Keresés

Részletes keresés

Mucuska Creative Commons License 2001.08.11 0 0 82
Sziasztok!

Minden hajhullás elleni szer hatékonyságának titka az, hogy sokáig, kúraszerűen kell szedni.
A topicnyitó HairGain-t 6-9 hónapig, bár ezt már leírta vki.

Szerepelt valahol a Regain is, ez most már hivatalosan gyógyszer, receptre kapható, 8.000 HUF körül van az ára.
A kopaszodás mértékétől függően 2-3 hónap után kezd látszani az eredménye.
Hatékony szer, egyetlen hátránya, hogy a kezelés abbahagyása után az eredeti állapot legkésőbb 2 év múlva visszaáll.
Az orvosok véleménye megoszlik erről a szerről.
Van, aki egyedüli megoldásnak látja, de hallottam már olyan bőrgyógyászt is, akinek lekicsinylő volt róla a véleménye.

Szerintem érdemes lenne a problémával bőrgyógyászt vagy háziorvost megkeresni.
Vagy lehet, hogy csak egy gyulladt fog vagy éppen mandula okozza a hajhullást.

A kategóriában futó szerek még:
Revalid: kúraszerűen kell szedni, baromira drága, és a magas B-vitamin tartalom miatt nagy étvágyat csinál.

Bano-féle Ca-kovaföld kapszula. Szintén kúraszerűen kell szedni, de valamivel olcsóbban jön ki a Revalidnál.

Bánffy hajszesz és sampon: tényleg jó! Csak kinek van ideje pacsulizni a fejét, meg várni a leöblítéssel, stb.?

Csalánfőzet: hajmosás és öblítés után az utolsó öblítést friss csalánfőzettel kell végezni és ezt nem kell leöblíteni a hajról! Most van szezonja, érdemes kipróbálni. (Egyébként csalántea kúraszerű fogyasztása is javasolt.)

Élesztő: rengeteg B vitamin van benne, csak puffaszt.

Apulein oldat: ezt ha jól tudom, háziorvos is felírhatja.

Vastabletta: sokan elfelejtenek C-vitamint szedni hozzá, pedig csak azzal együtt szívódik fel. Persze, a lányoknál gyakoribb a vashiányból eredő hajhullás.

Bocsi, ha valamit már irt valaki, igyekeztem nem ismételni a leírtakat. :o)

Szerintem először mindenképpen menjetek el dokihoz.

OFF
1ébként lányoknák is előfordul fokozott hajhullás,erre van a Diane35 nevű fogamzásgátló mellékhatású tabletta. (hajhullás ill. lányokon nem kívánt szőrnövekedés megszűntetése mellett a pattanásos zsíros bőr ellenszere is. Ezt MAXIMUM 2 évig lehet szedni, a magas hormontartalma miatt és rendszeres, lehetőleg félévenkénti májfunkció vizsgálatot kell végeztetni)
ON

Sok nő számára kifejezetten szexi, ha 1 férfi kopaszodik .o))

Előzmény: blrad (-)
hitMan Creative Commons License 2001.08.11 0 0 81
Hat nem tudom, beta-sitosterol-nal nem talaltam egy utalast sem hogy esetleg csokkentheti a DHT szintet./ Lehet hogy az SP -nal kozrejatszik az , hogy tobb komponensbol all?/ Van mellekhatasa? Egy reszlet az egyik cikkbol:

A tökmagolajban található delta-7-szterol a dihidrotesztoszteron receptorkötődését gátolja, így csökken a prostatában a dihidrotesztoszteron hatása, ami a prostata növekedését gátolja.

Szerinted lehet pozitiv hatasa , vagy annyit er mint halottnak a csok? / Most nem hatalmas valtozasokat varok ettol , eleg egy hajszalnyi is ; ) /

Törölt nick Creative Commons License 2001.08.11 0 0 80
Sajnos a természetes sterolokkal kapcsolatban elégggé ellentmondásos véleményeket találtam. Ebben szerepe lehet annak is, hogy természetes hatóanyagokat az USA-ban nem lehet szabadalmaztatni, emiatt sokkal kevesebb haszonnal forgalmazhatók. Viszont a finasteridből óriási a haszon, elég ha az itthon is kapható proscar és a megrendelhető propecia árát hasonlítjuk össze.

