Keresés

Részletes keresés

God Save The Changes Creative Commons License 2001.08.31 0 0 141
"a két izomroston túlra" eredetileg
"a két izomrostra" akart lenni.
Előzmény: God Save The Changes (140)
God Save The Changes Creative Commons License 2001.08.31 0 0 140


- Idősebbek is elkezdhetik -
Fejbőrtorna mindenkinek

A tanulási folyamat első lépése:

Állj szembe a tükörrel és ráncold a homlokodat (húzd össze a homlokizmokat). Ezután (nem ezzel egyidejűleg, ahogy lejjebb írtam - GSTC) próbáld meg vissza (hátra) húzni a füleidet (húzd össze az occipitalis - azaz a fejbőr hátsó-alulsó részén található - izmokat) miután ellazítod (kisimítod) a homlokodat.
Első próbálkozásra csak kicsi, szinte alig érzékelhető elmozdulás lesz, amikor megkísérled hátrahúzni a füleidet. A fej első részén (a homloknál) lévő izmok összehúzása könnyű lesz. Ezeket az izmokat tökéletesen tudjuk vezérelni önszántunkból. A fej hátsó részén lévő izmok megmozdítása azonban hosszú, kitartó munkát igényel.

Második lépés:

Az fejbőrizmokat ábrázoló rajzot nézve (szerintem a fenti rajzra utal - GSTC) tedd láthatóvá a fej hátsó részén és a fül körül lévő izmokat. Helyezd az ujjaidat a fej hátsó oldalán a két izomroston túlra és próbáld észlelni az összehúzódást, amikor elmozdítod a fejbőrt.

Valószínűleg minél idősebb valaki, annál nehezebb vezérelni ezeket az izmokat, mivel elkezdenek sorvadni. Naponta legalább kétszer fél órát foglalkoztam ezzel, mire sikerült magas szintre fejleszteni a gyakorlatokat. Az izmok vezérlése koncentrációt, azaz a legtöbb ember számára unalmas munkát kíván. A néhány heti kemény munka elnyeri jutalmát, amikor a gyakorlatokat végleg megtanulod és helyesen végzed.

Miután kidolgoztam a gyakorlatokat, az alap gyakorlatokat legalább naponta kétszer 10 percig végeztem. Erősen motiválva éreztem magam. (Egy alkalommal - GSTC) addig csináltam a gyakorlatokat, amíg nem éreztem egy égő érzést a fejbőr hátsó részén lévő izmokban. Még azután is folytattam, amikor az izmok "felpumpálódtak" (Arnold Schwarzenegger kedvenc kifejezése).

Sokat csináltam (2x fél óra / nap - GSTC), sohasem hagytam ki egyetlen napot sem a gyakorlatokkal.
Addig csináltam, amíg (újra - GSTC) jól nézett ki a hajam. Ezután (kb. egy év!), a gyakorlatokat csak 5 - 10 percen át csináltam naponta.

Hát ennyit tudtam megcsinálni így első szuszra. Érdemes persze elolvasni a teljes eredetit, a "kerettörténetet" is. Állítása szerint a szerző-kifejlesztő (Tom Hagerty, egyébként molekuláris biológiával foglalkozik) 19 éves kora körül már a Norwood-skála III-as fokán volt, amikor elkezdte csinálni a gyakorlatokat. Kb 1 év alatt visszaerősödött a haja a 15-16 éves kori állapotra.
A gyakorlatok pozitít mellékhatásaként említi, hogy egyáltalán nem ráncos a homloka (és az arca). Jelenleg 69 éves.

Természetesen lehet nyugodtan kételkedni benne, egy biztos: nem ígér csodákat, nincsen tele hirdetésekkel az anyag. Emailben írta: a legtöbben, akik a tanácsát kérik, egy hónapi munka után feladják a gyakorlatok végzését. Szóval nagy akaraterőre van szükség a dologhoz.

