Nem azt mondtam, hogy rossz, hanem azt, hogy nem hallottam róluk jót, de rosszat se.
Másik: Volna kedved a hétvégén egy Daewoo minitalihoz? Azért gondoltam erre, mert hogy ezek szerint ott laksz a közelemben, és szombaton 14.00-ai kezdettel minitali lesz a Lurdy-ház parkolójában. Várunk rajtad kívül minden kedves érdeklődőt.
Szia!
Mi ott vettük a "Bálnácskát" (1.4 sx), teljesen korrektűl bántak velünk akkor is. Azóta oda hordjuk ügyes-bajos gondjainkal. Most is náluk van, mert a chek lámpa folyamatosan sztrájkol azaz világít. Kaptunk Csere autót is a javítás idejére.
A fogyasztásról csak annyit, hogy 8.5-9.5 között van. Teljesen városi használat mellett. Ennek ellenére Én ill. a is Párom nagyon szeretjük!
Üdv.
Én ott lakom a Dunától 2km re. A faterom ott vette az Astráját. Jót nem hallottam róluk,bár rosszat sem. A multkor, ők javitották meg a fater kocsiját. Pontosabban ők mondták meg a hibakód alapján mi a bibi. Opeles a cég alapban, a Daewookat csak javítják, mert muszáj.:). De meg kell próbálni.
A fogysztáshoz azért hozzászólnék én is. Azt gondolom, hogy az 1,2-es Kalos fogysztását ne hasonlítsuk össze az 1,4 16V-vel, márpedig ha jól láttam Dovinak az van - és nekem is. A 10 literes fogysztás nem túlzás, én gyakorlatilag csak városban járok vele, és télen-nyáron stabilan 10 liter körül iszik. Nyáron klíma, télen hideg, semmit sem számít. Hozzáteszem nem hajtom a kocsit 3000-es fordulat alatt szoktam váltani. Én nem voltam még velem szervízbe, mert annak idején azt olvastam, hogy mindenkinek ennyit fogyaszt, meg még bejáratós is volt, azt hallottam, akkor amúgy is többet fogyaszt, most 10.000km van benne, azt hiszem már nem bejáratós. Lehet, hogy el is viszem, a munkahelyemhez közel lévő Chevrolet Dunába. Hallottatok róla valamit? Bocs, ha hosszú voltam.
Tényleg nem biztos, mert közben valami vezérléshez tartozó jeladót is cserélni kellett. Viszont fogyasztásilag nem változott a csere után sem. (Most volt alkalmam kipróbálni a hétvégén.)
Nekem garanciában belenyúltak a computer-be. Előtte városban 10 felett evett, országúton meg 8-8.5 között. Utána városban 8.5-re esett le a fogyasztás, de az országúti nem változott. Viszont a végsebessége lecsökkent 160-ra. A szerelővel beszéltem, azt mondta, hogy finomít még rajta.
Nehogy már megkajáld a dumát,hogy külön állítanak városi és országúti fogyasztást,mert ezután már csak az jön,hogy hátramenetbe és a garázsban álló helyzetben is más-más injektort kell beszerelned,hogy jó legyen a fogyasztásod!
szerény tapasztalataim szerint, az is jelentősen befolyásolja a mindenkori fogyasztást, hogy hogyan változik a városi illetve országúti autókázások aránya!!!
Megfigyeltem, hogy ha legalább minden második-harmadik tank benzint csak országúton fogyasztja el a gép, akkor annyira kiég, kitisztul a rendszer, hogy utánna a városi fogyasztás is minimum egy literrel kb. 8,2-re "csökken" le.
Ha mondjuk, több tank benzinnel csak városban autózok, akkor meg 9,5-10-re is fel megy a fogyi - ugyanolyan vezetési stílus, körülmények között!!!
Biztos van rá valamilyen magyarázat!!! Szóval néha ki kell fújni szegény Kalos-ok orrát is! :-)
u.i.: megtekintettem a konkurenciák 1,4 modelljeit is, azoknak is városi fogyasztásra 8,4-8,8 között vannak hivatalosan specifikálva!!!
A gyári oldalon lévő adatok olyanok, amilyenek. (Ha a memóriám nem csal, akkor a névváltást követően módosították a fogyasztási adatokat.) Nyilván a GM sem mentes a profitmaximalizálási törekvésektől és könnyen lehet, hogy nem az Opelek rovására akarja a Chevrolet értékesítéseit növelni.
Az autó annyit eszik, amennyit. De ezen kár felkapni a vizet. Az enyém is lazán bekapta a 10l-t, de - mint azt bizonyára tudod is - utána mentem a dolognak, oszt mára már 8.5-el is beéri városban. (Országútin még állítani kell.) Nem tudom, hogy egyes autóknál mi okozza ezt a viszonylag magas fogyasztást míg másoknál lényegesen alacsonyabb, de ha nyugodtan tudnánk róla beszélni talán kisüthetnénk.
Amikor még sokat evett a kocsi, akkor én bizony leültem számolgatni, hogy mit lehet csinálni és bizony arra jutottam, hogy ez bizony egy igen jó kis autó még akkor is, ha a fogyasztásával nem kell dicsekedni. (Akkor majd a másik dologgal, amivel férfiember dicsekszik. :-) ) Szóval számolgattam és bizony nem bántam meg hogy a Kalos mellett döntöttem. Ha lesz a családban második autó, akkor az Chevrolet lesz. Pedig amit kinéztem, állítólag az is sokat fogyaszt.
Igen Nord koll.!!! Valóban meg tárgyaltuk.Biztos emlékszel-én azt írtam hogy a bindítás után megyek kaput nyitni addig jár a motor ez max 5 perc.Azt hiszem ennyit megérdemel a mi autónk.Ha nem akkor odase neki tűűűűűz.
Magam is csatlakoznék és örömömet fejezném ki, hogy sznuni marad a fórumban!
Egy kicsit off leszek, de a végén rájöttök, hogy még sem.
Kb két hete találkoztam össze rég nem látott cimborámmal. Beszélgetésbe elegyedtünk és közben hívott, hogy kísérjem el az autójáig, hogy addig is csevegjünk. Meséli, hogy a gyereket vitte a Bokai klinikára, leparkoltak, lévén a prücsi nagyon vacakul volt. A dokik nagyon rendesek voltak, így 15 percen belül kiderült, hogy a gyerek marad, így cimbim rohant vissza a kocsihoz, hogy az asszonyt + a kórházi kellékeket összegyűjtse. Legnagyobb megdöbbenésére épp az oldalablakra került fel a matrica a figyelmeztetéssel, hogy állj, bilincs van a kocsin! Hosszas alkudozás, mely végén abban maradtak, hogy ha a leszerelés és a bírság díjját helyben kifizeti, akkor lekerül a hőn imádott Demszky szado-mazo. Ö el a Nagyvárad térre, lévén della nem volt nála, mire visszaért, az autónak hült helye. Elvitték, mondván indokolatlanul és nagy mértékben akadályozta a forgalmat. Az autó a Bókai-Üllői sarkán a járda mellett állt, ahol csak tábla tiltja a várakozást, de sem a forgalmat, sem az utcába való belátást nem akadályozta. Persze az indok csak később derült ki. A M3 jól ismert felüljáró alatti telepére vitték a kocsit, első kerekén vontatva. A károk: elállítódott a futómű, kb 10 cm darabon lehorzsolódott! a lökhárító alul, kormányösszekötő görbült! A cég nem ismeri el a szakszerűtlenséget, a szervíz pedig idegenkezűségre hivatkozik. No, hogy miért nem off, mert a járgány egy 4 hónapos 1.2, 5 ajtós Kalos. Most megy a huzavona. Meséli, hogy neki 1500 km után villant fel a lámpa, EGR csere, koromtalanítás és még mindíg nem jó, most jár 7000-nél. A futómű nyikorgásátról a szervíz tudott, toronycsapágy és szilent cserével dolgoztak, (WALLIS). Imádják. Egy hasznos jótanács ( a Mizó kakaó nem gyün ki a plüssből).
A Daewoo Club-tagsággal kapcsolatban, még januárban kérdeztem Gyulaiékat, hogy a hamarosan eljővő kötelező szervíznél, kapok-e kedvezmény ha Daewoo Club tag vagyok. Azt mondta a munkafelvevő, nem tud ilyenről..
A Club oldalán mégis azt olvasom, hogy a Gyulai partner és a szervíz számlából állandó 10% kedvezményt adnak..
Egyszer most már tényleg elmegyek (főleg, hogy a Lurdy ház kb. 2 km-re van tőlünk), de most biztos nem, mert megyünk az asszonnyal évfordulót ünnepelni egy vidéki hotelbe.
Miután én a Lurdi-háztól kb. 35km.-re lakom,így nekem mindenképpen időjárásfüggő a részvétel. Egyébként szívesen részt vennék egy ilyen találkozón. előbb-utóbb meg is teszem.
Természetesen, első felindultságomban mondtam, mindazt amit mondtam!
A faszságot,meg a www.chevrolet.hu oldalon lévő adatokra értettem, mert ott teljesen irreális adatokat közölnek a leendő vásárlókkal, pontosabban a nem vásárlokkal. És van olyan ember, aki bemagyarázza magának, és ezért például elállnak a Kalos vásárlásától. Pedig egy nagyon jó ár/érték arányú autót dobnak el a lehetőségekben.
Az hogy hasznos információkat közöltem, természetesen nem a kút fejemből teszem. Ilyen és ehhez hasonló dolgok miatt, jó benézni a www.daewooclub.hu oldalra, mert ott ezekről szó esik.
Örülök, hogy örülnek egyesek, annak, ha itt vagyok, és ha tudok segíteni, akkor általában segítek is. És nagyon szívesen teszem ezt. Nem véletlenül próbálkozom avval is, hogy gyertek el a Daewoo Klub által szervezett minitalikra is, mert nagyon sok, nálam is okosabb emberrel lehet találkozni, és nagyon jó a társaság. Meg mindig kérdezik tőlem, hogy az indexesek közül van itt valaki? Erre én azt tudom mondani, hogy sajna nem látok ismeretlent.
Ezt kihasználva ismét meghívok, minden kedves érdeklődőt, hogy jöjjetek el, 2005.02.19-én a Lurdy-ház parkolójában megrendezésre kerülő mini találkozójára.
Ne idegeskedj ezen Sznuni! Ha Neki 10l-a fogyasztása az legyen az Ő problémája.
Egyébként én is megitatom vele a 10-est. Igaz 150km-en):. A chek lámpa nekem még szerencsére nem világított feleslegesen. Én egyébként induláskor (gyújtás ráadása után) mindig megvárom,hogy a cheklámpa befejezze az ellenőrzéseket. Csak utánna indítok. Még valamit a fogyasztásról. Ugyanaz az autó vezetési stílustól függően fgyaszthat 1-1,5l-el többet is. Erre mondják hogy az benne van a lábunkban! Nyugi Sznuni üdv. és maradj itt!!!
Sznuni, szerintem sem kéne megsértődnőd, sokat segítettél másoknak, nehogy itt hagyd a fórumot :) egy ilyen apró-cseprő vita miatt..
A 10 l-el én sem értek egyet, nekem 8,8-9,5 között mozog a fogyasztásom télen, természetesen elindulás elött járatom fél perc minimum de általában tovább, amíg jeget kaparok, havat söprök vagy a kabátomat hátra dobom :)
Nekem volt check lámpa hiba, volt nyikorgás.... minden ami gyári hiba.. de.. megoldották, nem hagytam magam... a szervízben végül a nyikorgás megoldásaként kicserélte a bal-első toronycsapágyat, checklámpán a kormozás segített, na meg az, hogy itt leírtátok, hogyan is kell finoman huzatni az autót, mármint 2500 alatt nem érdemes váltani... stb...
Mindezek ellenére imádom a Kalosom, meg vagyok elégedve vele!!!
Szervízbe a Gyulaiba járok, eddig mindent megcsináltak, sőt még akciós dísztárcsát is kaptam :))
Egy szó mint száz.... Baromi hasznos ez a topic!!! Sznuni tapasztalt, és sokaknak adott már jó tanácsot, ezért nem szabadna itt hagynia minket!!
Ez a topic eszmecserére született, arra is használjuk :))
Nyugi sznuni, ne sértődj meg. Szerintem nem szabad megsértődni néhány megjegyzés miatt (tudod Te, hogy miket kapok én egyes politikai fórumokban?).
Egyébként meg én is elégedett vagyok a Kalosunkkal, szerintem nagyon jó kis autó. És ezt még az annyiszor elátkozott világító check-lámpa ellenére is fenntartom!
Így utólag bocsánatot kérek mindenkitől, és asszem én nem látogatom tovább a fórumot, és mint egy durcás gyerek távozom, mert nem leszek szivesen látott vendég.
De ha valaki, azt olvassa egy adott tipus honlapján, hogy az autó átlag fogyasztása ennyi meg ennyi, akkor inkább a tapasztalatainak kéne, hogy higgyen, és annak kell, hogy érvényesüljön.
Viszont, ha megegyezik a gyári adatokkal, mi a gond? Amikor megvette, tudta, hogy ennyit fog fogyasztani. De ha, nincs megelégedve azzal, akkor menjen el a szervízbe, és frissitse a szoftvert. Megteszik, pedig elvileg, lehet ugrana a garancia is (nem tudom). De talán megoldódik ez a gond. És szvsz, mert ez itt a sikk, igenis az. Faszság.
Itt én még nem sok Kalostulajt láttam, aki azt irta volna , hogy nekem semmi problémám a kocsimmal, tökéletes a fogyasztása, minden jól működik, stb. . Mondjuk nem is erre találták ki ezt a fórumot.
Mert hát mi lenne, ha mindenki meg lenne elégedve a kocsival, és nem tudna semmilyen kérdést ide feldobni.
Most remélem mindenki meg fog utálni, mert kimondtam egy véleményt, és rögtön én lettem a fasz, mert ezt meg is tettem.
De mind1.
Én nem haragszom. És sajnálom, ha bántja mások közérzetét, ha valaki véleményt nyílvánít.
Üdv:Egy elégedett tulaj, akinek szinte minden tökéletes a kocsiján, kivéve ami gyári hiba, még a fogyasztása is.
Szvsz meg az a faszság, ha valaki más véleményére azt mondja - egy tapasztalatok megosztására, vélemények ütköztetésére szolgáló topicban - hogy:faszság
A fél óra természetesen túlzás, kb.5-10 percig, de csinálom. Aki azt mondja, hogy ez baj, meg is érdemli. És nem érdekel más véleménye. Ugye nord kollega! De szerintem nem érdemes erről vitát nyitni,mert ugyse egyezik az emberek véleménye. De akkor is faszság a 10L.
Az én gépkönyvembe az van írva, hogy indulás előtt legalább fél percig alapjáraton kell járatni a kocsit, a katalizátor bemelegedése, és idő előtti tönkremenetele érdekében!
A kilencvenes évek közepén azt olvastam egy autós újságban, hogy hideg időben érdemes melegíteni az autót, mivel a hidegben akkor is meg van kicsit dermedve az olaj, ha az olaj nagy minuszokat is kibír! Az abroncsokban lévő levegőnek meg az tesz jót, ha pár km-ig finoman megyünk, míg kicsit melegszik a gumi. A lengéscsilapítók is kopoghatnak ilyenkor, mivel ez is meg van dermedve!
Öszegezve, hidegben minimum fél percig járassuk a motor, indulás után pedig ne pörgessük a motort, és lassan közlekedjünk!
Én reggelente addig melegítem az autót, amíg leveszem a kabátom és beteszem a hátsó ülésre (azért a héátsóra mert mellettem az ül az asszony), ez nagyjából 30 másodperc.
Ez nem igaz. Ki az a megfeszült hülye, amelyik odairja hogy 10L fogyaszt a kocsija. Nekem most, amikor a nagyon hidegek voltak, fogyasztott 9,6l úgy, hogy járattam kb. 1/2 órát minden reggel. Ez hihetetlen.
Amúgy meg mások kérdéseire is válaszoljak, IGENIS a Vácon lévő szervíz eddig a legjobb ahol voltam. És talán az is marad amig Daewoom lesz.
Mégvalami. Ha új az autó, akkor is minimum 6 nap míg megvannak a papirok, persze csak akkor, ha az autó van raktáron. Ha nincs az országban, akkor eltolodík a regisztráció, forgalombahelyezés, vizsgáztatás, stb.stb. Kb.2hét .
Pók32-nek. Valószínű, hogy új autót veszel. Ezt általában egy előre megbeszélt időpontban fogják át adni. A papírokat előre elkészítik, neked csak aláírogatni kell. Az egész tortúra max. egy óra, és máris ülhetsz az autóba és irány az első benzinkút, mert benzinből túl sok nem lessz benne. Sok sikert és balesetmentes vezetést kívánok üdv.
A kérdésedre a válasz attól is függ, hogy új, vagy használt. A kereskedésekben a forgalomhoz mérten van, hogy minden nap vizsgáztatnak, vagy visznek vizsgára kocsikat. Azért írom így, mert a kisebb szalonokban nincs kihelyezett kpm állomás, ott a legközelebbi vizsgaközpontba viszik az autót, bár ez már egyre kevésbbé jellemző. A zöld kártya, a vizsga és az extrák beszerelése, megint csak a szervíz leterheltségétől függően 1-2 nap alatt megvan.
Az én kocsim a múlt évben a következő képpen alakult. Pénteken vették le a kamionról, hétfőn, kedden extrákat szereltek be (magnó, változár), csütörtökön vizsgázott és zöldkártyázott és pénteken reggel 10-kor vettem át. A bankot, a cég az autó levételének napján értesítette, az átvétel 29-én volt, a bank a pénzt a szalonnak 1-én utalta.
Ma voltam a nyílt napon,Vácon. Nem túl sokan voltak. Talán az időjárásnak tudható be? Mindenesetre kipróbáltam az 1,4-es Lacettit. Hát mit mondjak? Mindenesetre nagyon kultúrált összképet mutatott. Tud valaki esetleg többet róla? Úgymint fogyasztás,komfortérzet hosszabb távon,kanyarstabilitás,stb. Mert gondolkodóba ejtett egy esetleges csere. Kíváncsi lennék a véleményetekre. Kössz.
A fórumot olvasva mindenki a váci szervízt ajánlja.Tudja valaki az elérhetőséget és a címet?Hétfőn felhívnám őket,és vinném a verdát utána,mert kegyetlen hangok jönnek ki a kocsiból 8 hónaposan...
Bárhová viheted, a lényeg márkaszervíz legyen! Ajánlom Vácot. Típushiba vagy sem, van megoldás amit a Daewoo club fórumán a szervíz válaszol rovatban a nyikorgásnál, valami szilent kell cserélni gariba!
Már rég írtam,de folyamatosan olvasom a topicot.Lenne egy "kis" problémám.Mint sokan,és is küzdök a nyekergő problémával.Már 2x voltam vele szerzvízben(Wallis),de mind a 2x csak kb 3-4 napig volt jó aztán folytatódott.Azt mondják ez tipushiba,de már eljutottam oda,hogy ha kis kanyar van,akkor nem nyekereg,hanem baromi nagyott reccsen.Kérdésem az lenne,hogy elvihetem-e egy másik szervízbe,és ott is garanciálisan nézik meg,vagy hallgassam tovább a kellemetlen hangot.Tudtok szervízt ajánlani Budapest-Gödöllő körzetben?
Itt a szegedi Alfánál van. Épp ma nézegettem, hogy az enyém SX, de ebben is benne van minden (a két hátsó ablakemelő kivételével) és nem SX. És tuti, hogy 8 szelepes. Ráadásul már Chevrolet.
Természetesen Dovi ez egy országos akciós dolog, mert most a hétvégén, akciósan lehet vásárolni Chevrolet autókat, de én azért emeltem ki a Vácon levő nyílt napot, mert a Daewoo-Chevrolet Klub jelen lesz ott, szombaton szerény személyem, és vasárnap Viper kollega. De természetesen, minden Chevrolet kereskedésben lesz nyílt nap.
Biztos nem egyedi eset, hanem valami országos akció... Farsang éjszakáján akár 20% kedvezménnyel lehet Chevrolet-et vásárolni a szegedi Alfa autóháznál. Már most akcióznak: pl. Lacetti SW -350,000.- Kalos -300,000.-
Azt hiszem, hogy aki gondolkodik autó vásárlásában, annak most jött el az ideje...
Nyílt hétvége lesz a Chevrolet Vácnál, gyertek el ha tudtok. Tesztvezetésre jelentkezni a 27/502-040-es számon lehet. Tesztautók:Lacetti SW , Matiz , Kalos.
Én kint leszek a Magyarországi Daewoo-Chevrolet Klub képviseletében.
Jajj ! a sebváltóolajat nem szokás kicserélni! Legfeljebb 60 000-nél. De nem is az a baj, hanem az, hogy a gyári ilyen hidegben, mint most van ( -20 C) könnyen engedi váltani a sebességet. Nekem , amikor lecserélték a sebváltóolajat, majdnem eltörött a váltó, olyan kemény lett a hidegben. Mindíg egy csomót kellett melegíteni az új olajjal, a gyárival meg SOHA !
1 éves (15e km) szervízen 1,4-es Kaloson olaj+olajszűrő és pollenszűrő (ha van benne) csere van, a többi saját kérésre esetleg szerelő javaslatára tulajjal egyeztetve történik.
Az 1,2-es Kaloson van még váltóolaj csere pluszban.
Bár korábban többen it a fórumon magát a gépi mosót is bűnnek tartották, én is rendszeres látogatója vagyok. Eleinte rendszeresen fenn felejtettem az antennát. Most meg már direkt nem veszem le. Tényleg semmi baja nem lett (a fényezésnek meg egyáltalán nem). Amikor azonban le akarom csavarni, simán lejön. Két ujjal.
