Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2001.08.24 0 0 111
Ezekben az árakban az a vicc, hogy a Revivogen összes komponense beszerezhető itthon, sokkal olcsóbban. Talán az azelaic acid (dicarboxylic acid) kissé nehezebben, de kis utánjárással az is. Ráadásul akár sokkal nagyobb koncentrációban adható. A két legfontosabb komponens (ALA, GLA) in vivo is nagyon hatákony, különösen koleszterinszegény étrenddel egybekötve (koleszterinből képződnek a fő nemihormonok, a hajproblémákkal küszködő férfiaknál kimutathatóan magasabb a szintje - plusz elősegíti a DHT lerakódását a fejbőrben). A lenmagolaj például 50%-os alfa linolénsav (ALA) tartalmával az egyik legjobb forrás. Természetesen csak a hidegen sajtolt, hő és kémiai hatásoktól megkímélt olajok tartalmaznak jelentős mennyiségben omega zsírsavakat (ALA, GLA), és így se mindegyik.
Előzmény: hitMan (103)
God Save The Changes Creative Commons License 2001.08.24 0 0 110
Mi van a Nizoral-lal? Az nem csak 1 korpa elleni sampon? Vagy van vmi Nizoral Plus is?
Előzmény: hitMan (109)
hitMan Creative Commons License 2001.08.24 0 0 109
Hat ezekbe egyelore nem merulok bele, de idedobok par nevet meg. / Egyebkent az AVACOR
pirulaja is tartalmaz SAW PALMETTO-t/

CRINAGEN,TRICOMIN, NISIM, FABAO, NIZORAL, STB.
Bar , a REVIVOGEN-nek lehet hogy majd egyszer utananezek.
Aki viszont szeretne par tapasztalatot megtudni rola , annak itt egy link:
http://www.hairlosstalk.com/discus/

Egyebkent jot rohogtem az eszmefuttatasodon. :)

God Save The Changes Creative Commons License 2001.08.24 0 0 108
Talán mondanom sem kell: nem forgalmazzák itthon.
Előzmény: God Save The Changes (107)
God Save The Changes Creative Commons License 2001.08.24 0 0 107
Helyesbítek:

Avacor

Előzmény: God Save The Changes (106)
God Save The Changes Creative Commons License 2001.08.24 0 0 106
Jaja, mellméret. :-))) Én herefájdalmakról is olvastam valahol. Az is lehet, h egy hosszú, de biztos folyamat segítségével nővé változunk majd ezen szerek segítségével. :-)

Amúgy az Avacorról hallottatok már?

Előzmény: hitMan (105)
hitMan Creative Commons License 2001.08.24 0 0 105
Peponen 3x1. Megosztok azert meg egy infot ha veletlenul elkerulte volna a figyelmeteket. Eleg sokan hasznalnak cink + B6 kombinaciot, es sokan eskusznek ra. Igy napi egy cink tablettat en is elragcsalgatok. /Pharmanord / Szerintem ezt erdemes megprobalnod, de ki kell valszatani azt a termeket ami tenyleg felszivodik. Azt mondjak este erdemes bevenni, a jobb felszivodas miatt.
Egybkent en visszamennek a mokuskerekbe egy eroteljes korre , csak meg a behozatallal vannak problemaim. / ezt az iment leirtam / A SHEN MIN azert foglalkoztat, mert alapbol benne van a napi SAW PALMETTO adag, + HE SHOU WU amit szinten majdnem hasonlo ereju hatoanyagnak tekintenek mint az SP -t. Tartalmaz meg BIOTINT / loadagban/ itt is voltak olyan jelzesek, hogy nagy adagokban jo eredmenyeket ertek el vele. A tobbi hatoanyag is pozitivan befolyasolja a haj szerkezetet, novekedeset, es a hajhullas megallitasat.Elmeletileg HE SHOU WU a hajszalak novekedesi fazisat meghosszabbitja, es a nyugalmi fazist leroviditi.
Tehat en egy eleg jo keszitmenynek tartom egyelore.
A mellekhatasokrol bemasoltam egy cikket nemreg, tehat ez mindenre vonatkozik igy a SAW PALMETTO -ra is. Egyes remhirek olyanokat is allitanak , hogy megnovelheti a mellmeretet. / vagy mellbimbo? fene se tudja mar. de ilyen visszajelzes nem volt meg/ Ugyanakkor par afrodiziakum egyik hatoanyaga is ez. Ugy erzem minden termeknek megvan a maga kockazata, pedig itt csak a natural produktumokra gondolok. / Egyelore a tobbit alapbol kizarom, mert ott mar joval nagyobb a hibalehetoseg/ Egyelore kineztem 2 helyet ahonnan esetleg renfdelek , de varok meg , hatha van valakinek jobb otlete vagy valamilyen tapasztalata ilyen ugyben.
God Save The Changes Creative Commons License 2001.08.24 0 0 104
Tényleg felháborítónak tűnnek az áraik...
Én egyelőre maradok a napi 3 Peponen + 2 kanál szójalecitinnél...
Esetleg még Saw Palmetto-t fogok ezek mellé...

