Keresés

Részletes keresés

5w Creative Commons License 2009.10.08 0 0 1266

Köszi a választ:)

 

kb 8 db matracot próbáltam, 1volt rugós is köztük. Igazából nekem mind kényelmes volt, és ezért nemis tudok dönteni köztük.....

 

nemtudom mennyit illik lehet egy matracon feküdni probaként az üzletben?

rugós is kényelmes,de hát nemtudom...hmmm nehéz lessz az bisztos, mert nagyon sokba kerűlnek ezek a matracog. abban reménykedem hogyha már mind elég sokba kerül remélem egyiksem rossz. nekem hát problémám nincs férjemnek sem, csak kihuzhatós ágyunk oldala lentebb vankb deréknél felenődik az van lentebb, és már nekem is fáj a fenékcsontom éjszaka ha úgy fekszem és a férjewmnek a dereka mert ő magasabb. szóval többet ilyen kihuzhatósat sem veszek. nemtudom a gerindnek melyik a jobb a kemény?vagy ami besüpped és úgy tatja?

 

Előzmény: swordmanus (1264)
Axióma Creative Commons License 2009.10.08 0 0 1265
A gond az, hogy a ma kifizetett 250e sokkal-sokkal tobb, mint a 15 ev alatt egyenletesen kifizetni n reszletben 250e/n osszeget. Me'g 1 even belul is csalsz, ha osszeadogatsz, de igy plane. Peldanak okaert neked mindegy, hogy matol fogva veszel 15 evenkent 250e-ert, vagy 5 evenkent 85e-ert? Olyan nagysagrendi kulonbseg van, ami mellett hajlamosak elmenni az emberek ebben az esetben, aztan meg felhaborodnak, ha ugyanigy (penzugyileg badarsag) osszeadjak a lakashiteluket, es tobb mint 2x-ese jon ki a felvett osszegnek.
Tehat ha innen nezed, akkor az a 250e-es matrac, ha 15 evet bir az 5 ev helyett es ez az elonye a 100e-essel szemben (es akkor mar nagyon a javara tulzok), az kb. 250e-rel kerul tobbe, nem 150e-rel, a korabbi kifizetes miatt.
Es ezt a szemleletet akar kereskedo, akar felhasznalo, egyszeruen muszaj megszokni! A magyar haztartasok penzugyeivel kapcsolatos elso problema, hogy a minimalisan szukseges mertekben se ertenek hozza, sot nem is erzik az ara'nyokat! Ezert lehet ilyen baromsagokkal, hogy napi 45 forint megvezetni barkit.
Ettol meg lehet, hogy valaki azt mondja, hogy jobb annyival a Tempur hogy meger neki +250e-et a 100e-eshez kepest is, csak igy gondoljon ra, ne ugy, hogy "csak" plusz 150e.
Előzmény: Suneey (1258)
swordmanus Creative Commons License 2009.10.08 0 0 1264
Üdv!
Javaslatom matracpróbához.
Olyan helyre érdemes menni, ahol nem két matrac van. vagy ha ilyen kisebb szaküzlet van a közelben, akkor másik boltot is érdemes felkeresni.
Olyat válassz, ami már megvásárláskor is kényelmes, kivéve, ha az ortopéd szakorvosod direkt orvosilag javall valamit (pl. kemény matraccal kell helyrerántatni a derekad, vagy puhával kímélni az izületeid, de ezek spec. esetek).
tehát: ami már néhány perc után sem kényelmes, éjszakák után sem lesz az. tehát minél kényelmesebb egy matrac próbakor, azon annál több időt igyekezz eltölteni. Praxisomban az emberek ritkán töltenek el néhány percnél többet a kiválasztott matracon, s mégis, egy százalék alatti azok száma, akik mellényúlnak!
Dormeo: itt senki sem ajánlja, sem én, sem a tempuros kollégák...
Előzmény: 5w (1260)
swordmanus Creative Commons License 2009.10.08 0 0 1263
Kedves Tempur brigád.

