Kérdezz, jár erre pár guru. Hamarabb kapsz választ, ha precízen leírod mi a baj (oprendszer, sw verzió, hibaüzenetek, egyéb) - de kérünk, egy kérdést ne írj bele több topicba, kérdezés előtt keress vissza, hátha már volt a problémád.
Ja, és amennyiben warez windowsod lenne, ez nem az a hely ahol segítene bárki. És kodekpakkot, soha, sehova sem teszünk fel.
És ott van ingyen minden gyereknek is, előadni meg ó kérdés mit használ, de ajánott a Teams és ott csoportokba rendezni az osztályokat, oszt mehet a házi feladat pontozása is.
Külső HDD házzal van problémám, ha tudtok segítsetek!
Az egység LINDY 43109 rack ASM1153 chipsettel.
Win10 Home rendszerrel vettem használatba kb 2-3 hónappal ezelőtt, rendesen működött is. Azóta tegnap vettem újra elő, de a rendszer illesztőprogram hiba miatt nem kezeli (Kód: 28)
A win se talál hozzá illesztőt, be van ragadva a 2020-10 Összesítő frissítés, valamiért nem települ... Amiatt pedig az illesztőre se keres a rendszer, mivel az előzőt akarja előbb feltenni.
Az eszközkezelő látja, de hibát jelez a fentiek szerint.
A Lindy oldalán nem találtam illesztőt, bár lehet nem voltam elég figyelmes (vagy nem értek eléggé hozzá...)
Privát fénykép felmegy, ha szinkronizálod. Jelszó is ott van mentve, ha engeded. Ezt mind meg lehet fordítani, hogy mire menne vele és miért jó vagy melyik jelszó?
Android sem itt lop, hanem az alkalmazás, amit önként és dalolva engedélyezel, mert a zseblámpa app meg a mi volt az indián nevem típusú dolog hozzáfér mindenhez is.
Ha saját postafiókomba belép a jelszóval, ami mellé sok más is kell, akkor az kiderült volna. Mellé mire használja? Leírhatom ide is nyilvánosan egy csomó jelszavam. Vilagvege2012. Na, ezzel mire megyünk? Azt is megmondhatom, hogy wifis cuccé. De még az utcát is.
Win 10 telepítésekor, Office telepítésekor beleegyezek, hogy a Windows/Office a háttérben mindenféle adatokat küld a Microsoftnak, mint pl. diagnosztikai célú adatok, crashdump, felhasználói preferenciák, tökömtudja mi még. Az Androidról lövésem sincs, hogy mi mindent kommunikál rólam a Google felé, amikor felcsatolom a hálózatra, de tegyük fel, hogy a 600 oldalas adatkezelési szabályzatban valahol fel vannak sorolva. Hogyan lehet azt kimutatni, ha PC/telefon által a Microsoftnak/Googlenak elküldött, általam hivatalosan engedélyezett adatok közé becsúszik pl. egy privát fénykép, jelszó, levél?
"Szakmai kérdés: ha a Microsoft, Google, stb. egy felhasználó által adatkezelésileg jóváhagyott, titkosított csatornán folyó adatgyűjtésbe belecsempész olyan dolgokat is, amit a felhasználó egyáltalán nem hagyott jóvá, az hogyan derül ki?"
Találjuk ki a részleteket. Mire gondolsz? Van kliens, levelezés, vagy web alapon használon a Gdriveot, oda kirakok egy 200 kilobyteos doksit, cserébe 4 giga adathalmaz megy fel a felhőbe a valamiről? Mik a lehetőségek? Mármint szerinted.
"Azt értsd meg, hogy akinek tényleg érdekes az élete, azt célzottan meg fogják figyelni és szinte semmit nem tud tenni ellene."
Szerintem ez úgy igaz, hogy akit célzottan meg akarnak figyelni, azt célzottan meg fogják figyelni, és semmit nem tud tenni ellene.
Nem kell ehhez "érdekes" élet, csak az aktuális hatalmak érdeklődése, amibe belekerülhetsz újságíróként, politikusként, bloggerként, celebként, és bármilyen háttérrel, feltéve, hogy a közvéleményre hatást tudsz gyakorolni. Nyilván, ha szürke kisegér vagyok, egy a sok duracell közül a mátrixban, akkor nem foglalkoznak velem, na de nem a lehetőségek/képességek hiánya miatt, hanem mert senkit nem érdekel, hogy én ki vagyok. Mindaddig, amíg nem jelentek kockázatot.
"Aztán néha persze más is van mögötte, de ez a szép a közösségben, hogy ki tudnak derülni"
Szakmai kérdés: ha a Microsoft, Google, stb. egy felhasználó által adatkezelésileg jóváhagyott, titkosított csatornán folyó adatgyűjtésbe belecsempész olyan dolgokat is, amit a felhasználó egyáltalán nem hagyott jóvá, az hogyan derül ki?
"meg most képzeld el, ha Gugliról kiderül egy ilyen nagyobb hangvételű adathalász botrány, kb. azonnal húzhat lefelé rolót."