Nekem is nehezen sikerült letekerni, de akkor gondoltam egyet és nem a vezető oldaláról tekertem magam felé, hanem az anyósülés oldaláról álltam neki... fogtam egy száraz rongyot és sikerült :)
A gépi mosók mind másképp működnek, van, ahol visszahajtja... de nem is ez a gond, hanem az, hogy amikor a szárító cucc működésbe lép, akkor - pont azért, mert gumis - csapkodja a tetőt és azt - szerintem - megsértheti a fényezést a tetőn és az pedig nem jó...
Sziasztok! Mivel én elég rendszeresen járok autómosóba, ezért bizton állíthatom, hogy nem kell macerálni az antennát. Eleinte én is letekergettem, de szólt a csávó, hogy feleslegesen, mert nincs visszafelémenő kefe és mivel gumirozott az antenna nem lesz semmi baja. Igaza lett!
Sziasztok!
A Matizon balmenetes az antenna tehát magadfelé kell tekerni, a Kaloson normál menetes. Sajnos eléggé be tud gyógyulni, ezért ha sikerűl levenni nem árt egy csepp
olajjal, vagy zsírral megkenni.
Sajnos továbbra sem tudják megoldani a cheklámpa gondomat ezért csütörtöktől "korházba" vonul az autócskám, viszont kapunk csere autót!
Üdv. Mindenkinek!
Én csak annyit tudok, hogy az antenna normál menetes. Tehát lecsavarással könnyedén lejön, viszont a menet műanyag, így lehúzásos módszerrel, már ha valaki jó erőben van, a menetet is leránthatja. Nekem egyböl letekeredett, amikor meg akartam tőle szabadulni, minden erőlködés nélkül.
Még soha nem mosattam a Kalos-t benzinkúton, de holnap kell!!! Könnyedén le lehet szerelni a tetőantennát???? A korábbi Nexiámon könnyen le lehetett csavarni, de a Matizon nagyon macerás volt!! Itt mi a helyzet??? Így fejből nem vágom! :-))
Zsoltnak igaza van. Én vittem az olajat, az olajszűrőt ők adták, mert annak gyárinak kell lenni, és a munkadijjal meg a kedvezménnyel együtt fizettem 5000.- forintot. Az olaj + 7000.- volt, tehát 12000.- ba került. Ez a mutatvány 17800.-ba került volna ha ott veszem az olajat, és nem vagyok klubtag. Ha másért nem is, ezért megéri klubtagnak lenni.
Az autót vagy 15000 km-nél kell szervízbe vinni, de legkésőbb egy éves korába, ha addig nem érte el a 15000 km-es határt. Tehát a szervízigény ugyan az!(következő vagy egy év vagy + 15000 km)
Az első alkalommal elméletileg csak olajat cserélnek, de a konkrét karbantarási útmutatást a GM-Chevrolet (most már) adja ki a szervízeknek, ezt jogában áll mindíg változtatni!
Matizban ilyenkor szoktak váltóban is olajat cserélni, természetesen nem minden szervíz igénynél, mert utánna csak + 30000 km-nél (ezt most fejből mondom). Légszűrőt is érdemes ilyenkor megnézni, ez is eredményezheti a túlfogyasztás, nálam szinte fekete volt, pedig nem járok földesúton, ilyen piszkos a városi levegő!
Az első szerviz egy jó szervíznél álltalában (alap kocsinál)15000,- Ft körül van, persze a klíma, szervó miatt jóval több is lehet, és ha lehúzós a szervíz akkor akár 70000.- Ft is lehet a végösszeg!:-(
Nézzd meg a kezelési útmutatót hátúl, ott levan írva, mit kel cserélni! (van még átvizsgálási díj is)
Kb enyi, de mint mondtam szervízeknél más ár is kijöhet, Vácon a szervízben állítólag ilyen korekt az ár, hívd fel őket, tudom ajánlani, igaz mások elmondása alapján, eddig egy embernek volt közepes minősítése róluk, mindenki csak dícséri!
Ja, és mint a váci, ha megbeszéled velük, és te viszed az anyagot, azt beleteszik, és nem vonják meg a garit, olajnál a lányeg, hogy amit viszel vagy az előírtal egyenrangú legyen vagy jobb! (persze ezt nem szeretik a szervízek, nem náluk hagyod ott a pénzt)
Nálam a régi autómnál a második szervíz (alap volt) 22000.- Ft-ból kijött!
Ráadásul Daewoo-Chevrolet Klub tagjainak kedvezmények is vannak a váci szervízben!
Nem tudom pontosan, mit is kell egyéves szervizen cserélni, de a 15000km-es szervíznél, csak olajat, meg olajszűrőt cserélnek. Szerintem ugyanezeket cserélik az évesnél is. Sőt biztos. De utána kell kérdezni.
Február végén lesz 1 éves a Kalosom (1,4, 8v, légkondi). Hamarosan itt a kötelező szervíz.
Kérdésem: mit kell kicseréltetni? A barátom januárban vitte a Kalosát kötelezőre, neki kicserélték az olajon, olajszűrőn kívül a légszűrőt és a pollenszűrőt is.
Viszont a kezelési könyv a pollenszűrőre 2 évet ír, a légszűrőre pedíg 3 évet - normál körülmények közt. (~13.000 km van a kocsimban, normál használat mellett)
Nekem az az érzésem, hogy fölösleges pénzkidobásra akarják rávenni a tulajokat.
Mi erről a véleményetek? Illetve mennyi szokott lenni a kötelező szervíz díja?
Fogyasztás: most tankoltam, 10 l/100 km - igaz, hideg van, de soknak tűnik (várostól 10 km-re lakom, +5 km töttyögés a városban = napi 30 km).
Szia ! Az alvázszám listát nem tudnád elérhetővé tenni.Én is a Sánticsnál vettem a kalosom,lehet hogy ott vagyok a listán csak messze vagyok hozzá és nem értesített. Köszi
Nekünk visszahívták a Kalos-t váltó javításra, Nagyatádon a Sánticstól kaptam decemberben levelet, az első 15e km-es szervízen döbbentem le december végén, mikor megcsinálták, mert az egész váltót zsír újra cserélték. Szóval szó sincs javításról, ahol vetted oda a szervízbe kiküldik az új váltót, és azt teszik be. Gar. füzetbe bevezetik.
A levélben kaptam egy alvázszám listát, amelyben kb. 50e Kalost hívtak vissza. Persze ez az egész világra érvényes.
Az igazi nyűgöm, hogy a Daewoo nem számítja be az ex-szoci vasparipámat... Némi joggal, merthogy nem akarnak foglalkozni a hulladék eltakarításával, de hát akkor ez a PoHu-nak miért biznisz? Illetve tudom: ha beszámíttatsz "roncsot" (húúúú, de felháborodtam ezen a tituluson, de hát itt van egy olyan topictárs, akivel a Suzuki-topicban régebben egy jót vitatkoztunk :o) ... ), akkor arányosan azzal a pár ezer HUF-al megemelik a havi törlesztésedet. Nem vicc, tavaly az Autó2 újság "inkognitóban" egy Lada 2105-öt akart beszámíttatni különféle kereskedőknél, és a Fabiások 72 hónapos futamidőre 3000,- HUF-al magasabb törlesztést mondtak, ha otthagyják a Ladát... Lehet, hogy jobb is, ha a Daewoo nem számíttatja be? :o) Kollegám 2003 őszén egy Pug 205 1.9 GTi-t hagyott ott a vadiúj Kalos 1.2 S-ért cserébe, és a kereskedő már csak a full alap 1.890 M HUF-os autót adta érte...
Az én Apukámnak egy 23 éves Mercedese van. Jellemzően a gyári központi zár most kezdett el szarakodni 22 év után - ez azért komoly :)
Nekem Kalosom van, és használtan vettem 14 hónaposan 1,6 M-ért - klíma, szervó, el.ablak, metálfény. (30000 km-el) Én elegedett vagyok vele.
Annak ellenére, hogy a napokban láttam egy hirdetést a használtautón, u.ez a felszereltség 3 hónapos , 400km-es kalos 1,6 -ért -nyereményautó és pénzt akarnak belőle.
Ilyen is van.
ui: és nem tetszik a Fabia :D
sznuni, kösz az infót, de már megrendeltem nálunk a Tóthnál, de nekem megéri, mert 1000 forintért nem mennék a város túlvégére, a lémnyeg h. nekem is lesz pótkesztyűtartó csodám
A mai világban mamár szinte minden autót megkapod 0%-al, csak legyen sok pénzed!
Egyébként meg ha olyan sz@r lenne a Kalos, nem árulná a saját nevével sem a Chevy, sem a Suzuki!
Egyébként meg a Suzukinak nincs sok saját fejlesztésű autója!:-D
OFF!
Hallotátok, lassan megjelenik az új második genberációs Buzuki Swift, hazai összerakás!
Árlista a Buzukiról, ára alapban a cikk fejlécében 2.050.000.- Ft, a cikkben alap árként 2.250.000.- Ft van, valamikor ez volt az egyik legolcsóbb autó a Matizzal, most jól meg drágult!
A váltó alátét cseréről én is hallottam, sőt anno meg is kérdeztem a szervízbe, hogy az enyémet ki kell-e cserélni. Elkérték a forgalmit, van egy listájuk megnézték és megúsztam. Azt mondta a szervízes, amelyik autóval gond volt azt levélben értesítették.
U.i: Fabia V.S. Kalos: Én szeretem a Kalosom, és elsősorban a saját szempontjaimat figyelembe véve választottam...... JÓL .... :)
Azért ezzel vigyázz! Az én Kalosom (SX1.4, 16V +csingilingik) fél éves, benne 10e Km és 2.4-ért nem igazán akarják beszámítani... (Én se akarom eladni, csak volt egy kósza ötlet: Lehet, hogy átcserélem Nubirára.) Ja, és amikor mondtam, hogy mennyi van benne felszisszent. No, akkor ehhez képest...
"inkább újra költsd a pénzedet, meg aztán garanciális"
Szerintem ezek is még garanciálisak. Mint az értékesítő hölgy tájékoztatott: 2004-es évjáratú, max. 30 ezret futott kocsik. Most lesz a főpróba, mert egy ismerősöm megy oda, ugyanis érdekli a dolog! :o)
Kedves Tőled, de ha akarnám, 0%-kal is vehetnék zsír új Kalos-t. Engem csak ez az akciós Sedan-ajánlat csigázott fel (fél milla, illetve 800.000 kedvezmény nem piskóta azért!), bár ha figyelembe veszem a tényt, hogy csere- illetve bérautókról van szó, ennek megfelelően val'szeg ütve-vágva voltak... nem biztos, hogy jobban járok velük... :o) Még rágódok rajta egy kicsit.
kleinwurm, szerintem a Kalos se tuti, nekem nincs is Kalosom, a nagyanyámnak van egy Ticoja, amit régebben többször vezettem, ennyiben ki is merül a Daewoos "karrierem".
Én egyedül azt furcsálltam, hogy egy Fabia, hogy tetszhet egy lánynak. Egy lánynak tettszen egy 206-os, Smart, Twingo, Yaris, de ne egy nyárspolgári Fabia.:)
Szvsz Peugeotot, Citroent a stílusos, kényelemszerető emberek vesznek, VW-t a német minőség megszállottai, Seatot a sportosabb kinézetű VW technikát kedvelők, Fiatot az olaszbuzik, Toyotát, mint én a megbízhatóságot kedvelők.
A Skoda orrmotor topicban régebben elég sok fanatikus Fabiás volt, sosem értettem mit szeretnek ennyire az autójukon, amikor állandóan nyavajogtak a hogy ez meg az hibás épp. De azért készülj fel rá, hogy benzines Fabiáról még nem nagyon láttam olyan tesztet, amiben kedvezőnek mondható tesztfogyasztás lett volna, így ebben is hasonlít a Kalosra.
A baj az, hogy a szervizek, nem fognak küldeni neked ilyet, maximum a GM Daewoo. De. Mivel már az sincs, hanem GM Chevrolet van helyette, azok meg az új tulajokkal foglalkoznak (ha foglalkoznak). Javasolnám neked is a www.daewooclub.hu honlapján szereplő forumát, mert ott mindig első kézből kapsz infot az ilyen tranzakciókról, mert van a klubnak szervizes támogatója, és azok rendszeresen felteszik az ilyeneket.
Kleinwurm, azért egy kicsit lehetnél konzekvensebb.
Először az volt a bajod, hogy a Daewoo-t rosszabb feltételekkel vetted meg, mint a később akciózott Skodát.
(Persze azt még mindig nem értem, hogy erről miért a Te autód tehet...)
Később azt írtad, hogy azért akarsz váltani, mert a Skoda jobban tetszik belülről.
Most akkor mi is az igazi ok?!
Mindenestre azt kívánom neked, hogy légy boldog az új autóddal.
Bár ahogy nézegetem az indokaidat, attól tartok, hogy egy év múlva a Fabia-t fogod szidni, mert egy másik márka még ennél is kedvezőbb akcióval jött ki.:)
Ahhoz egyébként mit szólsz, hogy a Mazda3-at 0% THM-mel elviheted?
Ennél kedvezőbb akciót nemigen fogsz találni, és az a kocsi minősgi szempontból is igen kíválónak mondható.
Így már nem is a Kalos / Fabia / stb, stb. lesz az aktuális kedvenc, mi?
:)))))
Üdv.
PS
ha szereted sűrűn cserélgetni az autóidat, akkor NE vegyél új autót. Ezeknek az első három évben a legnagyobb az értékvesztésük. Inkább a 2-4 éves autókat ajánloma figyelmedbe. Gondolom Te se fosod a pénzt, különben nem a Kalos/Fabia kategóriát nézegetnéd:)
Asszem egy Mercedes tulajdonos jót mosolyog a Kalos vs. Fabia küzdelem láttán. :-))) És, hogy én is hozzászóljak, apámnak egy másfél éves Fabiája van, nekem egy 10 hónapos Kalosom. Mindketten elégedettek vagyunk a saját autónkkal és egyikünk sem cserélne a másikkal - és szerintem ez a lényeg. Egyébként az öregé a legeslegfapadosabb borzalom, se elektromos ablak, se központi zár, se szervo - nekem ez nem kellene, de az öreg irtózik mindentől ami elektromos, neki ez a megfelelő. Az övé egyébként 1.990.000.- volt, az enyém 2.165.000.- (cd-vel együtt), szóval árban azért a Kalos az olcsóbb.
Ja, egyébként autóban nekem az Audi A2-es volt nagy csalódás. Egyszer vezettem, és teljesen az volt az érzésem, mintha egy Fabiaban ülnék. És ami Fabianak jó, az Audinak nem.
Hello sznuni !
Csak azért kérdeztem mert én úgy tudtam, hogy annak a kereskedőnek kell értesítenie a tulajdonost és vissza hívni autót ahol az vásárolva lett.
Nos én egy betűnyi értesítést sem kaptam és csak véletlenül szereztem róla tudomást, abban a szervízben ahol az előbb említett beavatkozást elvégezték.
Üdv khalos
Nekem is magas volt a fogyasztásom. A computer, CO mérés szerint persze minden rendben volt. (1.4,16V) Azután gariban csináltak egy computer optimalizálást. Azóta kétszer tankoltam és a városi fogyasztásom a 10 felettről leesett 8.5 alá. (Ráadásul szeintem az autó egy kicsit jobban is megy.)
Az optimalizálást egy maszek csinálta, aki szerződésben van a Chevrolet-tel. www.ttuning.hu-n megtalálod, de a szervíznek kell elküldenie a beavatkozásra!
Szevasztok!
Új vagyok még a fórumon, de régi "motoros". 2003. augusztusi az 1.2-es 5 ajtós Kalosom. Csalódni én is csalódtam nem is kicsit, a fogyasztásom az egekben járt (10-11l/100km) erő meg nem volt az autóban. Gondoltam én is cserére, de aztán maradtam mert az autó az tetszett ( bár sok örömet nem szerzett ), meg az anyagiak is bele szóltak, én speciel 1,2 mill Ft. buktam volna. Sokat jártam szervízbe, mindíg azzal ráztak le, hogy a computer szerint tökéletes a gép. Egyszer cseréltek vezérlőprogit az javított a helyzeten de nem volt ez sem az igazi. Az év elején aztán találtam egy bátor szerelőt, aki bele mert nyúlni az autóba, kicserélt valami RGB vagy hasonló nevű szelepet. Egyenlőre úgy néz ki, hogy javult a helyzet.
Egy kérdésem lenne: Ti halottatok róla, hogy Kalos-okat vissza hívnak (váltó alátét cserére)?
Üdv. további balesetmentes vezetést!!!!!!!!!
Én is a "Dunánál" vásároltam a gépet. Akkor is voltak ilyen akciós kocsik, de azt figyelembe kell venni, hogy ezek többnyire bérautók voltak. Ennélfogva külömböző tudású emberkék kezelték, és nem biztos, hogy egy tulajdonos gondosságával hajtották. Ha már törlesztéssel veszel autót akkor inkább újra költsd a pénzedet, meg aztán garanciális. Egyébként a mienk is most esett át az injektor cserén, szoftver frissítésen.
A szervizesekre sem tudok panaszkoni, pedig már "kipróbáltuk" a lakatosuk, a vilanyászuk, a szerelőjük tudását.
annyit szeretnék hozzá szólni a dolgokhoz, hogy a haver miután megkapta aszámlát a 45000-es kötelező szervízről egyből azt mondta, hogy azért vette a kalost mert azthitte, hogy a szervízkölcség és a járulékos kölcségek lényegesen kevesebbe fognak kerülni. de nem.....
kleinwurm, Most nem azért, hogy okoskodjak, de egyszerűen nem értem, hogy egy Fabiában mit lehet szeretni. Szerintem olyan sivár lelketlen autó kevés van mint az. Amikor egy csaj az első randin azt mondta, hogy az az álomautója, rögtön levontam a következtetést, hogy milyen sivár lelkületű lehet.
Ültem benne, vezettem a 68 lovast, betonkemény az ülése, túlzottan egysíkű a műszerfala, egyszerűen borzalom. Megyeget azért, de szeret enni is. Apámnak nemrég vettem egy Ibizát, az se egy dizájremekmű belül, de a Fabiánál szvsz sokkal pöpecebb, kívülről meg legalább jól néz ki.
Mondjuk a Kalos se tetszik különösebben a full plasztik belsejével, de szvsz a most megjelent 3 ajtós kifejezetten pofás lett, de az 5 ajtós se ronda.
Az 1-2 éves autók eladásakor az ember elég sokkos állapotba kerülhet, én a másfél éves Twingom (18 e km-rel) eladásakor buktam majd 600 ezret (2,3-ért vettem, 1,74-ért adtam el), ami jó 25 %-os áresést jelentett, pedig lényegében újszerű volt még.
2 éves korában adtam el az 1,4/8-as sedam kalosomat. Nagy bukásra számíts ha eladod. Én 700 ezret buktam. 1,6-ért tudtam eladni. Nézz körül a használt piacon. Sajnos 1-2 év körüli daewooknak ennyi az ára.
"a Kalos viszont a fix magasságú üléssel is kényelmes."
Ennek családom hölgytagjai (a "tulaj" és a feleségem) örülnek, és bár én sem érek hozzá a tetőhöz (szép is lenne, azzal a "buborék"-tetővel?), de azért jól esne nekem (188 cm/110 kg), ha az ülést le tudnám süllyeszteni. Pont az a pár centi hiányzik, hogy igazán kényelmes legyen... Most se kényelmetlen, csak jól jönne egy kis plusz hely még.
"a Skoda adott olyan akciót ami hát hogy is mondjam, lenyűgöző volt."
Hallgass ide: a mai napig NEM bántam meg, hogy egy évvel ezelőtt az édesanyám nem hallgatott rám, és megvette a Kalos-t. Pedig én is úgy voltam, hogy "úúúúúúú... koreai autót ne!". Hordtam neki a Fabia-prospektusokat, 1-2 éves használt Felicicákat nézegettem neki, csak NE Daewoo-t! Aztán csak úgy döntött, hogy Kalos, és passz. Eltelt pár hónap, és a cég, ahol dolgozom (Magyar Posta Rt.) vásárolt mintegy 200 darab Fabia Praktik 1.2 12V-t. Hát azt a majomketrecet!!! Hozzáérek fejjel a tetőkárpithoz, nyomja a vállamat az ajtókeret, a híres 1.2 12V motor csak akkor húz, ha nyomom neki, 3000/perc alatt béna, indulásnál 1200-1500/perc alatt lefullad. Kemény a váltó, szűk az ülés, gusztustalan a műszerfal... soroljam? Itt a topicon sokan tudják, hogy a saját autóm egy 353W, amit 500.000,- HUF-ba beszámítanak Fabia vásárlása esetén. Valamilyen okból NEM adom oda ezért a kocsiért cserébe! Sőt, most gondolkodom, hogy honnan "akasszak" le 200.000,- HUF-ot, mert (FIGYELEM, közérdekű bejelentés!) a Chevrolet Duna 2004-es évjáratú Sedan-okat akcióz, eléggé "fullos" felszereltséggel, 1.4 8V és 1.4 16V motorokkal, 1.99 M HUF, illetve 2.2 M HUF áron (listaár: 2.5 M HUF, illetve 3 M HUF...). 15.000-30.000 kilométer között van bennük kilométer, légkondi, ABS, dupla légzsák, meg ami benne lehet, az benne is van. Valamiért nem Fabia Sedan-ban gondolkozom... :o) Ne bánkódj, és ne az autót utáld, mert rossz időpontban vetted! Én dühönghetnék, ami a csövön kifér, mert 3-4 héttel maradtunk le az ajándék-klíma akcióról! Januárban vettük a Kalos-t, márciusban már ajándék-klímával adták át mindet... Mégse az autót utálom, sőt, egy PERCIG nem bántam meg, hogy anyu nem hallgatott rám.
