a rádió nem egy erős pontja az autónknak az enyém azt csinálja hogy egy idő után nem kapcsolható ki, vagy nem kapcsolható be vagy a ki-be kapcsoló gombbal nem lehet hangerőt állítani aztán van amikor egy biztosíték ki-be húzás ezt megoldja, de volt amikor a szervizben teljesen ki kellett szedni a rádiót és a csatlakozóit megmasszírozni de aztán egy idő után újra kezdi úgyhogy mi folyamatosan bekapcsolt rádióval közlekedünk, és a kormányról hangosítunk-halkítunk
Hosszas vívódás után vettem egy 2007-es évjáratú cee'd et 1.6crdi motorral. Jókat hallottam róluk remélem hozza majd az elvártakat. Egy "apró kellemetlenség" máris adódott. Előző tulaj szerint típushibának számít, hogy egyik pillanatról a másikra eltűnik a zene se kép se hang és ezt csak úgy lehet orvosolni hogy a biztosítékot kihúzom egy pillanatra...?!?!
Kérdésem hogy tényleg produkál ilyet más ceed is?
Egyéb pozitív-negatív tapasztalatokról is szívesen olvasnék.
A Pro-ban hasonló ülések voltak, ugyanazt a kényelmet biztosítják ezek is, ami számomra megfelelő.
Mindenhol azt olvasom, hogy elsősorban a gumik gördülési zaja hallatszik a kocsiban
Az újságírók sok hülyeséget hordtak össze ezzel kapcsolatban. Szerintem nagyon csendes az autó, egy nagyságrenddel csendesebb, mint a Pro volt. Városban a zajok kívül maradnak, autópályán 130 km/h sebességnél suttogva lehet beszélgetni.
Milyen gumik vannak rajta?
205/55 R16-os méretű, 5 küllős alufelnin. A gumik márkáját nem is figyeltem, de ha jól tudom, Hankook.
Az ülés mennyire kényelmes neked? Az autó belül mennyire zajos városban és autópályán? Mindenhol azt olvasom, hogy elsősorban a gumik gördülési zaja hallatszik a kocsiban, neked az első benyomások milyenek? (mert aztán hosszabb távon hajlamos az ember"megszokni " az ilyesmi zajokat)
Nem én csinálom, hanem egy eléggé elismert FORD szerelőhöz hordom (ESS Motor, vagyis Saáry Zoltán, alias Bagoly, Alsógödön), vagyis a szer pontos nevét nem tudom. Ők sokszáz autót kezeltek ezzel a szerrel, garanciát vállalnak rá.
A szert az olajcsere előtt kell beönteni, 10 percig járatni a motort, aztán leengedni az egészet.
300 km-t autóztam vele. 5,9 l/100 km-re adódott a fogyasztás
Azóta tankoltam, hogy ellenőrizzem a fedélzeti komputer által mutatott értéket. 0,1 l/100 km eltérés adódott, azaz nem 5,9, hanem 6,0 l/100 km volt az átlagfogyasztás.
Ma délben megtörtént az átvétel. Utána volt egy utam Budaörsre és onnan vissza Szolnokra, kb. 300 km-t autóztam vele. 5,9 l/100 km-re adódott a fogyasztás, pedig Budapesten keresztül mentem oda is, vissza is és elég nagy volt a torlódás.
Meglepően alacsony fordulatokon ajánlja a fedélzeti számítógép a feljebb kapcsolást, ennek ellenére nem rángat a motor. 70 km/h-ás sebességet elhagyva már hatodikban lehet autózni.
A tempomat használatát csak lakott területen kívül ajánlom, ott gyönyörűen dolgozik, emelkedőn sem esik vissza a megadott sebesség.
Eddigi tapasztalataim alapján csak annyit tudok mondani, jóban leszünk egymással...
1.4 TDCi Fiestám van 12 éves. Múlt héten szombaton cseréltem benne olajat, de legközelebb, ha megy nagyszervizre (kuplung+vezérléscsere+főtengely szimmering csere) akkor kitisztítom a motorterét azzal, amit javasoltál.
Melyik ez a termék, mi vált be neked? és hogy kell használni - koszos olajba önteni olajcsere előtt és leengedni, vagy az új olajhoz kell hozzáönteni?
Ennek a PSA dízel motornak nem árt a motortisztító/motoröblítő? mert hallottam olyan német autókról, amikben a motortisztító több kárt csinált, mint hasznot.
