Keresés

Részletes keresés

rellif Creative Commons License 2015.07.25 0 0 14118

Az épület nagyon hasonlít az Atollo-ra.(remélem,hogy csak hasonlít)

6-szor voltunk eddig az Atollo-ban  (1 hete jöttünk haza)

Viszont az is igaz,hogy a kapu soha nincs bezárva ...bármi megtörténhet.

Előzmény: hihiék (14117)
hihiék Creative Commons License 2015.07.25 0 0 14117

Lehet, hogy pechesek vagyunk, de az is biztos, hogy az sem jobb eset, mint amit az utazási iroda alkalmazottja mesélt. 3 betörés és mindent elvittek, ami érték.

Ha az utcán áll az autó, akkor lehet, hogy nagyobb biztonságban lett volna. Sőt...   Ott szem előtt lett volna. Itt viszont.... Ennek a tetőcsomagtartónak a leszereléséhez és elviteléhez legalább 2-3 ember kellett. ( Megjegyzés: nehezen tudom elképzelni, hogy leszerelik és kihozzák a parkolóból. )

A felháborító az egészben az utazási iroda és a rendőrség hozzáállása. Az utazási iroda csak hárított, a rendőrök pedig mosolyogtak, amikor mondtuk, hogy eltűnt a box.

Persze, azért segítőkész szándék is volt az iroda egyik alkalmazottja részéről. ( Volt aki azt is megkérdőjelezte, hogy egyáltalán volt-e tetőcsomagtartó. ) Adtak ötleteket.  :)) 

4 voltunk felnőttek 2 kutyával és kutyaketreccel. Az olaszoknál nem utazhat kutya az utastérben, de ennek a problémának az áthidalására voltak ötleteik:

1. Adjuk fel a csomagokat postán.

2. Utazhat 2 felnőtt vonattal haza. Megadják egy másik utazási irodának az elérhetőségét, ahol vonatjegyet tudunk intézni.

3. Keressünk más hazautazó embereket, akik segítenek rajtunk.  Ezt teszik azok a nyaralók is, akikhez betörtek és kirabolták az apartmanjukat.

4. Megadták egy benzinkútnál üzemelő üzlet elérhetőségét, ahol megrendelhetem a boxot. A gondom az volt, hogy a box itthon kb. 260 eFt, ott pedig kb. 420 eFt lett volna.

Egyébként nem csak mérgelődést jelent az eset, hanem anyagi veszteséget is. A box értéke több, mint az egy heti szállás díja. :(

Egyébként egy rendszeresen ott nyaraló magyar családnak meséltük  a sztorit. Válasz részükről: " Óóóóóó, mi tisztában vagyunk az itteni dolgokkal, tapasztaltuk már. "

CsanHan Creative Commons License 2015.07.25 0 0 14116

Szia,

teljes döbbenettel olvasom az "eseteteket"... Eddig én teljes biztonságban véltem magunkat. Évekig jártunk úgy, hogy az autó tetején tetőbox volt, de soha nem nyúltak hozzá, pedig a Bussola parkolója a nyílt utcán, forgalmas helyen van, tehát ennyire sem védett. Az utóbbi 3 évben - a két autóval való utazást kiküszöbölendő - bérelt kisbusszal mentünk, amiben idén ráadásul egy csomó mindent benne is hagytunk hátul (egy takaróval leterítve), mert az apartmanban nem tudtuk volna hova tenni. De szerencsére nem volt semmi gond. Mondjuk jóval több rendőrt láttam esténként az utcán, mint pl. tavaly, ez lehet, hogy már annak tudható be, hogy növekedőben van a bűncselekmények száma. A parton viszont továbbra is rengetegen otthagyják a felfújt úszógumikat, gumimatracokat, homokozó játékokat, sőt idén olyat is láttam, aki a törölközőjét se vitte be... és nem lopták el éjszaka. Szóval azért remélhetőleg egyedi esetről van szó és egyszerűen pechesek vagytok.

