Keresés

Részletes keresés

Ermak Creative Commons License 2000.10.17 0 0 217
Jogos a két pont, egyetértek Veled; mint jeleztem, fejtegetésem filozófiai jellegű volt, így a való életben kevéssé használható.

A Zemplén tényleg gyönyörű, egyik legkedvesebb túraemlékem is oda kötődik: Boldogkőváralja-Rostalló-Telkibánya-Hejce/Vilmány vá., jó csapat, két gitár, szájharmonika, jaj de szép volt.

Korpafű, holló, pálos kolostorrom, Amadé vár és sorolhatnám...

Előzmény: larzen (207)
kivi Creative Commons License 2000.10.16 0 0 216
Az én véleményem az, hogy nem kellett volna megnyitni a K100 topicot sem, nem hogy a Beac-ot. Így máris jobban együtt lenne a térsaság.

Ehhez jön még a Kéktúrás topic, a Tájékozódós és telj. túrás topic... brrrrr....

Előzmény: Sánta Kutya (SK) (215)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2000.10.16 0 0 215
Én is ezt pedzegetem hosszabb ideje... Ceterum censeo. Már csak azért is, mert ha abból az ötből háromban történik valami, akkor annyi helyet foglalnak a nyolcas listából, és valami mást ezért nem vagy csak nehezebben veszek észre.
Előzmény: kivi (214)
kivi Creative Commons License 2000.10.16 0 0 214
Lehet, hogy mégis össze kellene olvasztani az összes TT topicot? Eddig csak a K100 és a Beac között kellett cikázni, de az nálam a Kedvencekben 5 TT-s topic van... kezdem elveszteni a fonalat.
Előzmény: Sánta Kutya (SK) (213)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2000.10.16 0 0 213
No, hát én megnéztem ennek a topicnak a történetét, és olyan érzésem van, mintha egy kihalt városba költöztünk volna be (miközben már két lakhatóvá tett városunkat hagytuk ott :-)). A tavalyi Gerecse után a topic 10 hónapot aludt. Utána valaki felszedte, kicsit próbálkoztak, de nem igazán éledt fel. De ekkor még benézett az alapító is. Most újabb négy hónap után Larzen felpofozta a topicot a süllyesztőből. De hol vannak az alapítók? Szép kis topikgazda, még ide se nézett, hogy üdvözöljön, mióta levelezni kezdtünk... A második korszakban Ermak egyszer hozzászólt, ennyi az összes átfedés a jelenlegi meg az előző két társaság között. Mintha csak a név lenne ugyanaz.
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2000.10.16 0 0 212
Akkor meg igen megalapozottan hasonlítod össze a ttúrát a kirándulással. Egyébként félreértettél: nem kell védened a ttúrát, mert rajtad kívül senki nem támadta itt, és nem tett rá megjegyzéseket. Olvasd el még egyszer a topic címét, ha kérhetem. :-)
Amúgy ha kíváncsi vagy rá, hogy tényleg olyan-e, mint amilyennek az eddigi nulla részvételeddel elképzelted (((szerintem nem))), akkor ajánlom, hogy gyere el egyszer. Meg fogsz lepődni, turisták, természetbarátok fognak körülvenni. Persze az elméleteknek semmi sem árt jobban a tényeknél. :-)
Előzmény: Törölt nick (211)
Törölt nick Creative Commons License 2000.10.16 0 0 211
Sánta Kutya, én egy szóval sem mondtam, hogy utálom a teljesítménytúrákat, mivel nem voltam még egyen sem. Viszont amiket eddig írtam azok miatt nem erőltetem, hogy elmenjek egyre.

De hogy védjem is egy kicsit:
A tt fő előnye, hogy sok hasonló érdeklődésű emberrel lehet találkozni.

Hogy örüljél! ;-)

Üdv,
p

Előzmény: Sánta Kutya (SK) (210)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2000.10.16 0 0 210
Kezd egy kicsit flame-szagú lenni a dolog... Szerintem nem kellene, főleg nem itt. Nyissál egy Miért utálom a teljesítménytúrát? topicot, ha folytatni akarod.

SK
aki folyton pánikol, és mindig csak a "kijelölt úton" megy, és semmit sem lát... vagy mégsem?

