Keresés

Részletes keresés

stupeki Creative Commons License 2004.09.09 0 0 328
én nem akartam nevén nevezni, te már átvetted  a lakásod ? (Bocs az off-ért, ez az egy mondat)
Előzmény: Nőgyógyász (327)
Nőgyógyász Creative Commons License 2004.09.09 0 0 327
Valami azt súgja, hogy a Central Parkról írsz ...
Előzmény: stupeki (326)
stupeki Creative Commons License 2004.09.09 0 0 326

Tisztelt CsizyésLukácsTházak !

 

Köszönöm válaszukat és a következő válasz adásig az alábbi kérdésem lenne:

 

Az egyik barátnőm nem régen vette át az új lakását, borzalmas tortúrák után (különböző nyilatkozatok aláíratása - "különben nincs lakás").

 

Kérdésem, hogy a tervezett fitness teremnek és a többi üzletnek a bejárata az utcáról lesz ? Ugyanis a fent említett lakóparknál a külsős vendégek átjárnak az egyik lépcsőházon, ami elég furcsának tűnik számomra. Ez eddig bennem fel sem merült, hogy ilyen egyáltalán lehetséges.

 

Válaszukat előre is köszönöm !

Előzmény: CsizyésLukácsTházak (325)


CsizyésLukácsTházak Creative Commons License 2004.09.08 0 0 325

Tisztelt Fórum levelezők, Kedves Vevőink!

 

309 hozzászólásra reagálva: LAKÓSZINTEK

Kedves Danikó!

 

A helyi építési szabályzat által megengedett beépítettséggel és a leendő lakók által elvárt szinten tervezett és épülő lakóház pinceszint, földszint, 5 emelet és tetőtér (tetőtérben két lakószint) nagyságú lesz.

Technikai okokból és az adminisztrációnk egyértelműsége okán nevezzük a tetőtér I. szintet TI. szint helyett VI. emeletnek és a tetőtér II. szintet TII. szint helyett VII. emeletnek, amely emeletekhez ugyanúgy lift közlekedik, azonban a tető lejtését követve belmagasságuk nem mindenhol éri el az alsóbb lakószintek teljes belmagasságát, tehát ténylegesen is tetőtéri lakásoknak számítanak.

Fent említett tetőtéri szinteknek az értékesítése 2003. decemberében kezdődött. Ennek oka az, hogy az I-V. emeleteken egymás alatt és fölött egyforma elrendezésben találhatóak a lakások, egy szint aprólékos tervezése megtörtént, az elő-értékesítés elindult. A VI. és VI. szint - ha jobban tetszik: tetőtér I. és tetőtér II. szint - az értékesítéshez szükséges részletes/aprólékos terveinek elkészülte a fent említett értékesítés kezdete előtti hét.

 

311 hozzászólásra reagálva: HITELBÍRÁLAT, JÓTÁLLÁS

Kedves Stupeki!

 

A HVB Jelzálogbanknál a hitelbírálatok régen elkezdődtek. Hetente kb. 7 család hitelbírálatára kerül sor. Türelmüket kérjük, ha Önökkel ez még nem történt meg. Az épület szerkezetkész állapotáig mindanyiukkal szerződni is fog már a Jelzálogbank. Ezen a héten írják alá az első vevők a hitelszerződésüket. Az építtetőtől a Jelzálogbank tudomásunk szerint nem vár több iratot, legalábbis ezt nem jelezték felénk.

 

A garanciális javítások témakörében feltett kérdésére a következő információval tudunk szolgálni: Idézet az adásvételi szerződésből: "Az Eladó - a lakásépítéssel kapcsolatos kötelező jótállásról szóló 181/2003. (XI.5) Korm.r. foglaltak szerint - a Lakást építő generálkivitelező cég (Kondorosi Bau Kft.) a Lakás átadásától számított 3 évig teljes körű jótállást vállal a megvásárolt Lakás, és lakóépület szekezeteire, valamin az azt kiszolgáló helyiségeire." Ezen garanciális kötelezettsége a jogszabály erejénél fogva kötelező.

