Keresés

Részletes keresés

Vérfarkas Creative Commons License 2001.01.29 0 0 821
nekem. bar nem egy vonalon haladtunk, en a 26-oson voltam
Előzmény: pataporc (818)
Vérfarkas Creative Commons License 2001.01.29 0 0 820
Sajna nalam sem volt pedig erdemes lett volna es nem elsosorban a taj miatt, hanem mert biztosan a honap kepe lett volna mikor a haverom fel labbal allt a hideg megaradt patakban mikor atkeltunk. ugyanis mellelepett..na meg ugyse hiszi el senki milyen is volt valojaban ha nem volt ott.Mert azert ez nem tipikusan teli januari idojaras volt..

arra is kivancsi lennek, megcsinalta e a turat aki pentek hajnalban telerokazta csapot

vf

Előzmény: Sánta Kutya (SK) (817)
P-ista Creative Commons License 2001.01.29 0 0 819
Hali!

Szombaton Téli Mátra 36, vasárnap a késő esti Koko-címmérkőzés megtekintése után pedig holt fáradtan (nem is annyira) Hó-Fejérke 30. :)

Jó mi!

u.i.: Kinek tetszett még rajtam kívül a mátrai akadálypálya?

pataporc Creative Commons License 2001.01.29 0 0 818
SK, lattalak penteken a buszrol, rettenetesen komoran tekertel az autok kozott :). Megkerdezhetem, hogy miert nem hasznalod a montidat? Ez a jargany nem tunik tul praktikusnak :).
Előzmény: Sánta Kutya (SK) (812)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2001.01.29 0 0 817
Voltam, de még nem készült el a beszámoló. Előzetesen annyit, hogy még egyetlen ttúrán sem sajnáltam ennyire, hogy nincs nálam fotogép.
Előzmény: Vérfarkas (813)
Tvik Creative Commons License 2001.01.29 0 0 816
Nem rád válaszoltam. Mátra115.
Előzmény: Vérfarkas (815)
Vérfarkas Creative Commons License 2001.01.29 0 0 815
Mii? eppen azt irtam le hogy milyen volt..
Előzmény: Tvik (814)
Tvik Creative Commons License 2001.01.29 0 0 814
Ezt már nem rendezik pár éve, úgy tudom idén sem lesz. Pedig jó kis túra volt, igazi kihívás.
Előzmény: Bozár Jóska (808)
Vérfarkas Creative Commons License 2001.01.29 0 0 813
Senki nem volt TeliMatran vagy meg nem pihentetek ki magatokat..?

Szombat reggel a 26-os mellett dontottunk.
Volt ho is sar is, megaradt patak is amin 3 szor kellett atkelni. Volt melegunk is faztunk is, dehat ezert mentunk el. Szerencsere eso nem volt. Ennek azert orultunk.

Szerintetek jol vannak merve a tavok a telimatran? Mert szeintem nem.

vf

Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2001.01.29 0 0 812
A mai Népszabiban cikk a kéktúráról: http://www.nepszabadsag.hu/Body.asp?CollID=8&DocID=7492
(csak ma jó ez a link)

Azért írom ide, mert van benne egy bekezdés a HHH baltás őrültjéről.

