Ezek szerintem fix arral dolgoznak. A no azt mondta akivel telefonon dumaltam, hogy az arat a nemet patika adja. Szerintem nekik tok mindegy ha egy raklappal veszek is, akkor is ennyiert fogjak behozni. /de ha akarod akkor majd megkerdezem ha rendelesre kerul a sor / Hat nem tudom, azon is gondolkodtam , hogy rendelek egy olcso termeket az interneten, es ha megerkezik es jo aron kapom meg, akkor leadom az igenyeimet es rendelek egy nagy tetelt. / Mivel alapbol olcsobbak az araik/ Meg kivarom ezt a SHEN MIN-t, milyen aron juthatok itt hozza aztan majd lepek valamerre. Tudod, meg nem neztem at tuzetesen a REVIVOGEN-T / MIVEL A 1-2000/ velemeny atnyalazasahoz meg nem volt kedvem neki fekudni. :) Ahogy beleolvastam volt aki panaszkodott , hogy az elejen fokozodott a hajhullasa, bar ez altalaban termeszetes. Igy egyelore nem mondok velemenyt. Viszont SHEN MIN -t azt viszonylag hamar atneztem. Ahogy az lenni szokott pro es kontra, megis szamomra valamiert pozitiv kicsengese van a dolognak. / Bar en a SP-val is szimpatizalok ;) / Figyelj nezz utana es majd egyeztetjuk a velemenyunket.
Egyebkent a cim amit megadtam , ott talalhato tok olcson lenmagolaj . / Csak neked ;) /
Lehet , hogy majd en is veszek. Ha nem hasznal, hmm, legalabb szalkasodok. :)
Lehet, h ha egyszerre mind2en megrendelnénk és mind2en rögtön a féléves "dózist", akkor ócsóbbér is adnák, nem? Esetleg kérdezd meg...
Bár akkor miért már inkább a Shen Min?
Egy hete mikor megkaptam a Pharmafutartol az arakat, lenduletbol visszairtam hogy ez egy tevedes, es az arak irrealisak. Ma kaptam egy levelet amelyben kozlik , hogy az ar teves volt es 300DM-ert be tudjak hozni a Revivogen settet. Kicsit magasabb igy is az ar , de mindjart nem 680DM. Utana kerdezek a masik termeknek is , hatha annak is helyrepofozodik az ara. Aztan majd meglatom.
Kicsit beleneztem , hogy a neten mi a velemeny, es ugy vettem ki , hogy azert elofordultak hasonlo velemenyek, mint amit nemreg leirtam
Ezek a vélemények a tipikus amerikai (USA) diétára vonatkoznak, ahol a hidegen sajtolt növényi olajokra nagy hagsúlyt helyeztek az utóbbi években. Ezek a növényi olajok valóban jóval több GLA-t tartalmaznak mint ALA-t, így az arányok eltolódhatnak, erre vonatkozhat az ideális arány megjelölése. Az átlagember táplálkozásában azonban ezek a zsírsavak egyaránt nagyon kis mennyiségben fordulnak elő. Itt jelenik meg a csúsztatás a halolajos reklámszövegben, azt sugallja ugyanis, hogy azért szükséges a halolaj bevitele, hogy helyreálljon a két esszenciális zsírsav optimális aránya. Ennek viszont semmi köze a valósághoz, főleg Mo-on nem.
Amit nem ertek az az , hogy ha ilyen hatasos az ALA, GLA, OLAJSAV, akkor hogyhogy nem beszel rola senki , nem omlengenek rola forumon, hogy ez aztan a csodaszer.
