Jaja. De ne ítélj elsőre, mert nem csak "normális" emberek vannak, hanem átlagos halandók is.
A divatról meg csak annyit, hogy a Kozmán nem készültek fel a bringások tömegeire, így egy csomóan a gyalog 60 útvonalleírását kaptuk. Mondjuk megcsináltuk így is. :-)))(szegény gyalogok)
De a tömeg (bringával!!!) szerintem zavaró.
Lehet, hogy csak nekem? Lassan a túraszervezők is felkészülhet(né)nek a sok bringás teljesítőre (legalábbis indulóra). Hiába, a divat!?
Basic steps:
"A hátizsák nemcsak kényelmes, hanem divatos viselet is bárkinek a hátán. Olyan táskát ne vigyünk az útra, amely csak kézben fogható! A hátizsákban legyen bicska, WC-papír, ragtapasz, zsinegdarab, a már említett térkép és iránytű vagy tájoló, valamint innivaló és a túra hosszának megfelelő mennyiségű élelem."
loollll
Egy példa onnan: DÖMÖS - VADÁLLÓKÖVEK - PRÉDIKÁLÓSZÉK - KIRÁLYKÚTI-NYEREG - DÖMÖS (ESETLEG PILISSZENTLÁSZLÓ)
Jelzése: piros sáv és háromszög
Táv 12 km, szintemelkedés 450 m (menetidő 6 óra)
Kozma60 igen jo volt. Aki nem volt (av) az most már ne bánja. Kicsit esett, de azután jobban esett. A fánk tényleg csúcs volt, kár, hogy csak 6ot adtak belőle. Nem értem az utolsóknak miért nem maradt. Nekünk meg víz nem mearadt sehol. Legközelebb nyilván el kellene indulnunk 10 óra előtt. Az útvonalleírás is szupi volt és ami még könnyített, hogy közel voltak az ell.pontok és így nem volt eltévedési veszély. Azért az első 3,16 km-es EPig sikerült +4 kircsit összehozni, de utána maradt ez a felár és végül 70km-re sikerült és 7 órába telt az esőszünettel együtt. ATIIR-t nem láttam, mondjuk normálisak már mind elmentek mire mi odaértünk. Összességébe így az évad végén a BEACot nem számítva a Gázló 130/90 volt a legjobb túra, mert ott is jó volt a leírás, a jelzések és ami a legfontosabb volt, hogy végig tekerhető volt. Nem azért megyünk, hogy toljuk a gépet, hanem éppen végig tudjuk tekerni. Az úgy egynek jó volt. Szavazzunk! Kinek melyik volt a legjobb az idén?
AV: szombaton megcsinaltam a Ganti Fank 10-et... tenyleg zsenialis tipp volt az a fank! Kicsit megspekeltuk a napot biciklivel, a Vertes gyonyoru, ugyhogy lehet, hogy jovore nekivagok a Kozma 20 verfagyaszto tavjanak - termeszeteen fankiranyban :)).
Bevallom SK igazad van. Soha életemben nem teljesítménytúráztam még, amit ide írogatok egy nagy hanta. Amikor pataporcékkal találkoztam a Vértesben, és a beac-on, az úgy volt hogy megjelentem a célban. Aztán elsétáltam 1 km-t (hiába ne tagadjuk ennyi telik tőlem, nem szégyen, más még 1 km-t sem bír gyalogolni), és utána mindíg letérek a túraútvonalról, majd irány haza. A "10 Kinizsi" meg a hasonló "nagy duma" csak egy álom, amelyben azért öszintén reménykedem hogy egyszer legalább 1-et megcsinálok belőle. Bocs mindenkinek a teljes félrevezetésért !
AV, ismerd be, beijedtél a Kozma 10-től, és az utolsó pillanatban inadba szállt a bátorságod! Félsz, hogy nem bírod megcsinálni, és ezért takarózol olyan programokkal, ahol úgyse fogja senki ellenőrizni a jelenlétedet, ugye? Jól ki van ez fundálva, de azért egy kicsit átlátszó. (A tanulság csak annyi, hogy aki átlát, az lásson bét is.)
