Keresés

Részletes keresés

GaGe Creative Commons License 2004.05.10 0 0 12802
Ezt úgy lehet megoldani, hogy amikor számoltatod vele a menetrendet, akkor egy Szili+bhv-k szerelvényel kiszámoltatod, majd miután kiszámolta a menetrendet, kicseréled az ingavonatos szerelvényre, aztán compute & save.
Én is így oldottam meg a Bp-Vác vonalon az ingavonatozást.
Előzmény: WolfY (12797)
V43 1134 Creative Commons License 2004.05.10 0 0 12801
Hő!

Elkészült ce-sm-gh pálya.,A SÍNEK CSAK!

Viszont tamadt 1 ötletem. megcsinalom Grazig:)

Van 1 kis gond.
Amint átlépem a határt,elkezdem süllyeszteni a sínt(3km -47m), nyomom a Z-t és nem tört semmi.
Vízszintesben uaz. Felfelé ki tudnam kerülni, de az irrealis lenne, meg nem tom mikor köszönne vissza újra a probléma:(
Celldömölknél is volt ilyenem amugy, ott végállomás lévén +10 deg, jó lett.
Itt, a pálya közepén nem egészséges kanyarodni,
de probaltam, nemtom kikerülni:(

Mit tegyek?
Segítsetekn lécci ha tudtok, mert most nagyon odavok ezért a pályáért:)

A másik a jelzőkkel kapcsolatos probléma.
A magyar fényjelzőket ha beteszem, a játékban nem indul a pálya. Most egy német jelzőcsomaggal megy a móka, gyanítom,ha mást betennék se menne...
Ötleteket várok...

Hú, de sokat írtam:)

WolfY Creative Commons License 2004.05.10 0 0 12800
Tom0477:
De igen... Akkor ez lesz a gond. Esetleg valaki tudja az okát or a megoldását? Szerintem a Bp-Püspökladány vonal jónéhány szakasza (pl.: Bp-Szolnok) adja magával a toli szolgálatot (pl: Bdt 401,417 vezénylésével, mint a nagyok :-) ) Kár lenne kihagyni.
tom0477 Creative Commons License 2004.05.10 0 0 12799
Wolfy:
Nincs véletlenül vezérlő is benne? mert nekem mindig csak akkor ment csigán az AE-ben, mikor vezérlő volt a végén vagy elején.
Előzmény: WolfY (12797)
Zoltann Creative Commons License 2004.05.09 0 0 12798
Üdv!

Szeretnék csinálni egy tartálykocsi pack-ot, ehhez szükségem lenne textúrának való fotókra ( nekem is van egy pár ), a következő tartálykocsikról: Zas, Zaes, Zaekks. Ha valaki ki tudna segíteni fotókkal, azt nagyon megköszönném.

Zoltann

WolfY Creative Commons License 2004.05.09 0 0 12797
Belefutottam egy hibába (?) a Bp-Püspökladány activity-k készítése közben. Igaz, én nem értek sokat a vasúthoz, de kicsit hihetetlennek hangzik hogy egy szinte sík terepen egy Szilinek gondot okoz 5db BHv (vagy bármi más) kocsi továbbítása (kivétel a RoLa-k,mert ezekből 15-öt is simán elhúz). Értsd.: Az AE amikor még az editorban szimulálja a menetet és menetrendet számol úgy veszi, hogy alig tud haladni a gép... 60km-t kb. 8-9óra latt tesz meg míg, ha a mozdony gépmenetben megy akkor ez az idő csak 35 perc. Nem túlzás ez?

Oldmumus:

Jobbulást a kutyusodnak! Én asszem megzakkannék, ha az én "kis" Vándor névre hallgató belga juhászomat baleset érné :-(

www.arvai.hu Creative Commons License 2004.05.09 0 0 12796
Jobbulást kívánok!!!
Sajnos nekem most nincs kutyusom. Utoljára egy Cirbolya névre (nem nagyon) hallgató vizslám volt. Nagyon megsirattuk amikor elment.
Ha van a kutyáknak is Mennyorsága, bizton állíthatom, hogy ott ő a legnagyobb bohóc!
Előzmény: oldmumus (12795)
oldmumus Creative Commons License 2004.05.09 0 0 12795
Koszi, holnap megprobalom, a mai premiert elmaradt, a kolyok kutyamat kisebb-nagyobb baleset erte, most altattam el. Marmint nem ugy vegleg, hanem becsuktam a garazsba, megnyugtattam, mert vonyitott a fajdalomtol es megremult.
Előzmény: www.arvai.hu (12791)
baloghgabika66 Creative Commons License 2004.05.09 0 0 12794
Aki letöltötte az M62-144 et, az bizonyára észrevette, hogy hiányzik két ACE-fájl.