- 5alfa (type I és type II) elnyelő képesség szempontjából (IC50 mérése) a finasteride és a dutasteride több ezerszer hatékonyabb. Igaz, hogy a type I 5alfa ellen csak a dutasteride hatékony, a finasteride szinte egyáltalán nem, emiatt lesz valszeg a durasteride a gyakorlatban sokkal hatékonyabb. A növényi sterolok sokkal kisebb hatékonysággal, de mindkét típust semlegesítik, a béta-sitosterol kivonat nagyjából 5-ször hatékonyabb, mint a sima saw palmetto, viszont ez utóbbi többkomponensű összetétele miatt eddig ismeretlen okból szintén hatékonynak bizonyult a prosztata (BPH) kezelésekben. Egyes laboratóriumi vizsgálatok viszont arra mutatnak rá, hogy a növényi szterolok sérum DHT csökkentő hatása igen alacsony, szinte zérus. Más vizsgálatok szerint viszont megfelelő mennyiségben igenis hatékonyak.
Eddig egyetlen vizsgálati eredményt sem hallottam viszont hormonális alopeciával szembeni gyakorlati hatékonyságukról.
http://www.google.com/search?q=%2Bsitosterol+%2BIC50+%2BDHT

-BPH kezelésekben a növényi szterolok is bizonyítottan hatékonyak, erről rengeteg klinikai eredmény született.
http://youngagain2000.com/betpros30.html

Előzmény: hitMan (79)
hitMan Creative Commons License 2001.08.11 0 0 79
Reficul!

A velemenyedre lennek kivancsi. Ugy erzem hogy amit a Saw Palmetto -val kapcsolatban el lehet mondani azt nagyjabol elmondtuk. Nagyon orultem amikor vegre olyan oldalt is olvashattam a temaval kapcsolatban, ami magyarul van. Szerintem erdemes elolvasni. Megtalaltam , hogy milyen neven futnak ezek a Saw Palmetto termekek Magyarorszagon. Permixon, Strogen forte ill. Strogen uno. Amikor bementem egy gyogyszertarba megnezni hogy milyen es mit tartalmaz, speciel csak Strogen forte volt . Az osszetetel Saw palmetto extract 160mg. Altalaban napi adagnak 320 mg -ot javasolnak. A neten azt mondjak , hogy csak az extractot erdemes venni , mert az hatasosabb. Viszont, megemlitik , hogy van egy kis kulonbseg a Strogen es a permixon kozott. Szerinted ez befolyasolja a hatekonysagot?

Let's also keep in mind that almost all of the studies done with saw palmetto extracts have used the European trademarked product Permixon (a hexane extract), or Strogen (a carbon dioxide extract).The saw palmetto products that you buy over the counter may have liposterolic extracts that are similar to these trademarked products, or perhaps slightly different. If the contents of over-the-countersaw palmetto products are different, they may have more active ingredients, or fewer active ingredients. Unfortunately, these are some of the uncertainties we have to deal with when using plant extracts that are not fully standardized. Herbal medicine is not yet a pure science.

A teljes cikk itt: http://www.musclesurf.com/sawpalinres.html

A ket magyar oldal: http://www.hospital-fed.hu/Kh2000/kh2000-06-07/romics_benignus.htm
http://www.segelyhely.hu/korhaz-net/konyvtar/174.htm

Szerinted ennyi erovel vehetnek beta-sitosterolt, mert a hatasuk hasonlo lenne?
Vagy tokmagkivonatot? Annak biztos nincs mellekhatasa ;)

Ja, meg talaltam par nevet hogy milyen neven futnak. / Persze azert erdemes ellenorizni/
Permixon, PA109, Curbicin, Prestagalen, Strogen Forte, Prostavigol, Prostaselect)

Hat ennyit mara. Ezt a temat reszemrol kilottem, nem mondom hogy rossz azt se hogy jo, csak megosztottam az infot veletek, tehat aki veletlenul beruhaz erre , az utana ne nekem reklamaljon ; ). Es az ara? Hmmm, olyan 2300 korul van.

Törölt nick Creative Commons License 2001.08.08 0 0 78
hitMan,

Részben igazad van, ezek a szteroid tartalmú gyógyszerek nem veszélytelenek. De gondolj bele, hogy az a szervezetben rengeteg szteroid vázú vegyület van, a hormonok és a koleszterin is az. A mai élelmiszerek tele vannak olyan mesterséges adalékokkal, amik jelentősen csökkentik a tesztoszteron szintet, aromatizáció és DHT bomlás által. Nem véletlen, hogy jelentősen csökkent mostanában a férfiak fertilitása, és ezek a bontási folyamatok a hajvesztést is elősegítik. A lebontott tesztoszteronból ösztradiol és DHT képződik, amelyek egy bizonyos koncentráció felett igen veszélyesek. A szabad tesztoszteron jelentősége egyébként létfontosságú a férfiak szervezetében. A legújabb kutatások szerint már egyértelmű, hogy ez a legfontosabb ellenszere a férfiszervezet öregedésének. Hiányában rengeteg káros öregedési folyamat indul meg, nemrég bizonyították pl. hogy az 50 körüli férfiaknál annyira gyakori szívinkfartusok mögött gyakran káros hormonális változások állnak, és tesztoszteron (pl. DHEA) bevitellel a szívizom megerősíthető. Persze a DHEA bevitel se ér semmit, ha a képződött tesztoszteront az aromatizációs és 5alfa enzimek hamar elbontják.