Hasonlóképp gondolkozom én is: 30ezer/hónál nem vagyok hajlandó többet adni egy autóért. A magasságom miatt nekem is a Kalos volt a nyerő, a nagy csomagtartó és a légkondi alapfeltétel volt. Így csak a jóval szűkebb Thalia lett volna ellenfél:)))
Hát, a másik márkánál nem hiszem, hogy van ilyen: kigyulladt a csekklámpa, injektor csere, szoftverfrissítés, futóműnyikorgás. De a nagyobb méret + a márkahűség esetleg kompenzálja a bosszúságokat.
Én 2004. júniusában vettem az autót 1.2 s alap, 5 ajtós, akkor ez 1.890.000 Ft. volt akciósan. Dúrva lesz amit mondok, pláne egy pár határral odébb élő hasonló korú emberhez képest, de a szempontjaim a következők voltak, lehet, hogy mind marhaság, lehet, hogy csak egy része:
Olcsón fenntartható legyen
A havi díjja a hitelnek ne legyen több mint 30 ezer forint, ugye erre még a casco, meg a kötelező is rájön.
186 cm vagyok, párom 175 cm, férjünk el, és ha gyerkőc jön, ne a kalaptartóra paszírozzam fel ülésestül, ha hátratolom a fotöjt.
Jól nézzen ki
A kötelező miatt ne legyen a motorja 1.3-as nál nagyobb.
600.000 önerővel rendelkeztem + 100 ezerrel egy kicsit később, de a vásárláskor nem volt még biztos, hogy a kispókomat hogyan tudom eladni.
Ne legyen benne légzsák, mert csak nagy kockázatú casco-ra van pénzem és egy, vagy két légzsák pótlása egy karambol után 90-180 ezer forint plusz. (erre vonatkozik a pár határral odébb élő példája, ő tuti, hogy nem így mérlegel).
Új, vagy alig használt autót szerettem volna
Nálam a Kalos volt a nyerő. Futottak még: Renault Twingo, Corsa, Punto, Panda, Matiz.
Pont tegnap hívtam fel a kereskedést, azzal a kérdéssel, mi lenne ha Lacetti-re cserélném most a Kalózt. Hát buknám az önerőt, és még be is kéne fizetnem a váltás okán, mert:
A Daewoo készletből jó pár autó van még, most 1.790 -ért kínálják ugyan ezt, tehát 8 hónaposan, ha őket kérem meg a beszámításra és nem adom el a piacon akkor 1.4-et tudnak adni érte, viszont...
Három évesen már a 2004-es váráslás feltételeivel tudok átülni másikba, pláne, ha kifogok egy akciót.
Azt gondolom, hogy az autóvásárlásban a racionalitáson túl az izlés is dönt, nekem a Népautóhoz kötődő modellek, Fábia, Ibiza, Polo-túl Germánosak, a Corsa kicsi és még a cascoja is magasabb mindegyiknek a nagyobb lopásveszély miatt.
Én elégedett vagyok, ezt értem el akkoriban és azt gondolom 26 évesen új autó birtokolni úgy, hogy nem valószínű, hogy a bank valaha is le fogja foglalni, tehát ki tudom fizetni nagy szó.
A Suzukit meg megértem, hogy megágyaz a Swiftnek, mert ha régi Swift után nagy előrelépés volt az Ignis, akkor az új Swift megint kategóriát ugrik. Én inkább arról az oldalról nézem a dolgot, hogy ha megéri nekik 1.999 adni az Ignist, mennyi lehet az előállítási költsége?!
Akkor lehet,hogy a Skoda oldalon elirták, mert én ott néztem. Na jó, de a 123Nm az az 1.4 8V-é :) Tehát nyilvánvaló, hogy jöbb mint az 1.2-es Fabia. :)
A 187 centis magasságom miatt a vásárláskor a beltér fő szempont volt nálam.
A Thalia egyértelműen kicsi belül, a Fabiába csak az állítható magasságú vezetőüléses verzióba fértem be, a Kalos viszont a fix magasságú üléssel is kényelmes.
Egy KALOST én NEM sajnálnék egy Fabiaval szemben. Szerintem sem műszakilag, sem esztétikailag nem lehet összahasonlítani. Úgy érzem mikor egy Corsaba, Fabiaba, Thaliaba ülök a kalos után, mintha egy kategóriátlépnék vissza. Szóval ne bánd!
OFF
u.i: azért az Suzuki Ignis 1.999.999 alapára brutál ... és az jó is. SZerintem!!! :-))) Bár az én Kalosom klímás és így az Igis is 3 milla felett van!
Örülök hogy így látod. De sajnos az életben mindíg vannak hasonló esetek. Ne menjünk messzire csak a PC hardver árait nézzük.Sok esetben az általunk vásárolt árú 1 hét múlva 2/3 áron látjuk.Ezen ne bosszankodj inkább örülj az új kalosodnak.Bízom benne hogy gondtalanúl autózol ezzel is.
Amit, kedves Kleinwurm, most esetleg megkaphatsz annyiért mint a Kalos, az a végtelenül harmatgyenge 1.2-es háromhengeres motor. Három hengerrel már a '99-es háromajtós Corsám (ezres, hengerenkénti négyszelepes) is núdli volt, pedig az kisebb, könyebb, mint a Fabia.
Ne sajnáld a Fabiát, ha bekapcsolod a légkondit, az a motor kifekszik...
Az utólag gondolkodásról:
ezen az alapon soha nem lesz új mobiltelefonod, fényképezőgéped, autód, hifid, házimozid (és még oldalakon keresztül folytathatnám a felsorolást), mert a pénzedért mindig újabbat, szebbet, többet tudót kapsz.
Manapság egy szaros nadrág megvásárlása esetén sem szabad utánajárni, hogy az máshol mennyibe került volna, vagy, hogy három hét múlva az áráért kettőt vehettél volna. Nem egy autónál....
Mellesleg, mielőtt megvettem a Kalost kb. 2 hónapig tököltem, hogy milyen autót válasszak:szóba került a Clio,a Polo, ill. Corsa mellett a Fabia is. Ha nem is kizárólagosan, de a választásban a dizájn játszotta a fő szerepet. Ezért vettem Kalost (szubjektív)
Akkor egyébként (tavaly nyáron), az alap Fabia (1.2-es motorral) drágább volt, mint a komfort Kalos (légkondis). Unokatesóm azt vett. Őt meg ezért üti a guta, amikor csak beül mellém a Kalos-ba.
Itt irtad le a lényeget:De akkor ez volt az egyetlen elfogadható áru kocsi.... A helyzet az, hogy mióta a Daewoo Kalos a piacon van, mindenki le akarja körözni. Én majdnem egy éve vettem a Kalosomat, és marhára nem idegesít az, hogy most 500000.- ért mindenféle roncsot beszámítanak a Skodánál, és hogy szarér-hugyér árulják most. Gondolj csak bele a Suzuki estébe. Ők is mindenféle kedvezményeket adnak, mert nem tudják eladni az autóikat. Nekem eszembe se jutott, Skodát venni. Azért, mert egy drága autó. A barátod, majd később veszi csak észre azt, hogy a szervizelés is sokkal drágább lesz majd. Természetesen én is örülök annak, hogy a barátod, ilyen jo áron vett autót. Amikor én vettem a Kalost, megnéztem minden lehetséges tipust, és ez volt az ami az én költségvetésembe belefért. A Skoda mondjuk 400000.-rel volt drágább akkor, egy ugyan olyan felszereltségű, mint a mostani Kalosom. Egy Punto kb. 3-400000.-rel. Az Astráról ne is beszéljünk, ami közel 500000.-rel. Ezért döntöttem a Kalos mellett. Ami volt, az volt. Neked is ezt dobta a gép. És ne is bánkódj emiatt, mert vettél egy nagyon jó autót.
Ebben az esetben a Daewoora kell dühüsnek lenned???? Nevetséges nem???? Ha valaki ki akar adni 2 millát az elősször néze meg mire adja és még milyen lehetőségek vannakazom kivül. Az elhamarkodottságod még irígységbe is át csap? :-)))))
A kilencvenes évek elején - közepén a céges Ladákat Opelekre cserélték.
Hidegen ugyanolyan nehezen volt kapcsolható az 1-es az Astrában is, mint szinte minden más Opelben és valamennyire a Daewookban is, de egy percig se sírtam vissza a Ladákat:)))
Lehet hogy félre értettem. Ha vácra gondoltál, akkor jó, ha a Korea Alkatrészre, akkor meg megint jo, mert számla nélkül is odaadják, és akkor annyi 6200.-. Nekem valószinű azért volt kereken 6000.-, mert már másodszorra mentem oda, és nem volt még bevételezve, és ugy adták oda számla nélkül. Bocsi ha egy kicsit zavaros lenne.
Nézd!!! Én nem azt mondtam, hogy ezentúl mindenki oda menjen. De mind1. Az pedig nem az én, hanem mások véleménye volt (ország legjobb szervize). Ha ez téged derogál, arrol nem tehetek. Részemről lezártnak tekintem a témát.
A másik: A 70-es években, én még kicsi voltam, de késöbb volt nekem Ladám, és nem mindig működött mint a vaj a váltója. De ez is mind1. A két technikát, meg ne hasonlítsuk már össze. Az elvárás meg teljesen jogos. Ezt nem is vitatja senki. De ez Murphy törvényeiben benne vannak.
Én nem Vácon vettem, hanem a Korea Alkatrész Kft,-nél, ami egy nagyker. Hozzáteszem nem kértem számlát. Tehát ezért lett 6000.-. Bocsi ha félreérthető volt, csak azt akartam mondani, hogy ott is van. Az hogy mennyiért, azt nem.
Én nem gondolom, hogy bárkit is megbántottál szervizhovatartozását illetően, csak arra akartam rávilágítani, hogy megmosolyogtató tanácsokért nem kell feltétlenül az ország egyik legjobb szervizébe menni (mármint nekem nem).
Én a hetvenes években rengeteget vezettem 1200-as és 1500-as Ladákat, M24-es Volgákat és UAZ-t. Akkoriban voltak kemény telek is, mégis mindegyik autó sebváltója olyan puhán vette az összes sebességet, hogy öröm volt váltani (pedig az autók gyilkolva voltak, mert három műszakban üzemeltek 3-3 állandó és töb váltó gépkocsivezetővel). Ha a 70-es években a szovjet kocsik ezt tudták, ma egy modern, nem is a legolcsóbb autó sebváltói miért nem tudják? Ez nekem legfőképp a bajom. Ha veszek egy több, mint kétmilliós autót, azt hiszem, elvárhatom tőle, hogy a sebességeket időjárástól függetlenül simán szedje. Vagy nem jogos az elvárás?
Én nem a "szaktanács" miatt autóztam Vácra, erre magamtól is rájöttem,hogy a váltóművi oljcserét fogják javasolni. Én ott végeztetem a garanciális javításokat,mert nekem ez esik leginkább a mozgási kőrömbe. Mátészalkáról biztosan nem hoznám Vácra. Egyébként mint mondtam engem ez egyáltalán nem zavar, és nem gondolom,hogy bárkit is megbántottam szervizhovatartozását illetően,csupán megosztom az információimat. Üdv Mindenkinek.
Mr.Kalos-nak a Váci szervizben a váltó problémájára azt javasolták, hogy cserélje le az olajat (3726. hozzászólás). Mindamellett, hogy nem vitatom, hogy a Váci szerviz az ország egyik legjobb szervize, ilyen tanácsért nem kell Vácra menni, ilyen tanácsokat az ország legrosszabb szervizeiben is tudnak osztogatni.
A helyzet az, hogy Vác nekem is messze van, de azért viszem oda, mert a Daewoo Club támogatója, és mert tudom, hogy ott nem vernek át. Nem egyszer voltam már ott, és eddig csak jót tudok róluk mondani. A Clubba szokták mondani,hogy az ország, talán legjobb szervize. Habár mindenki a saját pénztárcája szerint gondolkodjon. Ha messze van, keresni kell egy jobbat, mint ahol eddig szervizelték a kocsit.
Az Újpesti szervizbe vittem a kocsit, mert az van a legközelebb. Semmi jót nem hallottam még róluk (de rosszat sem), és gondoltam, ehhez talán értenek. Köszönöm a kedvességed, de Vác nekem túl messze van, ha nem tudok zöld ágra vergődni az Újpestiekkel, majd elviszem vagy a Molnárhoz (Békásmegyer), vagy az M3-as melletti Daewoo szervizbe.
Kereken 6000.- volt. A cikkszámot leírtam már, de itt van mégegyszer:96452946.
Ezt a cikkszámot nézzétek meg a rendelésen, mert ha nem ez, akkor a szart rendelik meg nektek. Habár szóltam, hogy írják fel. Ha netán jár valaki Vácon, ott is lehet rendelni a szervízben.
Nekem egy 1.2 -s 5 ajtós van, amikor megvettem, már szoltak, hogy az első szervíznél (1000-2000 közti)állítani fognak a kuplungon, mert a koreaiak vmit rosszul csináltak, addig nehezen ment az 1-ea és a 2-es , de azóta nincs vele gondom, még -15 fokban is rendesen tudtam váltani vele.
ez aprbléma szerintem csak télen jelentkezik, oka: dermedt a váltóolaj. Nekem az 1-es és a rückwertzben vacakol néha. Ilyenkor beteszem valami más sebességbe és lendületből beveszi :)
Kíváncsian várom a futómű felőli nyekergés valóban meg fog-e szünni. Nekem ugyanis a váci szervizben azt mondták,hogy a panasz oka a stabilizátor persely, amiről egyébként már tájékoztatták a szervizeket,(gyárilag hibás perselyek lettek beépitve a Kalosokba és az Evandákba. Díjmentesen kicserélik. Azért vagyok kíváncsi,mert a toronycsapágy és a stabilizátor persely azért elég távol álló fogalmak. Azért kívánom,hogy szűnjön meg a problémád. üdv.
Hello Cucogany! A váltó problémádra szeretnék válaszolni. Az én autómon is nehéz 3-asból visszaváltani 2-esbe, de csak addig amíg fel nem melegszik a motor. ilyenkor egészen le kell lassítanom, hogy be tudjak váltani kettesbe. A szervizbe azt javasolták (váci szerviz), hogy cseréljem le a váltó olajat. Nem cserélem, mert a gépkönyv szerint az esedékes olajcsere kb.200000körül van. Megszoktam,amíg hideg óvatosan válto vissza.üdv. ez legyen a legnagyobb problémád!
Először is melyik szervízbe vitted a kocsit? Másodszor a Váci Chevroletnél javíttatom a kocsimat, és eddig nincs rájuk panasz. Csakis jót tettek a Kalácsomnak. Szerintem, ha úgy gondolod, megadom a számukat, és tudsz velük egyeztetni. Hivatkozhatsz rám is nyugodtan (sznuni), de a szervízvezető Kornélt kérjed.
Még nem hallottam panaszkodni senkit a seb.váltóról. Ezek szerint mindenkinek simán veszi a sebességeket, csak az enyém rosszalkodik? 7000 km van benne, de a sebességeket (az 1-est kivéve) csak akkor veszi simán, ha váltáskor üresben kis szünetet tartok. Ha egyből teszem a másik sebességbe, kissé akad. Most viszont a hidegben amíg hideg a sebváltó, a 2-est és a 3-mast kimondottan nehezen veszi be. Az egy éves revíziónál (dec. 28-án) kifogásoltam ezt, amikor megkaptam az autót, azt mondták, hogy beolajozták a rudazatot, de ha igaz is, annyit ért, mint halottnak a csók. Érdemes vajon cserét kérni, és ha kérem, vajon kicserélik-e a sebváltót?
Én sem vagyok otthon az autókban, de egyetértek Sznunival. Mi 8 hónaposak vagyunk :) 1.2-es 5 ajtós az enyém, és nagyon szeretem...
Mikor eldöntöttem, hogy autót veszek, érdeklődtem én is sokfelé.. és mivel az opel ill. a daewoo is a GM-nél van, azt gondolom, hogy nincs különbség a mínőségben, csak az árban..
Amennyiért én vettem az autót, légkondi, szervó.., azért egy fapados 1.2-es corsát kaptam volna.
Az sem elhanyagolható, hogy kinézetre nekem jobban bejött :))
Voltak apróbb, kellemetlenségek, de a szervíz megoldotta..., és mivel viszonylag friss széria nem is meglepő, de még így is azt mondom, most is a Kalos mellett döntenék...
Egy szó mint száz, szeretem, és nagyon megbízható...
Tehát az Opelből kapsz egy alapot annyiért, mint amennyibe kerül egy extrás Kalos. Tehát, szerintem nem éri meg azt a pénzt, amit nyújt az Opel ezért. De, azt persze neked kell eldöntened, hogy melyik tipust választod. Az ár/érték arányában természetesen, a Kalos oldalára dől a mérleg nyelve.
ÉN, egy éve lesz lassan, hogy boldog, hangsúlyozom, BOLDOG tulajdonosa vagyok, egy 1,4s 4ajtós autónak Kalosnak. Semmi problémám nem volt még eddig vele. Bizonyos apróságokat leszámítva. De elhanyagolható ezek mértéke. Viszont hallottam már olyat is, hogy állandóan szervízbe vitte a kocsit, és elege van belőle. Ez megint az esetek nagyon elenyésző százaléka.
Összegezve: Szerintem egy nagyon kellemes, jó megjelenésű, kényelmes, eddig és remélem ezek után is megbízható autó, ami nekem eddig csak örörmet okozott.
Nekem is nyikorgott a fúrómű és ez hazugság amit mondanak, szervíztől és szerelőtől függ. Eleinte engem is etettek 3x voltam zsirozáson... aztán egyszercsak jött egy másik szerelő és kicserélte a toronycsapágyat, azóta nem nyekken....
Akinek még mindig probléma a pótkesztyűtartó, annak megnyugtatására közölném, nem kell 2 hetet vátni, a szállításra. A cikkszám:96452946. Ezen a számon lehet rendelni. Képek a beszerelésről:
A Korea Alkatrész Kft. - nél vettem és 2 nap alatt volt meg.
A szervízben láttam 25-29000.- forint, de a nyers. Erre még plusz a fényezés, amit kb. 10-15000.- . Asszem ennyi. Ja meg a feészerelés, ami nem tom mennyi.
A szemöldöknél nem mindegy, hány ajtós a kocsi. Nekem 4 ajtós és azon igy néz ki:
Egy kicsit koszos, meg akkor készült a kép, amikor felragasztottuk. De ennyi. A szervízben tetettem fel, az ára: 5200.- bruttó + szinrefújás 4000.- bruttó
Hello, Amikor én kérdeztem nekem ezüst metál színben úgy emlékszem, hogy 30.000Ft-ot mondtak rá, de nem kizárt, hogy még drágább volt. Én nem szántam már rá ennyi pénzt.
Sziasztok! Készül az új Weboldalam ami nagyrészt a Daewoo clubbal és a kalossal foglalkozik. Olvashattok és találhattok képeket a Daewoo club találkozóiról. Akit érdekel nézzen be!!!! üdv negist.
Ma megkerdeztem a Schiller szervizben, hogy mit tudnanak csinalni a nyekkeno futomuvel. Azt mondtak, hogy ki tudjak cserelni a szilenteket, de ha melegebb lesz az ido elmulik a problema. Amugy lehet, hogy elvittem volna, de a szerviz 7.30-16.30-ig van csak nyitva... nem tudok odamenni munka utan. Plane, hogy 3-ig kell a kocsiert menni... majd ha egyszer szabadnapot vesek ki...
Szerinted az enyém tiszta? Mellesleg a srác kocsija se lesz kész addigra, És az enyémre meg akkor fogják felragasztani a szemöldököt, tehát valszeg mi is ott leszünk még akkor. Csörgess meg, hogy merre vagy, és egyeztetünk.
Felőlem. Én kb. 3-1/2 4 körül leszek ott, egy másik daewoclubos sráccal, mert viszem ki őt is a szervízbe. Ha gondolod csörgess meg a 06/20-9-823-841 es számon, hogy ott vagyunk-e még, vagy hogy merre tudnánk találkozni.
Az egyik Gombos pontos címe: III. Batthyány u. 70. Ez "Autóflotta" név alatt fut, az Opel szalontól kb. 1,5 km Szentendre felé. A másik Gombos szerviz az V.kerületben van, Szervita tér.
Anno én is az Óbudához akartam menni, de egyszer a Cora-ból hazafelé beugrottam érdeklődni a Gomboshoz is. Rögtön meg is ejtettem a megrendelést. Jól meg is szívtam, majd 2 hónapot vártam arra, ami az Óbudánál kb. 10 nap lett volna :((
Ööööö... én is pontosítanék: Opel Gombos, és Daewoo Óbuda van... :o) mivelhogy mi is ott vettük a kocsit. De most már Chevrolet Óbuda, úgyhogy tökmindegy! ;o))) Na jó, asz'szem, fel kell őket hívnom pót-kesztyűtartó ügyében.
Újpesten már tavaly ősszel érdeklődtem telefonon kesztyűtartó ügyben. Pofátlan árat mondtak/11000/ és csak úgy adtak volna ha 5000-ért ők teszik be. Amúgy is az újpesti szervíz elég drága lehúzós hely, oda többé nem megyek. Ott vettem a kocsit, ill. a 2000-es szervizem is ott volt,tudom mit beszélek.
Én sem azért irom le ezeket, mert bosszantani akarok valakit is, hanem hogy tanuljanak belőle a topiktársak. Amúgy telefonon mentem eddig utána, csak egyszer voltam a csángo u.-ban, akkor is azért, mert arra jártam, és beugrottam megrendelni,a többit céges kollegával oldottam meg, és holnap mikor menni lehet a cuccért, ami remélem már jo lesz, akkor megyek megint én, mert megyek a szervízbe vácra, és ott megyek el előtte, de békás felé nem jár se a kocsink, se én.
