Van egy eladó 2009. áprilisi üzembehelyezésű 1,6-os Pro C'eed-em, Limited Edition felszereltségű, 85.000 km-rel, 5 sebességes manuális váltóval. Garanciális, szervízkönyve szakszervízben vezetett. Első tulajdonosa vagyok.
Amennyiben érdekel írj mailt ide: fledermaus kukac freemail pont hu
Használtban gondolkodok..találtam párat ami 2010 évjáratú és kb 70000 km van bennük.Mindenképp ilyet szeretnék csak abba nem tudok dönteni h automata vagy hagyományos váltósat vegyek.....Köszi a választ.
Nem tudom, hogy újban, vagy használtban gondolkodsz-e.
Nekem 2008-as, 1.6 benzines, automata Cee'd-em volt, (szívócső-befecskendezéses motor, hagyományos, hidrós automata váltó) az megbízhatónak bizonyult. A mostani 1.6-os benzines az közvetlen befecskendezéses, a váltója meg DCT (VW-féle dupla kuplungos DSG-re hasonlít), erről nincs tapasztalatom.
Ez igy van, külföldön hamarabb került bele a dízelekbe a DPF, ott kötelezővé tették szerintem, mert onnan lehetett tudni néhány tipusról, hogy külföldi, mert volt benne DPF, a hasonló évjáratú magyarországiakban viszont nincs.
Novák Marcell:
nekem a nagy álmom az 1.6crdi automata váltóval de úgy néz ki ez csak álomkép :(
Abból gondoltam, hogy van benne DPF, mert 2006-2007-től csak Euro4-es autókat lehetett forgalomba hozni, amit dízeleknél általában a részecskeszűrő beeépítésével volt lehetséges elérni.
A közeljövőben szeretnék a II Golfom ( 1986) helyett ( ami 10 évig hű szolgám volt, és még mindig az) egy újabb autót.
Nézegetem ezeket Kia Ceed-eket is, de szerintem igen drágák. Nekem a megbízhatóság, kevés szervízelés lenne a lényeg, erre úgy 1-1,2 millió Ft lenne.
A 2007, 2008-as modellek jövőre talán bele is férnek majd a felső határba.
Amit kigyűjtöttem info, az eddig az, hogy a futómű a gyengéje, stabirúd, fűtőmotor, rádió a típushiba. A legkiforrottabb az 1.6 dízel motor. ( mindegyik ugyanolyan 1,6 dízel? )
Ami a gondom. Cirka 200.00 km-et futottak már ezek az autók, és nem tudni, hogy általánosan mikor térdelnek le. Tehát, ha belemegyek egy használt autóba, lehet gazdasági csőd lesz 250.000 km-nél.
Ami nem kell az a kettős tömegű lendkerék, meg a részecskeszűrő, de talán ezekbe még nincs is.
Amit nem tudok, hogy mennyire strapabíró motor pl, mert ha egy dízelen behánynak a porlasztók, az egy vagyon. Van-e egyáltalán tapasztalat 200.000 km feletti futottakról?
A másik kiszemelt egy G Astra lenne. Nem tudom melyikkel járnék jobban ebben az árban.
Kedves Sarkany és Gyuri__, köszönöm a javaslatokat, ez a Jubileum verzió elég jól felszereltnek tűnik. A mostani autóm dízel, ezért elsősorban a dízelmotoros verziókat nézem. A 1,4-es dízel milyen menettulajdonságokkal és fogyasztási paraméterekkel rendelkezik?
Azt látom, hogy az 1,6-os dízel felára elég kicsi (200 eFt) a 1,4-es dízelhez képest, ezzel szemben a dízel verziók felára viszont viszonylag magas (400 illetve 500 eFt) a benzines verziókhoz viszonyítva.
Szóval ha dízelt akarok, akkor talán érdemesebb az 1,6-ost venni, benzinesből viszont az 1,4-es tűnik jobb vételnek.
Csatlakozom sugarspeed83-hoz, a kereskedő meg tudja mondani, hogy mi az ami van készleten, akár valahol az országban(akár más kereskedőtől is átkérik) vagy ami hamarosan beérkezik. Én úgy láttam, hogy felszereltségben nem gond az elvárásoknak megfelelőt találni (mi a Limitált-ra szavaztunk végül(ugyanaz mint a Jubileum csak +könnyűfém felni +hátsó elektromos ablak)), a nehézség megfelelő színűt találni abban a felszereltségben amit kinéztél.
Nekünk úgy kellett két hetet várni, hogy épp beérkezett az autó az országba amikor megrendeltük. A KIA vagy egy hét alatt volt képes kiállítani a számlát a kereskedőnek, addig pedig nem lehet intézni a forgalomba helyezést, stb. Viszont 2-3 hét még elfogadható az átadásig.
Tavaly jobban belemerültem a válogatásba, akkor volt egy nagyon jó felszerelt akciós modell, a GoBrasil, amit érdemes lett volna megvenni, mert volt a kereskedőknél bőven készleten (bár jobbára fehéret láttam, de biztos volt más szín is).
Készletről vegyed mindenképp. A gyár nagyon le van terhelve és a kereskedők által beígért 2-3 hónapot felejtsd el. Mire átvehetettük az autót, bőven az 5. (!) hónap voltunk a rendeléstől számítva. Csomagba vettük, egyedüli extra a metálfény volt, tehát nem speciális rendelés.
Szia gondoltam én is arra hogy nem e szét hordja a fém darabokat de úgy tűnik hogy nem a pumpa része rossz hanem valami szelep zúg neki.Kerdeztem hogy lehet e csak a nnyomás szabajzo szelepet
cserélni, de harcban csak egyben fő darabot lehet.Hodeg motornál zúg csak rövid ideig.
úgy látszik, kifogtál egy hibásat, nekem nem rémlik hogy lett volna panasz a nagynyomású pumpára.
Ha véletlenül nem cserélnék ki, keresnék egy felújító céget, van néhány belőlük, és azokkal csináltatnám meg.
Csakhogy jó volna tudni, hogy koszt küldött e már a befecskendezőkhöz, turbóhoz vagy nem, mert előbbi esetben teljes felújítás kell, és kifejezetten ezzel a tevékenységgel foglalkozó céghez vinném el a kocsit, mert ők mindent szétszednek és bevizsgálnak és azt javítják/újítják fel, amit kell. Ha az egész rendszert, akkor azt. :(
A márkaszervíz remélem meg nem csak a pumpát cseréli ki, hanem ellenőrzi a befecskendezőket + turbót, mert ha nem, akkor lehet adnak a kakinak egy pofont, bár ez az ő munkájukat minősítené...
Voltam a szakszervizben,és az derült ki hogy a Bosch nagynyomású üzemanyag pumpa zúg rajta.Elbirálás alatt van a garanciális csere engedéjezése /280000ft. az ára/
Voltam a szakszervizben,és az derült ki hogy a Bosch nagynyomású üzemanyag pumpa zúg rajta.Elbirálás alatt van a garanciális csere engedéjezése /280000ft. az ára/
145.000 km harom eves koraban a futomotort csereltek (gariban) a kotelezo szervizeken kivul onhatalmulag csereltettem harom eve az akksit is, es iden osszel is csereltetni fogom; nem szeretnek telen meglepetest
van valakinek diesel ,vagy ECO diesel ceed-je? Milyen fogyasztást lehet kihozni,ha 90 felett nem megyek vele,illetve Kettős lendkerék van benne,meg EGR szelep? Probléma gond a ceeddel van valami?
Nem, nem is cseréltek még fékbetétet, de amit csak lehetett lecsiszoltak és lekentek. A szerelőm véleménye az, hogy egyébként léteznek olyan fékbetétek, amelyek hátoldala nem merev fémes felület, hanem megfelelően kezelt, ezáltal elasztikus mozgásokat tesz lehetővé, így a fékmunkahenger nyomása alatt beigazodik a tárcsához és nem pedig darabosan, ropogva- szaggatottan éri el a tárcsát. Az, hogy a ropogás oka ott keresendő, azt az is alátámasztja, hogy fék szerkezeti elemeinek megbontását követően, a jelenség ideiglenesen szünetel. Valakitől még olvastam olyasmit is, hogy a fékdugattyúk széleit is érdemes felcsiszolni, a jobb illeszkedés érdekében.
Szoval azt mondod hogy a fekbetet csereje megoldotta a dolgot?Egyebkent elso alkalommal mikor bevittem szervizbe azt mondtak h az a kicsi U alaku plé darab ami tartja a beteteket, az volt kitagulva es azert ropogott.Azt kicsereltek, 50 euromba fajt, utana kb 3 hetig nem csinalta de azota megint. Utana csereltek a toronycsapagyot hogy az majd segiteni fog, ugyanugy csinalja. Egyebkent 90 ezer km van a kocsin es meg nme volt fekbetet csere...neked is ugyanigy ropogott a kocsi eleje ha fekeztel es teritetted a kormanyt?
Nálam ugyanez volt a gond, ill. még most is az. Először nálam is a toronycsapágyakat cserélték. Már kormányművet is cseréltek, de a helyzet változatlan maradt. Így elvittem értő szerelőhöz, aki kiszedte a fékbetéteket, lecsiszolt a tárcsa vállából, és alaposan befújkálta a megfelelő helyeket. Előtte még úgy is kipróbáltuk, hogy lekötötte az első futómű összes stabilizátorát, a lengéscsillapítókat is. Ám a ropogás makacsul maradt tovább. Aztán következtek a fékbetétek kiszedése, hátlapjának rezes-zsírzása. A recsegés-ropogás azonnal megszűnt. Majd úgy 4 hó elteltével ismét jelentkezett. A szerelőm azt mondta rá, hogy egyelőre hagyjuk, bajt nem csinál, majd ha megérett a cserére, vagy ha nagyon zavar, akkor kicseréljük. Egyébként esős időben nálam is csendben marad. Remélem segítettem.
Hat sajnos elegge messze van, mivel szlovakiaban lakom :-) az a helyzet hogy nem akarom uj szervizbe vinni, mert kb 2 percre van tolem a sajat markaszervizem, csak valahogy ki akarom oketokositani mert mar elegem van hogy ketbalkezes vallvonogatos ,,nemtudjukmilehetabaj,, janosokkal van dolgom...a kocsim meg recseg ropog. toronycsapagyot utoljara allitolag kicsereltek de azota is recseg.
Ha a hiba fennáll, nem számít, hány szervízben járt a kocsi előtte.
Próbáld meg a 4-es út mellett, Ceglédnél a KIA Zakar szevizét, ha nem laksz túl messze onnan.
Nekem is 2009 áprilisi pro C'eed-em van. Náluk vettem az autót újonnan és mindig náluk szervizeltettem. Nyugodtan merem ajánlani őket, megbízhatóak. A stabilizátor pálcákat az én kocsimon is kicserélték garanciában.
azt sajnos nem tudom...abban sem vagyok teljesen biztos hogy amit mondanak hogy kicsereltek, azt valoban kicsereltek.te mar tapasztaltal ilyen ropogast?egyebkent ha allo helyzetben ralepek a fekre es jobbra balra tekergetem a kormanyt akkoris lehet hallani ropogast, vagy pl ha tolatok be vhova es hirtelen kitekerem a kormanyt, x-szer van hogy reccsen egy nagyot a kormanymu. az altalanos viszont az h ha kanyarodom, vagy csak lassan fordulok be vhova es kozben fekezek, ropog a kocsi eleje. esos idoben abszolut nem csinalja es nem ad ki semmilyen hangot.
Sziasztok. Lenne egy oriasi kerdesem es mar nemtudom kihez fordulhatnek, ugyanis a markaszervizben is tanacstalanok. 2009es kia pro ceedem van, nincs benne 100000 km sem és 1 eve elkezdett a kocsi eleje ropogni, recsegni...stabilizalo rudakat kicsereltek, fekbetet tarto plehet szinten kicsereltek, utoljara kicsereltek a toronycsapagyot de meg mindig recseg, ropog. foleg akkor ha fekezek vagy fordulok 2esen es forditom a kormanyt, vagy jobbra vagy balra. csak akkor csinalja ha kormanyzas kozben fekezek. Nem tapasztalt vlki vlmi hasonlot? az autot nem nyuzom, sima aszfaltos utakon jarom és soha nem volt meg zugszervizben. kerlek benneteket segitsetek
Nem.
Ha isofix-szel rögzíted, egy gyerek sem fér közé (komfortról, biztonságról nem is beszélve).
Ha berakod övvel a három ülést, a kéz szélső dőlni fog, a középső billegni (ha egyáltalán hozzáférsz a csattokhoz).
Mindez függ az ülések külméretétől is.
Illetve azt se hagyjuk ki, hogy a két szélső ülés rajta lesz a két ajtón, szinte rés nélkül.
Gondolkodunk egy KIA Cee'd Sporty Wagon vásárlásán is, viszont fontos lenne, hogy 3 gyerekülés (ebből 2 ISOFIX-szel) elférjen egymás mellett a 2. sorban. Eddig a neten nem sokat találtam ilyen jellegű "problémáról" :D Megoldható? Előre is köszönöm a segítséget!
Az az érdekes hogy napi használat során nincs semmi hangja,csak 2-3-napi állás után.Lehet hogy az alapjáraton jelentkező csikorgó hang az új görgővel megszűnt de 1500-as fordulat felett az a turbóra hasonlító fütyülés nem.