Előzmény: hihiék (14110)
eranikó Creative Commons License 2015.07.25 0 0 14115

Sajnálatos,ami történt veletek,de ezek nem őrzött pakolók,ugyanannyi eséllyel bírnak,mintha az utcán parkolnál,csak ezt a helyet más nem foglalhatja el.

Elég szomorú,ha már Bibiben is megtörténnek ilyenek,mert sokan vagyunk,akik 15-20-25 évig/éve jártunk/járnak ki és nem emlékszem,hogy ilyesmi előfordult volna.Sőt a strandon még a fényképezőgépet,karórát is ott mertük hagyni a napernyő asztalán,amig fürödtünk,soha,semmi nem tünt el.

Egy dologra jó(?) ez az eset,felhívni a továbbiakban kiutazókat,hogy amit lehet és mozdítható,leszedni a kocsiról és inkább az apartmanban vagy annak az erkélyén "kerülgetni",mint mérgelődni,ha ellopják.

Előzmény: hihiék (14114)
hihiék Creative Commons License 2015.07.25 0 0 14114

Ebből a parkolóból lopták el a tetőcsomagtartónkat. Zárt, mindenkinek kijelölték az saját helyét. Sehol nem hívták fel a figyelmet arra, hogy az ott hagyott autóért nem vállalnak felelősséget.

hihiék Creative Commons License 2015.07.25 0 0 14113

Nem tudom, hogy mennyire jellemző, illetve általános ez a dolog, de amikor bent voltunk az ottani utazási irodában, akkor az ott dolgozó alkalmazott azt mondta, hogy ő azon a hétvégén 3 betörésről hallott.

Sajnos, a biztosító nem fizet, mert a biztosítási események közül kizárja az autó alkatrészeinek és tartozékainak ellopásából eredő kárt. Idesorolja a tetőcsomagtartót is. :(

Előzmény: rellif (14111)
szonjamary74 Creative Commons License 2015.07.25 0 0 14112

Sziasztok!

Hihiék, nagyon sajnálom ami történt..... :(

mi aug1-től 15-ig megyünk és én már olvastam talán itt,talán máshol, hogy megszaporodtak a lopások és betörések........és nagyon bíztam benne,hogy ez nem teljesen igaz......

rellif Creative Commons License 2015.07.25 0 1 14111

Üdv!

Ha volt utasbiztosításotok és van valamilyen dokumentum a lopásról akkor fizet a biztosító.

(Már az alapbiztosítások is tartalmaznak ilyen opciót)

Amúgy szerintem egyáltalán nem általános az ilyesmi és nem is (volt) jellemző.

Előzmény: hihiék (14110)
hihiék Creative Commons License 2015.07.25 0 0 14110

Sziasztok!

Pár órája érkeztünk haza Bibionéból. Egy hetet töltöttünk ott.

Bibionéban az időjárás pazar, a tenger szuper. :)  Éjszaka utaztunk haza. Szlovéniában szinte végig ömlött az eső.

Nagyon drága volt ez az nyaralásunk, hiszen az apartman földszintjén levő zárt parkolóban, a részünkre kijelölt helyen ellopták az autónkról a  Thule Dynamic 900 típusú tetőcsomagtartónkat. ( Szombaton délután 3 órakor foglaltuk el a szállást, este 9 órakor vettük észre, hogy nincs meg a tetőcsomagtartó. tehát az ott töltött első 6 óra után megalapozták a nyaralásunk hangulatát.  )

Sajnos, betörések is előfordulnak. Ezekről senki sehol nem beszél és nem hívja fel a figyelmet ezekre a dolgokra.

A legborzasztóbb az, hogy  az utazási irodák és a rendőrség hozzáállása is hihetetlen. Senki nem vállal felelősséget. Segítőkészségről pedig nem is beszélhetünk.  :(

CsanHan Creative Commons License 2015.07.25 0 0 14109

Szerintem már most nagyon meleg... múlt héten is szuper volt már a hőmérséklete és azóta csak melegedett...