Te jelenleg mit nyomsz?

Előzmény: hitMan (103)
hitMan Creative Commons License 2001.08.24 0 0 103
Megerdeklodtem a Pharmafutarnal , hogy egy REVIVOGEN vagy SHEN MIN-t mennyiert tudnak behozni. Azt mondtak , hogy a nemet patika a kovetkezo arakon tudja beszerezni ezeket a termekeket:

SHEN MIN 360 Db.-os ára kb.:1050.-DEM
REVIVOGEN SET ára:kb. 680.-DEM
A SHEN MIN-t elneztek mert spec nem a 360db-osra voltam kivancsi , de az arak igy is megdobbentoek . Na most ez vagy egy rossz vicc vagy egy fatalis tevedes.

Egy viszonyitasi ar :

300 ml RevivogenŽ Shampoo als Einzelprodukt 29.95.-DM
60 ml Revivogen Lösung als Einzelprodukt 99.-DM
Set ( 2 x 60 ml Lotion + 300 ml Shampoo ) 192.-DM (alles Preise von USA-direkt)
Erre meg rajonnek a kulonbozo szallitasi es egyeb koltsegek, de szerintem igy is joval a fenti ar alatt marad.

Ha valakinek lenne otlete , hogy honnan lehetne behozatni realis aron, azt megkoszonnem.
/ vagy mennyire lehet megbizni ezekben az internetes shopokban? /

Törölt nick Creative Commons License 2001.08.24 0 0 102
A tesztoszteron átlagos értéke 500-800 ng/dl, de ha valaki kokszol, ennek többszöröse is előfordulhat. Úgy tudom ezek sem kritikus értékek, legalábbis rövid távon nem. Az enzimekkel kapcsolatban kérdezz meg egy endokrinológust. Alopecia szempontjából leginformatívabb érték a fejbőr DHT szintje.
Előzmény: God Save The Changes (99)
hitMan Creative Commons License 2001.08.22 0 0 101
Lezarom a mellekatasokrol szolo felelmeimet ezzel a cikkel. / Nem teljes, de ugyis altalanos ervenyu/

Finally, all oral products that inhibit the conversion of testosterone to DHT have the potential of causing temporary sexual dysfunction. If you experience these side effects, discontinue their use. There have been no reports of permanent sexual dysfunction. Hence, just as you'll stop growing hair once you discontinue using the product, the sexual dysfunction will stop as well.

Ehhez szerintem nincs mit hozzafuzni. / Bar velemenyem szerint a hajra kenheto DHT blokkolok is rendelkezhetnek ezzel a mellekhatassal, mivel a szer felszivodik, es bekerulhet a veraramba. Persze lehet, hogy tevedek, mivel nem vagyok orvos./
Hmm , ez van . :(

Campi Creative Commons License 2001.08.20 0 0 100
A HairGain-rol nem tudok semmit, de ez itt egy szazas!!
God Save The Changes Creative Commons License 2001.08.20 0 0 99
(főleg Reficulhoz)

Mi számít kritikusnak és / vagy magasnak a tesztoszteron- illetve az 5alfa vérenzim-szintnél?

hitMan Creative Commons License 2001.08.17 0 0 98
Azert meg egy jelentkezot ide allitok a rajthoz. A neve SHEN MIN. Ez egy tablettas cucc, az hogy mennyire jo azt az elobb megadott 2 linken le lehet nyomozni korulbelul. Azert egy link , hogy megis mit tartalmaz.
http://www.folica.com/vitamins/shenmin_formen.htm
/ A 15 mg cink egyebkent 100% es nem 1000 /
Talan a Pharmafutar betudja hozni ezeket a termekeket. / Revivogen, stb,,,, /
God Save The Changes Creative Commons License 2001.08.17 0 0 97
Hááát tényleg érdekes.