Idővel megszűnik mint ahogy hallani Kb.20-mpercig csinálja. De érdekes hogy mióta melegebb az idő,csak emelt fordulaton produlálja és azt is rövid ideig.A szervízben gariban cseréltek 1 laposszíj vezető görgőt,ami több napos állás után nem simán hanem kissé szorosan forgott/lehet hogy a porvédő gumi tapadt le, de kézzel való átforgatás után az is rendesen ellenállás nélkül működött/ Én a turbónyomás szabályzó szelepre gondolok,hátha az rezeg-zúg, nem hiába van valami gumibak félén felfogatva a blokk-ra hogy ne adja át a rezonanciát.
Sziasztok! Egy Kia venga 1.6-Crdi/115/ tulajdonosa vagyok,egy éve vettem null Km.-el az autót. Már az elejétől furcsa hangja van a motornak,2-3 nap állás után,induláskor 1500-as fordulat felett búgó hangot ad,ami szép lassan megszűnik pár percen belül.De télen mikor hidegebb van a garázsban is,már alapjáraton is igen hangos.Mindez 15-20 másodperc intenzív nyikorgós hangot jelent,aztán minden elcsendesül,és tökéletesen csendes mint egy Crdi szokott.Fel vettem a hangot,de nem tudom ide csatolni,csak e-mail-hez tudnám.Örülnék ha valaki tudna ebben segíteni,lehet hogy típus hiba.Ugyanis a neten olvastam 1 cikket amiben teszteltek egy ceed-et ugyan ilyen motorral,és 1500-as fordulat felett pontosan ezt a búgó hangot jegyezte meg az illető. A napokban egy szerelő barátom is meghallgatta,és szerinte a turbónyomás szabályzó mágnesszeleptől jön a hang / ami a vákum erősségét szabályozza/ ez a szelep a netről van,de majdnem ugyan ez a kocsié is.
Ha valaki találkozott már ilyen tünetekkel,légyszi írja meg. Köszönöm!
A magyar menü hiánya jellemzőnek mondható olyan termékek esetében, amihez valamilyen szinten közünk van. Vagy10 éve, amikor a Nokia mobil még ért valamit, a komáromi gyár látta el Európát. Nekem akkor előfizetőként Bécsben csak olyat tudtak adni, amiben volt vagy 30 nyelv, de magyar nem. De abba legalább itthon szoftver frissítéssel bele tudták tenni a magyart is.
Én is sajnálattal vettem tudomásul, hogy a választható 10 nyelv között sajnos nincs benne a Magyar. Kérdésemre közölték, még csak nem is magyarosítható pedig a szomszédban készül, Magyar mérnök keze munkáját dícséri! Fehívtam olyan kereskedést, ahol magyar menűvel hirdetik a navigációt, de az nem gyári. Persze azért jól használható így is.
Szia Zsolt, nekem is ez a gondom.A jovő héten hozom elaz autót és senkitől nem kapok választ a Navigáció magyarítására. Kérlek, ha megtudsz valami add át nekem is. Üdv, Lajos
Egy olyan kérdésem lenne nem rég vettem egy Ceed 2008 SW kintről hozzot gk-it.A CD része MP3 hallgatásánál nem mindig szól van mikor 7-8 szám is lemegy hiba nélkül de van mikor elkezdi és 12-15 mp után még áll és kezdi a másikat vagy ki irja hogy ERROR.Az audio cd azt lejátsza hiba nélkül.Amugy a kocsi jó egy baj van még sok helyen rozsdásak a csavarok még a utastérben is . Miért?,
Én ugyanezt a hangot bemelegedett motor esetén is hallom de lehet, hogy ez normális. Nem hangos, először énis távolból közeledőre mentőre gondoltam... :)
A turbó felől nekem is fent áll hidegen a sípolás. Pedig nem pörgetem, de már 1200 után olyan hangja van mint ha egy mentő közeledne.Nem egyszer belepisligok a tükörbe... Viszont a hidegen dadogásra eddig nem tudtak mit mondani, hibakód nincs.
Na erre kiváncsi leszek, nálam ugyanez a jelenség van. Az autó 6 éves és 62E km van benne. Egy hónapja van nálam, azelőtt a szüleim használták és sokszor csak hónapokig állt. Elképzelhető vmiféle porlasztócsúcs elkormolódás?
Más: az teljesen normális, hogy a turbó sípolását (mint egy távoli mentőautó sziréna) halkan lehet hallani?
Én épp a napokban találkoztam avval a jelenséggel ami veled is történt. Sikerült-e megoldanod, és ha igen mi volt a gond? Az izzítógyertyákat megnézettem, és nem azokkal van a gond.
Kedves fórumozók, egy rádiós kérdéssel fordulok hozzátok. 2007-es, fapados Ceed rádióját szeretném utólagosan USB-vel ellátni. Nincs szívem az eredetit kicserélni egy boltival, valahogy a korosztályomnak már nem igazán találják el az ízlését ezek az UFO-fejegységek. Plusz ugye DIN-keret, ISO-csatlakozó, tud az drága lenni, de legalább nem is szép, és feltörik érte a kocsit...
Amennyire utánajártam a témának, kell egy olyan panel a kardánboxba, amiben benne van a szivargyújtó melletti USB és AUX aljzat. Kell továbbá egy interfész, amibe (ha jól tudom) megy az USB aljzattól egy pár kábel, és ahonnan tovább mennek kábelek a rádió hátához. Ezekre az egységekre van egy bontós forrásom.
A problémám ott kezdődik, hogy a rádió hátán levő csatlakozókat is upgrade-elnem kéne, hiszen nekem most se a kék csatlakozóban, se az AUX dugaljban nincs semmim, mert az alap MP3 képes Ceed rádiónál ezekhez nem fut semmi. Tippem szerint a kábelkorbács részeként ezer másik dróttal összegöngyölve fut a rádió hátuljából a kék csatlakozótól és az AUX-tól is jó pár drót lefele a kardánhoz. Ámde: ezek közül melyik megy közvetlen az USB porthoz, és melyikek megy a sebváltószoknya alatt leledző interfészbe?
Merjem megvenni az AUX/USB dugaljházat és az interfészt, abban a reményben hogy majd rájövök, mert egyértelmű, vagy pedig ragaszkodjak minden huzalhoz a kék csatlakozóig és az AUX dugóig a rádió hátulján? Eléggé reménytelennek gondolom, hogy egy bontó a kedvemért kifésüli egy kábelkorbács összes szálát, hogy abból a nekem szükséges kék, és AUX dugókig futó minden drótot együtt adjon a többivel. Inkább tartom realitásnak, hogy legfeljebb elcsipkedi a kábeleket, és ha szerencsém van, a színek kiadják.
Ha valakinek van ötlete, fotója, vagy szopott már ilyennel, szívesen veszem a tippeket. Esetleg ha valami extra szívásra nem gondoltam (mondjuk komputerben kell valamit intézni?), akkor szóljatok lécci.
Üdv Mindenkinek.Szeretnék venni egy KIA SPORTAGE 2.0 16V 1996 évjárat 142000 km rell.Mit kell megnézni rajta,mi a gyakori hibái.Mi a véleményetek erről az autóról.
Ezt írták róla :
Tetőablak, 2 gyári kulcs, jó állapotú téli gumik, vadrács. Rendszeresen karbantartott, első hajtás teljesen felújítva. Műszaki 2016 októberig. Ideális vadászautó. 600.000 ft az ára.
nekem is 2008-as dizel cee-dem van hasonlo futasteljesitmennyel, ket hete voltam vele kotelezo szervizen
kettostomegu es reszecskeszuro nincs benne ugyhogy nem is lesz vele baj
aszonta a mester, ilyen koru autoknal eloszor a kuplung szokott beszarni, es ritkan elofordul mar turbo hiba is
a kuplung hibanak az elozmenye az hogy nehezze valik a kuplung kinyomasa (vasarlaskor ezt nezd meg hogy konnyen be tudod-e nyomni)
a turbo hiba az meg ritka, egyszercsak bekovetkezik, rendesen kell cserelni az olajat, es hidegen nem meghajtani, ennel tobbet nem nagyon lehet ellene tenni, vasarlaskor nezd meg a szervizkonyvet, het eves auto meg garis, vegig kell legyen szervizelve markaszervizben
Esetleg ezeknek a modelleknek van valami kiugro hibaja vagy olyan hibaja aminek a szervizelese horribilis osszeg? Vagy esetleg tudtok olyan tipust mondani amivel elegedettek vagytok nagyon? Mi hosszu tavon hasznalnank nem varosi autonak, mert Ausztriaban dolgozunk.
0km óta a mi tulajdonunkban van, jelenleg 134ezer km van benne, 2008. júniusi vásárlás.
Április 3án érkezünk vele Magyarországra, onnantól eladó. Ez még kb. 1300-1500 km pluszt jelent a végére.
Adatok: 1.6-os, benzines, 122 lóerős. Onnantól, hogy kihoztuk Bp-ről, a fogyasztása 7.2-7.4 körül mozog, ebben van Zürich, autópálya, utazás Magyarországra és vissza.
Sérülései: a jobb hátulján oszlopnak tolatás miatt márkaszervizben történt egy javítás, sárvédőelem lett javítva. Az első lökhárítón egy alacsony sebességű ráfutás miatt sérülés van, ezt nem javíttattuk meg, vonóhorog beütötte a műanyagot.
Piston Grey színű, EX felszereltség, elektromos csomaggal. Riasztó, tolatóradar, és minden elektromos berendezés működik.
Februárban volt éves szervizen, Magyarországon
Mindig márkaszervizben volt, kezdetekben Lurdy, majd áttértünk Duna-Autóhoz az utolsó 3nál.
Két kulcs megvan, törzskönyv, hitelmentes autó.
Üléshuzat volt rajta, úgyhogy a gyári kárpit jó állapotú.
sikerült esetleg megoldani az utólagos távirányító-beszerelést? Most tervezek kocsit venni, abban is csak centrál van, távirányító nélkül, de szeretnék hozzá távirányítót is.
Novoth Tibi és hasonló szakikhoz lehet nem ártana elgurulni, aki meg is tudja nézni hogy milyen jeladóval van gond, nem csak tippelgetnek össze-vissza.
Szia. Még decemberben voltam vele a Kia Szabónál, ők azt mondták, hogy az izzítógyergyák jók. Igaz nem voltam ott amikor megnézték, vagy kiszedték. De még megnézetem.
Lenne egy kérdésem. Találkozott-e valaki olyan hibával, hogy (1.6 diesel ) amikor hidegen beindítom, olyan mintha kihagyna egy henger, beindul adok egy pár gázfröccsöt, s azután már egyenletesen jár a motor.
Kilométer 123000 van a motorban, amúgy jól megy, s a fogyasztásom is jó.
Sera262014.12.06 -án felvetett problémája nekem is előjött (KIA Ceed SW 2008 EX Lim. Plus 1.6 benzin) kb. egy hete, miszerint a belső világítás ugyan működik (kézzel fixre kapcsolható), de ajtónyitásra nem kapcsol fel. Eddig működött, nem értem hol és mi kavarodott el benne, tudna esetleg valaki ötletet adni, mert a korábbi felvetésre nem találtam érdemi választ vagy megoldást a hozzászólások között!
Nagyon köszönöm!
(a belső világítás biztosítéka gondolom jó, mert akkor nem világítana egyébként sem, ill. az az akkuőrős kihúzható biztosítékok egyike lenne a leírás szerint, így az feltételezem több dolgot is visz, de más hibám meg nincs, csak ez a belső világítás kapcsolás)
Ha pár másodperc után megszűnik az emlegetett zúgás, akkor valószínűleg az elektromos benzinszivattyút hallod, amely amúgy a benzintankban van, nem a motortérben.
Ha viszont tényleg elölről jön a hang, akkor passzolom a kérdést.
Kis segítséget kérnék. 2007 -s 1.4 ceed esetében amikor motorháztető ki van nyitva, és ráadom a gyújtást, akkor normális, hogy van egy áll. zúgo hang? Ez miből jön?
(Tehát a motor nincs indítva, csak a gyújtás van bekapcsolva..)
Ha szériahiba lenne, akkor tömegesen jelentkezne. Márpedig ilyesmiről csak elvétve olvasni, hallani.
Szerintem inkább arról lehet szó, hogy a barátod nem szakszervízben végeztette az időszakos szervízt mert az drága. Aztán, aki végezte nem tudta, hogy egy adott futásteljesítmény elérésekor vezérműszíjat is cserélni kell.
Az egyik barátom KIA Cee'd-jének elszállt a motorvezérlése. Természetesen a garancia lajárta után kicsivel. 170 000 km van benne, az autó 5 éves. A becsült javítási összeg 1,3 Millió Ft. A szervíz szerint több ilyen eset is volt mostanában. Elképzelhető, hogy szériahibáról lehet szó. Hallott-e valaki hasonlóról, olvasott-e valaki ilyen hírről, illetve van-e még itt valaki, aki hasonlóan járt?
A "betanítást" a start-stop rendszerrel rendelkező kocsikon kell megcsinálni, mert ott AGM akkut használnak amit az elektronika speciális karakterisztika szerint tölt, mivel az élettartama alatt változik az igényelt töltőáram. Ezért csere esetén jelezni kell a rendszernek hogy új akku van beszerelve, indítson új töltési ciklust.
Lenne egy eladó Kia ceed -hez 2006-tól való multimédiás fejegység teljesen új összes használati útmutatóval !
7 colos érintőképernyő /2dines/ DVD lejátszás, GPS ,telefonkihangosító funkció , tolatókamera csatlakozás , magyar nyelvű menü, stb.
Teljesen autóspecifikus semmit nem kell átalakítani csak beszerelni és már működik is ! Ha valakit érdekel trabijani@freemail.hu vagy a 06303244341 számon elér !