Ha nem az árbagatellizáló szófordulattal zárult volna, akkor nem lett volna semmi bajom vele, átlagember leírta. Viszont ha leírta, mi neki a kényelmes, akkor minek kezd bele egy HAMIS számításba? Ugyanis azt mindenki tudja, hogy ami ma 45 Ft, az jövő ilyenkor már érezhetően nem annyi. Infláció! tehát ha ma belefeccolsz egyösszegben, az 15 év múlva csak jegybanki alapkamattal növelve (ami persze nem azonos az inflációval) is sokkal jelentősebb az összeg. Kamatos kamat számítás. Mértani sorozatok. Középiskolás matematika. Tehát az árbagatellizálás a kedves vevő átverése!!! Vastagon! Legalábbis egyszerű osztásként... reális számítás meg nem végezhető, mert a jegybanki alapkamat folyamatosan változik.
Nálam az kezdi csapkodnia biztosítékot, hogy jó ideje már a csapból is tempur folyik itt, gátlástalanul.
Szerintetek a tempur mindenekfelett, szerintem meg mindig a vevő kényelme mindenekfelett. Csak a maximális komfortérzeten belül igyekezhetünk maximalizálni a műszaki tartalmat, megbízható garanciális szolgáltatást, stb.
tehát ha így folytatjátok, akkor tényleg a moderátorhoz fordulok, mert amit műveltek, már inkább reklám, mint szaktanácsadás.
Előzmény: Nalcthoe (1262)
Nalcthoe Creative Commons License 2009.10.08 0 0 1262
Az alapgondolatan igazad van, de a véleményt cserélni nem lehet úgy, hogy semmilyen fajtát, márkát nem említünk.

Mi lett volna ha az Airflex Medical Memory-val végződik a történet? Akkor ez az egész annak a reklámja?

Szerintem nem. Az biztos, hogy ebben az esetben Swordmanus egy kukkot sem szólt volna.

Azt értem, hogy a mai világban, ahol mindenütt elárasztják az embereket reklámmal többeknek reklámfóbiája alakul ki, de azért ez már üldözési mánia.
Nem kell túlparázni a dolgot.

Szerinted hogyan kellett volna leírnia ezt a történetet, hogy ne lásd reklámnak?

Neked nem jutott még eszedbe, amikor meg akartál venni egy drága dolgot, hogy ez csak napi ennyibe kerülne?

Aki teljesen tanácstalan a témában és nem ért hozzá, annak azért jó, hogy kap némi támpontot egy-egy konkrétummal... Aztán úgyis mindenki bejárja a saját útját, saját tudásra és tapasztalatokra tesz szert, ami alapján azt választ, ami neki a legjobb és amit megengedhet magának.
Előzmény: Axióma (1261)
Axióma Creative Commons License 2009.10.08 0 0 1261
En konkretan 2005-ben a lakashiteles topikban jelentem meg eloszor, es kerdessel, meg arra is emlekszem, hogy Elm-hez inteztem, es kicsit hosszura sikeredett:).
A bajom meg az, hogy az index forumszabalyzatara szarik minden elso hozzaszolasaban reklamozo nick, es ez igen, akkor is reklam, ha esetleg nem penzugyi erdekbol csinalta. Es ezektol a reklamoktol mar elegge tele van a hocipom! Rendes celjanak megfeleloen, velemenycserere kene hasznalni a feluletet, hiszen azert van. Es nem erdekel, hogy az index azert tiltja hogy nala vegyenek bannert reklamhoz, engem az erdekel, hogy tolakodo (on)reklamok ne arasszak el a topikokat.
Előzmény: Nalcthoe (1259)
5w Creative Commons License 2009.10.08 0 0 1260

Sziasztok 5w vagyok. nem vagyok új a forumon csak ezen topikban igen:)

 

 olvasgattalak titeket, és  aztszeretném megkérdezni hogyha nem jó egy matrac nem kényelmes, akkor mi a baj vele pontosan nektek?túl kemny vagy puha vagy mi??