Hm. Akkor Szokolyán nyüzsi lesz.
Holnap lesz ugyanott az Őszi Tájoló tájékozódási túraverseny, jelentkezés 8.00-10.00 között (én arra megyek). Valakivel fogok találkozni Szokolyán ?
A Lokomotív a Börzsönyben van, ugyanarra kell menni mint a beac-ra, csak 1 állomással később kell leszállni a vonatról. Amúgy az ismert útvonal: Szokolya-Magyarkút-Nógrád-Csóványos-...
A 42 km nem sok, gyorsan hazaérsz, és irány bulizni...
Engem így tanítottak biciklizni. :-) Anyám az utca egyik végén, apám a másikon, kezükben 1-1 acskó cukor, és ha odaértem, vehettem egyet. Bevált, azóta is lelkes biciklista vagyok. :-)
A 3 éveseknek van még egy gyakorlati bevált ötletem. Pezcukorkák látótávolságon belüli elhelyezésével még km-eket meg lehet tetetni velük. De a tuti a háti hordozó.
Csak nem az AV-klan tagjai? Ha ilyen picik, semmi gond: ha elfaradnak, bepakolod oket egy zsakba es kesz :)). Mi egyszer vegigvonszoltunk ket negyevest az Aggteleki-barlang hosszu koren - a felenel osszeestek, utana mar csak mint csomag uzemeltek :)).
Köszönöm mindenkinek a biztatásokat. Ismétlem nem 3 óra a szintidő hanem 5 óra, ami alatt teljesíteni kell. Igazából nem alaptalan a félelmem a teljesítéssel kapcsolatban hiszen különleges személyekről van szó, vagy ezt még nem mondtam ? Az a 2 személy akinek most kell megmutatnia milyen szívós, erős, és edzett még csak 3 éves múlt !!! Róluk annyit kell tudni hogy többszörös Kinizsi győztesek gyerekei.
Altavizsla: szerintem a 10 km-t akkor tudja bárki megtenni, ha kellő kitartása van. Ezen a távon az pótolhatja a fizikai hiányosságokat. 3 órára nem hiszem, hogy bárki ne tudná összeszedni magát, ha egyébként genetikailag nem túlzottan mutáns és 60 év alatti. És képzeld el, hogy ha megcsinálják akkor nekik mekkora sikerélmény lesz ez így elsőre. Az erő legyen Veletek.
Az én első teljesítménytúrám a Csepel 25 volt. A második a Lemaradás 50.
A harmadik a Mátrabérc. Mind megvolt szintidőn belül. A Mátrabérc után másnap még
szőlőt kapáltam. :)
A helykihasználás elég jó, ugyanis egy opel kadett kupeval megyunk 2en+2 bicó a csomagtartoban és a ledöntött hátsó üléseken+nem Pesten keresztül megyünk. Szóval mi tutira kozmálunk 60-al Kozmáig s onnan. Gyertek minél többen.
:)))))))))))))))) Szerintem elotte menjenek el sportorvosi vizsgalatra, nehogy komolyabb serules legyen belole. Szolocukor, inzulininjekció elengedhetetlen. En is rettegek :)).
Célunk hogy a Kozma 10/A távon megduplázzuk a tavalyi résztvevők számát, mivel úgy véljük túl kevesen képesek teljesíteni. Tavaly csak 7 ember tudta megcsinálni. Mi most hatan megyünk, szerintem ebből legalább 50% meg fogja csinálni. Azért bevallom nagyon félek hogy mindenki célba ér-e szintidőn belül, mivel 4 embernek ez az élete első teljesítménytúrája ! Szerintetek mekkora az esélye ennek a 4 illetőnek a sikeres teljesítésre ? Főleg annak a kettőnek aki aztán tényleg nincs hozzászokva ilyen megterheléshez ?