Jó készülődést Nektek! :-)))

Előzmény: waterfalls (14108)
waterfalls Creative Commons License 2015.07.25 0 0 14108

Helyes, melegedjen csak a víz:)

2 hét múlva ilyenkor már mi is ott leszünk :)))

Előzmény: Little Ladybird (14104)
fiatka Creative Commons License 2015.07.23 0 0 14107

Nekem sem sikerült még normálisan leszednem:-)

Előzmény: tefi (14106)
tefi Creative Commons License 2015.07.22 0 1 14106

Ügyes lehetsz, nekem még egyik évben sem sikerült egészben leszedni! :)

Előzmény: Ciao_Lucky (14105)
Ciao_Lucky Creative Commons License 2015.07.22 -1 0 14105

Bocs, csak hatvan euro, a többi tankolás volt, a lényegen nem változtat. Látom elbeszélünk egymás mellett, én értelek téged, mi is megvettük rendesen, eszembe se jutott itthon már használtat nézni, pedig tudtuk hogy arra megyünk, és tudtam hogy lehet venni. De nem véletlenül régi vita ez, hidd el van akinek számít, nem csak a "tehetősek" szeretnének jó helyekre eljutni, az sem biztos hogy azt a  "2-3-4-500 ezer" forintot nem 2-3-4-5 ember dobja össze egy önellátó apartmanra , hogy végre lássa a tengert (első pár utunkon pl. mi is anno). A "trükközést", "magyar mentalitást" stb. meg végképp félreérted, érvényes kifizetett matricát simán levettük (nem szakadt el, semmi baja), valaki akinek kell! simán felragasztja (ki az a hülye aki nem??) és megy vele, ennyi. Nem kötelező, és véletlenül sem nézem le aki valamiért így csinálja. Szerintem jobban kár belemenni, annyit tényleg nem ér :)

Előzmény: eranikó (14102)
Little Ladybird Creative Commons License 2015.07.22 0 0 14104

Jövő héten még melegebb lesz : ))))   Jó utat, jó pihenést  !!!!

Előzmény: arkilaszlo (14080)
tefi Creative Commons License 2015.07.22 0 0 14103

Még engem sem ellenőriztek,de ismerősömet igen. Méghozzá 1 pihenőben-benzinkúton, de pont amikor befelé mentek,tehát ideje sem lett volna felragasztani,ha simlizik!

Ezért nem érdemes kockáztatni:

Az autópálya-matrica helyes használatát a Szlovén Köztársaság Autópálya-kezelő Rt. (DARS d.d.), a
Szlovén Köztársaság Közlekedési Felügyelősége, a Szlovén Köztársaság Vámhivatala és a Rendőrség
végzi.
Az autópályák és autóutak használata érvényes és megfelelően felhelyezett autópálya-matrica
nélkül a Közutakról szóló törvény (SzK Hivatalos lapja, 33/06 sz. – hivatalos javított szöveg és
45/08 sz.) értelmében szabálysértésnek minősül és 300-tól 800 EUR bírsággal büntetendő.

Kicsit húzós a büntetés a miénkhez képest!

Nálunk szgk-ra 14.875 Ft. a pórdíj,ha 30 napon belül kifizeted!!

Előzmény: Omegatd (14101)
eranikó Creative Commons License 2015.07.21 0 2 14102

Milyen matricát vettél 80 €-ért???

http://www.nemzetiutdij.hu/Dijfizetes/Kulfoldi-matricak/

De elmondom megint,bár egy pár éve ezt már megvitattuk itt,bár akkor is úgy nézett ki a dolog,hogy még nekünk kellene szégyelnünk magunkat,amiért nem trükközünk.De akinek van 2-3-4-500 ezer forintja elmenni nyaralni,azt nem ez a 10-20 ezer forint fogja a földhöz vágni.Ellenben itt elég sokan voltunk és vagyunk is a topicban,akik úgy gondolják,ennyi pénzért nem adják el a becsületességüket és másokét sem.

