Szintetikus szerekkel én sem élek jelenleg, annyira nem ézem komolynak a dolgot, de lehet, hogy később használni fogom, a dutasteride pl. szimpatikus. Viszont kipróbáltam már egy csomó természetes anyagot, például még régről ismerem a crysint és a fat burner jellegű szereket. A héten vettem egy CLA (konjugált linolénsav) készítményt, ez elsősorban zsírcsökkentő és antioxidáns hatású. Ezenkívül használok még lecitint és különféle olajokat étrendkiegészítőnek. Épp a napokban jutott eszembe, hogy még régebben olvastam a lenolajról (55%-a ALA), amit a népi gyógyászatban mint hajregeráló szert ismertek régen. Ez a Revivogen egyik összetevője is.
Igen, az én - laikus - véleményem szerint sem lehet túl hatékony a dolog komolyabb esetekben. Bár érdekes, hogy a fickó azt írja magáról, már Norwood III körül járt, amikor elkezdte csinálni - igaz, 19 éves korában. Ki fogom kérdezni hapsit a módszerét rendesen alkalmazók visszajelzéseiről.
Mindenesetre én azért csinálom 1000-el és írok majd, ha tapasztalok vmit. :-)
Más:
Nagyon kíváncsi vagyok, Te jelenleg milyen szert szedsz?
Olvastam valahol egy cikket, hogy egy európai gyógyszergyár fejleszt egy VEGF stimulációs szert, amit természetesen topical lehet majd alkalmazni. Sajnos most nem találom a linket. Amúgy a dutasteride nagyon közel van a bevezetéshez, az szerintem jó lesz. És úgy gondolom abszolút nem jogos az aggodalmad, miszerint bármilyen szempontból is "nőiesítene". Ugyanis amellett, hogy tényleg jelentős mértékben csökkenti a DHT-t, a tesztoszteron viszont ugynilyen mértékben nő (néhol 100%-al), ami azért mégiscsak a férfiasság alapja. Különben ha gondolod, összeszedhetjük, hogy a test mely részeiben aktívabb a DHT és hol a tesztoszteron(T). A DHT leginkább a központi idegrendszer androgén receptoraira hat sokkal aktívabban mint a T, viszont az izomfejlődésben, ami a férfias megjelenés alapja, csak a T hat, itt a DHT-nek semmi szerepe nincs. Ugyanez a helyzet a herékben, a fertilitásért is csak a T felel. Más részeken mind a két hormon aktív, általában a DHT jobban kötődik a receptorokhoz, de nincs akkora különbség mint a központi idegrendszerben.
A lizinben sem talaltam kivetnivalot. / Ha jo ideig nem irok , az azt jelenti , hogy az arginin es lizin nem volt jo parositas ;) / Reficul nem olvastal mostanaban valamit, hogy hogy all ez a VEGF dolog? Van valami hasonlo tartalmu keszitmeny , vagy valami? Addig meg maradnak a Yoda kepzo gyakorlatok. / Reficul, legalabb egy kis remenyt hagyj nekunk :) /
A shamponok szerintem se túl hatékonyak, egyszerűen túl rövid ideig maradnak a fejbőrön. A minoxidil esetén például leírják, hogy 8-10 órán át fejti ki a hatását, szóval 8-10 perc itt biztos nem elég.
Egyébként érdekes dolgokat írtál a (140)-ben, ezek a gyakorlatok biztos hozzájárulnak a fejbőr jobb vérkerigéséhez, így javítva a hajhagymák tápanyagellátását, de nem hiszem, hogy a komolyabb esetekben hatékonyak lennének. A gond ugyanis azokban a hajszálerekben van, amik ha egyszer a már felsorolt biokémiai okok miatt elhalnak, akkor hiába próbálunk oda többletvért juttani. Ezek a hajszálerek szerencsére a bőr DHT szintjének csökkentése után még képesek regenerálódni, vagy VEGF stimulációval erre gyógyszeresen is rábírhatók, ilyenkor ezek a gyakorlatok is elősegíthetik a jobb eredményt.
Ezek utan lehet , hogy inkabb a Neutrogena termeknek nezek utana.