Mindegy. És én kérek elnézést, ha ugy érezted, hogy megbántanálak.
Csángó utca - Békás távolság ??? Kb.: 5x belefér. Csángó - Újpest még többször :)))
Ami az időt illeti: több mint egy hete venni akarsz egyet. Lassan mehetnél érte :(((
Felejtsd el amit írtam ! Bocs, hogy beleszóltam. Azt hittem a Csángó vonal befuccsolt, csak segíteni akartam (ill. tippet adni. stiga nevű topictársunknak :) ).
A fogyasztásommal semmi gond. Az utána járás, az idő, meg délpestről átmenni, észak budára, asszem nem mondható kurva közelnek. És szerintem 2 nap helyett 2 hét , hát meg gondolando. De mondom bizzunk benne, hogy most nem kurják el. Az árat meg meglátjuk.
Elég sokat fogyaszt a Kalos-od, ha békásra kimenni kb 2500 HUF-ot jelent :((
Egyébként meg csak azért mondtam mert ez tuti, és nem <A href="mailto:b@ák">b@<>ák fel az agyatokat, mint a Csángó utcában. Egyébként meg Újpest közelebb van:))
Kb. harmadszor olvasom el amit irtál,de miért mennék én ki békásra, ha közelebb is kaphatok. Igazad van mondjuk pont ezért. De nekem, nagyon messze van békás. És akkor, már pont ott vagyok, hogy megvehetném 8000.- ért is. De remélem most már nem szurják el. És nem kérnek pénzt. De ha igen, akkor nem kell, és elmegyek békásra. És akkor, talán megyek a fogyasztóvédelemhez is.
Kb. harmadszor jegyzem meg, s első két alkalommal sem figyelt rá senki:
Daewoo Gombos (nem reklám miatt, csak éppen ott vettem az autót) Szentendre felé, békás magasságában balra. 5500 Ft (tavaly ősszel) . Tudják miről van szó. Kb. 2 hét (nekem annyi volt) a szállítás.
Az újpesti Daewoo is ismeri, és ha jól rémlik, a Gyulai is.
Tőlem nem sajtolnak ki + 4000 ret az biztos. Ennyiért ajánlották ki, ennyiért adják oda. Ha drágább, akkor az az ő saruk. Azért mentem oda hozzájuk, mert jo volt az ára.
Tanulság: pót-kesztyűtaró fényképet kinyomtatni és megmutatni nekik! énnekem is csak így lett. továbbá nem megörülni, ha gyanúsan alacsony az ár (4000ft?) akkor az nem az, az igazi pót sajna 7500-8000.
Tegnap azaz 26-án én is ott voltam, és nekem is azt az átkozott alsó kesztyűtartót rendelte meg azaz állat. Nem én mentem el érte, hanem a kollegám, és mikor megkaptam, csak annyit mondtam, tudtam hogy ezt hozzák meg. De . Felhívtam őket, és azt mondták, péntekre ott lesz, és mehetek érte. Nem tom, ha az se lesz jo akkor, "vissza pézemet, mert ütök" mondat fog elhangzani, ha jo lesz akkor szólok és megadom a cikkszámát. Egyenlőre ennyi.
Szevasztok! Elég régen írtam be ide, de folyamatosan figyelemmel kísérem a topikot. Január elején volt 2 éves a Kalosom, különösebb gond nem volt még szerencsére vele. Most leírom Nektek okulásul hogy mi történt velem,mindenki levonhatja a következtetéseket! Nekem is fájt a fogam a "pótkesztyűtartóra", praktikus dolognak tartom. Budapesti lévén a múlt héten szóltam a fiamnak,hogy mivel naponta úgyis arra jár, vegye meg nekem. Azzal jött haza akkor, hogy azt mondták az eladók,hogy sohasem volt nekik ilyen és most sincs. Felbátorodva azon, hogy TWK004 és SZNUNI a napokban konkrétan leírta mégegyszer pontos címmel és telefonszámmal a boltot,felhívtam őket,de azt mondták csak faxon vesznek fel rendelést. Mivel ötödszörre sem tudtak faxhangot adni, bediktáltatták hogy mit akarok rendelni/pótkesztyűtartót a légzsák helyére/,és megígérték hógy felhívnak ha megjön. Másnap /tegnap 26-án/ értesítettek is hogy mehetek az áruért. Ebben a tetű időben odavergődtem, és akkor ért a meglepetés! Elő volt készítve a nevemre egy sima kesztyűtartó az, ami amúgy is bennt van minden autóban!!!!! Ment a szájtépés hogy csak ilyen van és volt nekik, és fogalmuk sincs milyet akarok. Többen is voltak,úgy néztek rám mint ha a holdról jöttem volna. HIába mondtam hogy létezik ilyen,mások is vettek itt, és fényképen is láttam,tagadtak mindent,ők sohasem adtak el pótkesztyűtartót, stb........ Még azt is elvárták volna, hogy kifizessem a sima kesztyűtartót, amire természetesen semmi szükségem. Szitkozódtak hogy most ez a nyakukon marad. Ennyit a Csángó utcáról.............
Úgy elborult az agyam,hogy ölni tudtam volna. Nem tudom hogy ki süketelt ebben a láncolatban,de már nem is érdekel,elment a kedvem az egésztől. Üdv mindenkinek!
szupy ildi: a riaszto azert folosleges, mert senki sem figyel ra. az egyetlen dolog, ami megnyugtat az tenyleg a casco...
gentry: en januar ota nem autoval jarok, mert munkahelyet valtottam es az uj helyen csak a felsovezetoknek van parkolohely :((( igy marad a bkv... ez van... de most este jartam egyet a kocsival. a teli gumi jo dolog :)
Hát hosszabb útra, meg főleg Pesten én sem hiszem hogy kimerészkedtem volna. De itthon, Baján percenként ment 1 autó :D így nyugodtan furikázhattam. Tesco parkolóban picit csúszótréningeztem is :) Nyáron egy jó kis csúszásért 1000-eket kéne fizetni, most meg ingyen rallyztam :)
Én ma tömegközlekedve jöttem dolgozni (valami borzasztó volt). Van téli gumim, de, hogy mikor elkezd havazni, akkor mindig káosz van a városban. Remélem éjszaka befejeződik a havazás, mert akkor reggel kiásom az autót a hó alól és azzal jövök.
A riasztó szerintem is tök fölösleges, de nekem azt mondták, hogy csak akkor lehet távirányítós a kp-i zár, ha risztót is szereltetek bele.
Megjegyzem a kp-i zár távirányító nélkül semmit sem ér, hisz pont az a lényege az egésznek, hogy nem kell sz.rakodni a kulccsal, hanem egy gombnyomás és kész. Mindenesetre a távirányító hiánya egy újabb lehetőség a vevő lehúzására...
kp-i zar az van, csak a taviranyitot hianyolom... riasztot meg nem akarok, mert folosleges, de csak taviranyitot meg nem tudom hol hogyan mennyiert ki szerel be meg ilyenek....
- Könyöklő első ülés közé: nincs, csak koreai változatban van...
Az M3-as kivezető szakaszán, a 2/A út lehajtója előtti Opel / Daewoo márkakereskedésben vettem (a Metro áruház mellett), szvsz ott most is kapható, ha érdekel valakit.
Legjobbkor írtál, olvastam el a hozzászólásod, mert fél óra múlva indulok megvenni / beszereltetni a Göd és Dunakeszi közötti Shell-kúton lévő autóhifi boltba.:)
Ez egy nagyker. Tegnap voltam ott, hogy megrendeljem a pótkesztyűtartót. A kollegának igaza volt: 4200+áfa , 2 nap. Holnap mehetek érte. "Van ott minden", mint a búcsúban. Már ami.
Egyébként a központi zárból is kispórolja a motort a daewoo. Apum első dolga volt távlövős riasztót tenni az autómba és +5000 Ft 1 ilyen motor a kp-i zárhoz.
A hátsó ablakemelő árát meg kellett volna kérdezni, mert lehet, hogy túl optimista vagy a 10-15 ezer forinttal. Két évvel ezelőtt elromlott az Opelem jobb első ablakemelője, amit "természetesen" javítani nem lehet, az új 52 ezer forint lett volna, plusz a munkadíj.
"a négyajtós az ötajtós lámpájával csinálták, a Daewoo embléma leköltözött a két lámpa közé"
Pénteken elmentem a Csángó utcai nagykerbe! Ott azt az infót kaptam a pult mögött ülő emberkétől, hogy állítólag Koreában ilyen a Sedan, és rendelésre hozható ilyen is... :o)
Árakat is kérdeztem:
- Pót-kesztyűtartó: 4100,- + ÁFA (1-2 nap múlva érkezik, rendelés után)
- Kapaszkodó ajtó fölé: 400,- + ÁFA
- Könyöklő első ülés közé: nincs, csak koreai változatban van...
Valamint megkérdeztem, hogy ha hátulra is szeretnénk elektromos ablakot (a Komfort-csomagban csak elöl van, és a "tulajdonos" múltkor hátul ülve érdeklődött, hogy lehetne -e esetleg ide is villanyablak...), akkor mennyi lenne a kárpit-kapcsolók cseréje (plusz persze az emelő-motorok is kellenének...):
BE ajtó 4-kapcsolós konzol: 8100,- + ÁFA
Hátsó ajtóba való 1-kapcsolós (balos-jobbos egy árban van): 1900,- + ÁFA
A motorok árát nem kérdeztem, de gondolom, 10-15.000 HUF körül mozoghat darabja.
Melyiket? Mert nem mindegy. Nem én kérdeztem,de a daewooclubon van egy srác annak is vagy pont neki kéne. A 13" vagy a 14" . Meg az a tipikus csúnya, vagy a szebb kivitelű (a szebb a 14").
Valaki kérdezte, hogy hol lehet olcsón gyári dísztárcsát venni...
Pénteken voltama GYulainál a nyikorgásos toronycsapágy csere miatt és a munkafelvevő kérdezte nem érdekel e akciós dísztárcsa. Kérdeztem mennyi: 1000!!! Ft/ db áron rendkívűl akciós...
Hát először is a fejegység: JVC KD-S621 CD-s rádió. A hangszórók : Elöl : macAudio MX 2.13 Hátul: macAudio nem tom mi :), asszem Red Attack kerek 3 utas 16cm-es.
A Kalosban a ködzáró-fény ugyan ezen az elven működik - nyomógomb - , ami egy elektronikus öntapadó jelfogót huzat meg, és engedtet el minden második nyomásnál. Ugyan ilyennel kell vezérelni az első ködlámpákat is.
Mi úgy oldottuk meg, hogy a hátsó ködzáró fénynek "emlékező jelfogójára" párhuzamosítottuk rá az első ködlámpa relét. Ezáltal csak egyidőben tudnak működni, de így volt a legegyszerűbb :)
Tehát akkor ez nem egy kapcsoló, hanem egy egyszerű nyomógomb, mely csak akkor - és addig - zárja az áramkört, amikor megnyomod, és ameddig nyomva tartod. Azt még csak el tudom képzelni, hogy hogyan kapcsolja be a ködlámpát, de hogy hogyan kapcsolja ki, azt már nem. Ha megnyomod a nyomógombot, akkor behúz egy öntartó relé, a relé zárja a ködlámpa áramkörét, egyben a saját áramkörét is, így behúzva marad. De hogy a gomb újbóli megnyomásakor hogy szakad meg az áramkör, azt valószínűleg csak olyasvalaki tudná megmondani, aki jobban ért az elektronikához.
3. hozzászólásom (bocs, de a félreértés elkerülése végett...) :)
Ezt írtam az imént, és kiegészíteném : "Szóval benyomom , akkor zárja az áramkört, de mivel nem marad úgy, ezért ha elengedem akkor meg megszakítja.. " <- természetesen a ködzáró gombnál nem szakad meg elengedésre, mert vhogy megoldották, csak az általam vett sima gomb esetében szakadna meg)
Bár végeredményképp úgy működik ez a gomb is ahogy Te leírtad, de ez valami spéci módon lehet megoldva. Valami számlálóval, kis áramkörrel, computerrel stb. Mert az alap gomb az csak "1 állású"
Úgy értem, hogy van gomb, amit megnyomsz és bentmarad, és újabb nyomásra meg visszaáll alaphelyzetre (pl vészvillogó gombja)
És van a másik gomb, amit megnyomsz, és kapásból visszaugrik a helyére, nem marad bent (ködzáró). Szóval benyomom , akkor zárja az áramkört, de mivel nem marad úgy, ezért ha elengedem akkor meg megszakítja.. Próbáld meg nyomogatni a ködzáró gombod, akkor megtudod mire gondolok.
Amúgy érdekes ez a pótgombos megoldás, mert ott kezdődik, hogy lehetetlen kiszedni a vakfedelet... Valaki szedte már le a középső fekete részét a műszerfalnak?
Ez érdekes, mert nekem az első időkben nagyon szarul szóltak a hangszóróim, de az utóbbi időben k. jól szólnak a gyáriak.
Nem vagyok ugyan vájtfülű, de azért tényleg sokkal jobban szólnak, mint az elején... gondolom az egész "egybeforrt" :)
Nanáááááááá! Nekem az előző autómban is ki lettek cserélve a hangszórók. Én csakis macAudiot használok. Már csak egy Láda hiányzik a csomagtartómból, és akkor teljes a kép.
Köszi a linket, megnézem. Ráadásul ez árban is nagyon kedvezőnek néz ki! GOndolom a hangminőség is érezhetően jobb lett, mint a gyári hangszórókkal:)))
Igen, ez a 30 ezres összeg ismerős nekem is. Így házilag meg 17.000 ből kijöttem + a gomb 1600. Még az is kérdés, hogy a vészvillogó gombja az nem drágább-e, mert igazából "többet tud" Még a végén villogó ködlámpáim lesznek :P Na jó, azt azért mégsem kéne :)
Még mindig kérdéses ez a gomb téma :( Lehet bemegyek szervízbe, és ha nem kérnek túl sokat... :) ...bár úgyis sokat kérnek :(
Semmi gond, hogy nem értél rá, bőven ráér ez a kesztyűtartó :)
ha jól emlékszem, mert én is kicseréltem már, elöl és 13cm-es hangszórókat vettem, hátra 16cm-est. Vigyázni kell, mert hátul, a kalaptartót ki kell venni először. Ami a kalaptartón látszik, az egy rács csak. Nem ott van a hangszóró. Hanem a kasznihoz csavarozva. Ajánlatom a következő lenne. Nem tudom helyileg merre vagy, de rengeteg Auto-Hifis van. A www.tuning-stereo.hu oldalon nézz körül. Ott országosan vannak auto-hifisek. Nekem macAudio rendszer van a kocsimban. A hátsókat ésaz elsőket egyaránt 10000.- ért vettem. Az első egy szett, melyben egy középmély és egycsipogó van. A hátsó egy háromutas hanszóró. Szerintem te is fogsz találni magadnak megfelelő dolgokat. Nézd meg a honlapot, és ha tudod vedd meg az ujságukat is. Mindig van benne akció. Tuning&Stereo azujság neve. Már van az ujságárusoknál,mert tegnap vettem meg.
Múlt héten tetettem be az új rádiót a Kalosba, és rákérdeztem a ködfényszóróra is.
Azt mondták Vácon, hogy 30ért beszerelik a ködfényszórót - de (itt jön a lényeg), ha külön gombbal szeretném működtetni, akkor betesznek még egy ködlámpás gombot a vak helyére (így 33ezer lenne az egész).
Erről jut eszembe:
miközben csinálták az autót, körülnéztem az új autós placcon. Kiderült, hogy a "hagyományos" Kalos és a Chevy közt volt egy olyan rövidke széria, amikor a négyajtós az ötajtós lámpájával csinálták, a Daewoo embléma leköltözött a két lámpa közé, és ez a hűtőrács szintén az ötajtós formáját követte, de nem csak a középső csík krómozott, hanem nagyon vékonyan körbekrómozták ezt az egész hűtőrácsot.
Gyönyörű!!!
Ha valakit érdekel: meg lehet csináltatni, kábé 130-150ezerből jön ki az egész.
Pár hete írtam, hogy hogy próbálom megoldani a ködlámpa gombos gondomat. Rendeltem még egy hátsó ködzáró fény gombot, hogy majd arra lesz rákötve az első, és úgy fog vele működni mint ahogy a hátsó a sajátjával. A gomb ma meg is jött, de mint kiderült, ez nem épp a legalkalmasabb gomb, mert nem 2 állású, mint pl a vészvillogó gombja, hanem csak egy. Az igazi ködzáró valszeg vhogy rá van kötve a computerre, és azért műxik úgy ahogy. Ez csak úgy tudna, hogyha nyomom akkor világít, ha nem, akkor nem..:( Szóval ez nem jó megoldás. Rendelek még egy gombot, ezúttal egy elakadás jelzőset, és a kettőnek a fejét lecserélem, és a vészvillogósat teszem be. Így már jó lesz tuti.
Ezt csak azért írtam, hogyha más is gondolkozik az otthoni ködlámpabeszerelésen, akkor ne rendeljen feleslegesen két gombot.
Bár lehet nem is felesleges, mert így hogy lecserélem majd a fejüket, nem lesz két piros gombom. Igazából az se zavarna ha két piros lenne, max átfestem, de ha már így jártam, inkább fejet cserélek.
+1600 Ft :( Legalábbis remélem, hogy az elakadásjelzős is annyiba kerül..
Köszönöm! Nem is azzal van a baj, hogy ovatosan közlekedek, hanem az utak minőségével :). A Demszky muterja tuti csuklik egész nap, a sok autós mondja rendesen. Remélem nem is lesz gond a kátyús utakon még sokáig.
Természetesen nem használom télen, de olyan szép idő lett 2 héttel ezelőtt, és azt hittem nem lesz már rosszabb, hogy feltettem őket, úgy ahogy mondtad, kiváncsiságból. Nekem nagyon tetszik. És eddig ez az első autóm, amin alufelni van. Kivétel a Fiat Cromámat amin volt, úgy vettem. De abban is igazat adok neked, hogy rengeteg olyan út van nálunk, amin lehetetlenség úgy közlekedni, hogy ne találnál meg vele egy kátyút. Remélem szerencséd lesz a kerekekkel, és ha tudsz, tegyél fel egy képet róla.
De. Csak mint ahogy te is irtad :Felnőtt emberek önnállóan kell hogy cselekedjenek. Ezért talán nem is lehet haragudni egymásra. Nekem tetszik, és fent is van az autómon, neked fenntartásaid vannak vele kapcsolatban, ezért nem veszel ilyet.De nézdd meg milyen szép lett tőle a kocsim:
ilyen volt:
ilyen lett:
Szerintem szebb lett az biztos, és nem igazán érdekel a fizika. Bocsi négyesi.
Micsoda meglepetés! Nem is gondoltam volna,hogy valaki még emlékezik ezekre a sorokra amit a kesztyűtartóról írtam,(demaging vagyok) .Azóta már én is több mint 11000Km-t hajtottam bele a kocsiba,lassan vihetem a szervízre.
Volt egy nagyon érdekes esetem a kocsival még újkorában:szóval egy nagyon sáros kavicsos útról fordúltam ki teljes kormyány kitekeréssel és pár tíz méter után nagyon érdekes csörömpölésre lettem figyelmes.Elöszőr azt hittem a kipufogó esett le,de nem .Nem láttam semmi bajt a kocsin,de bárhol megéríntettem a kocsit ,vagy egy kicsit megráztam érdekesen csörömpölt.Felnyitottam a motorházat és ott is ha bármihez hozzá értem ,csörömpölt.Talán 10 perc kellett mire rájöttem egy apró kavics esett a tárcsafék és a védőburkolat lemeze közé és az idézte elő ezt a furcsa hangot a kocsi bárholi kicsi érintésénél is.Annyit kellett csinálnom,hogy hátramenetben kb. 3m-t gurultam hátra és elmult a baj :) Azóta sem volt ilyen.
Az igazság az,hogy egyszer a szomszédom SAMARA-ja is ilyesmit csinált .
Na valahogy így volt. Találkozott már valaki ilyennel?
Hát már nem azért, de nem véletlen, hogy egy fajta autótípusra a gyár ajánl valamilyen kerékméretet (=felni+gumi).
Nyilván egy 13"-os felnire nagyobb peremű gumi kell, mint egy 14"-osra, hogy ugyanazt a méretet kapjuk meg.
Erre vannak a gumiváltó táblázatok (különböző helyeken a neten fellelhetők).
Nekem nem is volt célom sem téged sem mást meggyőzni.Felnőtt emberek önnállóan kell hogy cselekedjenek.
Amit leírtam már 2.alkalommal,ezek olyan-még tanácsnak sem mondanám volt amit talán érdemes figyelembe venni egy ilyen kiadás előtt.
A cseten való beszélgetésen úgy vettem ki szavaidból mintha nemigazán értetted volna amit írtam.
A szombathelyi biznisz járható. Most beszéltem velük, és van ott nekik raktáron 8800.- ért. A 5000 hez képest sok :). Próbálkozok itt pest és környékén, hátha itt is van valahol. Ha tudok valamit szólok.
Én is demaging topic-társunktól tudok a kesztyűtartóról. Daewoo-Gombos -nál vettem az autót így oda mentem érdeklődni is. Ők sem hallottak még róla egyáltalán. Ennek ellenére abban a pillanatban megrendelték, 2 hét elteltével meghozták. Ennyi. Szal nem mindenhol olyan bonyolult.
Ma láttam egy Kalost amelyiknek az anyós ülésnél a légzsák helyén egy nyitható rekesz volt.Valaki már találkozott ilyennel? Eddig egy koreai oldalon láttam ilyet. Megvártam a kocsi tulajdonosát és megkérdeztem tőle, honnan van a rekesz. Ezt kiegészítőnek vette bele,kb 4500Ft-ért.A szervizben szerelték be.