Ez nem igazán így van. A GLA/ALA 5alfa inhibíciós tulajdonsága csak 1-2 éve ment át a köztudatba, klinikailag is csak 6-7 éve bizonyították be, de azok a kísérletek teljesen más céllal történtek. Számos természetes alapú keveréknek a része (pl. Revivogen), de a jobb hairsite-ok mind említik, hogy alkalmazása pozitív hatással van a folyamatra. In vitro kisérletekben ~0.8 mg GLA felezi 1 liter vér 5alfa szintjét, ami nagyon jó érték, 50-szer jobb, mint a Saw Palmetto. A valóságban a szervezetben persze nem pont így történnek a dolgok, mert az emzimek (delta6 és delta5 desaturase) az omega zsirsavakat gyorsan prosztaglandinokra bontják. Más telített zsirok is csökkentik a hatásukat. Igy feltételezem, hogy valószínűleg csak akkor hatásosak igazán, ha nagyobb mennyiségben kerülnek be, és zsírmentes diéta alkalmazása mellett. De a tényleges hatásosságot még számos más tényező befolyásolhatja. Mindenesetre a vér koleszterin szintjének csökkentése már bizonyított alkalmazásuk esetén, ez pedig egyértelműen csökkenti a DHT lerakódását a fejbőrben.
Miert van az , hogy rengetegen a SP -rol vitatkoznak, amikor sokkal gyengebb a hatasfoka mint az elobb emlitett komponenseknek.
A Saw Palmetto önmagában nem túl hatékony, ezt a legtöbb tanulmányban leírták. BPH ellen is csak a tünetek enyhítésére jó. Ennek ellenére nagyon népszerű, bár hatékonyságának szinte minden laboratóriumi teszt ellentmond. Egyes szkeptikusok szerint a a saw palmetto egyedül hatékony komponense 5%-os GLA tartalma, valamint esetleg csekény beta-sitostrerol tartalma, vagy egyszerűen csak egy placebo.
Az én szubjektív véleményem továbbra is az, hogy az alopecia komolyabb eseteiben az igazán hatékony megoldás jelenleg a finasteride, ill. jövőre majd a dutasteride. Vagy a dutasteridehez hasonló PNU 157706(http://www.keratin.com/ac/baldnesstreatments/5alphareductaseinhibitors/003PNU1577065alphareductaseinhibitor.shtml) A természetes hatóanyagok közül eddig egyedül az ALA/GLA tűnt ezzel versenyképesnek, később esetleg sikerül megtalálni azt az összetételt, ami igazán hatékonnyá teszi in vivo. Sajnos a Revivogen esetén sincsenek eddig hiteles laboratóriumi mérések a DHT szint befolyásolását illetően, ez pedig megkérdőjelezi a hatékonyságát.
Egyébként folyamatban van egy VEGF stimulátor gyógyszer fejlesztése, az igazi megoldást esetleg ez jelentheti majd.
http://www.hairlosstalk.com/nl32001.htm
Kicsit beleneztem , hogy a neten mi a velemeny, es ugy vettem ki , hogy azert elofordultak hasonlo velemenyek, mint amit nemreg leirtam . Igy a konyvet amibol ideztem nem huzom le, lehet hogy akkor ez a szemlelet volt tobbsegben. De nem ez a lenyeg. Amit nem ertek az az , hogy ha ilyen hatasos az ALA, GLA, OLAJSAV, akkor hogyhogy nem beszel rola senki , nem omlengenek rola forumon, hogy ez aztan a csodaszer. Miert van az , hogy rengetegen a SP -rol vitatkoznak, amikor sokkal gyengebb a hatasfoka mint az elobb emlitett komponenseknek.
Vagy ez csak megallitja a hajhullast, de nem serkenti a regebben kihulltak ujranovekedeset?
Tenyleg nem ertem , hogy akkor miert nem mentek el sokan ebben az iranyban, es tomik magukba harmassaval a kapszulakat.
de modern eletunkben taplalkozasunk aranytalanul sok OMEGA -6 es nagyon keves OMEGA -3 -at tartalmaz
Ez a kijelentés szinte biztos hogy nem igaz. A kereskedelmi forgalomban kapható marganinok és olajok ugyanis az ipari feldolgozási technikák (hidrogénezés, hőhatások) miatt teljesen mentesek az omega 6-tól. A hidegen sajtolt napraforgó olaj tartalmazna ugyan valamennyit (ez kapható is), feltéve ha hőhatások nélkül kerülne a táplálékba, ami elég ritka. A valóság az, hogy mindkét omega zsírsavból igen keveset visznek be az emberek általában, ezek is főleg nyers nővényi magvakból származnak (nem tipikus táplálék). A két zsírsav említett aránya nagyjából helyes, de az megint csak butaság, hogy a túlzott omega 6 fogyasztás káros lenne. Szóval ez a halolajos termékismertető a reklámbaromságok kategóriájába tartozik. Ettől függetlenül a halolaj tényleg jó omega 3 forrás, de nem ártana utána nézni a gyártónak.