Ja, és még egy hatékony DHT blokkoló szerről hallottam, ami nem más mint a nők szervezetében jól ismert progeszteron. Az ősztrogénnel ellentétben nincs feminimizáló hatása a férfi szervezetben, sem pedig egyéb toxikus mellékhatása megfelelő dózisban. És sokkal olcsóbb, mint a propecia.

Előzmény: hitMan (77)
hitMan Creative Commons License 2001.08.08 0 0 77
b4ldrick!

Dutasteride neven keresd a google kereson, es akkor talalsz par talalatot. /35600/ Eleg sok forum van errol a temarol. /is/ Ahogy elneztem itt sincs egyelore kizarva , hogy a szexualis kesztetest csokkentheti , fuggetlenul attol hogy most emeli -e tesztoszteron szintet vagy sem. Bocs , hogy ezzel a negativ gondolatmenettel jovok mindig, de ahogy korulneztem nem en vagyok az egyeduli aki kicsit ovatosabb. Lehet , hogy neked van igazad Reficul, en orulnek neki a legjobban.Nagyon sokan annyira akarnak, hogy kulonbozo szentharomsagot , vagy meg tobb cuccot nyomnak magukba , kennek a hajukra. Azert a majukra kivancsi lennek egy ido utan.

Nehany link a temarol:
http://www.stophairlossnow.co.uk/products/Dutasteride.htm
http://www.prous.com/mom/oct_00/mom.html

Ez egy nagyon jo link szerintem, szinte minden ujdonsagrol van forum es rengeteg tapasztalat cserel gazdat:
http://www.hairlosshelp.com/forums/index.cfm?NoCookies=Yes

Törölt nick Creative Commons License 2001.08.07 0 0 76
1 - 1.5 ev mulva. Csak annyit tudok róla, hogy hatékonyabb 5alfa inhibitor vegyület. De ezzel csak 1 ok szűnik meg. A jelenség fő oka az immunrendszer válasza a fejbőrben lerakódó DHT-re. Hasonló történik, mint amit mostanában a rákos szövetek ellen az orvosok mesterségesen idéznek elő (-> VEGF), az immunrendszer elzárja a hajszálerek vérellátását, igy védekezik a DHT ellen. Tulajdonképpen autoimmun folyamatról van szó, mert a szervezet által termelt anyagra indul be, már a kamaszkorban, aztán 5-30 év kell általában, mire láthatóvá válik a hajhiány. Vagyis egyéntől függően nagyon különböző a folyamat sebessége. Persze egyeseknél egyáltalán nincs ilyen immunválasz (pl. mert alacsony a DHT szint). Elméletileg lokális immunszupresszió is hatékony lehet a fejbőrön, próbálkoztak is vele, de elég kevés sikerrel.

A lényeg tehát, hogy a DHT szint csökkentése után kérdéses, hogy mennyire regenerálódik a hajhagymák körül a véredényrendszer. Itt lépne be a VEGF (Vascular Endothelial Growth Factor), de ilyen szer jelenleg nem elérhető.

Előzmény: b4ldrick (75)
b4ldrick Creative Commons License 2001.08.07 0 0 75
Reciful a durasteridnel mennyi jelent idoben az a nemsoka piacra kerules szerinted ?
Merre vannak infok rola?
Koszi!
Előzmény: Törölt nick (72)
hitMan Creative Commons License 2001.08.04 0 0 74
Hat igen, lehet hogy elneztem.Talan igy mar megallja a helyet:

Amit viszont megfigyeltem, hogy a Proscarnal altalaban feltuntetik , hogy a szexualis kesztetest csokkenti/heti es a PSA szintet redukalja . /

Egy kis info a temarol:
http://www.sawpalmetto.com/
http://www.sawpalmetto.com/proscar.html
http://www.yohimbe.org/dihydrotestosterone.htm
http://www.health-pages.com/cgi-local/result.pl?URL=sp/index.html&terms=2&term1=saw&term2=palmetto
http://www.tnp.com/encyclopedia/substance/84/252/
http://www.mendosa.com/messages.html
http://www.hairsite.com/m308saw2/disc308_toc.htm
http://www.wholehealthmd.com/refshelf/substances_view/0,1525,819,00.html

Saw Palmetto the Natural Alternative to Propecia or Minoxidil

Saw Palmetto is now seeing outstanding results in the treatment of
Androgenic Alopecia (Pattern Baldness).

This herb appears to work by blocking the 5- alpha reductase
enzyme that converts testosterone into DHT, which is responsible
for male and female pattern baldness. DHT interrupts the normal
function of the hair follicles in the scalp. The final result ranges
from the partial destruction the complete obliteration of hair
follicles.