hitMan Creative Commons License 2001.08.31 0 0 139
Ezt ajanlom figyelmetekbe:Nizoral
http://www.thebaldtruth.com/products/nizoral.htm
Valami olyasmirol van szo, hogy aki nizoralt hasznalt 6 honapig, azoknal a hajszalak vastagabbak lettek / tehat dusabb lett a hajkorona/ a haj zsirosodasat csokkentette, azt , hogy kinott e plusszba meg par szal arra mar nem emlekszem. Termeszetesen korpa ellen kivalo, ezek a plussz hatasok meg csak raadas. / Ez az egyik fo alkotoreszenek a Ketoconazole -nak koszonheto. Ahogy elnezem 1 es 2 % -os kiszerelesben kaphato.
God Save The Changes Creative Commons License 2001.08.29 0 0 138
Igen, a könyv (inkább füzet-félének nevezhető, 1991-es) be/megszerzését javaslom. Ugyan vannak benne talán már tudományosan túlhaladott dolgok, de elég korrekt munka. A címe kb. 'A hajhullás megelőzhető' v hasonló, megnéztem itthon, de hirtelen nem találom. A cím- és hátlapján Cher és Danny De Vito képei vannak.

A könyv a fejbőrmasszázsról nem túl sokat ír, csak (szintén) a már leírt homlokráncolós technikát ajánlja a fejbőr oda-vissza mozgatására, napi gyakorlatszerűen. (Akkor érdemes csinálni, amikor senki nem látja, elég hülyén fest a külső szemlélőnek.)

A könyvben amúgy van még szó vashiányról, a túlzott cukorevés káros (haj-)hatásáról és még sok egyébről is. (Meg persze a férfiak és a nők kopaszodásáról is.)

Amúgy áll az alku, lefordítom a cikket hamarosan.

Előzmény: hitMan (137)
hitMan Creative Commons License 2001.08.29 0 0 137
Te kis sunyi , a titkos gyakorlatokat vegzi es nem szol a jobb sorsra erdemes tarsakanak. :)
Egyebkent mi a cime ennek konyvnek? Vannak benne hasznos dolgok? Erdemes beszerezni?
/ A vegen a sok homlokrancolastol , olyan rancos lesz a homlokunk mint Yodanak / Ha a forditott peldanyt betenned ide , nagyon halas lennek.En azert onszorgalombol lehet hogy rasegitek egy kis L-LYSINE- nel. Talaltam egyebkent regebben az egyik hajas forumon 2 csavot, akik eleg sok mindent nyomnak es szerintem eleg jo informacios bazissal rendelkeznek a kulonbozo szerekrol. /es persze tapasztalattal / Lehet , hogy erdemes lenne egyszer majd megkerdezni oket .
God Save The Changes Creative Commons License 2001.08.29 0 0 136
Homlokrácolás (ekkor a fejbőr előrejön), ekkor a fülek megmozdítása (ekkor a fejbőr hátsó része valamint a fejtető "dolgozik") és még egypár.

[Ígéret ON] Pontosan le fogom fordítani a gyakorlatokról szóló részt és beteszem ide.

Megjegyzem, én hasonló gyakorlatokat (ld. Schirilla hajhullásról szóló könyve) csinálok 1993 óta, igaz, (sajnos) nem olyan rendszeresen és nem olyan időtartamban, mint ez a fickó.
Amúgy szerintem ezek valóban hatásos dolgok (asszem Reficul ezt nem osztja).

Előzmény: hitMan (135)
hitMan Creative Commons License 2001.08.29 0 0 135
Igen, elfelejtettuk azt , amit mar 5 evvel ezelott is leirtak. Akkor azt mondtak, felesleges barmilyen pacsmagot hasznalni, mert az esetleges javulast inkabb a kezeles kozben vegzett fejbor masszirozas jelenti. /Persze ez igy nem teljesen igaz , de egy fel igazsagot mar akkor is megfogalmaztak. / Most ugy latszik megint elobukkant. Milyen gyakorlatokat ajanlott az urge?
/ Ezzel a mobimouseal, csak sejteseim vannak /
God Save The Changes Creative Commons License 2001.08.29 0 0 134
Újabb link a nem-nővé-változtatós irányvonalból:

http://www.hairloss-reversible.com/my_approach.htm

Nem olvastam még végig, de egy - kifejlesztője szerint saját magán kikísérletezett, hatékony -fejbőrmasszírozásos-mozgatásos technikáról van szó.

