Ahogy nálad sem, mivel 4 napig garancia nélkül kocsikáztál.
Mikor az autót eladják, akkor történik a gyártónál a garancia kezdetének regisztrációja. A visszaigazolás néhány napot vesz igénybe. Ilyen esetben a vásárló javára történik a "tévedés".
Passz. Bár nagymértékű az olajfogyasztásod, de nem hiszem hogy ilyen mértékben bekavarna az üzemanyagégetésbe. A katalizátornak nem lehet köze az erőtlenségnek (nem vagyok autószerelő)? Az nem szereti az olajat.
Célszerű lenne minél hamarabb megnézetni, mielőtt esetleg más rovására is megy.
Nem lesz garanciális, ugyanis szinte napra pontosan akkor indul el, amikor belép az országba. Egy olyan kocsit sem fogsz találni, ahol egybeesik a gari kezdete a forgalombahelyezessel.
A legnagyobb benézők, akik kiállított autót veszek meg, ugyanis ezt a tényt nem okvetlen szokásuk a vevő orrára kötni.
A nyáron vettünk egy 2007-es Kia Ceedet, amit 2009-ben helyeztek forgalomba. A választás egyik meghatározó tényezője az volt, hogy az autón már cseréltek turbót 95000 km-nél. Végig vezetett szervízkönyv, teljesen tiszta előélet. Most 125000 van benne, és a cserélt turbó jellegzetes mentőautó hangot ad. Nem mondanám épp halknak sem. Szóval úgy fest, hogy turbót kellene cserélni. A gari 2007-től ketyegett, így az már nincs, a gariba cserélt alkatrészek garija is lejár a 7 év végén, szóval nekünk kell megoldani... A kérdésem az, hogy lehet-e valami közös eredetű hibaok, ami tönkreteszi a turbókat? A Jászplasztik munkatársa nem tudta megindokolni, hogy miért kellett turbót cserélni elsőnek. A tulaj szerint volt még garancia, így kérésre kicserélték, ami minimum furcsa... Olajat kapott, a hőhatásokra odafigyeltünk.
További kérdésem, hogy akinek volt már ilyen problémája, az csak belső részt cserélt, vagy kompletten az egész egységet? Tudtok mondatni megbízható helyeket? A felújítás a jobb döntés, vagy egy új belsőrész beszerzése (nyilván utángyártott)?
Az autó adatai: Kia ceed (2007) CRDi 116 lóerős verzió (változó geometriájú turbó)
Keszthelyi Kia márkaszervíz. Annyit tudok mondani h megnéztem az olajszintet és minimum alatt volt, feltöltöttem és utána talán mentem 10 km-ert és akkor kezdte hogy egyszerüen nem akar menni kisebb dombokon alig tudok vele felmenni. Semmi erő nincs a kocsiban.Régi kocsimmal jártam hasonlóan akkor a nyestek a gyujtókábelemet rágták el de most leellenőriztem nincs elrágva semmi. Mi lehet ez?
Az a helyzet hogy azóta újabb probléma jött elő....Egyszerűen nincs erő a kocsiban....kisebb dombokon alig akar felmenni 2-be...egyszerűen lövésem nincs mire gondoljak...már bejelentettem szervízbe de aggódok hogy költséges mutatvány lesz bár garanciás még...valakinek lenne esetleg valami ötlete hogy mi baja lehet???
Van itt valaki Kecskemét környékéről, akinek részecskeszűrős 1.6 CRDI-je van? Meg szeretnék néhány értéket nézni , cserébe egy komplett diagnosztikát tudok felajánlani.
Mivel a típusra nem jellemző az erős olajfogyasztás, ezért alaposan körül kellene nézni a motortérben, illetve alatta, hogy valamelyik szimmeringnél, tömítésnél van-e olajfolyás.
A jobbik eset az, ha találsz ilyet, mert akkor a hibás tömítés cseréjével orvosolható a gond.
Ha maga a motor eszi az olajat, az már nagyobb gond :-(
Érdeklődni szeretnék! Júniusban vettem egy 2010 es benzines ceed-et amit el is vittem leszervizeltettem! Minden rendbe volt vele de egy röpke 4 hónap alatt a maximumról minimum alá fogyott az olaj! kb.3000 km mentem vele! Valakinek valami ötlete vagy tapasztalata esetleg lenne?
1.4benzines kia ceed sw 2010évj. jobb hátsó féktárcsa mögötti porvédő lemez úgy elrozsdásodott,hogy nincs belőle semmi. A bal oldali megvan. 58365 az alkatrész cikkszámának kezdete. Tudja valaki mi az utolsó 5 karakter? Nem árulják el a kia szervizben csak az árát. 32860Ft.hasonló alkatrész hyundaihoz 15-20usd az ebayen.