Bosch S3 45Ah J+, ezt néztem ki cserének. A gyárija ( Solite 410A, Ah gondolom 45... ) egy kicsit magasabb, de a Varta is olyan magas, mint a Bosch. Területre szerintem befér... Köszönöm
De ez a garanciát nem befolyásolja? Engem olyannal "rémisztgettek", hogy csak a márkaszerviz cserélheti az akksit, be kell tanítani, stb...
Mellesleg a szerelési kézikönyv annyit ír, hogy az akksi kivehető, tölthető, ha lemerült, akkor ki kell venni, feltölteni és visszarakni... Ha egy új feltöltött akksi kerül a helyére, nem hiszem, hogy gond lehet. Nem? :-)
egy kérdésem lenne. Kia Ceed 1,4 2009-es gyártású, lemerült benne a gyári akksi ( bekapcsolva felejtett fogyasztó miatt ). Az akksi már amúgy is gyenge volt, gondolom, kicserélem egy másikra. Megtehetem ezt minden probléma nélkül? Vagy a márkaszerviznél kell végeztetni a cserét? Köszönöm
Valóban jó dolog, hogy az újabbakat menűből lehet kapcsolni. Napi használatra vidéken én is kikapcsolom, de ha felmegyek a fővárosba azonnal bekapcsolom, mert fő a bizalom! :)
2013-as Kia Cee'd SW-ben az vezetőoldali ülésben lévő ülésfűtést ha bekapcsolom akkor felvillan a 3 led majd a 3. kialszik és a maradék két led erős villogásba kezd... persze nem is fűt... Gondolom sok jót nem jelent...
Ha esetleg valakinek van ötlete, hogy mi okozhatja, akkor szívesen venném ha megírná, hátha könnyen orvosolható a dolog. (Sajnos nincs lehetőségem most az autót hosszabb időre leadni a szervizben, de reggelente jó lenne kicsit komfortosabban indulni!)
kötelező szervizen voltam, e közben kértem ezt a beavatkozást, mert marhára idegesített a magától záródó ajtó.
Külön ezért nem kellett fizetni, viszont a szerviz először azt mondta ez nem megoldható dolog, de erősködtem hogy a szervizszoftver tudja, és meg is találtuk közösen a laptopon, hol kell kikapcsolni :)
"Akkor leteszek a kikapcsolási terveimről, bár azt továbbra sem értem, hogy a bentről nyitást mi értelme van megnehezíteni."
Korábban már utaltak rá: ez biztonsági funkció, nehogy meggondolatlanul szálljon ki az utasod. A központi zár lezárt állapotában a hátsó ajtó nem nyithatóak belülről, csak ha a középkonzolon levő gombbal kinyitod a zárakat. A jobb első az nyitható, ha a belső kilincset kétszer húzza meg az utasod. A sofőrt meg korlátozás nélkül (egy kilincshúzásra) hagyja kiszállni a kocsi.
Ebben az lehet a logika, hogy hátul gyakran ülnek gyerekek, akik a sofőr engedélye (=nyitógomb megnyomása) nélkül ne tudjanak kiszállni, a jobb egyen már értelmesebb utast feltételeztek a tervezők, neki csak a dupla kilincshúzás az akadály, a sofőrt meg teljesen beszámíthatónak gondolják, ő azonnal kironthat a kocsiból. :-)
Köszi a válaszokat. Akkor leteszek a kikapcsolási terveimről, bár azt továbbra sem értem, hogy a bentről nyitást mi értelme van megnehezíteni. Az, hogy kintről esetleg nem nyílik tényleg praktikus is lehetne, de bentről nem akar "afromagyar" kiszállni, vagy ha akarna se szeretném megnehezíteni a dolgát. :)
Kicsit más: tegnapi történet: sajnos csak központi zár van a kocsimban, de távirányítási lehetőség nem volt hozzá. Neten keresgélve egyszerű feladatnak (és aránylag olcsónak) tűnt utólag tetetni bele. Telefonos egyeztetés után el is mentem egy autóvillamossági szerelőhöz, ahol úgy volt, hogy fél-egy óra alatt kész a kocsi és természetesen meg is várhatom. Több mint három várakozás után közölte, hogy feladja, mert nem tudja megcsinálni, jöjjek vissza máskor.
Nem tudom eldönteni, hogy ő volt amatőr vagy tényleg bonyodalmasabb a típus ilyen szempontból az átlagnál. Igazából mindegy is, mert nem szeretnék visszamenni hozzá és újabb órákat várni a kétséges kimenetelre. Esetleg csináltatott már valaki ilyet? Tudtok ajánlni olyan szervizt, akiknek van tapasztalata a típussal. (lehetőleg észak Pest, észak Buda környéken).
u.i.: amúgy beszerelésnél a fő problémát az előzőleg említett automatikus ajtóbezáró okozta
Dehát a műszerfalról te is ki tudod kapcsolni a megállás pillanatára, és akkor nem kenődnek fel a rokonok. Szerintem ez a funkció kifejezetten hasznos meg elegáns dolog.
Az utas ne ugráljon! Láttam már olyan balesetet, amikor az utas ki akart ugrani a bal hátsó ülésről és a hátulról gyanútlanul közeledő kocsi legyűrte az ajtót. Az utas is súlyos sérüléseket szenvedett.
Az utas, amíg az általad vezetett kocsiban ül, te felelsz érte.
Amúgy mi a haszna szerintetek?
Pl. amikor állsz a piros lámpánál, az afromagyar nem tudja kirámolni a csomagtartódat.
Gyakran viszek rokonokat, ismerősöket ide-oda. Ilyenkor általában csak megállok valahol ők meg kiugranak gyorsan. Szegények mindig felkenődnek az ajtóra, amikor megpróbálnak kiszállni, mert ez a vacak csak akkor kapcsol ki automatikusan, ha leállítod a motort, megállásra nem. Amúgy mi a haszna szerintetek? Vajon tűz esetén kioldana?
Köszi a gyors választ. Valószínűleg nem volt helyes a kérdésem, mert ez nálam mindkét oldalon ki van kapcsolva. Azt a vackot szeretném kikapcsolni, ami 40 fölött bezárja az összes ajtót, és csak a gomb megnyomásával vagy dupla nyitással lehet őket kinyitni. Annak mi a tisztességes neve? Nomeg, ki lehet-e kapcsolni balta nélkül? :)
Első körben nézd meg az autó gépkönyvében, hogy melyik fájlrendszert támogatja. Ha az nem egyezik azzal, mint amire az usb formázva van, akkor mentsd le róla a cuccot, formázd újra a támogatott verzióra, pakolj rá vissza amit hallgatni akarsz, és hallgasd.
Tudom, hogy nem nagy segítség, de azért leírom. :-)
Szóval: az ex, 2008-as gyártású Cee'd-em simán olvasta pendrive-ról az mp3-akat a gyári usb-csatlakozón keresztül. Talán nem fejlesztették vissza 2014-re a kocsit :-), így érdemes lenne másik pendrive kipróbálása is, hátha azzal van baj.
2014-es Kia Ceed -ben azt tapasztaltam,és ebben kellene egy kevéske segítség,aki találkozott eme problémával,hogy az USB csatlakozojába helyezett pendriv-ot nem olvassa a fejegység. Elkezdi olvasni majd 10mp és no file felirat jelenik meg. Mp3 formátumban van irva a zene mappába rakva is probáltam és kibontottan is. nem toom mi lenni problem :D
Autót kellene vennem, képbe került a CEE'D SW is. (2009 -től). Eddig FORDom volt szélvédőfűtéssel. Utánaolvasva, írták, hogy a Carensben a szélvédőfűtés alkalmas jégolvasztásra is.
Kérdezném, hogy a szélvédőfűtéssel hírdetett Cee'd csak a lapátokat tudja jégmentesíteni, vagy van neki is kiegészítő fűtése a teljes szélvédő felé mint a Carensnek. Mennyi idő alatt tudja dérmentesíteni magát gyújtásráadástól számítva? (A nyerő gép egy Focus combi lenne gazdag felszereltséggel, de ha a KIA is tudja nyújtani ugyanazt... :) )
Pár napja vettünk egy KIA Ceed 1.4-s kombit (2008), amivel nagyon elégedettek vagyunk eddig.
Az első, viszonylag apró probléma (gondolom idővel lesz még) amit felfedeztem, hogy sehogyan sem tudom működésre bírni az ajtónyitásra kapcsoló belső világítást.
Akármelyik ajtót nyitom, nem kapcsol.
Ha a lámpán lévő másik gombbal az azonnali működést nyomom, akkor nincs gond, világít, ergo az izzó rendben.
Hol keressem a hibát? Ennek van külön esetleg biztosítéka, vagy az egész belső világításnak van egyben?
nincsen benne elektromos kiegészitőfűtés?!
az 1. generációsba nem tettek ilyet egyáltalán?
nekem egy 2. generációs Megánom van és ebben van elektromos fűtés ami +5 fok alatt működik.
2 perc múlva már langyosat fúj az 1kw-os elektromos kieg.fűtés miatt.
hamarabb van benne meleg mint a 99-es benzines Toyotában.
pont úgy kell elképzelni, mint egy elektromos hősugárzót (cekasz) csak itt szakaszosan működik a nagy fogyasztás miatt.
pár mp-ig megy csak, aztán egy relé kikapcsolja majd megint be..
melyik dizel ceedbe került bele ilyen kiegészitő fűtés, meg tudnátok mondani?
Valóban nem tudsz, ezért is zsokták hideg időben indulás előtt melegíteni a dieselt. Nekem 1.6 GDi benzinesem van és igen hamar, pár kilométer alatt már nyomja a meleget pedig azonnal indulok vele. A kisebb fogyasztás a nyomatékosabb motor miatt szokták a dieselt venni, pedig ezek az új benzinesek sem falánkak. Nekem eddig max.6.5 litert fogyasztott átlagban, de le lehet menni 6 alá is. Igaz gazdaságosan szeretek vezetni, ami alatt a kihúzatásoktól mentességet értem, igy ha a terep engedi azonnal felkapcsolok még 2000-es fordulat előtt. Ugyanakkor 50-el ötödikben, 60-al hatodikban már simán megy. 130-nál 3400-at forog. Szal nagyon jól eltalálták az áttételeket. http://nepitelet.hu/autok/kia/ceed_2012/csaladi_ekszer/
2008-as (5 ajtós) Ceed-hez keresek bontott bal első ajtót. Ha ráadásul Piston Grey színben sikerülne mindez, az meg már maga lenne a tökély. Van valakinek ötlete, tapasztalata, javaslata? Rövid guglizás eredményeképpen semmi érdemlegeset nem találtam.
azt gondolnam, hogy az egyes markakereskedesek pont ugyanazt az autot aruljak
nincs kulonbseg koztuk muszaki szempontbol semmifele
ezert aztan auto vasarlaskor arcatlanul versenyeztetni kell oket, en anno kertem ajanlatot pappastol erdm6tol kiaszabotol, aztan egymas ajanlatait vittem a masikhoz hogy igerjenek egymas ala stb., a vegen az erdm6 nyert
nem egy gusztusos eljaras, de penz beszel
szerviz ugyben egyszerubb a helyzet, fel kell tenni egy ceedklubos matricat es be kell menni a lurdyba
Sziasztok! Arról van tapasztalatotok, hogy a három BP-i márkakereskedés (Duna, Pappas, Wallis) közül melyik jobb vagy rosszabb a többinél, illetve melyiknek milyen a szervíze? Nagyon köszönöm
Szeretném kicserélni a gyári rádiót egy Android 4.2.2-es rendszerű érintő kijelzős masinára, viszont egyelőre nem nagyon találtam erről tapasztalatokat.
Valaki esetleg használ ilyet?
Ebay-en láttam, patentul KIA Ceed-hez van, beépíthető a gyári helyre.
Valamint wifi-s tolatókamerán is gondolkozok.
Akinek esetleg van talasztalata az iron pls, egyelőre nem tudom hogy belevágjak e. :)
A hangfájloknak biztos nincs bajuk, mert a telefon teljesen jól lejátssza őket. Valami BT biba lesz ez. Mintha mire a kocsi audió rendszere elkezdené lejátszani a streamet addigra a telefon már befejezte a maga kis 2mp-es mondókáját.
Új ceed alap rádióján keresztül (Bluetooth) próbálom rávenni az Igo Primo-t, hogy dumáljon, de csak szövegtöredékek jönnek át. A sima zene viszont teljesen jól hallatszik. Valaki tapasztalt már hasonlót?
Érdekelne, hogy a fűthető tükrök bekapcsolása miként működik, mert még a kézi könyvben sincs leírva. Állítólag fűthető a külső visszapillantó (a cuccok felsorolásában benne van), de kapcsolót nem találok. Talán automata? De még csak utalás sincs hozzá.
Nálam is jelentkezik a hiba. Jellemzően meleg indításkor. Nálam amikor ráadom a gyújtást, az indításgátló sárga visszajelző ledje nem mindig villan fel. Amikor nem villan fel, akkor hiába teker az indító motor, nem indul a kocsi, úgyhogy nem is szoktam kínozni.
Néhány ki/be kapcsolás után szokott működni és csak akkor indítózok, különben csak leégetném az indítómotort, vagy lemerülne az akksi..
Most vittem szervizbe, azt tanácsolták használjam a másik kulcsot a kocsihoz és figyeljem. Ha azzal is jelentkezik a hiba, kicserélik az immobilizert, ha azzal nem jelentkezik akkor a kulcs a rossz és azt cserélik.
