Most meg Pataporc van kiírva, az övét is elnyelte!
Sok helyütt nem is szívesen adnak számlát a rajtban a tolongás miatt, hanem elkérik az adataidat, és a célban kapod meg. Ilyen volt pl. a Bakonyi Mikulás is.
A lényegre reagálva:
Az ötlet jónak tűnik. Mondjuk számlákért nem nagyon fogok sorban állni pl. egy BEAC előtt. Bár mondjuk az Öreg Bence túráján, ahol vagy húszan voltunk és ezres volt a nevezési díj és az már valami...
De nem nagyon akarok belefolyni ilyen dolgokba, hogy gyűlés, közös kirándulások satöbbi...
http://forum.index.hu/forum.cgi?a=mf&t=9001551
Na, most vágólappal, új ablakban a legutsó kísérlet:
Hát ilyen nincs! Én előbb válaszoltam, mint Gödény, erre harmadik kísérletre kiírta fenn a kedvenceknél a nevenm hogy utsó hozzászóló, de nem jelent meg a hozzászólásom.
Szóval azt akartam mondani, hogy gyere a Vasasba, mert ott kifizetik a ttúrák nevezési díját, ha van pofás számla. A második ttúrán megtérül a teljes tagdíj (Vasas + MTSZ), de bicskamaxiból talán már az elsőn is. Persze akkor te is úgy jársz, mint én. a számlához túrajelentés is kell, és akkor elkezdik számolgatni a pontocskáidat, és egyszer csak azon kapod magad, hogy már gyűjtöd őket... :-)))
HA MOST SE MEGY ÁT, FELADOM!!!! MÁR MÁSODSZOR TÖRTÉNIK UGYANAZ!!!!
Ez a hozzászólás se jelenik meg, de ha leokézom, akkor duplázást ír ki a rohadék mocskos szerver. Bocs, Larzen, de így nem tudok felelni!
Na, utolsó próba...
Ja, az előző két utolsóra ezt kaptam a kedvenc indexemtől
:
HIBA
A kért URL nem tölthető le
Az alábbi URL letöltésekor: [no URL]
a következő hiba lépett fel:
Üres válasz
A Squid nem kapott semmilyen választ a fenti kérésre.
Valami ilyesmi derengett fel előttem is, de konkrétan ezt nem láttam sehol leírva.
Na most 2. kérdés tízezerért:
Melyik egyesületbe akarjak belépni?
(Leginkább egyesületi tagok véleményére lennék kíváncsi. :)
Nem te lehetsz MTSZ tag, mert az MTSZ-nek csak egyesületek, szakosztályok lehetnek a tagjai. Tehát egy olyan egyesületbe kell belelépned, aki MTSZ tag.
Ez persze azzal jár, hogy tagdíjat kell fizetni - ennek egy fix részét az egybesület továbbítja a megyei, budapesti szervezetnek vagy az MTSZ központnak, a máßik részét az egyesület maga határozza meg - és használja fel.
Ha az egyesület befizette a tagdíjak megfelelő részét a fölötte álló szintnek, akkor kapja meg az érvényesítést bizonyító betétlapokat a túrista igazolványokba - és ezzel lehet a kedvezményeket igénybevenni.
Valaki mesélje már el nekem hogyan lehetek MTSZ tag? Mert ugye arra jár egy csomó kedvezmény (túra nevezési díj, ingyenes a Kéktúra jelvény, olcsóbban vásárolhatok az MTSZ központjában stb.).
Nekem azt írták, hogy Az ervenyesitessel kapcsolatban Januar masodik feleben erdeklodjon annal az egyesuletnel, ahol tagsagit szeretne valtani.
Na ez mit is jelent? 'Benevezek' egy egyesületbe, amit után jár MTSZ tagsági? Vagy mi? Ki tudja hogy megy ez? Gödény?
Elfogadták a szavazatomat, úgyhogy szavazzon mindenki hivatalosan is - ha akar.
--------------------
Hazai legjobb teljesítménytúra 2000
A 2001. évben a Teljesítménytúrázók Társasága ismét kiadja a "Hazai legjobb teljesítménytúra" díjat. A díjat bármely rendezvény elnyerheti, nevezni egyik túrát sem kell. A díj kiadása minden évben a túrákon résztvett turisták által leadott szavazatok alapján történik. A díj kiadásakor nem azt akarjuk vizsgálni, hogy egy rendezvény mennyire volt látogatott, hanem az indulók véleményét várjuk.
Amennyiben úgy érzed, hogy Te is segíthetsz ennek eldöntésében, kérünk, küldd el nekünk szavazatodat.
Ezért nem kell mást tenned, mint a 2000. évben látogatott túrákról egy sorrendet felállítani, előre írva, amelyik a legjobban tetszett, hátra a legkevésbe tetszetőset (ha több túra között nem tudsz különbséget tenni, nincs gond, jelöld egyértelműen, hogy azok azonos helyezést értek el). Fontos, hogy a listán minden rendezvény szerepeljen, amin elindultál. Az összehasonlításhoz a feltételek felállítását Rád bízzuk, Te érzed leginkább, hogy mely szempontot részesíted előnyben, és mi az amire kevésbé figyelsz egy rendezvényen.