hitMan Creative Commons License 2001.08.28 0 0 133
Ezt az illuzio rombolo kepet kar volt iderakni. ;( Egyebkent, sokan ugy hasznaljak az l- lysint, mint kiegeszitot a propecia meg a tobbi melle, mert fokozza a hatast. De ha ellatogatsz a www. dataobjekt.hu -ra akkor ott azt irjak, hogy a hajhullas a lysinhiany jele is lehet. A negereknek jol all ha csak a kugli fejuk latszik, feher embernel mar szerintem ritkabb. / Jo vannak kivetelek: BRUCE WILLIS STB..../ En ha lehet, maradok a hajas verzional. Azert a forum cimere kivancsi lettem volna. Ki tudja a vegen meg lehet , hogy nagy lincselesek lesznek:)
God Save The Changes Creative Commons License 2001.08.28 0 0 132
Jah, a Norwood-tablica.


Előzmény: hitMan (129)
God Save The Changes Creative Commons License 2001.08.28 0 0 131
Jópár hónapja véletlenül rábukkantam egy amcsi "hajbajosok" fórumára, nah azon hemzsegtek az emberkék. Sok volt, aki szedett ezt-azt (most csak a Rogaine rémlik), kivétel nélkül minden szert lehúztak, csalódott volt a "közhangulat" és újra meg újra jöttek olyanok, akik azt tanácsolták, h borotváljuk kopaszra a fejünket, mert azt hogy imádják a nők.
Előzmény: hitMan (129)
hitMan Creative Commons License 2001.08.28 0 0 130
Provided below will be a list of products and services NOT RECOMMENDED by The Bald Truth.
Product

Avacor, BioFolic H , DerCap / Aminexil ,Fabao 101, Folliguard , Hair Energizer, Hair Factor px-2000, Hair Prime , Helsinki Formula, Kevis ,Nioxin, Nisim, Nutrifolica, Pro-Genesis, Regenix Shen Min, Thymuskin, Viviscal

Ezt csak ugy ideraktam, erdekessegkeppen.

hitMan Creative Commons License 2001.08.28 0 0 129
Kegyetlen leszek. A NORWOOD fele tablazat kikeresese / amennyiben erdekel, bar szerintem felesleges / hazi feladat . Van nehany biztos pont de ezek nem jelentenek megoldast, de legalabb nem is art: CINK, HALOLAJ, VAGY LENOLAJ, es talan az L-LYSINE.
Bar mondanom se kell , hogy egy szerencsetlen egybol elkezdett motyogni , hogy neki a lysine szedesekor mellekhatas lepett fel / johogy szexualisan panaszkodott. / Lassan ugy erzem ,hogy ha az a hir jarna hogy a viz a DHT-blokkolok istene, elobb utobb megjelenne valaki es benyogne , hogy miota vizet iszik azota tele van mellekhatasokkal az egesz szobaja. Meg a vegen REFICULNAK adok igazat. / bar az meg messze van ;) /

Hmm, azert szepen lemorzsolodtunk, akik elkezdtek valamit szedni itt a regi forum tagok kozul ............., egy sem tert vissza. :) Mi meg eldumalgatunk itt harman. Ugy latszik ebben az orszagban csak dushaju , vagy onmagaval elegedett emberek elnek. / Csak en vagyok ilyen gyari hibas :) /

God Save The Changes Creative Commons License 2001.08.28 0 0 128
Amikre hagytam magam rábeszélni - meg amiket jelenleg Te is szedsz - azok egyikétől sem változunk nővé. Egyelőre én is csak töprengek, h esetleg melyikbe ruházzak be. Az is lehet, h megmaradok a max. halolaj szinten (elsőre egyénként hajolajnak olvastam. :-) )

UI: ez a Norwood rendszer hol olvasható/látható?
Most lusta vagyok keresgélni és csak a Beatles Norwegian Wood c. száma ugrik be, mondjuk elég jó szám. :-)

Előzmény: hitMan (127)
hitMan Creative Commons License 2001.08.28 0 0 127
Ha orvosilag kozelitjuk meg, akkor a NORWOOD rendszer 2.lepcsojen tanyazok. / Remelem legrosszabb esetben ott is maradok. Ahogy elneztem, a dutasteride tablazatot, eleg hatekonynak tunik. 0,1 mg dutasteride hatasa megeggyezik 5mg finasterid hatekonysagaval.
Egybkent , hogy tovabbi koltsegekbe verd magad, talaltam megint valamit. L-LYSINE.
Irany a bolt aztan tomni magadba :) / Eleg ha egy pillantast vetsz erre a tablazatra:
http://www.thebaldtruth.com/products.htm
/Tapasztalat eleg keves van, de az pozitiv. / kulonben nem is ajanlanak ;) /

