Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Ha itt türelmesen és főleg szorgalmasan végigolvasgatsz, akkor előbb - utóbb kalauzolás nélkül is rájössz mindenre. Ezek a tüzelőállások a nyolcvanas évek elején egy kaptafára készültek, különbséget csak a helyi terep adott. A Budapest körüli 6 közepes osztály tüzelőállásában szinte tökéletesen ugyanazokat a harcrendi elemeket, épületeket, fedezékeket találod. Azért írom, hogy szinte, mert volt olyan osztály, ahol az A területen volt a 7-es, 7/A épület, de volt olyan, ahol a laktanyában. De az SZNR fedezék, szakaszfedezékek, lokátorfedezék, épületek egyformák. (nos természetesen az állapotukban vannak különbségek.)
Az olvasgatáshoz meg jó szórakozást, alig 8500 hozzászóláson kell átrágnod magad. Hidd el megéri, mert ahogy haladsz előre, estére mindig okosabb leszel, mint reggel.
November 22-én hirtelen felindulásból felmentem az Urak asztalára. Érdekes hangulata volt a ködben. Jó lenne egyszer hozzáértő kalauzolása mellett végigjárni. Én a Csepel-szigeten és később egy reptéren voltam sorállományú, de végig csak a tornyokban üldögétem, így a technikáról semmit sem sikerült megtudni. Remélem senkit sem untattam. Végül pár kép a túráról:
Valamint arra lennék még kíváncsi hogy valakinek a kép tárában tótvázsonyi tárolóról olyan képeket látni amik szinte bemutatják az egész lezárt területet? Talán sikerült megbeszélni az őrrel hogy bemehessenek vagy hogyan történt? Valamint a föld alatti részbe hogyan lehet lejutni mert mi a föld alatt csak lezárt ajtókat találtunk. Meg az emeletes házakig se mertünk merészkedni mert onnan már beszélgetés hallatszódott.
Őszintén szólva a szerepét illetően semmi konkrét infóm nincs az objektumról,gyanítom a repülőtérhez lehetett köze.Talán valamiféle kitelepülési pont.Ami érdekes még,hogy az objektumtól nyugati irányban a főút felé úgy 100-150m-es szakaszon a földút két oldalán minimum teherautó méretű beállók vannak kialakítva,félig a földbe ásva.Fűzfő irányába szintén több helyen látni hasonló beállókat.
Ilyen 100 méteres "maszek" lőtér nagyon sok laktanyában volt. A legutolsó, amihez szerencsém volt, az a székesfehérvári "Nagysanyi" laktanyában található. Igaz ott semmi extra nincs, csak a méretes földhányás.
A: Az MN 2167 Luna osztály, később a Vegyes Rakétadandár rakéta tárolója. B: A harckocsi ezred lőszerraktára és kisegítő gazdasága. C: Ahogy Kábeles írta. D: A harckocsi ezred belső lőtere.
Pest megyében keresek kihalt laktanyát vagy bármilyen területet airsoft sport űzése céljából. Természetesen csak legálisan, szóval valami magánterületre gondoltam.
most írja nekem skype-on egy read-only topictárs: Amiről szó volt a topicban, az egy sima házi lőtér, kézi fegyverekhez, max gpi, 100 m lőtávolság. A kapcsolószekrény az éjszakai lövészethez van, cél, lőállás megvilágítás. esetleg mozgatás.
Annyira házi, hogy nem is szerepel a időszakosan korlátozott légtér listán sem. Ilyen volt a Bakonysárkányi (Kisbér) erdőben is, a technikai területen.Lásd: Pestvidéki Gabona Forgalmazó Vállalat :))) Ez volt kiírva az őrtorony melletti bejáratnál...
Évek óta olvasom a topicot és kitűnőnek tartom, különösen tetszik, hogy néhány "hobbi kutató" jobban otthon van bizonyos témákban, mint sok hadtörténész, vagy hivatalos szakértő.
Lenne egy kérdésem amire ezidáig nem találtam meg a válszt: A Balatonalmádi felett fekvő Megye-hegyen van egy félig a földbe ásott objektum, három teremmel két kijárattal, mögötte egy földbe ásott tartállyal (talán gázolaj?). Kik és mire használhatták ezt az építményt? Lehetett-e aktív katonai felhasználása ilyen közel egy üdülő-övezethez?
Azt hiszem Hadsz topiktárs képtárában vannak fotók a helyről.
"Még nyáron körbejártuk a tapolcai laktanya területét...hátul az erdőben találtuk ezt. Dupla kerítéses védelmi sáv, magas földtöltés az oldalán lépcsővel, a közepéből villanyoszlopok teteje látszott ki. Tudja valaki, hogy mi ez? 46.890016,17.394766"
a távolság a kettő közt 5 km körül van, azért arra gondolok :) meg hát itt a Kab-hegyhez semmi ilyesmi nem fűződik. Különben imádom ezt a környéket ilyen szempontból, mert itt minden van csak sajnos kellenének tapasztalt emberek akikkel el lehetne menni megnézni őket :)
Még nyáron körbejártuk a tapolcai laktanya területét...hátul az erdőben találtuk ezt. Dupla kerítéses védelmi sáv, magas földtöltés az oldalán lépcsővel, a közepéből villanyoszlopok teteje látszott ki. Tudja valaki, hogy mi ez?
46.890016,17.394766
Ezeket a képeket pedig a Kab-Hegyen csináltam, a dolog úgy néz ki, egy belül teljesen felújított helység 2 térképasztallal, az egész egy töltésszerű dolog, ami kb 50 m hosszú, a végén a kb 3 m-es acélajtóval, a tetején egy aknafedéllel. A kapcsolószekrény miatt érdekes. Nem tudom, hogy kapcsolatban állhat-e a tótvázsonyi fejtárolóval.