 

Én annyira nem értek hozzá, ezért nemis úgy kérdezem hogy latex vagy nem latex, csak hogy pl.mikor megvettétek és jó volt akkor rajta feküdni mivel volt másabb mint most?akkor kemény volt?és most roszrajta feküdni vagy mi?

Nalcthoe Creative Commons License 2009.10.08 0 0 1259
Figyi, 1 millió dollárt Te már láttál egyben a valóságban?

Attól, hogy valamit nem láttál, még nem jelenti azt, hogy nem létezik.

A régmúltban? Nap mint nap megtörténik legalább 1 emberrel hasonló történet.

Most valaki leírta, mert komoly időt és energiát fektetett bele a matracválasztásba, de csak azért, mert Tempur-ral végződött Swordmanust alapból kiverte a víz, pedig állítólag ő is forgalmazza ezt a fajtát.

De hogy Neked mi bajod van azt végképp nem értem...

Ja a másik: Te kérdezni vagy reklámozni regisztráltál be? Esetleg kötekedni?
Előzmény: Axióma (1257)
Suneey Creative Commons License 2009.10.08 0 0 1258
Egy évben 365 nap van ugye?

365 x 45 Forint = 16.425,- Forint

Tehát 1 év alatt, ha minden nap 45 forintot költünk, akkor 16.425, - Forintot költöttünk.

15 évet úgy kapjuk meg, hogy 16.425,- Forint x 15 = 246.375,- Forint

Ha 15 év alatt minden nap elköltünk 45 forintot, akkor a végére 246.375,- Forintot költöttünk el.

A számítás pontos!

Persze nem mindegy, hogy most kell kiadni ezt a pénzt egyben vagy 15 év alatt kell 45 forintonként összespórolni, de a számítás helyes volt.

A vásárló nem akar Neked kölcsön adni, nem akar hitelt felvenni, nem akarja a kamatokat számolni, egy valamit akar:

Egy jó matracot venni és azon nyugodtan aludni!

Kiszámolta a fenti összegeket, ami matematikailag helyes, megnyugodott és ezentúl jól alszik.

Nem kell ennek mögé magyarázni a pénzromlást, a kapitalizmust, a hitelvilágot, a kamatokat, a piacgazdaságot... Ezt mindenki tudja, de senkinek sem hiányzik, hogy ez töltse ki az életét.

Valóban, igazatok van: méreg drága a matrac, de a pénz önmagában nem boldogít!
Előzmény: Axióma (1252)
Axióma Creative Commons License 2009.10.08 0 0 1257
Figyi, en olyan embert meg nem lattam, aki nem kerdezni es nem reklamozni regisztralt be, hanem keres nelkul tapasztalatot megosztani. Szerintem ezzel az osszes regi forumozo igy van. Neked az volt az 1. hsz-od, es sehol mashol nem vagy aktiv. Szoval reklamnick, meg akkor is, ha maga a tortenet valamikor a regmultban valakivel tenyleg megtortent.
Előzmény: dvdcd (1255)
dvdcd Creative Commons License 2009.10.08 0 0 1256
Kedves Axióma