Előzmény: Törölt nick (209)
Törölt nick Creative Commons License 2000.10.16 0 0 209
Potyike drága! :))

Nem elég hogy a munkahelyemen azzal húznak állandóan, hogy egy velem azonos neművel élek, még itt is kompromittálnak... ;-)))

Csak félig van igazad. Én egy csomó gyönyörű helyet a Mátrabérc alatt ismertem meg, ahova aztán később csak úgy visszamentem.

Én meg úgy ismertem meg egy csomó gyönyörű helyet, hogy csak úgy odamentem és megnéztem, és így nem kellett rohannom az idő miatt, hanem megnéztem jól. Meg arra mentem, amerre kedvem volt. Nem arra mentem a kereszteződésben, amerre a kijelölt út megy, hanem amerre jobban tetszett. Meg ha eltévedtem, és találtam egy szebb utat, akkor nem kellett pánikolnom visszajutás, meg a szintidő miatt.

Apropó, november 4-én tervezek a Börzsönybe egy túrát, arra ahol kinyírtam a lábaimat augusztus elején, ha érdekel, gyere velem. Lehet hogy jönnek Futóbolondok is.

Üdv,
p

Előzmény: CsFeco (208)
CsFeco Creative Commons License 2000.10.16 0 0 208
Potyike drága! :))

Csak félig van igazad. Én egy csomó gyönyörű helyet a Mátrabérc alatt ismertem meg, ahova aztán később csak úgy visszamentem.

Előzmény: Törölt nick (205)
larzen Creative Commons License 2000.10.16 0 0 207
Én viszont eddig még életemben nem jártam a Zemplénben és bizony egy-két helyen szívesen elidőztem volna egy-két órácskát (most nem kifejezetten a kocsmákra gondolok [bár megjegyezném, hogy pl. Bodó réten egy kávé+2dl cola+2dl baracklé=110Ft, Telkibányán egy pohár sör=65Ft]), bejártam volna a falut, egy kicsit többet gyönyörködtem volna a tájban, felmásztam volna a Füzéri várba, visszamentem volna megnézni az Országos Kéktúra emlékművet (ugyanis elmentem mellette sajnos), megvártam volna a Pálháza-Rostalló között közlekedő kisvonatot, de ezeket mind ki kellett hagynom, hogy a szintidővel törődjek.
Előzmény: Ermak (206)
Ermak Creative Commons License 2000.10.16 0 0 206
Így van!!!
Az OKT útvonalán meg kell tiltani a teljesítménytúrázást, különösen az embertelen, csak rohanást jelentő 100 km fölötti túrákat!!!

De vizsgáljuk csak meg a dolgot higgadtan, szélesebb összefüggéseiben:
egy miniszter(elnök) külföldi útjai során meglátogat, kis túlzással, 2 nap alatt 3 országot, jobb esetben 3 nap alatt 2-t. Ez idő alatt képet alkot az adott országok "életéről, fejlődéséről, természeti szépségeiről..."

Ugyanígy én is fel tudom mérni, hogy 'jé, itt tavaly még nem volt kocsma, új a jelzés...'

:-)))

Ermak, a túrafilozófus

Előzmény: larzen (204)
Törölt nick Creative Commons License 2000.10.16 0 0 205
Pontosan ezért nem szoktam erőltetni a teljesítménytúrákat (olyannyira, hogy még egyen sem voltam)... p
Előzmény: larzen (204)
larzen Creative Commons License 2000.10.16 0 0 204
Jó-e ha egy túra útvonala a Kéktúra útvonalán megy?
Nem.
Miért?
Idézek az igazolófüzet 3. oldaláról:

1. Az Országos Kéktúra (OKT) célja: hogy a túra résztvevői az útvonal végigjárásával rendszeres sporttevékenységet folytassanak (eddig oké) és egyúttal képet alkossanak hazánk életéről, fejlődéséről, természeti szépségeiről, betekintsenek különféle tájaink életébe, mindennapi munkájába, megismerjék hazánk nagy részének történetét, föld- és vízrajzát, évszázados alkotásait.
Na, erre nincs lehetőség, a teljesítménytúra közben.