Termeszeteseen a halolajon , nem a Peponent ertettem. Lecitinrol egy kis reszlet:
A lecitin két fő alkotórésze a kolin és inozitol. Ezek lipotróp anyagok, vagyis megakadályozzák a májban nagy mennyiségű zsír lerakódását. A kolin a B-komplex tagja, emulgeálja a koleszterint, azaz fizikailag felbontja, és megakadályozza, hogy az érfalakra lerakódjon.
Könnyíti az idegimpulzusok haladását, időskori emlékezetkihagyásra 1-5 gramm szedése hatásos. Segíti a májat a méregtelenítésben, nyugtató hatású. Az inozitol szintén a B-komplex tagja, fontos szerepe van az agysejtek táplálásában. Csökkenti a koleszterinszintet, gátolja a haj kihullását, megelőzi az ekcémát,nyugtató hatású. A sok koffein fokozza az inozitol szükségletet.
Nezzuk a halolajat: /idezet/
A telitetlen zsirsavakat aszerint nevezik el , hogy az elso kettoskotes a lanc zsir feloli oldalatol szamolva hanyadik szenatomnal van. E szerint megkulonboztetunk
OMEGA -3
OMEGA -6
OMEGA -9 zsirsavakat.
Ezek mindegyikere szukseg van az egeszseges elethez, de modern eletunkben taplalkozasunk aranytalanul sok OMEGA -6 es nagyon keves OMEGA -3 -at tartalmaz, ez az arany 10:1, vagy akar 20:1-et is eleri, mig az idealis arany megelozesre 3:1, gyogyito cellal 1:1 lenne.
Tehat most nem ertem , tulzott az OMEGA -6 fogyasztas igy is , es en meg probaljak magamba meg tobbet nyomni?
Hogy osszegezzem, amit olvastam abban felsorolta hogy a tulzott OMEGA-6 nak ilyen meg olyan rossz tulajdonsagai vannak, ezzel szemben az omega 3 meg ilyen meg olyan jo.
A sok jo tulajdonsag kozul ami minket erint:
Toredezett haj, hajhullas eseteiben kivallo.
Igaz , ez egyben termekismerteto is: FOREVER LIVING PRODUCT: ARTIC-SEA SUPER OMEGA 3
A termekeik jok , viszont nem olcso.
De, ........ ha veletlenul nem voltal olyan kis szorgos , hogy elmenj gyógynövényboltba, en adok egy linket, ahol jo par termeket felsorol, onnan mazsolazhatsz. ;)
http://www.dataobject.hu/nut_herbs.htm
Ja, mivel lehet hogy sporoltam egy setat, igy jossz egy sörrel! :)
Köszi az infókat! A jövő héten gyógynövénybolt(ok)ban igyekszem utánanézni, mi mennyiért, milyen kiszerelésben kapható ezekből az olajokból. És természetesen beírom majd ide.
Az egyik site-on az L-glutamine-t is írták, mint DHT-blokkolót.
Reficul legutóbbi hozzászólása felvillanyozott: szerintem ezekkel a természetes anyagokkal kéne játszadozni. Ki lehetne pl. kalkulálni egy jó kis mix-et többféléből (napi beviendő mennyiséget a megfelelő naturáliákból).
Pl. a múltkori tippek alapján vettem a szójalecitint és a Peponent is (ma vettem cinktablicát is), de úgy érzem, ez így még csak sötétben tapogatódzás. "Veszek ezt-azt, nem árthat." Vmi összeszedett info kéne, miből mennyit. Vélemények?
A halolaj kapszula alatt egyébként a Peponent értetted?