Vagy itt is van olyan tulaj akinek ez benne van?
Üdv:Ging
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
nord válasz | megnéz 2004.05.04 08:12:19 (1126)
Megkérdeztem a kereskedésben, ahol az autót vettem, hogy tudnak-e erről a légzsák-helyre szerelhető plusz kesztyűtartóról.
Csak néztek rám csodálkozva...
Valaki tudna mondani egy helyet, ahol megcsinálják?
damaging válasz | megnéz 2004.05.04 16:46:20 (1133)
NORD!
Szombathelyenmár építettek be ilyet,állítólag ott volt a polcon mikor az autós tulaj meglátta.
Sajna képet nem tudok róla küldeni,mert valahogy nekem most a koreai oldal nem akar,vagy máshogy müködik.
ára:kb 4500Ft
nord válasz | megnéz 2004.05.13 12:05:51 (1170)
.......................
(Pót kesztyűtartó:
eddig a szombathelyi kereskedésen kívül még sehol sem hallottak a jobb első légzsák helyére szerelhető pót-kesztyűtartóról. Tudna valaki segíteni, hogy Pesten / Pest megyében melyik kereskedés árul ilyet?)
damaging válasz | megnéz 2004.05.13 23:16:43 (1180)
nord!!!!!!!!!!!
Megint a szombathelyi gyerek vagyok!!!!Képzeld megrendeltem a KALOST (sajna csak sokára jön meg)
de rendeltem bele pót kesztyűtartót.Az árát sajna rosszúl mondták nekem ,most már tudom biztosan: 7900FT.
Az eladó nagyot nézett,mikor említettem ezt a fórumot,hogy itt azt írják,hogy a más kereskedők nem is hallottak róla.
Szóval itt Szombathelyen van és meg is fogtam.Megnéztem,stb!!!!!
nord válasz | megnéz | könyvjelző 2004.06.08 19:51:38 (1457)
...............................
A pót-kesztyűtartót Szombathelyen vettem, szereltettem be 8,8ezerért.
Ez utóbbiért hálás köszönet damaging topictársunknak, és Róth Jánosnak, a szombathelyi Daewoo kereskedés dolgozójának, nagyon korrekt, precíz és maximálisan ügyfélbarát hozzáállásáért.
Keresek 14"-os gyári Kalos dísztárcsá(ka)t. Nem a (szerintem csúnya) 13"-osat, hanem a formára is más (és szerintem szép) 14"-osat, középen Daewoo logóval. Ami leginkább a G Astráéra hasonlít.
Ha most szervízben rendelek akkor már csak Chevrolet-eset kapok. Ahol még van raktáron Daewoo logós ott darabját 5000 HUF-ért adják.
Egyéb alternatív megoldás?
(Tudom, hogy máshol ennyiért már kapok 4 új, jó minőségűt, csak nem Daewoo-sat, de hát én ilyen hülye vagyok. Nem szeretnék a feliratok ill. logók alapján összvér autót, ill. sajnálnám kidobni a sértetlen 3 darab tárcsát. A jobb elsőt jó bénán ledaráltam.)
Akkor eredetileg ez csak gyáriban rendelhető? Mert akkor a saját szervizemben megrendelem. De ha valaki tudja esetleg honnan szerezhető be a szervizen kívül, adja már meg please.
Az enyém nem alap volt, hanem az elektromos ablakemelős, egylégzsákos felszereltség (alulról talán a harmadik fajta, a nevét meg nem tudom mondani), de 13-as kerékkel van szerelve. Én speciel nem bánom, mert én a különbséget úgysem látom, a gumi pedig olcsóbb rá.
Ja, nekem 1,2-es Kalosom van, lehet hogy azért ekkora a kerekem.
A 175/70/13-as kerekek helyett (gumifal magasság: 12,25 cm) a 195/50/15-öst (gumifal magasság: 9,75 cm) rakjuk fel, akkor valóban könnyebben sérülnek a gumik és a felni. Viszon ha a gyári osztóméretnél nagyobbak a kerekek, 195/55/15 (gumifal magasság: 10,73 cm) akkor ez már elfogadható kompromisszumnak tűnik számomra. Így szebb + a kerékdobokat is jobban "tölti". A kerék átmérő az eredetihez képest +2 cm-rel nagyobb. Úgy gondolom, hogy ez kb. hasonló lehel a leültetés eredményéhez. Nem vagyok műszaki ember, így ez csak egy "eszmefuttatás", így azt sem tudom hogy ez milyen hátrányokkal jár.
Még valami: vezettem a barátom 1,4-es 16 szelepes Kalosát (azon gyárilag 14" kerekek vannak) és az én 1,4-es 8 szelepes autómhoz viszonyítva (13") nagyobb különbséget éreztem a két kocsi stabilítása között, mint a motorok között.
Miskolcon szerelték be.
De! Mikor mondtam kellene ilyen, azt mondták nem is létezik!!!
Csakhogy én felkészültebb voltam, nord topiktársunk kesztyűtartó fényképét szép színesben előre kinyomtattam, a szervízben meg szépen kiraktam a pultra. Össze is szaladtak a kollégák bámulni. Azt is tudtam, hogy nord Szombathelyen szereltette be, így ők felhívták az ottani szervízt. Részleteket nem tudok, akkor rendeltem üléshuzatot is, az eleve 3 hét átfutás. A huzattal egyszerre tették bele.
Daewoo/Chewrolet Gyulai elég jól felkészült, kérdezd őket.
telefon (1)256-0036/117 v. 118 mellék
Szerintem nem nagyker az. Én abban dolgozom. Csak teherautós az a baj :). De még árat se tudott mondani a kesztyűtartós kérdésemre. Vagy csak egyszerűen nem akart. De ma megy a beszerzőm oda, és hozza a kapaszkodókat. Jövőhéten megy a belsővilágítást késleltető kütyüért is. Az is lesz :). Apró de fontos dolgok.
Nos elárulom nektek, hogy én a bolti árat adtam meg nektek (21300.-/18500.-). Én az egészet egy kollegámtól vettem meg, akinek nem megélhetési problémái vannak, ezért nekem adta az egészet 65000.- ért. Ha összadjátok 170000,- minusz 105000.- egyenlő 65000.- . Tehát én csakis azért vettem meg , mert naggggyyoonnn olcsó volt. Még megelőzve a kérdéseket, hogy van-e ilyen kollegám még, nincs. Ha meg kellett volna vennem rendes áron, akkor én se ilyet vettem volna. 14"-ost 185/60R14 gumikkal. Amit, ha kihasználom a kapcsolataimat, akkor is kb. 110-120ezer forintért vettem volna meg, ami még mindig a duplája ennek.
Négyesivel egy másik csatin megbeszéltük ezt a felni dolgot, de igazából engem nem győzött meg. Mindenkinek meg van a saját véleménye.
Ildinek üzenném még azt, hogy az biztos, hogy a magyar utakra nem való ilyen felni és gumi, de ha kapnál olcsón nagyobbat, akkor ne hagyd ki. És tedd is fel. Amúgy meg ki kell kerülni a kátyúkat, a kátyúk nem azért vannak,hogy belemenjünk.
Az szép,h nem mondtak árat.. Mikor ott voltam személyesen, akkor is csak ködlámpa volt készleten, meg kapaszkodók, a többi dolgot múlthét hétfő óta "küldik" .. De bármit kérdeztem, árat azért ki tudták keresni valami nagy katalógusféleségből.
Annyival azért kiegészíteném, hogy a 13"-os kerekekkel csak az alap Kalosok jönnek ki, az SX változat már 14"-os kerekeket kap.
Én mindenképp lecserélem. Az elsődleges a feszesebb rugózás (és persze azért az esztétikai változásnak is örülük:)).
Ezen a 13-as kerekeken annyira billegős, hullámzó rugózású az autó, hogy a lányomnak, aki eddig bármilyen hosszú úton bírta az autózást, most már 30 km után hányingere van mióta lecseréltem a Corsát Kalosra - és ez egyértelműen a lágyabb rugózás miatt.
Én most tavasszal készülök a nyári gumikhoz alufelnit venni.
Eredetileg 14"-est szerettem volna, de miután meghallgattam Apám észérveit meggyőzött. Magyar utakra nem szabad, esztétika miatt, a nagyobb felnit venni. Ezeken a kritikán aluli utakon, főleg Bp-en, csak sérülhet az autó. Nekem elsődleges szempont a futómű megóvása, így hagytam magam lebeszélni, és ki fogom bírni a 13"-as felnit a kis kaloson.
Arról nem beszélve, hogy a nagyobb felni drágább, nagyobb gumi kell hozzá, az is többe kerül - és a fölösleges javítási ktg-ek... Különbözet, 4db használt esetén - kb 40000-50000 Ft. Azt inkább egyéb plussz dolgokra költöm, mint kerékőr, vagy ez a tuti plussz kesztyűtartó, meg ilyesmik :)
sznuni: Gondolom én lennék a "Gyussz", bár ezt még nem mondták nekem :) (ha nem rám gondoltál bocs). A Nagyker telefonszáma:06-1-3499302 . Bocs hogy megkésve válaszolok, nem voltam netközelben.
Jó jó,ennek is lehetnek hátulütői,de egy jó gumis(haver),megmondja hogy jó-e,vagy sem!
Ez ált.ban pénzbe sem kerül!
Attól,hogy váltóméretet teszel fel (pl.185/60 14" helyett 195/50 15")
ugyanúgy fog csalni az órád,mert az a 14"-os kerékre van "belőve"!
Nekem is így volt,amikor a 15"os felniket raktam fel a kocsira ~10km/h-val csalt az órám fölfelé!Azokat eladtam és vettem helyettük 14"-okat bár már nekem rá van ültetve a kocsi is.
Ezt a néhány mondatot nem azért írtam hogy bárkinek örömét letörjem.Hanem azért hogy aki vásárlás előtt van kicsit többet tudjon erről is.
Sajna ezeket a kereskedők nembiztos hogy megemlítik az üzlet reményében.
A fórum pedig azért is van hogy segítsük egymást ahol tudjuk.Főleg márkatársak.
Akinek van azok ne várjanak tőle csodát hanem csak a biztonsára törekedjenek.
Vessetek meg, de én bizony azt sem tudom megállapítani, hogy egy kerék mekkora, csak akkor ha odamegyek és elolvasom. Még az alufelnire is külön fell kell hívni a figyelmemet, mert magamtól nem venném észre. Persze nem vagyunk egyformák, ez a világ épp ettől szép.
1) Valóban nem "ér" annyit az alufelni, amennyit. Ha lenne 170 felesleges ezer forintosom, akkor én vennék. Mert miért ne?
2) Szerintem a 14"-os is megteszi
3) Én a kényelmesebb cipőt veszem meg, ha az 20e ft körül van is... megéri
Írok én is néhány mondatot pro és kontra a nagyobb méretü felni ill.gumival kapcsolatban.
Elősszö az árkülönbség nagyon nagy.A Sznuni viszonylag jó áron vette de még így is 170 ezer Ft.Ez csak azért hogy egy két hónapig jobban teccen az autóm.2-3 hónap után észre sem veszem csak akkor ha gumikat kell cserélni.Ez az összeg 694 liter benzin amivel 8700 km-t utazhat ez sokaknak 1 évi üa.költség.
Másodszor a gumik beszerzése kopás után min.20 ezer Ft +.
Most érdemes gondolkodni hogy nézegetni jobb az autót vagy autózni.
Harmadszor pedig a gyárinál szélesebb tapadó felület sokkal jobban igénybe veszi a futómü és a fékrendszert ezek is +javítási költségek amit forintosítani nemtudok pontosan.
Nekem sem tetszik a 13" os kerék de ha ráteszek 1 15"-at kerék ugyan akkora marad csak a felni és a gumi mérete másként oszlik meg.
Ráadásul az autó veszít a komfortosságából is,más lessz a rugózása.
Pozitívumként igazán csak az esztétikát tudom felhozni.
Ha valaki "ész" érvekkel megtudja cáfolni szivesen olvasom én is és mások is.
Ezt azért írtam hogy nem kell minden áron a szemünket kielégíteni.
Még 1 butának tűnő mégsem buta kérdés:Biztos hogy megvesszük a 20 ezer Ft körüli cipőt ami a lábunknak valóban kényelmes és jó minőségű????
Pedig a lábunkat léptem nyomon használjuk.
A véleményem az, hogy azt tedd fel amelyik neked a legszimpatikusabb. De.Hát pont emiatt nem kéne a nagyobb. Mert a nagyobb átmérőnél ugyebár csal az óra. Szerintem nem kell rá /55-ös gumi, inkább a leültetéses verziónál maradnék. De az biztos, hogy nagy a rés és a Daewoo Klubos kollegák szerint is le kéne ültetni. De mivel garis az autóm, ez kimarad. Sőt. Ha leültetnéd, akkor kéne hozzá toronymerevítő is, mert hát akkor mégjobb a menettulajdonság. És innentől kezdve nincs megállás. Sorolhatnám :állítható futómű....... Egyébként a 195/50 R15-ös Barum Bravuris 14000.-/db
A felni 'teccik', szerintem jól mutat a Kaloson. A gumi szintén OK, habár én valami olcsóbb árfekvésüre gondoltam (Barum?). Nem sóherség miatt, hanem egyéb (pénzügyi) okokból...
Arrót szeretnék valamiféle véleményt olvasni, hogy a 195/50/15 helyett használható-e a195/55/15-ös. Azt tudom hogy csalna az óra. Esztétikai okokból gondoltam a nagyobb átmérővel bíró gumit, mivel túl nagy a kerék és a sárvédő közötti űr.
A felni egy Dezent márkájú E tipusjelzésű 6.5x15 ET 38-as felni.
Itt a képe:
És a gumi pedig, Kléber márkáju, Dynaxer Dm tipusú, 195/50 R 15-ös forgásirányos gumi.
Itt a képe:
A menet teljesítmény annyiban változik, hogy jobban tapad az úttesthez, mivel szélesebb lett a nyomtáv. A felni ET 38-as, ami annyit jelent, hogy szinte síkban van az első sárvédő ivvel. Ezáltal, mint azt már írtam szélesebb lett a nyomtáv.
A buszmegállós, kijárós, gyűröttbetonos, jelenségek, azok sajnos, mint minden szélesebb keréknél, megdobja a kocsit. Tehát fogni kell a kormányt. De jobb lett, csendesebb, gyorsabban és stabilabban lehet bevenni a kanyarokat. Naggyából ennyi.
Ja még annyit, hogy az autópályán haladva, enyhült, illetve meg is szünt az ide-oda dobálás a sávok között.
Ha érdekel az ára: felni:23100.-/db gumi:18500.-/db
A képet látva az aútódról (nekem is ilyen van, színre is) újra eszembe jutott, hogy tavasszal le kéne cserélni a 13"-os kerekeket nagyobb alufelnisre.
Ránézésre kb 15"-os lehet a kocsidon. Érdekelne, hogy mekkora, és miféle gumi van rajta, illetve hogy alakult a csere után a menetkonfort és a stabilitás.
Nyekergésről: kétszer kenték az kocsimat, fogjuk rá, hogy elmúlt. Most viszont fékezés után, mikor felengedem a pedált, kattan, nyekken. A szerelő szerint valószínűleg a fékrásegítőt kell kicserélni. Hasonló probléma jelentkezett már valakinél?
Még csak annyit, hogy - kétségtelenül praktikus, meg jó, meg ha nem lenne már, akkor én is beraknám, sőt nem is bántam meg - de meglepődtem a méretén, amikor megvettem. Tényleg csak apróságoknak való, én a félig tömött övtáskámat nem nagyon tudtam beletuszakolni.
Köszönöm neked is. Nagyon állatul néz ki. Mostmár biztos, hogy kell ilyen. Jaaa és 4 db kapaszkodó is. Mehetek a nagykerbe. GYUSSZ nem tudod a telefonszámát a nagykernek? Mert akkor felhívnám előtte őket.
Köszönöm szépen. Hál istennek, ebben az esetben gondolom, nincs ezért lehet betenni. És azt hogyan kell kiszedni? Belülről az eredeti kesztyűtartó felől?
Egy rövid beszámoló a 15.-ei minitaliról. Remélem érdekel valakit.
13 autó gyült össze a Lurdy-ház parkolójában. Először beszélgetés, majd a hüvös idő elől menekülés a lenti parkolóba. Ott tovább dumáltunk, és megmutogattuk egymásnak a kocsijainkon történt változásokat, illetve problémáinkat. Kötetlen beszélgetésbe bonyolódtunk, majd elkezdtünk szivárogni hazafelé. Páran még maradtunk, és felmentünk a Pizza-Hutba. Ott folytattuk a beszélgetést, a klubban történt váltzásokról, és a jövöbeli működés rendjéről. Majd haza mentünk.
Remélem nem tartottam fel senkit. Néhány kép a taliról.
A pótkesztyűtartó az utasoldali légzsák helyére szerelhető. Természetesen,ha van ott légzsákod, akkor tárgytalan az egész. Nekem 5500 HUF-ért szállították tavaly ősszel.
Végreeee sikerült a szervíznek felhívnia a megrendelt alkatrész miatt. Nemtom ki mennyire emlékszik, az első kerekeknél lévő nyikorgás miatt jártam szervízben már nem először, és legútóbb közölték, hogy megrendelik az alkatrészt aztán jobb lesz.
Nos ez dec. közepén történt. Azt mondták hívnak. Sikerült is nekik, pénteken megyek "toronycsapágy" cserére. Ez kb 1és fél órás munka.
Decemberben bezsírozták de ismát nyekereg, szóval remélem ez most már megoldás lesz mert lassan több időt töltök szervízben mint máshol.
a bővebb részletekről majd a pénteki szervíz után..
Most hívott az asszony, sikerült beletolatnia egy autóba. :-((( Azt mondja, hogy nem nagyon sérült meg, csak "egy kicsit behorpadt". Hát kíváncsi leszek rá. Szegény Kalos, nyolc hónapos múlt és ez már a második kocc...
Mondjuk, fekvőrendőrökön áthajtva a mienk is ropog, és még csak 12.000 (meg néhány 100) kilométer van benne. Hozzátenném, hogy én mindig kicsit ferdén hajtok át a fekvőrendőrön, ne huppanjon már olyan nagyot. Na, ilyenkor hallani valami nyikorgó-ropogó hangot, de hogy ez futómű, vagy a kasztni csavarodik csak el 1-2 fokot ... még nem jöttem rá...
A fordulatszám fennakadás is orvosolható,legalábbis nálam megoldották ezt a problémát.Nálam vezetékelési probléma volt,de állítólag minden 1.4 Kalosnál itt rejlik a hiba,csak hát nehéz megtalálni.
A folyamatos nyikorgás fekvőrendőrön való áthaladáskor a stabilizátor szilentektől jön.Ezt a szervizben nekem rögtön megcsinálták,azóta nuku nyikorgás:)
Ezzel valahogy én is így vagyok. Az viszont igaz, hogy eladás előtt majd rendbe kell szedetni, de arra van még idő, mert én csak a garancia lejártakor kívánok megválni a Kalosomtól.
Ha folyamatosan nyikorogan, természetesen azonnal megcsináltatnám.
Így viszont, hogy havonta kétszer megnyikkan egy durvább fekvőrendőrön vagy járdaszegélyről történő leálláskor - lehet, hogy ez még nem az a nyikorgás, amiről többen panaszkodnak.
Fogyasztási adat:
1 tank benzin 45 liter,megtett út 630 km=7.14liter/100 km.
Ebben volt egy Balatonföldvár-Budapest,Angyalföld oda vissza és 10-50km-es rövid utak.Az az autópályán 130-140 km sebesség.
Megvagyok elégedve,nem sokallom.
A kábelköteg melletti gumiharangot átszúrva lett bevezetve a kábel. A sárhányó mellett végig az utastérbe, ahol a többi kábel is bemegy.
Le kellett szedni hozzá a sárvédő betétet is, és a sárvédőből lehetett bejuttatni az utastérbe.
A képen látszik, hogy a motortéri biztosíték dobozból a kábelköteg mellett megy a saját szálam. Az utastérbe a kuplung pedál fölött jön be, és már csak onnan kell elvezetni a bekapcsoló gombig.
A kép jobb fölső sarkán látható a lámpa-kapcsoló relé. A biztosíték dobozból egy 10 A-es biztosíték közbeiktatásával csatlakozunk a relére. Ez a + vezeték. A reléről megy tovább a szál a lámpákhoz.
A relét az utastérből tápláljuk meg 12 V -al (meghúzó feszültség) , amit a szivargyújtóról veszünk le.
A testelés a biztosíték doboz mellett csatlakozik a karosszériához, egy meglévő csavar alá szorítva.
Szerintetek érdemes mindenképpen elvinni és megcsináltatni, vagy igazából ez a nyekergés nem árt az autónak. Mert én megmondom őszintén sajnálom az időmet arra, hogy ezért elmenjek a szervizbe, ha igazából nem árt az autónak akkor tőlem nyekereghet a fekvő rendőrökön való áthaladáskor.
Komolyan mondom, ez a kérdés bennem is felmerült. Ha kéthetente egyszer nyikkan, amikor áthajtok egy fekvőrendőrön, és ez nem káros, akkor engem se érdekel:)
szervízben mondták, hogy ha felgyullad, de pár tíz kilóméter megtétele után kialszik a lámpa, akkor ne foglalkozzak vele, de motortisztító adalékkal próbálkozhatok.
Érdekes...
A gépkönyv kifejezetten tiltja az adalékanyagok használatát.
