Keresés

Részletes keresés

zspeti Creative Commons License 2003.06.23 0 0 1326
Nem hiszem, hogy a 60 lit. tartály kevés lenne. Ez úgy működik mint a Saunier-Duval ISOTWIN készüléke. (Csak az kb 300.000 Ft!) Vagyis mikor érzékeli a készülék a vízelvételt (csökken a tartály alján lévő víz hőmérséklete) rögtön beindul a melegvíz utántöltés. Azt elfogadom, hogy ha az egyik csal.tag zuhanyzik a másik tölti a kádat, akkor elfogy a tartályban lévő melegvíz, így ilyenkor már csak annyi melegvizet tudsz vételezni, mint egy hagyományos átfolyós bojlerből. A S-D leírásában egyébként valami olyasmit olvastam, hogy ez a rendszer komfortja megfelel egy 120 literes tároló kapacitásának. És az újra melegítés csak valami 7 perc!!!. Ha a családtagok beszélő viszonyban vannak egymással, akkor meg lehet beszélni, hogy amíg teleengedem a kádat (10 perc) addig ne zuhanyozzon már senki! Egyebként egy zuhanyzó és egy mosogató/csap együttes használatakor nem fogy el a melegvíz!

És még egy előny: csak 60 liter melegvizet kell melegen tartani nem 120-150-et. A 120-150-liter a csúcsfogyasztásra van méretezve, vagyis ezt csak a legritkább esetben használod el, fele-harmada fölöslegesen lett felmelegítve, melegen tartva.

András111 Creative Commons License 2003.06.23 0 0 1325
Köszi!

Tudsz erről valahol specifikáció lelőhelyet?

Előzmény: TATA01 (1323)
András111 Creative Commons License 2003.06.23 0 0 1324
Én ebben egyedül azt a 60 literes tartályt érzem szűk keresztmetszetnek egy 5 fős családra...

Asszem azt fogom csinálni, hogy a hétvégén kimegyek a HomeCenterbe, sorba járom a boltokat, elmondom hogy ennyi pénzem van, ezt szeretném, mit ajánlanak... az eredményekről majd beszámolok... működni fog ez így szerintetek? :))

Előzmény: zspeti (1322)
TATA01 Creative Commons License 2003.06.23 0 0 1323
Szia András!

Nekem egy Radiant 24KW-os hőközpontom van ,különálló 120 literes HMV tartállyal.
A mostani ára 250.000 Ft.
Egy éve használom és meg vagyok vele elégedve.

Üdv. Tata

Előzmény: András111 (1321)
zspeti Creative Commons License 2003.06.23 0 0 1322
Talán érdemes az IMMERGAS (www.immergas.com) gyártmányok között szétnézni. Pl.: AVIO 24 MAIOR (Fali kombinált kéményes fűtőkészülék, ionizációs 12,2-31 KW között modulál, 60 l-es tartállyal + bekötőszett)187.488 FT!!!!. Valami olasz gyártmány. http://www.city-gas.hu/ címen akadtam rá, és még egy csomó más tipusra és árra. Fel kellene hívni őket, hátha többet tudnak mondani. Én igencsak gondolkozom ezen (kb. fél év múlva lesz aktuális), ezért engem is érdekelne, hogy mit tudsz meg róla.

András111 Creative Commons License 2003.06.23 0 0 1321
Persze, miután jól belelkesedtem egy Junkers-en, aztán kiderült, hogy csak a kazán 460ezer nettó... na ennyi azért nem lesz arra, hogy a Junkers felirat ott legyen a kazánon...:)))

De egyéb ötleteket szívesen veszek még hőközpontokra (fűtés+HMV) abszolút maximum 300-400 ezerért, de nem baj ha kevesebb...:))

Szemezek még a SaunierDuval-lal, az szerintem kijönne ennyiből, igaz annak a hőközpontjában csak 90 literes a tartály...tényleg, elég ez a 90 literes tartály egy 5 tagú családnak?