Előzmény: Ciao_Lucky (14098)
Omegatd Creative Commons License 2015.07.21 0 0 14101

Ez megint érdekes, mert amióta matricájuk van, mindig azzal mentem és még sosem ellenőrizték a felragasztást. Pedig az utóbbi 4 évben vékony plexilapra tettem és azt ragasztottam kétoldalas ragasztóval, mert így könnyebb leszedni...

Előzmény: tefi (14094)
Omegatd Creative Commons License 2015.07.21 0 0 14100

Én mindent végignéztem, de ilyen áron nem találtam. Esetleg valami link jól jönne...

Előzmény: Törölt nick (14089)
Omegatd Creative Commons License 2015.07.21 0 0 14099

És a történetét tudod miért lett ennyi a 7 napos? Mert kezdetben csak féléves és éves volt...

http://vaol.hu/kulfold/szloven-autopalya-matrica-lesz-hetijegy-de-a-havi-annyiba-kerul-mint-a-feleves-1258494

Előzmény: tefi (14088)
Ciao_Lucky Creative Commons License 2015.07.21 -1 0 14098

Kedves Anikó, én sem akarok tényleg vitát kezdeményezni, de én meg azt nem értem hogy Te mit nem értesz!? Azt a magyar mentalitást, hogy azért a szolgáltatásért amiért kifizettem a pénzt ( 80 EURO! egy sima B kategóriás, 5 személyes autóra), ami ugye 1 havi nem autó- vagy rendszámfüggő! autópálya használatot jelent (össz: kb 650 km, 7 napost nem tudsz venni ha 1 hétig nyaralsz!), tovább szeretném adni egy nyaralni vágyó honfitársamnak, hogy azt a kb. 50 Eurót költse másra az olasz! nyaralása alatt.

Vagy azt a magyar mentalitást nem érted, hogy ha európai mentalitású szlovén barátaink például el szeretnének menni egy hétre mondjuk Ukrajnába nyaralni (mert ha rápillantasz a térképre, bármelyik más országba nekik felesleges Mo.-on keresztül menni, és rajtuk keresztül is szinte csak a nekünk érdemes Olaszországba!), akkor 4780 Forintért meg tudja venni a kb. 1300 km-nyi magyar autópálya rendszer korlátlan használatáért az 1 havi matricát bármilyen! B kategóriájú autójára. De mi vagyunk olyan mentalitásúak, hogy van 10 napos matrica is ugyanezen feltételekkel, csak 2975 forintért, hogy egy 7 napos nyaraláskor elég legyen ez is. Ja, és ehhez még egy EU-s kötelezettségszegési eljárás sem kellett, hogy egyáltalán legyen :-) 

Előzmény: eranikó (14086)
Omegatd Creative Commons License 2015.07.21 0 0 14097

Az INA az utolsó benzinkút. Utána az M70 végén van egy MOL kút, de az már a szlovén oldal...

Előzmény: p.jeni (14083)
csiva69 Creative Commons License 2015.07.21 0 0 14096

Odafelé menet alig értünk át Szlovéniába, levillogott egy rendőrautó. Lila gőzünk nem volt, merre menjünk, hátunk mögül kézzel mutogattak, hogy tovább-tovább, majd kb. fél km-re egy lehajtónál áttereltek a túloldali benzinkút-parkolóba és mögöttünk parkoltak le.   Férjem ment hátra hozzájuk, ők ki sem szálltak a kocsiból, a matricánkat eleve nem is látták. Kizárólag a saját nyelvükön beszéltek, azt értettük, hogy autópapírokat kérnek. Megkapták a forgalmit,  meg bemutatta a férjem az itthoni kötelező biztosítás időszaki igazolását. Megnézték, bólogattak, visszaadták, és integettek, hogy mehetünk. Ennyi erővel a havi műsorújság előfizetésünket is bemutathattuk volna nekik szerintem :)  Esetleg azt a lapot akarták volna, amiről lehúztuk a matricát?