Azonban az épületmozgások várhatóan az első év alatt lezajlanak, ezért a generálkivitelező ú.n. éves bejárást tart, amin feltárja az esetlegesen felmerülő problémákat, leginkább az épületmozgásból eredő repedéseket és garanciális formában a lakókkal egyeztett időontokban kijavítja azokat.

A további két éves garanciális időszakban a lakók bejelentései alapján végez a generálkivitelező javításokat. Ezzel párhuzamosan az eladót szavatossági kötelezettség terheli, mely felelősség enyhébb a fenti garanciánál (jótállás).

 

314 hozzászólásra reagálva: TELEKÁR

Kedves Witwit!

 

2003 év végéig volt értelme ennek a fogalomnak az Önök részéről. Az áfa törvény értelmében eddig az időpontig a telekhányad vonatkozásában tárgyi adómentes értékesítés történt, a felépítmény pedig a szokásos 25%-os áfateher alá esett. Ezért volt érdemes a telekhányadot a vételár lehető legmagasabb %-ában megadni.

 

316-os hozzászólásra reagálva: HITEL, FIZETÉSI RÉSZEK

Kedves Zotyok!

 

Amennyiben a fizetési ütemek egyes részeit Önök bankhitelből szeretnék megfizetni, illetve amennyiben az ütemek átcsoportosításának kérésével érkeznek hozzánk egyedileg megállapodni, mindenkinél a halasztott vételárrészeket igyekszünk az előrehozott vételárrészekkel kompenzálni. Amennyiben "késedelembe" esnének ennek a megállapodásnak keretében (tehát az előrehozott vételárrészek nem kompenzálják a halasztottakat) - az eredeti szerződésel ellentétben - nem a jegybanki alapkamat kétszeresével, hamen fix 11% kamattal számolunk el. Mellékelten jegyezzük meg azt, hogy amennyiben a vételárrészeket áthidaló üzleti hitelből még a szerkezetkész állapot elérése előtt kívánták volna lehívni - a 2003-ban benyújtott hitelkérelemmel rendelkezőknél - a lehívott vételárrészek után havi +0,5% (éves 6%) kamatot számít fel a bank, így a kamat mértéke összesen 11%-ot tett volna ki. Ez a kamatmérték a 2004-ben benyújtott hitelkérelmeseknél magasabb.

 

Jó híreink vannak:

A telekalakítás megtörtént, tehát az épülő I. ütem házának több helyrajzi számon szereplő telkei az összevonás után már egyetlen helyrajzi szám alá tartoznak. A 43051/2 Hrsz a telek hivatalos száma, tehát már bejegyzett. Önök, végleges adásvételi szerződéssel rendelkező vevőink pedig már széljegyen szerpelnek.

 

Üdvözlettel

Csizy és Lukács Társasházak Kft. 

Paco155 Creative Commons License 2004.09.02 0 0 324
Srácok egy fontos kérdés!

Most olvasom egy másik topicban, hogy egy két hónapja átadott házba beköltözött delikvensnek a múlt heti vihar tönkretette minden elektromos kütyüjét! És szinte mindenkinek az épületben. De még csak keveseknek van biztosítása, mert nem volt idő megkötni.
Nem tudni, hogy kivitelezési, vagy tervezési hiba, de ez akkor is nagyon gáz. Állítólag öt éven belül épült házaknál ilyen esetben kérhető vizsgálat és a tervező/építő/építtető cégre is ráverhető a kár.

