Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Startpatronos-ólomlövedékes, muzeális céllövő fegyverek, Keserű Sniper, Bartal és hasonló társai. Miután már jó pár száz darab forgalomba került eme remek fegyverből, megérdemel egy topikot, ahol eszmét lehet róla és muzeális, akár elöltöltős társairól cserélni.
Hentesipari, szögbelövő és egyéb, nem szabványos patronok, töltények hirdetése TILOS, törléssel és tiltással jár!
Te tényleg kemény dió vagy. Csak addig szórakoztok ezekkel a szögbelövő szarokkal, amíg ki nem veri valakinek a szemét.
Akkor majd kurva jó lesz bármelyik tuning fegyver.
Hátha megértitek:
Annyi energia van ezekben a kis vackokban, hogy egy acélszöget simán bevág a betonba. Sokkal-sokkal több az energiatartalma, mint ami egy 22LR lőszerben lakozik.
A benne lévő lőpor is másként működik: nem egy 50 centi hosszú csövön kell gyorsítania a lövedéket, hanem pár centi alatt el kell érni a teljes energialeadást. Ez azt jelenti, hogy nagyon hirtelen, nagyon nagy gáznyomás alakul ki! A fegyvereket - beleértve a Toz-8-at is nem ilyen igénybevétel elviselésére tervezték.
Ezek a töltények lefojtottságtól függően 3-4000 bar nyomást röhögve csinálnak. A 4000 bar az már magnum puskatöltény nyomás!!!
Egy gyártó, még ha csak Keserű is, nem véletlen, hogy egy adott töltényhez tervezi a fegyvert. Attól eltérni Darvin díj jelölti hellyel jár.
Talán az sem véletlen, hogy a világon nincs olyan kereskedelmi forgalomban lévő fegyver, ami szögbelövő tölténnyel működne. Még a kesernye sem dobott ilyent piacra.
Sajnos Párkányban becsukott a vadászbolt, pedig az nagyon jó volt. Most az új kapcsolatok kiépítése folyik kinti barátaim révén. Pozsony, Komárom, Érsekujvár van most teritéken. Ha megvannak azonnal küldöm.
Nemsokára megyek át párkányba aképet kimásoltam, ráállítom barátaimat és beszereztetem, ha máshonnan nem megy akor Brno-ból, gondolok rád is és írok privibe.
OK! Már bejelentettem a gyerekeknek, hogy meglátogatjuk a Várak, Erődök, Vitézek című állandó kiállítást a Monostori erődben és kimegyünk Szlovákiába is. ( Az Asszony még nem kapcsolt! :-)))
de legfőképpen az érdekelne konkrétan , hogy lehet-e kapni valahol ilyen fajta töltényt kint.
eddig mindenki mellébeszélt , senki nem irt konkrétumot ,üzletet ahol kint van a polcon . cimet , telefonszámot, esetleg árát.
de ha sikerülne venned ,gondolj rám , megvennék tőled pár dobozzal.
/ egyébként a herkulesbe is tökéletes lehet , legalább nem lenne olyan büdös, koszolós , füstös , mint a fekaporos umarex . plussz aszem a Bartal féle fegyókba is bejönne;-) . /
"Kifúrásról" szó sem lehet! Számoljunk kicsit: Az én puskámban a töltényűr szabad hossza 5,6 mm. Mivel a stift (nagyon) nem középen van, mellé csúszik a töltény hegye. + 1mm A töltény pereme a zárban kialakított fészekbe kerül, + 1,2mm Ez szűken számolva is 7,8 mm. Talán lehet kis szerencsém....
azért lehet jogilag is problémás, mert a hossza miatt az akadály kifúrása nélkül nem fér be a töltényűrbe. ha meg ez megtörténik, akkor lőfegyveri mivolta visszaállt, mert éles lőszer is használható bele! innentől fogva meg, ugye, ....
a flóbert patronnal szoktam "versenyezni", azaz 30-35 méterig konstans teljesítményt ad, sziluettezni nagyon jó vele. és nem deformálódott el nálam még egy patron széle sem, az ólomgolyók majdnem maguktól potyognak ki a hüvelyből.
OK. Ha megvolt a kísérlet beszámolok részletesen. Bár bizonyos szempontok miatt, lehet, hogy Szlovák állampolgár kezében a Sniper fog utazni Szlovákiába és nem a töltény jön ide. De ez remélem a Te érdeklődésed szempontjából közömbös. :-))
Ja, az embert, istent, állatot, és önmagukat is flegmán megvetők szektája?
Persze jókat humorizálnak rajtuk , de mikor bemegy valaki akkor azt tapasztalja hogy a legminimálisabb segitőszándék sincs ami pedig egy kereskedőnek kötelessége lenne.
A másik , mostanában benéztem a "kékre", Hát fikázzák a gunydobozosok a parasztokat, miért vesz öntöltőt szar törököt.
De akkor miért árulja?? Ha nekem butikom van és levis farmert árulok joggal szidom a kinai szart,meg SZIDOM akik VÁSÁROLJÁK. ,Na de ha én is forgalmazom???
Köszi a figyelmeztetést. Jogilag mi is lehet a probléma? (komolyan kérdezem) Tudom, hogy az rws flóbert töltény mennyire erős. Lőtéren láttam vele próbalövést éles TOZ 8-ból. könnyedén ment keresztül a colos fenyődeszkán. Csak kicsit macerás a használata. Mikor eltávolítod a lövedékeket, könnyen deformálódik a hüvely.
Szerintem azért ne gondoljunk ennyire sokat a Sniperről. :-) Valószínű nem tervezték ezt a forgó töltényűrt nyomás szempontjából semmire. Egyrészt egyszerűen túlbiztosították, másrészt ekkora átmérő fért el. Persze van kockázat, nem tagadom. Műszakilag nem érzem vállalhatatlannak egy kisérlet erejéig. Talán ez a pici patron sem valami brutális jószág, de igyekszem szerezni valami leírást róla. Keserű Úrtól meg nem merek véleményt kérni, mert felidegesíteném. :-)) Nem próbálkoznék én ilyesmivel, de a startpatron sajna mindenre alkalmatlan. A mérete miatt még a hüvelykivetés sem működik. :-((
azt is vedd fontolóra, hogy a forgó töltényűrt milyen igénybevételre tervezték. egy pár nagyobb erejű pukkanás kárt tehet benne, esetleg jobban le fog fújni és buktad a puskát.
1, Mert nem érzem magam hülyének. Bukta esetén ugyanúgy ítélnék meg a dolgot mintha éles fegyvert tartanék. Ha ilyenre vágynék, akkor meg nem egy buherált vacakkal kockáztatok.
2, Anélkül, hogy bármihez nyúlnék 5,64 mm hosszú a töltényűr. Kíváncsiságból esetleg lőtéren megér egy kísérletet a patron kipróbálása. Többre nem gondoltam. A lőtéren úgyis éles 22.-est
Sajnos az egyik sniperembe nem megy bele a golyótol megfosztott flóbert hüvely, a másodikba belemegy. Lehetséges az hogy nemegyforma súlyuak a sniperek? Ez a második -más a tusa- mintha könnyebb lenne egy kicsivel.
sniperbe nem fér be fizikailag és jogilag sem - csaxólok.. rws flóbert töltény patronja viszont belemegy és bazierős (h&n barracuda match-csel 40-42J - ezt érdemes viszont csak lőtéren használni a biztonság kedvéért).