Hengerfejes lesz valószinüleg! Magasabb fordulaton a tömítésnél kifúj plusz a kipufogó is füstül rendesen és ahogy észrevettem a fagyállóm is csökken....rendesen rábasztam.....
2.) Találhatok-e olcsóbbat ennél ez kb. 16e/db. Kicsit többért már alufelni is lenne..
3.) Két ilyen ceed -ünk van, és az egyik autón csak egy darabot cserélnék ki, mert sérült lett. Nem lesz ezzel gond? Azáltal, hogy nem pont olyan márka, esetleg súly, stb..?
Nem tudom, hogy másnál hogyan van, nekünk 2007 év végén kezdődött a gari. Ez van a szervizkönyvben is. Ennél fogva valószínűsíthetően egy nagyobb árengedménnyel tudták értékesíteni az autót 2009-ben. Ezzel semmi gond sincsen, meg tudom érteni a szituációt. A nagyobb baj az, hogy amikor elvittük az érdi Kia kereskedésbe bevizsgáltatni az autót, arra a kérdésemre, hogy garanciális-e még az autó, szemrebbenés nélkül mondtak, hogy igen. Mondjuk a hirdetésben sehol nem írták, hogy az lenne, és ez azért olyan fícsör, amit én is kihangsúlyoznék, szóval így nem lepődtem meg. Max az érdi Kia hanyagságán. Ha tehetitek inkább gyertek a Pappashoz Budán.
Tévedsz. A pro-nál is ugyanolyan korrekt volt a garanciális idő kezdete, mint a jelenlegi autóm esetében. Talán azért, mert ugyanattól a kereskedéstől vásároltam mindkét autót.
Én örülök, hogy most már így van, de ha visszaolvasunk a kezdetekhez (2007), akkor látszik, hogy még a faceliftnél is a korábban általam vázoltak a tapasztalat a garanciával kapcsolatban. Szerintem a pro-dnál is ez volt a helyzet. A piac túlnyomó részét ezek a kocsik adják és ezen könnyű átsiklani.
Ahogy nálad sem, mivel 4 napig garancia nélkül kocsikáztál.
Mikor az autót eladják, akkor történik a gyártónál a garancia kezdetének regisztrációja. A visszaigazolás néhány napot vesz igénybe. Ilyen esetben a vásárló javára történik a "tévedés".
Passz. Bár nagymértékű az olajfogyasztásod, de nem hiszem hogy ilyen mértékben bekavarna az üzemanyagégetésbe. A katalizátornak nem lehet köze az erőtlenségnek (nem vagyok autószerelő)? Az nem szereti az olajat.
Célszerű lenne minél hamarabb megnézetni, mielőtt esetleg más rovására is megy.
Nem lesz garanciális, ugyanis szinte napra pontosan akkor indul el, amikor belép az országba. Egy olyan kocsit sem fogsz találni, ahol egybeesik a gari kezdete a forgalombahelyezessel.
A legnagyobb benézők, akik kiállított autót veszek meg, ugyanis ezt a tényt nem okvetlen szokásuk a vevő orrára kötni.
A nyáron vettünk egy 2007-es Kia Ceedet, amit 2009-ben helyeztek forgalomba. A választás egyik meghatározó tényezője az volt, hogy az autón már cseréltek turbót 95000 km-nél. Végig vezetett szervízkönyv, teljesen tiszta előélet. Most 125000 van benne, és a cserélt turbó jellegzetes mentőautó hangot ad. Nem mondanám épp halknak sem. Szóval úgy fest, hogy turbót kellene cserélni. A gari 2007-től ketyegett, így az már nincs, a gariba cserélt alkatrészek garija is lejár a 7 év végén, szóval nekünk kell megoldani... A kérdésem az, hogy lehet-e valami közös eredetű hibaok, ami tönkreteszi a turbókat? A Jászplasztik munkatársa nem tudta megindokolni, hogy miért kellett turbót cserélni elsőnek. A tulaj szerint volt még garancia, így kérésre kicserélték, ami minimum furcsa... Olajat kapott, a hőhatásokra odafigyeltünk.
További kérdésem, hogy akinek volt már ilyen problémája, az csak belső részt cserélt, vagy kompletten az egész egységet? Tudtok mondatni megbízható helyeket? A felújítás a jobb döntés, vagy egy új belsőrész beszerzése (nyilván utángyártott)?
Az autó adatai: Kia ceed (2007) CRDi 116 lóerős verzió (változó geometriájú turbó)
Keszthelyi Kia márkaszervíz. Annyit tudok mondani h megnéztem az olajszintet és minimum alatt volt, feltöltöttem és utána talán mentem 10 km-ert és akkor kezdte hogy egyszerüen nem akar menni kisebb dombokon alig tudok vele felmenni. Semmi erő nincs a kocsiban.Régi kocsimmal jártam hasonlóan akkor a nyestek a gyujtókábelemet rágták el de most leellenőriztem nincs elrágva semmi. Mi lehet ez?
Az a helyzet hogy azóta újabb probléma jött elő....Egyszerűen nincs erő a kocsiban....kisebb dombokon alig akar felmenni 2-be...egyszerűen lövésem nincs mire gondoljak...már bejelentettem szervízbe de aggódok hogy költséges mutatvány lesz bár garanciás még...valakinek lenne esetleg valami ötlete hogy mi baja lehet???