CsizyésLukácsTársasházak: érdeklődhetünk, hogy Önök milyen védelmet alkalmaznak?
A.Karki Creative Commons License 2004.09.01 0 0 323

Mi is hasonlokeppen jartunk. Bar nem ertek vele egyet, en vegul ugy dontottem, hogy kifizetem a "kesedelmi" kamatot. Pereskedni emiatt nem eri meg. Egyebkent a kesedelmi kamat elnevezes mar eleve hibas - a szerzodes szerint az ugyanis arra az esetre vonatkozik amikor a Vevo az elore megallapodott reszletet nem vagy kesve fizeti. Persze jol hangzik. Kelloen ijeszoten ahhoz, hogy azt a hatast keltse mintha vetkeztunk volna.

 

Az en esetemben a reszleteket becsuletesen fizettem egeszen addig a pontig amig a banknak be kellet volna lepnie. Arrol, hogy a bank csak novembertol hajlando penzt aldozni mar nem mi tehetunk ezert etikatlannak erzem, hogy rajtunk hajtjak be a keletkezett kart. Csizyek gyakorlatilag ugyesen atcsusztattak a sajat ugyetlensegukbol fakado bevetelkiesest a vevok vallara. Nem veletlen, hogy Csizy Dezsot bevalasztottak az orszag 50 legsikeresebb fiatalja koze. Uzleti etikabol meg mindenesetre van hova fejlodnie (lasd meg. brutto - netto jatekok)

 

-G

Előzmény: zotyok (318)
A.Karki Creative Commons License 2004.09.01 0 0 322

Udv,

Van egy kerdesem :

Szerintetek klima alpaszereles (ami a csövezést jelenti) teljes lakásra (58 nm - 10%) brutto 250 000,- Forintert korrekt ajanlat ?

Oszinten szolva en ezt aranytalanul soknak erzem, foleg azok utan hogy egy ismerosomnek nagyobb lakasra negyed ennyiert megszamitottak.

Ugyanakkor semmit nem tudok a dolog technikai hattererol. Ha van valaki aki a kerdesben jaratos koszonettel fogadnam a tanacsat.

witwit Creative Commons License 2004.08.31 0 0 321
  Azt hiszem ebben a telek árban igazad lehet, egy ilyen háznál nem igazán van ennek jelentősége.

De az viszont nem mindegy, hogy 350-en vagy 452 laknak egy házban. Mondjuk közös költség szempontjából talán jobb, de ez már egy kisebb falu lakossága. :-)))))
Előzmény: zotyok (316)
witwit Creative Commons License 2004.08.31 0 0 320
  Hello!

 

Csak megnyugtatásképen írom, hogy ez van.

Mi köztisztviselői hitelt vettünk, veszünk, vennénk fel (csak már ott tartanánk, nem tudom jogilag meddig lehet ezt húzni, már a kedvezményes hitel miatt is) a lakás vételárának vagy 75%-át. Így már régóta nem tudjuk fizetni a részleteket, hanem helyette van a késedelmi kamat az építtetőnek.

Nálunk vagy 250.000 FT.

Sok mindenkinél ezzel a dologgal azért nem foglalkoznak, mert a késedelmi befizetések és a bank korai kifizetésének kamatai fedezik egymást. Sajnos nálunk nem, de végül is ebben elég korrektek a Csizy és Lukács Kft., mert én számolgattam, ha előhitet vennénk föl vagy bármilyen más jelegű hitelt azért ez a kamat jóval nagyobb lenne.

Így ők is, "mi is" jól jártunk.

 

Üdv.

Előzmény: zotyok (318)
Paco155 Creative Commons License 2004.08.31 0 0 319
Bocs, az enyém sem jún 25 hanem júl 25.
Ok a 10%-okat értem. Késedelmi kamatról semmi sincs leírva. Egy nap alatt ennyit változott volna a szerződés?
Előzmény: zotyok (318)
zotyok Creative Commons License 2004.08.31 0 0 318
Szia!

"Az én szerződésmódosításomban szó sem esik semmilyen 10%-okról, egyszerűen az van benne, hogy én kifizettem ennyit és ennyit a maradékot a bank egyöszegben a fentiek szerint. A többi pontot változatlanul fenttartjuk."