Én nem vagyok bank, hogy saját magamnak kamatos kamattal számoljak. De nem is érdekel most már, hogy hány forintért alszok az ágyamban. Nem könnyen, de megtehettem, hogy vegyek magamnak egy ilyen matracot és nem bántam meg. Akkor sem ha 45 forintba kerül naponta és akkor sem ha 100-ba.
Előzmény: Axióma (1252)
dvdcd Creative Commons License 2009.10.08 0 0 1255
Leírtam, hogy nem vagyok szakember és még csak hajszálnyi közöm sincs sem a Tempur céghez, sem semelyik matracgyártóhoz sem. Egyszerűen leírtam az én matrackálváriámat és a végén a Tempurt választottam. Ennyi. Ha kicsit kibújnál a nagy képernyőd mögül, akkor azt is láthattad volna, hogy odaírtam azt is, hogy nem muszály ilyet venni, csak a kipróbálását ajánlottam. Mivel végigolvastam az összes itteni hozzászólást, ezért a tieidet sem hagytam ki. Látszik, hogy értessz hozzá, csak azt nem tudod lenyelni, hogy nagyon sok memóriahabos matrac (gondolom ezek közül többet forgalmazol is) még a nyomába sem érhet egy ilyen matracnak. Nem baj. Olcsóbb is és akinek az kényelmes az vegye azt. Én is majdnem vettem egyet (azt is leírtam) és lehet, hogy azon is jókat aludnék, de komfortba elmaradt volna a Tempurtól. Ez kb. az a mentalizmus amit sok "szaküzletben" hallottam a Tempurról: "csak nevet adtak neki, hogy feltornázhassák az árát" meg, hogy "semmivel sem jobb mint a többi". Na ez az igazi kalmárduma! Én is a kereskedelemben dolgozom hosszú ideje, csak egy teljesen más ágában. Messziről kiszúrom a falrengető dumát.
Én egyszerűen egy elégedett matracvásárló vagyok aki leírta a véleményét és ha éppen egy olyan matracot vettem volna ami nálad megtalálható, akkor gondolom nem ilyen vehemenciával estél volna nekem. De Tempurt vettem és kész. Hogy ez tetszik-e neked vagy sem az engem már csöppet sem érdekel.
Előzmény: swordmanus (1251)
Suneey Creative Commons License 2009.10.08 0 0 1254
Ejnye Kedves Swordmanus, kicsit paranoiás tetszik lenni nem gondolja?

Teljesen őszinte vásárlói vélemény volt. Semmi köze hozzá a Tempurnak, és egyetlen kereskedőnek sem.

Ön elképzelhetetlennek tartja, hogy ez egy valós történet? Ugyan már! Mindenkinek ez a tapasztalata, aki alaposan körülnéz és mindent kipróbál matrac téren. Miért? Mert ez az igazság és a valóság.

Biztosíthatom, hogy semmi közöm dvdcd hozzászólásához, de pontosan ugyanezt tapasztaltam, amikor annak idején vásárlóként végigjártam a matracboltokat. Majdnem megvettem egy memory-s matracot, mert az eladó nagyon szimpatikus volt és azt mondta: "Szerintem nincs különbség a memóriahabos matracok között."

Nem értettem hozzá, elhittem. Valami belül mégis azt súgta: "Aludjunk azért még rá egyet!"
Megköszöntem a segítséget és kisétáltam a boltból.

Másnap úgy ébredtem: "Egyszer élünk, válasszuk a legjobbat!"

Előzmény: swordmanus (1251)
Suneey Creative Commons License 2009.10.08 0 0 1253
Köszönjük, hogy megosztottad velünk sokat értő tapasztalataidat!

Egyre többen így járnak el matracvásárlás előtt: Végigolvassák a fórumokat, végigjárják a matracboltokat, kipróbálnak mindent amit lehet, és rájönnek amire kell.

Távolról sem azt mondom, hogy vegyen mindenki TEMPUR-t, de próbálja ki egyszer a matracválasztás során, érdemes!rapshody
Előzmény: dvdcd (1249)
Axióma Creative Commons License 2009.10.08 0 0 1252
Na eloszor uzsgyi vissza egy kis penzugyet tanulni, mielott hulyesegeket mondasz. Vagy tudod mit: en atutalok neked minden nap szo szerint 45 Ft-ot 15 evig, cserebe add nekem mar most azt a 250e Ft-ot (nem, a matrac nem kell:)) Sot: nagylelku vagyok, havonta elore kifizetek 1500-at! Tobbszorosebe nem jatszhatnank ezt az uzletet, mondjuk 2,5M-t adsz havi 15e-ert?
Előzmény: dvdcd (1249)
swordmanus Creative Commons License 2009.10.08 0 0 1251
Atyavilág, mekkora reklámduma!
Szponzorálta: a tempur. Árbagatelizállás: oktatott eladói szófordulat. vevő ezt aligha emlegetné spontán.
Kedves tempuros kollégák, kezd gyomorfogató lenni, amit csináltok. vagy önmérsékltet gyakoroltok, és tényleg szaktanácsadásra korlátozódtok, vagy szólni fogok modinak.
Előzmény: dvdcd (1249)
5w Creative Commons License 2009.10.07 0 0 1250

sziasztok!