Ahogy olvasom rájöttek a futómű felől érkező nyekergés okára és javítják is a hibát. Szerintetek érdemes mindenképpen elvinni és megcsináltatni, vagy igazából ez a nyekergés nem árt az autónak. Mert én megmondom őszintén sajnálom az időmet arra, hogy ezért elmenjek a szervizbe, ha igazából nem árt az autónak akkor tőlem nyekereghet a fekvő rendőrökön való áthaladáskor.
Mivel még idén nem szóltam hozzá, mindenkinek balesetmentes, boldog új évet kívánok!
Két dologban szólnék. Check lámpa: még a múlt év végén írtam, hogy voltam a szervízben és ott azt mondták, hogy ha felgyullad, de pár tíz kilóméter megtétele után kialszik a lámpa, akkor ne foglalkozzak vele, de motortisztító adalékkal próbálkozhatok. Mivel a lámpicsku kialudt és felvillant és kialudt, kipróbáltm az STP injektor és henger tisztitó adalékát, a történtek megdöbbentőek voltak. Az üvegcse kb 250 ml szert tartalmaz, ami kb. 60 liter benyóhoz elegendő. Tekintettel a probléma jelentkezésének sűrűségére, én egy egész flakont a tankba zúdítottam, persze teletankolt állapotban. Már a következő inditáskor Check kigyulladás volt a válasz. Teljesítmény romlás nem volt, viszon kigyorsításokor, meleg motornál a tükörböl is jól látható fekte füst jelent meg. Gyakorlatilag a tank kiürültéig megvolt a jelenség, azóta nem volt Check lámpás gond, ami viszont döbbenetes, hogy a dízelek kipufogó csövét megszegyenítő koromlerakodás van a csővégen. Belegondoltam, hogy ennyi korom mit tehet a katalizátorral. Az autó alapjárat ingadozása, (kettesben araszolva hirtelen kinyomott kuplungnál le- fől ingadozott az alapjára kb 10 másodpercig) megszünt. Nem érzitek, hogy gázos, hogy ennyire be tud kormolódni a motor. Én annak érzem. A kocsi most lesz hét hónapos 11.000 kilóméterrel.
Más, szerintetek a minden szervíz hallot a persely cseréről. Nekem is megzsírozták a futóművet, de most már kezd újra nyiszeregni, Én az X-es Szabóban már ilyen ügyben csalódtam, nem tudom, hogy érdemes e próbálkoznom.? Most csak ezt a szervízt tudom útbaejteni.
Futómü felől hallható nyekergésre a szervizek persely csere formában fel vannak készülve. Viszont a fordulat "fennragadásról" még sehol nem láttam egységesen kialakított szakvéleményt. Erről a hibáról miért nem tesz közzé javítási megoldást a Daeewo szerviz???? Nekem 20 000km után is ez a hiba időről-időre előjön és mái sem tudták megoldani sehol. SEGÍTSÉG!!! KÖSSZ.
Ködlámpáim sikeresen beszerelve :) Illetve még csak ideiglenesen a szivargyújtóról mennek, míg meg nem jön a postán rendelt gombom :)
A bevezetékezés már elég macerás.. azt én már nem is tudtam megcsinálni, csak apukám. De lényeg hogy tuti jól világít, igaz ma már nem volt köd.........
Ha valakit érdekel, itt egy kép, meg ott a többi is:
Húú, szóval van külön visszajelző lámpája az elsőnek.. Hm.
Már csak azt kéne tudnom hogy nekem a bevezetékezetlen S-es Kalosomban vajon van-e lámpa, meg mihez kell mit hozzákötni.. Ez már bonyolult :) Maradok a lednél. Azért köszi!
Utánanéztem a ködlámpa sztorinak, nos ugy nekem alapból van első is...
Az első és hátsó természetesen külön kapcsolható, az első az indexkarról, a hátsó a középkonzolról. Mindkettőnek a középkonzolon van visszajelzése, az elsőnek az óra jobb oldalán zöld színben, a hátsónak az óra bal odalán sárga színben. Remélem kimerítő voltam:-))
nord : Ha esetleg mész tényleg a nagykerbe, érdeklődésként megtennéd, hogy megkérdezed, hogy mennyiért adnak pót kesztyűtartót meg pollenszűrőt? Mert ezeket elfelejtettem...:(
Egyébként magánszemélyként vettem a cuccokat, így volt 17000 a ködlámpa. Bemondtam apám cégét, de nem fogadták el mert nem kapcsolódik az autókhoz..továbbadáshoz stb. Nem hiszem hogy cégesen sokkal olcsóbb lenne.
Nah hátsó majrévasak beszerelve :) Nincsenek is olyan rossz helyen.. Azt hittem olyan helyen lesznek, hogy lépten nyomom beleveri valaki a fejét, de nem.
Igaz a bal hátsó kapaszkodó helyén lévő kis fogas ezáltal megszűnt. Mellesleg most vettem észre, hogy egyáltalán ott fogas van/volt.. :) Asszem nem fog hiányozni :)
Apám azt mondta, hogy célszerűbb lett volna nem ködzáró gombot rendelni, hanem mégegy hátsó ablak leolvasztó gombot, mert abban alapból van egy kis visszajelző led. Most már mind1. Max fúrunk bele egy pici lyukat, bele egy pici ledet és kész.
Ködlámpa kábelezés asszem akkorra marad, amikor megérkezik a gomb is. Marha hideg van!
Lényegében jól értelmezted, de az igazi választnemtudom. Csakis sejtéseim vannak erről. Szerintem nincs több visszajelző az óra mellett, de tényleg nem tudom. Én sem fogom átalakítani.:))))))))
"Akinek alapban van első ködlámpája, annak természetesen a középkonzolon van a visszajelzése, és csak egy darab mert az első és a hátsó egyszerre világít. Tehát, ha meg akarod oldani a visszajelzést arra a lámpára kéne rákötni."
Ezt én úgy értelmeztem hogy akár az első lámpa van külön bekapcsolva, akár a hátsó ködzáró, akár mind a kettő, mindig csak 1 visszajelző lámpa világít az óra melletti kijelzőn?! Ez így helyes?
Szóval ha azt akarom hogy nekem az első bekapcsolása is ki legyen jelezve, akkor rákötöm a hátsó kijelzőjére. Bár ezt nem fogom megcsinálni. Első világít amikor akarom, a hátsó is, csak az kijelződik..
Nekem meg különben, világítos kapcsolót adott hozzá a Hella, ezért látom ha világít a lámpa :)))). A ködlámpa lakott területen kivül haszálható, mármint a hátsó, az elsőket lakott területen belül is használhatod. Ha nem tudják az emberek, hogyan használják a ködlámpákat, akkor nézzenek utána. A másik dologban viszont tévedtem, mert nem egy kapcsolón van a első-hátsó ködlámpa. A hátsó a középkonzolon van, mint a nem alapban ködlámpás verzióban:))))).
Akinek alapban van első ködlámpája, annak természetesen a középkonzolon van a visszajelzése, és csak egy darab mert az első és a hátsó egyszerre világít. Tehát, ha meg akarod oldani a visszajelzést arra a lámpára kéne rákötni.
Na én pont ezt szeretném elkerülni. Ma nagyon jó lett volna az első ködlámpa, de a hátsót lekapcsoltam, mert egyrészt nem akartam lyukat égetni a mögöttem haladó íriszébe, másrészt meg a ködzárófényeknek olyan erős a fényük, hogy szvsz nagyban csökkenti a féklámpa felvillanásának észlelését. Ez pedig igencsak balesetveszélyes.
Értem.. Mind1 nekem nem kell műszerfalas visszajelzés ha egy visszajelző lámpára van kötve mind a kettő. Max tényleg egy nem esztétikus ledet teszek bele, azt kész :)
Akinek alapban van első ködlámpája, annak természetesen a középkonzolon van a visszajelzése, és csak egy darab mert az első és a hátsó egyszerre világít. Tehát, ha meg akarod oldani a visszajelzést arra a lámpára kéne rákötni.
Én utólag szereltem bele, egy Hella tipusú ködlámpát, sajnos nem gyárit, és külön kapcsolón van a kormányoszlop mellé beszerelve. Nem igazán esztétikus, de most hogy tudom, hol lehet kapcsolót olcsón venni, elmegyek és veszek a vakdugóm helyére én is :))).
Nekem alapból van első ködlámpám, annak a visszajelzése az óra mellett van a középső konzolon. Egyébként nekem 1,4 16V SX a gépem és a leírásában ott van, hogy az ablaktörlő sebessége fokozatosan álítható egy hasonló kapcsolóval, mintahogy az első ködlámpa csak a jobb oldalon, az ablaktörlő kapcsolóján. De ilyen kapcsoló nincs, nem tudom, valakinek van-e ilyen a kocsijában?
"A ködlámpa kapcsolója olyan, mint a hátsó ködzárófényé?"
Nem, úgy tudom hogy amelyik kalosokban alapból van első ködlámpa, ott az irányjelző kapcsolóján van egy kis forgatható gyűrűféleség. Ilyen komplett kapcsolót vehettem volna 5000 ft-ért, és akkor olyan mint másnál, de én inkább rendeltem még egy hátsó ködzárófény gombot 1600ért, így nekem abból kettő lesz, és arra kötöm rá az elsőket.
Mert ugye pont van még egy hely. Bal szélen nekem a ködzáró gomb, aztán az elakadás jelző, és egy "vak" gomb. Annak a helyén lesz a másik.
De hogy hogy oldom meg a be-, kikapcsolásnak a visszajelzését.. Hát azt nemtom.. Lehet sehogy.. Úgyis csak akkor használom amikor tényleg kell, akkor meg látom is az úton hogy be van kapcsolva :)) Vagy lehet teszek mellé, vagy bele egy kis LEDet, ami akkor világít ha be van nyomva.
Egyébként másnak akinek alapból van első ködlámpa is, van valami visszajelzése a műszerfalon? Vagy ugyan az a lámpa világít akkor mint amikor a hátsó ködzárót nyomom be?
A helyzet az, hogy egy szervizes kollega szerint, remélem csak vicc, az hogy nő vagy az alapban 10000.- pluszt jelent. Én elküldtem a francba. Szerintem is sok egy kicsit, de most már mindegy, mert kifizetted.
Azt kell hogy mondjam, zsolt160-nak igaza van. Változások mentek végbe a Klub vezetőségében, és ezt a fórumon, mármint a daewoo fórumon, észre is vettük. Aki eddig a tagságik intézésével foglalkozott, az sajnos lemondott a tisztségéről, és jelen pillanatban a klubelnök az, aki tudná orvosolni a problémát. Hál istennek apai örömök veszik el a szabadidejének nagyobb részét, és sajna egyenlőre függőben maradt elég sok ilyen jelentkezés. Ezért kérlek ne csüggedj megoldunk mindent, és tedd azt, amit zsolt160 mondd, küldd el emilbe az adataidat és megteszünk mindent a cél érdekében. Kibövült a támogatók köre is, van egy támogatónk, aki országos hálózattal rendelkezik.
A minitalival kapcsolatban meg annyit, hogy ha ez szegi a kedved abban, hogy elgyere, az badarság lenne, hiszen személyesen talán több mindent el tudnánk intézni. Biztos vagyok benne, hogy nem tünt el a jelentkezésed, meg a pénzed, csak ezen okok miatt lelassult egy kicsit a dolog. Tudom 4 hónap nem kicsi lassulás.
Mégegyszer tényleg elnézést kérek a Daewoo Klub és a jómagam nevében is.
Jaaaa, és természetesen gyere el a minitalira, ha ráérsz és van kedved.
A pontos címe a nagykernek: Bp. XIII. ker. Csángó utca 6/a
Most ott tartok, hogy bent vannak a ködlámpák a helyükön, már csak be kell vezetékezni az utastérbe (mert az enyémben nincs előkészítés). A gomb mivel nem volt raktáron, postán érkezik majd. Remélem pénteken ide is ér, és akkor tudom befejezni a szerelést. Egyébként adtak volna komplett index bajuszkapcsolón kapcsolható, ködlámápás kapcsolót is, csak az valami 5000 pénz lett volna. Így meg lesz két egyforma gombom.. :) A jobb első lámpa behelyezésével voltak problémák, de rendesen..
A bal elsőnél simán aláfeküdve ki lehet venni a vakfedelet, és betenni a lámpát. 2 csavarral kellett rögzíteni, + egy kis fülbe bedugni.
Jobb oldalt viszont meg volt hosszabbítva a kerék mögötti sárvédő egész a kocsi elejéig, így abszoltut nem lehetett hozzáférni a vakfedélhez sem.
Bal oldal:
Jobb oldal:
A jobb oldalin látszik is ez a fekete lemez. Le kellett szedni az összes csavart a környékről, a kerék mögötti sárvédőről is, úgy lehetett csak leszedni. Aztán még útban volt egy fekete doboz is, amit őszintén megvallva nem is tudom hogy mijaz.. azt is két csavar tartotta, meg fent egy villa alakú bepattintós tartó + egy vastag gumi cső is csatlakozott rá a tetején, ami könnyedén lejött. Nah ezeket kiszedve lehetett beszerelni a jobb ködlámpát is. Kissé macerás, de megcsinálható.
Vezetékeknek talán megvan már a helye, hogy hol megy be a többi, de azt majd holnap tudom leírni, hogy hol/hogy sikerült.
Egyébként relét nem adnak a lámpákhoz!!
Felteszek képeket a www.kep.tar.hu/gyasszka oldalra. Ott a kalosos mappának a végén lesz pár "szerelés mozzanatai" kép. Semmi konkért. Látszik pár képen hogy le van szedve az eleje is, sőt a jobb első lámpát is megpróbáltam kiszedni hogy majd onnan hozzáférek, de az nem jött össze.
Ahogy ígértem, megírom az 1.2 S-ünk tegnap elvégzett éves (mivel 12.000 kilométert futott csak az utóbbi 12 hónapban) szerviz költségeit:
25.219,- HUF volt a számla, ebből 9700,- az anyag (olaj, szűrő, leeresztőcsavar alá tömítés), és 15.500,- körül a munkadíj. Daewoo óbudában készült, 7.30-ra odavittem, 10-kor már hívtak is, hogy készen van. Lemosták még pluszban a kocsit, bár biztosan benne is volt az ára a 15 ezres munkadíjban. :o)
Sziasztok! Inkább olvasgatni szoktam, mint hozzászólni. Néha megijedek, hogy kihaltak a kalos-osok, amikor napokig nincs hozzászólás. Most is csak azért teszem, mert a 43000.--os 30000-es szervíz díj számomra kicsit sok. December közepén voltam a 30000-es szervízen, ekkor volt másfél éves a drágaságom. Tételesen leírom, hogy mit számláztak, hátha valakinek segít a viszonyításban. Amúgy én sem vittem semmit magammal.
Ha jól sejtem a 2 éves a 30000-essel egyenértékű szerviz. Én decemberben voltam , semmit sem vittem, és 43000 Ft -ot fizettem, kb 20000-25000 a munkadíj belőle!
Én eddig olyan 3000 körül váltottam. Ám most hogy olvastam ezt a sok okosságot, illetve az országúti autózás során rendesen huzattam itt-ott az autócskát - már a városban is ki szoktam huzatni rendesen.
Majd meglátom hogy reagál a fogyasztás! Nekem mindenesetre tetszik ez a sportos stílus :)
Általában akkor, ha valamilyen esemény van a Magyarországi Daewoo-Chevrolet Klubban.
Most jelenleg egy minitalálkozóra invitálok minden kedves érdeklődőt, ami 2005. január. 15-én Szombaton 14.00-ai kezdettel lesz, a Ludy-ház hátsó parkolójában.
Eddig nem nagy aktivitást láttunk az index fórumon lévőktől, persze ez nem szemrehányás, hiszen nem mindeki ér rá, illetve, biztos hogy nem mindenki budapesti forumozó. De, ha netán érdekelne valakit ez az esemény, nyugodtan jöjjön el, és esetleg beszámolunk arról, hogy milyen kedvezményeket tud nyújtani a Klubtagság.
Érdeklődni nálam a 06/20-9-823-841-es számon lehet.
Rám jár a rúd 2005-ben. Január 1.-én egy picit siettem a rakparton, és lesből meg is örökítették...
Ma reggel meg egy kb fél centis szélességű piros csíkot észleltem a jobb hátsó ajtóm teljes hosszán. Mivel világoskék metál a Kalos, kicsit gyanússá vált a dolog. Aztán kiderült, hogy nem csupán végigkarcolta a baromagyú piros színrefújt visszapillantós állat az ajtómat, hanem végig be is van nyomva, igaz alig, de az élesen... Persze a környéken nemhogy valami betétlap (vagy üzenet) - féle, még piros autó sem volt
Nem tudja valaki, hogy manapság foglalkoznak-e a szervizek ilyen esetben lakatolással, vagy egy-az egyben cserélik az elemet (jelen esetben ajtót), ha az sérült. Mire számíthatok ? Mennyit kóstálhat lakatolás + fényezés, vagy ne adj isten új ajtó + fényezés. Casco 33% önrésszel van.
Amint látod a Bp.-i fogyasztás nekem is 9-9,5 között szokott lenni. Tegnap voltam futóműkenésen, mert egy kicsit nyöszörgött, akkor a szerelőnek elpanaszoltam, hogy nagyon soknak tartom a fogyiját. Azt tanácsolta hogy, /természetesen ahol csak lehet/ érdemes 3000-3500-as fordulatig kihúzatni a motor és akkor felváltani, mert akkor a legoptimálisabb a fogyasztása. Én is majd most próbálom ki, remélem beválik. Egyébként pár oldallal előrébb érdekes eszmecsere volt arról, hogy ki milyen fordulatszámnál vált.
Nekem is volt első lökhárító fényezés (kamionos beletolatott), de sajnos nemtudom, mennyi volt, a delikvens kötelezőjére ment az egész...
Most viszem a hónap végén 2 éves szervízre a kocsit...előzőleg nem vittem semmit, úgy volt 19e... most viszont vettem hozzá olajat (Castrol GTX magnatec 10W-40), remélem, nem fog vastagabban fogni a ceruzájuk a számlán, mert nem a szervízest tetetem bele...
Egyébként a gyertyacserén kívül van még vmi plusz az 1éves szervízhez képest, amit cserélnek? Én olaj nélkül úgy 20e-rre taksálom a díjat, majd kiderül, mennyi lesz...
Nekem egy komplett első lökhárító csere metál fényezéssel 100 000-be került. Amennyiben ez neked támpont. Egyébként ez szervizenként változó,de én nem hiszem, hogy ez többe kerülne 20-30 000-nél.
mérettől függően 20-100e Ft. között, de én várnék vele a helyedben tavaszig, akkorra vége a só és egyéb szennyeződések korszakának ... én is ezt teszem, ugyanis hasonló cipőben járok :-(((
Szerintem, ha jó kezekbe szeretnéd tudni, én Vácot Javaslom a sok jó visszajelzésből (nem Pesti vagyok)!
Itt egy fórum (Daewoo klub) ahol bővebb infót kaphatsz! Vácon ott lehetsz a kocsi mellet, faggathatod a szerelőt, az ajtót gariba meg is csinálják, stb...!
elnézést, ha kicsit OFF a kérdés, de látom vannak itt Matiz-osok is. A feleségemnek van egy Matiz-a, amely lassan eléri az 1 éves kort, és keresünk egy megbízható és olcsó szervízt Bp-en vagy környékén. Mit tudtok ajánlani?
Másik kérdés: a bal első ajtó időnként nem akar becsukódni (főképp vizes időben vagy mosás után). Ha bezárom majd kinyitom, akkor utána megint jó. Találkozott valaki hasonlóval?
Szia!!
Megnéztem a számlát és viszaolvastam a hozzászólásom, rájöttem, hogy hülyeséget írtam. Ezért idemásoltam a lényeget. Mégegyszer bocsi a félre tájékoztatásért!
Költségek: (bruttó)
olajszűrő+tömítés 1200,00 Ft
pollenszűrő 4072,50 Ft
ablakmosó koncentrát 618,75 Ft
esso ultra 10w40 4l 8565,00Ft
munkadíj 8021,25Ft
összesen: 22478,-Ft
Szia! Mivel gyanítom, hogy Bp-i vagy én a Chevrolet Dunát ajánlom, mert eddig teljesen megvagyok elégedve velük. Ha van kedved és időd olvasd vissza hozzászólásaimat csak pozitívumokat írtam. Több okból is jártam náluk.
A ''munkadíj" tényleg érdekes mert nekem nem számoltak ilyet pedig kötelezőn voltam nem is olyan rég. (15000-es kb 22000Ft volt)
Mi az hogy garanciális autóra óradíjat számolnak fel?
A 13700 Ft nem munkadíjként (óradíjként) van feltüntetve, a megnevezése "I. ÉVES REVIZIÓ", de mivel oda 2 óra van feltüntetve, nem tudom másként értelmezni, mint munkadíj.
A gázos üzemmódot nem tudom összehasonlítani a benzines üzemmóddal, mert az Opellel kizárólag benzinnel sohasem jártam. 3 és fél évig hidegben benzinnel indultam, majd átállítottam gázra, ha hosszabb időre állítottam le a motort (több órára), akkor átállítottam benzinre és azzal álltam le. Később rájöttem, hogy nagy hidegben is beindul gázzal, ezért benzint már nem tankoltam bele. A 9 és fél év alatt (9 évesen vettem az autót) a motorhoz egyáltalán nem kellett hozzányúlni, nagyon kellemesen lehetett vele autózni, a fogyasztása évszaktól függően (és hogy csak Budapesten, vagy vidéken is autóztam) 6,2-8 l/100 km között volt (a 8 litert kizárólag budapesti közlekedés esetén és havas-jeges útviszonyok között fogyasztotta el a porlasztós és nem injektoros motor). A gázüzemmel kapcsolatban problémám soha nem volt, plusz kiadás a benzines üzemmel szemben, hogy 10 évenként ki kell cseréltetni a gáztartályt, valamint műszaki vizsga előtt tömörségi vizsgálatot kell végeztetni. Nekem 2002-ben cseréltek tartályt, 30 ezer Ft-ba került (a gázt az előző tulaj szereltette be). A 62 literes helyett betettek egy 54 literes tartályt, ezzel télen - ha a biztonságos mennyiséget tankoltam be, akkor 500 km-t, ha teljesen tele tankoltam, akkor 600 km-t tudtam biztonságosan megtenni (vagyis maradt benne még annyi üzemanyag, hogy ha a legközelebbi gázkút valmiért nem üzemelt volna, nyugodtan elmehettem volna a másik legközelebbi kútig). Nyáron a biztonságos mennyiségnél soha nem tankoltam többet (a tartály 80%-os töltöttségénél a kút leszabályoz, ekkor a kúton egy kattanás hallható, és innen jóval lassabban tölt tovább), így 400 km-t tudtam biztonságosan autózni.