A 10%-ok az egyes vételár-részek, amiket ütemenként fizet mindenki.

Egyébként most kézbe vettem a módosítást, és tényleg csak az van leírva, hogy eddig befizetve: ennyimegennyi Ft, V. vételárrész: 34.200Ft, VI. vételárrész pedig a banki kölcsön összege. Csak sajnos úgy folytatódik, hogy:
"A Vevők továbbá késedelmi kamatot tartoznak fizetni az Eladónak, az alábbiak szerint:
2004. november 15. : 138.000 Ft azaz egyszázharmincnyolcezer forint"

Na ez a nem mindegy. :(

Ebben nincs részletezve, hogy mire is fizetem a késedelmi kamatot, de Csőke Krisztián levezette nekem, hogy hogyan jön ki ez a szép összeg. Sajna az a papír most nincs nálam, mert odaadtam nálam okosabbaknak, hogy mondjanak róla véleményt, de holnapra megprobálom lefaxoltatni, és beírom a pontos összegeket.

A lakást közvetlen tőlük vettem, a módosítást pedig július 26.-án írtuk alá.

Üdv,
Z
Előzmény: Paco155 (317)
Paco155 Creative Commons License 2004.08.30 0 0 317
Meglep az alábbi írásod.

Én is már az 5. résznek csak egy kis százaléát fizettem ki, a maradékot kölcsönből fedezem. Voltam én is bent és kötöttünk kiegészítő szerződést. Abban az van, hogy a bank nekik november 15-n fizet - ha addigra szerkezetkész a ház! Ha nem akkor csak a szerkezetkészre jelentéskor.

Az én szerződésmódosításomban szó sem esik semmilyen 10%-okról, egyszerűen az van benne, hogy én kifizettem ennyit és ennyit a maradékot a bank egyöszegben a fentiek szerint. A többi pontot változatlanul fenttartjuk.

Ezt jún 25.-én írtuk alá, nem hinném, hogy Csizyék azóta megvadultak volna a pénzszagtól és ilyen aljas trükkökre szorulnának. :)
Közvetlenül tőlük vetted a lakást, vagy közvetítőn keresztül ? Nem azok akarnak lenyúlni?
Előzmény: zotyok (316)
zotyok Creative Commons License 2004.08.30 0 0 316
Hi!

Nem hiszem, hogy a telekárnak lenne értelme egy ilyen háznál. Muszáj megadni, ezért a szerződésben benne van, hogy a lakás x%-a a telekár, de értelme nem sok van. Fogd fel úgy, hogy a lakasod annyiba kerül, amennyibe, mert úgy sem fogsz e miatt 1 milla árengedményt kapni. Én ezt nem érzem parának.

Vannak fent új képek a http://mappa.prim.hu/zkocsis/kondorosi oldalon. Most már a belső falazást csinalják. Ez első ránézésre már nem olyan látványos, mint júliusban, mikor 2 hét alatt elkészült egy új szint, de azért jó látni, hogy lassan kialakulnak a lakások. Csináltam egy képet a Kondorosi Uszoda bejáratától, hogy aki még nem volt ott lássa milyen "messze" leszünk majd (a panel mögött latszik a ház csücske)

Mas.