Volt ez a Snowden cirkusz, hogyaszogya "Egy kiszivárgott prezentáció szerint 2007. óta szép sorban egy sor jelentős technológiai vállalat csatlakozott önként a PRISM-programhoz, és hozzáférést adtak a náluk tárolt adatokhoz: a Microsoft volt az első, aztán jött a Yahoo, a Google, a Facebook, a PalTalk, a YouTube, a Skype, majd állítólag tavaly az Apple is beszállt." (https://bitport.hu/cegek-kemek-hallgatozok-a-prism-botrany-usa-tol-kinaig) Na és a felsoroltak közül melyik húzta le a rolót? Persze "az érintett cégek sietve cáfolták" de mi mást tehettek volna. A Garfield által lentebb említett LG is igencsak virít a piacon, pedig ott is volt botrány. Szóval mi történik, ha egy gigacéget rajtakapnak? Semmi. Max egy kis ejnye-bejnye, elveszik a gyerektől a játékot, esetleg némi hullámzás a részvénypiacon (bennfentes sortosok előnyben), aztán megy tovább minden, mint azelőtt. A gyerek talál magának új játékot, és addig játszik vele, amíg azt is el nem veszik tőle.
Szerintem naivitás azt hinni, hogy a közvéleménynek döntő befolyása van ezekre a dolgokra. Ha a lenne, akkor Mészáros Lőrinc újra gázszerelő lenne, Gyurcsány kb. a nyolcvanadik sikertelen vállalkozását számolná fel a napokban, Trump és Biden pedig mindketten halottak lennének. De egyik sem következett be, mert nem a közvélemény dönt. A közvéleményt megvezetik, a tényeket elkenegetik, a súlyos összefüggéseket összeesküvés-elméletnek nevezik, és soha nem derül ki az Igazság. Csak abból lesz igazi, következményes, nagy botrány, amit a megfelelő hatalmi szinteken jóvá hagynak, vagy legalábbis nem blokkolnak. "A történelmet a győztesek írják." - szokták mondani.
Az egyszeri ember meg amúgy is napi szinten szedi a Lesz@rom tablettát. "Megfigyelték az USA polgárokat? Úgy kell nekik, úgyis olyan beképzeltek, hát most megkapták. Lehallgatták Angela Merkelt? Hát ez igazán borzasztó, de mi közöm hozzá. Ja, hogy az én adataimat is ellopták? Áh, ugyan, velem ez nem fordulhat elő. Meg különben is, az én számítógépemen nincs semmi érdekes."
"Az adat érték, de úgy igazi érték, ha a felhasználó önként adja oda, meg elfogadta a sütiket és adatkezelési szabályzat"
Nyilván, az ember önként adja az adatait, és elfogadja az elfogadni valókat, mert a másik lehetősége kb. az, hogy visszamegy a barlangba kőbaltát faragni.
"És vedd figyelembe azt is, hogy cserébe nagyon sok dolgot ingyen kapsz."
Ez szerintem téves szemlélet. Ingyen csak az van, amit lelkes, önkéntes egyének nyílt forráskóddal létrehoznak. Multicégek sosem dolgoznak ingyen, mindenért fizetsz, legfeljebb nem pénzzel, hanem a személyes adataiddal és a személyiség-profiloddal, amelyek segítségével alkalmasint több pénzt húznak ki a zsebedből, mintha fizettél volna az "ingyenes" szolgáltatásért. Elég nagy tudatosság kell ahhoz, hogy ne így legyen.
"de a Google azért elég hasznos dolgokat ad"
Ez így van.
"aztán sokan bele sem gondolnak, mi munka meg fejlesztés, hány ember van egy működő szolgáltatás mögött és mibe kerül mindezt fenntartani"
OK, de ha belegondolsz abba, hogy a Google mekkora nyereséget termel, valahol csak megéri neki, hogy "ingyen" adja a dolgokat. Szóval nem érzem indokoltnak ezt a megértő nagyvonalúságot. Nekik ez kőkemény biznisz, és ha a kereső vagy a youtube egyszer veszteséges lesz, abban a pillanatban le fogják állítani, ötmilliárd user ide vagy oda.
Bocs, hogy OFF-olok, ez volt az utsó posztom a témában.
Nem romlott az el, csak jó eséllyel szekuriti. Vagy piros. Amúgy meg elég hülyeállók és nehéz elrontani a felrakást, mostanában pár Sony fotómasinánál fordult elő, hogy júzer kivette az akkut frissítés közben meg hasonlók és teljesen jó offline módszerrel rendbejön. Manapság ami egy golyóstollnál bonyolultabb ahhoz biza ilyesmik vannak, főleg ha valami vezérli, vagy valamivel össze lehet kötni. Persze én is úgy szoktam, hogy ha 2 milliós kerékpár defektet kap, akkor kikukázom az egészet a faszba, ha meg konyhában kimegy a világítás akkor az egész házat felgyújtom, nyilván. Helyén kell kezelni a dolgokat, van 40-X éves objektívem, ott csak a gépet kell frissíteni, hogy egyre okosabbakat tudjon. Obi az fém és üveg, semmi extra. A mostani az már erősen műanyag, meg persze elektronika, szervómotor, giroszkóp, stabilizátorok, lencsemozgató rendszer, elektromos fókusz, mindenféle fénymérés és egyéb bizbasz. Ahhoz nem árt szoftver, ez ilyen. Bár itt a CDvel példálózó XVI. századnak nyilván nehéz elmagyarázni.