En is azt hittem ,hogy korpa elleni sampon, de egy korpa elleni sampon miatt csak nem hepajkodnak ennyien..A NIZORAL ugyanugy mint az osszes tobbi, ott van azokon a linkeken amit megadtam. Szinte mindent megtalalsz ott, en nem neztem bele , mert egyelore ezen a SHEN MIN -en gondolkodok. Abbol a nemet arbol amit megadtam, latszik hogy ugyanazt kell fizetni mint kint, csak + a koltsegekkel megfejelve. Szerintetek az mennyi lehet?
Nincs valami tapasztalat, mennyire megbizhatoak ezek az internetes cegek?
A 2 jeloltem:
http://www.supplementwarehouse.com/
http://www.internatural.com/index.cfm
Tudom ,hogy a kutyat sem erdekli, de esetleg majd szamithatok a segitsegetekre hogy mire figyeljek, mielott vakon belerepulok egy ilyen rendelesbe. / mert tapasztalatok , Pharmafutarok hijan lehet hogy ez lesz /
Lehet , hogy korul kene nezni itthon ALA, GLA ugyben, addig meg ott van a lecitin vagy halolaj kapszula.
Ezekben az árakban az a vicc, hogy a Revivogen összes komponense beszerezhető itthon, sokkal olcsóbban. Talán az azelaic acid (dicarboxylic acid) kissé nehezebben, de kis utánjárással az is. Ráadásul akár sokkal nagyobb koncentrációban adható. A két legfontosabb komponens (ALA, GLA) in vivo is nagyon hatákony, különösen koleszterinszegény étrenddel egybekötve (koleszterinből képződnek a fő nemihormonok, a hajproblémákkal küszködő férfiaknál kimutathatóan magasabb a szintje - plusz elősegíti a DHT lerakódását a fejbőrben). A lenmagolaj például 50%-os alfa linolénsav (ALA) tartalmával az egyik legjobb forrás. Természetesen csak a hidegen sajtolt, hő és kémiai hatásoktól megkímélt olajok tartalmaznak jelentős mennyiségben omega zsírsavakat (ALA, GLA), és így se mindegyik.
Hat ezekbe egyelore nem merulok bele, de idedobok par nevet meg. / Egyebkent az AVACOR
pirulaja is tartalmaz SAW PALMETTO-t/
CRINAGEN,TRICOMIN, NISIM, FABAO, NIZORAL, STB.
Bar , a REVIVOGEN-nek lehet hogy majd egyszer utananezek.
Aki viszont szeretne par tapasztalatot megtudni rola , annak itt egy link:
http://www.hairlosstalk.com/discus/
Jaja, mellméret. :-))) Én herefájdalmakról is olvastam valahol. Az is lehet, h egy hosszú, de biztos folyamat segítségével nővé változunk majd ezen szerek segítségével. :-)
Peponen 3x1. Megosztok azert meg egy infot ha veletlenul elkerulte volna a figyelmeteket. Eleg sokan hasznalnak cink + B6 kombinaciot, es sokan eskusznek ra. Igy napi egy cink tablettat en is elragcsalgatok. /Pharmanord / Szerintem ezt erdemes megprobalnod, de ki kell valszatani azt a termeket ami tenyleg felszivodik. Azt mondjak este erdemes bevenni, a jobb felszivodas miatt.
Egybkent en visszamennek a mokuskerekbe egy eroteljes korre , csak meg a behozatallal vannak problemaim. / ezt az iment leirtam / A SHEN MIN azert foglalkoztat, mert alapbol benne van a napi SAW PALMETTO adag, + HE SHOU WU amit szinten majdnem hasonlo ereju hatoanyagnak tekintenek mint az SP -t. Tartalmaz meg BIOTINT / loadagban/ itt is voltak olyan jelzesek, hogy nagy adagokban jo eredmenyeket ertek el vele. A tobbi hatoanyag is pozitivan befolyasolja a haj szerkezetet, novekedeset, es a hajhullas megallitasat.Elmeletileg HE SHOU WU a hajszalak novekedesi fazisat meghosszabbitja, es a nyugalmi fazist leroviditi.
Tehat en egy eleg jo keszitmenynek tartom egyelore.
