Keresés

Részletes keresés

Sziszoek Creative Commons License 2004.11.16 0 0 390

Hali!

Két okból nehezen hihető nekem az 5 épület:

1. idézet a weboldalról: " gondosan figyelve az épületek és a parkok kellő arányának megtartására" . Ha valóban ilyen sok házról beszélünk, akkor az nekem azt jelenti, hogy gyakorlatilag nincs park, tehát akkor arány sincs - esetleg 1:0 arányban :-)

2. Ne felejtsétek el, hogy a többi épületet is el kell adni valahogy. Nem hiszem, hogy túl jó reklám lenne, ha a házak egymás hegyén-hátán lennének.

Amúgy mi a LAkó u. felé néző lakást vettünk, így tisztában voltunk vele, hogy 1-2 évig még nézhetjük-hallgathatjuk (+ÁFA) az építkezést. Abban pedig csak reménykedem, hogy éjszakára abbahagyják majd.

Jól láttam, hogy az ablakokon van redőny-előkészítés? Pontosan mit jelent, hogy "szerkezetkész"? Kész az összes fő- és válaszfal?

Előzmény: maroon5 (389)
maroon5 Creative Commons License 2004.11.15 0 0 389

Kedves Leendő Lakótársak!

Nem akarok senkit sem elkeseríteni, de én úgy tudom, hogy a miénken kívül még 5 további épületet húznak fel a telken. Másrészt akkor kezdik építeni a másodikat, amikor az első épület lakói beköltöztek, tehát a belső utcára néző lakások lakói premier plánban nézhetik végig az építkezést az alapoktól!

A szerkezetkészséget egyébként elérték!

Előzmény: Törölt nick (388)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.15 0 0 388

Sziszoek :o))))

3 ház? Na az érdekesen fog kinézni....egyébként az Alfa eléggé a végét járja már, lehet a végén még azt is megveszik....

Előzmény: Sziszoek (382)

mauricesomesaid Creative Commons License 2004.11.13 0 0 387
3 ház?? Nem rossz.

Így már nem olyan rózsás a helyzet..:(

És ha még menet közben kitalálnak vmit...lsd. tetőtéri lakások...
Előzmény: Paco155 (386)
Paco155 Creative Commons License 2004.11.13 0 0 386
Lesz egy harmadik is :) Az Alfa kerítéséig az övék a terület és 3 ugyanolyan ház lesz rajta. Legalábbis így tudom.
Előzmény: mauricesomesaid (385)
mauricesomesaid Creative Commons License 2004.11.13 0 0 385
Igen, éppen azért érdekelne, mert láttam a felszabaduló területet, elég nagynak tűnik ahhoz, hogy egy kicsit hézagosabban helyezzék el rajta az újabb épületeket, mégha két ugyanilyen méretű házról is van szó, mint a jelenlegi...és egy kis parknak, játszótérnek stb. is maradna hely talán... annak a néhány ezer embernek :)
Előzmény: Paco155 (384)
Paco155 Creative Commons License 2004.11.13 0 0 384
Épp nemrég robbantottak fel ott egy régi épületet, hogy egy ugyanolyan kerüljön a helyére mint a miénk. Szóval parkra ne nagyon számíts.....
Előzmény: mauricesomesaid (383)
mauricesomesaid Creative Commons License 2004.11.12 0 0 383
Sziasztok!

"Szerkezetkészségről" van valami híretek? Elérték már? Nov.15. volt a határidő, ha igaz...

Kíváncsi lennék, hogyan fog kinézni a terület a ház mögött, mennyi helyünk lesz a ház háta mögött, milyen-mekkora park lesz arrafelé..
Sziszoek Creative Commons License 2004.11.12 0 0 382

Asszem nincs, de van egy 6,5 m2-es szobánk, azt kiadjuk albérletbe. De csak külön postaládával! :-)

Előzmény: Törölt nick (381)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.12 0 0 381
Nincs mellettetek még egy eladó lakás? :o))))
Előzmény: Sziszoek (380)
Sziszoek Creative Commons License 2004.11.11 0 0 380

Sziasztok "tóték"!

Én örülnék, ha ti lennétek a szomszédaink. :-) Lesztek? Ja, már vagytok.

Előzmény: Törölt nick (376)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.11 0 0 379
Bár most, hogy mondod, lehet mégis veszek egyet, és bedobok mindenkinek naponta egy névre szóló levelet :)))
Előzmény: Cyberbob (377)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.11 0 0 378

Szia,

hidd el, hogy én még Nálad is jobban örülök ennek! Majd lehet egymás haját tépni a közgyűlésen, hogy a kedves szomszéd be mert dobni valamit a postaládába....

A házzal semmi bajom egyébként, hozzászólásom arra vonatkozott - amit nem tudok megérteni - hogy egyes emberek miért kapnak idegösszeomlást attól, ha bedobnak valamit a postaládájukba.

Kellemes beköltözést ha elkövetkezik!

Előzmény: Cyberbob (377)
Cyberbob Creative Commons License 2004.11.10 0 0 377

Őszintén szólva magasröptű leveled elolvasása után kifejezetten örülök, hogy nem itt vettél lakást.....