A mai legkorszerűbb berendezésnél a tankoláson kívül semmi teendőd nincs, nem kell neked átállítgatni benzinről gázra és fordítva, mert a kocsi benzinnel indul, a megfelelő hőmérséklet elérésekor automatikusan átáll gázra, ha menet közben kifogy a gáz, akkor automatikusan visszaáll benzinre úgy, hogy te a váltásból semmit nem észlelsz.
A kötelező szerviznek (olajcserere, stb..) természetesen van időigénye, amit te fizetsz, nem garanciális javítás volt, kötelező!
Viszont ha közben cserélnek garanciális alkatrészt, akkor annak az időigényét a GM fizeti, mivel garanciális javítás volt! Garanciában te nem fizetsz semmit, de kötelező szerviznél az anyagot, munkadíjat te fizetetd, hisz nem garanciális javítást végeztek a kocsin!! Ha kopó, fogyó alkatrészt cseréltetsz, azt is te fizeteted, meg annak az időigényét is!
A 27000.- Ft szerintem reális, volt Kalosos aki 33000 Ft-ot fizetett ugyan arra a szervizre!
Alapjárati problémáim nekem is vannak és engem is etettek mindenféle hülyeséggel,hogy ennek így kell lennie mert mozgásérzékelő meg egyebek-ha üresbe váltok a fordulat ottmarad 1000-1500-2000-nél is akár hosszú percekig is. Most végre biztatást kaptam a gödöllői szervizből, hogy meg tudják csinálni. Időpont egyeztetés után január első hetében viszem. Az eredményről később beszámolok. B.U.É.K. Mindenkinek.
Mi az hogy garanciális autóra óradíjat számolnak fel? Tudtommal garanciális autóra csak az anyagköltség számolható el, abból is csak az olajszűrő és az esetleges tömítések. A garancia alkalmával cserélt alkatrészek,-mint pl. alapjárati léptető motor nem számolhatók fel. Én még cserealkatrészért és munkadíjért nem fizettem!
Ez érdekes...Velem nagyon rendesek voltak,minden lehetőséget megadtak,hogy csökkentsem az 1 éves szervíz költségeit.Minden cuccot én vittem,és így bőven összeadva mindent-azt is amit én vittem-bőven 20 ezer Ft alatt maradtam.
Számításaim szerint évi 20 ezer km-es futásnál ez a 300 ezres Ft +a 4.évben lessz nyereséges.Ez igazán annak térül meg előbb aki több km-t autózik.
Írhatnál bővebben milyenek a paraméterek gáznál/fogyasztás,menet teljesítmény,1 tartály hány km-re elegendő,mennyire üzembiztos,szervíz költségesebb-e/.
Szia Négyesi.
Ma voltam az egy éves szervizen a Nádasdi és Társa Kft.-nél a IV. ker. Külső-Váci út 76-80 szám alatt a Megyeri úttal pont szemben.
Költségek:
- motorolaj Quartz 7000 4 liter 12790 Ft
- olajszűrő 1233 Ft
- tömítőgyűrű olajleeresztő csavarhoz 100 Ft
- 2 óra munkadíj 13750 Ft
Összesen 27873 Ft
Reggel 08h-ra vittem a kocsit, 11-re mentem érte, már kint állt a parkolóban.
Panaszok voltak:
- gyorsításkor a kocsi előbb megtorpan, csak aztán kezd el húzni;
- a motor guruló üzemmódban vagy megálláskor gyakran 1000 és 2000 közötti fordulaton pörög (erre a munkafelvevő azt akarta bemesélni, hogy guruló üzemmódban az 1000 és 1500 közötti pörgés normális, ezek az autók így vannak gyártva. Mondtam neki, hogy kizárt dolog, guruló üzemmódban is vissza kell állnia a 750-es 800-as alapjáratra. Rámhagyta, mint a hülye gyerekre);
- benzinmérő csal;
- jobb hátsó centrálzár gyakran nem nyit;
- váltó nem veszi simán a sebességeket (6000 km van benne), nulla fok körüli hőmérsékletnél vagy az alatt pedig a kettest egyenesen nehezen veszi be.
Intézkedések (amit a munkafelvevő elmesélt):
a komputer semmi hibát nem mutatott (ezt én is tudtam), ezért a komputert leresetelték, a váltó rudazatot beolajozták, benzinmérőt megrendelték, centrálzárat megolajozták.
A váltó ugyanolyan maradt, a többit még nem tudtam kitapasztalni, mert a XIII. ker. Madarász V. utcában lakom, ilyen rövid távon a motor még az üzemi hőmérsékletet sem érte el.
Megkérdeztem, hogy ha átalakíttatom az autót gázosra, akkor milyen garanciák vesznek el. A válasz az volt, hogy ha tönkremegy a motor, és független szakértő véleménye szerint a gáz miatt ment tönkre, akkor arra nincs garancia. 1995-től az idén október végéig gázos autóval jártam (Opel Kadett 1.3), az utóbbi 6 évben kizárólag gázzal (értsd: 6 év alatt egyetlen csepp benzint nem tankoltam bele), és a motornak semmi baja nem volt. Attól nem is félek, hogy a motor tönkremegy, viszont nem tudok olyan márkaszervizről, amelyik a gázos autók szervizelését ill. garanciális javítását elvégzi. Az átalakítás költsége szekvenciális befecskendezés és pótkeréktartály esetén kb. 300 ezer Ft.
Legyetek szivesek nekem mondani egy megbízható relativan olcsó Daewoo szervízt mert a Kerepesi úti egy kalap szar.Bunkók és lehúzzák az embert.Apám bevitte hozzájuk 2 hete a kocsit az első éves szervízre, és lecseréltek rajta egy csomó olyan dolgot amit először meg kellett volna kérdezniük hogy vállalja e.Vitték a számlát, apám meg csak lesett percekig.
Nekem is nagyon tetszenek, és nagyon meg vagyok elégedve velük. Már volt alkalmuk bizonyítani, és maximálisan helytálltak. Nem beszélve arról hogy akciósan jutottam hozzájuk.
Igeeen! Azért volt ilyen ismerős a kocsi:DDDD Az alsó kolesz mellett készült a kép ugye? :) Minden héten megcsodálom a kocsid :D, amikor tesóm fuvarozom fel a koleszába. Ha látsz egy arany metál Kalost néha a kolesz környékén, az az enyém :) Végre "ismerek egy Kalost személyesen is" :))
Azt nem mondták, jól bezsírozták mindenhol, de nálam ez visszatérő probléma, Amúgy azért nem kérdeztem meg mert főleg a checklámpa miatt mentünk és a végén már nagyon fennt volt a pumpám, mert harapófogóval kellett kihúzni belőlüük mindent, mindenesetre ha hívnak ez lesz az első kérdésem de gondolom ez már csak jövőre esedékes
A nyikorgással kapcsolatban nekem azt mondták rendelnek alkatrészt, hívnak ha megvan és kicserélik. Még nem hívtak kb. 1 hete voltam szervízben, de amint tudok vmit. írok
Milyen alkatrészt rendelnek? Egy alapos zsírozás megoldja a problémát.
Egy meleg nyári napot sörözéssel egybekötött hűsítő autómosás az tényleg jó... csak most azt hiszem túl hideg van ehhez :) Bár biztos most is meglenne a hangulata a fürdőgatyában való autómosásnak
Boldog Karácsonyt, és Újévet kívánok Mindenkinek! Szerencsére ma dolgozok utoljára így majd csak jövőre találkozunk (otthon nincs netem).
A nyikorgással kapcsolatban nekem azt mondták rendelnek alkatrészt, hívnak ha megvan és kicserélik. Még nem hívtak kb. 1 hete voltam szervízben, de amint tudok vmit. írok.
Én eddig csak magam mostam, kinnt a telken a nagy melegben fürdőruhában és még élveztem is amikor a 40 fokban vizes lettem, jó móka, ha van hol, nyáron próbáljátok ki Ti is :))
Nem volt még erőm reagálni Mr.Kalos összehasonlítására, de tökéletesen egyetértek Veled, ugyanezt mondtam volna én is.
Ha kihozom a szalonból és semmit nem csinálok vele egy félévig, csak az áll az utcán, már akkor más mint a szalonban.
Az összeshasonlításnak max. a gépi és kézi mosás melletti fényezések tekintetében lenne értelme, ha azonos gyakorisággal történik. Erre utaltam az öcsém autójával.
(Ismerem azt a MOL kutat, gyakran arra járok hazefelé. Én viszont általában a Róbert K. krt.-i OMV kúton mosatok.)
Nekem elől-hátul nyikorgott. Első alkalommal semmi szerelés,csak befújták valami zsírozó spray-el.Amikor elhoztam ugyanúgy nyekergett. kb. 2nap múlva jobb lett, (gondolom akkor kezdte átjárni mindenütt a zsír) de maradt még a nyekergésből. Vissza a szervízbe. Munkafelvevő rendes volt, (szerintem minden rajta múlik) szétszedette az első futóművet,és úgy zsíroztatta be.Állítólag ott,ahol a kanyarstabilizátor becsatlakozik,az volt száraz.Azóta minden OK. (mégse konstrukciós hiba?)
A jobb hátsó ajtóhoz pedig megrendelte a motort. (cseszik működni)
Én gépi mosóban szoktam mosatni, bár ott se mindegyikben. A kárpát u-nál van a felső rakpart elején egy MOL kút, oda járok és még semmi baj nem volt.
Szerintem a rászáradt galambsz@r meg a téli só meg az egyéb szennyeződések többet ártanak neki, mint amikor lemosatom.
Amúgy meg össze lehet hasonlítani egy rendszeresen gépi mosóban mosott autót egy szalonban álló autóval, csak nem érdemes, mert a szalonban álló autóra nem hatnak azok a környezeti hatások, amik a rendszeresen használt mosott/nem mosott autóra.
Kattintsanak az érdeklődők a duen.hu oldalra, és a mostani legfrissebb hír, mely szerint a kanadai rally-bajnokságban indultak idén először újonnan homologizált Suzuki Swiftekkel. És hogy miért ide írom? Mert Sedan-elejű 5-ajtós Kalosokról van szó... Globalizáció RUUUUUUUUUULZ!!! :o))))
Jah, igen, még valami: valaki kérdezte, hogy ki látott már Chevy Kalos-t utcán, nem szalonban. Jelentem: láttam egyet a hét végén. Autóztam a városban (Csepelen), merő véletlenségből pont Kalossal, és az egyik ház mögül előbb csak egy Sedan-orr kandikált ki (fényezetlen lökhárítóval, pont sajnáltam, is, hogy "szegény, valahol összetörték..."), majd nagy lendülettel kifordult egy 5-ajtós... Na, úgyhogy láttam már ilyet is. :o)
Vessetek meg, de én bizony télen egyáltalán nem mosatok autót, és az év többi részében sem nagyon. A kocsiban nem eszünk, nem dohányzunk így belül tisztán tudjuk tartani, kívül meg úgyis lemossa az eső. Nyolc hónapos múlt az autó és eddig egyszer volt mosva. Viszont ha mosatok akkor mindig kézimosóban teszem.
Ja, és mindenkinek boldog karácsonyt kívánok én is!
egyszer nézzél meg a szalonban egy autót és hasonlítsd össze a fényezését azzal amelyik rendszerint géppel van mosva. Persze a kézi mosásnak is lehet olyan a technológiája,hogy rosszabb mintha drótkefével mosnák. Szerintem a lényeg,hogy mindenki elégedett legyen a végeredménnyel.
Én is nagyon boldog karácsonyt kívánok mindenkinek !
Autómosó: Kalosom eddigi 5 hónapja alatt többnyire géppel (benzinkútnál) lett mosva. Semmilyen mikro, vagy egyéb karcolást nem látok rajta, pedig sasolom bőszen, és jó a látásom.
Előző autómat 12 (!) év alatt talán 4-szer mostam kézzel, egyébként csak gépi mosóban, átlag havonta 2x. Mikor eladtam, semmivel sem volt karcosabb, vagy kopottabb a fényezése, mint öcsém hasonló korú, csak kézzel mosott autójának.
Bár biztos, hogy kíméletesebb a kézi mosás, ha jó a fényezés, birnia kell a gépi mosót is. Szerintem.
Nem egyszer fenn felejtettem az antennát, még az sem tört le, nem hogy a visszapillantó.
Hát nem tudom mit mondjak a gépi mosásról én ugyanis télen csak azzal szoktam mosatni.De gondolj bele mikor szivaccsal mosod a szivacsba nem marad szemcse amivel karcolod a lakkot???Az igaz hogy nem nézi hogy tükör antanna,egyebek.
Csatlakozom az elöttem szólókhoz és én is nagyon Boldog Karácsonyt kívánok mindenkinek.
A gépi mosó valóban festékgyilkos, de a nagynyomású mósóval is körültekintőnek kell lenni. A lökhárítón és a jobb és bal első sárvédő elemen, amik műnyagból vannak nem olyan intenzitással tapad a festék mint máshol. A túl közelről, nagy erővel rálőtt vízsugár leugraszthatja a festéket ezekről az elemekről. Szerintem a gépi mosó egy metál kocsinak egyenesen tilos, nem is beszlve az olyan mellékzöngékről, mint hogy esetleg lekapja az oldalvédő gumicsíkot, meg letöri a tükröket.
nord. Ha teheted soha ne mosasd kútnál,de seholsem gépi mosónál,mert már egy mosás is meglátszik a fényezésen. Az én autóm is metál,egyszer én is mostam kútnál,de ha kritikus szemmel nézem a fényezésen látom a mikrokarcolásokat. Én valószinü soha többet.
zoliiii! Tedd közkincsé a nyekergő hang hibaelhárításának a módját,bizonyára sokunkat érdekel. Köszi. Én is kívánok MINDANNYIÓTOKNAK kellemes ünnepeket!
A nagynyomású vízsugárral történő lemosás tapasztalataim szerint nem árt a festésnek. Az un. kefés mosóról ugyanez nem mondható el. A sárba beletapadt apró kvarcszemcsék apró karcolásokat okoznak és előbb-utóbb mattá teszik a fényezést. Téli időszakban nagyon ritkán szoktam kocsit mosni. Amikor elkezdik sózni az utakat csak akkor használom az autót, ha nagyon muszáj...
Sziasztok! Négyesi, a fogyiddal azért vagy megelégedve,mert nem Bp. belvárosában használod.Pofátlanul,mondhatni szemrebbenés nélkül beszopja a 10L-t(váltás max 3000rpm-nél).Ugyanitt-->váltás 4000rpm-nél=11L. Megoldás: vidék, (ott nekem is 6L-t eszik)
Más: én is jeleztem korábban,hogy beléptem a nyikorgó futóművesek egyáltalán nem zártkörű klubjába.(egyre többen panaszkodnak erre) A Bécsi útra betérve, az első alkalommal persze nem tudták orvosolni a hibát.(befújták valami zsírozó spray-el) de a reklamáció után érdekes módon mégis meg tudták csinálni.Azóta 1 nyekkenés sem volt.Pedig meg akarták dumálni a fejem,hogy ez konstrukciós hiba.
előző hét kedd reggel a"Bálnácska" bal első lámpája sötét marad, eindulás után 3 hengerezik,dadog. Bemelegedés után helyre áll.
Délelőtt irány a megszokott "delfines" szervíz. Lámpa soronkívül javitva, a motorjavítás elöjegyezve következö napra.
Szerda reggel 3hengerezik plusz CHEKLÁMPA VILÁGÍT! -a lelkem romokban, utolért engem is a lámpa terrorja.- Délelött autócska korházban. Kb kétóra múlva hívás mehetünk a gyógyult betegért. 4 gyertya csere. 4 gyertyakábel csere, a 3-as hengrnél voltak gondok eme alkatrészekkel. Autócska szinte repül.-Hagytam élvezkedni :))- Csütörtök reggel a jobb első lámpa marad sötét. Ismét irány a szerviz. Portásbácsi mosolyogova: DERÉGENLÁTTAMMÁ' köszöntéssel egy szabad helyre irányít. A munkafelvevő rémült arcal kérdezi: MIABAJ. Szerényen közlöm: csak a jobb lámpa nemvilágit. Mire kifizettem az izzót, a lámpát meggyógyították. -ÖRÖM AZ ÉLET:))-
A családi kupaktanács megszavazta: legyen téligumi! Keresgélés kutatás, tegnap reggel pénztárcának és a méretnek megfelelő TÉLIgumi felkerült a gépre. (185/60/14 Matador MP56, szerelés+gumi 47000.) "Szerintem" korrekt. Az időjárásnak köszönhetöen át is esett a vizsgán. Nagyszerűen viselkedett ilyen sz@r időben is.
Na ennyi. Mindenki Vigyázzon magára, családjára, autójára!:))
Én nem figyeltem az üzemihő dolgot. Egyébként így télen az első néhány kilométeren belső keringtetésre kapcsolok, hogy hamarabb legyen meleg az autóban (mivel minden indulás előtt leveszem a dzsekimet és bizony ingben nagyon hideg a fűtetlen autó).
Köszönöm az ötletet. A Gyulait ismerem, majdnem ott vettem meg a gépet, azóta is bánom, hogy nem azt tettem. Amikor kifizettem a beugrót az x-es Szabónál, arra jártam és benéztem. Lett volna autó két héten belül és a gumiszőnyeg, oldalcsík, meg a rádió beszerelése grátisz lett volna, ehelyett 1.5 hónapot vártam, és 80 ezret fizettem a kiegészítőkért!
Örülök, hogy megusztátok. Az egész onnan jutott eszembe, hogy ma reggel egy autómentőn láttam egy Kalost, szallagkorláttal az órrában. Hát Ital-design ide, vagy oda rémesen nézett ki szegény. Döbbenetes, hogy mennyire le tud fagyni a kocsi, ez a kerek forma úgy veszi fel a jeget, hogy csak na. Ajánlom mindenkinek, hogy patikában vegyen egy 3 decis üves glicerint és vattával dörzsölje át a szigetelőgumikat. Nem fagy a kerethez, nem jön le idő elött a gumi ragasztása és nem fagy oda az ajtó, én még a zárakat is befújtam, a kulcsnyílásom keresztül jégoldóval, úgyhogy az autó nyitható maradt a tegnapi istenverésben. Nem tudom, hogy Nektek mi a tapasztalatotok, de nálam, ha megy a fűtés a langyos motornál, azaz a fűtőventilátor pörög, sokkal lassabban melegszik fel a motor üzemhőre ( éri el a vízhőfok mutató a középállást). Pedig, ahogy láttam, nem túl nagy a radiátor a fűtéskörben. Ja és még valamire jó volt a tegnapi nap, jelesre vizsgázott a téligumim. Courier Snowfox, a low buget kategóriából, a tegnapi tapasztalatok alapján mindenkinek ajánlani tudom. 55 ezer volt a négy felszereléssel együtt, a gyári mérettel megegyező!
Tegnap tényleg borzasztó volt. Mikor kiléptem az irodából és megláttam a Kalost mint óriási jégkockát... Szóval kaparás és szélvédőfűtés, illetve kanyarokban ablakleengedés (mert annál lustább vagyok, hogy mindent lekaparjak). De az utat megúsztam.
Nekem 1,2-esem van és én olyan 3000 körül szoktam váltani. És naponta két-három alkalommal csinálok egy-egy pörgetős szakaszt (olyan 5ezerig nagyjából 1 kilométeren át) és azt úgy élvezem. :-)
Én a tegnapi jeges uta-t megúsztam, nemúgy a mai melót :(
Tegnap mielött haza indultam volna 1/2 órát kapartam a jeget a tütüről, ma reggelre is volt rajta de ez könnyebben lejött, viszont a reggeli tankolásnál észleltem, hogy befagyott a tank"ajtóm", de volt egy segítőkész kutas aki megmentett :))
Szerintem a checklámpával kapcsolatban a GYulai szervíz-kereskedést is felkereshetnéd, én oda járok, nekem kikormolták és azóta jó (kopp-kopp-kopp), a Pesti úton van tudok tel. számot is adni ha kell.
Köszi a tippet, de sajna zsákutcának tűnik. Megnézettem, hogy milyen szoftver van a géppen, és sajna ennél nincs frissebb! Azt mondták, hogy az új progi, csak a határértékeket tolja ki, tehát adott menniységű koromnál a régi már jelez, az új még nem. Én 3000-3500-nél váltok, nem befolyásolja a fogyit, csak akkor, ha nem lendületből autózol. A ritmusonan tudsz közlekedni, akkor 6.8-7.2 között fogaszt az 1.2-es. A dugóban meg mutassatok a szuperdízeleknek kívül olyan kocsit, ami 8 alatt beéri.
Más, mindenki megúszta ategnapi jégpályát épen és egészségesen? Itt Pest környékén elképesztő állapotok voltak!
Mr. Kalos még nem hívtak a szervízből, hogy megvan az alkatrész, de amint meglesz írok.