A mellekhatasokrol bemasoltam egy cikket nemreg, tehat ez mindenre vonatkozik igy a SAW PALMETTO -ra is. Egyes remhirek olyanokat is allitanak , hogy megnovelheti a mellmeretet. / vagy mellbimbo? fene se tudja mar. de ilyen visszajelzes nem volt meg/ Ugyanakkor par afrodiziakum egyik hatoanyaga is ez. Ugy erzem minden termeknek megvan a maga kockazata, pedig itt csak a natural produktumokra gondolok. / Egyelore a tobbit alapbol kizarom, mert ott mar joval nagyobb a hibalehetoseg/ Egyelore kineztem 2 helyet ahonnan esetleg renfdelek , de varok meg , hatha van valakinek jobb otlete vagy valamilyen tapasztalata ilyen ugyben.
Tényleg felháborítónak tűnnek az áraik...
Én egyelőre maradok a napi 3 Peponen + 2 kanál szójalecitinnél...
Esetleg még Saw Palmetto-t fogok ezek mellé...
Megerdeklodtem a Pharmafutarnal , hogy egy REVIVOGEN vagy SHEN MIN-t mennyiert tudnak behozni. Azt mondtak , hogy a nemet patika a kovetkezo arakon tudja beszerezni ezeket a termekeket:
SHEN MIN 360 Db.-os ára kb.:1050.-DEM
REVIVOGEN SET ára:kb. 680.-DEM
A SHEN MIN-t elneztek mert spec nem a 360db-osra voltam kivancsi , de az arak igy is megdobbentoek . Na most ez vagy egy rossz vicc vagy egy fatalis tevedes.
Egy viszonyitasi ar :
300 ml Revivogen® Shampoo als Einzelprodukt 29.95.-DM
60 ml Revivogen Lösung als Einzelprodukt 99.-DM
Set ( 2 x 60 ml Lotion + 300 ml Shampoo ) 192.-DM (alles Preise von USA-direkt)
Erre meg rajonnek a kulonbozo szallitasi es egyeb koltsegek, de szerintem igy is joval a fenti ar alatt marad.
Ha valakinek lenne otlete , hogy honnan lehetne behozatni realis aron, azt megkoszonnem.
/ vagy mennyire lehet megbizni ezekben az internetes shopokban? /
A tesztoszteron átlagos értéke 500-800 ng/dl, de ha valaki kokszol, ennek többszöröse is előfordulhat. Úgy tudom ezek sem kritikus értékek, legalábbis rövid távon nem. Az enzimekkel kapcsolatban kérdezz meg egy endokrinológust. Alopecia szempontjából leginformatívabb érték a fejbőr DHT szintje.
Lezarom a mellekatasokrol szolo felelmeimet ezzel a cikkel. / Nem teljes, de ugyis altalanos ervenyu/
Finally, all oral products that inhibit the conversion of testosterone to DHT have the potential of causing temporary sexual dysfunction. If you experience these side effects, discontinue their use. There have been no reports of permanent sexual dysfunction. Hence, just as you'll stop growing hair once you discontinue using the product, the sexual dysfunction will stop as well.
Ehhez szerintem nincs mit hozzafuzni. / Bar velemenyem szerint a hajra kenheto DHT blokkolok is rendelkezhetnek ezzel a mellekhatassal, mivel a szer felszivodik, es bekerulhet a veraramba. Persze lehet, hogy tevedek, mivel nem vagyok orvos./
Hmm , ez van . :(
Azert meg egy jelentkezot ide allitok a rajthoz. A neve SHEN MIN. Ez egy tablettas cucc, az hogy mennyire jo azt az elobb megadott 2 linken le lehet nyomozni korulbelul. Azert egy link , hogy megis mit tartalmaz.
http://www.folica.com/vitamins/shenmin_formen.htm
/ A 15 mg cink egyebkent 100% es nem 1000 /
Talan a Pharmafutar betudja hozni ezeket a termekeket. / Revivogen, stb,,,, /
Kicsit korulneztem mi a helyzet a REVIVOGEN-nel. Hmm, eleg naturalnak tunik, mellekhatasa nincs , max fejboron irritacio elofordulhat. A hatasossagarol mar eroteljesen megoszlanak a velemenyek szerintem. A temarol egy link: