De miert juhfark????? A tortenet: egy jonevu, am szegeny es lump fiatalember aljas okokbol el akarja venni a kiflikiraly leanyat (mocskos anyagiak, ugye...), am idokozben, mialatt csabitgat, beleszeret a rendhagyoan szep teremtesbe. A rokonsag felfedi a cselszovest, mire a legeny kompromittalja a lanyt, am az eskuvo elott elokerul nemi bizonyitek es a fiu nagy szegyenere a menyasszony csaladostul eltunik. Mire gondolok :)?
Most találtam rá erre a topicra, és nagy sajnálatomra a Vértes 60,50...10-ről most éppen lemaradtam (pedig, ha jól láttam az egyik szervezővel egy gimnáziumba jártam; büszke is vagyok rá! -persze lehet, hogy az illető csak ugyanazat a nevet viseli...).
Régi Vértes-járó vagyok, így aztán még inkább sajnálom, sebaj majd jövőre...viszont tapasztalataim (és a "népi" megfigyelések) szerint a Vértesben "mindig" rossz az idő, áprilisban pl.: rendszeresen havazik, és ilyesmi bizony októberben is előfordul, úgyhogy ha csak "kicsit" esett akkor semmi ok a panaszra! :)
Hanem a Somlón tudtok-e valamilyen teljesítménytúráról? (pl: Somló5?), kb. 4-5 éve fedeztem fel ezt a hegyet, és azóta rabja lettem (igaz azóta nem voltam ott, csak mellette mentem el néhányszor :(()
Szerencsére nem ott láthattál. Vitányvár előtt a mélyútban ugyanis akkorát estem, hogy a föld is beleremegett. Viszont a piros jelzésen a Körtvélyes felé elmentünk melletted (2 bringás, az egyik halott, a másik én, egy csodás sárgán).
Nekem ez az első Kozma ttúrám volt, de a gyalogos útvonalon mentünk.
SK nem valami hasonloval kiserletezik? Esetleg terjeszkedhetnenk is: a www.sportforum.hu szivesen venne fel a szabadidos sportok repertoarjaba turabeszamolokat, leirasokat, ilyesmiket, mert egyelore ez a resze az oldalnak eleg szukos. Ha valakinek van hozza kedve, barmilyen extremebb sportrol publikalhat naluk, nepszerusithet kevesse ismert sportokat... szerintem jo lehetoseg. Feltetel: kozepesen kifejlett iroi vena :).
Gödöllői éjszakai 30-ason voltunk tavasszal.
A terep nem túl megerőltető (750m szint 60km-en), ez nem kecsegtet túl szép kilátással.
A tavaszi éjszakai nagyon sokat ment betonúton - ezt nagy fekete pontnak tartom, főleg egy éjszakai túrán, ahol sokan is indulnak. Nem nagyon vágyom oda vissza. Én mindenképp az Írottkőre szavazok. Főleg, hogy ott még nem is voltam túrázni.
Mit szólnátok hozzá, ha jövő évtől egy up-to-date honlapot tartanánk fenn a túrákról. Legfontosabb az lenne, hogy a túrák útvonalát rögzítsük, úgymint:
- jelzéseket
- a szöveges leírást, ahol adnak
- saját kiegészítéseinket
- résztávok szintkülönbségek
Illetve minden túráról egy kisebb, objektív leírást, értékelést a túra egészéről.
Engem is érdekel az Írottkő, de egyre kevésbé hiszek benne. Két napja még az Öreg Bencére készültem (szombat-vasárnap), aztán Írottkő, de most már lehet, hogy leadom a Pilisig, ott is lesz egy laza 53 km. ÉS nem kell utazni egy csomót, meg kétszer ott aludni. De azért még lehet, hogy rá tudsz beszélni. Milyen volt a Szüreti berúgások? Fáj még a fejed? :-))))
Nem te voltál, akivel Vitányvár alatt találkoztam? Jött két bringás, képrdeztem, ez-e az ő útjuk is, azt mondták: nem tudják, de tavaly gyalog már megvolt, hát erre mennek, mert ezt ismerik. Nagyon jó túra volt, szervezés ötös!
Jaja. De ne ítélj elsőre, mert nem csak "normális" emberek vannak, hanem átlagos halandók is.
