Keresés

Részletes keresés

tere Creative Commons License 2003.03.14 0 0 1541
Az biza'! :))
meggyespite Creative Commons License 2003.03.13 0 0 1540
Hmmm... ac3 patch? Megkeresem.

A kártyám ct4830... Épp most nyomozom, hogy ez most jó-e nekem, vagy nem. Félek, ez tényleg csak 4 hangfalas lesz... :(

Előzmény: tere (1539)
tere Creative Commons License 2003.03.13 0 0 1539
De milyen ac3 probléma?

Nekem konkrétan a WinDVD csinálja ezt a 4 hangszórós lájvval. Viszont van hozzá egy patch, amivel 4 hangszóróra átalakítja az 5.1-es hangot. Továbbra is csak a 2 hangszórós üzemmódot engedi a menüben, de nem úgy szól. :)

meggyespite Creative Commons License 2003.03.12 0 0 1538
Kösz!

Holnap a szabadnapomon meg is nézem, mert valahol én is attól félek, hogy nem is 5.1-es az a kártya... Mondjuk azért jól szól, de az a center jó volna...

Az ac3 probléma is emiatt lehet, vagy az más? Merthogy az még a 4 hangszórót sem engedi...

Előzmény: tere (1537)
tere Creative Commons License 2003.03.12 0 0 1537
Biztos, hogy az az SB Live 6 hangszórós? Nekem a leírás alapján nagyon úgy tűnik, hogy 4 hangszórós lehet.
Ha szét tudod szedni a gépet, nézd már meg mi van a kártyára írva! Olyat keress, hogy CTxxxx (az x-ek számok) Ha a kártyát kézben tartod úgy, hogy a külső csatlakozósora baloldalt van és az alkatrészoldalt nézed, akkor a jobb felső sarkán kell keresni a számot. Abból kiderülhet, hogy milyen kártyád van.
meggyespite Creative Commons License 2003.03.12 0 0 1536
Lehet, hogy be kéne dugni a konnektorba a hangfalat? Úgy még nem próbáltam! :)))

Mondjuk a madzagok táján gyanús a dolog, ott fogok vele még maszatolni, mert a hangfal színkódolása némileg eltért az SB kártyáétól (pl. sárga-narancssárga)

Ezt a tesztet megkeresem... Hirtelen nem vágom, melyikre gondolsz. Van egy teszt, az szépen meg is mondja, hogy elsőbal, elsőjobb, hátsóbal, hátsójobb, de eszébe se jut a centert is megkérdezni.
Azért próbálkozom és várom még a tanácsokat.

Arra van ötleted, hogy az ac3 filter settingsjén belül miért inaktív a 2-nél több hangfal? Regisztrálni kéne tán...?

Előzmény: vince (1535)
vince Creative Commons License 2003.03.12 0 0 1535
Én láttam már SB Live 5.1 el zümmögő PC-t, és ott mindegyik hangszóró szólt. Próbáld ki a Live saját teszt ablakát. Speaker a Launcher-ben. Ha innen sem szól, akkor vas gond van. ha innen szól de sehonnan máshonnan akkor soft. Az összes többi esetben bármi lehet :-)))) Ugye madzagok be vannak dugva :-)))) bocs nem akartalak sértegetni.
Előzmény: meggyespite (1534)
meggyespite Creative Commons License 2003.03.11 0 0 1534
Légyszíves, segítsetek!!!
Indítottam ebben a témában egy topicot, de itt talán már volt róla szó, vagy tud valaki segíteni...

Bekopizom a topicindító üzenetemet:

"Sziasztok!

Vettem egy "ócsó" 5.1-es Hercules hangfalat, nem bántam meg, mert az én igényeimhez nagyon jól szól, minden fasza, de kezd gyanús lenni a dolog. Soundblaster Live! 5.1-es hangkártyám van, és abban a hitben élek, hogy ez tökéletesen támogatja ezt a hangfalat, illetve egyáltalán az 5.1-et. Mégis, a kezelőprogram csak a 2, illetve 4 hangfal lehetőségét ajánlja fel, a center kussban marad. Filmeket nézve is hasonló a helyzet, az AC3 dekóderem beállításaiban inaktív marad a 4, 6 hangfal opció, ott kimondottan csak 2 hangfal állítható be.