A listák feldolgozása után az első 10 rendezvényt hozzuk nyilvánosságra, amelyből az első 3 teljesítménytúrát díjazzuk. A díjak átadása a Teljesítménytúrázól Társaságának rendes évi közgyűlésén történik.
A legjobb teljesítménytúrát kell megszavazni. Az én olvasatom szerint ebbe csak a szervezett teljesítménytúra része fér bele (akár gyalog, akár bringán), az ezen kívüli fakultatív események legfeljebb a Legszebb nyári emlékem kategóriában indulhat imho.
Jut eszembe: a kiadványban volt egy felhívás, miszertint szavazzuk meg a tavalyi év legjobb túráját. Csak annyit kell tenni, hogy tetszés szerinti sorrendben fel kell sorolni az _összes_ túrát, amin tavaly résztvettél. (Úgy értem, hogy amelyik legjobban tetszett az megy előre.)
Itt az én listám:
Corvin János Emléktúra 80
Nu pogogyi/Less Nándor emléktúra 60
BEAC Maxi 110
Tátralátó 30
Bakonyi Mikulás 40
Piros 85
Öreg Bence Nagy-Milic túrája
Eger Csillaga 50
Eötvös 50
Kék Balaton 50
Gödöllő 30 Éjszakai
Vértes 50
Gerecse 50
Szüreti barangolások... 20
(A Vasas Maratont kifelejtettem...)
Érdekelne a többieké is, hogy sejthessem, melyikre érdemes menni, ha több van egyszerre. Névnapomon (03.24) például 4 db túra is lesz, még egyiken sem voltam.
A címeket valamiért nem vette be a tár.hu, úgyhogy ideírom (sorban vannak)
1 A rajtnál (Jávor sporttárs...)
2 Fenyőgyöngye, hajnalban
3 Mit ártott az a szerencsétlen tábla?
4 Az Árpád-kilátó a Gugger hegyen
5 Az ébredő Budapest
6 Kilátás a párás János-hegyre
7 Az Apáthy-szikla
8 A második ellenőrzőpont ugyanott
9 Kilátás az Apáthy sziklától
10 Házra fussa, de az uccán Balkán van... (Pasarét)
11 A patakot keresztezve
12 A Nyéki templomrom
13 A János-hegy a Ferenc-halomról
14 Eléggé rendezetlen szakasz az erdőirtásnál a zöld sáv jelen
15 Kilátás a Hármashatár-hegyre
16 A zöld körsétaúton a János-hegy alatt
17 A Hárs-hegy
18 Újabb ellenőrzőpont a hegy oldalában
19 Zsíroskenyérrel vártak a Szépjuhásznénál
20 A kisvonat a Szépjuhászné állomáson
21 Indul a vonat Széchenyi-hegyre
22 A Kaán-Károly kilátó a Nagy-Hárs hegyen
23 Újabb ellenőrzőpont a kilátó tövében
24 A Báthory-barlang a Hárs hegy tetejénél
25 Erdőrészlet a Kis-Hárs-hegy közelében
26 Kisvasút kanyarog a Hárs-hegy alján
27 A Hűvösvölgyi Nagyrét
28 Bélyegzőhely Hűvösvölgyben
29 Régi gőzös a kisvasút végállomásánál
30 Jelző
31 Mi füstöl ott?
32 Noszatlgiavonat a Gyermekvasúton
33 Széntartály
34 Tábla a kéményen
35 A gőzmozdony...
36 ...és lámpája
37 Egy teljesen tönkretett sárga jelzés. Az illető b...a meg az anyját!
38 Az Országos kéket elérve a Vadaspark szélén
39 Mátyás király egykori Vadasparkjának emléke
40 Karácsonyfa a Katonasíron (kissé ízléstelen tréfa)
41 Köves kaptató a Hármashatár-hegyre
42 Mohás sziklák
43 A csúcs felé
44 Túrázók érkeznek az utolsó ellenőrzőponthoz
45 Kilátás a TV torony mellett a városra
46 A Fenyőgyöngyéhez visszaérve
47 A célban 1
48 A célban 2
49 A jelvények és az emléklap
50 Kis kép (44-es)
No, a ma megrendezett Buék 20 túrán osztogattak egy lapot a 2001-es túrákal. Begépeltem. Felelősséget nem vállalok, ami a papíron volt, csak az van itt is. Kellemes mazsolázást!
Képzeljétek, én már egy hete kaptam egy kivonatos verziót (főleg 1-2 megyére koncentrálva) a pécsi Fekete Bárány egyesülettől. Ja, ingyen. Persze nem pótolja a teljes verziót, de addig is használható valamire.
Tudod te mekkora az a repülőtér? Szélessége 120, hosszúsága 1000, hajóvonták találkozása tilos! :)
Na, de félre a tréfával. Inkább várok tíz percet és utána megyek át rajta. 108 km megtétele után nem fogok még kb. kettőt kerülni, amikor párszár méter a szélessége. Esetleg jól bele kell húzni, és hajnalban kell odaérni. :)