nemtudom eldönteni hogy rugósat vagy ne rugós matrasot vegyünk a férjemmel. ugyan is, régen aludtam rugóson de szerintem kényelmes, viszont elég kemény ágyat vettünk kihuzhatós ezis kényelmes volt addig mig nemment le az egyik oldala, de szerintem ez a kihuzhatóság miatt van.....

 

 

Valamint dormeo matracon gondonkofunk még, miel 3 hónapig visszalehet cserélni. De nekem azis jó ha pár hétog lehet csak had probáljuk ki legalább 1 hétig, hogy tudjam jó e,mert elég drága dolgok és nemszeretném megbánni.

dvdcd Creative Commons License 2009.10.07 0 0 1249
Sziasztok!

Engedjétek meg, hogy én is megosszam a tapasztalataimat matracvásárlás terén. Nem vagyok szakember, sőt eddig még matracom sem volt soha. Ezidáig egy sima szivacsos kárpitos ágyon aludtunk a párommal amiben a kora ellenére (3 éves) valószínűleg összeesett a szivacs, mert már minden ébredés egy rémálom volt. Ezért elhatároztam, hogy kell nekem egy olyan ágy amiben aludni is lehet.
Kezdetnek végigolvastam ezt a topikot az elejétől a végéig. Nagyon sokat tanultam belőle és köszönet minden önzetlen segítőkész szakembernek. Ezután elkezdtem üzletről üzletre és matracról matracra járni. Az már az elején világos lett számomra, hogy nekem a memorys jön be a legjobban, ezért ezután már csak azokra koncentráltam. Az összes környezetemben lévő matrac és bútorboltba elmentem és végigfeküdtem az összes memóriahabos matracot. Nem néztem az árát és nem néztem a márkát, csak az érzésre mentem. Két heti próbafekvések után a következő fontos dolgok rajzolódtak ki előlem. A memóriahabnak legalább 5 cm-esnek kell lennie ahhoz, hogy oldaltfekvés esetén amikor a váll és a medencecsont benyomódik a matracba, akkor a köztük lévő íves testrészt (has, bordák) is körbe tudja ölelni a memóriaréteg. Ez adja meg a matrac komfortérzetét. 5 centi szerintem az alsó határ, de ha 7 vagy több az csak jobb. Fontosnak találtam a memóriahab alatti hideghab keménységét is. Ne legyen túl kemény, mert akkor szerintem az ront a memóriahab által nyújtott komfortérzeten. De ne legyen túl lágy sem, mert akkor nincs tartása és ugyanúgy meghajlok mint az U-szög és megint recsegő csontokkal fogok ébredni. Ezt úgy döntöttem el, hogy jó 10-20 perces oldaltfekvés után próbáltam arra koncentrálni, hogy a gerincem egyenesben van-e és hogy nem érzek a legjobban benyomódó pontokon (váll, medence) kellemetlen nyomó "fájdalmat".
Még egy nagyon fontos dolog volt amire figyelnem kellett. A memóriahab tömörsége. A legtöbb matracról erre való adatokkal nem szolgáltak az eladók. Vagy mert nem tudtak, vagy mert nem akartak. De nem számított, maradt a "ráfekvős" teszt. Feküdtem 10 cm-es memóriahabban ami olyan lágy volt mintha csak rongyok között feküdtem volna és közel nem volt olyan kényelmes mint pl. egy 5 cm memóriaréteggel (de tömörebb) rendelkező matrac ami ráadásul a felébe került. Számtalan matrac kipróbálása után a favorit egy Airflex Medical Memory volt, de az utamnak még nem volt vége.
Az egyik állomásomon volt egy Tempur matrac. Tudtam, hogy drága, bár akkor még nem tudtam, hogy mennyire. Gondoltam ha addig élek akkor is eltöltök ezen is egy kis időt.