The decreased production of DHT consistently allows for
prevention of further hair loss and promotes regrowth in thinning
and bald areas. A decrease in the rate of fallout is usually seen
after the first 1-2 months of treatment. Actual regrowth is usually
seen within 2-4 months in males and 2-3 months in women. It is
noteworthy that the drug Propecia also works by blocking 5-alpha
reductase and reducing DHT levels. However, Propecia cannot be
used by women and may even cause male sexual dysfunction. Saw
Palmetto is an excellent alternative to Propecia. It can stimulate hair
growth for both men and women and is remarkably free of side
effects or drug interactions. In short, this is a remarkable
supplement that should be taken by any adult concerned about
hair loss

Saw Palmetto

Research has shown that enlargement of the prostate gland is
caused mainly by the action of dihydrotestosterone (DHT) a
powerful male hormone which is converted from the primary male
hormone (testosterone) under the influence of the enzyme
testosterone 5-alpha-reductase. The FDA recently approved a
drug (Proscar) that counters the action of DHT as a treatment for
BPH, but Proscar is very expensive ($60 a month) and sometimes
causes severe side effects such as sexual impotence.

Saw Palmetto (Serenoa repens) has recently gained
widespread use by doctors and alternative health practitioners
alike as a safe alternative for treating BHP. Saw Palmetto is a
small palm tree with large leaves and deep red-black berries.
Native Americans used the berries as a food and a therapeutic
herbal treatment for enuresis, nocturia, atrophy of the testes,
impotence, inflammation of the prostate and low libido in men.

Saw Palmetto is a "multi-site" inhibitor of the hormone DHT,
which plays a major role in the development of prostate disorders.
Saw palmetto inhibits 50% of the binding of DHT to receptor sites
in the prostate. It also blocks the uptake of DHT into the nucleus of
prostate cells, and strongly inhibits the action of testosterone 5
alpha-reductase, which reduces the conversion of testosterone to
DHT.

God Save The Changes Creative Commons License 2001.08.04 0 0 73
Reficul,
Küldtem neked egy terjedelmes emilt egy másik emilcímemről.
Előzmény: Törölt nick (72)
Törölt nick Creative Commons License 2001.08.04 0 0 72
A CHRYSIN és a Saw Palmetto egyaránt növényi szterolokat tartalmaz, amelyek (többek közt) bizonyos enzimket képesek gátolni. Mindkettő gátolja az aromatizációt, ami azt jelenti, hogy a tesztoszteron egy része ösztrögénné vagy DHT-vé alakul. Összetételénél fogva a CHRYSIN inkább az ösztrögénképződést, míg a saw palmetto inkább a DHT képződést gátolja. A CHRYSIN-t évek óta használják az élsportolók, mivel nem minősül doppingszernek, és igen hatékonynak bizonyult a teljesítményfokozásban. A saw palmetto pedig Amerikában régóta ismert volt az indiánok között, mint a prosztata problémák ellenszere, szexuális afrodiziákum, és harci vágy fokozó. Utóbbi kettő érthető is, hiszen a DHT átalakulás gátlásával a tesztoszteron szintet növeli. A saw palmetto klinikailag igazolt leghatékonyabb komponense a beta-sitosterol, amit tabletta formájában, sokkal nagyobb koncentrációban is meg lehet vásárolni újabban.

Sajnos egyik szer hatékonyságát sem vizsgálták eddig komolyabban az alopecia megszüntetésében. Elméletileg a hatásmechanizmus ugyanaz mint a propecia esetében, lévén hogy gátolja a DHT képződését.

Amit viszont megfigyeltem, hogy a Proscarnal altalaban feltuntetik , hogy a szexualis kesztetest csokkenti/heti mivel a PSA szintet redukalja

PSA = Prostate Specific Antigen? Nem igazán értem, hogy függ össze a libidó és az antigénszint. Csak azért, mert a PSA szint növekedés rákos elfajulásra utal a prosztatában. Szerintem itt valamit alaposan félreértettél. A proscar hatásmechanizmusa azonos a saw palmetto-val, vagyis az alap tesztoszteron szint növekszik a DHT átalakulás gátlása miatt. Ez pedig inkább fokozza a libidót. Az eddigi felmérések csupán a férfiak 1.5%-ánál regisztráltak libidó csökkenést, míg a placebót szedőknél 1% volt az arány. Ez is amiatt szerintem, mert a vizsgálatot főleg 50 év feletti beteg férfiakon végezték.

A finasteridről még annyit, hogy számos más szteroid vegyület rendelkezik hasonló enzimgátló hatással, mint írtam korábban, hamarosan piacra kerül egy sokkal hatékonyabb szer, durasterid néven.

Előzmény: hitMan (71)
hitMan Creative Commons License 2001.08.03 0 0 71
Hmm, nagy pangas van. Azert leirok meg egy infot. Mivel natural iranyban probaltam elindulni, igy a regebben megemlitett CHRYSIN X es SAW PALMETTO termekeknek neztem utana.
Hat igen a CHRYSIN X -rol nem nagyon ordibaltak hogy DHT blokkolo. A SAW PALMETTO -nal mar teljesen mas a helyzet. Mivel az SP is prosztata problemakra van elsosorban, igy eleg gyakran hasonlitottak ossze a Proscarral. Az , hogy az SP mennyire hatasos , ez eleg valtozo.
Szinte minden honlapon feltuntetik , hogy DHT blokkolo. Sot , valahol adatokkal is alatamasztjak. Akik hasznaljak, azoknak a velemenye eleg keves egyelore es szerintem elhangzik pro es kontra. Amit viszont megfigyeltem, hogy a Proscarnal altalaban feltuntetik , hogy a szexualis kesztetest csokkenti/heti mivel a PSA szintet redukalja. / Lehet hogy te leszel a sok kivetel egyike , de lehet hogy nem. Igy szamomra a finasterid mint megoldas kiesett. A SP az esetek 98%-aban azt irjak hogy nincs mellekhatasa, esetleg enyhe gyomorpanasz elofordulhat, tehat erdemes nem ehgyomorra bevenni. A maradek 2% pedig megoszlik. Tobbsegben potencia erositonek,afrodiziakumnak is ajanljak, de van ahol azt irjak, hogy a szexualis kesztetest csokkentheti. Rengeteg honlapot neztem at, es kb. ezt szurtem le. Azert szerintem is biztos hatasosabb a finasterid, de a kockazata is sokkal nagyobb mint termeszetes tarsanak.
hitMan Creative Commons License 2001.07.09 0 0 70
Sajnos ugy latszik , hogy uj fejlemenyek nincsenek. Blrad, veled mi ujsag? Bevalt a hairgain?
Ja, es hogy kepben legyetek . Akinek megfordult mar a fejeben egy plasztikai beavatkozas / mert egyelore kutatasi eredmenyek ide vagy oda , vegleges jo megoldas meg nem szuletett /
az ar 440000 korul mozog. Ez az ar azert eleg huzos. Remelem egyszer hozzaszol majd valaki olyan is ehhez a temahoz , akinek mar van tapasztalata errol a beavatkozasrol. Hmm, Friderikuszra nem hiszem hogy szamithatunk :( .
b4ldrick Creative Commons License 2001.07.02 0 0 69
Sziasztok sorstarsak!

Elosszor is koszonom mindenkinek az informaciokat, amit megtudtam ezen forum vegigolvasasaval.

Reciful szerinted mennyi ido meg VEGF-szint modositasan alapulo keszitmeny megvasarolhato lesz?

Zozzer,hitMan,tobbiek fejlemenyek?

Zozzer Creative Commons License 2001.05.28 0 0 68
Még nincs 3 hónapja, hogy szedem. A tájékoztató szerint az első eredményekre legalább
6 hónapot kell várni. (3 hónap alatt csak a hajhullást kezdi lecsökkenteni.) Szóval, szedem
rendületlenül.
Van egy kérdésem. Egy hónap múlva lesz egy jelentős vérveszteséggel járó műtétem.
Ez azt jelenti, hogy idegen vért kell, hogy kapjak. Ha mondjuk kicserélődik a vér
harmada idegenre, akkor a elvesztem a az eddigi kezelés harmadát? Vagy, ha utánna is
folyamatosan szedem, akkor nem veszítek semmit? Tudni illik a kapott vér tartalmazhat
DHT-t.
A kérdés lényege: A finasterid azonnal (még aznap) leszorítja a DHT mennyiséget, vagy csak
3 hónapi folyamatos szedés után?
Előzmény: hitMan (66)
Törölt nick Creative Commons License 2001.04.28 0 0 67
Most olvastam, hogy egy új, a propeciát helyettesítő, annál jobb és hatékonyabb gyógyszer kifejlesztése folyik, kódneve Glaxo GG745, valszeg durasterid néven fogják forgalmazni 2003-tól.

hitMan Creative Commons License 2001.04.28 0 0 66
A http://www.dataobject.hu/ oldalon egesz jo dolgokat lehet talani. Itt foleg a kulonbozo etrendkiegeszitokre gondolok. Ime:

Sabal Serrulata

A Saw Palmetto (törpepálma) bogyók magas szitoszterol szinttel rendelkeznek. A szitoszterol enyhe mirigystimulánsként hat és igazolva van, hogy növeli az izomerőt és a hölgyeknél a mellméretet. A Smilax-hez képest a Saw Palmetto bogyói kb. 4-5-ször nagyobb koncentrációjú sztereollal rendelkeznek. A 100%-os természetes anyagból készült Saw Palmetto Berry izomépítés gyorsítója, mely az első ezen a területen. A Saw Palmetto Berry-nek nincs mellékhatása! A Saw Palmetto Berry képes meggátolni a tesztoszteron DHT-vé (dihidrotesztoszteron) alakulását, ami a sportolók és főleg a testépítők között elterjedt mindenféle tesztoszteron szint-növelő készítmények káros és kellemetlen mellékhatásait csökkenti.