Előzmény: sonne (1320)
sonne Creative Commons License 2003.06.23 0 0 1320
látom te is a lowbudget megoldásokra gyúrsz. :) lásd korábbi hozzászólásomra hajrámagyarok válaszát. szerintem abban qutrica = quadriga. ebből számomra az derült ki, hogy külsejét tekintve gány, de amúgy jó. nekem mosókonyhába elrejtve lesz, szóval a külső nem számít.

hajrámagyarok, lécci erősítsd meg, hogy jól dekódoltalak! és tisztelettel köszönöm a választ!

Előzmény: András111 (1319)
András111 Creative Commons License 2003.06.23 0 0 1319
Illetve ugyanilyen kérdéseim lennének a Quadriga hőközpontokkal kapcsolatban...megbízhatóság, minőség, használhatóság, stb...
András111 Creative Commons License 2003.06.23 0 0 1318
Így jár, aki nem olvassa át a hozzászólását...:)))

Szóval:
"viszont úgy" helyett "körülbelül" értendő...

Előzmény: András111 (1317)
András111 Creative Commons License 2003.06.23 0 0 1317
Sziasztok!

Ezzel a magyar gyártmányú Termo kazánnal (illetve hőközponttal) van valakinek tapasztalata? Érdemes ebben gondolkodni? Úgy néztem lényegesen olcsóbb, mint a hasonló paraméterű Junkers vagy Vaillant, viszont úgy a feléből kijönnék árban...)))

Bármilyen tapasztalatot megköszönnék, illetve linket, ahol némi technikai jellegű infót találnék róla.

Satriani Creative Commons License 2003.06.20 0 0 1313
Nem tudna valaki megmondani, hogy 100 meter fi 20-as padlofutescsonek kb. mekkora a teljesitmenye ? Ha van valakinek ep.gep terve talan ott fel lehet tuntetve..
Kb. 40 fokos viznel es mondjuk 5-6 cm betonnal - nem tudom ha ez szamit (a viz homerseklete biztos :)...
Satriani Creative Commons License 2003.06.20 0 0 1312
Figyelj, van a Saunier Duvalnak (valami Isotwin akarmi..) es a Vaillantnak is ECO TEC... kombi kazanjuk (atfolyos), szaval ezekben van egy puffer kb.40 literes tartaly ami arra hivatott hogy kikuszobolje azt hogy hideg vizben zuhanyoz ha mosogat a feleseged. En lehet valami ilyesmit valasztanek a helyedben (nincs semmi tapasztalatom rola, csak az itt olvasott meg masoktol halott info alapjan szerintem ez lenne idealis neked). Jarj utana. Ja de ezek talan csak 24 kW-osban vannak, mivel a gyors es relativ sok viz felfutesehez kell a teljesitmeny (nem a laks futesehez !)
Előzmény: gaspars (1311)
gaspars Creative Commons License 2003.06.20 0 0 1311
Köszönöm ismételten a válaszokat. 57 nm-es lakás fördőszobájában nagy hely nem lesz. Árban sem szeretnék nagyon elrugaszkodni. Így mindenképpen kombi készüléket kell használni. Esetleg még azon elgondolkozom, hogy ráfizetek egy kicsit (?) és tárolóst veszünk. Tárolós kombinál is kevés lehet a 18KW?
Előzmény: Satriani (1310)
Satriani Creative Commons License 2003.06.20 0 0 1310
Ez igaz, egyet ertek en is az elhangzottakkal. Itt mar csak az a kerdes gaspars -nak mennyi helye van ahova telepiteni akarja a kazant, milyen a melegviz fogyasztas szokasuk (mert ha pl. kozel lesz a zuhanyzo a kazanhoz es a felesege is megallja hogy ne akkor mosogasson mikor o zuhanyzik) akkor lehet elonyosebb a kombi. Na meg penz sem egyforma a ket esetben, de teny hogy a tarolos komfortosabb szerintem is es hosszu tavon is kisebb a meghibasodasi lehetoseg.

