Amennyiben csörlés van, kéretik egyáltalán nem átmenni a reptéren, mert nagy ordítozás lesz, anyukátok csuklani fog, és megáll miattatok az egész reptér forgalma. Ilyenkor kéretik megkerülni a repteret. :-) Rossz esetben elgázol egy röpülő, nem kell hasraesni a kötélben. Ja, a gépek lefelé is jönnek, és marha gyorsan jönnek elő a semmiből. :-)
SK, aki tanult vitorlázórepülést, és még egy kicsit emlékszik a reptéri szabályokra
Jajj, ne. Én teljes bizonyossággal tudom, és nem is fogom szeptemberig elfelejteni. Elindulsz a sárgán, elmész a térképen is jelzett vitorlázórepülős bódéig (kicsit jobbra le kell térni a sárgáról), utána meg keresztül a repülőtéren a szemközti házak mellett balra 20 méterrel kell bemenni az erdőbe.
Amennyiben éppen vitorlázórepülőgépeket vontatnak fel, akkor kéretik nem hasra esni a drótkötélben.
Nyugi, termeszetesen elnagyoltam. Igazabol csak annyi tortent, hogy meg a tel beallta elott haza akartam vinni a bicom es persze aznap eppen nem volt nalam kesztyu. Licitalni viszont muszaj volt :).
Különben is: azért nem volt rajtad kesztyű, mert gondolom nem találtad. Ez olyan kényszerű bátorság, mint amikor K100-on elhagytad a pulóvered és siettél a célba.
Kicsit még írok a szombati túrámról.
Úgy kezdődött, hogy szinte egész szombaton lazsáltam, aludtam. Este keltem fel, és szörnyen nem voltam álmos és fáradt. Gondoltam, kimegyek a Pilisbe kéktúrázni. Igaz, ezt a szakaszt már a BEAC Maxin megcsináltam, de Sikároson, Pap-réten és Visegrádon elmaradt a pecsételés. Ráadásul egyre inkább izgat a februári Dögölj meg! túra - én meg amúgy is egy rákészülős típus vagyok (ld. BEAC Maxi). Gyorsan összeállítottam az útvonaltervet: Pomáz - Lajos-forrás-Sikáros - Pilisszentlászló - Pap-rét - Visegrád. Pomázra az utolsó HÉVvel mentem, így kb. negyed egykor voltam a templom előtt. Itt beöltöztem: sál (precízen betekerve az arc elé), kesztyű, sapka fel, ekkor láttam, hogy éppen a helyi takarékszövetkezeti kirendeltség lámpája fényénél. Ha esetleg valami rendvédelmi szerv arra járt volna, hosszasan magyarázgathattam volna a dolgot. :) Félhold volt, tiszta éggel, úgyhogy szinte alig kellett lámpa. Igaz, mindjárt az elején erre majdnem rá is faragtam: Pomázról kifele, a falu végénél a betonút lejt, a víz jól ráfagyott, én meg majdnem eltanyáltam. Lajos-forrás gyönyörű volt így: az egész buszforduló fehér a hótól, a hold erősen világított, távolban lehetett látni valamelyik település fényeit. Itt gondolkodóba estem, hogy tovább menjek-e, mert lámpám elég bizonytalan volt, a holdfényben nem bíztam, hogy kitart, az utak meg a hó miatt elég láthatatlanok voltak. Rövid töprengés után úgy döntöttem, hogy továbbmegyek, mert a jelzés pár km-mel odébb egy kerékpározásra ajánlott útra megy rá. Onnan meg el lehet jutni a kékre, legrosszabb esetben az ifjúsági tábornál várom meg a reggelt. Később realizáltam, hogy a kerekpározásra ajánlott út nem más, mint Dömörkaputól a Pilisszentlászló-Sikáros(és tovább) útig vezető betonút. Itt aztán tényleg nem kellett lámpa. Úgy döntöttem, végig a betonúton megyek, egyrészt biztonsági okból, másrészt azért, mert tudom, mekkora szívás volt nekem BEACon itt bekeverni a patakmederbe, ahol a fák között alig lehetett látni a jelzéseket (óriási jelvadászatot csaptunk anno BEACon egy túratárssal, míg mindenki más a betonúton kóricált), harmadrészt én olyan tisztességes vagyok, hogy soha nem mentem még azon a betonúton, most akkor legalább azt is megismerem. A Sikárosi rét elején egy tábla volt az út mellett: Sikárosi vadászház balra. A kéktúra ep. viszont az erdészházhoz van írva, ami tovább, a rét jobb oldalán van a térkép szerint, közel a térképen Bükkipusztaként jelölt és jelzések találkozásához. Így tovább mentem, a térképen jelzett helyen meg is találtam az erdészházat, csak a pecsételőhelyet nem. Visszamentem a vadászházhoz, ott volt. Érdekes, hogy BEAC bejáráson ott mentünk el előtte és nem láttuk meg. Igaz nem is kerestük. Képes segítség: BEAC bejárás, 80. kép. Ahol a teherautó áll, attól balra 10 méterre van a vadászház. A betonút, amin jöttem, a kép jobb oldalán a magas fák alatt. Végülis pecsételtem (ez még a fémbélyegzők között is a legócskább volt!), majd elindultam visszafele a betonúton, egészen be Pilisszentlászlóra. Addigra már reggel lett, buszok jártak, a jobb térdemben előjött a fájás, úgyhogy inkább hazamentem.
Hangulatilag és látványban fantasztikus volt: egy éjjel egyedül a havas Pilisben.
Lenne érdeklődés egy ilyen túrára?
Nem vírus, a tipp jó (vagy legalábbis jellegében jó). A probléma bonyolultabb, szerepel benne olyasvalaki is, aki idén csinálta a dolgot először. Ha rászántam volna a szükséges időt, hogy kijavítsam, akkor szebb lenne - de még nem lenne fent.
Azért majd valamikor kicsiklandozom onnan a felesleges órákat.
Egy apró megjegyzés: a tavalyi TTT túranaptár hagyományait követve az időpontok itt is "óra óra" mértékegységben vannak megadva. Tippelnék rá, hogy van egy sablon, amelyik eleve tartalmazza az órát, és a kitöltéskor is belegépelődik. Vagy vírus? :-))
Úgy bizony.
De Koldusszállás egy nagyon hideg hely éjszaka - a pontőrök (akik ugyan nem fáradnak ki különösebben, de nincs is, ami melegítse őket) jobban fel szoktak ott öltözni, mint egy havas téli túrára.
Kösz a biztatást, remélem igazad lesz! Akkor be is iktatom a naptáramba. Majd azért előtte 1-2 50-est meg kéne csinálnom, csak hogy tudjam, mi fán terem a tt...
Az a "nagyon hideg" mit jelent? Májusban elég meleg szokott lenni, nem? Vagy éjjel, kifáradva másként érzi az ember?