Modemeseknek:

www.train-sim.hu/files/144grid.ace

www.train-sim.hu/files/144_whl.ace

Aki meg még nem töltötte le, annál semmi baj, mert a javított verziót fogja innentől kezdve leszedni

GaGe Creative Commons License 2004.05.09 0 0 12793
Se koli, se mátrix, se independence. Most akkor melyiken is vagy?
Előzmény: BalkanRail (12792)
BalkanRail Creative Commons License 2004.05.09 0 0 12792
Akad... Keresd a DC-n [HUN]BalkanRail-t (minden valamirevaló hábon:)))
Előzmény: gersey (12752)
www.arvai.hu Creative Commons License 2004.05.09 0 0 12791
Hát az már sehogy. Ebben a fránya szerkesztőben még visszalépési lehetőség sincs.

A töltés vagy bevágás tulajdonságait a „Terep emelése" úszópalettán tudod állítani. (Bocs, nekem magyar TS-em van.)
A három állítási lehetőség felülről lefelé:
Töltés lejtőszöge fokokban. (2-88 fok között lehet beállítani.)
Töltés/bevágás szélessége méterben. (1-50 m)
Bevágás lejtőszöge fokokban. (2-88 fok között lehet beállítani.)

Az itt beírt értékek hatással vannak a terepszint alakító szerszám működésére is. Ha kis lejtőszöget állítasz be, és úgy emeled meg a terep egy részletét, akkor lankás dombot kapsz. Meredekebb lejtőszög értékek hegyek "gyártásához" jó.

Ha egy területet kijelölve a "simítás" (Flatten) opciót választod, akkor a jelölt területen belül a kiegyenlíti a magasságkülönbségeket. Tehát a magasabb pontokat lejjebb viszi, az alacsonyabbakat megemeli. Tökéletesen sima nem lesz. A simított rész meredeksége is függ a fent említett értékektől.

Még egy ötlet, amit néha én szoktam alkalmazni:
Leteszek egy hosszabb-rövidebb sín vagy közút darabot a talajra. A numerikus kurzorral beállítom a kívánt magasságot. (Fel: 8-as, le 2-es billentyű) A palettán a következő értékeket állítom be: 2/50/2.
Beigazítom a simítandó területre. Ha kell el is forgatom a megfelelő irányba. Z/Y megnyomásával simítok. A mozgatás/simítás műveletet addig ismételgetem, amíg a kívánt eredményt el nem érem. Vagy addig amig el nem rontom. Utóbbi esetben úgy lépek ki a szerkesztőből, hogy a terep változásait nem mentem el. Lehet kezdeni elölről.
Természetesen a sín/út darabot a végén törlöm.

Előzmény: oldmumus (12790)
oldmumus Creative Commons License 2004.05.09 0 0 12790
Ha valahol torlok sineket es volt toltes akkor azt hogyan nullazom vissza, azaz 0m = a fold szine?

Toltesnek a meredekseget amikor Z v. mas billentyun Y megadom automatice igazodik, de ha meredekebbet akarok akkor van valami trukk?

ubahn Creative Commons License 2004.05.09 0 0 12789
www.arvai.hu!

köszönöm a további ötletet, de eddig a pályaobjektumokat tartalmazó *.ref fájlt mindig a Worddel (Office 2000) szerkesztettem és jó lett. Nálam a windows commander szerkesztője kutyulta el teljesen a dolgokat.
Általában nem szokott hibát okozni, vagy ha mégis panaszkodik rá, akkor valami csúnya hülyeség van benne.

De ettől függetlenül is köszönöm a segítséget!

oldmumus Creative Commons License 2004.05.09 0 0 12788
Erre csak azt tudom mondani:

Azert szeles a folyo, mert nagyon hosszu a hid...
Republic.

Előzmény: www.arvai.hu (12787)
www.arvai.hu Creative Commons License 2004.05.09 0 0 12787
Ejnye, de buta vagy! Hát miért nem arra építetted a pályát?! :-)
Előzmény: oldmumus (12786)
oldmumus Creative Commons License 2004.05.09 0 0 12786
Megint kiakadtam becsulettel:-/

A RE, auto gantry funkcioja total nem a sinek fole rakja a cuccost, hanem szabadon a mezobe ahol sincs sincs, de meg nem is volt sosem!

Miert?

