Én még csak most hallgatom a vasúti bizber tárgyat, és a szigetelt sín körüli kérdésekről biz még semmi szó nem esett (sajnos ez az 1 féléves kis tárgyacska bőven nem elég a téma megfelelő körüljárásához - pedig ezt nagyon szeretjük...) és nem tudom, hogy mit akar jelenteni a képed. Felvilágosítasz? Kíváncsi vagyok ;-).
Nem a fenét. Nézz be egy egyetemi kollégiumba, mondjuk a Barossba és meglátod. Én tudom, hiszen magam is gólya vagyok, szeptemberben kezdtem az egyetemet :))))))))))
A czukorfalatkázásért pedig lehet, hogy ráduszítok egy tanárnőt. Szerintem Alacc tudja, hogy kiről van szó :)))))))))
Volt is egyszer egy "Éjjel tülkölő vonatok" nevű topik, ahol egy kívülálló sérelmezte a sok kürtölést és nem értette, hogy a 21. században nincs jobb módszer a kommunikációra, mint a hangjelzés. Na de a GSM-R rendszer (majd) ezt is megoldja, nem?
Ez a bejároti két hosszú dolog csak ott jó, ahol vagy bakter van (abból az időből is származik az egész), vagy közel a forgalmi, mert egyébként szart se ér.
Így van. Már vagy 3 évtizede is helyette a leszáll és pályatelefonál megoldás alkalmazódott, ha 3-4 perc után, látszólag ok nélkül még mindig szép érett színe volt a jelzőnek...
Szóval a keresztkérdés, hogy vajon a sorompó rendetlenkedése miatt volt-e mindez?
Minden bizonnyal.
Ha igen, akkor Budaörs miért nem tudott bejáratot állítani?
"Vagy ez is hasonlóan működik, hogy amíg, nem halad át a sorompó a köv. jelző vörösen marad mint a térközök esetében?"
Akkor ha Budörs várt volna míg elhaladunk a sorompó mellett, utána már tudott volna jelzőt állítani??
Igen. Szokták is ezt alkalmazni. A gyakorlatban ez úgy szokott kinézni, hogy odanyomja a Hívót, hogy közelebb merjen menni a vonat a jelzőhöz, aztán ha lejött a sorompóról, akkor nyom neki bejáratot.
Amúgy elég karcsú hely van ott, de ennyi befér.
Dudálgatás. Hát ja, lehet azt, de próbáld ki, hogy a bejárattól mennyire hallatszik az be az irodába, ráadásul nem csak ezzel az egy vonattal van dolga az fszt-nek.
Ez a bejároti két hosszú dolog csak ott jó, ahol vagy bakter van (abból az időből is származik az egész), vagy közel a forgalmi, mert egyébként szart se ér.
A két hosszú kürtölésből, amit menetrend szerint áthaladó vonatnak kell adnia, ha megállt a bejárati jelzőnél. És ha az kell, hogy lehaladjon a kapuról ahhoz, hogy szabad jelzővel elhaladhasson, akkor mit ér a dudálgatás?
Ezt miből tudta volna? Gondoltam, hogy lesz kérdés. A két hosszú kürtölésből, amit menetrend szerint áthaladó vonatnak kell adnia, ha megállt a bejárati jelzőnél.
Befért a vonat a bejárat és a sorompó nyitó 13kHz-e közé? 6 kocsi + gigant. Szerintem befért.
Kelenföldön a kijárati jelző még zöld volt. De amire az első térközjelzőhöz értünk az visszaesett vörösre. Hát a kijárat már csak így működik! :-D
Vagy ez is hasonlóan működik, hogy amíg, nem halad át a sorompó a köv. jelző vörösen marad mint a térközök esetében? Miért lenne másképp? Szerintem.
Akkor ha Budörs várt volna míg elhaladunk a sorompó mellett, utána már tudott volna jelzőt állítani?? Ezt miből tudta volna? Befért a vonat a bejárat és a sorompó nyitó 13kHz-e közé? Nekem elég közelinek tűnik.
Tegnap este Bp.-ről utaztam Győrig, a következők kíséretében:
Kelenföldön a kijárati jelző még zöld volt. De amire az első térközjelzőhöz értünk az visszaesett vörösre. Szépen tovább cammogás 15-el.
Ekkor azt hittem, hogy a Budaörs előtti sorompóval lesz valami. De a sorompónál - látszólag - minden rendben volt, vörös fények villogtak, mindkét csapórúd lenn volt.
Budaörs bejárat hívó.
Szóval a keresztkérdés, hogy vajon a sorompó rendetlenkedése miatt volt-e mindez? Ha igen, akkor Budaörs miért nem tudott bejáratot állítani?
Vagy ez is hasonlóan működik, hogy amíg, nem halad át a sorompó a köv. jelző vörösen marad mint a térközök esetében? Akkor ha Budörs várt volna míg elhaladunk a sorompó mellett, utána már tudott volna jelzőt állítani??
OFF Nincs időd... Hát igen, aki előadásokon nem az oktatóra figyel, hanem beszélget, annak sokat kell tanulnia :) Vagy ha nem beszélget, akkor egy másik kísértésnek enged... :)))))))) ON
Őőőőő. Ha te is ráérsz meg én is. Nekem most jelenleg a nincs időm fingani se időszak van. Majd felhívlak jövő héten telefonon, azt megdumáljuk. A Czukorfalatkáért amúgy majd jár neked egy fejleharapás. :-DDDDD ;-)))))
Pedig, Czukorfalatka, már Bahn kollégával soxor írtuk, hogy a Főpályaudvar a 120a, a Tápióbahn legelső állomása, azaz Rákoshegy, leánykori nevén Kavicsbánya.
Mert, ha a Keleti, akkor D70 esetében első és második lezárásról nem beszélhetünk, ott szimpla lezárás van. Ellenben, ha Rákos vagy Rákoshegy, ott má' igen.