Nem vagyok szaki es meg tapasztalatom sincs !!!

Előzmény: teletabiii (1309)
teletabiii Creative Commons License 2003.06.20 0 0 1309
T. gaspars !

Ha kombi cirkót akarsz, szerintem kicsi a 18 kW, mert ezzel félő, hogy nem tudod megtölteni a kádadat igazi melegvízel, vagy nem vehetsz egy forró tusfürdőt télen.
Én mindenképpen a tárolós megoldást javaslom, mert elképzelhető, hogy zuhanyozás közben kezd el a feleséged mosogatni, akkor pedig már bármiféle kombicirkó kevés. Másrészt szerintem a kombi készülékek hamarabb meghibásodnak, mivel tele vannak apró alkatrészekkel ill. vízmelegítéskor a forró felületen kicsapódik a vízkő is, ami előbb utóbb problémát okoz. Egy indirekt fűtésű melegvíz tárolónál viszont ez a veszély nem áll fenn, mert itt mindig ugyanaz a víz kering a kazán és a tároló között.

Előzmény: gaspars (1301)
big_mafa Creative Commons License 2003.06.20 0 0 1308
Kosz, mar jo is lefele..:-)
Előzmény: sonne (1307)
sonne Creative Commons License 2003.06.20 0 0 1307
én a http://www.buderus.hu/html/tervin/tervin.htm oldalról szedtem le egyet.
Előzmény: big_mafa (1305)
Satriani Creative Commons License 2003.06.20 0 0 1306
Van egy olyan nevu progi hogy WinWatt azt hiszem a bausoft oldalan meg van egy masik is a www.d-eg.hu oldalon. Probald ezen a ket helyen.
De a deg most latom le is van toltve nekem, ha kell elkuldhetem mailben.
Előzmény: big_mafa (1305)
big_mafa Creative Commons License 2003.06.20 0 0 1305
Biztos volt mar, de nem talalom - hol lehet "szukseges futesi teljesitmeny" szamitasi programot talalni?
Kosz...
Satriani Creative Commons License 2003.06.20 0 0 1304
Erdekelne ha valakinek van tapasztalata, jo vagy rossz hirre a Star radiatorokkal kapcsolatban ?

Hat a Purmoval kapcsolatban ?

Elore is kosz !

microbee Creative Commons License 2003.06.19 0 0 1303
Sziasztok!

Ha valaki tud kérem segítsetek. Családi házhoz + 1000m2 kerthez a későbbiekben automata öntöző rendszerrel elég a 1/2" vízmérőóra?

A kedves szolgáltató nem hajlandó ettől nagyobbat beszerelni, mivel az már közületi felhasználásnak minősül. Kérdésem, hogy jogosan teszi-e?

Előre is köszi a segítséget.

sonne Creative Commons License 2003.06.19 0 0 1302
Sziasztok szakik,

lakásfelújítás előtt állunk, épületgépész már kalkulálja a szükséges hőteljesítményt, de valszeg 24 kW elég lesz. A romos lakás megtekintése, annak furcsaságai (kémény helye, fürdő és konyha tervezett helye, stb.) alapján azt javasolja, hogy vegyünk egy fali vagy álló kazánt, meg hozzá egy indirekt fűtésű hőtárolót, ami cirkulációs vezetékkel spékelve biztosítaná a kazántól jó 14 méterre levő fürdőben a melegvizet.

A szokásos kérdés: melyik márkát ajánljátok? Vaillant túl drága, FÉG-et sokat dícsérik, de van-e nekik ilyen hőközpontjük, a Quadriga olcsó (és 2+2 év garancia van rajta), de nekem már gyanúsan olcsó, a magyar Termo megintcsak drágának tűnik.