Lehet , hogy arginin - lysine combot is hasznalok majd. Talaltam utalasokat arra , hogy az arginin is pozitiv hassal lehet a hajhullas megallitasara. Viszont, kulonbozo intervallumokat adnak meg, hogy pl: 2-3 honap hasznalat utan egy honapig szuneteltessuk , aztan megint mehet. / vagy mas idofelosztasban / Lehet , hogy normal vagy kis dozis mellett folyamatosan is szedheto. A masik problema az , hogy olyan elmeletek is elofordultak , hogy egyutt a kettot nem szabad szedni mert antagonistai egymasnak, gyengul a hatasfok. Volt persze mas elkepzeles is testepitok reszerol, hogy arginin, lysine , ornithin, egyutt növeli a szervezet növekedési hormon termeleset. / de ez egyelore nem erint / Most akkor nyugodtan lehet szedni egyutt a 2 aminosavat, vagy jobb ha kulonbozo napszakban veszem be oket? Vagy egyszerre csak az egyiket hasznaljam?
Vegul pedig a Revivogen eredmenyessegerol egy kiserleti eredmeny:
:)))
Hat nem tudom, en mindig azt hallottam , hogy : Ne rancold a homlokod mert ugy marad
:) Ha egyszer megint talalkozok ezzel a mondattal, akkor odamegyek es megmondom, nem eszik olyan forron a kasat. ;)
Igen, a füleidet (is), de a lényeg az, h közben a kezedet tartsd a fejtető környékén, tapintsd ki, milyen mozgatással tudod a leginkább megmoccantani az ott lévő izmokat. Tapasztald-fejleszd ki azt a technikát, amivel a leginkább megdolgoztatod ezeket.
Az arccal (főleg a homlok) kapcsolatos dolgokat is állítása szerint tapasztalta magán a fickó és nem látok semmi olyant, amiért kételkednem kellene benne. Kértem tőle, h rakjon fel a weblapra magáról egy nagyobb képet, mint ami fent van, h igazolja, h tényleg nem ráncos az arca. Örült az ötletnek és nemsokára fent lesz.
Hat nem tudom , a nizoral mellett szol , hogy talaltunk egy cikket rola, ahol megosztanak velunk egy kiserleti eredmenyt. A T-GEL meg ezzel ados. / Ha van , ugyis megtalalom elobb-utobb, legalabbis remelem/ :)
Na monitorom ujra rendben, elolvastam amit irtal. /Megegyszer koszonom , hogy leforditottad./
Lehet , hogy felre ertem, de akkor poriasan arrol van szo, hogy eroteljesen probaljam mozgatni a fuleimet, es a seromat elore hatra, az itt talalhato izmok segitsegevel? Nem gond, ugyis ful es sero mozgato bajnok vagyok. :) Egyebkent kiprobaltam mar par nappal ezelott / hat igen rendszer meg nincs belole / amit tapasztaltam az az, hogy bemelegedett a buram, tehat a verkeringes megelenkult. Egyebkent az elgondolas nem rossz. Matol mindenki 2x30 perc gyakorlas /nap. Szerintem az arcnak nem sok koze van a gyakorlatokhoz, lehet hogy jo a genetikaja. / de ne legyunk ilyen destruktivak / A neutrogena t-gel egyebkent kaphato pl: a FOTEXNET. HU -N. Olyan 1800 penz korul. Kerdes: Lehet ezeket egyaltalan tartosan evekig folyamatosan hasznalni? Mas: Mivel nehanyan a lysinet argininnal egyutt szedik utana neztem annak is. Hat annak inkabb azok orulnek akik Propeciat szednek. Csokkenti , vagy egy kicsit kikuszoboli a mellekhatast.
Egyebkent a lysin es arginin ismertetoje, megtalalhato a www.dataobjekt.hu-n
A Nizoral hajra gyakorolt pozitív hatásáról már vhol máshol is (nem emlékszem, hol) olvastam már.
(Amikor a múltkor említetted, rákerestem.)
Viszont nemtom, hova tegyek ilyen szövegeket, mint amit erről a neutrínó-genyáról írnak:
"T/Gel® Therapeutic Shampoo Original Formula
T/Gel® Therapeutic Shampoo Original Formula contains 2% Neutar ® (0.5% Coal Tar), a patented, solubilized coal tar extract that fights mild to severe itchy, flaky scalp conditions. With regular use, its clear, pleasant formula will leave your hair manageable, full, and without flakes. "
"Rendszeres használatával tiszta, kellemes összetétele kezelhetővé és teltté, korpamentessé teszi a haját."
Hát innen már csak a Láborátoár Gané hiányzik.
Szvsz ez egy elég shit reklámoldal.
Vaaaaaaaaaaaarj, nem kell egybol rohanni . Ahogy elneztem van meg egy termek . NEUTROGENA T-GEL. Erdemes meg ennek is utana nezni. Most pedig beallitom az elszarodott monitoromat, es neki ulok elolvasni mit irtal. :)
- Idősebbek is elkezdhetik -
Fejbőrtorna mindenkinek
A tanulási folyamat első lépése:
Állj szembe a tükörrel és ráncold a homlokodat (húzd össze a homlokizmokat). Ezután (nem ezzel egyidejűleg, ahogy lejjebb írtam - GSTC) próbáld meg vissza (hátra) húzni a füleidet (húzd össze az occipitalis - azaz a fejbőr hátsó-alulsó részén található - izmokat) miután ellazítod (kisimítod) a homlokodat.
Első próbálkozásra csak kicsi, szinte alig érzékelhető elmozdulás lesz, amikor megkísérled hátrahúzni a füleidet. A fej első részén (a homloknál) lévő izmok összehúzása könnyű lesz. Ezeket az izmokat tökéletesen tudjuk vezérelni önszántunkból. A fej hátsó részén lévő izmok megmozdítása azonban hosszú, kitartó munkát igényel.
Második lépés:
Az fejbőrizmokat ábrázoló rajzot nézve (szerintem a fenti rajzra utal - GSTC) tedd láthatóvá a fej hátsó részén és a fül körül lévő izmokat. Helyezd az ujjaidat a fej hátsó oldalán a két izomroston túlra és próbáld észlelni az összehúzódást, amikor elmozdítod a fejbőrt.
Valószínűleg minél idősebb valaki, annál nehezebb vezérelni ezeket az izmokat, mivel elkezdenek sorvadni. Naponta legalább kétszer fél órát foglalkoztam ezzel, mire sikerült magas szintre fejleszteni a gyakorlatokat. Az izmok vezérlése koncentrációt, azaz a legtöbb ember számára unalmas munkát kíván. A néhány heti kemény munka elnyeri jutalmát, amikor a gyakorlatokat végleg megtanulod és helyesen végzed.
Miután kidolgoztam a gyakorlatokat, az alap gyakorlatokat legalább naponta kétszer 10 percig végeztem. Erősen motiválva éreztem magam. (Egy alkalommal - GSTC) addig csináltam a gyakorlatokat, amíg nem éreztem egy égő érzést a fejbőr hátsó részén lévő izmokban. Még azután is folytattam, amikor az izmok "felpumpálódtak" (Arnold Schwarzenegger kedvenc kifejezése).
Sokat csináltam (2x fél óra / nap - GSTC), sohasem hagytam ki egyetlen napot sem a gyakorlatokkal.
Addig csináltam, amíg (újra - GSTC) jól nézett ki a hajam. Ezután (kb. egy év!), a gyakorlatokat csak 5 - 10 percen át csináltam naponta.
Hát ennyit tudtam megcsinálni így első szuszra. Érdemes persze elolvasni a teljes eredetit, a "kerettörténetet" is. Állítása szerint a szerző-kifejlesztő (Tom Hagerty, egyébként molekuláris biológiával foglalkozik) 19 éves kora körül már a Norwood-skála III-as fokán volt, amikor elkezdte csinálni a gyakorlatokat. Kb 1 év alatt visszaerősödött a haja a 15-16 éves kori állapotra.
A gyakorlatok pozitít mellékhatásaként említi, hogy egyáltalán nem ráncos a homloka (és az arca). Jelenleg 69 éves.
Természetesen lehet nyugodtan kételkedni benne, egy biztos: nem ígér csodákat, nincsen tele hirdetésekkel az anyag. Emailben írta: a legtöbben, akik a tanácsát kérik, egy hónapi munka után feladják a gyakorlatok végzését. Szóval nagy akaraterőre van szükség a dologhoz.
Ezt ajanlom figyelmetekbe:Nizoral
http://www.thebaldtruth.com/products/nizoral.htm
Valami olyasmirol van szo, hogy aki nizoralt hasznalt 6 honapig, azoknal a hajszalak vastagabbak lettek / tehat dusabb lett a hajkorona/ a haj zsirosodasat csokkentette, azt , hogy kinott e plusszba meg par szal arra mar nem emlekszem. Termeszetesen korpa ellen kivalo, ezek a plussz hatasok meg csak raadas. / Ez az egyik fo alkotoreszenek a Ketoconazole -nak koszonheto. Ahogy elnezem 1 es 2 % -os kiszerelesben kaphato.
Igen, a könyv (inkább füzet-félének nevezhető, 1991-es) be/megszerzését javaslom. Ugyan vannak benne talán már tudományosan túlhaladott dolgok, de elég korrekt munka. A címe kb. 'A hajhullás megelőzhető' v hasonló, megnéztem itthon, de hirtelen nem találom. A cím- és hátlapján Cher és Danny De Vito képei vannak.
A könyv a fejbőrmasszázsról nem túl sokat ír, csak (szintén) a már leírt homlokráncolós technikát ajánlja a fejbőr oda-vissza mozgatására, napi gyakorlatszerűen. (Akkor érdemes csinálni, amikor senki nem látja, elég hülyén fest a külső szemlélőnek.)
A könyvben amúgy van még szó vashiányról, a túlzott cukorevés káros (haj-)hatásáról és még sok egyébről is. (Meg persze a férfiak és a nők kopaszodásáról is.)
Te kis sunyi , a titkos gyakorlatokat vegzi es nem szol a jobb sorsra erdemes tarsakanak. :)
Egyebkent mi a cime ennek konyvnek? Vannak benne hasznos dolgok? Erdemes beszerezni?
/ A vegen a sok homlokrancolastol , olyan rancos lesz a homlokunk mint Yodanak / Ha a forditott peldanyt betenned ide , nagyon halas lennek.En azert onszorgalombol lehet hogy rasegitek egy kis L-LYSINE- nel. Talaltam egyebkent regebben az egyik hajas forumon 2 csavot, akik eleg sok mindent nyomnak es szerintem eleg jo informacios bazissal rendelkeznek a kulonbozo szerekrol. /es persze tapasztalattal / Lehet , hogy erdemes lenne egyszer majd megkerdezni oket .
Homlokrácolás (ekkor a fejbőr előrejön), ekkor a fülek megmozdítása (ekkor a fejbőr hátsó része valamint a fejtető "dolgozik") és még egypár.
[Ígéret ON] Pontosan le fogom fordítani a gyakorlatokról szóló részt és beteszem ide.
Megjegyzem, én hasonló gyakorlatokat (ld. Schirilla hajhullásról szóló könyve) csinálok 1993 óta, igaz, (sajnos) nem olyan rendszeresen és nem olyan időtartamban, mint ez a fickó.
Amúgy szerintem ezek valóban hatásos dolgok (asszem Reficul ezt nem osztja).
Igen, elfelejtettuk azt , amit mar 5 evvel ezelott is leirtak. Akkor azt mondtak, felesleges barmilyen pacsmagot hasznalni, mert az esetleges javulast inkabb a kezeles kozben vegzett fejbor masszirozas jelenti. /Persze ez igy nem teljesen igaz , de egy fel igazsagot mar akkor is megfogalmaztak. / Most ugy latszik megint elobukkant. Milyen gyakorlatokat ajanlott az urge?
/ Ezzel a mobimouseal, csak sejteseim vannak /
Ezt az illuzio rombolo kepet kar volt iderakni. ;( Egyebkent, sokan ugy hasznaljak az l- lysint, mint kiegeszitot a propecia meg a tobbi melle, mert fokozza a hatast. De ha ellatogatsz a www. dataobjekt.hu -ra akkor ott azt irjak, hogy a hajhullas a lysinhiany jele is lehet. A negereknek jol all ha csak a kugli fejuk latszik, feher embernel mar szerintem ritkabb. / Jo vannak kivetelek: BRUCE WILLIS STB..../ En ha lehet, maradok a hajas verzional. Azert a forum cimere kivancsi lettem volna. Ki tudja a vegen meg lehet , hogy nagy lincselesek lesznek:)
Jópár hónapja véletlenül rábukkantam egy amcsi "hajbajosok" fórumára, nah azon hemzsegtek az emberkék. Sok volt, aki szedett ezt-azt (most csak a Rogaine rémlik), kivétel nélkül minden szert lehúztak, csalódott volt a "közhangulat" és újra meg újra jöttek olyanok, akik azt tanácsolták, h borotváljuk kopaszra a fejünket, mert azt hogy imádják a nők.