A termekek, es arak a fenti cimen megtalalhatok. Lehet ,hogy nem olyan hatekony mint egy proscar, de termeszetesebb es egy probat lehet hogy meger. / Aki sportol , annak meg duplan jo ;) /

Zozzer van mar valami eredmeny?

Törölt nick Creative Commons License 2001.04.14 0 0 65
hitMan,

A Chrisin valóban hatékonynak tűnik. Előnye, hogy teljesen természetes eredetű, a törpepálma (Sabal Serrulata) bogyóinak kivonatát a testépítők a tesztoszteron szint növelésére használják, amit a kivonat 5-alfa inhibitor (elnyelő) hatásával érnek el. A tesztoszteron egy része igy nem bomlik le DHT-vé, hanem marad a sokkal hasznosabb eredeti formájában. Kérdés, hogy milyen mértékben hatékony.

Ki kell hangsúlyozni, hogy több ilyen természetes eredetű 5-alfa enzim elnyelő hatóanyag ismert. Ezeknél azonban a finasterid általában sokkal hatékonyabb.

Az általad bekopizott cikkben zserepel egy mondat:

A termék más anyagokat is tartalmaz, melyek gátolják a tesztoszteron más káros hormonokká, például dihidrotesztoszteronná, DHT-vé alakulását.

Azt azért jó tudni, hogy a DHT alapvetően nem káros hormon. Sőt, fontos szerepe van a magzati fejlődés bizonyos stádiumaiban és a kamaszkorban a férfi nemi jellegek kifejlődésében. Az már más kérdés, hogy felnőttkorban (igaz csak magas szint mellett) számos káros mellékhatása lehet, ezek egyike az alopecia.

Előzmény: hitMan (63)
Törölt nick Creative Commons License 2001.04.10 0 0 64
A proscartól egy kicsit félek, mivel arra a doki azt mondta, hogy már káros is lehet.

A proscar ötször akkora dózisban tartalmazza ugyanazt a hatóanyagot mint a propecia. Bár a tabletták hordozóanyagai némileg módosíthatják a hatásmechanizmust (nem hiszem). Ebből következően a proscar sokkal gazdaságosabb, főleg ha felezed vagy harmadolod a tablettákat, amelyek hatóanyagtartalma még így is magasabb, mint a propeciának.

A procpecia jó példa arra, hogyan lehet a gyógyszeriparban hatalmas extraprofitot elérni, pedig nyilván a sokkal olcsóbb proscaron jelentős haszon lehet. Ez igaz a nitroxid származékokra is (minoxidil), előállításuk meglehetősen olcsó, piaci áruk pedig egész Európában igen drága. Az USA-ban már kezd telítődni a piac, az ottani árak már közelebb állnak a tisztességeshez. Pedig ott a fizetések is sokkal magasabbak. Jó üzlet lenne az ilyen termékeket pl. Mo.-on gyártani, kár hogy senki nem veszi észre.

Előzmény: Zozzer (62)
hitMan Creative Commons License 2001.04.06 0 0 63
Udv mindenkinek!

Ahogy a halon barangoltam, talaltam egy erdekes dolgot. Talan erdemes rajta elgondolkodni.

Chrisin X
Mai szennyezett világunkban a környezet, a
rossz minőségű ételek és egyéb tényezők
hatására folyamatosan csökken a fér- fiak
tesztoszteronszintje és emelkedik az
ösztrogénszint, ami igen rossz hír. A túl sok
tesztoszteron is ugyanide vezethet, mert az
aromatizáció jelensége során a felesleges férfi
nemi hormon ösztrögéné alakulhat. A Chrysin
X a testépítés egyik legféltettebb titka, az X
faktor, mert mindezen problémák végét
jelentheti. A Chrysin X aktív hatóanyaga
képes megakadály- ozni az aromatizációt
végrehajtó enzimek működését. A termék más
anyagokat is tartalmaz, melyek gátolják a
tesz- toszteron más káros hormonokká,
például dihidrotesztoszteronná, DHT-vé
alakulását.
*Természetes tesztorszteronszint-emelkedés
*Erős anti-aromatizációs hatás
*Vírusellenes és gyulladáscsökentő hatás
Adagolás: 2x2 kapszula naponta

Ahogy elnezem, a hatasa hasonlo mint a Proscar -nak. /DHT blokkolo/
Egybkent a link cime:http://www.scitec.hu/langsport/production/universal/vitamin.htm

Zozzer Creative Commons License 2001.03.28 0 0 62
A keresett cég a Pharmafutár kft. A Budakeszi út 1 szám alatt van.
Én onnan hozattam propeciát. 3 hete szedem. Az orvosom azt mondta, hogy
gyakorlatilag megzünteti a hajhullást, s igért még kb 50% javulást, mivel még
a folyamatom nem előrehaladott. Ha szerencsém van, nem leszek kopasz.
Az egyedüli baj, hogy drága. Kb 16500 ft havonta. Erősen gondolkodom azon, hogy
keverem a proscarral. Abból negyedével szedve 1 hónap kijön 1600 forintból, igy, ha 1 évben
veszek 1 proscart és 8 propeciát, akkor az ár leszorítható havi 11 ezerre. A proscartól
egy kicsit félek, mivel arra a doki azt mondta, hogy már káros is lehet.