20 perc fekvés után rá kellett döbbennem, hogy miért ez a matracok királya. Lehet ebben marketing duma, státuszszimbólum, meg lehet benne hírnév is, de az biztos, hogy van benne tökéletes tartás is. A memóriahab és a hideghab tömörsége tökéletesen kiegészítik egymást. Minőségi anyagokból van az tuti és ha csukott szemmel megérintjük a huzatát akkor valami elképesztően puha, bársonyos és meleg érzést fogunk érezni. (bár igaz, hogy ezt lepedő vagy ágyhuzat esetén nem fogjuk élvezni.)
Ezután megkérdeztem az árát. Hanyattdobtam magamat. Mondtam az eladónak, hogy most mutasson nekem egy olyan matracot ami ugyanezt tudja fele áron. Mutatott. Többet is, de mindegyik csak a nyomában kullogott. Az aznapi fekvéseim után egy kicsit megtörve tértem haza. Itt a matrac amiről eddig csak hallottam és az érzés amiről eddig csak álmodtam. De az ára a legjobb helyen is 245000 forint. Igaz, hogy 20 cm-eset adnak a 15 cm-es árán. Mi tévő legyek ?
Számoltam, osztottam, szoroztam. Ezek a matracok megfelelő körülmények között 15-20 évig tuti matracok maradnak. Ha csak 15 évvel számolok az napi 45 forintot jelent. 45 forint napi 8 óra nyugodt alvásért. Én úgy döntöttem nekem megér ennyit. Ennél sokkal többet is el szoktam verni más dolgokra (üdítőitalok, parfüm stb.).
Így hát megvettem. Ennyi pénz nekem is sok lóvé és mintha a fogamat húzták volna úgy adtam ki a kezemből, de néhány napi igazán pihentető alvás után ez a kellemetlen érzés is a múlté lett.
Nehéz döntés volt, de nem bántam meg és azt hiszem jól döntöttem.
Ha valaki matracvásárlás előtt áll és teheti az mindenképpen töltsön el egy ilyenben vagy fél órát (vékony öltözetben). De vigyázzon mert az érzés nem fogja elengedni :-) Nem muszáj ilyet venni, de egy igazi jó élménnyel gazdagodik, az tuti.
Axióma Creative Commons License 2009.10.07 0 0 1248
OFF Ja a Vagon en is nagyon kiakadtam... bar a Koko-fele "legyen a szomszedom" utan varhato volt, hogy nincs az a hatar ahol megallnanak. Durva a Hernadi is, mert OK hogy igaz amit mond (teszteltek), de azzal a talalassal, hogy az az elerendo cel, kimondottan undorito reklam. Bocs, a Csisztut nem lattam azert nem a matracost mondom. ON
Előzmény: Nalcthoe (1247)
Nalcthoe Creative Commons License 2009.10.07 0 0 1247
Hm, az 50kg/köbméter sűrűségű olyan mint a vatta. Semmilyen alátámasztást nem nyújt. A nyomáspontokon lenyomódik egészen az alatta lévő matracig a legkisebb súlyú embernél is, a gerincoszlop S kanyarulatát pedig nem tölti ki, mert nincs mivel. Vagy ha elég vastag (min.: 7cm) akkor kitölti, de nem támasztja meg. Olyan, mintha ott sem lenne.

Értem, hogy 11 ezer Ft, de minek megvenni? Teljesen felesleges. Semmit nem tompít, nem lesz puhább, felveszi az alakot, de a lényeg (a tartás) elmarad... A vattacukor olcsóbb és még ehető is! :))

A levegő is felveszi az alakot, mégsem tart meg, nem támaszt alá.

Aki vett ilyen 50 kg/köbméteres "memoryt" az tegye le a kőre és próbálja ki ott, majd feküdjön le anélkül. Semmi különbséget nem fog tapasztalni.