Gondolom van köztetek, aki szintén hitelből oldja meg a fizetés egy részét. Nemrég behívtak, és adtak egy szerződés-kiegészítést, miszerint a bank csak teljes szerkezetkész álapotkor fizet, ami előreláthatóan november 15. Sajna nekünk már előbb elfogy(ott) az önrészünk. A szerződés-kiegészítésben az van, hogy amiert nem fizetjük be időben az aktuális 10%-okat (, csak később - nov. 15-en - egy összegben fizeti ki a bank), ezért ezekre a 10%-okra fizessünk büntetőkamatot az építtetőnek, aki addig úgymond hitelezi nekünk a hiányzó összeget. Mivel novemberben az teljes hitelösszeget megkapják, így a november utáni 10%-ra ők fizetnek nekünk kamatot (hiszen előbb használják a pénzünk, mint ahogy abban eredetileg megálapodtunk), de még így is több, mint 100ezer forintot kell, hogy vizessünk nekik.
Kiváncsi vagyok a véleményetekre!
Nekem az a furcsa, hogyha úgy egyeztek volna meg a bankkal, hogy az már most fizet nekik, akkor nem kellene nekem ezt a pénzt kicsengetni. Miért az én pénzembe kerül az ő egyezségük?

Udv,
Z
Előzmény: witwit (314)
Paco155 Creative Commons License 2004.08.30 0 0 315
Szerintem erre választ Csizyék tudnak adni, azt írták, hogy hetente mindenképp adnak választ. Kíváncsian várom én is.
Előzmény: witwit (314)
witwit Creative Commons License 2004.08.30 0 0 314
  Valaki mondja már meg konkrétan hány lakás lesz az épülő kondorosi úti lakóházban.

Amikor a szerződést aláírtuk akkor még én olyan 350-ről tudtam, majd lett belőle 390, de az építkezés megnézve döbbenten tapasztaltam, hogy egy földszint + 7 emeletes 420 lakásos társasház épül (Legalábbis a táblán ez volt kiírva). Most meg látom az internetes hirdetésben, hogy már 452 eladó lakás van.

 

Tehát jogos a már valaki által feltett kérdés: Mi vajon a 350 lakásra eső telekhányadot vásároltuk meg, de most csak 452 lakásra eső telekhányadának a tulajdonosai leszünk?

Mert ez kb. 1.000.000 Ft -os árkülönbség a mi lakásunk esetében.

 

Remélem már más meglepetés nem lesz, mert már szinte félek bármit is megkérdezni, nehogy közben változon a dolog, persze a vevő kárára.

 

Üdv.

Danikó Creative Commons License 2004.08.18 0 0 313

Még mi sem szerződtünk. Be kellett vinnem még egy papírt, akkor mondták, hogy már feldolgozás alatt van a kérelmünk, és miután bevittem a hiányzó papírt, egyből ment elvileg a bírálatra, de ezek szerint maga a bírálat is sokáig tart. Nekem is azt mondták, hogy azért nem tudnak még szerződni senkivel, mert a Csizyéktől nincs meg még egy papír, így velük sem kötöttek még szerződést (ami azért nem annyira bíztató hír, de legyünk optimisták...). Mindenesetre a hölgy a bankban azt mondta, ősz körül várhatóak a szerződéskötések.

Előzmény: Cyberbob (310)
Paco155 Creative Commons License 2004.08.18 0 0 312
Igen itt is mozogni fog a ház amíg be nem áll :)

Ez legalább két év, hogy utána mi lesz azt passzolom. Nekem ez főleg azért gond, mert egy 2m*3m-es üveglapot szeretnék majd a falra tenni...... :)
Előzmény: stupeki (311)
stupeki Creative Commons License 2004.08.18 0 0 311

sziasztok !

 

szerintem még szerződéskötésre senkit nem hívtak be. engem nyár közepén azért hívtak be, mert még hiányzott egy-két papírom. valaki azt írta egyszer, hogy még mindig a csízyéktől várnak valami papírt. mondjuk már legalább másfél hónapja azt mondták, hogy elkezdik a hitelbírálatokat, de ezek szerint még semmi nem történt.

 

a 7 emeletet én is furcsának találom, mondjuk 420 lakásos társasháznak hirdették, ha így vesszük Ok., de valóban 5 emelet + tetőtérről volt szó.

 

viszont egyre nem emlékszem, hogy szó esett volna garanciális festésről, ami állítólag mindenhol van, mivel a ház mozog még, tehát elképzelhető, hogy a festés megtöredezik. itt is van ilyen ?