A kérdésem tehát az lenne, hogy ez csak szoftveres probléma, vagy dobjam ki a hardvereimet :) Bár ez úgyse fog bekövetkezni, úgyhogy csak reménykedem, hogy valami módon több életet tudok lehelni a konfigomba, hogy maximálisan kihasználhassam."

Problémáim és félelmeim a kövekezőek:
1. Nem tudom pontosan, melyik 5.1-es kártyám van (tudom, ez nagy lámaság, de apróneten vettem, semmi gondom vele, egyébként az öt színkódolt jackdugós megoldású a hátulja)
2. Félek, hogy pont az a verzióm van,ami valami miatt nem kezeli rendesen a centert, illetve az ac3-at

Nagyjából ennyi kezdetnek :)
PLZ, segítsetek!

Kösz

gyingyi Creative Commons License 2003.02.22 0 0 1533
Köszönöm szépen!

Egészségedre! :-)

Gyingyi ®

Előzmény: Wágner úr (1530)
MidiTom Creative Commons License 2003.02.22 0 0 1532
... és egyben össze lehet kötni a kellemetlent a haszontalannal :)
kaviat Creative Commons License 2003.02.22 0 0 1531
egészségedre :)))

.kav]4t neofittnesspop

Wágner úr Creative Commons License 2003.02.22 0 0 1530
Aztat úgy köll csinálni, hogy először is inni Egy Pofa Söröt..., egészség..., aztán elslattyogni a Creativnak az oldalára, aztán inni Egy Pofa Söröt..., egészség..., aztán ottan a sokk SoundBlaster közül kiválogatni, hogy éppen mi köll, aztat letöltögetni, aztán amig töltődik, addig tölteni Söröt a kriglibe és meginni Lyól..., hukk, bocsánat..., egészség..., mer'hogy van ottan olyan, hogy DriverPack, abba' benne meg mindenféle nyavalya, na, az fut az ikszpén is, aztán lehet zenélni meg inni a Söröt.. Egészség!
Előzmény: gyingyi (1529)
gyingyi Creative Commons License 2003.02.22 0 0 1529
Sziasztok!

Tud valaki segíteni????

XP alá nem tudom úgy feltenni az SB Live Value-t, hogy normálisan működjön!

A Live3.0-at meg egyáltalán nem lehet feltenni!

Gyingyi ®

tere Creative Commons License 2003.02.17 0 0 1528
Na, ez a matekozás nekem fel sem tűnt. :) Mondjuk igaz ami igaz, nem is lett volna rá ideje. Gyorsabban letöröltem, mint ahogy rájöttem volna. :)
MidiTom Creative Commons License 2003.02.17 0 0 1527
Arra nem bírtam rájönni, hogy időnként miért úgy működik a dolog, ahogy le van írva, néha meg miért tolódnak el a pontok? Ráadásul, néha ez az eltolódás következetesnek tűnik, vagyis sorban maradnak, csak hozzá kell adni egy számot, máskor meg össze-vissza.
Az is lehet, hogy közben ezt a játékot már orvosolták, de én már leszedtem a kx-et.
Előzmény: tere (1526)
tere Creative Commons License 2003.02.17 0 0 1526
MidiTom tényleg egy ótvar az a kx router. :)) Én is csak a végső, dühödt random-egerezéssel tudtam vele valamit kezdeni. :) Azt is rosszul csinálta. Ez is repült...
Előzmény: MidiTom (1523)
gyingyi Creative Commons License 2003.02.17 0 0 1525
Sziasztok!

Nincs valakinek 5lete, hogy mit csináljak????

Ha elindítom a zeneszerkesztő programot, (Voyetra) ilyen hibaüzenetet kapok:

Poor Digital Audio performance was detected. See 'Tuning Digital Performance' in the help file for options.