Ja, en csak infokat kozlok, igy a dontest mindenki a maga felelosegere hozzon.
/ Pl: Szepen lassan minden pirulat beveszel es hogy idezzelek:
Az is lehet, h egy hosszú, de biztos folyamat segítségével nővé változol majd ezen szerek segítségével. :-) . Aztan utana nyithatunk egy topicot MIERT TETTEM? cimmel. En mosom kezeimet ;) /

UI: Egybkent a herefajdalom maskeppen is megoldhato. Koss bele az elso hatalmas tahoba akit meglatsz, majd kozold a rendelesedet, szerintem fizetned sem kell.
Remelem segitettem. :)

God Save The Changes Creative Commons License 2001.08.27 0 0 126
Hmmm.
Revivogen: szerintem hallgatni kéne Reficul tanár úrra az ügyben, klinikai tesztek (még) nem igazolták a hatását (igaz, a cég azzal "védekezik", h még annyira új a szer...).
(Az ügyben ld. még a korábban említett kitűnő hairlossscams.com-ot.)

Hajhullás - jut eszembe: gondolom, mindannyiunknál máshogy ölt testet ez a probléma, nálam spec. tök normális a hullás (max. ~15...20 szál / nap), nem igazán ritkul, nincsen kopasz folt a fejemen, a homlokom sem megy följebb, viszont vékonyodnak, gyengülnek a szálak. Ha beletúrok, v a szél belefúj, érzem, h gyengébb az egész "cucc". Nálad ez hogy van?

UI: Gyorsan adjuk le a rendelést, mert már nagyon várom a herefájdalmakat!
:-)))

Előzmény: hitMan (125)
hitMan Creative Commons License 2001.08.27 0 0 125
Ezek szerintem fix arral dolgoznak. A no azt mondta akivel telefonon dumaltam, hogy az arat a nemet patika adja. Szerintem nekik tok mindegy ha egy raklappal veszek is, akkor is ennyiert fogjak behozni. /de ha akarod akkor majd megkerdezem ha rendelesre kerul a sor / Hat nem tudom, azon is gondolkodtam , hogy rendelek egy olcso termeket az interneten, es ha megerkezik es jo aron kapom meg, akkor leadom az igenyeimet es rendelek egy nagy tetelt. / Mivel alapbol olcsobbak az araik/ Meg kivarom ezt a SHEN MIN-t, milyen aron juthatok itt hozza aztan majd lepek valamerre. Tudod, meg nem neztem at tuzetesen a REVIVOGEN-T / MIVEL A 1-2000/ velemeny atnyalazasahoz meg nem volt kedvem neki fekudni. :) Ahogy beleolvastam volt aki panaszkodott , hogy az elejen fokozodott a hajhullasa, bar ez altalaban termeszetes. Igy egyelore nem mondok velemenyt. Viszont SHEN MIN -t azt viszonylag hamar atneztem. Ahogy az lenni szokott pro es kontra, megis szamomra valamiert pozitiv kicsengese van a dolognak. / Bar en a SP-val is szimpatizalok ;) / Figyelj nezz utana es majd egyeztetjuk a velemenyunket.
Egyebkent a cim amit megadtam , ott talalhato tok olcson lenmagolaj . / Csak neked ;) /
Lehet , hogy majd en is veszek. Ha nem hasznal, hmm, legalabb szalkasodok. :)
God Save The Changes Creative Commons License 2001.08.27 0 0 124
Lehet, h ha egyszerre mind2en megrendelnénk és mind2en rögtön a féléves "dózist", akkor ócsóbbér is adnák, nem? Esetleg kérdezd meg...
Bár akkor miért már inkább a Shen Min?
Előzmény: hitMan (123)
hitMan Creative Commons License 2001.08.27 0 0 123
Egy hete mikor megkaptam a Pharmafutartol az arakat, lenduletbol visszairtam hogy ez egy tevedes, es az arak irrealisak. Ma kaptam egy levelet amelyben kozlik , hogy az ar teves volt es 300DM-ert be tudjak hozni a Revivogen settet. Kicsit magasabb igy is az ar , de mindjart nem 680DM. Utana kerdezek a masik termeknek is , hatha annak is helyrepofozodik az ara. Aztan majd meglatom.
Törölt nick Creative Commons License 2001.08.26 0 0 122
Kicsit beleneztem , hogy a neten mi a velemeny, es ugy vettem ki , hogy azert elofordultak hasonlo velemenyek, mint amit nemreg leirtam

