Csak ne a betonra tedd, mert az alsó része fekszik fel a marógép asztalára, az egy pontos köszörült felület volt ... de csak volt ... Sorozat munkára használják, egyszerű osztáshoz, gyári készülékek.
Köszönöm, ma már a körasztal is pörög:-D Lenne egy kérdésem, ez marógéphez tartozó patronbefogó lenne? 2 db is van és elvileg ez is a Strigon ME 1000 alkatrésze. Ez igaz?
De igen. Felejtsd el az ilyen barkácsgépeket. Biztos sok meló volt összehozni de csak így fért be a táskába a cégnél anno és otthon rakták össze :) - Megveszed aztán majd rájössz hogy játékra való, és arra is gyenge és pontatlan. Eladni meg legfeljebb a méhesnél tudod majd.
Bár nem tudom mennyibe kerül, nem gondolkoztál egy gyári gépen? Amúgy igen, ha van kereszt és késszán és forgatható, akkor félkúpszöges megoldással tudsz kúpot esztergálni
Köszönöm, hogy felraktad. Még nagyon újnak látszik a ketyere. De ne hidd, hogy barkács. 8 éve használom. Fúrok fát is persze de többnyire fémet. Eddig nem éreztem egy nagyobb gép hiányát.
Én inkább a munkafelületet védem. Azon még gondolkodom, hogy alá tegyek e valamit ugyanis kis hely miatt elég sokat csúsztatom a faasztalon. Nem szeretném ha túlsúlyos lenne. Takaritáskor csak elborítom, és ecsettel gyorsan végzek.
Milyen keretet raktál alá és mi a véleményed az excentrikus leszorítórol?
Meg kell hagyni, elég jól "galoppozol" ezen a közepes lovon is.
Én a d-p híve lennék ha nem kellene "számolni". Egy ideig táblázatokat bujtam de ezek nem mindig voltak kéznél.
Most viszont egy androidos app-ot használok ami nemcsak a menetekröl szól hanem sokminden mást is tartalmaz. Itt a forumon is töbször ajánlottam. A neve MechTab. (Win. alatt is fut de ott elég fura a kinézete.) Telon és tableten a gép mellett "nélkülözhetetlen"
Igen a rajzon a TOF 125 egyetemes osztófej van, ami sajnos szerkezetében eltér a TOF 100 tól.. szinte minden ugyanaz pont a szögbe döntési lehetőség illetve annak "kiváltása" nem. De ma kitisztítódott a TOF 125 is , na ennél nem is kérdezek. Egy tisztességes 200 as négypofás tokmány van rajta, szerintem vagy 70 kg alsóhangon :-D Lesz majd kis esztergálási gyakorlat mert a kisebb karocska az idők viharában elveszett ;)
Nagy Tisztelettel kérdezném az Urakat, az alábbi két gép közül melyiket válasszam? Amire kellene:egy egy autószerelésnél szükséges kinyomó paszdarab, dorni, lehúzó, kinyomó stb. elkészítésére.
,,Miért kellene figyelembe venni magfuratnál , az anyag belsejében lévő menetcsúcs lekerekítést ?''
Azért mert a nominális átmérő (M8-as csavarnál a 8mm) nem a teljes háromszög élprofil csúcsánál van, hanem 1/8H-nal beljebb, és ahhoz képest 5/8H-val beljebb van a magátmérő.