Hogy össze-vissza jelez a radar az nem normális semennyit futott autónál. Vidd el egy olyan szervizbe ahol érdemben foglalkoznak a problémáddal. Egyébként melyik ez a műhely aki ilyen magasról tojik a kuncsaftra?
Most voltam 2 hete kötelező szervízen (1 éves szerviz) Olajcsere volt, szűrőkkel, 1 éves futásteljesítmény kemény 6eKm :-D. Szóltam, hogy a vezető ajtón kéne állítani, mert nagyot kattanva nyílik és nehezebben záródik, ezt sikerült is orvosolni.
Még egy problémám volt, nevezetesen a tolatóradar. Fals jelzést ad, persze akkor nem csinálta, előtte és utána igen, most pl. folyamatosan produkálja a hibát. A két középsővel lehet valami, mert hátrafelé jelez, nem oldalra. Kocsi mögött természetesen nincs semmi. Mondta a szervizes munkafelvevő, hogy tisztítsam meg, mert a por, meg a festékvastagság miatt bejelezhet... 1, A tolatóradar szenzora műanyag és fekete... szerintem nincs is festve... 2, Nehogy már heti 3x mossam a kocsit, mert a por bezavar... :-)
Mivel a szerviz kizárólag a computer adatokra hivatkozik, hogy az nem jelzett hibát, így ennyiben maradt a dolog. Ősszel talán lesz erre egy napom, most sok a munka, így nem érek rá egy Siófok-Veszprém túrára...
Valaki szervizes, esetleg más felhasználó akinek volt ilyen hibája??? Ötletek? Gondolom ez nem normális egy 5-6eKm-t futott autónál, ugye?
Remélem én is, hogy fordításkor egyszer a magyar fogyasztókat (használókat) is számbaveszik e téren a pár kilkométerre a határ túloldalán készült gyárban. Már megbarátkoztam az egyébként egyszerű kezelésével és a beszédet lenémítva is kitűnően használható. Az biztos, hogy maga a gép nagyon szuper!
A helyit még nem kérdeztem, de ahol vásároltam az autót ott elmondták, hogy csak az utcanevek vannak magyarul kiírva. Ezért gondolom, ha a kereskedő ill. a szervizük rátudná a kocsi szoftverére tölteni a magyar nyelvű menűt, akkor már eleve úgy adják el.
Kérdezni szeretném, hogy a szalonból frissen vásárolt autómban lévő navigáció magyarosítását hol tudják megoldani. Mivel a kiválasztott autóban a FIFA kedvezmény csomagnak köszönhetően ez is benne volt, jó lenne azt annak is használnia acsaládban, aki a választható nyelvek egyikét sem beszéli. Csak megjegyzésképpen: Az talán nem szégyen, ha az idősebb korosztályban sokan nem beszélnek más nyelvet a sajátján és holmi általánosban tanult oroszon kívül, ha arra nem volt egyébként sem szüksége. Azért egy magyarországon forgalmazott, magyar mérnök által tervezett, szomszéd országban gyártott és az összes környező ország nyelvére (KIVÉVE A MAGYART) beállítható navigációt hogy lehet így itthon forgalmazni, hogy nem lehet érteni a vezetés közbeni információkat?
Sziasztok! Esetleg tudna nekem valaki segíteni? Kia Ceed 1.6 CRDI (260 e Km) nehezen indul. hidegen sem könnyen, de üzem melegen kifejezetten nehezen... A tippeket előre is köszönöm! :-)
Szeretném megkérdezni, találkozott-e már valaki a Cee'd multifunkciós kormányának meghibásodásával. Eddig semmi baja nem volt, a férjem megnézte a biztosítékot, ami jó, mégsem használható a multikormány. Természetesen viszem szerelőhöz, de érdeklődnék van-e tapasztalat?
Köszi mindenkinek a választ! Néztem én Fordot focust is, sokkal több extrával ,de mivel legtöbbet városban használom, ezért annál "igénytelenebb" jószág kell. Benzinest is vettem volna, de abból gyakorlatilag nincs 1,6-os, mert az még úgy ahogy elmegy. Benzines 1.4 vvti corollám van, az beszipkázik akár 8-at is itt Miskolcon. Dizel vételár különbözet nem játszik most, ezért választottam,mert imádom a nyomatékot.
Segítségeteket szeretném kérni. Kia Ceed 2007-es, tankolás után, mind az üzemanyag szintjelző, mind a komputer a tankolás előtti állapotot mutatja, és nem mozdul. Volt valakinek hasonló, érdemes-e megpróbálni rátankolni, van-e valami csere nélküli megoldás?
Érdemes belevenni, hogy mennyi a casco, mennyi a szervizelés, stb. és persze, hogy tetszik e a többi egyike. :-)
Nekem országúton általában 4.7-et, pályán 5.8-at, Bp-en 6.3-at kér.
Zaj, passz. Ez részben sajnos gumifüggő is. Az első szériás gyári Misik E3A csodái katasztrófák, cserébe nem kopnak.
szerintem pont azért szeretne ceedet, mert a vw 1.6 dizele és a ford (ami ugye a pözsó citroen féle 1.6 hdi) motorjaiban
ott a részecskeszűrő és a 2T lendkerék.
a fogyasztásba nem tudok beleszólni, de ha pl fél literrel eszik többet egy kombi ceed a golf plusnál vagy kombi golftól és a kombi focustól , akkor jól járt, mert a fent említettek cseréje jóval több mint a fogyi különbözete.
én inkább a belső hangra (csendre) lennék kiváncsi, a vw és fordhoz képest milyen a ceed 1. ráncfelvarrt dizel kulturáltsága, mert meleg motorral a crdi ceed akár egy benzines...
de nem tudom télen mi a helyzet, illetve amig be nem melegszik. pl az én 1.5dci rönó motorom sokat utóizzít kis fordulaton és gázpedál állásnál, aminek csörgős hangja van.
Én lehetőség szerint EURO IV-est keresnék. Jobban megy, kevesebbet fogyaszt, nincs részecskeszűrő.
Tempomatot tudsz bele rakatni utólagosat, a gyári hátsó ablakemelő horror áras utólag. Alternatíva biztos van.
Ha sok infóra, tanácsra van szükséged, akkor itt találsz: http://forum.ceedclub.hu
Autóvásárlás előtt állok, és mindenképp Cee'd-et szeretnék, és dízelt. A kiszemelt példány, egy nem túl felszerelt autó, de az igazolt előélet, és a vonóhorog, télikerék kombó sokat feledtet. A kérdésem: tényleg annyival jobb a dizel motor, mint a többi gyártóé? Valóban láncos, ill nincs kettőstömegú lendkerék? Utólag lehet gyári extrákat beépíteni? Pl hátsó el. ablak, tempomat. Sajnos nincs túl sok eladó kocsi. Egyébként ez lenne a kiszemelt példány:http://www.hasznaltauto.hu/auto/kia/ceed/kia_ceed_sw_1.6_crdi_lx_euro5_1._tulaj-7998410
A jelenség oka,hogy az ékszíj megcsúszik és ez adja a hangot.A hiba okozója sok minden lehet:laza az ékszíj vagy valahonnan nedvesség kerül az ékszíjra vagy elkopott az ékszíj esetleg az ékszíjtárcsa is kopott már..
Nyomkod meg az ékszíjat a leghosszabban szabadon lévő résznél,elég keményen kell megnyomni,hogy benyomódjon kb .10kg-nyi nyomóerővel nyűlhat max 1cm-nyit.
Egy lámpával nézd meg az ékszíj bordáit nem repedezettek vagy nagyon kopottak-e,néha még kihullot darabok nyomai is felfedezhetők.
Hasonló módon szemrevételezd az ékszíjtárcsa bordázatát is.
Előfordul,hogy a vízpumpáról csöpög rá a fagyálló és azért visít.Figyelni kell a kiegyenlítő tartályban a szintet.
Sziasztok. Én már rég fórumoztam, de lenne egy kérdésem, hogy valakinél előfordult-e egy olyan jelenség, hogy az ékszíj felől sivító hang hallatszott. Most már kétszer is hallottam, járó motornál. Ha leállítom, és újból beindítom akkor megszűnik a hang. 1.6CRDI 110.000 km van benne. Volt már ékszíjcsere is. Előre is kösz a válaszokat, vagy a segítséget. rzsolt68
Sajnos nálam is előfordul, hogy nem indul az autó, bár érdekes módon olyankor jelentkezik inkább a hiba amikor egy rövidebb / hosszabb út után még majdnem teljesen meleg állapotában szeretném újból beindítani. 1.4-es 2008-as Ceed. (néhány próbálkozás után beindul)
Én szeptemberben vettem egy ugyanilyen ceed-et 5 évesen (4 év 10 hónap) 74.4000 km-el B.örsön a Gablininél. Régi tervem/álmom vált valóra. Az értékesítővel így utólag már nem vagyok megelégedve mert egy-két lényeges dolgot nem mondott el, pl azt, hogy (valószínű) megtörték a bal elejét az autónak.
Az autó maga parádés! A legésszerűbb vétel!!! Már letudtam vele kicsit több mint 12.000 km-t és borzasztóan elégedett vagyok vele! Kényelmes, tágas, komfortos, jól pakolható, stabil és megbízható. Sajna a futóműve kemény az ócska hazai utakhoz. A csatornafedlapokét megtorlás a driver sorsa, cserébe a 40-es kanyart 60-al úgy veszi be, hogy az ESP lámpának eszébe se jut felvillanni. Jól kezelhető. A fékek is jók! Csak az a kemény futómű! :( Cserébe az ülései nagyon komfortosak, jól tartanak, az ülőlap kellően hossz (190 magas vagyok), a lábtér hibátlan ahogy a fejtér is. Minden kézre esik, könnyen kezelhető, egyértelmű. A szélvédő fűtés csak az ablaktörlő alatt fűt. A digit klíma elég sok levegőt adagol, de ez engem nem zavar. A rekeszek jól pakolhatóak. A 2/3-1/3-os hátsó ülések, nagyon jól variálhatóak, vízszintbe helyezhető, sőt ha még több hely kell ki is vehető az ülőlap. Én így tettem bele átlósan egy 2méteres lapra szerel szekrény átlósan. A csomagtér alatti tálca is hasznos széria. A hi-fi 6hangszóróval és USB-bel parádés! Sajna van az a bass tartomány aminél rezeg körülötte a burkolat, de tisztán, szépen szól. Jók kormányba épített távirányítók is, kényelmesek. Alapvetően nyugis vezetésre hangolja az embert a motor de amikor oda kell kicsit pörkölni akkor a 115 ló nem tétlenkedik :) Városban gyorsan ki lehet vele ugrani a töketlenkedők mögül, előzésnél is jó hasznát lehet venni a ménesnek. :) Cserébe van pofájuk 5,5-6 literrel beérni. Napi 65-70 km-t megyek, 90-95% városi forgalomban és így volt télen 6,3-6,4 most, hogy jobb az idő lement 5,6-ra (téli gumival is). Dizelesen zajos, de nem tolakodó. Hiányolom a 6. sebességet, a ráncfelvarrott modellben állítólag már benne van a +1 gang. :) Az én autómat a Papashoz hordta az elődöm én a Duna - Autóhoz hordom (közelebb is van). Eddig elégedett vagyok velük. A 60.000 Ft.-os kötelező alapszervizzel nem, de mindenhol ennyi. Sajna erre rájönnek az időszakos extra alkatrészek (pl. üzemanyag szűrő 60.000 Km-enként 18.000 Ft.ért) Cserébe ahogy hallom, látom elég tartósak és megbízható ez a blokk. Garis cserém volt pár. Az tank rögzítő pántokat visszahívásban cserélik ennél a sorozatnál mert rozsdásodik. Nekem a bal ajtótömítő gumi szétfoszlott, cserélték. Féklámpa kapcsoló cser (ESP OFF felirat bekapcsol és csak leállítás után kapcsolható ki az ESP gombbal) a féklámpa amúgy hibátlanul működött, de a fedélzeti szerint hibás, és ami hatalmas mázli volt a bal első lámpám beázott, szerviz, fotó válasz: csere. Juhúúú. Autó kinn, új lámpa bent, Csabi boldog. Szervizvezető: rossz hír, a lápa javított volt ami csak kiszerelés után volt látható. Az egyik rögzítési pontnál hegesztve volt a műanyag. Sokkot kaptam (új lámpa 41.000 -Hella. Faja). Szerviz: Így utólag már nem lenne korrekt kifizettetni Önnel. Ügyfélkezelésből Duna Autó nálam 5*!
Az elődöm rakatott tolató kamera-radarr kombót a kocsiba. NAGYON JÓ! A kamera hátsó szélvédő mögött felül van. Sokkal jobban belátható így az autó mögötti tér mint az új modell gyári kamerájával. Ha koszos a kaszni akkor is kilát mert az ablaktörlő hatósugarában van, nagy a látószöge, színes és a távolságot is méri.
Hátrány: hátsó ablaktörlőből nincs utángyártott, a gyári meg 4000,-Ft. Ha lemezfelnit kell venni a téli szetthez jó használtat venni szinte lehetetlen az ritka méretezés miatt (új nem gyári db-ja 11.000 körül mozog). Ha téli gumit veszel akkor a Continental T850-et határozottan ajánlom. Brutál jó. Akkor vettem észre, hogy jeges az út mikor én megálltam mint a cövek, mellettem az SX4 meg csúszott 3m-t. Drága gumi, de minden fillért megér!!! (főleg mert az ember az életét bízza rá).