Ezek a vélemények a tipikus amerikai (USA) diétára vonatkoznak, ahol a hidegen sajtolt növényi olajokra nagy hagsúlyt helyeztek az utóbbi években. Ezek a növényi olajok valóban jóval több GLA-t tartalmaznak mint ALA-t, így az arányok eltolódhatnak, erre vonatkozhat az ideális arány megjelölése. Az átlagember táplálkozásában azonban ezek a zsírsavak egyaránt nagyon kis mennyiségben fordulnak elő. Itt jelenik meg a csúsztatás a halolajos reklámszövegben, azt sugallja ugyanis, hogy azért szükséges a halolaj bevitele, hogy helyreálljon a két esszenciális zsírsav optimális aránya. Ennek viszont semmi köze a valósághoz, főleg Mo-on nem.

Előzmény: hitMan (119)
hitMan Creative Commons License 2001.08.26 0 0 121
Koszonom a valaszt. Ugy erzem , hogy a termeszetes megoldas megtalalasa, es forgalmazasa , eltart meg 2-3 evig. :(
Törölt nick Creative Commons License 2001.08.26 0 0 120
Amit nem ertek az az , hogy ha ilyen hatasos az ALA, GLA, OLAJSAV, akkor hogyhogy nem beszel rola senki , nem omlengenek rola forumon, hogy ez aztan a csodaszer.

Ez nem igazán így van. A GLA/ALA 5alfa inhibíciós tulajdonsága csak 1-2 éve ment át a köztudatba, klinikailag is csak 6-7 éve bizonyították be, de azok a kísérletek teljesen más céllal történtek. Számos természetes alapú keveréknek a része (pl. Revivogen), de a jobb hairsite-ok mind említik, hogy alkalmazása pozitív hatással van a folyamatra. In vitro kisérletekben ~0.8 mg GLA felezi 1 liter vér 5alfa szintjét, ami nagyon jó érték, 50-szer jobb, mint a Saw Palmetto. A valóságban a szervezetben persze nem pont így történnek a dolgok, mert az emzimek (delta6 és delta5 desaturase) az omega zsirsavakat gyorsan prosztaglandinokra bontják. Más telített zsirok is csökkentik a hatásukat. Igy feltételezem, hogy valószínűleg csak akkor hatásosak igazán, ha nagyobb mennyiségben kerülnek be, és zsírmentes diéta alkalmazása mellett. De a tényleges hatásosságot még számos más tényező befolyásolhatja. Mindenesetre a vér koleszterin szintjének csökkentése már bizonyított alkalmazásuk esetén, ez pedig egyértelműen csökkenti a DHT lerakódását a fejbőrben.

Miert van az , hogy rengetegen a SP -rol vitatkoznak, amikor sokkal gyengebb a hatasfoka mint az elobb emlitett komponenseknek.

A Saw Palmetto önmagában nem túl hatékony, ezt a legtöbb tanulmányban leírták. BPH ellen is csak a tünetek enyhítésére jó. Ennek ellenére nagyon népszerű, bár hatékonyságának szinte minden laboratóriumi teszt ellentmond. Egyes szkeptikusok szerint a a saw palmetto egyedül hatékony komponense 5%-os GLA tartalma, valamint esetleg csekény beta-sitostrerol tartalma, vagy egyszerűen csak egy placebo.

Az én szubjektív véleményem továbbra is az, hogy az alopecia komolyabb eseteiben az igazán hatékony megoldás jelenleg a finasteride, ill. jövőre majd a dutasteride. Vagy a dutasteridehez hasonló PNU 157706(http://www.keratin.com/ac/baldnesstreatments/5alphareductaseinhibitors/003PNU1577065alphareductaseinhibitor.shtml) A természetes hatóanyagok közül eddig egyedül az ALA/GLA tűnt ezzel versenyképesnek, később esetleg sikerül megtalálni azt az összetételt, ami igazán hatékonnyá teszi in vivo. Sajnos a Revivogen esetén sincsenek eddig hiteles laboratóriumi mérések a DHT szint befolyásolását illetően, ez pedig megkérdőjelezi a hatékonyságát.