Hazafelé jövőknek, ha dugó van az autópályára felvezető szakaszon, ajánlom az S14-re elkerülni, és valahol később felhajtani. Időben nem veszít az ember, és legalább rendesen működik a légkondi.

Ha valaki Gardalandba készül, és pontosan tudja, hogy melyik lesz ennek a napja, célszerű neten megvenni a belépőt. Hét nappal előre vásárláskor 30 euro, helyszínen 38 euro a felnőtt jegy. 2006-hoz képest van gyermekmegőrző, pancsolóval, felügyelettel. A 40 éves évfordulóra új "adrenalin" látványosságokkal bővült a park, ezeket nagyon élvezték a gyerekeim. 

Az autópálya 16-16 euro oda-vissza, ottani parkolás 5 euro. A parkban 1,5 euro egy fél literes ásványvíz, de hatalmas adag kebabot adnak 8,5-ért, csak azzal kell számolni, hogy fültől-fülig maszatos lesz az ember képe is a keze mellett, mire megeszi :)

Jártunk a Lignano-i Punta Verde állatkertben, jól benőtte a növényzet, több állat a nagy meleg miatt érthető módon ki sem dugta az orrát a vackából, vagy mozdulatlanul feküdt az árnyékban. Szűk két óra elég a bejáráshoz, érdemes inkább késő délután menni, 8-kor zár a park.

Minden boltban nagyon kedvesek az eladók, a lányom szavaival, a pénztárosok szinte belenyalták a képünkbe, hogy csaaaaóóóó :)

ananászkókusz Creative Commons License 2015.07.21 0 0 14095

Köszi a választ Szigya777, sejtettem én, hogy itt valami nem kerek... :)

Előzmény: szigya777 (14090)
tefi Creative Commons License 2015.07.21 0 0 14094

Ha el akarnák kerülni a trükközést,akkor meddig tartana ráírni akár tollal a számlára a rendszámot?

Akkor a kutya nem venné meg a használtat!

Ennyi idő alatt biztosan eljutott hozzájuk a trükközés ezen formája,mert sokszor ellenőrzik,hogy rendesen fel van-e ragasztva! Azt is kiszúrják,ha pl. a farmeron végighúzzák a matricát felragasztás előtt!

Amúgy meg ismerhetnének már minket,hogy mindent "okosba" akarunk megoldani! :)

Előzmény: eranikó (14093)
eranikó Creative Commons License 2015.07.21 0 1 14093

Az ő szemszögükből,ez nem mentlitás,hanem üzlet,vagy neki így jó,de lehet eszükbe se jut a jó magyar szokás,a hogyan trükközzünk játék(mint a fordítva ülés a lovon),na meg nem kifejezetten ellenünk találták ki a 7 naposat,ugye? :_)

Előzmény: tefi (14088)
fiatka Creative Commons License 2015.07.21 0 0 14092

A mentalitást én sem értem, de nem is foglalkozom vele. Én mindig új matricát veszek, nekem nem ér annyit kb. 5000 Ft spórolás, hogy végig idegeskedjem az utat.

Előzmény: eranikó (14086)
szigya777 Creative Commons License 2015.07.21 0 0 14091

Rezidence Auriga Del Sole....Valaki a fórumról esetleg?

Nagyon szupinek tünik, bementem ,körülnéztem, lehet a következő évi szállásunk fog lenni:-)

szigya777 Creative Commons License 2015.07.21 0 1 14090

Szia !

Igaz nem CsanHan vagyok, de válaszolhatok neked.....

Sokaszor leírták a topikban, de tudod mit? leírom, ááááá ne menj el, talán 10 embernek jut spagetti.....

Úgye ezt a kérdést nem komolyan tetted fel az illetönek?

Előzmény: ananászkókusz (14075)
Törölt nick Creative Commons License 2015.07.21 0 0 14089

Detto, mi is Pécs! Taktika ugyan az mint nektek! :)

Omegatd: Természetesen nem napi a díj! :)

Előzmény: tefi (14082)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!