Előzmény: Törölt nick (376)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.07 0 0 376
"Utálom a reklám leveleket. Utálnám, ha valami idegen - bármennyire hivatkozik is arra, hogy a szomszédom lesz - megtudja az adataimat és levelet írjon!"

Úristen, fogod, kiveszed, kidobod. Tök jó lesz ez a társasház, ha ilyen lakói lesznek. Hozzád a postás is csak az adatvédelmi biztos engedélyével viheti ki a leveleket?

Egyébként visszatérve korábbra: amikor akartam ott lakást venni (hát hála istennek, hogy nem vettem az olvasottak meg _egyes_ lakók alapján) - akkor még nem volt szó tetőtérről, ez tavaly télen volt kb...

Előzmény: tóték (340)
Sziszoek Creative Commons License 2004.11.05 0 0 375

Köszi! Közben a www.ujbuda.hu -n is találtam egy cikket, ahol többek között erről is szó esik.

A portaszolgálatról annyit tudok, hgy nekünk kifejezetten azt mondták, hogy ilyen(ek) nem lesznek, így tudják a közösköltséget alacsonyan tartani.

Előzmény: Wormie (372)
stupeki Creative Commons License 2004.11.05 0 0 374
szerintem nem, nem volt róla szó. ekkora házban legalább 3 kellene, hogy legyen, arra meg rámenne a gatyánk.
Előzmény: zg26 (373)
zg26 Creative Commons License 2004.11.02 0 0 373

Tudja valaki, hogy lesz-e portaszolgálat? köszi

Wormie Creative Commons License 2004.11.02 0 0 372

Itt van róla egy újságcikk a NOL-ról.

Ez egy korábbi cikk az Indexről: Leisztinger a gáton

Ezen a weboldalon pedig a tervpályázat eredményéről olvashatsz.

Előzmény: Sziszoek (367)
witwit Creative Commons License 2004.11.02 0 0 371
Tisztelt Építető - Csizy és Lukács Kft. !

Nekem is lenne egy közérdekű kérdésem. Hogy az erkélyeken milyen korlát lesz?

Lehet, hogy csak a saját véleményem, de pl. a szomszédban lévő épületen (és persze nagyon sok helyen) acél korlát van, amin keresztül simán átlátni. A lakók mindenfélét „lim-lomot” kipakolnak az erkélyre és ez elégé elcsúnyítja az egész házat.

Vagy vészmegoldásképpen elkezdik nádal vagy különféle anyagokkal letakarni az erkélyt. Ez megint nem túl esztétikus már csak amiatt sem, mert nem mindenki ugyanazt az anyagot használja.

Nem lehetne-e már eredetileg valamilyen nem átlátszó, esztétikus anyagból készíteni az erkélyek korlátját? Persze ha már eleve nem így készül.

Vagy lehet-e egyénileg más korlátott kérni az erkélyre?

Válaszukat előre is köszönöm.

Fürgeláb Creative Commons License 2004.10.26 0 0 370
Az Újbudában a Kondorosi lakópark beruházója egy negyedoldalas hirdetésben kért elnézést az építkezés, robbantás okozta zaj és por miatt.
Paco155 Creative Commons License 2004.10.21 0 0 369
No, jártam én is HVB-nél szerződést köpni. A számlanyitási díjnak 50k szerintem egyszerűen rablás. A közjegyzői díj szintén az de azt állambácsi írja elő szóval nem tehetnek róla. A z 1.5%-os egyszeri kezelési költség szintén rablás de még el is fogadná az emberfia HA!!!
HA!!! nem lenne minden év januárjában az egy összegben befizetendő 2.5%-os kezelési költség! Na ez az amitől felfordult a gyomrom. Ja és akit még érdekel. Az egy éves "csak kamat" visszafizetés nem választható. Nagy balhézással el lehet érni, hogy a kezdetektől a tőkét is fizesse az ember de nem könnyű.
Előzmény: Sziszoek (367)
stupeki Creative Commons License 2004.10.18 0 0 368
valakinek a valakije vesz itt tetőtéri lakást, nekik májusi költözést mondtak. azt nem tudom, hogy csak mondták vagy a szerződésükben is ez van ? mindenesetre, akkor nekünk kb. március, áprilisban költöznünk kellene.
Sziszoek Creative Commons License 2004.10.17 0 0 367

Sziasztok!

Sajnos banki témához nem tudok hozzászólni, max. annyit, hogy mi rengeteg rémmesét hallottunk, így eléggé fel voltunk készülve és ahhoz képest a HVB (eddig) kellemes csalódás volt.

Ma voltunk a ház felé és rakják be a nyílászárókat + felkerül a cserép is. Szerintem sokkal jobban néz ki, mint az eredeti képeken... Szóval alakul.

Felmerült korábban, hogy mikor lehetne a lakásokat megnézni. Őszintén szólva majd megesz a fene, hogy én is körbejárhassam a kis lakásunkat. Sajnos azok a barátaink, akik újépítésű lakást vettek, azt mesélik, hogy egyáltalán nem nézhették meg a lakást átvétel/bejárás vagy miacsudaaneve előtt.