Egyébként folyamatban van egy VEGF stimulátor gyógyszer fejlesztése, az igazi megoldást esetleg ez jelentheti majd.
http://www.hairlosstalk.com/nl32001.htm

Előzmény: hitMan (119)
hitMan Creative Commons License 2001.08.26 0 0 119
Kicsit beleneztem , hogy a neten mi a velemeny, es ugy vettem ki , hogy azert elofordultak hasonlo velemenyek, mint amit nemreg leirtam . Igy a konyvet amibol ideztem nem huzom le, lehet hogy akkor ez a szemlelet volt tobbsegben. De nem ez a lenyeg. Amit nem ertek az az , hogy ha ilyen hatasos az ALA, GLA, OLAJSAV, akkor hogyhogy nem beszel rola senki , nem omlengenek rola forumon, hogy ez aztan a csodaszer. Miert van az , hogy rengetegen a SP -rol vitatkoznak, amikor sokkal gyengebb a hatasfoka mint az elobb emlitett komponenseknek.
Vagy ez csak megallitja a hajhullast, de nem serkenti a regebben kihulltak ujranovekedeset?
Tenyleg nem ertem , hogy akkor miert nem mentek el sokan ebben az iranyban, es tomik magukba harmassaval a kapszulakat.
Törölt nick Creative Commons License 2001.08.25 0 0 118
de modern eletunkben taplalkozasunk aranytalanul sok OMEGA -6 es nagyon keves OMEGA -3 -at tartalmaz

Ez a kijelentés szinte biztos hogy nem igaz. A kereskedelmi forgalomban kapható marganinok és olajok ugyanis az ipari feldolgozási technikák (hidrogénezés, hőhatások) miatt teljesen mentesek az omega 6-tól. A hidegen sajtolt napraforgó olaj tartalmazna ugyan valamennyit (ez kapható is), feltéve ha hőhatások nélkül kerülne a táplálékba, ami elég ritka. A valóság az, hogy mindkét omega zsírsavból igen keveset visznek be az emberek általában, ezek is főleg nyers nővényi magvakból származnak (nem tipikus táplálék). A két zsírsav említett aránya nagyjából helyes, de az megint csak butaság, hogy a túlzott omega 6 fogyasztás káros lenne. Szóval ez a halolajos termékismertető a reklámbaromságok kategóriájába tartozik. Ettől függetlenül a halolaj tényleg jó omega 3 forrás, de nem ártana utána nézni a gyártónak.

Előzmény: hitMan (117)
hitMan Creative Commons License 2001.08.25 0 0 117
Termeszeteseen a halolajon , nem a Peponent ertettem. Lecitinrol egy kis reszlet:

A lecitin két fő alkotórésze a kolin és inozitol. Ezek lipotróp anyagok, vagyis megakadályozzák a májban nagy mennyiségű zsír lerakódását. A kolin a B-komplex tagja, emulgeálja a koleszterint, azaz fizikailag felbontja, és megakadályozza, hogy az érfalakra lerakódjon.
Könnyíti az idegimpulzusok haladását, időskori emlékezetkihagyásra 1-5 gramm szedése hatásos. Segíti a májat a méregtelenítésben, nyugtató hatású. Az inozitol szintén a B-komplex tagja, fontos szerepe van az agysejtek táplálásában. Csökkenti a koleszterinszintet, gátolja a haj kihullását, megelőzi az ekcémát,nyugtató hatású. A sok koffein fokozza az inozitol szükségletet.

Nezzuk a halolajat: /idezet/

A telitetlen zsirsavakat aszerint nevezik el , hogy az elso kettoskotes a lanc zsir feloli oldalatol szamolva hanyadik szenatomnal van. E szerint megkulonboztetunk
OMEGA -3
OMEGA -6
OMEGA -9 zsirsavakat.
Ezek mindegyikere szukseg van az egeszseges elethez, de modern eletunkben taplalkozasunk aranytalanul sok OMEGA -6 es nagyon keves OMEGA -3 -at tartalmaz, ez az arany 10:1, vagy akar 20:1-et is eleri, mig az idealis arany megelozesre 3:1, gyogyito cellal 1:1 lenne.

