Szia! Köszi a tippet. Egyelőre ezt alkalmazom: vettem egy 16GB-os sticket potom pénzért (icipici, amikor az USB-be bedugom, csak akkora darab lóg ki, mint egy inggomb..). Csak érdeklődtem, hogy esetleg a telefonomban lévő kb 25 GB-nyi zenét is esetleg le tudnám-e játszatni valahopgy
Az én autómban "Kihangosító rendszer USB csatlakozással" van (biztosan tudom, mert én konfiguráltam az autót a BMW.hu-n található konfigurátor segítségével), és ez kissé félrevezető elnevezés, mert, mint kiderült (nagy örömömre) valójában egy teljes értékű Bluetooth telefon-kihangosító van benne, plusz egy USB-csatlakozó (amire mellesleg hiába dugom rá az iPhone-t, mert azt írja ki, hogy nem kompatibilis az eszköz). Bluetotth csatlakozással, ami a telefonálást illeti, teljes az integráció az autóval: működik a kormányon a telefon-felvevő gomb, a hifirendszer hangszóróiban hallod a telefonhangot (híváskor lehalkítja a rádiót vagy egyéb lejátszást), átveszi a kontaktokat, lehet őket szerkeszteni, lehet új kontaktot felvenni, megjelennek az iDrive képrenyőjén, híváskor kijelzi a kormány mögötti kis kijelzőn is, hogy kit hívsz, ha lenyomod a telefongombot híváskezdeményezéshez, akkor megjeleníti a kormány mögötti (műszerek alatti) kis kijelzőn (is) a hívás-történetet (kiket hívtam, kik hívtak), lehet közöttük a kormányon lévő kis tekerentyűvel keresni, és persze ugyanez működik iDrive-val is, az iDrive kijelzőjén. Mindez "csupán" Bluetooth kapcsolaton keresztül, ami párosítás után mindig automatikusan felépül, ha telefonnal ülök az autóba.
Szóval a telefon-integráció rendben van, csakhogy ez még nem okostelefon-integráció: a médialejátszó pl. nem küldi ki a hangrendszerre a zenét (ehhez már a kibővített okostelefon-integráció kellene), vagyis nincs Bluetooth audio-streaming (ezt kellene valahogy aktiválni, ha lehetne).
Az USB audio is egész korrekt, lehet zeneszerzőnként, előadónként, albumonként, stb keresni/lejátszani, és a hangminőség egész tűrhető :-)
Amia telefontükrözést illeti: egész jó ötlet. Sejtésem szerint ez AirPlay-t használja (iPhone esetén), és ha ez így van, akkor nemcsak tükrözést tud, hanem normál AirPlay-es lejátszást is (gondolom), az azt támogató appok esetében. Utóbbi azért jó, mert a tükrözéshez állandóan be kell legyen kapcsolva a telefon kijelzője, míg a "célzott" AirPlay-nél ez (apptól függően) nem feltétlenül szükséges.
A telefon kijelző tükrözés egy jó dololg lehet a gyári navit telefonos megoldás helyettesítésére.
Ha csak a zene a kérdés, akkor számomra az a kérdés, hogy miért annyira fontos, hogy az iphone játsza le a zenét? A legolcsóbb megoldás, ha veszel egy pár GB-os pendrive-ot és azt bedugod a kartámasz alatti csatlakozóba, a kocsi meg saját maga lejátssza. A számokat az idrive-al választod, beletekerhetsz, az autón állítasz hangerőt. És mivel a telefonhoz hozzá se érsz, ezért a rendőr se piszkálhat.
Nálam az egyik használaton kívüli pendrive-om léte ezzel nyert értelmet. Betettem az autóba és ott is hagytam, csak akkor húzom ki, ha új zenét akarok rátölteni.
A teljes telefon vezérlésnek csak akkor van értelme, ha a telefonhoz hozzá se nyúlsz és a telefont is az idrive-al vezérled. Az meg a "kihangosító rendszer kibővített okostelefon kapcsolódással" nevű opció az extra listáról.
A kijelző tükrözés viszont engem is gondokozóba ejtett, igaz nem a multimedia, hanem a navigáció miatt.
F31 alap kijelzővel (CID) és fejegységgel, BT+USB opcióval (6NH): megoldható-e, hogy a Bluetooth-on párosított iPhone 5s zene-lejátszója kiadja a hangot az autó hangszóróin? Esetleg USB-n csatlakoztatva?