A divatról meg csak annyit, hogy a Kozmán nem készültek fel a bringások tömegeire, így egy csomóan a gyalog 60 útvonalleírását kaptuk. Mondjuk megcsináltuk így is. :-)))(szegény gyalogok)
De a tömeg (bringával!!!) szerintem zavaró.
Lehet, hogy csak nekem? Lassan a túraszervezők is felkészülhet(né)nek a sok bringás teljesítőre (legalábbis indulóra). Hiába, a divat!?
Basic steps:
"A hátizsák nemcsak kényelmes, hanem divatos viselet is bárkinek a hátán. Olyan táskát ne vigyünk az útra, amely csak kézben fogható! A hátizsákban legyen bicska, WC-papír, ragtapasz, zsinegdarab, a már említett térkép és iránytű vagy tájoló, valamint innivaló és a túra hosszának megfelelő mennyiségű élelem."
loollll
Egy példa onnan: DÖMÖS - VADÁLLÓKÖVEK - PRÉDIKÁLÓSZÉK - KIRÁLYKÚTI-NYEREG - DÖMÖS (ESETLEG PILISSZENTLÁSZLÓ)
Jelzése: piros sáv és háromszög
Táv 12 km, szintemelkedés 450 m (menetidő 6 óra)
Kozma60 igen jo volt. Aki nem volt (av) az most már ne bánja. Kicsit esett, de azután jobban esett. A fánk tényleg csúcs volt, kár, hogy csak 6ot adtak belőle. Nem értem az utolsóknak miért nem maradt. Nekünk meg víz nem mearadt sehol. Legközelebb nyilván el kellene indulnunk 10 óra előtt. Az útvonalleírás is szupi volt és ami még könnyített, hogy közel voltak az ell.pontok és így nem volt eltévedési veszély. Azért az első 3,16 km-es EPig sikerült +4 kircsit összehozni, de utána maradt ez a felár és végül 70km-re sikerült és 7 órába telt az esőszünettel együtt. ATIIR-t nem láttam, mondjuk normálisak már mind elmentek mire mi odaértünk. Összességébe így az évad végén a BEACot nem számítva a Gázló 130/90 volt a legjobb túra, mert ott is jó volt a leírás, a jelzések és ami a legfontosabb volt, hogy végig tekerhető volt. Nem azért megyünk, hogy toljuk a gépet, hanem éppen végig tudjuk tekerni. Az úgy egynek jó volt. Szavazzunk! Kinek melyik volt a legjobb az idén?
AV: szombaton megcsinaltam a Ganti Fank 10-et... tenyleg zsenialis tipp volt az a fank! Kicsit megspekeltuk a napot biciklivel, a Vertes gyonyoru, ugyhogy lehet, hogy jovore nekivagok a Kozma 20 verfagyaszto tavjanak - termeszeteen fankiranyban :)).
Bevallom SK igazad van. Soha életemben nem teljesítménytúráztam még, amit ide írogatok egy nagy hanta. Amikor pataporcékkal találkoztam a Vértesben, és a beac-on, az úgy volt hogy megjelentem a célban. Aztán elsétáltam 1 km-t (hiába ne tagadjuk ennyi telik tőlem, nem szégyen, más még 1 km-t sem bír gyalogolni), és utána mindíg letérek a túraútvonalról, majd irány haza. A "10 Kinizsi" meg a hasonló "nagy duma" csak egy álom, amelyben azért öszintén reménykedem hogy egyszer legalább 1-et megcsinálok belőle. Bocs mindenkinek a teljes félrevezetésért !
AV, ismerd be, beijedtél a Kozma 10-től, és az utolsó pillanatban inadba szállt a bátorságod! Félsz, hogy nem bírod megcsinálni, és ezért takarózol olyan programokkal, ahol úgyse fogja senki ellenőrizni a jelenlétedet, ugye? Jól ki van ez fundálva, de azért egy kicsit átlátszó. (A tanulság csak annyi, hogy aki átlát, az lásson bét is.)
Hm. Akkor Szokolyán nyüzsi lesz.
Holnap lesz ugyanott az Őszi Tájoló tájékozódási túraverseny, jelentkezés 8.00-10.00 között (én arra megyek). Valakivel fogok találkozni Szokolyán ?