"Burns like hell" Ez tetszett... :-)

Azóta (olvastam a gyártó lapján) csökkentették benne azt az összetevőt, ami az erősebb, 1 órán át tartó bőrpírt okozta (amire a fenti utal).

Jah, utánanéztem, szinte biztosnak tűnik, hogy nem forgalmazzák itthon. :-(

Előzmény: hitMan (96)
hitMan Creative Commons License 2001.08.17 0 0 96
Kicsit korulneztem mi a helyzet a REVIVOGEN-nel. Hmm, eleg naturalnak tunik, mellekhatasa nincs , max fejboron irritacio elofordulhat. A hatasossagarol mar eroteljesen megoszlanak a velemenyek szerintem. A temarol egy link:

http://www.hairlosshelp.com/forums/searchresults.cfm?requesttimeout=500

Es meg egy nagy vitaforum: Innen talan kibogaraszhatjuk mi lenne a jo megoldas. /Itt is van a REVIVOGEN- rol par gondolat:

http://www.hairsite.com/dissgroup.htm

God Save The Changes Creative Commons License 2001.08.17 0 0 95
Köszi a linket. Egyből kihozta a Revivogen nevű sampont / pakolást, ami havi ~10e árú és első látásra (alkotóelemei szerint) akár hatékonyabb is lehet a Propeciánál és a Regainenél. Sajna a www.patika.hu nem ismeri, vajon forgalmazzák ezt itthon?

A vérképnél az 5alfa vérenzim pontosan melyik típusait kell méretni? Szóval egy átlagos körzeti dokinak mit mondjak, mi kell? (Hogy megírja a labornak a beutálót.)

Előzmény: Törölt nick (94)
Törölt nick Creative Commons License 2001.08.17 0 0 94
A felsorolt zsírsavak közül az alfa és gamma linoleic acid emelhető igazán ki(ALA, GLA). Ha tudsz angolul, akkor ez a link jó lesz

http://www.google.com/search?q=%2BALA+%2BGLA+%2BDHT

Ha hozzá akarsz jutni, érdemesebb kivonat formájában megvenni, sok növényi olaj tartalmazza, de csak kis mennyiségben, ill. bizonytalan mennyiségben. Persze a közölt mérési eredmények nem feltétlenül utalnak arra, hogy ezek a zsírsavak igazán hatékonyak alopecia ellen, bár sokan állítják, hogy igen.

Igen, mérhető.

Előzmény: God Save The Changes (93)
God Save The Changes Creative Commons License 2001.08.17 0 0 93
A szója lecitinen kívül a többi anyag (tridecanoic, lauric acid, oleic acid és undecanoic acid) miben (milyen, ételben/gyümölcsben/bármiben) található meg? Az is jó, ha tudsz adni egy linket, ahol megkereshetem.

És még vmi: a tesztoszteron szintet és az 5alfa vérenzim szintet egy sima vérkép kimutatja?

Előzmény: Törölt nick (92)
Törölt nick Creative Commons License 2001.08.16 0 0 92
Csak a Proscar (finasteride van benne) szintetikus, és a világ minden részén receptköteles, a többi nem a felsoroltak közül. Proscar nagyon hatékony az 5alfa-R 2-es izoenzimjének semlegesítésében, de az egyes típus ellen csak kis mértékben. A fejbőrben viszont épp az egyes típusú 5alfa izoenzim az aktív. Emiatt kisérleteznek a dutasteride-el, ami minkét típusú 5alfa ellen jó. Az eddigi tesztek szerint a finasteride csak max. 23%-os, míg a durasteride 80% feletti mértékben csökkenti a fejbőr DHT szintjét. Jelenleg a finasteride a leghatékonyabb letesztelt alopecia elleni szer, hatékonyságát az amerikai FDA (Food and Drog Administration) tesztjei is kimutatták, ez az intézmény pedig igen szigorúan jár el teszt ügyekben. A fenti eredmények alapján azonban nagyon valószínű, hogy a dutasteride sokkal hatékonyabb lesz.