Tehat most nem ertem , tulzott az OMEGA -6 fogyasztas igy is , es en meg probaljak magamba meg tobbet nyomni?

Hogy osszegezzem, amit olvastam abban felsorolta hogy a tulzott OMEGA-6 nak ilyen meg olyan rossz tulajdonsagai vannak, ezzel szemben az omega 3 meg ilyen meg olyan jo.
A sok jo tulajdonsag kozul ami minket erint:

Toredezett haj, hajhullas eseteiben kivallo.

Igaz , ez egyben termekismerteto is: FOREVER LIVING PRODUCT: ARTIC-SEA SUPER OMEGA 3
A termekeik jok , viszont nem olcso.

De, ........ ha veletlenul nem voltal olyan kis szorgos , hogy elmenj gyógynövényboltba, en adok egy linket, ahol jo par termeket felsorol, onnan mazsolazhatsz. ;)
http://www.dataobject.hu/nut_herbs.htm

Ja, mivel lehet hogy sporoltam egy setat, igy jossz egy sörrel! :)

God Save The Changes Creative Commons License 2001.08.24 0 0 116
Köszi az infókat! A jövő héten gyógynövénybolt(ok)ban igyekszem utánanézni, mi mennyiért, milyen kiszerelésben kapható ezekből az olajokból. És természetesen beírom majd ide.

Az egyik site-on az L-glutamine-t is írták, mint DHT-blokkolót.

Előzmény: Törölt nick (114)
God Save The Changes Creative Commons License 2001.08.24 0 0 115
Reficul legutóbbi hozzászólása felvillanyozott: szerintem ezekkel a természetes anyagokkal kéne játszadozni. Ki lehetne pl. kalkulálni egy jó kis mix-et többféléből (napi beviendő mennyiséget a megfelelő naturáliákból).

Pl. a múltkori tippek alapján vettem a szójalecitint és a Peponent is (ma vettem cinktablicát is), de úgy érzem, ez így még csak sötétben tapogatódzás. "Veszek ezt-azt, nem árthat." Vmi összeszedett info kéne, miből mennyit. Vélemények?

A halolaj kapszula alatt egyébként a Peponent értetted?

Előzmény: hitMan (113)
Törölt nick Creative Commons License 2001.08.24 0 0 114
GLA = gamma linolénsav = omega 6
ALA = alfa linolénsav = omega 3

Black Currant Oil, 14% GLA
Borage Oil, 20% GLA
Evening Primrose Oil, 9% GLA
Flaxseed Oil, 55% ALA
...

A többinek érdemes utánajárni.

Előzmény: God Save The Changes (112)
hitMan Creative Commons License 2001.08.24 0 0 113
En is azt hittem ,hogy korpa elleni sampon, de egy korpa elleni sampon miatt csak nem hepajkodnak ennyien..A NIZORAL ugyanugy mint az osszes tobbi, ott van azokon a linkeken amit megadtam. Szinte mindent megtalalsz ott, en nem neztem bele , mert egyelore ezen a SHEN MIN -en gondolkodok. Abbol a nemet arbol amit megadtam, latszik hogy ugyanazt kell fizetni mint kint, csak + a koltsegekkel megfejelve. Szerintetek az mennyi lehet?
Nincs valami tapasztalat, mennyire megbizhatoak ezek az internetes cegek?
A 2 jeloltem:
http://www.supplementwarehouse.com/
http://www.internatural.com/index.cfm
Tudom ,hogy a kutyat sem erdekli, de esetleg majd szamithatok a segitsegetekre hogy mire figyeljek, mielott vakon belerepulok egy ilyen rendelesbe. / mert tapasztalatok , Pharmafutarok hijan lehet hogy ez lesz /

Lehet , hogy korul kene nezni itthon ALA, GLA ugyben, addig meg ott van a lecitin vagy halolaj kapszula.

God Save The Changes Creative Commons License 2001.08.24 0 0 112
GLA-t (minek is a röv.-e?) melyik olaj tartalmaz?

Előzmény: Törölt nick (111)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!