Előzmény: Cyberbob (310)
Cyberbob Creative Commons License 2004.08.17 0 0 310

Sziasztok!

 

Nem tudom jól értem e, ezek szerint Ti már kaptatok választ a banktól a hitelkérelmetekre? Mert tudomásom szerint csak akkor hívnak be szerződéstkötni mikor megkapjátok a hitelt. Előre is köszi a választ.

Előzmény: Danikó (309)
Danikó Creative Commons License 2004.08.17 0 0 309

Hahó!

 

Minket se keresett még a HVB szerződni, de bíztattak, hogy ősz elején lesz esedékes. Én úgy tudom, mindenkinek meg kell jelenni aláíráskor, adósnak és adóstársnak is (ha van).

 

Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de én nem tudtam, hogy 7 emeletes lesz a ház.

Annyit mondtak annak idején, hogy 5 emelet+tetőtér, de hogy plussz még egy emelet, azt nem. Őszintén szólva nem igazán tartom tisztességesnek, hogy hozzáépítenek így egy emeletet, és felmerült bennem, hogy ha utólag több a lakás, akkor az egyes lakásokra eső telekhányad is kisebb, magyarán kevesebbe kellene kerülnie minden lakásnak, nem beszélve a közműfejlesztésről, amit ugyancsak lakásokra osztanak szét. Egy szó mint száz, Csizyék megint ravaszkodtak egyet, és nagyon jól keresnek az ügyön. Persze, lehet, hogy tévedek, és előre be volt tervezve ennyi lakás, csak akkor nem értem, miért csak most hirdették meg a legfölső két szintet, és miért 7 emeletet mondtak korábban 5 helyett.

Van valakinek valami 5lete?

tóték Creative Commons License 2004.08.16 0 0 308

Sziasztok!

 

Természetesen egyetértek veletek mindazokban az érvekben amelyeket felhoztatok kambekk kedves beszólásaira. Ez a levelező fórum azoknak lett kitalálva, akik majd együtt fogunk beköltözni a Kondorosi házba. Egyre többen szólnak hozzá, egyre többen tudják meg ezt a fórum-oldalt!!! Azt sem értem, hogy kambekk külsősként, olyan emberként, aki nem fontolja máshova költözését, miért leli örömét a pocskondiázásban?

 

Ugyan telekáfa rémhír előtt vásároltuk mi is a lakást és igen gyorsan kellet döntenünk, de annyira nem vagyunk hülyék, hogy azért ne jártuk volna teljesen körbe a lehetőségeket. A XIII. kerületben, pesti oldalon a belvárosi nyüzsiben lehetett volna hasonló áron vásárolni hasonló házban. Mégiscsak jobb érzés, hogy majd budainak mondhatjuk magunkat. Ki tudja milyen beruházótól... Láttátok a bemutató lakást? Ez volt az egyik döntő pont. Aki ilyet tud építeni, az felépíti a következő házat is. Hallottatok már "befuccsolt" építkezésről? Én nem is egy ilyenről tudok. Nem irigylem azokat, akik a pénzüket próbálják visszaszedni belőle. Itt látszik az előrehaladás.

 

Az ötödik emelet teteje is megvan, mi is láttuk. Mikor jön a következő levél?

Akkor is küldenek értesítőt, ha külön megállapodtunk a Csizyékkel arról, hogy most már a bankhitelt vesszük igénybe?

 

Apropó: ki kötött már hitelszerződést? Mindkettőnknek alá kell írnia, vagy elég a férjemnek egy meghatalmazást adnom? Mi még csak várjuk a HVB-t, hogy behívjon aláírásra! 

 

witwit Creative Commons License 2004.08.10 0 0 307
Hát ilyen értelemben igazad van.

A piacon lévő összes lakás ára nőt, így arányaiban a többihez képest ugyanúgy kedvező ára van.

 

Üdv Wit.

