Kannibal torzset alkalmaz egy ceg az afrikai leanyvallalat orzo-vedoinek. Tartanak tole, hogy el-eltunnek majd alkalmazottak, de semmi gond, mert a torzsfonok Aghwopakitru-ra eskudott meg, hogy nem fognak megenni senkit legfeljebb csak a konkurenciátol.
Fel evvel kesobb eltunik az egyik takarito. Miután a korzete piszkos marad, keresni kezdik, nem talaljak.
Osszedoboljak a kannibalokat, a torzsfonok a rendorok elott mindekit megesket az osszes szellemre, hogy ok ilyet nem (t)esznek.
Nyomozok el, torzsfonok megkerdezi: Ki volt az?
Hatulrol egy ifju kannibal szól, hogy o volt.
Fonok: Vazze! Nem megmondtam hogy a takaritokat ne bantsatok?!? Itt olyan jo helyunk van! Hat honap alatt megettuk a managementet, a kontrolling osztalyt, a financial monitoringosokat, a strategic finance departmentet, a marketingeseket, az asset optimalisation expertise workgroupot, és a corporate customers relations officert, a kutya se vette eszre! Erre te megzabalsz egy dolgozot!
Wazz! A második téma az (konkrétan), ami megtörténtekor még az "akihüjehajjonmeg" meg "a sínek közt csak a vonatnak van helye" - egyébként jogos - elvek hangoztatói is elnémultak, annyira borzalmas. De az első vicc az nagyon kedves.
Két barát a vasútállomáson lődörög. Egyszer csak feltűnik egy gyorsvonat. Megszólal az egyik: - Fogadjunk, hogy ez előtt a vonat előtt még átfutok a túloldalra! És már iramodik is. A vonat elrobog, majd megszólal a másik: - Te aztán tényleg gyors vagy! Az egyik lábad itt, a másik ott!
Tárgy: a 113/004 sz Üzemviteli utasitás módosítása: (Helyjegyváltás a 977 Tihany IC-re a Csajágig közlekedő 9757 sz. /ráhordó/ vonatról). "A 9757 számú vonat 7.22 órakor érkezik Csajág állomásra, a 977 számú Tihany IC menetrend szerinti érkezési és indulási ideje pedig 07.37-07.39. Csajág állomáson az érkező 9757 számú vonatról a 977 számú Tihany IC vonatra átszállóutasok részére a forgalmi szolgálattevő az idő rövidsége miatt IC pótjegyet nem tud kiszolgáltatni. Az átszálló és IC pótjeggyel nem rendelkező utasok részére a vonaton a jegyvizsgáló a SZÜSZ V. R előírásai értelmében csak pótdíj felszámításával adhat ki IC pótjegyet. Az utazóközönséget állomási hirdetmény és minden rendelkezésre álló metakommunikációvaltájékoztatni kell arról, hogy Csajág állomáson a 9757 sz. vonatról átszálló utasok elővételben vásárolják meg az IC pótjegyet, mert a vonaton a jegyvizsgáló csak pótdíj felszámításával számolhatja el. Az ellenőrzásre kötelezettek és az utazóközönségggel közvetlen kapcsolatban álló munkatársak az utaspanaszok megelőzése érdekében a szükséges megelőző intézkedéseket tegyék meg.
Így élek a lehetőséggel, hogy azt a csatornát is felhasználjam a tájékoztatásra. Bár arra nincs lövésem se, hogy a kb. 2 tucat balatoni mh. közelében élők mikor és hova menjenek IC pótot elővétben vásárolni.
Ha valaki netán nem tudná, a metakommunikáció, röviden: a kommunikáció tartalmának és/vagy szituációjának érzékeltetése logikai szinten, külső jelzésekkel (hanggal, mimikával, gesztussal). értelmezése itt található.
Részeg csöves ólálkodik egy hamarosan induló vonat mozdonya közelében.
A peron szinte üres, jő a FSzT elhangzik a kötelező sípszó majd magasbaemeli a tárcsát. Szili szellőző bekapcsol, részeg csöves : "Ezt érted teszem Mari!" felkiáltással dob egy hasast a sínekre.
Ugyan ebben a pillanatban a szerelvény elindul nagy sebesen a MÁSIK irányba, ugyanis inga vonat volt...
Állítólag +történt valahol magyaroszágon énis csak hallottam, a vasutasok jól kiröhögték.
>Paksi múzeumból? Mesélj róla valamit! Volt Ó-Paks állomásnál egy vasútmúzeum, rekonstruált fűtőházzal, fordítókoronggal (ami tényleg korong volt, és kézi hajtású), ott volt pl. a Henschel hómaró, egy csomó hajtány, vasúti daruk meg a sínCsajka. Úgy tudom, a Fejes Endre park megnyitásakor kirámolták, és minden Pestre került.
>Nem véletlenül! Az egyik Pályaőrben olvastam, és azóta megmaradt a fejemben. Igen, oda írtam ezt :)) (Egy valódi Nohab-os mozdonyvezető elmondása alapján.) Onnan ellopta a Mozdonyvezetők lapja (vagy hogy hívták), te most beírtad ebbe a topicba, és látom, hogy átvándorolt egy másikba is :))
>valahol az is idetartozó humor, hogy a vonatokon szolgálatot teljesítő őrzővédők fognak takarítani is :-) Ha meg zsebtolvajt látnak, azt mindják neki: "Állj, vagy felsöpörlek!"
Az egyik angyalföldi vasútparádéra felhozták a paksi múzeumból a nagy fekete Csajka sínautót. Hazafelé egy Dácsia húzta néhány más kocsi társaságában. Belekéredzkedtem, és egyedül ültem a böhönc széles autóban. Ferencvárosban néhány vasutas szájtátva bámult be, én pedig kegyesen integetve üdvözöltem a jónépet. Pár nap múlva jártam arra, a szolgálattevő azzal fogadott: "Hallottad, hogy erre hozták a Brezsnyevet különvonattal?" Mondtam, hogy hallottam.
Déli p.u., Szilis vonat, By kocsi. Induláskor utasfeleség az utasférjhez: "Húzd fel az ablakot, az alagútban bejön a füst!" A férj: "Á, nem kell, ezt nem mozdony húzza!"
OFF: M44-419: honnan vetted a Nohabos történetet? Marha ismerős! :))