Kegyetlen leszek. A NORWOOD fele tablazat kikeresese / amennyiben erdekel, bar szerintem felesleges / hazi feladat . Van nehany biztos pont de ezek nem jelentenek megoldast, de legalabb nem is art: CINK, HALOLAJ, VAGY LENOLAJ, es talan az L-LYSINE.
Bar mondanom se kell , hogy egy szerencsetlen egybol elkezdett motyogni , hogy neki a lysine szedesekor mellekhatas lepett fel / johogy szexualisan panaszkodott. / Lassan ugy erzem ,hogy ha az a hir jarna hogy a viz a DHT-blokkolok istene, elobb utobb megjelenne valaki es benyogne , hogy miota vizet iszik azota tele van mellekhatasokkal az egesz szobaja. Meg a vegen REFICULNAK adok igazat. / bar az meg messze van ;) /
Hmm, azert szepen lemorzsolodtunk, akik elkezdtek valamit szedni itt a regi forum tagok kozul ............., egy sem tert vissza. :) Mi meg eldumalgatunk itt harman. Ugy latszik ebben az orszagban csak dushaju , vagy onmagaval elegedett emberek elnek. / Csak en vagyok ilyen gyari hibas :) /
Amikre hagytam magam rábeszélni - meg amiket jelenleg Te is szedsz - azok egyikétől sem változunk nővé. Egyelőre én is csak töprengek, h esetleg melyikbe ruházzak be. Az is lehet, h megmaradok a max. halolaj szinten (elsőre egyénként hajolajnak olvastam. :-) )
UI: ez a Norwood rendszer hol olvasható/látható?
Most lusta vagyok keresgélni és csak a Beatles Norwegian Wood c. száma ugrik be, mondjuk elég jó szám. :-)
Ha orvosilag kozelitjuk meg, akkor a NORWOOD rendszer 2.lepcsojen tanyazok. / Remelem legrosszabb esetben ott is maradok. Ahogy elneztem, a dutasteride tablazatot, eleg hatekonynak tunik. 0,1 mg dutasteride hatasa megeggyezik 5mg finasterid hatekonysagaval.
Egybkent , hogy tovabbi koltsegekbe verd magad, talaltam megint valamit. L-LYSINE.
Irany a bolt aztan tomni magadba :) / Eleg ha egy pillantast vetsz erre a tablazatra:
http://www.thebaldtruth.com/products.htm
/Tapasztalat eleg keves van, de az pozitiv. / kulonben nem is ajanlanak ;) /
Ja, en csak infokat kozlok, igy a dontest mindenki a maga felelosegere hozzon.
/ Pl: Szepen lassan minden pirulat beveszel es hogy idezzelek:
Az is lehet, h egy hosszú, de biztos folyamat segítségével nővé változol majd ezen szerek segítségével. :-) . Aztan utana nyithatunk egy topicot MIERT TETTEM? cimmel. En mosom kezeimet ;) /
UI: Egybkent a herefajdalom maskeppen is megoldhato. Koss bele az elso hatalmas tahoba akit meglatsz, majd kozold a rendelesedet, szerintem fizetned sem kell.
Remelem segitettem. :)
Hmmm.
Revivogen: szerintem hallgatni kéne Reficul tanár úrra az ügyben, klinikai tesztek (még) nem igazolták a hatását (igaz, a cég azzal "védekezik", h még annyira új a szer...).
(Az ügyben ld. még a korábban említett kitűnő hairlossscams.com-ot.)
Hajhullás - jut eszembe: gondolom, mindannyiunknál máshogy ölt testet ez a probléma, nálam spec. tök normális a hullás (max. ~15...20 szál / nap), nem igazán ritkul, nincsen kopasz folt a fejemen, a homlokom sem megy följebb, viszont vékonyodnak, gyengülnek a szálak. Ha beletúrok, v a szél belefúj, érzem, h gyengébb az egész "cucc". Nálad ez hogy van?
UI: Gyorsan adjuk le a rendelést, mert már nagyon várom a herefájdalmakat!
:-)))