Ermak Creative Commons License 2000.10.16 0 0 203
Lelkesen tanulmányoztuk a francia mezőgazdaságot.
(A K100 előtt pár héttel is voltam, akkor gyalogoltam annyit, hogy edzésnek is beillett, most erre nem volt idő.)
Előzmény: larzen (202)
larzen Creative Commons License 2000.10.16 0 0 202
Párizs! Mi jót csinálsz arra? Bár, ha business class, akkor valószínűleg nem szabadságon vagy.
Előzmény: Ermak (197)
larzen Creative Commons License 2000.10.16 0 0 201
Tegnap már szlovák címer volt rajta. :)
Előzmény: Törölt nick (200)
Törölt nick Creative Commons License 2000.10.16 0 0 200
Tavasszal voltam a Nagy-Milicen, és a csúcsot jelző oszlop a határkő mögött van, vagyis Szlovákiában. A térképem is határozottan a határon kívül jelzi. Ezek után elég érdekes, hogy magyar biciklisták magyar címert ragasztottak ki rá. Azt hiszem, ez ott ilyen helyi balhé, vagy mi. Üdv, p
Előzmény: larzen (199)
larzen Creative Commons License 2000.10.16 0 0 199
Zempléni 110/Öreg Bence Nagy-Milic túrája

Sátoraljaújhely Budapesttol 266km, az utazás elég hosszú, a közlekedés meg kifejezetten sz*r. Végülis az éjszakai postavonattal mentem Miskolcig, egy csomó részeg brazil társaságában. Mit mondjak, felemelo volt. Miskolcon egy órás várakozás után indult a vonat Újhelyre. Kicsit aludtam, arra keltem fel, hogy Bodrogolaszinál járunk. Balra a Zemplén vonulatai, jobbról egy völgy, amit - ameddig a szem ellát - belep a pára. Egy helybeli felvilágosított, hogy a Bodrog völgye ez. A völgy felett épp keloben volt a nap. Csodálatos látvány volt!
Magáról a túrára részletekben most nem térnék ki, két nap alatt sok minden történt, amit soká tartana leírni. A túra sokat ment az Országos Kéken, sajnos az elején volt egy rövidítés, amit két Kéktúra ellenorzopontot levágott (volna). Én kitértem, hogy szerezzek pecsétet. Ez nem volt 100%-os ötlet, mert bár mindkét helyre eljutottam, nem tudtam (olvasható) pecsételést begyujteni bélyegzopárna hiányában. Legjobb ötletem az volt, hogy a tollamból kivarázsolt tintával próbálkoztam, de túl suru volt, ezért most van két olvashatatlan bélyegzésem. Az elso nap estéjén egy szlovák vadász majdnem szarvasnak nézett... uhhh...
A turistajelzések a Zemplénben eltérnek az általam megszokottaktól. A Pilisben, ha 100 méterig nem látok jelzést, akkor már teljesen beparázok, hogy eltévedtem. A Zemplénben más a helyzet: ott ritkák a jelzések. Gyakori, hogy akár 500 métert is menni kell egy jelzésig. A leghosszabb szakasz kb. 2000-2500 méter volt! Ennek ellenére azt kell mondanom, hogy jók a jelzések, ugyanis ott nincs olyan (legalábbis én nem láttam), hogy a széles dózerútról hirtelen letér a jelzés egy alig látható ösvényre. A Pilisben ugye ez elég gyakori (Nagy-Villám és Dobogóko között a többször emlegetett, forgóajtó utáni, korlát elotti balra fel Borjúfore - de még sorolhatnám). Ha a Zemplénben egy elágazáshoz érsz, akkor jelzés nélkül is bátran tovább lehet menni azon az úton, amelyik valószínubbnek tunik, biztos, hogy az lesz a jó út. Igaz, ha ezt nem tudja az ember és míg nem szokja meg, addig izgulhat rendesen. :)
Bár a Zemplén nem egy magas hegység (javítsatok ki, ha tévedek, de a 893 méter magas Nagy-Milicnél nem láttam magasabbat - az átlag pedig 4-500 méter), jónéhány helyen gyönyöru kilátásban volt részünk. Nagy-Milicrol jut eszembe: SK! Nem jártál ott? Ugyanis a teton áll egy oszlop, jó nagy "SK" feliratot mázoltak rá ismeretlen kezek. Persze lehet, hogy ez csak azt jelzi, hogy itt kezdodik Szlovákia. :)
Egy kicsit gázos volt az elso nap vége, mert rámsötétedett az erdoben. A meredek ösvényt vastagon borította az avar, ami alatt jókora kövek, vastag ágak feküdtek, úgyhogy erosen kellett figyelni, hova lépek, másrészt azt is elég nehéz volt kivenni, hogy egyátalán merre megy az út. A jelzéseket már írtam, hogy riktásak. Néha azt vettem észre, hogy 10-20 méterre letértem a ösvényrol...
Volt egy szakasz, ahol a fenyofák kifagyás miatt kidoltek. Ezt is sötétben láttam, félelmetes látvány volt. Képzeljetek el egy erdot, amit egyszeruen összedolt.
Az elso rendezésbol adódóan voltak gyerekbetegségek, de ezt szerintem jövore már kiküszöbölik. A nevezési díj 1000 forint volt (ellentétben a kiírással), ebben pár ep-nél üdíto, csoki, az elso nap végén csodálatosan finom gulyás, szállásdíj, másnap reggel cappuccino foglatatott benn. Ebbol csak a szállás volt 600 forint listaár szerint.
Mindössze 19-en indultunk, remélem jövore sokkal többen leszünk, ugyanis nagyon szép túra.

Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2000.10.14 0 0 198
Szép lehet. Elég itt az angol meg a magyar között váltogatni...
Előzmény: Ermak (197)
Ermak Creative Commons License 2000.10.14 0 0 197
OFF
Lŕtom, itt tolong a virtuŕlis ismerosok zome, és elég nagy az aktivitŕs.
Ezuton kuldom udvozletemet Pŕrizs szép vŕrosŕbol, a CDG reptéren nyuzhato geprol (business class rulez).
Egy orŕt késik az indulŕs, hogy a csuda vigye.

Irtatok mŕr francia billentyuzettel? Borzalmas!
(Ime:
˛&é"'(-č_çŕ)=
AZERTYUIOP
QSDFGHJKLM
WXCVBN,;:!)

ON

larzen Creative Commons License 2000.10.12 0 0 196
Arról beszélj, jössz-e? Lassan vissza kell szólnom a rendezőnek...
Előzmény: Sánta Kutya (SK) (195)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2000.10.12 0 0 195
Szép!
Előzmény: pataporc (193)
Bennfentes Creative Commons License 2000.10.12 0 0 194
Tavaly ilyenkor jártam arra...akkor még szép volt...
Előzmény: pataporc (193)
pataporc Creative Commons License 2000.10.12 0 0 193
Marad a Zemplen... ismeri valaki? Szep?
Előzmény: larzen (192)
larzen Creative Commons License 2000.10.12 0 0 192
Ejj, fáj a szívem, de nagyon. Kár, hogy nem lehet egyszerre két helyen az ember (pataporc, SK: három helyen). A másik probléma, hogy Kőszegre mind Budapestről, mind Győrből lehetetlen időben eljutni oda. :-(((
Előzmény: szultan (190)
larzen Creative Commons License 2000.10.12 0 0 191
Felhívtam Sztancsik Györgyöt (cím lentebb). Íme az árlista:
55mm kerek: 90,-
40mm kerek: 65,-
26mm kerek: 55,-
28x40mm: 70,-
Az ár nem függ a tételtől, kb. húsz a kis tétel náluk. Egy hét alatt simán kivitelezhető.
Ha minden igaz, pataporc már tervezi a képet rá. Remélem...
Előzmény: Gödény (189)
szultan Creative Commons License 2000.10.12 0 0 190
Sziasztok!

Csak a feledékenyebbek kedvéért szólok, hogy szombaton (10.14.) Írottkő 70 és 35 teljesítménytúra lesz. Várunk minden érdeklődőt.
A jó időt megrendeltük, rövidgatyát hozzatok! :)

Gödény Creative Commons License 2000.10.12 0 0 189
Kitűzőgyártás ügyben fordulj bizalommal a TTT főnökéhez - cím a honlapon.
Előzmény: larzen (182)
pataporc Creative Commons License 2000.10.12 0 0 188
A dologba meg a Dalai Lama is bekavar, mert o pont penteken es szombaton tart eloadast. Ma reggel vegigduborgott elottem Oszentsege!!! Lehet, hogy ez valami jel :).
Előzmény: larzen (187)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!