Még valami a természetes szerek iránt érdeklődőknek. Találtam egy teszt eredményt, miszerint egyes telítetlen zsírsavak igen hatákonyak az 5alfa ezimek (és DHT) semlegesítésében:

linoleic (IC50 0.8 mg/L), linolenic (IC50 1.0 mg/L), tridecanoic (IC50 1.3 mg/L), lauric
acid (IC50 1.6 mg/L), saw palmetto extract (IC50 44.7 mg/L), oleic acid (IC50 4.4 mg/L), undecanoic acid (IC50 3.5 mg/L)

(IC50 azt jelenti hogy a kérdéses anyag mekkora tömegben csökkenti felére az 5alfa szintet adott térfogatban)

A felsorolásban szerepel a saw palmetto kivonat is összehasonlításképpen, láthatóan sokkal gyengébb eredeménnyel, mint pl. a linoleic acid. Linoleic acid leginkább fogyasztószerekben található (pl. Fat Burners), de a szója lecitinben is.

Előzmény: God Save The Changes (91)
God Save The Changes Creative Commons License 2001.08.16 0 0 91
Jah, igen. A Peponent télleg kifejezetten a prosztata védelmére javasolt szedni.

Amúgy én úgy vagyok ezzel, h kicsit félek elkezdeni bármelyiket is, a mellékhatások miatt. Mennyire komolyak ezek szerintetek? Egyáltalán ezek a szereknek (pl. a Proscar, Saw Palmetto) itthon van vmilyen engedélye?

Előzmény: hitMan (90)
hitMan Creative Commons License 2001.08.16 0 0 90
Eloszor is egy javitas:Az adatok stimmelnek, csak annyi a kulonbseg, hogy egy honapra eleg, mivel napi 3 szemet lehet nyomni. / Aki prosztata gondjait akarja mersekelni, annak az elejen 3x2 . De ez minket nem erint. / Egyebkent a gyogyszertarakban biztos lehet kapni, en is ott vettem. Csak egy fajta volt akkor, a neve PEPONEN.
God Save The Changes Creative Commons License 2001.08.16 0 0 89
Hol is árulnak ilyen tökmagolajat?
Előzmény: hitMan (88)
hitMan Creative Commons License 2001.08.15 0 0 88
A tokmagolajrol egy gondolat. Altalaban a termeszetgyogyasz ujsagokban a prosztatagondoknal ez az elso amit megemlitenek, hogy egyunk sok tokmagot./ Tudom ezzel nem mondtam valami falrengeto ujdonsagot / Az idezet amit bemasoltam nemreg, azt tukrozi , /szamomra/ hogy halvany esely van arra is , hogy esetleg pozitivan befolyasolhatja a hajhullas megallitasat. Ha meg nem , hat puff meg egy illuzioval kevesebb. En vettem egy dobozzal, nincs falrengeto ara. / 880 penz es 100 gelkapszula van benne. / Bo 3 honapra eleg es legalabb nem rettegek , hogy milyen arat fizetek a hajam megmenteseert. A PERMIXON-on meg gondolkodok. Viszont a tobbiekre kivancsi lennek: Zozzer, blrad , mi a helyzet?
A PROSCAR 5600 HUF. Ha jol gondolom es 30 tabletta van egy dobozban , az negyed szemevel szedve, nagyon olcson kijon. /Persze ezt nem kerdeztem meg , hogy hany tabletta van benne , mert szedni ugyse akarom. /Csak az ara erdekelt/
Törölt nick Creative Commons License 2001.08.15 0 0 87
Nem, a DHT magasabb a dohányosoknál, de érdekes, hogy a DHEA is (http://www.ast-ss.com/research/breaking/b-r_7-16-00.asp). Az immunszupresszió viszont igaz. A világ szegény országaiban (pl. India, Bangladesh) elő legyengült szervezetű férfiak sokkal kevésbé kopaszodnak, igaz ennek táptálkozási okai is vannak. Fehérjében és állati zsírban, koleszterinben szegény étrend esetén jóval kedvezőbb a tesztosztron/DHT arány.
Előzmény: God Save The Changes (85)
God Save The Changes Creative Commons License 2001.08.15 0 0 86
Ez a tökmagolaj engem is érdekel. Esetleg megéri...?
Előzmény: hitMan (81)
God Save The Changes Creative Commons License 2001.08.15 0 0 85
Lehet, h hülyeség az egész, de ti észrevettétek már, h az erős dohányosok (itt azokra gondolok, akik ~16...18 éves koruk [a "normális" kopaszodás kezdete] óta keményen dohányoznak) között elég kevés kopasz van?
Szerintem ez az immunrendszer oldaláról kapcsolódhat a dologhoz. Esetleg folyamatosan gyengítik a cigivel az immunrsz.üket és ez kedvez a hajnak? Vagy maga a cigi csökkentheti a DHT-szintet?
No nem mintha ezért most cigizni kezdenék, csak egy észrevétel...
:-)
Előzmény: Törölt nick (76)
Törölt nick Creative Commons License 2001.08.11 0 0 84
Mucuska,

