hová tűnt a Yat-Kha??? A cłmoldalon levő hír szerint a turné közben ellopták az útlevelüket, és ezt nem sikerült pótolni... sírnivaló. És ki ez a Boris Kovac? (már ha nem Kovac doktor a Vészhelyzetből...) Aszongya a hír, hogy ők majd pótolják... hát Viktor Kuvezint (vagy mi a pontos neve) nem lesz könnyű.
Na van neki honlaptya, www.boriskovac.com , főleg szaxofonos, ami engem nem dob fel. Aszongya az egyik recenzió, hogy : "rock-jazz, renaissance, synthetic, electronic, minimal, ambiental, ethnic, Music House, authentic folk" . Hű. Asszem mégiscsak Deti PIcassóra megyek, és ha az nem tetszik, átjövök - ha meg nem nagyon tetszik, akkor péntek este a Children of Picasso helyett mégis ott az Amorf :))
Olyat még nem láttam, pláne nem külfölditől, hogy különböző néven kétszer lépjenek föl - két éve Másfél játszott kétszer, illetve láttam három éve a Zenzile-t kétszer, de ebből az egyik, egy Nagyszínpad 17 órás kánikula-koncert utolsó pillanatbeli visszalépés okán. Megjegyzem fenomenális volt.
ja, és a Picasso nyilvánvalóan egy zenekar, de ugyanazon a néven nem és kétszer fellépni ugyanazon a fesztiválon. páran már eljátszottak hasonló trükköt a sziget tíz éve alatt :-)
igazad van.
nekem meg szörnyű gyanúm: úgy tűnik, ezekben a percekben vették le a Yat-Khát a műsorról. most kétségbeesésemben elmegyek aludni. reggelre tuti odalesz az Ole Lukkoje is.
Igazán nem akarok belekotyogni az egyeztetésbe, de az ONB csütörtökön lesz. Szerdán Lhasa meg Traoré kislány, meg Klezmatics, ha valaki nem unja.
A Sziget-programot tekingetve a Deti Picasso nevű orosz zenekar felkeltette az érdeklődésemet: mintha két néven kétszer is játszanának (csüt. 6. Deti Picasso, Wan2., péntek éjjel Children of Picasso a Bahián). Aszongyák etno alapú, meg sok akusztikus, meg cselló. Ennyi elvileg nekem elég lehet egy belezuhanáshoz. De az is lehet, hogy két zenekar (bár meglepne) - akkor kétszer esünk neki. Bár csütörtökön Yat-Khával egyszerre van...
lezsírozzuk a közeljövőben, de épp tegnap kezdtem újraépíteni a gépem, úgyhogy CD-írásra még nem alkalmas. jövő héten sziget, ha jössz ki. pl. szerdán Orchestre National de Barbés, vagy vasárnap Rachid Taha, vagy bármi. Los de Abajón még gondolkodom, utolsó napot nem terveztem be.
ahá, mostmár nyélbe kellene ütni valami átjátszás féleséget, mert már nagyon érik. naplopó, te még tavalyról "tartozol" néhány véleményezéssel átmásolt zenéket illetően. mindegy, hagyjuk. csak zene legyen mindig...
Ja, magát a válogatást másolni odaadom, de nem biztos hogy fog menni: másolásgátló van rajta. És elfelejtettem: kijött egyrészt az új Hurléments d'Léo (Ouest Terne) meg egy közös kisebb lemezük a német 17 Hippies-zel - érdeklődőknek (már akik nem esküdtek örök haragot a francia zenéknek :))
Viszont hazahoztam a Massilia Occitanista-t, ha azóta is kell, pennant mester.
Megjöttem. Amit tudtam tenni: vettem egy meglehetősen pöpec vadifriss válogatást egy angol vörldmjúzik-dídzséj kezéből, két CD, egy-két gigantikus és remek meglepetéssel: orosz Manu Chao-variáns, szlovák blues, isteni közép-ázsiai dolgok. Latinban nagy újdonságot az nem fog okozni (Ojos, Dusminguet, Wagner Pa, Amparanoia, meg egy mexikói hölgy), de felírtam Párizsban néhány leellenőrizetlen ötletet (utolsó nap, csak borító alapján - ennyi fért bele), amiket igény szerint ismertetek. Letölteni pl. (már annak, aki tudja).
lehet h a végén be kell, h szerezzek egy hitelkártyát, ha hozzá szeretnék jutni a legfrisebb csemegékhez...?
temérdek vennivaló lenne: új macaco, amparanoia, cheb balowski, fermin, wagner pa, sőt még ez az új hechos contra el decoro cucc sincs meg és ath sem jelentkezik.
Utananezek, ennyit tudok igerni - ha nincs meg a nagy FNAC-ban, akkor csak interneten lehet, azt meg te is megteheted, nem? A baj az, hogy en megvennem a fel boltot (pedig igen nagy), de tenyleg nem vet fel a penz. Egy het mulva mar otthon vagyok egyebkent - mar allitom ossze a szigeti programomat...
erről meg teljesen elfejeltkeztem... át tudnád őket nekem másolni? aztán megbeszélhetjük hol találkoznánk, mely meetingre én vagy 2 üres cédével vagy 2 megírt anyaggal érkeznék (bár nem tudom, téged mi érdekelne). nos? nos, nos?
apropó (naplopó), keresek valakit, aki most jelen pillanatban külföldön van, spanyolo.hoz közel és megvenné nekem az új Fermin Muguruza koncert cédát, meg még mást is. bagoly, lécci vedd meg, árat majd odaadom, ha hazajöttél!
Na akkor egy tipp, az uj zenek utan ahitozoknak. Meg mert nekem is kene :)))
Nem tom megy-e otthon az uj Nissan X-trail reklamja. Annak van valami iszonyat allat tepos zeneje. Utananeztem neten, new brazil funk a besorolas a zene mar szerepelt egy nehany evvel ezelotti brazil filmben (O Invasor), most meg a siker nyoman jon ki mindenutt. Eloadok Tejo, Black Alien and Speed; az eredeti portugal cim Quem Que Caguetou, de kijott mar Angliaban remixben (Fatboy Slim) es angolositva is.
Az illetok eredetileg inkabb rap-eloadok, ez most meg csak single - de csekkoljatok le, biztos fenn van mar Kazaa-n es hasonlok. Ja, ha valaki egyszersmind tudna nekem nyolni belole egy kopiat...
Valeptech, ha felbukkansz itt: mondjal mar meg dolgokat ezen a brazil funk vonalon! Minden erdeklodonek egy elindulashoz kivalo cikk: http://www.guardian.co.uk/print/0%2C3858%2C4877328-110428%2C00.html
Szerintem inkabb az, hogy "Az ember, aki szinte mindig minden koncertrol lemaradt". Nagyon hosszu sorozatot tudnek mondani mindarrol, amin nem lehettem ott.
Sajnalattal kell jelentsem mindemellett, hogy ugyan 21-en megjovok, de sok uj zenevel nem fogok tudni szolgalni - jelenleg ugyanis nincs penzem ilyesmire, letoltogetni meg se modom, se idom. De Sziget-jegy mar megvan :))
Itt Parizsban b. nagy nyari ingyenfesztival lesz, termeszetesen csak augusztusban, amikor mar nem vagyok itt. Amparanoia, Los de Abajo, miegymas. Meg egy roma fesztival Bregovic-Radio Tarifa-kutyafule vonalon. Az is miutan elmegyek.
Ugyhogy most le is megyek Zebdaville-be egy hetre.