Gyingyi ®

clavia Creative Commons License 2003.02.15 0 0 1524
MidiTom:
Minden segítséget köszönök! Nekem már szól, de ha tudod hogy hogy kell Kx alatt mondjuk delay-t rakni csak a bemenetre (modular) azt is megköszönném. Ezt Kx nélkül már tudom, de most újra előállt ez a probléma.
MidiTom Creative Commons License 2003.02.15 0 0 1523
clavia,
arra gondoltam, hogy a kx adta belső routolásnál az ASIO felületen néha hiába vannak a dolgok úgy összekötve, ahogy a readme fájlban írva vagyon, tojik szólni.
És ha az ember elkezd kötözködni, addig huzigálja egérrel a vezetékeket, egyszercsak megtalál két pontot, amin megszólalnak a jelek, de semmi logikus magyarázatot erre nem találtunk. Először egy ismerősöm járt így, de már én is belefutottam.
Előzmény: clavia (1522)
clavia Creative Commons License 2003.02.15 0 0 1522
MidTom: jól madzagoltam (azé' nem most kezdtem:))
tere: ultra-mega thanx, már működik.
A modular már nyomul is:))
vince Creative Commons License 2003.02.15 0 0 1521
Nos az SBlibe Saga véget ért. a Mátrix megtört, SBlive ügynök az akaratom szerint cselekszik. Szóval Működik, Jeeeeeeeeeee :-))
A megoldás lépései: registry (regedit-tel) 2 éjjelen keresztüli pucolása, majd a Creative-től letöltött legfrissebb win98 alá írt SBlive driver felpakolása.
És kész simán megszólalt, mintha előtte mi sem történt volna. Acid, wave-lab, cakewlak, elindultak, mintha előtte, sose lett volna bajuk.
Na megyek kicsit pihenni itt a hétvége :-))) Éljenek az analóg stúdiók. :-)))
tere Creative Commons License 2003.02.14 0 0 1520
Van hát! Mondom, hogy az AC'97 menü az... defaultból ki van kapcsolva, la van halkítva, el van tüntetve, égetve, ásva...stb. :)
clavia Creative Commons License 2003.02.14 0 0 1519
Tehát KX-alatt is van audió bemenet a LIVE!-on? csak ennyit akartam hallani. Köszi a segítséget, a többire már én is biztosan rájövök. Egy szegény Nord Modular várja, hogy újra jeleket küldjön az arcomba:)))
MidiTom Creative Commons License 2003.02.14 0 0 1518
clavia,
jól madzagoztad össze a dolgokat?
Érdemes utánanézni, mert néha még akkor sem úgy műxik, mint ahogy kéne, ha jól van összekötve. (Router) Ha meg nincs is jól összekötve, akkor pláne...
Előzmény: clavia (1515)
tere Creative Commons License 2003.02.14 0 0 1517
A megoldás: AC97 "rovat"...
Előzmény: clavia (1515)
vince Creative Commons License 2003.02.14 0 0 1516
Már le se merem írni, mert tök lámának fog itt mindenki nézni. Még mindig nem menydörög a Varjúm. A hétvégén format C: lesz.
Előzmény: vince (1512)
clavia Creative Commons License 2003.02.14 0 0 1515
Ismét help!! Felraktam ezt a KX drivert, és tényleg elégedett vagyok a kis latency-vel. Viszont amivel nemigazán vagyok elégedett, az az a tény, hogy inaktív lett az audió bemenet. Lehetséges ez?
Ry Creative Commons License 2003.02.13 0 0 1514
kösz, működött...
Előzmény: attilahun (1509)
tere Creative Commons License 2003.02.13 0 0 1513
Igen, a NAV tényleg rohadt egy szemét, ha valami nem stimmel vele. Én is jártam így egy félbeszakadt setup után, de a rencernek csak NAV-os filével volt mindig baja. Én kipucoltam a registry-ből kulcsszavas keresgéléssel... :) nem 10 percig tartott. :) A lájvomat nem bántotta. Most ghostolnom kéne, mert olyan pipec a gépem (otthoni), hogy az leírhatatlan! :) A fekete sallangok után a win olyan 30sec alatt áll fel tokkal vonóval. És ez csak 583-mon megy és 33-as IDE-je van. :)
vince Creative Commons License 2003.02.13 0 0 1512
Azt hiszem meg van a gond. Kivételesen a microsoft használható cégnek bizonyult. Ez az Error message (ahogy ők hívják) egy beragadt Norton Antivirus registry miatt van. Leírták hol találom a regeditben. És tényleg küzdöttem egy Norton antivirrel. Olyan hülyeségeket is művelt, hogy nem hagyta az autoexec.bat-ot békén. Hiába szerkesztettem bele, újraindít után mindig a régi autoexec-et rántotta fel.

ja különben ACPI módban próbálkoztam.

Előzmény: MidiTom (1511)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!