Kösz az infokat, a leírtak között van pár hasznos is, de a többsége sajnos nem jó a hormonális alopeciára, amely mindét nemnél előfordulhat, de a férfiaknál természetesen sokkal gyakrabb.

HairGain: a gazdasági versenyhivatal kimutatta, hogy a mögötte álló klinikai vizsálat csalás, sosem történt meg. Ennek ellenére lehet jó, csak senki nem bizonyította be.

Regain: Mo-on kapható 2%-os oldata semmit sem ér, viszont nagyon drága. Az USA-ban olcsóbban kapható 10%-os gél változata viszont hatékony, főleg DHT inhibitorok szedése mellett.

Revalid, B vitamin, vas, stb. : ezek a hormonális alopecia ellen semmit sem érnek

Diane35: vagyis Cyproterone Acetate, ezt a szert férfiaknál hyperszexualis ellen alkalmazták, tulajdonképpen egy antiandrogén. Nőknél hatékony, férfiaknál az előbbi ok miatt nem igazán javasolható.

Előzmény: Mucuska (82)
Törölt nick Creative Commons License 2001.08.11 0 0 83
Olvas el ezt:

http://www.prostatitis.org/betasitosterol.html

Vagy ezt, ahol a Permixon tartalmaz beta-sitosterolt:

TITLE
Comparison of finasteride (Proscar), a 5 alpha reductase inhibitor, and various commercial plant extracts in in vitro and in vivo 5 alpha reductase inhibition.

AUTHOR
Rhodes L; Primka RL; Berman C; Vergult G; Gabriel M; Pierre-Malice M; Gibelin B

ORGANISATION
Department of Biochemistry, Merck Research Laboratories, Rahway, New Jersey 07065.

SOURCE
Prostate 1993; 22 (1): 43-51

LANGUAGE OF PUBLICATION
English

ABSTRACT
Human prostate was used as a source of 5 alpha reductase. Compounds were incubated with an enzyme preparation and [3H]testosterone. [3H]-dihydrotestosterone production was measured to calculate 5 alpha reductase activity. IC50 values (ng/ml) were finasteride=1; Permixon=5,600; Talso=7,000; Strogen Forte=31,000; Prostagutt=40,000; and Tadenan=63,000. Bazoton and Harzol had no activity at concentrations up to 500,000 ng/ml. In castrate rats stimulated with testosterone (T) or dihydrotestosterone (DHT), finasteride, but not Permixon or Bazoton, inhibited T stimulated prostate growth, while none of the three compounds inhibited DHT stimulated growth. These results demonstrate that finasteride inhibits 5 alpha reductase, while Permixon and Bazoton have neither anti-androgen nor 5 alpha reductase inhibitory activity. In addition, in a 7 day human clinical trial, finasteride, but not Permixon or placebo, decreased serum DHT in men, further confirming the lack of 5 alpha reductase inhibition by Permixon. Finasteride and the plant extracts listed above do not inhibit the binding of DHT to the rat prostatic androgen receptor (concentrations to 100 micrograms/ml). Based on these results, it is unlikely that these plant extracts would shrink the prostate by inhibiting androgen action or 5 alpha reductase. (AUTHOR)
MJTR: Androstenes PD. Azasteroids PD. Plant Extracts PD. Testosterone 5-alpha-Reductase AI.
MNTR: Animal. Comparative Study. Human. In Vitro. Male. Prostate DE. Prostate EN. Rats. Receptors, Androgen DE. Stanolone BL. Testosterone BL. CLINICAL TRIAL. CONTROLLED CLINICAL TRIAL. JOURNAL ARTICLE
-------------------------------------------------