kivi Creative Commons License 2001.01.28 0 0 811
Abból a szempontból nem bánom hogy nem voltam ott, hogy elrepedt a bakancsom talpa, és nyilván egybol beázott volna. Meg kell reparálnom, mert egy nóvüj bakancs nem fér bele a büdzsébe...
Előzmény: Gödény (810)
Gödény Creative Commons License 2001.01.28 0 0 810
Hát a Hófejérkén hó helyett sár volt - az se ott, ahol vártam, hanem a végén: kereszteztünk egy vetést. Még tiszta szerencse, hogy nem friss mélyszántás volt, hanem már kidugta a fejét az őszi vetés: a bakancsok csak kamásni tetejéig lettek sarasak, aki meg edzőcipőben vetődött oda, annak néha meg kellett keresnie a cipőjét maga mögött, hogy visszaléphessen bele. (A teljesség kedvéért meg kell jegyezni, hogy a rendezők kerülő utat is kijelöltek, cédulát is kitettek, csak hát a lustaság meg az optimizmus nagy úr). Egyébként szép idő, helyenként (zöld háromszög) szép kilátás, a célbani sorbanállás hosszától eltekintve jó rendezés - az utak nyüzsögtek a szalagoktól, és nem csak a táv elején, hanem becsülettel a teljes hosszon.
Előzmény: kivi (809)
kivi Creative Commons License 2001.01.28 0 0 809
SK,
mi újság? Még nem értél haza?! Hogy lesz ebbol Hó Fejérke?
Bozár Jóska Creative Commons License 2001.01.26 0 0 808
Tud arról valaki, hogy lesz-e idén Mátra 115?
ssneci Creative Commons License 2001.01.26 0 0 807
Hiver
imi ment

ssneci
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2001.01.26 0 0 806
Vettem én is új kamásnit, Altót. Meg egy nyaktyűt. A kamásni holnap lesz felavatva, de már ma sáros lett, mire a biciklin a táskából félig kilógva hazaért.
larzen Creative Commons License 2001.01.26 0 0 805
A Sláger rádió hírei szerint kidőlt fák miatt utakat zártak le a Pilisben Pilisszentlászló és Dobogókő között, valamint Pilisszentlélek környékén, a Mátrában Pásztó, Galyatető és Mátraháza környékén.
larzen Creative Commons License 2001.01.26 0 0 804
Ok, 3/4 6, a színháznál.
Nemsokára leáll mára a netünk, úgyhogy elérhetőségem a mobilra korlátozódik. 20-9419328
Hívni foglak.
Kicsit meg vagyok fázva. Ha nem lesz belőle flu, akkor megyek, különben még időben felhívlak!
Előzmény: Sánta Kutya (SK) (802)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2001.01.26 0 0 803
Hiver!

Nagy szagértőnek nem tartom magam, de figyelj az alábbiakra:
- békanyelves legyen, azaz a nyelve a felsőrészhez zártan csatlakozzék, hogy a víz ne folyjon be mellette.
- a talpa legyen nagyon jó, minél mélyebb rovátkolással.
- a talp merevsége sem mindegy, a nagyon merev talpúak nem hajlanak jól, azokat a magashegyi túrázáshoz szokták használni. A nagyon puha meg nem bakancs. :-) Szóval legyen valami hajlékonyság benne azért.
- figyeld meg a talp rögzítését, hogy várhatóan fogja-e bírni a kiképzést.
- szerintem jó, ha tartja a bokádat is.
- legyen könnyű. Ez ellentmond a többi szempontnak, egy belevaló bakancs ritkán könnyű. Valamit valamiért.
- feltétlenül legyen piros, hogy jól el tudjál bújni vele a .... majd kitaláljuk, hol lehet vele elbújni.
- a "goratex" vagy hasonló bélések jók, jobbak a béleletlennél, de egy idő után kikopnak, és akkor viszont gyengébbek lesznek a mezei bőrbakancsnál vízállóság szempontjából. (Ez nem saját tapasztalat, eladótól hallottam.)

És most megyek ebédelni, addig hallgassatok egy kis zenét. :-)

Előzmény: Hiver (794)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2001.01.26 0 0 802
Jelentkezem! Autó lesz, ha addig élünk (én meg az autó), de örülnék, ha jönne még más is!
Larzennek javaslok egy viszonylag későbbi indulást, mert rövid a táv és a Mátra közelebb van a Bükknél. Mondjuk 3/4 6-kor a szokott helyen a József Attila Színháznál jó?

Néztem a kéket, de úgy láttam, nem akkora darab, hogy érdemes legyen pecsételni, mert úgyis végig kell menni rajta még egyszer, nem?

