Hát sajnos nekem még nincs kertivasutam, sőt, be kell valljam, hogy nem is láttam még élőben, csak egy sebtiben összetákolt AlpinLine dilikört működés közben. De nagyon tetszik a vasútmodellezésnek ez a kategóriája, főleg azért, mert pl. egy olyan 10 kilós mozdonyt úgy meg lehet fogni. :) Eddig a Märklin-t, és az LGB-t ismertem, meg azoknak az árait, de az nagyon veszélyes. Ezesetben viszont vannak olyan mozdonyok, amik alig drágábbak pl. a H0-ás Taurusaimnál....
Az érdekelne még, hogy ez egy teljesen külön rendszer, vagy kompatibilis valamivel ( pl.: az LGB-vel )? Mert láttam, hogy vannak sinek is... Illetve azt sem értettem, hogy mi a különbség az amerikai, és az európai sinek között, és ráadásul van még egy csoportosítás, ami a sinek anyagára vonatkozik....
Az árakat hol találtad? Végignézve a katalógusukat, minden jármű alatt van egy ár, de ott dollár van, nem font. Mindenesetre nagyon tetszik, habár nem rajongok az amerikai vasútért, de ha azok a dolláros árak a jók, akkor eddig ez tűnik a legjobbnak... Ebbe még talán bele is fognék. Csak az is kérdés, hogy mennyiért hozzák ide.
Eleve a szokottnál is kisebb felbontású a film, de nagyítva én sem tudtam megnézni. :-( A lényeg azért így is látszik, legfeljebb nagyító kell hozzá. :-D
Az online adásoknál van egy külön link, amivel a saját MP-del nézheted, azt úgy lehet nagyítani.
"Mint tudjátok" a Märklin 55036-os kezdőkészletre várok február óta...
Egy hete váltott a weboldalon a "lámpa" pirosról sárgára, azaz a kereskedőknél már kapható, sőt az ebayen is...
Nosza délelőtt telefonáltam "A márkaképviseletnek", aki azt mondta (mint mindíg... :-), hogy várjak míg zöld lesz, meg majd úgyis neki automatikusan jön...).
Most, este vettem viszont észre, hogy a lámpa már zöld... azaz elvileg már a weben is lehet rendelni 2-3 napos szállítási idővel... (persze én fizettem előleget, tehát ez az út nem járható)...
A kérdésem az, hogy mit tegyek? Nyaggassam a "képviseletetet"? Várjak türelemmel (mennyit), Ő fog keresni? Tudom, hogy van akinek jó és van akinek rossz tapasztalatai vannak, de hátha tud valaki mondani valamit... úgy várom már...
Köszönöm:
Zoltán
u.i. SzabcsiPro nyertél, vagy a Brikónak van eladó vonatja :-)
uu. A piros lámpával az "Unverb. Preisempf. für Märklin Artikel 2007: 359,00 EUR inkl. Mwst." mit jelent? Fogják még gyártani 2007-ben?