Meglepő (vagy nem is annyira?), de én is kb. így gondoltam. A jégeralsót nem mertem írni, mert azt hittem röhögés tárgya leszek. De az igazat megvallva, a térdeim érdekében -5 fok alatt "normális" közlekedés esetén is felveszem.
Viszont súlyponti kérdés a lámpa. Annak idején a K100 topicban esett erről szó, de nem elég. Tehát, milyen lámpával érdemes menni? 4 góliát elemes reflektor, sima elemlámpa, fejlámpa, halogén?
Miért, nem akarsz kísérni minket a bringával? Amúgy szoktam látni egy illetőt (a bicskamaxi rajtjában te is láthattad), aki bicóscuccban gyalogtúrál. A kesztyűt én is szoktam használni!
Jégeralsó tuti, rá a hőmérőtől függően katonai gyakorló vagy farmer. Azért mozgásban leszünk. Bakancs, vastag zokni, néhány pár tartalék zokni, ha nedves az idő, mert az átázás kínos! Esetleg még egy tartalék cipő is a hazaútra, bár azt meggondolnám. Síkesztyű, meleg sapka, de ha nagy a hideg, akkor usánka. :-))) Felül rétegesen, különböző méretű pulóverekkel; ha nincs nagy hideg, akkor meleg, kényelmes rövid kabát, de nagy mínuszban lehet, hogy dzseki. Sál vagy sálak, egyujjas síkesztyű madzagon felkötve, mint az oviban. Talán tea, bár a termoszom negyedprofi. Talán pálinka, de csak egy kicsi, mert veszélyes is lehet. Sok energia: szendvics, szőlőcukker, csoki, csoki, csoki... Nem biztos, hogy ez az ideális, de gondolatban ez jött ki a saját készletemből, ami van itthon. Ja és pizsama meg kispárna. :-))) Lámpa tartalék elemmel és égővel, hogy ne legyen égő. Kényszerzubbony, mi más, ha ilyenre indul valaki? Füldugó, hogy ne halljam a fogam kocogását. Ha lenne síbotom, azt is vinném.
Azért elég durva a téli éjszakai 50, nem? Hogy öltöztök fel ilyenkor? Tudom: melegen. De pontosabban?
Sajnos nem tudom kamatoztatni a bringás-öltözködési tapasztalatomat ilyenkor...
a) Megcsinálod előre a 40-et vmikor.
b) Megcsinálsz néhány más túrát.
c) a) & b) lineáris kombinációi
d) pataporc szerint nem is kell készülni. Csak táncolj meg barlangássz minden étkezés előtt egy órát. :-)))
nagyon fogtad fel.. :o))) Én az idei 100-asra akarok menni, de előtte elmegyek pár 40/60-as túrára is. Kezdeti lelkesedésemben azt hittem, hogy előbb van a 40, így jó lesz edzésnek. Na sebaj, majd szervezek privát túrákat! :)
Akkor se tudom fejbol, uj rendes turanaptaram meg nincs. De a feb. 8. utani szombatra emlekszem. Amugy meg ne kiabalj, mert be fogsz rekedni. :-) Akkor szamitunk rad. :-)))
Ennek örülök, bár most jöttem rá, hogy tök hülye vagyok... Hisz _ugyanakkor_ lesz a 3 túra, így maximum a 2002-es K100-ra tudnék készülni az idei K40-el. Kivi, te ostoba...
Ez a dögöljmeg, ugye? Remélem, igen -- most rakoncátlankodik az egyik ujjam a hátsó lábamon, de azt azért nem szeretném kihagyni! Ekkora mazóval ritkán ajándékozhatja meg magát az ember! :-))))
Amúgy vékony felhő van itt, vagy inkább csak pára, udvara van a Holdnak, de jól látszik. Most írtam be a holdfogyi topicba egy helyet, ahol távcsővel is nézhető.