ÜDV.

Rettenetes Creative Commons License 2001.03.01 0 0 61
Sziasztok!

Úgy tudom, van Magyarországo egy gyógyszerforgalmazó, aki hivatalos úton, nem
túl nagy költségen behozza azokat a gyógyszereket, amiket itthon nem lehet kapni.

Én propéciát szeretnék venni.

Ha valaki tudja, legyen olyan kedves, és irja már meg ennek a cégnek (cégeknek)
a nevét, esetleg a cimét.

remélem kapok választ.

köszi.

Híd Creative Commons License 2001.02.19 0 0 60
Érdeklődőknek a VEGF-ről megjelent cikk a JCI-ben:

http://www.jci.org/cgi/content/full/107/4/409?maxtoshow=&HITS=10&hits=10&RESULTFORMAT=&titleabstract=hair&searchid=QID_NOT_SET&stored_search=&FIRSTINDEX=&fdate=1/1/2001&journalcode=jci

Törölt nick Creative Commons License 2001.02.19 0 0 59
Kedves Zozzer,

A Proscar és a Propecia ugyanazt a finasterid nevű hatóanyagot tartalmazza, a Proscar 5 g-ot, míg a Propecia 1 g-ot tablettánként. A kettő tehát tulajdonképpen ugyanaz. A kutatások szerint már napi 1/2 gramm finasterid is jelentősen csökkenti a DHT szintet az 5alfa reduktáz enzimek blokkolása által. Ez természetesen az egyéni testoszteron szinttől is függ.

Jó tudni, hogy az 5alfa enzim jelenléte ill. szintje egyénileg genetikailag determinált, nőknél is jelen van, csak náluk tesztoszteron hiányában nem képződik DHT. A DHT okozza a fejtetőn a hajhagymák körüli véredények elhalását, így azok az egyre rosszabb vérellátás miatt egyre kisebbek (miniatürizáció)lesznek, majd idővel el is pusztulhatnak. Az alább említett VEGF fehérje alkalmazása képes ezt a folyamatot megfordítani.

A VEGF eddig a szívizom vérellátásának a javítására volt használatos, szívinfarktus megelőzésére ill. gyógyítására.

Érdekes megfigyelni az analógiát a nitroxidok (minoxidil) és a VEFG alkalmazási területe között.

Előzmény: Zozzer (58)
Zozzer Creative Commons License 2001.02.19 0 0 58
Addig is, amig ezt megteszik, szeretném megkérdezni az itteni orvosokat,
hogy mi a különbség, a Proscar,és a Propecia között?
Amit tudok:
Proscar - benignus prostata hyperplasia kezelésére szolgál (de szép...)
- ára kb 6000 ft
- Magyarországon is kapható
- urológus irhatja föl.

Propecia - kifejezetten hajhullásra való (alopecia androgenica)
- 15-16.000 HUF (drágább)
- be kell hozatni (macerás)
- börgyógyász is felirhatja.

A hajhullás szempontjából mi a különbség?
Vannnak e a Proscarnak nemkívánatos mellékhatásai?
Nehéz -e az urológust rávenni a fölírásra?
Egyéb hozzáfüzni valók...

Zozzer Creative Commons License 2001.02.19 0 0 57
Le a parókával!
A csodálatos VEGF fehérje visszanöveszti a hajat

Nincs többé szükség a módszeres oldalra fésülésre, és a parókát is
kidobhatjuk a felmosórongyok közé. A Massachusetts General Hospital
bőrgyógyásza, Dr. Michael Detmar új felfedezése minden férfit megszabadíthat
a kínzó kopaszságtól.

Herman Bernadett
2001. február 17. szombat 0:23

Csütörtökön jelentették be Bostonban azt a tudományos felfedezést,
amelyet talán a legtöbb férfi várt a világon. Ha a Dr. Michael Detmar
által vezetett kutatócsoport egereken végzett kísérletei embereken is
beválnak, csodás, dús sörénye lehet ezután mindenkinek.

Az orvoscsoport felfedezte, hogy
egy, a véredényképzésért
felelős fehérje hatására
megnövekszenek a hajhagymák
a bőrben. A szőrzet dússága
pedig a hajhagymák méretétől
függ. Ezért van az, hogy a
csimpánz, bár ugyanannyi
szőrtüszővel rendelkezik, mint
az ember, sokkal szőrösebbnek
tűnik nálunk. A nagyobb
hajhagymákból ugyanis
vastagabb hajszálak nőnek.