Előzmény: Paco155 (306)
Paco155 Creative Commons License 2004.08.10 0 0 306
Én is csak hipotetikusan írtam.

De lefordítom:
Ha tavaly egy 25 nm lakás 9 milláért jó vétel volt, idén ugyanannyiért jó vétel lenne nem?

A telekáfa mindenhol ráment a lakásárakra nem csak a kondorosi épületegyüttesnél, így arányaiban nem változott a helyzet.
Jó hír: mire elkészül ér az majd többet is! Rossz hír: nem a lakás ér majd többet, hanem a pénzünk kevesebbet. :o)
Előzmény: witwit (305)
witwit Creative Commons License 2004.08.10 0 0 305
  Nem 29,4 nm-s lakást vetünk, egy kicsit nagyobbat.

Én csak példának írtam bár, így visszaolvasva tényleg félreérthető.

 

Arra céloztam csak, hogy 2003-ban lehet, hogy még megérte ugyanaz a lakás ami most 2004-ben (29,4 nm-nél vagy kb. 1.000.000 Ft-al drágább) már nem biztos, hogy jó vétel.

 

Igen egy jó hír, a lakás árak itt kb. 8,75% nőttek a telek áfa változása miatt, de aki 2003-ban vásárolt az ennyivel olcsóbban vette, de most ennyivel többet ér!

Előzmény: Paco155 (303)
stupeki Creative Commons License 2004.08.09 0 0 304

sziasztok !

 

a telek áfa minden új építésű lakásra ráment, tehát a mi lakás árainkkal egyenes arányban nőtt a többi lakás ára is.

 

amikor ezt a lakást vettük, bárhol néztünk lakást, mindegyiknek volt valami hibája, tehát tökéleset sehol nem láttam (hozzá teszem ennyi pénzért, nyilván több pénzzel jobban lehet válogatni).

 

ennyi beton szerintem minden ekkora hodályban van, azt hiszem Paco írta, hogy ez előírás, tehát nem a csízyék találták ki.

 

gondolom aki a benzinkútra néző lakást vásárolta, nem azért tette, mert gyerekkora óta erről álmodott, hanem nyilván erre volt pénze.

Előzmény: witwit (302)
Paco155 Creative Commons License 2004.08.09 0 0 303


Tehát te tavaly vettél 29.4 nm lakást 9 mill forintért.
Akkor miért érdekes számodra, hogy ugyanaz a lakás most 10-be kerülne? :)

De ha most is 9-be kerülne akkor jó vételnek tűnne nem?
Előzmény: witwit (302)
witwit Creative Commons License 2004.08.09 0 0 302
  Sziasztok!

 

Lehet, hogy nem kéne újra felhoznom a témát, de most jöttünk vissza a szabadságról és most tudtam végig olvasni visszamenőleg a fórumot.

Szerintem igazából mindenkinek igaza van ebben a „kambekk-es ügyben” talán csak egy kicsit mindenki túlreagálta a dolgot.

De legalább felpezsdült a fórum élete, mert volt időszak mikor hetekig egy hozzászólás sem történt. :-))))

 

A tények: a többség még tavaly vette a lakást (én is) és azóta a telek áfá-ja nőtt. Akkor ez a 29,4 nm lakás csak kb. 9 Mft-ba kerül, most már kb. 10Mft-ba. Akkor talán egy jó vételnek tűnt most már én sem biztos, hogy megvenném. Főleg, hogy ebből még vagy kb. 4 nm lejön a falazat miatt. Tehát 25 nm 10Mft-ért egy kisé húzós!!!!

 

Hát beton is van benne rendesen! De legalább stabil lesz. :-)))

 

De azért kambekk is túlóz, mert 28 nm lakást nem is hirdettek, a legkisebb 29,4 nm!

Meg hozzá kell tenni nem mindenki benzinkútra néző 28 nm lakást vásárolt 10Mft-ért.