Az a gond, hogy a kiváltó okok látszólagos hasonlósága ellenére az BPH és az alopecia azért két elég eltérő folyamat. Még növényi sterolok BPH elleni hatékonysága is nagyrészt gyakorlati tapasztalat, hogy mi áll a héttérben, az elméletileg ismert, de laboratóriumi vizsgálatokkal nem mindig alátámasztható. A lényeg az lenne hogy a fejbőrben zajló lassú DHT ellenes immun folyamat teljesen leálljon, ezt eddig leghatékonyabban a DHT kiiktatásával sikerült elérni. Hogy ez a felsorolt fitosterolokkal elérhető-e vagy sem, azt ki kell prÓbálni. Mellékhatások sincsenek, és biztos hogy jó az immunrendszerre kifejtett hatásuk. Vagyis egy próba csak pénzkérdés.

Előzmény: hitMan (81)
Mucuska Creative Commons License 2001.08.11 0 0 82
Sziasztok!

Minden hajhullás elleni szer hatékonyságának titka az, hogy sokáig, kúraszerűen kell szedni.
A topicnyitó HairGain-t 6-9 hónapig, bár ezt már leírta vki.

Szerepelt valahol a Regain is, ez most már hivatalosan gyógyszer, receptre kapható, 8.000 HUF körül van az ára.
A kopaszodás mértékétől függően 2-3 hónap után kezd látszani az eredménye.
Hatékony szer, egyetlen hátránya, hogy a kezelés abbahagyása után az eredeti állapot legkésőbb 2 év múlva visszaáll.
Az orvosok véleménye megoszlik erről a szerről.
Van, aki egyedüli megoldásnak látja, de hallottam már olyan bőrgyógyászt is, akinek lekicsinylő volt róla a véleménye.

Szerintem érdemes lenne a problémával bőrgyógyászt vagy háziorvost megkeresni.
Vagy lehet, hogy csak egy gyulladt fog vagy éppen mandula okozza a hajhullást.

A kategóriában futó szerek még:
Revalid: kúraszerűen kell szedni, baromira drága, és a magas B-vitamin tartalom miatt nagy étvágyat csinál.

Bano-féle Ca-kovaföld kapszula. Szintén kúraszerűen kell szedni, de valamivel olcsóbban jön ki a Revalidnál.

Bánffy hajszesz és sampon: tényleg jó! Csak kinek van ideje pacsulizni a fejét, meg várni a leöblítéssel, stb.?

Csalánfőzet: hajmosás és öblítés után az utolsó öblítést friss csalánfőzettel kell végezni és ezt nem kell leöblíteni a hajról! Most van szezonja, érdemes kipróbálni. (Egyébként csalántea kúraszerű fogyasztása is javasolt.)

Élesztő: rengeteg B vitamin van benne, csak puffaszt.

Apulein oldat: ezt ha jól tudom, háziorvos is felírhatja.

Vastabletta: sokan elfelejtenek C-vitamint szedni hozzá, pedig csak azzal együtt szívódik fel. Persze, a lányoknál gyakoribb a vashiányból eredő hajhullás.

Bocsi, ha valamit már irt valaki, igyekeztem nem ismételni a leírtakat. :o)

Szerintem először mindenképpen menjetek el dokihoz.

OFF
1ébként lányoknák is előfordul fokozott hajhullás,erre van a Diane35 nevű fogamzásgátló mellékhatású tabletta. (hajhullás ill. lányokon nem kívánt szőrnövekedés megszűntetése mellett a pattanásos zsíros bőr ellenszere is. Ezt MAXIMUM 2 évig lehet szedni, a magas hormontartalma miatt és rendszeres, lehetőleg félévenkénti májfunkció vizsgálatot kell végeztetni)
ON

Sok nő számára kifejezetten szexi, ha 1 férfi kopaszodik .o))

Előzmény: blrad (-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!