d70-nél lehetséges ilyen. Aztán, hogy az utasítás erről mond-e valamit? :S Mindenképpen egy könyebbség, hogy a vonat lezárt vágányúton közlekedik, ha az csak tolató szinten is van lezárva. Aztán az alacsonyabb szintű vágányút meg folytatodhat magasabb szintűvel.
Urak, ha egy vonat az első kijárati jelzőn egy fehér fénnyel halad át (tolatásjelzővel egyesített főjelző), akkor a második kijárati jelző szabad fénye esetén kijárhat a vonalra? Vagy ez csak akkor lehetséges, ha mindkét kijáraton szabad fény jött meg?
Ma este a 9408-as vonattal a Keleti pu. ás Budaörs között a helytelen vágányon közlekedtünk.
Ferencváros "C" elág. környékén azonban volt némi furcsaság.
A bejárati jelző előtti utolsó térközjelző a vonat előtt szépen visszaesett. Az ismétlőjelzőjén láttam hogy szabad jelzést mutat, hátranéztem hogy a helyes vágányon hol van már a vonat, visszanézek, látom az simétlőjelző már megállj állású főjelzőre utal és fékezünk is.
Elhaladunk a jelző mellett 15-el, majd megyünk tovább szépen lassan kb. 40-el, de ekkor már látható a "C" elág bejárati jelzője amin egy zöld van. De csak a jelző és a fázishatár után gyorsítunk. Majd a váltókörzet után a jelzőhídnál kb. levágott a vonatbefolyásoló.
Amit nem értek, és kérdezni akarok:
Mitől esett vissza a térközjelző? Először arra gondoltam, hogy Fradiba ekkor állíthatták a bejáratot és a két sárgából zöld lett volna, de az meg ki volt égve, és így lett vörös. No de ekkor maradnia kellene továbbra is két sárgának...
A térközjelző után (a zöld jelzőhöz közelítve) miért mentünk lassan, mintha sárga jel lenne a vezetőállásjelzőn? Ennyi rossz lehet itt a jelfeladás.
Majd a zöld jelzőt meghaladva, miért vág le a vb.? Honann szedi magának megint a sárga jelet?
Szóval jó lett volna ez a helytelenkedés (helytelen vg.), csak az elemek úgy látszik nem bírják.