Hiver,
reggel még fagyott volt a talaj, de kora délutánra a napost részeken megolvadt a trutyi, és volt két (kb. 200 méteres) szakasz, ahol bizony komoly sár volt.
Én most egy kommersz bakancsban voltam, tudtam, hogy nem kell nagyon extrém felszerelés. Többnyire széles turistautakon mentünk, sehol nem hiányzott egy igazi (brutális :) bakancs.
A távolság 24 km volt, én percre pontosan 6 óra alatt értem be, ebben benne van egy 20, és két 10 perces megállás is.
Majdnem én is mentem veletek...
Végre sikerült időben - éjfélkor - lefeküdnöm, de felébredtem 3-kor, és nem tudtam visszaaludni. Nem estem 2ségbe, előbb olvasgattam, majd neteztem. Közben kedvet kaptam túrázni 1et veletek, ha már úgy is fent vagyok - legalább a felkelés-macarát megspórolom :o) Meg néztem, hány fok van kint. Nem volt egy se! Erre gyorsan meggondoltam magam - nemtom, milyen terepviszonyok uralkodnak ilyenkor a természetben (tényleg, milyenek?), de nekem nincs rendes túracipőm, sportcsukához meg azért hideg az a nulla fok...
Ti milyen lábbeliben nyomtátok? És milyen idő volt? És mennyi? (...idő alatt mentetek végig? Tippelek 1et: 4-5 óra?)
Ja, megint sz@r az index, úgyhogy lehet, hogy most én is ismétlem magam, mert az előbb már vmi ilyesmit bepötyögtem. (Még1x nincs kedvem, úgyhogy mentek :(
Akkor besegitek, hogy ne kelljen annyit potyognod :). Tehat: nagyon kellemes, 24 kilometeres, pont nelkuli teljesitmenyturan vettunk reszt (resztvevok: Larzen, a lusta, a frissen megismert es meglehetosen lenduletesen gyaloglo Kivi, a regen latott es erosen szuszogo Pucros Macko, a turat aggasztoan extremme alakito SK, valamint jomagam), az ido csodalatos volt es a Janos-hegyet ellepo tomeget leszamitva a terep is. Reggel adodtak nemi gondjaink a navigalassal (Larzennel azt hittuk, hogy eltevedtunk, de aztan megsem, mindekozben PM, aki a megmentesunkre sietett, utkozben eltevedt es visszafele is egy kicsit, de vegul azert csak odaertunk), a rajtban korbelestunk megkeresni Godenyt, de nem leltuk meg sehol. A Budaors feletti resz nagyon szep (ezt visszafele is megallapitottuk), a Janos- hegyen es Makkosmaria kornyeken viszont dobbenetes telthaz volt az erdoben, csak ugy kavarogtak a nepek mindenfele. A maszas is jol esett ennyi honap tespedes utan, kar, hogy meg sokara lesz tavasz (bar a nyarra mar csak ket hetet kell varni :)), amikor igazan neki lehet lendulni a turazasnak. A libego kulon klassz volt, bar egy kicsit fagyottnak ereztem magam utana egy darabig. Tavaszt nekem , de rogton!!!!
Diohejben ennyi, Kivi, folytasd kerlek! :)
Kár, pedig jó volt. Az élménybeszámolót majd este idekarcolom, remélem valaki megeloz, és akkor kevesebbet kell írnom. Röviden: kellemes túra voltm _gyönyöru_ idoben.
Ismerem a Másfél topikot, benézek néha. Egyébként jó volt a tavalyi Mátrabérc két Másfél koncert között. Vasárnap hajnalban a pesti buli után már úgy néztem ki, mint a mosott szar. Aztán 22 órát aludtam.
Ezt a mai túrát viszont sajnos sikerült kihagynom.
Jó kis lista!!! Látom, szereted a Másfelet is - ez nagggyon derék! (Ismered a "Másfél koncert - ki volt?" topikot? Nem olyan pörgős, de 1x rajtuk keresztül tudtam bejutni ingyér egy koncertre!)
Nem, a vonaljegy a teljes hosszon érvényes. Budapesti bérletem van, de most akár otthon is hagyhatom. Ja dehogy... Szépjuhásznétól azzal jövök haza a 22-esen... :)
Hát ez hatalmas kihívás! Már hogy elmondhassam, hogy elmentem valahova biciklivel, ahova Kivi autóval ment, és azt mondta, hogy nem normális biciklizni... És ezt beírhassam a KT2.0-ba... :-)))) Megfontolandó.
