Nem mindenki elmeleti most sem.
Most voltam a Tanuhegyek nyomaban ami eleg jo kis tura, csak sok benne a szint es baromi meredekek a hegyek. Szerintem ez az idoszak annyibol jo, hogy nem kell sokat gondolkodni hova menjen az ember. Persze a tavoli turak hatranya, hogy sok ido kell hozza, gondolom ezert nem mennek most sokan turazni. Bar ezt a Nagy Lajos nem tapasztalta ugyanis 362 indulo volt, neki meg csak 250 kituzoje. Igy a vege majd kap dijazast.
Azert ne hibaztassatok a Lajost tavaly 186-an voltak O erre most raszamolt es ugy kert kituzot. Szerintem ennyi ratartas eleg is. Egyebkent meg csak orulhet, hogy igy felfutott a turaja.
Pár napig nem néztem be a túrás topikokba, sok dolgom lévén. Meg aztán gondoltam uborkaszezon van. Erre tessék: pörög az összes. Most mindenki elméleti-teljesítménytúzó lett? |-)
Pataporc! Nem tudom mennyire lelkesitene egy Szadaig szolo oklevel a Szent Istvanrol. Ha mar at akarsz irni egyet a nevedre akkor szerezz olyat ami vegig szol. Egyebkent nem tudom mennyire lehetne ezt atirni. (Mondjuk ha a tavot is atirod....) De persze szerintem ez abszolut becstelen lenne, gondolom csak poennak szantad.
Koszi a felajanlast az oklevellel kapcsolatban. Szerencsere nem kell restauralni mert van belole egy jo peldanyom is amit meg a rendezveny idejen adott a szigethalom.
Maig nem tudom mert kuldtek meg egyet.
Sajnos a pecsetet nem en gyartom, arra roman vendegmunkasok vannak szerzodtetve - mindenesetre javaslom a krumplibol bicskaval kifaragos modszert. Kicsit precizios munka ugyan, de talan a ketezredik nekifutasra sikerulhet :).
Pecsétet is javítasz? Mert az enyém is megrepedte magát.
Mokaszin, üdv a fedélzeten! Nem a legaktívabb időszakban csöppentél a topicba, majd nézd meg, mi lesz Kinizsi előtt egy héttel. :-) (No nem itt, hanem van arra külön rovatunk.)
A postasok tenyleg hulyek en is kaptam oklevelet a Szigethalomtol es nekem is begyurtek a postaladaba. A pecset kicsit ossze is toredezett.
Egyebkent sziasztok en is fanatikus teljesitmenyturazo vagyok mint gondolom ti is.
Mostanaban kezdtem el nezegetni ezt a rovatot, de mar regota nem irt senki turarol, pedig volt egy izgalamas Ecskend (lasd Getlac) meg egy szep Feher Var Palota. a Feher Var Palotan a taj nagyon tetszett es a rendezes is jo volt, leszamitva hogy a celban fel! orat alltunk sorban a dijazasert. Es meg mondja azt valaki, hogy a Javor lassu. Nem tudom mit csinalt a Nagy Lajos de ennyit sehol masutt nem kellett varnom dijazasra. Hat ennyit az elmult hetvegerol meg a postasokrol.
Kaptam ma egy érdekes borítékot. Akkora nagy ló betűkkel volt rajta, hogy nem összehajtható, hogy a leghúgyagyúbb analfabéta postásnak is látnia kellett -- no persze félbehajtva préselte a ládába. :-( Hát az augusztusi Szent István túráról jött egy oklevél, az eddigi legszebb oklevelem! Valami álantik (talán merített) papíron, igazi viaszpecséttel! Klassz. És küldtek hozzá még egy tök ugyanolyan kitűzőt, mint az mit a célban kaptam. Így most két egész egyforma van, persze egymásra stószoltam, mert egymás mellett a különbözőek vannak a polcon, de így kissé instabil.
Nos, nagyon rajar a rud szegeny Viktorsanyira...
Ecskend 30 1.ep 8 km-nel.Pontor:'Hajtovadaszat van,nem engedik a turat a rendes utvonalon, le kell menni az orszagutra.'Bator turazo megy tovabb a szalagozott uton, 200 m utan all ket puskas vadasz. Vadasz01:'Sziasztok,hova mentek ilyenkor?'Bator turazok:'Turazunk.' Vadasz01:'Na jo, mennyetek(sic!) de gyorsan..' 500 meter mulva ujabb ket vadasz. Vadasz02:'Erre jon a hajtas? Vagy ti nem a vadaszatban vagytok(kerdojelet nem talalom) Bator turazo megy tovabb a vaddisznohajtas melletti uton,s mint a vegen kiderult, távolabb volt a vadászattól, mint az eltéritettek. Szegény Viktorsanyi már tervezte a jövő évi Ecskend emléktúrát...
Au revoir.
Misina IC, Déli, 14:35 (Pécs:17:15)
Laza 3,7-es átlagot kell produkálni. És nem Gödöllői-dombság. :-) Csak még térképet kell szereznem, meg diákigazolványt.
Szerintem meg nem, mert a nagyképűségre válaszoltam. Azért a Less Nándorra nyomtam "válasz erre", mert neked írtam a hozzászólást, de nem kifejezetten egy adott hozzászólásra (hanem kettőre).
Ez egy kicsit eros... de alapvetoen igaz. En azt nem birom, ha valakit annyira lekot az egoja, hogy elfelejt kinezni belole a tajra - pedig talan az is hozzatartozik a turahoz, nemcsak az arcepites meg a sebessegszamolas. Az a bizonyos beszamolo, amibe belecsoppentunk (lehagytuk, de a hangja jusztis kovetett minket meg vagy 5 percig), vegig arrol szolt, hogy hej, de majer gyerek vagyok en. Megjegyzem az alkalmi hallgatosaggal talalkoztunk kesobb, epp a maganyban gyonyorkodott :)).
Én klinikainak minősítem azokat, akik másról sem tudnak beszélni, mint a túrázásról, saját teljesítményük erőteljes reflektorfénybe helyezésével. Még visszataszítóbb, amikor egy ilyen kiszúr egy kezdőt, akiben lelkes hallgatóközönséget hisz, és annak áradozik. Legutóbb Piros elején találkoztam egy ilyennel, ingerem volt keresni egy lapátot és elásni az illetőt. Megjegyzem egyetlen mondattöredéket kaptam el tőle, ránéztem, és teljesen tisztába kerültem a helyzettel. Utána kb. negyed óráig tartott, míg a forgalom miatt el tudtam sodródni mellőle, ezalatt bebizonyosodott, hogy jól láttam a helyzetet.