Hallottátok a Kopaszi-gát (így írják?) körüli területrendezést? Remélem ez pozitívan befolyásolja majd a mi környékünket is, még akkor is, ha kicsit arréb van. Ha tud valaki bővebbet (pontosabban melyik területről van szó), akkor írjon.

Üdv

Sziszóék

Előzmény: witwit (355)
feedback Creative Commons License 2004.10.15 0 0 366

A hitelszerződésben szereplő egy éves kamatperiódus engem is megzavart először, de végül sikerült beszélnem a csoportvezetővel aki elmondta, hogy itt tulajdonképpen kétfajta kölcsönről van szó. Az egyik a kiegészitő kamattámogatás, melynél a kamatperiódus az idevonatkozó rendelet szerint csak egy éves lehet, de a 2,5%-os kamat (plussz a kezelési kts.) az első öt évben rendeletileg garantált, utána a 2.5% évente változhat az épp aktuális kormányrendelet szerint. A másikkat forrástámogatásnak hívja a szaknyelv. Itt öt éves kamatperiódus is kérhető, szintén 2,5%-os a kamat (plussz kezelési kts.). Ez esetben a kamat az első öt év lejárta után is öt évente változik.

Azt is megtudtam, hogy a kiegészítő kamattámogatást a szaknyelv dupla támogatásnak is hívja, mert ez magában foglalja a forrástámogatást és még plussz támogatást is. Az most egy érdekes helyzet, hogy a kettő (forrástámogatás és kieg. kamattámogatás) kamata mégis ugyanakkora jelenleg. De az elv az, hogy a kieg. kamattámogatású kölcsönt az állam jobban támogassa. Talán ez jelent valamit a jövőre nézve???

A rendeletben az is szerepel, hogy a kormány visszamenő hatállyal mindkét támogatáshoz hozzányúlhat, azaz még az első öt év sem biztos.

Mindettől függetlenül nehéz eldönteni, melyiket éri meg választani. Én személy szerint nem sok jövőt jósolok egyik kamattámogatásnak sem, és még abban sem vagyok biztos, hogy az első öt évben hátra lehet dőlni.

Ez minden amit ebből a banki halandzsából értettem. Csak csendben jegyzem meg, még most sem vagyok biztos abban, hogy ez így működik, mert ahány embert felhívtam a bankban, annyiféle magyarázatot kaptam, de azért remélem segítettem néhány forumlátogatónak.

Előzmény: stupeki (360)
Paco155 Creative Commons License 2004.10.12 0 0 365
Milyen ólom? 10 éve nem kapni ólmozott benyát :-P
Előzmény: kyrus16 (364)
kyrus16 Creative Commons License 2004.10.12 0 0 364

Üdv

Köszönöm a sok infót.A redönnyel,hogy álltok?Mivel úgy tudom,hogy körfolyosós lesz így szükségünk lesz rá nagyon.

vAN VALAKINEK MÁR ÁRAJÁNLATA?

Szerintetek a kert mekkora lesz?Gyanitom,hogy a garázsok tetején képezik ki az pedig azt jelenti,hogy garázsból szellőző összes ólom a kertben landol.

Egyáltalán lesz belső kert vagy játszótér?

Ha a házat kivülről nézem,úgy látom,hogy erkélyek kisebbek 6m2-nél,pedig ez szerepel a szerződésemben.Van erről valakinek valami közelebbi infója?

Ennyit mára.

üdv

kyra

tuco_ramirez Creative Commons License 2004.10.12 0 0 363
Sziasztok! Tudnátok egy érdeklődőnek segíteni? Vett valamelyikőtök a lakónegyedben lakást a használt lakásának beszámításával? Milyen forgalmi értéken számítják be a régit. Teljes forgalmi értéken, vagy menekülőáron? Előre is kösz, ha valaki az ilyen tapasztalatát megosztaná velem. Üdv.
witwit Creative Commons License 2004.10.12 0 0 362
Nem írtam, de mi öt éves kamatperiódust kértünk és a szerződésben is ez volt. A türelmi idő vagyis hitel tényleges visszafizetésének elkezdéséig adott idő 1 év, ami alatt persze vannak kamatfizetési kötelezettségek.

Nem akartam senkit kétségbe ejteni, én csak rákérdeztem meddig él ez a 2,5%-os kamat. Erre kaptam azt a választ, hogy az első öt éves kamatperiódusig biztos utána sosem lehet tudni.

De elméletileg ha a kormány megszünteti a kamattámogatást ez a kamatérték bármikor felborulhat. Tehát ilyen alapom semmi sem biztos.

Az egy éves kamatperiódus esetén nem tudok nyilatkozni, mert nem is kérdeztem, de biztosan azt sem változtatják csak úgy.

Üdv Wit.

maroon5 Creative Commons License 2004.10.12 0 0 361

Sziasztok!

Nekem sem logikus, de én úgy tudom, hogy a 2,5%-os kamat az első 5 évre éppen akkor garantált, ha 1 éves kamatperiódus kerül a szerződésbe.

Én is 5 éveset kértem még decemberben, de nem azt kaptam.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!