Most beszéltem PP-al, és hát... egyet értek vele... :))) Nem normális dolog oda bicajjal menni. Én még vacillálok a kocsi és a busz között. Az igazság az, hogy cefet hideg lesz reggel a 40-esen, és 100Ft a jegy is... :)
Tvik: a túralistád igazán impozáns! Ha bővíted a linkgyűjteményt, akkor gondolj arra is, ami a nevem mellett az adatok gombnál látszik... :-)
Kivi: Olybá tűnök, mint aki menni látszónak gondolja magát. Szóval igen. Ha el nem alszom. Pataporc most akart lebeszélni a cajgáról. De a benzin drága, és sokat használtam már idén, békávézni meg utálok. Majd meglátjuk. A montira át kellene szerelni a lámpát, a másik meg nem emelkedőre való. Hmmm. Két segédtétel (azaz dilemma).
Hogyne. Csatlakozz peldaul hozzank! Vidamak vagyunk, lenduletesek es fiatalok, szoval megutjuk a mercet :). Ha este felhivsz, akkor minden parametert beolvasok neked a telefonba.
Sziasztok!
Mennék holnap a Téli Teljesítménytúrára. Tudna valaki felvilágosítást adni arról, hogy pontosan hogy lehet a rajthoz (Odvas Pince, Budaörs, Víg utca 18.) odamenni Pestről?
Más: Idén mikor lesz a Dögöljmeg? (Börzsönyi téli éjszakai ttúra.)
Az a baj, hogy a haverokat komolyabb túrákra nem tudom elcipelni. Van itt olyan fiatalabb, bulizósabb túrázó társaság, ahova becsatlakozhatnék néha?
eddigi ttúráim
Felcsapok szervezonek: figyelem, aki akar holnap jonni es szeretne csordaban vonulni, az hivjon fel (06-20-3171761) es akkor megbeszelunk valami talalkozofelet. Tovabba az is jelentkezhetne, aki tudja, hogy hol es mikor lesz a rajt, mert en azt biza nem tudom :).
Na, még egyszer. Szóval az előzetes túratervben 2200km-nél több teljesítménytúra szerepel, plusz kéktúra, evvel talán már nem néznének le a TTT-s arcok. Ennek ellenére ma elmegyek az ÓSE-be, ott ma van ügyelet. Ha jól emlékszem, ma van TTT-s nap is, úgyhogy úgy tervezem, hogy beleférjen a TTT is, ha az ÓSE nem jön be.
Tegnap csináltam egy előzetes túratervet idénre. Több, mint 2200km benne a teljesítménytúra. Persze ezen felül még kéktúra is lesz, úgyhogy a TTT nagyarcok talán nem néznének le. Ma este van ügyelet az ÓSE-ben, bemegyek és tájékozódom.
De vannak néhányan, akik gyűjtik az egyesületeket. Még senkit nem láttam, aki meg tudott volna győzni, hogy ez miért jó neki, de tényleg csinálják páran. Szóval a választás nem XOR jellegű. :-)
Szerintem egyébként a TTT-ben jó társaságba kerülsz, a stílusuktól eltekintve. Ha baj van, lehet rájuk számítani. De azt hiszem, ezt már leírtam. Ja, és nem megvetendő, hogy akár tucatszor is lehetsz pontőr egy évben! Tudja ezt az Óbuda?
Jelzem, a Börzöny 50 éjszakai holdtölte után két nappal lesz, így tiszta idő esetén kiválóak lesznek a látási viszonyok. Ha addig esik hó, méginkább.
Ki jön szombaton a Téli Teljesítménytúrára? Pataporc, kivi, larzen... lehet folytatni.
Rágalmazás
179.§ (1) Aki valakiről, más előtt, a becsület csorbítására alkalmas tényt állít vagy híresztel, vagy ilyen tényre közvetlenül utaló kifejezést használ, vétséget követ el, és egy évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő.
(2) A büntetés két évig terjedő szabadságvesztés, ha a rágalmazást
a) aljas indokból vagy célból,
b) nagy nyilvánosság előtt,
c) jelentős érdeksérelmet okozva követik el.
Na, ennyit a hülyéről. Ezért közérdekű munkára ítéllek: jössz Trabit hajtogatni PszLászlóra!
Amúgy tudom, mutattad a helyet.
Az ÓSE rendezi a Kiscell 60-at, arról a túráról pedig jó kritikát hallottam.