Összegezve. Nem éri meg Golfot vagy Octavia-t, Astra-t vagy más Európai autót venni mert abba még a kormány is feláras extra volt így egy ilyen felszereltségű azokból alsó hangon 1 millával kerül többe. (Az Olasz Francia autók csak földrajzilag európaiak). A Japánok is drágák. Ár - érték arányba NINCS jobb!
A szemüvegtartó alatt van két csavar amiket ha kihajtasz, ki tudod billenteni a komplett panelt. Lehúzod a sarut és már hozzá is férsz. Visszaszerelésnél ÓVATOSAN hajtsd be a csavarokat mert ha túlhúzod eltörik a műanyag rögzítés és lógni fog a panel. (nekem azért kellett leszedni mert aki előttem leszedte az túlhúzta :( ) Sok sikert!
Ebben a fórumban én még nagyon új vagyok, de szeretnék segítséget pontosabban véleményt kérni.
Gondolkozom egy KIA CEE'D 1.6 CRDi EX Limited gépkocsi vásárlásában de sok tapasztalatot nem sikerült még Kiáról összegyűjtani, mert ismerőseim között nincs akinek lenne. Olvasható sok site-on, hogy a fenntartása olcsó az alkatrész és a szerviz, mennyire helytálló ez a kijelentés? Mennyit esznek ezek a gépek városban és országúton? Vannak típikus kia ceed betegségek amire feltételen oda kell figyelni egy vásárlás esetében? Van ami széria hiba? Mi az ami pozitívum és mi az ami negatívum? Menni kilométer szám az aminél már az mondható hogy az auto régi leharcolt?
Nagyon megköszönném ha valaki összefoglalná ezeket és sokat segíteni a döntésben választásban.
Új vagyok a fórumon ezért elnézést, ha korábban már téma volt, de szeretném ha valaki segítene. Nemrég vásároltam egy 1.6-os dízel Kia Ceed SW-t. A kocsi másfél éves ( 32.000 km van benne) és csúnyán megkopott a vezető oldali ülése a háttámla oldalsó részén. Nem tudom mással is előfordult-e már, de nagyon csúnyának látom és nem tudom, hogy ez garanciában javítható vagy cserélhető-e. Ha van tapasztalat kérem írjátok meg. Előre is köszönöm.
Olyan kérdésem lenne, hogy adott egy 2007-es évjártaú ceed, de az aux és az usb totál halott. Mi lehet a gondja? Másokkal is előfordult már, hogy meghalt ez a része a rádiónak?
Kia Cee'd SW 1,6 CRDi EX járgányom van 2008-ból. Érdekelne egy olyan autórádió, amely egyben DVB-T, MP3, NAVI és telefonmemória stb. is. Ebay-en lehet kapni, nem túl olcsón, de csak a Cee'd II-be lehet betenni, mert más csatlakozása van. Tudjátok-e, hogy át lehet-e szerelni a csatlakozókat, vagy létezik valamilyen átkábelező adapter, ami által ebbe a korábbiba is be lehet szerelni és még működni is fog? Ha valaki tudna segíteni beszerzési lehetőséggel vagy dokumentációval, ötlettel, megköszönném.
Más kérdés: lehet-e kapni valahol ehhez az autóhoz javítási kézikönyvet magyar v. idegen nyelven?
Nagy kérdés, hogy mit értesz az alatt, hogy "befér"? Ha nem csukod le a hátulját hanem ki is lóghat a cucc akkor elképzelhető. Nekem kombim van, abben 180cm volt a leghosszabb csomag (asztal) amit úgy tudtam szállítani, hogy le volt csukva a hátsó ajtó. De már alig fértem oda a kormányhoz, se kényelmes, se biztronságos nem volt, de csak pár kilómétert kellett így megtennem.
"A fűtőmotornak (ventillátor?) egyébként mi volt a baja, Tönkrement?"
nemtom
eccercsak nem futott:-(
mikor mondtam a tunetet a szerviznel, meg se neztek, csak rendeltek egy uj futomotort, egy het mulva vittem be az autot fel ora alatt elkeszultek a cserevel, gariban, azota fut
Nekem a korábbi komplett fűtésbox csere és a hiba kapcsán arra hivatkoztak, illetve azzal indokolták a komplett box cseréjének szükségességét, hogy az egészet úgynvezett forrasztásos technikával gyártották és csak egyben cserélhető, illetve ha megbontják akkor már barkocsolás a történet. Persze manapság már közismert, hogy a szakszervizek "nem szerelnek, hanem alktrészt cserélnek", ami nem is lenne baj, ha ebben az esetben nem járna/jár a csere aránytalanul magas költségekkel.
Hamarosan kiderül, de addig is talán lesz valaki a fórumon, akinek volt hasonló problémája és eligazít.
A fűtőmotornak (ventillátor?) egyébként mi volt a baja, Tönkrement?
ha amúgy nem oda vinnéd, akkor javaslom a kia lurdy-t szervizügyben, rugalmas és márkaszervizhez képest igen occsó társaság, jó eséllyel találnak megoldást
A következő problémában kérném segítségeteket, illetve ha volt esetleg valakinek hasonló tapasztalata tanácsot.
A Ceedünk 2007-es, januári üzembe helyezéssel. Első tulajdonos vagyok, a kocsin kijött néhány típushiba, de ezeket mind még garancia alatt orvosolták. A mostani problémám miatt azonban aggódok, mert bár banális, a javítás költsége aránytalanul sok (lehet). A probléma lényege, hogy még 2010-ben, vagy 2011-ben (pontosan nem emlékszem, de még a teljes körű garancia ideje alatt) keletkezett egy olyan hiba, hogy a szellőző a középső állásban ( a középső rostákon) szinte egyáltalán nem fújt levegőt. Ennek télen az utastér gyorsabb felfűtés, nyáron értelemszerűen a gyorsabb lehűtésénél van jelentősége. Semmi gond garancia él, szakszervizbe el. A hibafeltárás során amikor a komplett középső konzolt (értsd.: fűtésboxot) szétszerelték kiderült, hogy egy kb. 20 Ft-os nagyságú műanyag korongról, amely a levegő irányát terelő lamellákat forgatja, valószínűleg anyagfáradás miatt valamilyen mechanikai alkatrész letört és ezért nem tudta a megfelelő lamellát a középső állásba forgatni, ezért nem fújt középen egyáltalán levegőt. A hibafeltárás után, amikor megkérdeztem mi a teendő azt válaszolták, hogy mivel a teljes körű garancia él, a komplett fűtésboxot (hűtő és fűtőradiátor, vezérlés) kicserélték, mert állítólag ez egyben vagyon, no meg ügye közölték, hogy szakszerviz vagyunk, nem barkácsolunk. Azt hogy valóban csak egyben cserélhető nem tudom, de nem vontam kétségbe a szavukat, meg a garancia miatt ugye nem is volt jelentősége, hiszen nem járt anyagi kiadással a javítás. Mindenesetre azért akkor kíváncsiságból megkérdeztem, hogy mennyi lenne a komplett fűtésbox csere ára, ha zsebbe nyúlós lenne és közölték, hogy több, mint 300 ezer Ft. Szóval a gond az, hogy most majd 4 évvel később újra ugyan az a hibajelenség keletkezett: Középső állásban egyáltalán nem fúj levegőt a szellőző, de egyelőre a korábbi tapasztalatok alapján még egy hibafeltárásra sem merem elvinni, amit persze nem tudok (lehet) megúszni és januárban sort kell kerítenem rá. Mi a véleményetek? Volt valakinek hasonló tapasztalata?
csavarhúzóval szoktak a vezetéknek lyukat csinálni és ott bevinni, onnan többnyire a padlón a szőnyeg alatt vagy a küszöb diszlécben viszik a csomagtartóba, ahol a lehajtható hátsó üléssor mellé tesznek egy foglalatot, hogy ha le kell hajtani az ülést, a csati ne az ülés háttámláján legyen mert zavaró. És azért kell oldható kötés (pl. 6.3mm jackdugó) hogy könnyen szét és összeszerelhető legyen.
Árnyékolt vastag vezetéket használj, simán vinnék 12 vagy 16-osat, hogy ne ejtsen feszültséget a távolság!
Abban tudnátok segíteni, hogy egy 2007-es Ceed-nél milyen fajta az antenna csatlakozó? Szebványos vagy valami speciális? Gyári fejegységet cserélném, és eddig úgy néztem, hogy kell egy beépítőkeret, egy kormánytávirányító interface. Csak azt nem tudom, hogy az antenna passzol-e vagy arra kell venni esetleg átalakítót.
Illetve, aki csinált már esetleg hasonlót. Kis aktív mélyhez kellene vinnem +12v-ot az akkutól. Merre érdemes menni a vezetékkel? Tűzfalon van valami gumidugó amin átférne a vezeték?
Érdeklődnék hogy az olajnyomás visszajelző lámpa még mindig világít-e indítás után az autódban. Nekem is ez a problémám. Szerintema szűrőházból visszacsorog az olaj, és ez nem tesz jót a motor élettartamának,mert 1-2 másodpercig olajozás nélkül működik a motor. Ha neked megoldódott kérlek válaszolj. Előre is köszönöm
A formula1-es autók is csak 19000-ig forognak. Annó a korlátozás nélküli formula1-esekből is alig lehetett olyat találni ami át tudta lépni a 20000-es fordulatot.
Van egy 48000 km-t futott KIA cedd gépkocsim, 2008 decemberi, kb 6 hónapja észleltem, hogy 21000 -as fordulatszámon, sebességfokozattól függetlenül, a kormány mögül a bal oldalról egy bizonyos "szelephang" szerű hang jön fel, nem hangos, de ahhoz eléggé, hogy zavarjon. A szervízben már kétszer jártam ezzel a jelenséggel, de nem tudják, mitől van ez a kelepelő hang. Ha valaki észlelt hasonlót, legyen szíves írjon, hátha ezzel segítem a szakemberek munkáját, a hiba forrásának megtalálásában. Még ha volna valakinek ez a hiba, mit csináltak vele?
Túl vagyok vele a 100.000-ik kilométeren nagyon jól megvagyunk a kutyacsonton kivül más baja nem volt!
Napokban hallotam egyes turbódizel motorok turbócsövében van egy kis szürő amit szervizek soha nem cserélnek, pedig nem ártana mert ezzel nagyon meglehetne növelni a turbó élettartalmát.
Kérdésem CRDI-ben van ilyen szürő? Ha igen van valamilyen tapasztalat ezzel kapcsolatban hány kilométer után érdemes cserélni?
Autóvásárlás előtt állok, és a 2012-es KIA Cee'd 1.4CVVT LX-et néztem ki. Ár / érték arányban teljesen megfelel, igazából a fogyasztásra lennék kíváncsi. Most egy Astra G-m van, városban 7l, vegyes 6.5l, országúton 6l alatt fogyaszt. Ehhez képest ez a típusú KIA hogy fogyaszt, van valakinek esetleg mért adata?
Bár nem vagyok KIA tulaj már, de ha megengeditek, egy hirdetés erejéig zavarnék csak. A kocsi eladása után megmaradt egy gyári lemez felni, ami pótkeréknek volt fenntartva, gumi nélkül 3e Ft-ért vihető, a felni nem volt még autón tudomásom szerint. Ha valaki ilyet keres szerintem nagyon megéri az árát, képet tudok küldeni emialben akinek kell.
egy használt (2012-es, de még az előző sorozatból való) Kia Ceed SW 1.6 CRDI vásárlásán gondolkodom. Próbáltam neten utánanézni, de nem nagyon találtam hitelt érdemlő adatokat, de hátha Ti tudtok segíteni. Milyen fogyasztással kell számolni ennél a modellnél? Elsősorban város (Bp és környéke), ill. vegyes (város + autópálya) érdekelne. Esetleg van olyan ismert típushiba, amire figyelnem kell? Köszönöm előre is!
Kormánybőrözéssel foglalkozó céget keresnék, tudnátok ajánlani hozzáértő céget?
Miskolc mellett lakunk, nekünk a Kecskeméti túra több, mint 3 órába telne, kb fele, ha egy pesti céghez mennénk.
Sajnos Miskolcon nem találtam, de ha van szóljatok! Nyíregyen olyat találtam, aki bútorkárpitos, a ő kormány le-fel szerelést nem vállal.
Ezért szívesen veszem az ajánlatokat, ha esetleg közelebb is lenne, aki kormánybőrözést vállal. ( Eger, Nyíregyháza, Debrecen, Pest )
Szerintetek érdemes használt bőrkormány vásárolni, vagy inkább bőröztessem be a mostanit? A közepét is lehet kérni hogy bőrözzék be?
Ha használt kormányt vásárolok, hogyan lehet letesztelni hogy működik-e, stb. ilyen aggályaim vannak.
Tetszik a privilege felszereltség bézs kormánya, lenne is, de honnan tudom a benne lévő légzsák működik e, vagy van e benne?
Bele lehet-e tenni az én kormányom lelkét egy másikba? ( Láttam a vaterán egy képet egy kormányközép hátsó oldaláról, nem tudom hogy ki lehet-e szedni. )
Végre meg van a Cee'd :D))) Kia Lurdy-ról jó a véleményem - eddig, remélem így is marad :)
Azért nem kitűnő,mert a kézifék magasan fog és nem nézték meg :(
A téli gumit rátettem a lemezfelnire, így most tavaszig a project:
lemez vagy könnyűfém felnit venni---- én az r15ös acélnál maradnék, de még nem találtam meg a legjobb vételt... :( Gumiszőnyeget (lábtálca), csomagtértálcát és egy nyári szőnyeg garnitúrára is szüksélgem lesz, valamint ajtóvédő díszlécet is vásárolnék,mert sajnos nics rajta egy centi sem.....