“A férfiak esetében a hajhullás
oka nem a hajhagymák
hiányából fakad. Egyszerűen
csak miniatűr méretűvé
zsugorodnak a hajhagymáik.” –
nyilatkozta Detmar a
Reutersnek. “Ha kitaláljuk,
hogyan növeszthetnénk meg a hajhagymákat, a férfiaknak újra
kinőhetne a hajuk.”

A probléma megoldása, amely majd február 19-én jelenik meg a
Journal of Clinical Investigation című folyóiratban, egy VEGF nevű
fehérje. A VEGF a véredények növekedését segíti elő a szervezetben,
jelenleg a szívbillentyűk növekedésének elősegítésére használják
kísérleti jelleggel. A szívbetegek gyógyítására használt fehérje egyike
azoknak, amelyeket a rákos betegek kemoterápiás kezelésénél
blokkolnak, hogy “kiéheztessék” a daganatot.

Bármelyik fodrász megmondja, hogy összefüggés van a vérkeringés
és a hajnövekedés között. Néhány tanulmány foglalkozott is már ezzel,
megállapítva, hogy a kopasz emberek valószínűleg kevesebb
véredénnyel rendelkeznek a dús hajúaknál.

Ezt állapították meg Detmar
kollágái is. Egy csoport
egeret genetikailag úgy
tenyésztettek ki, hogy több
VEGF-et termeljen az
átlagosnál. Életük első két
hetében az egerek szőre
gyorsabban nőtt, és dúsabb
lett, mint a kontrollcsoporté.
Amikor két hónappal
később megborotválták
őket, az újonnan növesztett
szőr 70%-kal volt vastagabb
az átlagos egerekénél. A
hajhagymák körüli vérerek is
jóval nagyobbak voltak –
állapították meg a kutatók.
Amikor pedig a normális egereknek VEGF-et blokkoló
gyógyszereket adtak, az állatok szőrszálai elvékonyodtak, és
kopasz foltok jelentek meg a testükön.

“A VEGF-szint módosításával tehát közvetlenül befolyásolható
a haj növekedése.” – állapította meg Detmar. “A kérdés most
már az, hogyan alkalmazzuk a módszert embereken is
hajnövesztésre. Az embereken való alkalmazás az igazi kihívás.”
Mindenesetre a csoport már dolgozik azon, hogyan lehetne a
VEGF-et krém vagy pakolás formájában közvetlenül a fejbőrbe
juttatni.

Híd Creative Commons License 2001.02.19 0 0 56
Kedves Reficul!

Küldtem neked egy e-mailt, ha lesz időd, válaszolj, kérlek!

Híd

Előzmény: Törölt nick (55)
Törölt nick Creative Commons License 2001.02.18 0 0 55
Egy új lehetséges hatóanyag, a Vaszkuláris Endotheliális Növekedési Faktor (VEGF).

Az index is beszámol róla. Jó cikk, néhány tévedéssel, de érdemes elolvasni.

hitMan Creative Commons License 2001.02.18 0 0 54
Nem akartam hozzaszolni, de egyszeruen nem birom megallni. Az , hogy valaki fodrasz vagy sminkes , az nem azt jelenti, hogy az o szava a szentíras. Sot, tovabb megyek. Aki hasznalhato informaciokat akar, az egyaltalan nem a fodraszokat kerdezi meg, hanem a gyogyszertarakban es gyogynovenyes boltokban levo eladokat, mert altalaban minden valamire valo keszitmeny ugyis csak itt talalhato meg es ok a visszajelzesekbol le tudjak merni , mi mennyire hatasos./ + persze a netes infok / Lehet , hogy csak azert reagalok erre, mert regen egy fodraszhoz mentem el, / mert ok aztan ertenek hozza. / aki hirdette a remenykedoknek az iget, egy regebben leirt termek formajaban. Biztos vagyok benne , hogy jopar helyen meg mindig nyomjak ezeket az Rrising fele pakolasokat, jo penzert. Ja, es okosan megallapitjak egy ilyen kezeles elott, hogy keves folyadekot iszik az illeto, ill. megmutatja , hogy ennek a hajszalnak szinte nincs gyokere, annak meg van, Igyunk gyogyteat is stb. Ez egyebkent sablon szoveg es mindenkire rahuzhato. / ugyanakkor lehet hogy tevedek, de a sajat tapasztalataimbol indulok ki. /
Törölt nick Creative Commons License 2001.02.15 0 0 53
Olcsó, és beválik: Bánfi sampon és hajszesz. Nem fogok végletekben beszélni, csak annyit mondok, hogy egy csodaszer sem tudhat többet nála. Ráadásul hazai termék. Csak ajánlani tudom.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!