 

Egy jó és egy rossz hír: úgy látom lassan kész az 5. emelet (ez a jó hír) és lassan lehet fizetni (na ez a rossz). :-))))

 

Üdv mindenkinek!

antall Creative Commons License 2004.08.07 0 0 301

"Nem néztem én le senkit, csak kicsit furcsának élem meg a vasbeton falakat,"

 

Nem fogod elhinni, de egy 20 centis vasbeton hangszigetelése többszörösen veri a tégláét és az ytongét.

Előzmény: kambekk (290)
Sziszoek Creative Commons License 2004.08.07 0 0 300

Kedves Cyberbob!

 

 

Ezennel szeretnélek megkövetni és bocsánatot kérni, mert valóban nem veled leveleztem (e-mailben), de ebben nem is voltam biztos, ezért írtam, hogy "azt hiszem". A srác, akivel leveleztem, nem fog velünk lakni.

 

Sajnálom, ha a stílusom néha alpári, de ha a pénzecskénkről van szó, amiért keményen megdolgoztunk, nagyon durcás tudok lenni. De úgy láttam, más is.

 

Vettem, értettem, ezentúl nem írok az érzéseimről, de védekezésül talán annyit, hogy én úgy gondoltam, hogy ez a fórum  olyanoknak van, akik egy hajóban eveznek és megbeszélik az ügyes-bajos dolgaikat. Valahogy a kivülről érkező támadásoknak a létjogosultságát sem érzem kellő súllyal, kicsit olyan az érzésem, mint amikor bekukucskálnak a hálószoba ablakodon.

 

Egyébként ha a te hozzászólásodat nem olvassuk, még mindig abban a hitben vagyunk, hogy a lakás bruttója az a nettó. Szóval köszi. Az én hibám, hogy nem néztem utána pontosan a névnek, de abban a minutában nem volt időm, hát ezért nem is voltam biztos benne, de ezt írtam is.

 

Ha a "kinyilatkozás" alatt a neved említéséd értetted, akkor ígérem ezt mellőzni fogom.

Előzmény: Cyberbob (299)
Cyberbob Creative Commons License 2004.08.06 0 0 299

Nyílt levél Sziszóéknak:

 

Nem volt szándékomban beírni, érdeklődéssel figyeltem a különböző felmerült témákat, de nem szeretem ha valaki fogadatlan prókátorként nekiáll éles??? meglátásokat tenni, és ezt ráadásul meggondolatlanul, bármilyen bizonyíték hiányában, más kárára teszi szóval becsületem megvédendő a következőt mondanám: Sziszóék, leszel oly kedves nem párhuzamot vonogatni köztem és kambekk hozzászólásai között, hidd el én ugyanúgy ott fogok könyökölni az elkészült Kondorosi lakópark ablakában akárcsak Te. Ha visszaolvasol én mindössze a netto brutto négyzetméterek sajnálatos létezésének tényén való felháborodásomat fejeztem ki, és azok negatív kihatású alkalmazását felénk, mint ahogy azt Te is tetted, idézet tőled: "Mi nem hagyjuk annyiban, az tuti, a végsőkig elmegyünk! Elegem van abból, hogy hülyének néznek!" De mindezt leszámítva, én a mai napig is azt mondom, hogy jó döntést hoztunk az összes lehetséges kritériumot megvizsgálva, ami a lakópark kiválasztását illeti, ugyanis mi is, akárcsak a többiek  tisztába voltunk vele, hogy hová költözünk. És az építkezés ütemét elnézve igen jó irányban haladunk, már ami a tervezett beköltözést illeti. Szóval egy szónak is száz a vége, ha azt szeretnéd hogy a "régi rend és nyugalom visszatérjen" akkor az ilyen kinyilatkozásokat mellőzd légyszives!

 

Üdvözlettel

Egy leendő lakótárs

 

 

Előzmény: Sziszoek (296)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!