HTomi Creative Commons License 2004.05.09 0 0 12785
Már a Sziliknek is van tolató nézete:)
baloghgabika66 Creative Commons License 2004.05.09 0 0 12784
Gyakorlatilag is lehetséges a letöltés, csak a beírásnál elcsesztem a dolgokat SZOKÁSOM SZERINT.

http://www.train-sim.hu/files/MAV-M62_VMW_fix2+M62-144.ZIP

szal ez a helyes név.

baloghgabika66 Creative Commons License 2004.05.09 0 0 12783
Elvileg letölthető az M62-144 + javítások a www.train-sim.hu -ról, de nekem csak feltölteni sikerült, letölteni már nem.
www.arvai.hu Creative Commons License 2004.05.09 0 0 12782
... és ezeket a hangokat honnan szerezted?
Előzmény: ubahn (12773)
www.arvai.hu Creative Commons License 2004.05.09 0 0 12781
Kilukasztani most már ki tudod a terepet, de a lyuk túl nagy lesz rendszerint. Az alagút bejárata nem takarja el.
Ha már bedugtál a föld alá egy alagútba való vágányt (****tun.s) akkor szépen körbe lehet foltozni. Ehhez a Transfers csoportból válasz ki egy olyan darabot, amilyen a talaj textúrája az alagút körül.
Amikor leteszed, egy pici kis négyzet alakú foltot fogsz látni, felette egy fekvő zöld gúlával. A foltot ennek a gúlának a megfogásával lehet tologatni, forgatni. A folt mindig a talajt meghatározó dróthálóra simul. (W megnyomásával lehet láthatóvá tenni) A láthatatlan részeken is ez történik. Méretét könnyedén meg lehet változtatni. Ha a gúla meg van fogva, jobb klikkre megjelenik a tulajdonság paletta. Ezen a jobb szélső fülre kat. Írj be egy megfelelő méretet. Ha a szélességet és a magasságot azonos értékre veszed, akkor nem torzul a rajzolat. Hogy mi a jó méret? Az mindig az adott helyzettől függ. Egy nyílás körbefoltozásához több ilyen foltra is szükséged lehet.
Mi van akkor, ha a Transfers csoportban nincs olyan minta, mint a milyen a talaj az alagút bejárata körül?
Ez bizony könnyen előfordulhat! Semmi gond!
Nézd meg, mi a neve annak az ace fájlnak, amit textúrának használsz itt. Jegyezd meg a nevét.
Nézd meg szerepel-e esetleg a textures könyvtárban. Ha ott nincs, akkor másold át a terrtex könyvtárból. (Ott biztosan megvan, hiszen onnan vetted, amikor a terepet ezzel színezted ki)

Nyisd meg a pályaneve.ref állományt egy unicodos szövegszerkesztővel (pl. a Windows/Total Commanderrel, WordPad-al. A jegyzettömb, Microsoft Word nem jó!)
Menj a legvégére és írd be ezt:

Transfer (
Class ( )
Filename ( ***********.ace )
Align ( None )
Description ( *********** )
)

Mentsd el a változást.

A csillagok helyére annak az ace-nak a nevét írd, amit használni szeretnél.

Ha eddig nem léptél ki a szerkesztésből, akkor most tedd meg. amikor újra megnyitod a pályát, már ez a textúra is a rendelkezésedre fog állni.

oldmumus Creative Commons License 2004.05.09 0 0 12780
Sorry en erre emlekeztem:-(
Előzmény: Ptrmarci (12775)
ubahn Creative Commons License 2004.05.09 0 0 12779
Oldmumus, Ptrmarci!

Köszönöm a gyors segítséget, most meg is néztem és tényleg valami hasonló lesz az eredmény. Persze még nem tökéletes de már tudom a megoldást!

HTomi Creative Commons License 2004.05.09 0 0 12778
Pontosabban users.atw.hu/msts-ht/Downloads/a61_017_javitas.exe
HTomi Creative Commons License 2004.05.09 0 0 12777
Valaki múltkor azt kérdezte hogy van-e valami megoldás arra hogy a Bzmot hátrafelé is vontasson, megoldva: users.atw.hu/msts-ht/Downloads/bzmot_cab_modositas.exe

De a gigantoknál is ez a helyzet: users.atw.hu/msts-ht/Downloads/v63_rear_cab.exe

Ja, ha netán valaki letöltötte az A61-017-et akkor annak szólnké hogy van egy javítás: users.atw.hu/msts-ht/Downloads/a61_017_javitas

Üdvözletem mindenkinek

GaGe Creative Commons License 2004.05.08 0 0 12776
Valóban jók :)
Előzmény: Törölt nick (12762)
Ptrmarci Creative Commons License 2004.05.08 0 0 12775
Nem a 'T'-t, hanem a 'V'-t. :)
Előzmény: oldmumus (12774)
oldmumus Creative Commons License 2004.05.08 0 0 12774
Csak az alagutas kerdesedre, hogy a Route Editorban a terep rendezo funkciot valasztva a T-t megnyomva.
ubahn Creative Commons License 2004.05.08 0 0 12773
Hello mindenkinek!

2 kérdésem lenne:

1) Hogyan kell alagútat építeni? (hogyan lesz kivágva a hegy oldala)

2) Ha megálló-bemondási pontot teszek le, akkor miért hangzik el a szöveg minden esetben már jóval a pont előtt és a ponton is? Elég zavaró, hogy a Keleti pu-hoz még be sem állok, már mondja is a Blahát? Valaki tudna segíteni?

Előre is köszönöm!

üdv. balu

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!