Kivi, Hiver, még jó, hogy a talpatok repedt el, most nem mondhatja senki, hogy repedt sarkúak. :-)))

Előzmény: larzen (801)
larzen Creative Commons License 2001.01.26 0 0 801
Utolsó felszólítás a Téli Mátrára: aki jönni akar, azonnal jelentkezzen!
SK! Autó lesz? Különben utána kell néznem a buszoknak.
Kéktúrázók hozzanak füzetet, a túra néhány szakasza az OKT-n halad.
larzen Creative Commons License 2001.01.26 0 0 800
Szerintem az én horgászkabátom ott van valahol. Ha megtalálod, egy ollóval akár fazonra is igazíthatod. (A jelenlegi méretében neked sátornak lenne optimális.) De nem sajnálom, abszolút melléfogás volt megvenni.
Előzmény: pataporc (797)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2001.01.26 0 0 799
Ja és bebújós. Szóval szellőzésileg kihívott, ahogy a politikailag korrekt beszéd kívánja. :-)
Előzmény: Sánta Kutya (SK) (798)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2001.01.26 0 0 798
Egy műanyagot tudok kölcsönözni, de az nem szellőzik. (Én nem sokszor használtam, de azt hiszem, nem ázik be, de tényleg tömör műanyag.)
Előzmény: pataporc (797)
pataporc Creative Commons License 2001.01.26 0 0 797
Ja, lenne valaki olyan angyal, hogy kolcsonoz nekem egy leroggyantabb esokabatot harom hetre? Modell evjarata, szabasmintaja es tervezoje mellekes, adott esetben egy ormotlan horgaszlepelre is lecsapnek :).
pataporc Creative Commons License 2001.01.26 0 0 796
Vettem, lattam, en valoszinuleg holnap nem megyek, mert mar most is akutan rom vagyok, de megprobalom megszervezni Larzen szemelyeben a futarszolgalatot :). Nekem is ko' kamasli, nehogy vizes legyek a gleccsereken maszkaltomban :)). Egy darabot ugyan lattam kallodni valahol otthon, de gyanitom, hogy paratlan :((.
Előzmény: Sánta Kutya (SK) (795)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2001.01.26 0 0 795
Lassan ideje lenne zárni sorainkat a szombati Mátrára. Szóval ki jön?
Pataporc, vetted az előző adást az akkuról? (Na nem sürgetésből, csak jobb lenne nem kivárni, amíg visszatérsz a Naprendszer körüli kéjutazásodról. :-))
Hiver Creative Commons License 2001.01.26 0 0 794
Úgy tűnik, ki kell hagynom a Hófejérkét. A bakancs, amit kinéztem, jónak tűnik, de: 1. örülnék, ha vmi szakértőbb szem is megtekintené, mielőtt meveszem; 2. "számviteli" okokból kicsit halasztamon kell a megvételét. Jó cipő nélkül meg ilyen ramaty időben... Inkább nem.

SK!
A Tengerszemben (Dohány u.) volt sokféle kamásl(n?)i, az Alto viszonylag olcsóbb, de teljesen megfelelőnek tűnt. (sőt, ez volt az 1etlen, amelyiknél el tudtam érni viszonylag kevés gyűréssel, hogy a térdem alá érjen, és ne fölé. Persze ez gondolom nálad nem gond, de hátha Pataporc is érdekelt a témában :o) Kb. 2800 Ft. (Vigyázat, a Teréz körtúi boltjukban ugyanez vmi 3700!)

larzen Creative Commons License 2001.01.25 0 0 793
A cipőtalp alatt egy bovden megy át, azaz a jobb oldalától a talp alatt a bal oldaláig egy dupla drót. Ezt lehet cserélni is, ahogy látom.
Előzmény: Sánta Kutya (SK) (789)
kivi Creative Commons License 2001.01.24 0 0 792
:-)))))))))
Előzmény: Sánta Kutya (SK) (791)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!