Nekem most PSA-Ford TDCI motoros autóm van, sosem hagyom 15 ekm-re benne az olajat, 12-13 ekm-enként cseréltetem benne. Sőt, a szerelőm tanácsára a csere előtt egy olajrendszer mosó-tisztító szerrel át is mosatom az olajrendszert.
A turbódízel autók nagyon érzékenyek a turbó megfelelő olajozására, ezért kell tisztítani az olajvezetékeket, csöveket, mert ha elkoszolódik a turbóhoz menő olajcső, akkor a turbó elhalálozik :-(
A motor még bírná az elhasznált olajat, de a turbó már nem.
Sziasztok! Azért írok, mert van egy Kia Ceed 1.6 crdi 110LE autónk, december elsején vettük nulla kilométerrel, most 23.000 km van benne.
Azt vettem észre, hogy néha, akár meleg motor akár hideg, furcsa hangot ad ki, mintha egy benzinesnél kihagyna a gyújtás. Tudom ez hülyén hangzik, de leállításra, újraindításra elmúlik a hangja és jár tovább a megszokott módon. Nem vettem észre hogy gyengébb lenne a motor.
Voltam vele szervizben (Ausztria) akkor épp nem produkálta ezt a hangot, 1 napig ott volt az autó, állítólag megnéztek mindent amit csak tudtak, mentek vele több mint 60 km-t, de nem találtak semmit.
Nos azóta megint párszor előjött ez a dolog, és nem hagy nyugodni, mivel az előző autóm egy renault thalia 1.5 dci volt, amiben tönkrement a magasnyomású pumpa, és mindent telenyomott a fémdarabkákkal.
Ha valakinek van valami tippje, szívesen meghallgatom. És ennek ellenére még a héten elviszem megint szervizbe mert jövőhéten megyünk vele nyaralni, és nem szeretnék sehol sem ottmaradni!
Sziasztok, 2014 es Kia Ceed kombi 1.6 CRDI most érem el vele a 30000 szervizet. Bementem érdeklődni (DI-FER M6) a szervízköltség után, olyan árajánlatot katam hogy ha minden előírt dolgot cserélnek durván 80ezerre jön ki, viszont mondta a szervizes hogy ez elég magas és ők azt szokták mondani hogy az üzemanyagszűrőt elég majd 60000km nél cserélni,és így "csak" 50k körüli a szervíz ára, de rám bízza ... . Ezért szeretném a kedves forumtársaim segítségét kérni, hogy mit javasoltok inkább cseréltessek mindent vagy az üzemanyagszűrőt valóban nem nagy rizikó 60000 bent hagyni ! Válaszaitokat előre is köszönöm :)
ne felejtsd el megkérdezni a tulajokat arról, hogy télen mennyi idő alatt lesz meleg az utastérben.
volt már olyan dízelem, amiben télen befagyott a fenekem (2001-es 1.9DCi 102LE Rönó), a mostani dízel viszont olyan mint a benzines Toyotám (1999 Avensis 1.6B) volt, igen hamar fúj meleget. ( 2003-as Fiesta 1.4 TDCi )
köszi a leírásod. Sajnos, holnap reggel utaznom kell a kocsi miatt, így nincs lehetőségem kipróbálni egy hasonló autót előtte, kevés az idő hozzá.... :( Akkor megbízom az egyik kollégámban, aki szeret gyorsan közlekedni és elégedett... Igazad van: mindenki más stílust szeret, más az ízlése...
Azért lehet leírom az első tapasztalatom... Köszi még egyszer.
1.0 Yaris majdnem úgy indul mint egy dizel, kis fordulaton is elég nyomatékos, nem fullad le, mint az 1. generációs 1.6 benzines Avensis, annak kellett nyomni a gázpedált indulásnál.
üres tömegek: az 1. generációs Yaris 915kg, a Ceed 1260kg, az Avensis 1300kg
a súlyhoz a légellenállás és a motor köbcentije is hasonlóan nő, nem biztos, hogy erősebbnek fogod érezni.
próbálj ki néhány km-re tőled egy 1.4 benzinest, mindegy milyen felszerelt, és kiderül milyen vezetni. Mi hiába mondunk bármit, mindenkinek más az izlése.
ott találtam egy árban - korban - km-ben - és felszerelésben (full extrás) jó autót. Bár gondolom, ezért egy 1.0 Yaris után ez sokkal erősebb kocsi lesz akkor is, ha tényleg a 109 ló nem jön ki pörgetés nélkül....
Bár, most megijedtem: ez is rozsdásodik??? Ezért mondtam le a Mercedes A-ról, mert azt hallottam, hogy az szar!