A Dormeo szerzett egy nevet, ismertté tette és ezen név alatt árulja a sz**t. Reklámozza magát a Tv-ben, megvette a Csisztu Zsuzsát, hogy reklámozza őt, és sok ember ennek alapján vásárol.
A Vágó István sokkal komolyabb ember, mégis a Credit Hill-t reklámozza... Na!?

Annak a rétegnek, aki ilyen Tv-reklámoknak bedől, mindegy min alszik. A világ legjobb matracát alájuk lehetne tenni, úgysem tudnák értékelni.
Inkább Csisztu Zsuzsáról álmodnak a Dormeo matracukon...

Nincs ezzel gond, ilyennek is kell lennie. Ez is egy szint.

Vannak akik ezen felülemelkednek, rögtön átlátnak a szitán és azt mondják:

- Az autóm ugyan középkategóriás márka, de az ágyam legyen Mercedes!
Előzmény: paljoc (1244)
Nalcthoe Creative Commons License 2009.10.07 0 0 1246
Az az "ortopédikus" jelző csak kitalált reklámszöveg. Nincs olyan, hogy ortopédikus hab, de ennyi pénzért nyugodtan ki lehet próbálni. Majd számolj be, hogy szuperál!
(Ortopédikus memory sincs, csak emlékezőhab (memory), amely felveszi az alakot és késleltetéssel nyeri vissza eredeti formáját.)
Előzmény: vadkaland (1243)
paljoc Creative Commons License 2009.10.06 0 0 1245
A Dormeo memory meg a legjobb! Megmondta a TV -ben a Csisztu Zsuzsi is, úgyhogy csak igaz lehet...
Előzmény: paljoc (1244)
paljoc Creative Commons License 2009.10.06 0 0 1244

"(Megjegyzem a Tempur 85kg/köbméter sűrűségű viszko-elasztikus hab. Ezt a sűrűség dolgot meg úgy nagyon el szokták hallgatni az olcsóbb utánzatok esetében a matracboltokban...)"

 

A Jysk-ben nem hallgatták el pl. Rá volt írva: 50kg/m3 sűrűségű!

Jójaz! :-) /11ezerért/


Előzmény: Philosopher (1235)
vadkaland Creative Commons License 2009.10.06 0 0 1243

A matrac 18 cm vastag, 4 cm ortopéd memoryréteg, 4 cm ortopédikus hab OC30, 4 cm PU merevítőréteg, 4 cm ortopédikus hab OC30, plusz a borítószövet, stb.

Azt nem láttam milyen a memoryréteg.

Reméljük jó lesz!! Még egy hét és kiderül.

Előzmény: Nalcthoe (1242)
Nalcthoe Creative Commons License 2009.10.05 0 0 1242
Mi van a memory alatt? Milyen vastag az egész matrac? Milyen gyártmányú memory a 4cm? 60kg/köbméter sűrűségű?
Előzmény: vadkaland (1241)
vadkaland Creative Commons License 2009.10.05 0 0 1241

Sziasztok!

 

Van valakinek tapasztalata a Lineás Dinamic matraccal kapcsolatban?? Nagyon sokat keresgéltem a neten matrac ügyben, és telefonon is több szakbolt ajánlotta ezt a típust. 4 cm memory réteg van rajta, remélem jó lesz! Árban is sikerült jót találnom, mert itt is ahány bolt, annyi ár, én 49e-ért néztem.

 

 

Contax_G Creative Commons License 2009.09.30 0 0 1240
Köszi!
Bár így nem találtam utalást a Googleban, hogy "fwf kft"
Itt viszont van az amit kerestem.
Előzmény: swordmanus (1239)
swordmanus Creative Commons License 2009.09.29 0 0 1239
fwf kft, monor
TALÁN
Előzmény: Contax_G (1237)
swordmanus Creative Commons License 2009.09.29 0 0 1238
No comment.
Előzmény: Philosopher (1236)
Contax_G Creative Commons License 2009.09.29 0 0 1237
Sziasztok!

Hol lehet szerintetek ágyrács alkatrészeket beszerezni?
Műanyag bigyókat, fabordákat, meg ilyeneket...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!