Tippet kérnék, hogy a belső visszapillantó tükör zörgését mivel szüntessem meg. Ha a tükröt megfogom,nem zörög, szvsz a tükör mérete kisebb,mint kellene lennie. Nem a tükör felfogatásánál van gond,azt már kiszűrtem ( láttam a pdf-et,amit a ceedclub-on találtam.
Tuti kulcstartóra is vevő lennék- tippekre és közvetlen ajánlatra is....
Még szoknom kell a gépsárkányt, mert a 16 éves Peugeot 106 után teljesen más minden érzékszervre....
könyökömre, mikor letámasztanám vezetés közben az ablakhoz.... a jobb lábam elfárad a vezetés közben,mert nem abban a helyzetben van,mint az előző 10 évben.... tolatásnál még nem érzem a határokat....hiszen nagyobb,szélesebb,hosszabb....
Kicsit belemerültem. Kimértem a jeladó értékét különböző hőmérségleten (szereztem autodatából értékeket hőfokhoz) És gyönyörűen változik. Magyarul jeladó kizárva. Computert rátettem és mikor a kijelzőn 90 C mutatott az elektornika 50 C os jelet olvasott. (ami reális is lehet 2 km után) Úgyhogy gyanítom, hogy műszeregység hiba lesz.
Viszont abban nem vagyok bisztos, hogy egy jeladó van a motoron?
Mert lehet, hogy az elektronikának és a műszernek is külön jeladója van...
Sajnos ezt nem tudom és ezért is írok ide a fórumba, hogy valaki nem tudna e ebbben segíteni?
Nekm ilyet még soha nem csinált (5 éve van meg), szerintem irány a szerviz, mert ha a vezérlő elektronika is azt hiszi majd 0 fokban hogy a motor 80 fokos, akkor nem fog beindulni reggel!
Én egy sima 1,4-es 2012-es modellt vettem augusztusban, amellyel egyébként - figyelembe véve annak műszaki paramétereit, ill. egy-két apróságot leszámítva - teljes mértékben meg vagyok elégedve. Akkor még nem volt elérhető az Eco-dynamics csomag, amelyet most +100 ezer forintért árulnak. (Megjegyzés: Ez az összeg minden valószínűség szerint le is alkudható a kereskedőnél.)
A régebbi Ceed-ek tesztjeinél a gyári -15%-os fogyasztás-csökkentés ígérettel szemben 0,5-0,8 l minuszt tudtak elérni 100 km-en. Ebből már nagyjából kalkulálható, hogy mennyire éri meg. Ez természetesen csak gazdaságossági szempontú megközelítés volt.
Abban kérném segítségeteket, hogy ennél a típusnál normális dolog az, hogy a vízhőfok mutató állandóan 80 ill. 90 fokon van. És hideg motornál is 80 C mutat. Illettve az üzemanyag szintjelző kb 20 perc menetidő múlva mutat valós értéket.(Nem tudom, hogy ez normális e?)
Kiváncsiságból lehúztam a vízpumpáról a hőfokjeladónak a csatiját és meglepődve tapasztaltam,hogy mind a hőfok ill a tank mutató nullán áll..
Voltam vele itt szervízben (Németország) azt mondták a blokkolásgátló okozhatja. Garanciás emberrel kell majd megbeszélni, megrendelni és majd telefonálnak mikor cserélik. Lehet hogy csak kitalálták, nem vagyok meggyőződve arról hogy tényleg ez okozza.
Nekem is 1.4-es 2008-as cee'd-em van. Találkoztam én is a problémával és a márkaszervízhez fordultam.
Akkor úgy tűnt meg is csinálták, de közel alig több mint egy hónap elteltével a probléma ismét jelentkezett. Sajnos kielégítő választ a probléma forrására még mindig nem kaptam. Ha estetleg bármilyen infót tudsz ez ügyben, vagy bárki más, és is örülnék ha megosztanád velem. Köszi.
Kérdésem lenne:-valaki cserélt már első lökhárítót? 2011 végén elütöttünk egy kutyát, a lefényezett, után gyártott lökhárítót nem szervizben szeretném felrakni. Ha valaki ki tudna segíteni szerelési leírással erről a munkáról, igen megköszönném. Van esetleg valahol letölthető szervizkönyv? A kocsi a C'EED első változata, modell frissítés előtti változat.
Nagyon nincs itt mozgás, én is csak azért nézek be ide, mert az index fórum kedvencei között van. A http://ceedclub.hu/ oldalon biztos tudnak választ adni a kérdésre.
Figyeld meg eszi e az olajat, ha igen, akkor valóban rossz lehet a turbo, de érdemesebb egy turbo felújítással foglalkozó szakemberrel megnézetni.Esetleg mérni kell egy turbonyomást ment közben dignosztikai műszerrel az is sok mindnet elárulhat...
Engedjétek meg,hogy én is csatlakozzam,néhány hete egy 3,5 éves KIA Cee'd EX CRDI boldog tulajdonosa vagyok. Az autó felszereltségével,kényelmével,dinamizmusával nagyon megvagyok elégedve de van egy kis probléma, azért informálódom mert lehet,hogy ennél a típusnál ez a normális.
Azt tapasztalom,hogy elindulást követően és kigyorsításkor kb. 80-100 km/h-s tempóig nagyon fütyül a turbo. A használtautó kereskedőnek visszavittem ő készséges volt, elvitte saját költségén turbó felújításra, állítása szerint különösebb problémát nem találtak. Azt mondta ez ilyen. Korábban Toyota Corolla 1.4 D4D-m volt -annál (5 évig volt meg) semmilyen sipoló hang nem jelentkezett.
Korábban voltam vele a Gödöllői KIA márkaszervízben - ott azt mondták teljes turbofelújítás kell 180-200 eFt-ért megcsinálják.
Most kinek higgyek ?
A gari ugrott, mert a korábbi tulaj nem szervízeltette márkaszervízben (Lehet,hogy ez a gond a cserélt szűrők állapotából ítélve.)
Ugyan a kereskedővel úgy írtuk meg a szerződést,hogy 1 év szavatosságot vállal,de nincs kedvem pereskedni csak ha muszáj.
Kia ceed 1,6 crdi 115 röl van szo. Az utobbi evben kb 5 ször kigyulladt a motorkontroll lämpa, mentem is mindig a szervizbe, de mire odaerek kialszik. Mindig ugyan azt tudtäk kiolvasni a memoriäbol hogy "töltönyomäs tul alacsony". Ez kb 5 ször, es nem jöttek rä mi lehet az oka, mert csak reggeli inditäskor veszem eszre, hogy az elsö kb 500 meteren nem fütyül a turbo. Utäna minden normälis. Vagy ha mindjärt hidegen nagyobb gäzt adok, akkor szep lassan elkezd fütyülni, es persze huzni az auto. Ezt megcsinälja 2-3 reggel, majd utäna ki is gyulladt a särga lämpäcska. Azt az erzest kelti mintha valami leragadna. Ja es ältaläban akkor jön elö, ha egy pär napot äll az auto.
Nem tudja valaki mi lehet? Szervizben azt mondtäk gyanubol nem cserelhetnek turbot!
Egy 2008-as Kia Ceed 1.6 (Crdi)- em van 120 ezer km-et futott, 80%-ban autópályán.80 ezer körül a váltó, vagy a kuplung felől kotyogó hang jelentkezett. Mind e mellett egyre hangosabb a motor. Ha kinyomom a kuplung pedált elhallgat,felengedett állapotban kotyorog.Cseréltek azóta kuplung tárcsát,de a jelenség mit sem változott.Gondolom igy a kuplung kilőve. Marad a váltó.Valaki tud-e a Kia-nál jellegzetes váltó hibáról?Vagy olyan meghibásodásról ami ilyen hanggal járhat.Köszi.
Tuti, hogy nem a PSA-Ford-Mazda féle TDCI motorok vannak a KIA-HYUNDAI autókban. Attól, hogy a teljesítményük részben megegyezik, attól még nem ugyanazok a motorok. A gyengébbik mindkét autóban 90 lóerős, de az erősebbik a PSA-Fordnál 109 lóerő, a KIA-nál pedig 115 lóerő. A PSA-Ford motor 1560 köbcentis, KIA-HYUNDAI pedig 1582 köbcentis.
Nekem ilyen dízel motoros Ford Focusom van (109 lóerős), nagyon meg vagyok elégedve vele. Városban (Budapesten) 6,2 litert fogyaszt. A másik véglet az országút, egy görög utat 5,0 literes fogyasztással tudtunk abszolválni. Az alacsony fogyasztás ellenére megy mint a távirat, jól gyorsul. Ami nem tetszik, az a hangja és a szaga :-((
Viszont egy dízel autó csak akkor éri meg, ha sokat mégy vele. Nézd meg a KIA karbantartási árait, azt látod, hogy egy szerviz lényegesen többe kerül a dízelnél, mint a benzinesnél. Tehát ha évente kell szervizre vinned (mert nem mégy egy év alatt 20 ezer km-t), akkor többe kerül a szervizelése.
Nekem most úgy alakult az életem, hogy nemhogy 20 ezer, de 8-10 ezer km-t se megyek egy évben, ezért most tervezem lecserélni a dízelt egy 1,6-os benzinesre.
Szóval továbbra is kérdem, hogy minden új 1,6-os benzines Ceed-ben 6 fokozatú váltó van?
Mivel itt gyártják Szlovákiában, volt egy olyan érzésem, hogy a diesel motor is európai, nem koreából hozzák.
Ma összenézztem a Ford-PSA (TDCI-HDI) motorokkal. Ugyan úgy létezik 90 és 116 Le kivitelben, sőt a Co2 kibocsáltásuk, nyomatékuk is teljesen megegyezik. Szerintem ezek a HDI motorok vannak a KIÁkban és a Hundai-okban.
- az sw csomagterajtajat erobol be kell baszni, van a 12345. dolgozo zsolnan a gyarban akinek az a dolga hogy a kigurulo autokon a szigetelo gumihurkat kilyuggassa de ez a dolgozo nem kelloen motivalt
- az ablaktorlo autopalyatemponal szarul torol. ha kicsereled utangyartottra vagy gyarira az is
- a legelso daraboknal volt valami szeriahiba a radioval ami egy szoftverfrissitessel megszunt, az enyem (2008. majusi gyartas) mar jol jott
- tobbeknek volt gondjuk valami stab palca nevu dologgal ami asszem a motorterben talalhato (?), amit gariban szoktak cserelni, nekem (76e km) meg nem volt dolgom ezzel
- az otos valto vege picit rovid, autopalyatemponal a dizel 3ezret porog
nem tipushiba, de nalam egy eve beszart a futomotor, gariban csereltek.
ha hasznaltat veszel, elso korben vidd be a kia lurdy-ba atnezni meg csereljenek ki rajta minden olajat, akarmit is mond az elado az auto eloeleterol.
ha valasztani kell, valaszd amelyik meg garis (szervizkonyv!), a 150ezer kilometeres gari komoly erteket kepvisel.
a kiahoz a dizel (leszamitva a mazda eredetu tehergepjarmuveket) a hyundai fuzioval jott be, a hyundai meg valamikor a '90-es evekben az elso dizeleket a vm motori-tol vette, abbol szivaroghatott at valamennyi technologia.
erre jutottam en is, az alapjan hogy a joember a mesterhez vitte az autot es nem markaszervizbe (ahol szobajohetett volna a garancia) valoszinu hogy korabban is sporolt a markaszervizen, ha meg ekkora dzsuva volt az uzemanyagban akkor valoszinu hogy azzal is takarekoskodott.
A felhasználási szokásoktól is függ, hogy megfelel-e. Városban (sűrű forgalomban) szerintem jó, hogy nem kell állandóan kuplungolni, és váltani. Vízszintes úton kicsivel 40 fölött fölvált 4.-be, 130-nál 3600-at forog a motor, úgyhogy autópályán, legális sebességnél sem forogja szét magát, nem lesz fárasztóan nagy a zaj.
(Sportolásra korlátozottan alkalmas, ha az asszonynak arra kell, mást kell keresni.)
Scenic, köszönöm szépen az infót. Ezek szerint pont olyan jó konstrukció, mint a Rio! Igazából mindkét típust néztem (és benzinest is, természetesen), de a vezetési stílusom miatt inkább a dízel lenne a jobb (persze, nem 200e+ km-rel). Ami nagyon behatárolja a lehetőségeket, az a pénzmag. Csak kp-re, 2Mft-ig.
Vatomi (ceedclub-on) megválaszolta a kérdést, mindkettőtöket "érinti"
Nincs benne kettős tömegű lendkerék, láncos a vezérlés, a frissítés előttiekben nincs részecskeszűrő, ezért a legtutibb dízelmotor amit csak vehetsz. :)
Szeretném megérdeklődni, hogy a Cee'd dízel változatában van-e kettős tömegű lendkerék ill. részecskeszűrő? Használt példányban gondolkodom és szimpatikus a dízel. Ha ez a két összetevő nincs, talán könnyebben fenntartható és kevesebb "meglepetésre" lehet számítani a későbbiekben.
Nekem Benzines van, (1.4) és 2-3 km után fujja a langyit az utastérbe. Persze ez függ a külső hőmérséklettől is, mert ha kint -10C körül van akkor ennek is kell 4-5km. De a leggyakoribb höfoktartományra (-5C és felette) igaz az állításom.
Szívesen látunk a ceedclub.hu fórumunkon is, több szem többet lát ;)
Ez elszomorító, tehát ezekben a téli napokban -5 ... -10fok körüli időjárás esetén azt jelenti, hogy amire a szüleimhez (6km) érnénk autóval, gyakorlatilag hidegben kell utazni.