FÉG-gel, Quadrigával kapcsolatos tapasztalatok? A kazán + HMV tárolóra össz max. 230-250 ezret tudnánk szánni.

gaspars Creative Commons License 2003.06.19 0 0 1301
Köszönom a válaszokat, megnyugtató! Kombi cirkó készülék lesz beszerelve, tehát a melegvizet is az adja majd. Remélem, hogy ezzel együtt is elég a 18KW. Vagy akkor már inkább tárolós kéne?
Előzmény: teletabiii (1300)
teletabiii Creative Commons License 2003.06.19 0 0 1300
T. gaspars !

Az én 145 m2-es családi házam számított hőigénye 11 kW, úgyhogy 19 kW-os kazánt vettem, ekkora neked is bőven elég lesz, sőt sok is, ha csak a fűtésre használod. Éppen ezért javaslom, ha módod van beleszólni, lángmodulációs kazánt válassz, ami tud 30 %-on is üzemelni.
Ha melegvízkészítésre is akarod a kazánt használni, én nem lesz melegvíztárolód, (magyarul cirkó készüléked lesz) akkor viszont kell a nagyobb kazán, mert csak az tud egy csapot rendesen kiszolgálni.

Előzmény: gaspars (1298)
Satriani Creative Commons License 2003.06.18 0 0 1299
Szerintem eleg (60 nm-hez), persze attol is fugg mibol vannak a kulso falak, milyen hoszigeteles van rajtuk, milyenek a nyilaszarok. De meg akkor is, igencsak eleg kell legyen...
Nekem 140 nm-es lakashoz 24 kW-os kazanom lesz (nagyon remelem eleg lesz:)
Előzmény: gaspars (1298)
gaspars Creative Commons License 2003.06.17 0 0 1298
Sziasztok!

Abban a lakásban, amit veszünk az eladó elmondása alapján 18 KW-os kombi gázkazán lesz. A lakás 57nm-es, tégla, gipszkarton belső falakkal. szerintetek ez elég? Én mindenhol 23KW-osról olvastam, hogy azt szerelik be. Hol lehetne esetleg utánanézni annak, hogy mi szabja meg, hogy mekkora teljesítményre van szükség?

Satriani Creative Commons License 2003.06.13 0 0 1297
Ma megszeretnem venni a padlofutes ala az Austrothermet. A haz egyik resze pince folott van a masik resze alatt pedig fold van (beton fodem).
Amelyik alatt fold van oda 5cm-eset szandokozok venni. Vegyek 5cm-est a pince folotti reszre is ?
A pince nem lesz futve de lesz lent egy vegyes tuzelesu kazan...
Abraka Dabra Creative Commons License 2003.06.12 0 0 1296
Ha fürdőkád fölé teszed, akkor IPX5 védettségű kazánt kell venned. Ez kevés gyártónak van, és általában nem a legolcsóbb. Fürdőszobába egyébként is minimum a fröccsenő víz ellen védett kell legyen, ha jól tudom. Magyarul ha olyan helyre teszed, ahol komolyabbak az igények, akkor magadnak csinálsz gondot. nem árt figyelmbe venni, hol van a kémény?
Előzmény: gaspars (1295)
gaspars Creative Commons License 2003.06.12 0 0 1295
Sziasztok!

Az új lakásunk tervrajzán éppen a fürdőszobát próbálom berendezni. Ehhez kapcsolódóan lenne az a kérdésem, hogy a gázcirkó elhelyezésére vonatkozóan van valami szabály, pl. hogy nem lehet a fürdőkád vagy mosógép fölé tenni?
Előre is köszi!

big_mafa Creative Commons License 2003.06.12 0 0 1294
Koszi, azt hiszem itt a tuti - elkerem a gepeszeti tervet, majd iratok veluk egy papirt, hogy ez igy jo, ha megsem akkor azonnal javitjak. Talan ez a legtisztabb...

Persze ha a kezemben van a terv -- akkor mit is erek vele? (Felteszem, hogy az altalam vitt szakember azt mondja ra , hogy svindli). Tudok valamit csinalni?

Előzmény: Törölt nick (1293)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!