A váltás-huzatás-fogyasztással kapcsolatban elsősorban köszönöm az infókat, nagyon hasznosak!
Ez az első autóm, így igazából tapasztalatom nincs e téren. Nem értek az autókhoz, csak a kötelező dolgokhoz (olajszint, hűtővíz...), mivel a kereskedés persze nem mond el ilyen dolgokat (persze nincs is ideje), ezért tartom rettentő hasznosnak a topicot.
Sokat tanulok tőletek, szóval akkor miben maradtatok, hol érdemes váltani? :))
Olvasom a hozzászólásokat és csak kapkodom a laikus fejem.
1.4 8V-nél tényleg annyi, de az 1.2 8V max. nyomatéka 4400 ford/perc! Aki ezen 2000 körül vált, annak nem csodálom, hogy bekormolódik és jelez a check lámpa. Az 1.2-es és kisebbek gépeket pedig pörgetni kell. Nekem 1.4SX 16V van (max.nyomaték 3400) és 3000 körül szoktam váltani, de néha 4000-ig is elmegy a mutató. Égési rendellenességgel még sose volt problémám. Átlag fogyasztásom 7.92 (M7 és városi használat) és már 51ezer km van a gépben.
Geraszimov: van egy tippem, hogy lehet javítani a check lámpán. Valahol volt, hogy ha gyakran kigyullad a lámpa az 1.2-esen, akkor ezt egy szoftverfrissítés megoldja. A régebbi szoftver a gyengébb benzin miatt túl gyakran bejelez rendellenes égéssel, főleg ha nincs pörgetve a motor.
Ma végre az időjárás lehetőséget adott, hogy kipróbáljam a vadiúj ablaktörlőt (légterelős Bosch 55cm/40cm). Csak ajánlami tudom mindenkinek, aki rossz ablaktörlővel küszködik. Igaz kicsit drága a szett (6000 HUF).
Szia r.anger! Légyszives tájékoztass a megrendelt alkatrész megnevezéséről amitől elmúlt a futómű felől jövő nyekergő-ropogó hang. Kiváncsian várom, mert a váci zservizben csak a vállukat vonogatták és nem csináltak vele semmit. köszi.
Én 4500-nél váltok általában, mivel akörül adja a max nyomatékát a motor! 7.5-8L a fogyim, nagyrészt várossal ;) Egy a lényeg a fogyiban, a vezetési stílus, ha hülyén vezetsz, akkor zabál, de ha lendületből vezetsz, akkor sokat lehet spórolni! Persze ez nem alaklmazható álló autónál, mert akkor nincs lendület, amivel lehet gazdálkodni! De az tény, hogy pörgetni kell, de mégis finoman meni vele, nem kitaposva a belét kell pörgetni! Nekem bevált! Nemrégen voltunk kis kalossal Nagyrécsén, autópályán 5L-es fogyit produkált 100110-es átlagnál!
igen láttam a fogyidat korábban is. Én 2500-2700 körül váltok - 1,4 8V - és hajszálra ez a fogyasztás jött ki az elmúlt 30.000 Km alatt, 1/3 bp 2/3 országút használattal. szóval akkor nem tudom hol az igazság????? :-))) Mindenki vezessen a maga tempójában ... :-)
Véleményem szerint többet fogyaszt ha 2-2500 körül váltasz,és utánna tökig nyomod hogy mennyél már és akkor ömlik a nafta és nemtud elégni ekkor jön elő a kormosodás majd chekklámpa.Álltalában a max nyomatékot nem 2-2500 fordulaton adják le.Igaza van Daewoo Kalosnak,a gazdaságos üzemhez az is hozzátartozik hogy minél előbb érd el az utazó sebességet.Ezt nemúgy éred el hogy öregurasan alacsony fordulaton váltogatsz fel.Ha kikeresed a hsz-aimat soha nem panaszkodtam a fogyasztásra,pedig pörgetem a motort.
"ezek a mi kocsijaink viszonylag nagy kompressziójú motorral szereltek, a pörgést szeretik, szemben a hagyományos amcsi kocsikkal (kis kompresszió, alacsony fordulat)."
Szia.
Ezt valahogy nagyon félre hallottad.Ez így hangzik helyesen:ezek a mi kocsijaink viszonylag rövid löketű motorral szereltek, a pörgést szeretik, szemben a hagyományos amcsi kocsikkal (hosszú löketű, alacsony fordulat).Az alacsony fordulatú motorok nem attól pörögnek keveset mert nincs kompreszió hanem attól hogy a dugattyú hosszú uton jár.
Ne haragudj, ezzel nem értek egyet, inkább 3500-4500-nál érdemes váltani, úgy hogy állandó normál menetnél 2000 alá sose csökkenjen a fordulat.
a nagyon alacsony fordulaton járatott kocsik gyorsításkor, gázadáskor erőtlenek, de erőlködnének, ezért sokat és gazdaságtalanul(*) fogyasztanak.
(*) tökéletlen égés -> koromlerakódás
ezek a mi kocsijaink viszonylag nagy kompressziójú motorral szereltek, a pörgést szeretik, szemben a hagyományos amcsi kocsikkal (kis kompresszió, alacsony fordulat).
Nem azért ajánlom, mert itt a fórumon már többen megtették, hanem azért mert régebben a céges autómat is ott szervizeltettem, és a mostani autóval is hozzájuk járok. (A járok egy kicsit túlzás, mert amikor bementem hozzájuk, akkor soha nem problémával, hanem egyéb dologgal kerestem meg őket. A szervizvezető eddig is készséges és alapos volt, nem hinném, hogy motorikus probléma esetén másfajta hozzáállást tanúsítana.)
Nos hát tovább folytatódik a kálváriám! Természetesen ma reggel Check lámpa égve maradásával indított autókám. A fórumban leírt túráztatás, persze meleg motornál és sűrű szentségelés. A túráztatás következményeként a visszapillantóból is jól látható fekete füstcsóva a motorból. Leállítás, de a lámpa továbbra is ég. Telefon a szervíznek (Akkor nem tekinthetünk el a tisztitástól, hozza be, 2-3nap, mert rengeteg a munka). telefon egy másik szervízbe, problémát elmondom, kérdezik mennyi a kilóméter, mondom 9700, ja akkor kopik be. Menetdinamikai változás nincs? Nincs mondom én, jó akkor ne hozza be, egyszer csak kialszik. Hangdsúlyozom, hogy ez egy másik szervíz. No erre varjatok gombot.
Nálam az egyik injektort cserélték ki, azóta semmi gond nincs vele. Mondjuk a check lámpát többször látom egy nap... igaz csak indítás után 1-2 mp-ig :)
Nyekergés... én sem foglalkozom vele. A szillentek annyi zsírt láttak már, hogy szerintem már undorodnak töle :) Az Astrám ugan igy tudott ropogni. Hidegben még inkább! Zsírázs után egy darabig jó, de aztán kidolgozza a zsírt szerintem, sőt latyakos időben pláne...
Ha a futóműből jövő hang tipushiba lenne akkor nem 20000-nél kellett volna kezdenie,hanem azonnal. Én mindenesetre megpróbálom bekeríteni a hibát,mert a szerelőnek az a tuti ha nem kell törnie a fejét. Most mindenképpen eldöntöttem, hogy szervizt váltok,mert azt látom,hogy az eddigi szerelő szakmailag finoman is alulképzett.
1.) Korábban volt róla szó, hogy a nyeles tengely hibája miatt felengedett kuplungnál kopogó hang van, de a srácok, csak hideg motornál hallották.
2.) Nekem is kopogott valami elöl, de csak indítás után és magas fordulaton, ameddig a szivató rajta volt a motoron. Én kiderítettem, hogy az ablakmosó tartáj szára verődik hozzá a kasznihoz, az rezeg és kopog ütemesen!
A hibajelenségből szerintem mind a kettő gyanítható, de inkább a kuplung.
Igen nem gondolom feladni a dolgot, a következő Check-es hibánál más szervízbe veszem az utam.
Látom sikerült az előbb nem befejeznem a zárójeles megjegyzésmet, szóval: amúgy bp-i vagyok és néhány nagyobb úton kívül csak itt használtam/használom az autót.
Sajnos a nyekergés nálam is állíndó probléma melyre a válasz:ez a tipus ilyen.Oké,hogy ilyen de érdekes módon a kereskedő a vásárlásnál nem monda el...Már 4X nézettem meg,2-3 napig jó,aztán ugyanúgy kijön a hiba.Most azt csinálja,hogy alapjáraton ha áll a kocsi,és nincs a kuplung lenyomva,akkor a bal első részen valami kopok.Ha benyomom a kuplungot akkor ez a kopogás megszűnik.Van erre valakinek valami jó ötlete?
Régebben nekem is volt checklámpás problémám, érdekes módon akkor jött elő, mikor autópályán folyamatosan azonos fordulatszámon hajtottam (amúgy bp-i . Egyszer vettem bele valami adalékanyagot, az ideiglenesen megoldotta a dolgot, de igazából a padlózás hozta rendbe. Nekem ötezernél és nyolcezernél voltak ilyen gondjaim, azóta szerencsére semmi (most már túlvagyok a 15 ezren). Egyébként, hogy a dolog ne bosszantson, abban az időben mikor voltak checklámpás gondok, minden hosszabb út előtt levittem magammal egy kicsi plüss-orrszarvút és odatettem a világító checklámpa elé, így a dolog nem idegesített.
Megvolt a 15 ezres szerviz, összesen 28.610.- HUF-ot fizettem. Említettem a munkafelvevő srácnak, hogy fekvőrendőrnél, padkánál nyekereg egy kicsit a kocsi, azt mondta ez ennél a tipusnál normális (mint már említettem az előző autóm - egy Seat Ibiza - is nyekergett, így nem izgat a dolog).
Gera, én azt gondolom, hogy nem szabad ennyiben hagyni, látod az én szervizem vette a fáradtságot és utánanézett, tednap du. égett a lámpa de este már nem, ma reggel újra, nekem 2 hete ezt csinálta...
De gondolkozom a másik szervízen, csak bár vezető vagyok a munkahelyemn az év véi zásár kapcsán már nem tudok lógni, csak majd januárban. Igen ez 1.2-es. Eddig a motorral nem volt baj, csak a futóművel, tankkal, kormányművel, lengőkarral, apaljárattal. Szerintem ha a Koreaiak némi iróniát is szereltek az auóba legközelebb az ülléstámlával fogok hanyatesni. És azt gondolom, hogy délután felmegyek a Lipótra, mert az már nem normális aki ezek után is szereti az auóját és imád vele közlekedni! Most így lemosva gyönyörű, atyai büszkeséggel tekintek rá :-))))
Nos hát igyekeztem megnyugodni, mielőtt ezeket a sorokat írom!
Ma reggel megvolt a szervíz! Pénteken, amikor a hiba jelentkezett és beszéltem a szervízzel ( Az x-es Szabónál egy munkafelvevő van a Daewoo_Chevy tulajoknak, és vagy négy az Opel tulajoknak, így mindíg ugyan az veszi fel az autót javításra) direkt megkérdeztem, hogy ha elaludna addig a lámpa, akkor is hozzam az autót. A válasz egyértelmű hogyne volt. Szóval ma reggel kieröltetve a csípát a szememből ott voltam regel 7-re, mert ha az ember később megy, már csak a 10 órai felvételbe fér be az autó. Szervízkönyv, kulcs, forgalmi elő, szerelő, portás, bitonsági őr, recepciós előre köszön, ismernek már, sanda félvigyor a mukafelvevő arcán és közben olyan érzés mintha otthon lennék, hiszen haza járok.... Emme bensőséges ünnepség után, mely 7. szervízlátogatásomat fémjelezte (és ebben a kötelező szervizek nincsenek benne) lehuppantam a fötőjbe. "Szóval a hiba," kezdte a munkafelvevő. Mondom Check lámpa, ezalatt ő munkanaplót nyit, a rendszámot már fejből, mire újabb kérdés: "Akkor most ég a Check-lámpa," Nem az már nem ég, válaszolom kissé zavartan, mintha azt ismerném be, hogy a hétvégén puszta passzióbol motor cseréltem és most az összarakás után nem tudnám lecsukni a motorháztetőt, mert valami nagy darab vas kilóg. "Ja kérem, akkor nem nyúlunk hozzá, itthagyhatja, de nincs értelme, biztos lomhán közlekedik vele. gondolom városban használja...." Nem mondom én, és érzem, hogy arcomon ugrándozni kezd az ideg, kicsit úgy mint a Jegkorszak c. filmben az ősmókusé! Az autóban 9600 km van, és döntően országút és autópálya, és 29-én lesz fél éves. "Ne foglalkozzunk most vele, a Kalos 1.2 motorja túl érzékeny. Rövid polemizálást követően a munkafelvevők vezetője elött hangos kérdésem "Egy grátisz mosás azért jár, vagy nem? Persze, akkor kinyomtatom a multkori munkalapot... jó gondolom, úgy is már több kötetet tesz ki a sok munkalap, még válogathat is...
Egy óra ücsörgés után széles vigyorral érkezik minden gondok tudója, a munkafelvelvő! Kikísér az autóhoz, közben van egy olyan érzésem, hogy a gártisz mosás és a közelegő karácsony az ő fejében a jattot kapok lámpácskát gyújtotta fel és nem a Check lámpát és a következőket mondja. Hát azér t nem ártana egy motortisztító adalékot vennem, az segít. Közben teátrális mozdulattal az egyik műhelykapu felé mutat, ami elött nagy koromfolt található. Látja, ott purgáljuk a motorokat, azért kint, mert az a szer, amit használunk nagyon büdös. Napi két- három autó. A Kalos motorja túl jó, biztos egy koromdarab ragadt meg és az csinálta a hibaüzenetet, de a computer nem tárol el semmit, csak akkor ha a lámpa még ég. Meghát tudja a Kalos túl jól van összerakva, az Oplel 0.7 liter olajat fogyaszt 1000 kilóméteren és erre a gyári utasítás még tűrést is hagy, a Kalosban meg 15000-nél az összes olaj megvan! Kellemes ünnepeket, ha addig nem találkoznánk. Ja és ha a motor erőtlen lesz, vagy kihagy a Check lámpa kigyulladása után, akkor hozzam, de a hasonló problémával, ha így megszűnik ne foglalkozzak.
Szóval egyszer és mindenkorra elegem lett. ettől függetlenül járok az autóval, és nem fog érdekelni a hibaüzenet csak akkor, ha már rángat prüszköl, és ha három éves lesz átülök egy egy éves használtba, aminek a gazdája már mindent kijavított, amit ennél a k...drágán megvett új autónál én megtettem. Félre értés ne essék, nem csalódtam, csak kiakadtam.
-check lámpa: hibaleolvasás eredménye, szennyezés a motorban, javítás- szilikoncső motorba gázadás ezerrel fekete fűst hátul a kipufógóból ezerrel (vagyis szennyeződés kiégetése), aztán motor leállít-újraindit-pörgetés-hibajelzés ellenőrzés (van-e v. nincs), nincs újjabb hiba tehát a hiba ez volt.
munkafelvevő tanácsa: huzassuk a motort: mire mondtam, hogy nem értem miért ez a megoldás, ugyanis ilyenkor rengeteget eszik és ezt nem lehet bírni anyagilag, normál állapotban 2000-2500-nél váltok. Majd elmagyarázta, hogy ez a hiba kis kilométeres autóknál jön elő, és azért kell huzatni mert amíg az alkatrészek nem kopnak össze rendesen lerakodik a kosz, de ha huzatjuk akkor az nem engedi lerakódni. Azt mondta nem kell folyamatosan huzatni de amikor huzatjuk akkor legalább 4500-ig
-bal első ropogás: a silenteket befújták és rendeltek hozzá alkatrészt mert valamit ki kell cserélni (azt már nem mondták mit, de igazából már én is elfelejtettem megkérdezni), hívnak ha megvan az alkatrész és akkor majd jól megkérdezem mit cserélnek
-a szerelő közölte, hogy rossz állapotban vannak a gyertyák és ki kell cserélni!! Kérdeztem ez hogy történhet meg egy 9 hónapos új autóval! erre nem tudott érdemben választ adni, azt mondta garanciába 2 db-t cserél a daewoo, közöltem, hogy karácsony elött ez most nem megy, erre Ő, hát jó akkor majd a következő kötelező szervizen kicseréli (nálunk áprilisban lesz)!
Vegyesek a gondolataim, egyfelöl értem miért kell huzatni és így ahogy elmagyarázta a szervizes ok, a ropogás még mindig nincs lezárva, viszont a gyertyán felháborodtam.
Hogy lehet egy ilyen fiatal autón rossz egy új alkatrész rendeltetésszerű használatnál? Mivel nem értek hozzá mondhat bármit a szerelő, mindenesetre az érdekes, hogy miután nem mentem bele egyből a cserébe, akkor az elvileg "rossz állapotú gyertyák" még jók 5 hónapig!!
Látom (olvasom), hogy ismételten előjött a checklámpa probléma. Korábban készítettem egy összeállítást erről a problémáról. Hogy ne kelljen senkinek keresgélni, bemásolom újra! Íme:
Okulásunkra megpróbáltam összegyűjteni - a topicban leírtak alapján - a checklámpa figyelmeztető jelzések alkalmával tapasztaltakat és az azokból levonható következtetéseket.
1. 70 %-ban az 1,2-es Kalosnál történt figyelmeztető lámpa kigyulladás. (Messzemenő következtetésre nem ad lehetőséget ez a megállapítás, mivel nem biztos, hogy ugyanolyan arányban írogatnak ide a 1,4-es és 1,2 tulajdonosok). 2. Az esetek 80 %-ában - azon kívül, hogy folyamatosan égett, vagy villogott a figyelmeztető lámpa - a kocsi menettulajdonságai nem változtak. 3. Amikor csak villogó volt a jelzés, a computer nem rögzített semmiféle hibát. Ezek az esetek a szervizek számára kezelhetetlenek voltak. 4. A szervizek általában a benzin szennyezettségére hivatkoztak ahelyett, hogy hibafeltárást végeztek volna. 5. Folyamatos jelzés esetén, 1-2 eset kivételével, a computer a 4-es hengernél jelzett égési rendellenességet. Ekkor a szervíz injektor tisztítást vagy cserét javasolt ill. végzett. Hibafeltárás ekkor sem történt, csupán rutin beavatkozást végeznek. 6. Az injektor csere 1 esetben nem járt eredménnyel, a hiba az injektor tisztítás, majd csere után is fennállt.
Egészítsétek ki, ha valamit kifelejtettem volna!
Nos, ennyi volt akkor.
Én is küszködtem evvel a problémával, amikor az autó kb. 9 hónapos volt és kb. 9000 km volt benne. Addig jártam a szervíz nyakára, amíg komoly hibafeltárásba nem kezdtek. A megoldást az üzemanyag szivattyú cseréje hozta meg. Jelenleg közel 20 000 km van a kocsiban és abszolute panaszmentes.
Szóval türelem és határozott kiállás a szervízek kuruzslásaival szemben!
Fekvő rendőrnél és padkánál én is hallok olyan nyekkenés, ropogásszerűséget, de eddig nem fogalalkoztam vele, mert az előző autómnál is voltak ilyen hangok (és abban sem volt túl sok km, 80 ezerrel adtam el). De úgyis megyek a héten 15 ezres szervizre, majd megemlítem a munkafelvevő srácnak.
Hali! Beszámolo, remélem a megoldsáról is, nemcsak a mellébeszélésről! nekem a multkori zsírozást követően már nem nyekereg a kocsi, nagyon csendes lett. Ropogni nem ropog bármit csinálok is vele! Tehát ez a zsírozás a szilientnek tényleg jót tett!
én is nagyon imádom, szeretem, minden jó, csak ezek a bosszantó dolgok ne lennének
a ropogás az amikor fekvő rendőrön megyek át v. padkára állok fel ropog a bal első, meg néha menet közben is az úthibák miatt, és azt gondolom, hogy egy új autónak nem kéne ezt tennie :((
memphysto ""lokalizálták" és kicserélték a hibát okozó alkatrészt " azt meg tudod mondani mi volt a hiba oka? hátha segít....
A check lámpával kapcsolatban: én is végigjártam ezt, tartott kb három hónapig. Furcsa mód nekem nem mondták, hogy pörgessem, meg hajtsam. Kiráz a hideg, ha belegondolok abba, hogy egyszer huzamosabb ideig 2-esben padlózva hajtanám tiltáson. Mert végül is... a szakember kérte... nem? Érdekes módon tőlem nem kérték ezt, hanem nyiltan megmondták, hogy ez egy olyan hiba, ami több forrásból eredhet és végignézik. Igy is lett, míg nem "lokalizálták" és kicserélték a hibát okozó alkatrészt és azóta (kopp-kopp) csak tankolok bele... Ez volt olyan 6-7e km-nél, most problémamentesen 24e-nél járok vele (1.2 5a)
nord: csatlakozom hozzád. A kis kalos 5 hónapos, 8,5 e km, hajtom mint állat (zabál is), se checklámpa, se ropogás, s eddig semmi egyéb probléma. Minden ok.
Az enyémnél 18000-nél jött be a futómű felől hallható ropogás.cheklámpával eddig semmi bajom. Kíváncsi vagyok kinél oldják meg először a problémát? Szerelői tippet már túl sokat hallottam,megoldást még egyet sem.
A hozzá nem értéssel én is így vagyok. Egy keréket nem tudnék kicserélni (egyszr volt defektem, akkor elmentem a lassan a lapos gumival a gumisig).
A "ropogás" alatt egyébként mit értesz? Mikor lejövök a padkáról akkor nyekken az enyém is egyet, de amúgy semmi ilyet nem észleltem.
Azért mindent összevetve én elégedett vagyok. Az előző autóm egy Seat Ibiza volt amit kétéves korában vettem, hát azzal állandóan volt valami, ezért három év használat után inkább eladtam.