Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Igen Igen ,ott találkoztunk elöször személyesen egymással a lacházi reptér bejáratánál.Csak az őrök nem engedtek be.Ezért kénytelen voltam rá egy hétre 500 forintért egy rally verseny alkalmával végig nézni :-)))
Aztán innen kisértél minket szabadszállásra meg börgöndre ,a többi már történelem :-)
Akkor is még kérdéses az első és a második kép ,nincsenek egy vonalban a kifutóval,és elég nagy bunkereknek látszanak. nem kissebbek mint a repülő fedezékek.Rég halottam felőled!!! Üdv!!!
A harmadik kép: közeli irányadó, ha továbbnézed vonalban, még a bevezető fények oszlopainak a helye is látszik. Kb. 3 km-re van egy hasonló körbekerített terület, ott is van egy épület, az volt a távoli, egyébként Bankháza Dél-távoli helye is hasonló, bár annak csak a nyomai vannak már meg az apaji határban, a csatorna mellett. A lacházi É-közelitől meg majdnem az 51-es útig tartott a bevezető fénysor.
Egyébként szépen felujitották lacházán az emlékművet ,csak végig szaladtam egyébbként,csak a gránitokat néztem meg és a harcálláspontot.Még mindig lenyűgöző.
Sziasztok! Már többször átolvastam a Vándor könyvet(a bibliám :-) ) De valamire nem kaptam választ .Lacházán van egy külső objektum ,most tüzijáték raktár ,még mindig nem tudom mi célt szolgált.Átnéztem a többi reptér környékét de csak sármellék mellett találtam hasonlót bár azt még nem láttam élőben.
Tudja valaki mi volt ez.Elég nagy bunkerek.A sármellékit látta már valaki élőben???
Az első képen lacháza van a másik kettőn sármellék.
Valami óvóhelynek vagy fedezéknek a búvónyílása. Ez csak arra szolgált, hogy ha baj van a rendes ajtóval, akkor erre ki lehetett lógni. Alatta van egy néhány méter mély beton csatorna, az oldalán vas létrafokokkal, az alsó végén többnyire egy ugyanilyen ajtóval.
Azt éppenséggel nem, de akinek az lenne a dolga, hogy gondot fordítson rá, az nem ért hozzá, nem is törődik vele, annak csak a színház a lényeg. A múzeum csak arra van, hogy termelje a belépő díjat, de fenntartás, állagmegóvás, miegyéb csak amatőr szinten megy.
Az urak asztalán lévő objektumról épp nemrégiben raktak fel pár archív képet, azok igen érdekesek és sokat mesélhet azoknak, akik manapság felmennek oda.
Ha a felső keresőbe beírod a kulcsszavakat, akkor könnyen és gyorsan szerezhetsz ezernyi hasznos infót, innen a topicból.
Ha még többet szeretél megtudni és egy kicsit átélni, akkor ajánlom a légvédelmi múzeumot.
Olvasom, de elég hosszú. Ráadásul néha egészen sokat kell hozzá guglizni. A technikáról meg egy jól összeszedett oldalt, ahol részletesen bemutatják és átlátható marad anélkül, hogy valaha élőben láttam volna, nem nagyon találtam. Ráadásul az az érdekes, amit nem írnak le. Mindig a történetek az érdekesek, nem a száraz tények.