Ezek után, lehet hagyom is a dizel változatot (esetleg egy elektromos vízmelegítő segítene rajta), sajnos az ülésfűtés nem fogja felmelegíteni a levegőt.
Amúgy pont ez volt a gondom az előző dizel sceniccel is, reméltem egy modern dízel autónál már figyelnek erre. :(
A céges mazda terepesben van motormelegítő gomb, azt és a fűtést használva pár perc múlva jön a meleg.
Nembaj, vannak benzines ceed-ek szép számban :)
Apropó, az AUTOMATA VÁLTÓ milyen ezekben a kocsikban? Megbízható? Mert a feleségemnek (ha nyáron megszerzi a jogsit) nagy könnyebbség lenne, no meg én sem bánnám, ha nem kéne mindig kuplungolni :D
Jó régen nem jártam erre :) (lásd: a topik legelején jó sokat írkáltam ide...)
Egy év múlva fontolóra venném egy Ceed megvásárlását, a kombi változat érdekelne, tudjátok szeptember elején született meg a kislányom és a megnövekedett holmik miatt az 5 ajtós változatot elvetettem.
Addig ha időm engedi benézek a topikra. Addig is , van-e valami féle hibalistátok, hogy mire kell odafigyelni használt Ceed váslárlása esetén?
Vannak-e már ismert tipushibák? A szalonban a kereskedő szerint, aki használt dizelt, most pedig benzinest a benzines és dizelek közt nagyjából 1 liter fogyasztás az eltérés. Ez igaz?
A dizeltől tartok, ha elromlik drága, de gondolom az első 7 évben mindenre garanciát áll a cég. A dizellel az volt eddig a bajom, hogy télen majd befagyott a fenekem :D
A rönókban úgy tudom van kiegészítő elektromos fűtés a dizelekben. A ceed-ben van valami hasonló, hogy 3 km megtétele után langyos/meleglevegőt fújjon az utastérbe?
A mostani benzines Avensisünkben és az apósék Riójában azt szeretem, hogy hamar tolja a meleget, 3km alatt már meleget fúj, és ez nekünk a kisbaba miatt fontos! (nincs garázs)
Az értékvesztése milyen a Ceed-nek? Mert a kifutó és az azelőtti Rió nagyon veszti/veszítette az árát holott tudomásom szerint nagyon jó autók.
Kis sefítséget kérnék. Ma éjszaka nem álltam be a garázsba.. Reggel arra ébredtem, hogy nem indul az autó. Az indító motor kerreget, de nem indult. Gondolom akkumulátor probléma, mert már 4 éves az autó. Nem akarom túlragozni, de a lényeg, hogy ki volt fogyva a benzin. Bár a számítógép szerint még 100km -re elegendő mennyiség volt az üzemanyagtartályban. Ez, hogy lehet? Még csak piros tartományban sem volt..
Végül kiderült, hogy tényleg ez volt a baj, mert 51-52l -t tankoltam bele - és ha jól tudom 53l -s a tank.. Szóval tévedhet ekkorát?
Másik kérdés: Közben nekem azt mondták, hogy a 4 éves akksi már nem jó, ki kell cserélni. Van valami korrekt módja, annak, hogy az állapotát, hátralévő idejét meghatározzák?
Attól függ hogy használták, ha pl hidegen mindig meghajtják, vagy egy autópályás menet után nem hűtik vissza a turbót akkor nem jó vétel, de azt nem tudod hogy használta az előző gazdája...és ahogy a kia garanciális ügyintézést ismerem,nem fog pont arra az alkatrészre élni a garancia... pl.: turbo
Az első tompított cseréje max 5 perc (xenon ki-beépítéssel együtt),igaz kézméret és gyakorlat kérdése, az akkut arrébb kell mozdítani kicsit szerimtem az a trükkje:)
"érdemes-e 2-3 éves használtat szerezni és, hogy milyen tapasztalatok vannak a kocsival kapcsolatban?"
az enyem 3 eves, 65e km, a legkomolyabb muszaki kihivas eddig az egocsere volt, az viszont tenyleg kihivas, konkretan ma is egocserere viszem egy mesterhez mert hazilag remenytelen...
szeretnék venni egy 1,6-os dizel kombi Ceedet! érdeklődnék, hogy érdemes-e 2-3 éves használtat szerezni és, hogy milyen tapasztalatok vannak a kocsival kapcsolatban?
Köszönöm a választ, bár közben magam is erre az eredményre jutottam a szervízkönyv és a garancia füzet tanulmányozása után.
Az azért számomra elgondolkoztató, hogy a márkakereskedés rekámszövege szerint a fenntartás, napi használat során nem érhetik váratlan költségek a tulajdonost!Hát ez akkor mi?Tiszta szívvel én csak legalább két autóval rendelkezőknek tudom ezután ajánlani KIA gépkocsijait.Nekem nincs jogosítványom, a feleségem vezeti a kocsit- szereti is nagyon-, tehát csak mint használati tárgyra tudok rá tekinteni, nem mint "családtagra, élményforrásra", és bizonyos dolgok nem túl jó fényt vetnek a zsolnai gyárra.
Az előző kocsink is dél-koreai-DAEWOO Kalos- volt,de annak a festése rendben volt mindenhol és mintha összerakva is jobban lett volna, ennek az utasoldalon 12000 kilométer után hallhatóan nyöszörög a műszerfala is.
A szervízekről:-gödöllői szervíz véleménye a hidegben nem nyíló csomagtér ajtóról"Nagy az ajtó!", a C'eed klub fóruma szerint típushiba, a másik márkaszervíz garanciában, vita nélkül cserélte!
A két szervíz hozzá állása is másnak tűnik, a kocsiba a gödöllői szerelő festékporos kézzel, ruhában ült be, össze is kenve az üléseket, meg amihez hozzányúlt.
A használati értéket, kényelmet, fogyasztást tekintve egyébként a C'EED egy más világ!
A vevők megtartására azonban szerintem jobban oda kellene figyelni a szervíz tevékenységekkel kapcsolatban is!Az európai márkák-pl. RENAULT visszahívás esetén adnak csereautót ,ingyen!- ezt ilyen szalonban dolgozó értékesítő ismerősöm és ilyen gépkocsival járó barátom is a KIA ellen szóló érvként hozta fel, hozzá fűzve még" Így spórolnak a hét év garanciára!.No comment.
5X114.3 17"X7.0 Fekete+ezüst polír peremmel HRS 255 BLACK&SILVER Nincs javítás sem sérülés sem külső sem belső peremen KÖZÉP AGYFURAT 70 NAGYON SZÉP ÁLLAPOTBAN, 1-2 KISEBB KARC! gumik pirelli 205/45 r17 2 DB 3MM 2 DB 2-3 MM KB
Nem köteles csereautót biztosítani egyik szerviz sem! Csak Assistance szolgáltatás keretében jár térítés mentesen csereautó abban az esetben, ha az autó azonnal nem javítható és a javítás több időt vesz igénybe.
Garanciális javítás miatt több napra szervízben kell hagynunk a C'eed SW gépkocsinkat.A szervíz a csereautót térítés ellenében-13000 forint/nap- ajánlotta fel.
Ez a megszokott eljárás ilyenkor?
A kocsink csomagtérajtaja belülről felületi rozsdás, nyilvánvalóan fényezési hiba, nem sérülés.(A munkafelvevő szerint ő még ilyet nem látott.)
Amennyiben van már valakinek ilyesmiről tapasztalata kérem, írja meg válaszában.
A szervíz nevét egyenlőre nem írnám ki, nem tudom ők simliznek-e.
Esetleg van emléke valakinek arról, hogy a 15ezres szervíz kb mennyibe kerül, illetve a 11. kerületben lévő KIA szervízben mennyire akarják átbaszni az embert?
2007.10.31. új autóként Magyarországon forgalomba helyezve, első tulajdonosai vagyunk, rendszeresen KIA Szabónál szervizeltem. Sötétzöld metál, 50.717 futott km, érvényes forgalmi, törzskönyv. Szerelt téligumi garnitúrával (Firestone Winterhawk).
én amennyire tudom, a bankok nem rajonganak az autó külföldre viteléhez. Ez persze azért vicces, mert mi az hogy nem vihetem oda a kocsit - amig fizetem a hitelt - ahova akarom? Az igazi bökkenő az lehet, ha ki akarod vonni a forgalomból a kocsit magyarországon - na ennek tuti van akadálya, a törzskönyved ugyanis a banknál van, anélkül pedig nem vonhatod ki a forgalomból. Tehát szerintem legjobb esetben is annyit tudsz elérni, hogy mindkét helyen forgalomban van a kocsi :) 2 adó, 2 biztosítás... még egy példa arra, hogy a törvények iszonyú lemaradással követik az életet.
Angliában szeretném regisztráltatni a kocsit, és olyan kilométeróra kell, ami vagy mile/h, vagy mile/h + km/h vagy egy felragasztható skála, ami éjjel nappal egyformán látható.
Gyártó szerint nekik nincs km+mile változat (ami szerintem elég béna dolog, de mindegy). Matricáról nem tudok. Nincs valakinek valami ötlete? Azt szeretném elérni, hogy ne kelljen mégegyszer kifizetni a visszacserét, ha esetleg kell egyszer.
a futomotor adta meg magat, a Lurdyek gariban csereltek; egyaltalan meg se probaltak kidumalni hogy inkabb ne gariban vagy hogy a futes nem hajtaslanc vagy effele, egyszeruen csak elnezest kertek amiert nincs raktaron es ket napot varnom kell amig megjon az alkatresz.
ugy tunik hogy a zautoban (3 eves crdi) megadta magat a futes, tegnap meg volt, ma meg mar nem volt; ahogy csavarom feljebb csak egyre erosebben fujja a hideget:-(
Egy Ceed SW 1.6 CRDI boldog tulajdonosa vagyok. A hátsó szélvédő nagyon hamar piszkolódik, nagyon nehéz tisztán tartani. Mit tudnátok tanácsolni erre a problémára?
na, tegnap voltam 80.000-es szervizen, és az elsô fékbetéteket már ki kellett sajna cserélni. A hátsókra azt mondták, hogy még kb 10.000-t fognak bírni.
sziasztok uj vagyok itt a forumon a párommal kint élünk külfőldőn és van egy 1.6 crdi autonk hitelre vettük még 2007 ben most ki szerettük volna fizetni de hát nem éri most meg ,az a csapda hogy már nekünk kint kellene rárakatni svájci rendszámot elvileg egyszerü folyamat egy müszakivizsga meg egy co2 teszt csak a bankkal folytatott beszélgetés alapján nem nagyon akarják ezt engedni de az ügyintéző nem volt kompatens a témában telefonon ezért hétfőn megyek személyessen tárgyalni szerintetek van rá valami esély???a párom már irt a ceedclub oldalára is minden őtletet tapasztalat megosztást kőszőnünk vagy a foldipal78@citromail.hu cimre irhattok
Érdeklődnék, hogy kinek mikor volt a fékbetét cseréje, illetve tudja-e valaki, hogy a Ceednél fékbetét ügyben ki a hivatalos beszállító?
Milyen fékbetétet javasoltok?
Nekünk 2007. júniusi a gép, tehát most volt 4 éves. Jelenleg 78.000 km van benne és legnagyobb megdöbbenésemre még mindig bírják a gyári betétek, annak ellenére, hogy főleg budapesti és elővárosi közlekedésben azért jócskán van igénybevétel.
Csodák azonban nincsenek, ezért most már bármikor várható az akusztikus kopásjelző megszólalása.
Nem akarlak elkeseríteni, de átb@szott a szerviz. :S Ha 2 és fél éves a kocsid, akkor az még jócskán garos.... sőt a Te esetedben valószínűleg 7évig garanciális, ugyanis a szervizfüzetedben még nem szerepelhet a kikötés. :(
A ceedclub.hu fórum GYIK szekciójában még sok érdekeset olvashatsz, így csak arra tudok bíztatni mindenkit, hogy regisztráljon.
Egy 2008. 09.havi 1.6 Diesel Cee'd SW-t hajtok már 2.5 éve. Az autónak idáig nem volt baja,kivétel a hátsó csomagtartó ajtó,ami a kezdetektől fogva a téli hidegben,nehezen (tehát manuális rásegítéssel emelkedett fel)
Ami most a gondom,természetesen viszem a szervízbe de előtte megkérdezlek benneteket,hátha volt már valakinek ilyen.
Kb egy két hónapja egyre erőteljesebb kotyogás jön a bal hátsó kerék környezetéből. Nagyobb sebesség mellett nem hallani a hangot de városban 30-40-50-es tempó mellett,már állandósult a furcsa nem kopogó,hanem kotyogó hang. Tegnap felemeltük a gumisnál és a kereket megmozgattuk. Természetesen ott is hallatszódik.
Valakinek volt-már ilyen és az ilyen problémákra is jár-e a 7 év garancia?
Csak a Greg által javasolt megoldás létezik, tehát gyárilag nincs xR kivitel, hanem megrendeled az autót, és megrendeled a kiegészítő csomagot hozzá, amit átvétel előtt felszerelnek Neked az autóra.
Csak úgy látatlanba: hol tudom megvenni szerinted azt a csomagot, és ki szerelné fel - és be? Mert pl a deviltunningosokat kérdeztem, konkrét válasz még nem érkezett... Hogy nekem miért ilyen kocsi kell....
Nem szeretnélek megbántani, tudom, hogy a jószándék vezérel, de szerinted mi volt az első dolgom? Google... És hívtam is őket. A következő beszélgetés zajlott le:
- Érdeklődni szeretnék, hogy az Önök márkakereskedésében, lehet -e kapni Kia Cee'd xR-t?
- Hú, az melyik? Nem tudom.
- Hát olyan, mint az alap Cee'd csak sport csomag. Szép tuningautó.
- Nem tudom, nem fogralmazunk ilyet, de körülírnád nekem?
Szerintem 99% hogy akksi gond lesz. Vagy lemerült, vagy csak simán meghalt. Ha csak lemerült, akkor a töltést kell ellenőrizned, illetve az autó nyugalmi állapotában a fogyasztókat a nem kívánt áramfelvétel miatt, ami lemerítheti az akkudat.
Ha arra gondolsz, hogy a szélvédővel lehet-e valamit kezdeni, akkor írd be a Googléba, hogy " szélvédő karc eltávolítás " lesz egy pár találat, csemegézz belőle.
Ha azt kérdezed, hogy garanciális-e a dolog, akkor egyértelműen nem.
Ha azt kérdezed hogy lehet ezt elkerülni, akkoör időben kell lecserélni a lapátokat, és nagyon vigyázni arr, hogy amikor telemegy porral, homokkal a lapát, szélvédő, akkor érdemes egy poha ronggyal ( legonkább nagynyomású mosóval ) letisztítani a felületet, és a lapátok éleit érdemes néha áttörölni, hogy az ott felgyülemlett cucc ne karcolja a szélvédőt.
Sziasztok. Tudna-e valaki abban segíteni, hogy a szélvédőn vannak karcok ( gondolom az ablaktörlő okozta, amit 2 hónapja cseréltem le. Az ablaktörlő gyári. Van rá valami megoldás? Köszönöm az esetleges válaszokat.
Az auto testelését kellene megvizsgálni. Az akksi negatívjáról megy egy egy rövid kábel a testhez, egy fém lapon keresztül kér (talán ) 8 csavarral. Itt sajnos mivel a kaszni fényezve van, nincs megfelelő kontaktus, tulajdonképpen csak a csavar menetein keresztül jut át a föld.
Megoldás, vagy szervíz, vagy akksinál való lámpa kiszerel, mögötte ( nem egyszerű ) kivenni a két csavart, kaszni csiszolóvászonnal letakarít ( fényezést ) fém lap kicsit megreszel, összeszerel.
Egy kis segítség kéne, az autó olyat produkált, amit még nem láttam tőle :) KIA Cee'd SW, EX + Elektromos csomag. 1.6. benya.
Annyit kell még tudni az autóról, hogy van benne egy Pajzs rendszer (GPS nélküli alap).
Tünetek:
1. amikor a távirányítós kulccsal nyitom a központi zárat, nincs index-fény visszajelzés. Az ajtó nyit rendesen.
2. amikor ráadnám a gyújtást, amig a kulcsot elforditva tartom villódzik a műszerfal, meg ilyen fura hangot lehet hallani (kerregés-szerű)
3. a belső világítás kapcsolható
4. a tükröket mozgatja a motor
Ennyiből valaki tud mondani valamit? Akksira gyanakszom, de elvileg nincs semmi ami szívná, a pajzzsal 2 év alatt semmi gond nem volt ilyen szempontból.
nekem most frissítették a szoftvert, nekem is mondta a munkafelvevô, hogy volt, aki panaszkodott, de én nem vettem észre teljesítménycsökkenést, pedig most jártam meg Sopront oda-vissza a hétvégén.
És igen. Végre válaszoltak a ticketre. Lehet, hogy ezt is kínaiak csinálják? Elhangzott a dispute szó, és megérkezett a válasz. Hamarosan kapom az új IP-ket, mert átköltöztették másik szerverre.
És az új javítás mit csinál? Visszaállítja az eredeti teljesítményt, vagy valhogy máshogy hangolják a telj. görbét, hogy kevésbé legyen drasztikus a változás?
Tényleg jött egy szoftverfrissítés (turbó-kímélő), ami visszavett a teljesítményből, de azt tudni kell, hogy az alap 115Le-s 1.6 CRDi, a valóságban 128Le.
A héten egyébként kijött egy újabb frissítés, de a ceedclub.hu oldal kimaradása miatt, még nem tudtam közzétenni.
"Talán egy hibát lehet felróni a KIA gyárnak: a legutóbbi szervíz alkalmával egy olyan frissítés került rá, ami vissza vesz a turbó teljesítményéből. Így azért jelentősen vesztett a dinamikájából."
Eladó 4db 2 évet használt Kia ceed-re való 15" os lemezfelni (valamilyen más kiá-n volt gyárilag,kicsit érzetre nehezebb mint a gyári és a gyári dísztárcsák sem jók rá)! Ár: 7eFt/db
Én is remélem, hogy megjavul... eddig ennyi infóm van:
"Sorry for the delay in responding. We have a notice up on our Network Issues page on the client portal.
Most customers are back online, some are still experiencing issues. I tried to ping your IP address a moment ago and you appear to still be offline, so unfortunately I think you are one of the ones that are still experiencing issues.
The Frankfurt site is not our site, so we are fully reliant on the datacentre provider to resolve any issues. We will keep you informed through the Network Issues page as things develop
We are seeing partial loss of service in Frankfurt. We will update this network issue as we get more information
Update 09:30 GMT Most servers are back online with just a few down. If you are still experiencing issues, please be patient. The DC staff are working on the issue.
Nem akarom leszólni a szervizeket, de szerintem csak sz@rnak rá. Ha akarod, jövőhéten megérdeklődöm a KIA-nál, hogy milyen lehetőségek vannak, illetve kb. mennyiért. ;)
Kérdezz meg olyan céget, aki tempomat beszereléssel foglalkozik, hogy gyári kapcsolóra rá tudják-e kötni? Kapcsolót tudnak rendelni neked a szervizek, vagy használtan tudsz venni a ceedclub.hu oldalon Rotaxtól, aki cee'd-ek bontásával foglalkozik. ;)
Sikerült beszélnem több szervizzel is, és úgy néz ki, hogy a gyári tempomatot már nem lehet megrendelni.. állítólag. Csak karos tempomatot tudnak szerelni, az kb. 100e munkadíjjal együtt.
Szerintem ez nem olyan dolog, amit csak ott lehet beszereltetni. A lényeg, hogy ne a szomszéd Pista bácsi csinálja, hanem legyen számlád róla, amivel verheted az asztalt egy esetleges probléma esetén. ;)
Egyébként a ceedclub.hu oldalunkon van egy srác (rotax), aki cee'd bontással foglalkozik. Lehet őt is érdemes lenne megkérdezni a gyári kapcsolók ügyében. ;)
Szerintem a gyári kormánykapcsolókat meg tudják rendelni neked. (kikeresem a cikkszámot, ha nem tudnák), tempomatot szerintem meg lehet venni bármilyet.
A legjobb, ha megkérdezel egy tempomat beszereléssel foglalkozó céget... milyet érdemes venni, és melyiket lehet rákötni a gyári kapcsolóra? ;)
"Köszönjük az érdeklődést, de már nem forgalmazza a Kia, mert nem volt rá igény így nem gyártatják . Egyébként 110000ft-ba került szerelve.Minden jót kíván ................. "
ilyen amikor egy cegnel huszfajta autoval foglalkoznak, osszekeverik oket meg fontossagi sorrend van nyeresegtartalom alapjan aztan van amire kevesebb figyelmet forditanak....
Bocs, hogy még mindig ezzel untatlak Benneteket, de ma reggel ezt a választ kaptam a PAPPAS -tól. (Annó tőlük vettem az autót)
"Tisztelt Uram,
A Kia Cee'd típusokba nem szerelhető utólagos tempomat. tehát nincs egy át/beépítő szett, amit utólag lehetne beépíteni. Ez igaz a régebbi és az új szériára is. Ezt az extrát csak az autóval együtt, gyári beszereléssel lehet(ett) rendelni.
Üdvözlettel / Mit freundlichen Grüßen / Best regards
............................
Pappas Auto Magyarország Kft. 1117 Budapest , Hunyadi János út 6. , Hungary <T>: +36-1-463-7533 <F>: +36-1-463 "
Nagyon köszönöm, több kérdésem nincs :-) Ill. csak annyi, hogy lehetséges, hogy a gyári tempomatot más - más árakon vállalják a szervizek, vagyis érdemes bekérni ajánlatokat, vagy úgyis mindenhol ugyanannyi?
- Ha törölted a rögzített sebességet ( O ), majd megnyomod a " + " gombot, automatikusan az utoljára rögzített sebességre áll vissza. - Kuplung kinyomásakor, vagy fékezés esetén oldja a rögzített sebességet. - Rögzített sebesség esetén való gyorsítás után (gázelvételkor), automatikusan visszaáll a rögzített sebességre. - Csak 40km/h felett működik a tempomat.
A dízel változatban már elektromos gázpedál van. Szerintem kb. hasonló az ára, csak -talán- könnyebb a beüzemelése.
A gyári kapcsolós tempomat nem sokban különbözik a karostól. - Először is megváltozik a hangerőállítás oldala. A jobb oldalról átköltözik a bal oldalra. Megszűnik a némítás (MUTE) kapcsoló. - A jobb oldalra (ahol most a hangerőállítás, MODE, és MUTE gomb van) kerülnek a tempomat kezeleőszervei (KI/BE kapcsoló (ON/OFF), rögzített sebesség törlése ( O ), az aktuális sebesség rögzítőgombja (SET - ) és a gyorsításra lassításra használható gombok (+/-))
- Köszönöm a választ.. csak kíváncsiságból a dízeles megvalósítás, ha jól értem akkor az nem bowdenes? Vagyis akkor az olcsóbb is lenne a tempomat beszerelés?
- Még egy kérdés: Nekem sosem volt tempomatom, de a NET-en olvastam, hogy igen sokféle működésű van, ez a gyári cucc mit fog tudni?
Lehet bele rakatni gyári kapcsolós tempomatot is. (a rádió kormánygombjai módosulnak) A kapcsoló ~30ezer forint + 80-100 ezer a tempomat. Mivel az 1.4es motor bowdenes, ezért olyan tempomatot kell nézni. A KIA szervizekben tutira megcsinálják.
A gyári lapát egyébként Bosch (A187S). Ebay-ről is lehet vásárolni, de a magas szállítási költség miatt úgy olcsóbb, ha többen összeálltok. (1db esetén ~9ezer Ft)
Kellene egy kis segítség Ceedünk januárban 4 éves lesz, jön az első műszaki is sajnos.
Szóval a kocsiban már 74 ezer km van és az ablaktörlök már igen csak kezdenek gyengélkedni. Próbálkoztam mindenféle praktikákkal, de hát egyszer minden elkopik.
Szóval taknyol, csíkoz, nem töröl rendesen, hiába úsztatom meg ablakmosóban rendesen, engem meg baromira zavar, ha nem látok ki a szélvédőn, főleg most, hogy jön a szar idő.
Szóval kérdeztem a Kia Óbudánál, hogy első pár ablaktörlő + a hátsó mennyi lenne, de heroin ár!!!!
Az gyári első pár majdnem 13.000 Ft a hátsó meg majd 4 ezer önmagában.
Van valami javaslatotok, ami méretben jó, nem kerül ilyen sokba és esetleg tartós is?
Mert, ha pár ezer forinttal olcsóbban csak olyat kapok, ami egy fél év múlva megy a kukába, akkor inkáb a gyári. Nem szeretném, ha olcsó húsnak híg lenne a leve, főleg azt nem, hogy ha meg drágább lenne a leves mint a hús hosszútávon.
Én is a Lurdyt ajánlanám, sőt tovább megyek, ha lenne kedved csatlakozni egy jó csapathoz, és értékes infokkal gazdagodni a KIA autómárkával kapcsolatban, téged is szívesen látunk a ceedclub.hu klubboldalon. Ne zavarjon az oldal neve, a KIA márka összeköt minket!! :))))))
Sziasztok. Tapasztalatokak gyűjtögetek. Adott egy 4 éves Cerato. Pár apróságot be kell állítani a hamarasan elkövetkezendő műszaki vizsga előtt. / pl.: Kézifék, / Az a kérdésem, hogy szerintetek érdemes szakszervízbe vinni nézzék át és majd ők leműszakiztatják, vagy egy pár éve ismert szerelőhöz, akihez korábban már egy másik kocsimat vittem. Ez utóbbitól korábbról maradt / egy kis tüske / . Nem szakmailag, hanem hozzáállásilag. Viszont tudom, hogy ez utóbbi nem kéri el a fél életemet. Szakszervizzel még nem volt tapasztalatom. Esetleg volt már valakinek személyes tapasztalata a / Norautó / vizsga előkészítéséről??
Új, magazin rovatot indítunk a ceedclub.hu weboldalon, ahol a KIA Motors Hungary által félévente kiadott KIA Magazinokat olvashatjátok. Az idei két szám már elérhető.
Új, magazin rovatot indítottunk a ceedclub.hu weboldalon, ahol a KIA Motors Hungary által negyed évente kiadott KIA Magazinokat olvashatjátok. Az első két szám már elérhető a weboldalunkon.
Lapozgattam kicsit a topicot, végül a pozitív beírások és a viszonylag kis távolság miatt a Lurdyba vittem. Sokra nem mentem vele, a gép azt tudta kiolvasni, hogy nincs hibakód a rendszerben. Azt mondták, vigyem akkor, amikor jelez a lámpa... De legalább nem kértek érte semmit. Azt megerősítették, hogy ha csak néha jelez és rángat, akkor kontakthiba lehet, nem pedig "igazi" motorhiba.